🔰خطای راهبردی در تحلیل سوریه
قسمت 2⃣
✍🏼#سعدالله_زارعی
🔹در همان زمان نخستوزیر وقت انگلیس، تونیبلر در جمع نظامیان انگلیسی مستقر در بصره اعلام کرده بود «آنچه بر افغانستان و عراق گذشت یک پیام آشکار به ایران بود تا سیاستهای خود را تغییر دهد.» اما برخلاف آنچه تصور و بیان میشد صحنه به شکل دیگری رقم خورد و آمریکا سه سال پس از اشغال نظامی عراق به بنبست نظامی گرفتار شد و زمزمه خارج شدن از عراق آغاز کرد و جرج بوش در سال ۱۳۸۶/ ۲۰۰۷ ناگزیر شد توافق امنیتی خروج از عراق را با نوری المالکی نخستوزیر وقت عراق امضا نموده و دو سال بعد، خروج از این کشور را آغاز نماید. البته پیش از این و آنچه در اولین سالگرد اشغال عراق پیش آمد یعنی تن دادن آمریکا به تشکیل شورای عراقی حکم، اولین نشانههای بنبست آمریکا را بروز داده بود.
🔹با شکست برنامه نظامی آمریکا در عراق و افغانستان، خیزشهای عربی شکل گرفت که رژیمهای سنتی عربی وابسته به آمریکا را هدف قرار داد و منجر به تغییر وضعیت در پنج کشور عربی شد. غربیها درصدد برآمدند با بدل زدن به این خیزشها، مسیر تحولات را برگردانند. از اینرو گروههای تکفیری با نامهای مختلف شکل گرفتند و با سرعت زیاد منطقه را تحت تأثیر خود قرار دادند. این گروهها، آشکار و پنهان از سوی آمریکا و بعضی کشورهای اروپایی، ترکیه و اکثر دولتهای عرب حاشیه خلیجفارس حمایت میشدند اما این پروژه هم چندان دوام نیاورد و تا سال ۱۳۹۷ / ۲۰۱۸ عملاً تحت کنترل درآمد. شکست پروژه گروههای تکفیری، سبب تقویت بیشتر جریانات مقاومتی و جبهه مقاومت شد.
🔹پس از این تحولات، غربیها پیمان ابراهیم ناظر بر عادیسازی عربی - اسرائیلی را روی میز گذاشته و چند دولت عرب با خود همراه کردند. در این زمان وقتی فضای توافق اسلو برگشت، خیلیها گمان کردند از این پس این اسرائیل است که آینده منطقه را رقم میزند و دیگر جایی برای اندیشهها و راهکارهای معارض نظیر «جریان مقاومت» باقی نمیماند. اما بهزودی در این کار هم گره افتاد و این روند پس از پیوستن لرزان سودان و مراکش متوقف گردید. کمی بعد، جهان با عملیات حیرتانگیز فلسطینیهای ساکن در غزه - طوفان الاقصی - مواجه گردید. اقدام فلسطینیها آنقدر مؤثر بود که صحنه منطقه را دگرگون کرد. اسرائیل که تا قبل از آن خود را در موقعیت «حکمران منطقه» میدید، به یک باره به موقعیتی نزول کرد که به گفته نتانیاهو مابین مرگ و حیات قرار گرفت. با واکنش خشن اسرائیل و شروع جنگ علیه غزه، جهان علیه اسرائیل به پاخاست، دولتهای غربی شکلگیری دولتی فلسطینی در مرزهای ۱۹۶۷ را مطرح کردند تا بر جراحات ناشی از حملات وحشیانه رژیم، مرهم گذارند. دادگاه لاهه به بازداشت سران اسرائیل رأی داد. ارتباطات عربی - اسرائیلی از هم گسیخته شد و مقاومت در سطح جهان بهعنوان تنها گزینه ممکن، مورد تمجید قرار گرفت. پس در اینجا هم یک بار دیگر ورق برگشت.
