🔴 #تحلیل
جو بایدن یا ترامپ؛ کدام به نفع ماست؟
🔹 روزنامه شرق در گزارشی با عنوان «خوف و رجای دیپلماسی ۹۹ » نوشته «میتوان امیدوار بود سیاست جو بایدن (نامزد دموکراتها در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا) در قبال ایران، طبق وعدهها و سوابقش، بهخصوص در همراهی با دولت باراک اوباما، با «فشار حداکثری» ترامپ، بسیار متفاوت باشد. دموکراتها حتی از بازگشت به برجام هم سخن گفتهاند، هرچند برای تحقق یا عدم تحقق این وعده باید منتظر شرایط در زمستان ۹۹ بود. بههرحال بایدن این سیاست را به این شکل ادامه نخواهد داد».
🔺 به نظر می رسد غربگراها امید زیادی بسته اند که جو بایدن دموکرات در انتخابات پیروز شود و وعده بازگشت به برجام را عملی کند؛ فشار حداکثری متوقف و تحریم ها برداشته شود. اما این رویا چقدر به واقعیت نزدیک است؟
1️⃣ «جو بایدن» همان دموکرات مؤدبی است که بازگشت آمریکا به برجام را مشروط به «تقویت و گسترش» و «تمدید» آن دانسته. وی منظور خود از تقویت و گسترش برجام را امتیاز دادنهای منطقهای و امنیتی ایران دانسته و منظورش از تمدید را تمدید سقف زمانی محدودیت های هسته ای ایران بیش از ۲۰۲۵ اعلام کرده است. یعنی همان شروط ترامپ برای بازگشت به برجام!
2️⃣ خطر دموکرات ها برای ما بیش از جمهوری خواهان است. چراکه آن ها به فرمایش رهبرانقلاب روی پنجه چدنی دستکش مخملی می کشند و برای فریب به سمتت دراز می کنند؛ نامه فدایت شوم می فرستند...مقاومت را می شکنند و در نهایت با استفاده از کوچکترین فرصت ها، بیشترین فشارها و تحریم ها را برای ما به ارمغان می آورند. همانگونه که سخت ترین تحریم ها در دوره اوباما پایه گذاری شد. درحالی که امثال ترامپ، روی واقعی آمریکا را نشان می دهند و باعث نفرت بیشتر از آمریکایی ها و ایستادگی می شوند.
3️⃣ ضمن اینکه تجربه نشان داده دموکرات ها بیش از جمهوری خواهان قادرند با بهانه هایی هرچند واهی، اجماع بین المللی علیه جمهوری اسلامی به وجود بیاورند.
4️⃣ نوآم چامسکی نظریه پرداز مشهور آمریکایی می گوید فشار به ایران یکی از عناصر برنامه بینالمللی آمریکا برای پایان دادن به «مقاومت موفقیتآمیز» در مقابل ارباب جهان میباشد. از جمله موارد رقابت جمهوری خواهان و دموکرات ها باهم، اثبات قابلیت خود در اجرای موفق تر این برنامه است.
🖌 #رها_عبداللهی
@basiratesiyasii
🔴 مرغ همسایه کلاغ هم نبود!
خیلی پیش اومده بود که در مسائل مختلف ملت عزیز ما، برخی کاستی های کشورمون رو با ظاهرِ کشورهای به اصطلاح متمدن غرب مقایسه میکردند و مثل این مادرایی که همش بچه همسایه رو تو سرِبچهشون می زنن، سر کوفت میزدن که:
ببینید چقدر اینا متمدنن!
چقدر به مردمشون احترام میذارن!
چه بیمارستانایی دارن!
چقدر مردمشون با فرهنگن؟
چه فروشگاهایی دارن!
