#معرفی_کتاب
کتابی بسیار خوب و مفید
از انتشارات آستان قدس رضوی
( به نشر )
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔊 قدرت امام جواد (علیهالسلام)
در مسائل کلامی
🎙حجت الاسلام فرحزاد
#میلاد_آقا_امام_جواد_علیه_السلام
#نماز_حاجتروائی
نماز حاجتی مخصوص امام جواد(ع) که
ان شاءَالله زود حاجت می دهد ؛...
به کرات اثر استجابت دعا دیده شده با خواندن این نماز 🌸🌱🌹
نیت دو رکعت نماز حاجت و توسل به امام جواد (علیه السلام) میخوانیم ؛...
در رکعت اول :
سوره حمد و سوره قدر بخوانیم.
در رکعت دوم :
سوره حمد و سوره کوثر بخوانیم.
بعد در قنوت :
سه مرتبه آیه امن یجیب المضطر اذا دعاه و یکشف السوء بخوانیم.
بعد از اینکه سلام نماز را گفتیم به سجده برویم و
با تضرع 9 مرتبه بگوییم
( یا جواد الائمه ادرکنی )
🌸التماس دعای فرج🌸
#توسل_به_جواد_الائمه_علیه_السلام
اَللّهُمَّ صَلّى عَلَّی محمد وَ آلِ محمد
وَ عَجِّل فَرَجَهُم
#شیــخ_نخـودکی_اصفهانی
هدایت شده از منبرطلاب
2⃣
🔰 راه های ایجاد شادی و نشاط در خانواده
۱- لبخند زدن: لبخند زدن در خانه و خانواده شادی وخوشی می آفریند و در تجارت خیر وبرکت می آورد. لبخند نشانه ی دوستی و محبت است که هزینه ای ندارد و به بهایی ناچیز خلق می شود، کسی که لبخند را دریافت می کند غنی وکسی که آن را می بخشد فقیر نمی شود.
۲- پایه گذاری زندگی بر محبت و صفا وصمیمیت.
جهاز و مَهر زن، مهر است ای دوست محبت مغز باشد مابقی پوست
در آن خانه که نبود مهربانی جهنم دان و نامش زندگانی
خداوند بزرگ در قرآن شریف به محبت و علاقه ای که در بین زن و شوهر وجود دارد اشاره فرموده وآن را یکی از آیات قدرت خویش شمرده می فرماید: وَمِنْ آیَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَکُم مِّنْ أَنفُسِکُمْ أَزْوَاجًا لِّتَسْکُنُوا إِلَیْهَا وَجَعَلَ بَیْنَکُم مَّوَدَّهً وَرَحْمَهً إِنَّ فِی ذَلِکَ لَآیَاتٍ لِّقَوْمٍ یَتَفَکَّرُونَ: و یکى از آیات او این است که براى شما از خود شما همسرانى خلق کرد تا به سوى آنان میل کنید و آرامش گیرید و بین شما مودت و رحمت قرار داد و در همین آیتها هست براى مردمى که تفکر می کنند.
یکى از روشن ترین جلوه گاه ها و موارد خودنمایى مودت و رحمت، جامعه کوچک خانواده است، چون زن و شوهر در محبت و مودت ملازم یکدیگرند،
امام رئوف ما امام رضا (علیه السلام) در این باره می فرمایند: بعضی زنها برای شوهرشان بهترین غنیمت هستند: زنانی که به شوهرانشان اظهار عشق و محبت کنند. و پیغمبر اکرم (صلی الله علیه وآله وسلم) فرمودند: بهترین زنان شما زنهایی هستند که دارای عشق و محبت باشند. و امام صادق (علیه السلام) فرمود: وقتی کسی را دوست داری به او خبر بده.
امام صادق علیه السلام می فرماید :هرکس از دوستان ما باشد به همسرش بیشتر اظهار محبت می کند
ونیز پیامبر(ص) می فرمایند :هر چه ایمان انسان کامل تر باشد ، به همسرش بیشتر اظهار محبت می کند
۳- احترام به همدیگر: هر انسانی به شخصیّت خویش علاقه مند است و از خدشه دار شدن آن می رنجد. عدم رعایت این امر مهمّ باعث بریدن رشته ی محبّت و ایجاد فاصله بین افراد می گردد. حفظ حرمت و شخصیّت دیگران در گرو احترامی است که در برخوردها از انسان ظاهر می گردد. رعایت این مسأله خصوصاً از سوی کسانی که با هم انس و الفتی دارند باعث استحکام دوستی و گرمی روابط آنان خواهد شد.