🔹پس از این صحنه، آمریکا، اسرائیل و ترکیه به ابتکار جدیدی دست زدند؛ این ابتکار، تغییر دولت در دمشق بود. وضع داخلی سوریه طی ده سال گذشته به گونهای بود که شکلدهی به یک جبهه کوچک هم میتوانست به تغییر حاکمیت سیاسی منجر شود اما آمریکاییها و اسرائیلیها به دلیل نگرانیهایی که داشتند، تغییر دولت را اجرائی نکردند تا اینکه مشکلات شدید در مدیریت تحولات منطقه، آنان را بهشدت به آن نیازمند کرد. نخستوزیر اسرائیل در سخنرانی مرداد ماه گذشته در سازمان ملل، از ضرورت همکاری همگان برای تغییر در خاورمیانه صحبت کرد و گفت «اگر خاورمیانه تغییر نکند، ایران نقشه آینده آن را ترسیم خواهد کرد». این عبارات بیانگر آن بود که از نظر آنان باید کاری صورت گیرد تا همگان تغییر در خاورمیانه را لمس کرده و با اسرائیل در این مسیر همراه شوند.
🔹این کار نمادین، «تغییر نظام سیاسی سوریه» بود. در ایجا اسرائیل برای رها شدن از نگرانیهای امنیتی قبلی خود، به عملیات نظامی و تصرف بخشهایی از سوریه دست زد. از نظر رژیم اسرائیل سقوط یک دولت متعارف در دمشق در حالی که ماهیت دولت جایگزین آن مبهم و مخاطرهآمیز میباشد، ریسک بزرگ دارد چرا که رژیم غاصب هیچگاه از سمت جریانهای تکفیری از جمله «تحریرالشام» نگرانی نداشته است کما اینکه اظهارات اخیر مقامات این گروه هم نشان داد جایی برای نگران شدن اسرائیل وجود ندارد. پس نگرانی اسرائیل - و آمریکا، ترکیه و حوزه عربی - طبعاً چیزی دیگری است. چه چیزی بیش از دولت اسد در دمشق میتواند اسرائیل را تهدید کند؟ این چیزی غیر از سر برآوردن نهائی یک جریان مقاومت مردمی از نوع حزبالله لبنان یا از نوع حشدالشعبی عراق یا از نوع انصارالله یمن در سوریه نیست.
💊 بصیرت مدافعان سلامت 💊
📣 کانال معاونت سیاسی دانشگاه بقیه الله (عج)
🆔 @BasirateSalamat
✅حضور زنان ایرانی: دانشگاه ۶۱ درصد، مدیریت ۲۵ درصد، کسب و کار ۱۱ درصد
🔹هرچند در دولت چهاردهم، حضور زنان در مناصب و پستهای ارشد اجرایی، با ۴۵ پست عالی مدیریتی، به بالاترین حدّ خود در میان تمام دولتهای جمهوری اسلامی ایران رسیده، اما به گفته سخنگوی دولت، این تعداد از حدود ۵ هزار منصب مدیریتی، بسیار ناچیز است.
🔹معاون امور زنان و خانواده در دولت چهاردهم نیز از سهم اندک زنان در کسب و کار گلایه کرده و گفته که آمار قبولی زنان در دانشگاهها ۶۱ درصد کل شرکتکنندگان است درحالیکه سهم آنها در عرصه کسب و کارهای فناورانه تنها ۱۱ درصد است.
🔹بر اساس مصوبه شورای عالی اداری در سال ۹۶، مقرر شد که ۳۰ درصد پستهای مدیریتی کشور تا پایان برنامه ششم توسعه در اختیار زنان قرار گیرد. بر اساس دادههای موجود از نیمه نخست سال ۱۳۹۸ تا پایان شهریور ۱۴۰۱، نرخ مدیریت زنان به حدود ۲۶ درصد رسید.