کرونا باعث شد که، روی اصلی این کشورها به نمایش گذاشته شد و معلوم شد که نه تنها متمدن نیستند بلکه بعضیاشون از انسانیت نیز فاصله زیادی دارند، از جمله 👇
1⃣اهمیت ندادن به جمعیت پیر جامعه(سخنان مسئولان اسپانیا، ایتالیا و آمریکا)
2⃣دزدی ماسک و مواد ضد عفونی از بیمارستانها(سفارش های ایتالیا، تونس و آلمان)
3⃣افزایش خشونت در جامعه(آمریکا)
4⃣افزایش همسر آزاری در خانه(اروپا و آمریکا)
5⃣حمله با اسلحه به خونه همدیگه برای غارت(آمریکا)
6⃣غارت فروشگاها(تمام تمدن غرب)
7⃣رها کردن بیماران(ایتالیا، اسپانیا)
8⃣افتخار به احتکار خانگی و به نمایش گذاشتن اونها در صفحات مجازی(آمریکا، آلمان، انگلیس)
9⃣گیس و گیسکشی سر یه بسته دستمال توالت(از ژاپن تا آمریکا)
0⃣1⃣افزایش شرافت آفتابه😳😂
و خیلی از موارد دیگه که از گفتنشون شرم دارم🤭
و لذا اینجاست که باید گفت:
#مرغ_همسایه_کلاغ_هم_نبود
✍حسین محمدی
👇
http://eitaa.com/basiratesiyasii
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 از حرفهای بسیار عجیب این روزها
آمریکای کرونایی یا کرونای آمریکایی؟
#جاسوسان_بدون_مرز
👌 @basiratesiyasii
5.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 روحانی : امیدواریم مقام معظم رهبری با درخواست برداشت یک میلیارد دلاری از صندوق توسعه ملی برای مقابله با کرونا موافقت کنند
✍ بازهم فتنه گری ایندفعه با کرونا ، با این حرفش داره القا میکنه که اگه این مبلغ برداشت بشه کل مشکلات بخش درمان در مبارزه کرونا برطرف میشه و همه چی حله و اگه هم نه که تقصیر مقام معظم رهبریه...
http://eitaa.com/basiratesiyasii
تلاش های پرثمر‼️
کواکبیان👇
چرا صدا و سیما اخبار مربوط به تلاش های صورت گرفته جهت لغو تحریم های ظالمانه آمریکا علیه ایران برای مهار کرونا را انعکاس نمی دهد؟
پ.ن:از دستاوردهای این تلاش های زیاد👇
1⃣ تحریم های جدیدی بود که وزارت خزانه داری آمریکا روز گذشته بر علیه۱۵فرد و ۵نهاد مرتبط با ایران اعمال کرد.
2⃣ سخنگوی وزارت خارجه آمریکا:هیچ تغییر یا کاهش در تحریم ایران وجود ندارد.
⬅️ یکی نیست به این اصلاح طلبان بگه👇
شما جیب مارو نزن تلاش کردن پیشکش😉😉
✅ آقای کواکبیان نماینده محترم مجلس
تلاش های دوستان شما در هیچ زمینه ای نیاز به انعکاس ندارد،چون خود مردم با تمام وجود دارند ثمره ی این تلاش ها رادرک می کنند.
✍#علی_اصغر_سمیعی
https://eitaa.com/basiratesiyasii
🔴 سلبریتی غربی و سلبریتی ایرانی
🔻مفهوم سلبریتی از نیمه اول قرن بیستم در آمریکا تولید شد. با گسترش صنعت سینما چهره های هنری، ورزشی و ... را باشروطی در اذهان مردم برجسته نمودند که بتوانند از محبوبیتی که از آنها نزد افکار عمومی می سازند در جهت تحکیم مبانی سیاست های خود استفاده کنند و درواقع در این فرآیند سلبریتی ها سمپات حکومت شدند.
🔹چندی پیش در خبرها آمده بود که پلیس فرانسه یکی از معترضان چاقو بدست را با ۷ گلوله به قتل رساند که بلافاصله سلبریتی های فرانسوی در حمایت از اقدام پلیس، مقتول را تروریست نامیدند.
🔹حالا خودتان رفتار سلبریتی های فرانسوی را با سلبریتی های ایرانی مقایسه کنید! ؛ برخی سلبریتی های وطنی در جریان اغتشاشات بنزینی آبان ماه سال گذشته بدون توجه به درد واقعی منتقدین محترم، #اشرار_آدمکش_مزدور را بی گناه توصیف کردند. امروزه نیز در کوران کرونا نه تنها اقدامات ارزشمند کادر محترم درمانی، نیروهای مسلح، و نیروهای جهادی را نمی بینند تازه با وقاحت بیمارستان و نقاهتگاه پیشرفته ارتش انقلابی را هم به سخره می گیرند... و این درحالی است که رونالدو فوتبالیست مطرح پرتغالی کلیه هتلهایش را در اختیار درمان بیماران کرونایی کشورش قرار می دهد.. اینجاست که باید به برخی سلبریتی های وطن فروش گفت ما را به خیر تو امید نیست شر مرسان ...
🔹 چقدر خطا میکنند جوانان محترم و احساسی که چنین سلبریتی های نمک نشناس را به عنوان الگوی زندگی و مرجعیت فکری خود انتخاب میکنند!