هرگز نباید به خاطر ارتباط صمیمانه و تماس نزدیک و خصوصی با دیگران،از این امر مهم غفلت ورزید. زن و شهر به دلیل ارتباط بسیار نزدیکی که با هم دارند بیش از همه موظّف به رعایت احترام متقابل و حراست از شأن و منزلت یکدیگر هستند.
حفظ آبروی یکدیگر،پرهیز از توهین و افشای اموری که شخصیّت دیگری را تخریب می کند خودداری از داد و فریاد و ناسزاگویی و دشنام به بستگان و نزدیکان یکدیگر، به کار بردن نام و لقب مورد علاقه ی طرف مقابل، پرهیز از نام بردن هر یک از دو طرف به الفاظی که طرف دیگر را می رنجاند و خودداری از هر عملی که به گونه ای احترام و شخصیّت دیگری را خدشه دار می نماید از مهمترین اموری است که باید به دقّت از سوی هر یک از زن و مرد مراعات گردد بلکه در برخی موارد به عنوان یک واجب شرعی و دینی باید به آن ها توجّه نمود، چه آن که نه تنها گرمی و استحکام زندگی تا حدّ زیادی به آن ها وابسته است بلکه از عدم مراعات آن ممکن است دیگران سوی استفاده کرده و نهایتاً موجب بدآموزی فرزندان گردد.
ادامه 3⃣👇
3⃣
۴- هدیه دادن: از جمله چیزهایی است که عشق و محبت می آفریند هدیه دادن است هدیه با زبان، بی زبانی به طرف مقابل می گوید که به فکر تو هستم و دوستت دارم.
امیرالمؤمنین علیه السلام فرمودند : هدیه جلب محبت می کند
رسول اکرم (ص) فرمودند : به یکدیگر هدیه بدهید تا رشته محبتتان استوارشود زیرا هدیه محبت را می افزاید وکینه و کدورت را ازبین می برد
– هدیه لازم نیست که گران قیمت و آن چنانی باشد. مثلاً: در هنگام خشم یک لبخند بهترین هدیه است یا یک جمله ی محبت آمیز، یک شاخه ی گل، یک قطعه شعر. هدایایی فوق العاده مؤثر و بی هزینه اند.
– لازم نیست به دنبال مناسبت خاصی باشیم هر چند سالروز عقد وازدواج ، سالروز تولد، به هنگام برگشت از سفر و… را نباید از یاد ببریم .
۵- خوش اخلاق بودن: همسران به خاطر معاشرت نزدیکی که پیوسته با هم دارند بیش از همه نیازمند رعایت این اصل مهم و پرهیز از بدخلقی می باشند. سوء خلق و بدی رفتار هر یک از آنان می تواند محیط زندگی را به جهنّمی سوزان مبدّل گرداند. بسیاری از طلاق ها و اختلافات همسران، ناشی از عدم برخورداری آنان از اخلاق خوش می باشد.
سعد بن محاذ صحابی بزرگی که رسول خدا(صلی الله علیه وآله) با پای برهنه در تشییع جنازه ی او شرکت کردند ، در اثر بدرفتاری با خانواده اش به فشار قبر مبتلا گشت.
امام صادق(علیه السلام) می فرمایند:
«مَلعُونَۀٌ مَلعوُنَۀٌ امرَأَۀٌ تُؤذی زَوجَها وَ تَغُمُّهُ وَ سَعِِیدَۀٌ سَعِیدَۀٌ امرأَۀٌ تُکرِمُ زَوجَها وَ لا تُؤذیِهِ وَ تُطیعُهُ فی جَمِیعِ أَحوالِهِ».
« از رحمت خدا دور و به لعن و نفرین او گرفتار است زنی که شوهرش را اذیّت کرده واندوهگین می سازد، وخوشبخت و سعادتمند زنی است که شوهرش را احترام گذاشته، آزارش ندهد، و در همه حال دستورش را پذیرا باشد».