🔹طبق یک پژوهش جهانی، اردن با ۵۷ درصد، بالاترین سهم زنان را در پستهای مدیریتی در سال ۲۰۲۱ داشت. پاکستان هم با کمتر از ۶ درصد، کمترین نرخ مدیریت زنان را دارد. طبق نظرسنجی موسسه گالوپ، مدیران زن ۴۱ درصد بیشتر از مدیران مرد کار میکنند و از آنها فعالترند.
🔹دولت چهاردهم در انتخاب اعضای کابینه، سهمیهی قابل توجهی برای انتخاب مدیر از میان زنان درنظر گرفته بود که فتح بابی برای کاهش ناعدالتی جنسیتی در حوزه مدیریتهای ارشد بود. با ادامه این روند، زنان تحصیلکرده و هوشمند و توانمند ایران، "سقف شیشه ای" را میشکافند و طرحی نو درمیاندازند.
💊 بصیرت مدافعان سلامت 💊
📣 کانال معاونت سیاسی دانشگاه بقیه الله (عج)
🆔 @BasirateSalamat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پاسخ به دو سؤال درباره حضور و عدم حضور ایران در سوریه
🔹بیانات رهبر انقلاب اسلامی در دیدار اقشار مختلف مردم درباره تحولات منطقه
💊 بصیرت مدافعان سلامت 💊
📣 کانال معاونت سیاسی دانشگاه بقیه الله (عج)
🆔 @BasirateSalamat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌سیانان: در موضوع زندان صیدنایا فریب خوردیم
🔹با گذشت یک هفته از گزارش جنجالی کلاریسا وارد، خبرنگار شبکه آمریکایی سیانان از زندان صیدنایا در شمال دمشق و پس از جنجال گسترده مبنی بر دروغین بودن این گزارش، اکنون شبکه سیانان مدعی شده است که فریب یک افسر سابق رژیم #سوریه را خورده است.
🔹خبرنگار سیانان در آن گزارش با دوربین وارد سلولی شد که یک به اصطلاح زندانی در گوشهای خوابیده بود و به یک باره از خواب بلند شده و با دیدن خبرنگار و نیروهای تحریرالشام خوشحال شد که آزادیاش را بهدست آورده است و خودش را به آغوش خبرنگار آمریکایی انداخت و تشکر کرد.
🔹این صحنهها که بازتاب وسیعی در رسانهها داشت، از همان ابتدا با شک و تردید همراه شد، تا جایی که ایلان ماسک نیز آن را به سخره گرفت و نوشت: سی ان انی تر از این نمیشود!.
🔹اکنون سی ان ان مدعی شده که آن فرد نه یک زندانی بلکه افسر سابق زندان بوده و اینگونه خبرنگار سیانان را فریب داده است!
💊 بصیرت مدافعان سلامت 💊
📣 کانال معاونت سیاسی دانشگاه بقیه الله (عج)
🆔 @BasirateSalamat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 دکتر قالیباف : در جریان سفر به لبنان بهوضوح دیدم که حزبالله زنده است
🔹حزبالله نگذاشت دشمن جنایتکار حتی یک قدم پیشروی کند.
💊 بصیرت مدافعان سلامت 💊
📣 کانال معاونت سیاسی دانشگاه بقیه الله (عج)
🆔 @BasirateSalamat
🔰افشای جزئیاتی از انفجار پیجرها در لبنان از زبان موساد
🔹شبکه «سیبیاس» آمریکا با ۲ مأمور بازنشستهٔ موساد که مدعی هستند نقش مهمی در عملیات تروریستیِ انفجار دستگاههای ارتباطی در لبنان داشتهاند، مصاحبه کرده است.
🔹یکی از این مأموران که با نام مستعار «مایکل» معرفی شده و مدعی است فرمانده این عملیات تروریستی بوده، در خصوص انفجار پیجرها در لبنان گفته: این عملیات ۱۰ سال پیش و نه با پیجرها، بلکه با واکیتاکیهای تسلیحشده آغاز شد. واکیتاکیها سلاحی شبیه گلوله یا موشک یا یک خمپاره بود. داخل باتری، یک وسیلهٔ انفجاری ساخت اسرائیل در موساد بود. ما با قیمت خوبی که خیلی پایین نباشد یا اینکه آنها مشکوک نشوند، این وسیله را به حزبالله فروختیم.
🔹مأمور دوم سیا که با نام مستعار «گابریل» معرفی شده، در خصوص این عملیات تروریستی گفت: امکان ردیابی اعضای حزبالله از طریق پیجرها نبود. تقریباً هیچ راهی برای ضربهزدن به آن نبود؛ فقط دریافت پیام و چند گرم مواد انفجاری بود.
🔹گابریل همچنین دربارهٔ هدف این عملیات تروریستی گفت: هدف، کشتن نیروهای حزبالله نبود. اگر میمردند که مرده بودند اما اگر زخمی میشدند، باید به بیمارستان منتقل میشدند، از آنها مراقبت میشد، پول، وقت و تلاش زیادی صرف آنها میشد. آنهایی که دستانشان قطع میشد و چشمانشان را از دست میدادند هم مدرک بودند و به آنها ثابت میشد که با ما درنیفتند.
🔹این مأمور پیشین موساد در پاسخ به این سؤال که «آیا اسرائیل موفق شده بهطور کامل حزبالله را نابود کند؟» اعتراف کرد: فکر میکنم سؤال بزرگی باشد و پاسخ صادقانه به این سوال «خیر» است.
💊 بصیرت مدافعان سلامت 💊
📣 کانال معاونت سیاسی دانشگاه بقیه الله (عج)
🆔 @BasirateSalamat
موضوع کلیپ خرابکاری ریلی چیست؟
🟡 کلیپی در فضای مجازی منتشر شده و در آن ادعا میشود که عدهای قصد ایجاد سانحه برای یک لکوموتیو داشتهاند.
🟢 واقعیت
بر اساس بیانیه شرکت راهآهن جمهوری اسلامی:
اولا این فیلم مربوط به تابستان است.
ثانیاً لوکوموتیو متعلق به کنسرسیوم ملی افغانستان بوده که به طور غیر قانونی وارد حریم ریلی ایران شده و اقدام مذکور برای مقابله با بوی بوده است.
ثالثا لکوموتیو مذکور متوقف بوده و هیچگونه خطری متوجه لکوموتیو نبوده است.
در این بیانیه تاکید شده که این ویدئو با هدف فضاسازی رسانهای ساخته شده است. مدیریت کنسرسیوم متخلف پس از آنکه به علت اقدامات غیرقانونی و مجرمانه مورد پیگرد قضایی و قانونی قرار گرفت، روز جمعه اقدام به انتشار بسیار گسترده این ویدئوی ساختگی در فضای مجازی کرد تا با فضاسازی رسانهای راه آهن جمهوری اسلامی ایران را تحت فشار قرار داده و جلوی اعمال قانون را بگیرد.
🔹با توجه به تمرد عوامل شرکت خصوصی کنسرسیوم ریلی از قوانین سیر و حرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران و قصد آنها برای سیر بدون مجوز در محدوده ریلی جمهوری اسلامی ایران، مسدود کردن خط یک اقدام پیشگیرانه و جهت دفع تجاوز صورت گرفته محسوب میشود.
💊 بصیرت مدافعان سلامت 💊
📣 کانال معاونت سیاسی دانشگاه بقیه الله (عج)
🆔 @BasirateSalamat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟣 آینده مقاومت
🔸«جبهه مقاومت» یک سختافزار نیست که بشکند یا از هم فرو بریزد یا نابود بشود. «مقاومت» یک ایمان است، یک تفکّر است، یک تصمیم قلبی و قطعی است؛ مقاومت یک مکتب اعتقادی است.
💊 بصیرت مدافعان سلامت 💊
📣 کانال معاونت سیاسی دانشگاه بقیه الله (عج)
🆔 @BasirateSalamat
🔰 اثرات برداشتن صفر از ریال
🔹امروز دولت لایحه اصلاح قانون پولی و بانکی کشور را که به منظور حذف ۴ صفر از پول ملی و اصلاح نظام پولی کشور تهیه شده است، به مجلس ارسال نمود. در این خصوص نکاتی حائز اهمیت است...
1⃣ در ۲۷ اسفند ۱۳۰۸ ریال با پشتوانه طلا جایگزین قِران با پشتوانه نقره شد. با گذشت ۹۵ سال از عمر ریال، این ارز بدون تغییر در تعداد صفر، باقی مانده است. در حالی که در این یک صد سال اخیر، شاهد بازتعریف بسیاری از ارزهای ملی از طریق حذف صفر بوده ایم. برای مثال: آلمان( ۱۹۲۳) ۱۲ صفر، اتریش ( ۱۹۲۵) ۴صفر، هلند ( ۱۹۶۰) ۴صفر، کره جنوبی ( ۱۹۵۷) دو صفر، آرژانتین( ۱۹۸۵) ۴ صفر ، روسیه (۱۹۹۸) ۳صفر، ترکیه (۲۰۰۵) ۶صفر.
🔺بنابراین در یک صد سال اخیر، ریال جزء معدود ارزهای ملی است که در تعداد صفرهای آن تغییری ایجاد نشده و به نوعی توانسته اصالت خود را در میان تحولات سیاسی، اجتماعی و نظامی یک صد سال اخیر حفظ کند. البته ریال در دو دهه اخیر، ضرباتی را از حیث برابری با ارزهای جهانروا متحمل شده است.
2⃣ برداشتن صفرها از ارزهای ملی، نوعا تصویری کذایی از تقویت این ارزها را مخابره می کند. در واقع بازتعریف پول از طریق برداشتن صفرها، شمای دیگری از پنهان سازی تورم است. در مجموع برداشتن صفرها هیچ تاثیری بر کاهش یا افزایش تورم ندارد.
3⃣ هدف نهایی برداشت صفر از ارز ملی، کاهش هزینه های چاپ پول(سرانه اسکناس در ایران 114 برگ میباشد. این آمار در کشورهای پیشرفته 12 تا 14 برگ است.)، آسان تر شدن نقل و انتقال های مالی، تسهیل محاسباتی مالی می باشد.
4⃣ برداشتن صفر از ارز ملی در کشورهایی که با تورم بالا روبرو بودند اگر چه در کوتاه مدت باعث افزایش ارزش پول ملی به لحاظ اسمی(نه حقیقی) شده اما در بلند مدت به شکست انجامیده است.
✍🏼#علی_محمدی
💊 بصیرت مدافعان سلامت 💊
📣 کانال معاونت سیاسی دانشگاه بقیه الله (عج)
🆔 @BasirateSalamat
هدایت شده از بصیرت مدافعان سلامت
🔰خطای راهبردی در تحلیل سوریه
قسمت 2⃣
✍🏼#سعدالله_زارعی
🔹در همان زمان نخستوزیر وقت انگلیس، تونیبلر در جمع نظامیان انگلیسی مستقر در بصره اعلام کرده بود «آنچه بر افغانستان و عراق گذشت یک پیام آشکار به ایران بود تا سیاستهای خود را تغییر دهد.» اما برخلاف آنچه تصور و بیان میشد صحنه به شکل دیگری رقم خورد و آمریکا سه سال پس از اشغال نظامی عراق به بنبست نظامی گرفتار شد و زمزمه خارج شدن از عراق آغاز کرد و جرج بوش در سال ۱۳۸۶/ ۲۰۰۷ ناگزیر شد توافق امنیتی خروج از عراق را با نوری المالکی نخستوزیر وقت عراق امضا نموده و دو سال بعد، خروج از این کشور را آغاز نماید. البته پیش از این و آنچه در اولین سالگرد اشغال عراق پیش آمد یعنی تن دادن آمریکا به تشکیل شورای عراقی حکم، اولین نشانههای بنبست آمریکا را بروز داده بود.