🔺 #اندکی_تفکر
🖌 #وحید_محبی
@basiratesiyasii
🔴 نگاهی آینده پژوهانه به دنیای پسا کرونا
🖌 #دکتر_حسین_ظفری (دکترای آینده پژوهی از دانشگاه تهران)
🔻 از زمانی که این ویروس تاجدار رخ نموده است، این پرسش در اذهان می چرخد که دنیای پسا #کرونا چگونه خواهد بود؟ آیا دنیای جدیدی شکل خواهد گرفت؟ اگر پاسخ مثبت است، چه تغییراتی در جهان آینده نمایان خواهد شد؟
🔹بسیاری از متفکران معتقدند همانگونه که این بیماری زندگی ها را از بین برده است، تعاملات اقتصادی را مختل کرده و عملکرد ابرقدرتهای جهانی را (بر خلاف تصویر به ظاهر زیبای شان) در معرض دید جهانی قرار داده است؛ منجر به تغییر و تحولات دائمی در قدرت سیاسی و اقتصادی و حتی تعاملات فرهنگی در سطوح مختلف جهانی خواهد شد که علایم آن از هم اکنون در حال نمایان شدن است در این راستا مهمترین تغییرات جهان جدید علی الخصوص در حوزه اقتصادی به قرار زیر است:
🔹 تا کنون روندها به سمت ضعیف شدن هرچه بیشتر دولتها گرایش داشت اما این پاندمیک باعث شد که مردم و به ویژه بیماران بیش از گذشته به دولت ها نیاز پیدا کنند و احتمالاً تقویت نقش دولت ها و قدرتمند شدن نهادهای حاکمیت از اثرات کروناویروس خواهد بود.
🔹اگر با همین روند پیش رویم به احتمال زیاد، گرایش جهان از آمریکا به سمت چین تمایل پیدا خواهد کرد و اساساً استراتژی نگاه به شرق پررنگ تر خواهد شد مگر آنکه تغییرات اساسی در «استراتژی های خودمحورِ» فعلیِ واشنگتن رخ دهد.
🔹 اگرچه #کرونا پیوستگی امنیتی و ایمنی بین کشورها را به نمایش گذاشت اما در حوزه اقتصادی و با قرنطینه شدن کشورها، ایده اقتصاد جهانی و تعاملات سودمند اقتصادی فی مابین کشورها، دچار ابهام اساسی شده است. #کوید19 سبب می شود تا دولت ها، شرکت ها و جوامع به سود کمتر و پایداری بیشتر فکر کنند و مجبور شوند که ظرفیت داخلی خود را برای مقابله با دوره های طولانی انزوای اقتصادی تقویت کنند. در این راستا «اقتصاد مقاوم» و نگاه به داخل و استقلال اقتصادی پررنگ تر از گذشته خواهد شد.
🔹 تعاملات مجازی به ویژه کسب و کارهای اینترنتی تقویت خواهد شد و شغل های جدیدی در درون دنیای مجازی شکل خواهد گرفت. کسب و کارهای اینترنت محور در کشورهای در حال توسعه شدت و سرعت بیشتری خواهد گرفت.
🔹 اگرچه کشورهای ضعیف از نظر اقتصادی و سیاسی، ضعیف تر می شوند اما کشورهای با اقتصاد بزرگتر، ضرر بسیار بیشتری خواهند دید و همین امر سبب می شود تا فاصله بین کشورهای در حال توسعه با کشورهای توسعه یافته کمتر شود. به نظر می رسد که در این بحران، اتحادیه اروپا بیشترین ضرر را ببیند.
🔻 دو نکته هم در مورد ایران:
🔷اولاً فارغ از نگاه جهانی، به نظر می رسد در که کشور خودمان (ایران)، فعالیت های عمومی دولت بصورت هدفمند به سمت مردمی تر شدن سوق پیدا می کند و عملاً نقش گروههای مردمی در کمک به دولت تقویت خواهد شد. همانگونه که در مهار کرونا، بخش زیادی از فعالیت های عمومی و خدماتی توسط گروههای مردمی، بسیج و گروههای جهادی به انجام رسید.
🔷ثانیاً اگرچه آینده نزدیک ایران نیز همچون سایر کشورها، طعم پیامدهای منفی کرونا را در اقتصاد خواهد چشید اما به دلیل اعمال سیاست های اقتصاد مقاومتی، زودتر از سایر کشورها به سمت الگوی نگاه به داخل و سیاست «اقتصادِ مقاوم و غیر وابسته» حرکت کرده است که به احتمال زیاد به نسبت سایر کشورها می تواند با سرعت بیشتری بازسازی اقتصادی را به انجام برساند و از بسیاری کشورها پیشی گیرد (البته به شرط همت مسئولان مربوطه).
@basiratesiyasii