پیامبر خدا ص فرمودند: حَسِّنوُا أخلاقَکُم وأَلطِفُوا جِیرانَکُم وأَکرِمُوا نِسائَکم، تَدخُلُوا الجَنَّهَ بِغَیرِ حِسابٍ.
اخلاقتان را نیکو کنید و با همسایگان خود مهربان باشیدو زنانتان را گرامى بدارید تا بدون حساب وارد بهشت شوید.
۶-کاستن از توقعات: پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) می فرمایند:
«أَیُّمَا امرَأَۀٍ لَم تَرفُق بِزوجِها وَ حَمَلَتۀُ عَلی ما لایَقدِرُ عَلَیهِ وَ ما لایُطِیقُ لَم تُقبَل مَنها حَسَنَۀٌ وَ تَلقَی اللهُ وَ هُوَ عَلَیها غَضبانُ».
« هر بانویی که با همسر خویش مدارا نکند و او را بر انجام کاری که در توانش نبوده، و طاقت آن را ندارد وادارد، هیچ حسنه و کار نیکی از او قبول نخواهد شد و در قیامت خدا را در حالی که بر او غضبناک است ملاقات می کند».
حضرت فاطمه ی زهرا (علیهاالسلام) در طول زندگی از همسر بزرگواران امیرمؤمنان (علیه السلام) چیزی درخواست نمی کردند. حتّی می شد که چندین روز خود و فرزندان معصوم شان گرسنه می ماندند و به آن حضرت یادآور نمی شدند. و هنگامی که حضرتش علّت آن را جویا می شدند، پاسخ می دادند:
« پدرم رسول خدا (صلی الله علیه وآله) مرا نهی فرمودند که از شما چیزی طلب نمایم».
ادامه 👇🏻
4⃣
۷- پیشقدمی در عذرخواهی:
پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه وآله می فرمایند:
«آن کس که پیش دستی کند و در برابر دیگران تواضع کند و برای رضای خدا عذرخواهی کند . خداوند او را بزرگ می کند.»
پیامبر صلی الله علیه وآله به امام علی علیه السلام می فرمایند:
«یا علی شفاعت من بر آن شخص نمی رسد که عذر کسی را که از عملش اظهار بیزاری می نماید نپذیرد.
چه عذرخواهی او از روی راستی باشد و از چه از روی دروغ.»
۸- سپاسگزاری و قدردانی:
در حدیث است که امام سجاد (علیه السلام) فرمودند:
در روز قیامت خداوند متعال خطاب به بعضی از بندگانش می فرماید:
آیا از فلان کس قدردانی کردی؟ عرض می کند: من به شکر تو پرداختم . خداوند می فرماید: چون از او قدردانی نکردی، شکر مرا نیز بجا نیاوردی. آن -گاه فرمودند:
«أَشکَرُکُم للهِ أََشکَرُکُم لِلنّاسِ».
« هر یک از شما که بیش از همه سپاسگزار مردم باشد، در واقع از همه کسی بیشتر خدا را شکرگزاری کرده است».
رعایت این امر مهم نیز بسان دوستی و احترام و اخلاق خوش بین از دیگران باید مورد توجّه و اهتمام همسران قرار گیرد.
امام صادق (علیه السلام) می فرمایند:
«بهترین زنان شما آن بانویی است که اگر به او چیزی دهند(و یا خدمتی کنند) سپاسگزاری نماید و چنان چه از او بگیرند راضی و خشنود باشد».
نادیده گرفتن احسان و نیکی دیگران، انسان را از خیرخواهی آنان محروم و باعث زوال نعمت و نابودی کارهای نیک خود آدمی می گردد.
امام صادق (علیه السلام) فرموده اند:
«أَیُّما امرَأَۀٍ قالَت لِزَوجِها : ما رَأَیتُ قَطُّ مِن وَجهِکَ خَیراً فَقَد حَبِطَ عَمَلُها».
«هر زنی به شوهرش بگوید: هرگز از تو خیری ندیده ام، اعمالش ضایع گردیده و از بین می رود».
۹- شادکردن فرزندان: شادکردن فرزندان موجب شادی و نشاط در زندگی بین زن وشوهر می شود.