🔹با شکست برنامه نظامی آمریکا در عراق و افغانستان، خیزشهای عربی شکل گرفت که رژیمهای سنتی عربی وابسته به آمریکا را هدف قرار داد و منجر به تغییر وضعیت در پنج کشور عربی شد. غربیها درصدد برآمدند با بدل زدن به این خیزشها، مسیر تحولات را برگردانند. از اینرو گروههای تکفیری با نامهای مختلف شکل گرفتند و با سرعت زیاد منطقه را تحت تأثیر خود قرار دادند. این گروهها، آشکار و پنهان از سوی آمریکا و بعضی کشورهای اروپایی، ترکیه و اکثر دولتهای عرب حاشیه خلیجفارس حمایت میشدند اما این پروژه هم چندان دوام نیاورد و تا سال ۱۳۹۷ / ۲۰۱۸ عملاً تحت کنترل درآمد. شکست پروژه گروههای تکفیری، سبب تقویت بیشتر جریانات مقاومتی و جبهه مقاومت شد.
🔹پس از این تحولات، غربیها پیمان ابراهیم ناظر بر عادیسازی عربی - اسرائیلی را روی میز گذاشته و چند دولت عرب با خود همراه کردند. در این زمان وقتی فضای توافق اسلو برگشت، خیلیها گمان کردند از این پس این اسرائیل است که آینده منطقه را رقم میزند و دیگر جایی برای اندیشهها و راهکارهای معارض نظیر «جریان مقاومت» باقی نمیماند. اما بهزودی در این کار هم گره افتاد و این روند پس از پیوستن لرزان سودان و مراکش متوقف گردید. کمی بعد، جهان با عملیات حیرتانگیز فلسطینیهای ساکن در غزه - طوفان الاقصی - مواجه گردید. اقدام فلسطینیها آنقدر مؤثر بود که صحنه منطقه را دگرگون کرد. اسرائیل که تا قبل از آن خود را در موقعیت «حکمران منطقه» میدید، به یک باره به موقعیتی نزول کرد که به گفته نتانیاهو مابین مرگ و حیات قرار گرفت. با واکنش خشن اسرائیل و شروع جنگ علیه غزه، جهان علیه اسرائیل به پاخاست، دولتهای غربی شکلگیری دولتی فلسطینی در مرزهای ۱۹۶۷ را مطرح کردند تا بر جراحات ناشی از حملات وحشیانه رژیم، مرهم گذارند. دادگاه لاهه به بازداشت سران اسرائیل رأی داد. ارتباطات عربی - اسرائیلی از هم گسیخته شد و مقاومت در سطح جهان بهعنوان تنها گزینه ممکن، مورد تمجید قرار گرفت. پس در اینجا هم یک بار دیگر ورق برگشت.
🔹پس از این صحنه، آمریکا، اسرائیل و ترکیه به ابتکار جدیدی دست زدند؛ این ابتکار، تغییر دولت در دمشق بود. وضع داخلی سوریه طی ده سال گذشته به گونهای بود که شکلدهی به یک جبهه کوچک هم میتوانست به تغییر حاکمیت سیاسی منجر شود اما آمریکاییها و اسرائیلیها به دلیل نگرانیهایی که داشتند، تغییر دولت را اجرائی نکردند تا اینکه مشکلات شدید در مدیریت تحولات منطقه، آنان را بهشدت به آن نیازمند کرد. نخستوزیر اسرائیل در سخنرانی مرداد ماه گذشته در سازمان ملل، از ضرورت همکاری همگان برای تغییر در خاورمیانه صحبت کرد و گفت «اگر خاورمیانه تغییر نکند، ایران نقشه آینده آن را ترسیم خواهد کرد». این عبارات بیانگر آن بود که از نظر آنان باید کاری صورت گیرد تا همگان تغییر در خاورمیانه را لمس کرده و با اسرائیل در این مسیر همراه شوند.
🔹این کار نمادین، «تغییر نظام سیاسی سوریه» بود. در ایجا اسرائیل برای رها شدن از نگرانیهای امنیتی قبلی خود، به عملیات نظامی و تصرف بخشهایی از سوریه دست زد. از نظر رژیم اسرائیل سقوط یک دولت متعارف در دمشق در حالی که ماهیت دولت جایگزین آن مبهم و مخاطرهآمیز میباشد، ریسک بزرگ دارد چرا که رژیم غاصب هیچگاه از سمت جریانهای تکفیری از جمله «تحریرالشام» نگرانی نداشته است کما اینکه اظهارات اخیر مقامات این گروه هم نشان داد جایی برای نگران شدن اسرائیل وجود ندارد. پس نگرانی اسرائیل - و آمریکا، ترکیه و حوزه عربی - طبعاً چیزی دیگری است. چه چیزی بیش از دولت اسد در دمشق میتواند اسرائیل را تهدید کند؟ این چیزی غیر از سر برآوردن نهائی یک جریان مقاومت مردمی از نوع حزبالله لبنان یا از نوع حشدالشعبی عراق یا از نوع انصارالله یمن در سوریه نیست.
💊 بصیرت مدافعان سلامت 💊
📣 کانال معاونت سیاسی دانشگاه بقیه الله (عج)
🆔 @BasirateSalamat
📌برنامه آمریکا برای تغییر حکومت در ایران چیه؟
💊 بصیرت مدافعان سلامت 💊
📣 کانال معاونت سیاسی دانشگاه بقیه الله (عج)
🆔 @BasirateSalamat
📌روی دیگر تصمیم رفع فیلترینگ
🔻دو اپلیکیشن رفع فیلتر شدند. تصمیم اجماعی شورای عالی فضای مجازی به جهاتی قابل دفاع است. یکی از اپ ها صرفا خدماتی است و دیگری فاقد ظرفیت لازم برای شبکه سازی گسترده و آثار مخرب الگوریتمهای فنی و حقوقی دیگر پلتفرمها است.
اما روی دیگر این تصمیم عدم رفع فیلتر در دیگر پلتفرمهاست. توقف تصمیم گیری در این شورا، حکایت از خردمندی و پرهیز از شتابزدگی دارد.
🔻درباره پلتفرم چند نکته حائز اهمیت است که در این متن صرفا به سه ملاحظه اساسی آن میپردازم.
1⃣یکم. شناخت خطا از ماهیت پلتفرم
برخی در یک تصور ساده اندیشانه تصور میکنند پلتفرم امتداد فنی رسانههای سنتی است. به همین دلیل وقتی سخن از پلتفرم میشود، نگران آزادی بیان میشوند. فارغ از اینکه همین گزاره نیز قابل بحث است و اساسا نام دیگر آزادی، رهایی نیست اما نکته کلیدی اینست که پلتفرم توسعه رسانههای سنتی نیست. پتلفرم مثل بخشی از جغرافیا و زندگی حقیقی مردم است. یعنی مردم از پلتفرم صرفا خبر دریافت نمیکنند، بلکه در آنجا زندگی میکنند. لذا احکام رسانه بر پلتفرم حاکم نیست.
🔻با این مقدمه کوتاه باید گفت که ما در ایندست پلتفرم.ها دچار بی حاکمیتی هستیم. مثل اینکه در بخش هائی از کشور قانون حاکم نباشد یا قانون کشورهای دیگر حاکم باشد یا حاکمش جمهوری اسلامی نباشد. عوارض این خلاء حاکمیتی تکان دهنده است.
🔻پلتفرم از دو طریق شبکه سازی و الگوریتمهای فنی و حقوقی، ارزش ها و هنجارهایی میسازد که غیر از فرهنگ و هویت و حاکمیت مردم ایران است. این باگ پلتفرمی نه در ایران، بلکه همه دنیا را نگران کرده است و به همین دلیل است که بسیاری از کشورها از جمله آمریکا و اروپا نسبت به این بیحاکمیتی نگران و دست به کار محدودیت شدهاند.
2⃣دوم. برداشت غلط از امنیت
یک تلقی رایج که بارها گفته شده اینست که فیلترینگ برای ایام آشوب است و وقتی آشوب نیست دلیلی برای محدودیت نیست. این خطا ناشی از این تصور است که اثر امنیتی پلتفرم را صرفا در ایام فتنه دیدهاند. حال آنکه آشوب، نتیجه پلتفرم است و این ثمره پلتفرم و خروجی میدانی آنست که آشوب میشود. پلتفرم رسانه آشوب نیست و بلکه خالق آشوب است. آشوب ماهها در ذهن ساخته میشود و تنها طی چند روز به کف میدان میرسد. ما تلقی نادرستی و ناکافی از امنیت داریم. وقتی آشوب در ذهن شکل گرفت تنها یکی از آثارش ناامنی در خاک است. نامنی را دقیق ببینیم و از کف میدان رها و به ذهنها رویم.
3⃣سوم. بیاعتنایی به پلتفرم داخلی
توجه شود که پلتفرم با اپلیکیشن فرق میکند و از جایی که مخاطب سراغ اپ می رود، پلتفرم شکل میگیرد. برخی اثر محدودیت در شکل گیری پلتفرمهای داخلی را توجه نمی کنند. بالاخره عدهای به هر دلیل ترجیح میدهند از پلتفرمهای داخلی استفاده کنند. همین میزان اقبال ضروری است.
در هر صنعتی و در همه جای دنیا اگر قرار باشد تولید بومی ایجاد شود باید مرزها کنترل شود. از این جهت محدودیت موجب شکل گیری پلتفرم بومی و توسعه دانش داخلی می شود. هرچند این دست تصمیمات نباید یکطرفه باشد. نباید به نحوی از پلتفرمهای داخلی حمایت شود که سرنوشت صنعت خودرو را پیدا کنند. حمایت از پلتفرم باید مشروط و محدود باشد.
خلاصه تصمیم شورای عالی فضای مجازی از این سه منظر هوشمندانه و قابل تقدیر است.
🖍 محسن مهدیان
💊 بصیرت مدافعان سلامت 💊
📣 کانال معاونت سیاسی دانشگاه بقیه الله (عج)
🆔 @BasirateSalamat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️پاسخ به شبهه مهم فراگیر شدن قریب الوقوع استارلینک! / آیا استارلینک در بیاثر کردن فیلترینگ موثر خواهد بود؟!
💊 بصیرت مدافعان سلامت 💊
📣 کانال معاونت سیاسی دانشگاه بقیه الله (عج)
🆔 @BasirateSalamat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 شگفتی خبرنگار سابق بیبیسی از قدرت فناوری حوثیها و اذعان به صحت سخنان رهبری درباره استقلال گروههای مقاومت!
🔺مهرداد فرهمند: "آمریکا و بریتانیا سال گذشته هم به مواضع حوثیها حمله کردند و گفتند یکسوم توان نظامی حوثیها از بین رفته تا اینکه حملات موثر حوثی ها ادامه پیدا کرد و حتی در همین چند روز اخیر، موشکِ هایپرسونیک شلیک کردند که به اسرائیل هم اصابت کرد."
🔺"حوثیها گروهی صرفا متحد با ایران هستند که هر چند توسط ایران حمایت میشوند اما دارای استقلال هستند."
💊 بصیرت مدافعان سلامت 💊
📣 کانال معاونت سیاسی دانشگاه بقیه الله (عج)
🆔 @BasirateSalamat