پیامبر صلی الله علیه وآله فرمودند: «بهشت را خانه ای است به نام خانه ی شادی، کسی در آن داخل نمی شود مگر آنکه کودکان را شاد کند».
۱۰-تقسیم کار:
زن و مرد در طول حیات خود، رفیق راه و یار و یاور یکدیگرند. در غم ها و شادی ها شریک، و بار زندگی بر دوش مشترک آنهاست. هر دو با تمام توان خویش می کوشند تا زمینه را برای فراهم کردن محیطی پر از مهر و صفا مساعد کنند،
امام صادق (علیه السلام) از پدر بزرگوار خود نقل می کنند که امیرمؤمنان (علیه السلام) و حضرت فاطمه (علیها السلام) در مورد تقسیم کارهای منزل از رسول خدا(صلی الله علیه وآله) استمداد جستند.
آن حضرت کارهای داخل منزل را بر عهده حضرت فاطمه ی زهرا (علیها السلام) و امور مربوط به بیرون خانه را به حضرت امیر(علیه السلام) واگذاشتند.
حضرت فاطمه (علیها السلام) خرسندی خود را از این مسأله چنین بیان کرده اند:«فَلا یَعلَمُ ما دَخَلَنی مِنَ السُّرُورِ إِلاّ اللهُ بِإکفائی رَسُول اللهِ صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ تَحَمُلَ أَرقابِ الرِّجالِ».
« جز خداوند کسی نمی داند که من چقدر خوشحال شدم از این که پدرم مرا از انجام کارهای بیرون خانه و سروکار داشتن با مردان کفایت فرمود».
حضرت صادق(علیه السلام) در ارتباط با همین تقسیم کار فرموده اند:
«امیرمؤمنان پیوسته هیزم فراهم می کردند،کشیدن آب از چاه و جاروب نمودن را شخصاً عهده دار بودند. و همواره فاطمه ی زهرا (علیها السلام) به کار آسیای آرد و خمیر کردن و پختن نان می پرداختند ».
💠 پنج سفارش امام جواد علیه السلام؛
🌷امام جواد (ع) می فرمایند:
در زندگي، صبر را تكيه گاه خود، فقر و تنگ دستي را همنشين خود قرار بده و با هواهاي نفساني مخالفت كن. و بدان كه هيچگاه از ديدگاه خداوند پنهان و مخفي نخواهي ماند، پس مواظب باش كه در چه حالتي خواهي بود.
«قَالَ لِلْجَوَادِ علیه السلام رَجُلٌ: أَوْصِنِي قَالَ علیه السلام، وَ تَقْبَلُ؟ قَالَ؛ نَعَمْ قَالَ علیه السلام؛ تَوَسَّدِ الصَّبْرَ وَ اعْتَنِقِ الْفَقْرَ وَ ارْفَضِ الشَّهَوَاتِ وَ خَالِفِ الْهَوَى وَ اعْلَمْ أَنَّكَ لَنْ تَخْلُوَ مِنْ عَيْنِ اللَّهِ فَانْظُرْ كَيْفَ تَكُونُ»؛
📚 بحارالأنوار، ج 75، ص 358، ح 1.
💠 امام جواد(علیه السلام) ؛:؛
قائم ما همان مَهدی (عج) است.
او كسی است كه در زمان غیبتش، واجب است انتظار كشیده شود(دقت کنیم انتظار فرج به فرموده ی امام امر مستحبی و یک عمل فردی نیست بلکه یک واجب شرعیست که شرط پذیرش تمام اعمال انتظار فرج است) و هنگامیكه ظهور كرد، اطاعتش كنند.
او سومین فرزند از فرزندان من است.
🔵قسم به آن خدایی كه محمد صلوات الله علیه را به نبوت مبعوث گردانید و ما را به امامت انتخاب نمود، اگر از عمر دنیا فقط یك روز باقی مانده باشد، خداوند آن روز را چنان طولانی گرداند تا اینكه قائم ما در آن روز خارج شده و ظهور نماید.
پس با ظهورش جهان را از عدل و داد پر كند، چنانكه از ظلم و ستم پر شده است.
كمال الدين. ج۲. باب۳۶
#میلاد_امام_جواد
#جواد_الائمه
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج