📆 تقویم روز
📌 یکشنبه
☀️ ۵ شهریور ۱۴۰۲ هجری شمسی
🌙 ۱۰ صفر 1445 هجری قمری
🎄27 آگوست 2023 میلادی
✨ مناسبت روز :
. روز داروسازی
. روز بزرگداشت محمّد بن زکریای رازی
📎 #تقویم
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
✳️هر روز یک آیه✳️
🔺موضوع 👇👇🔺
🔰خودسازی و تزکیه نفس
ضرورت توجه به نفس و لغزشهای آن
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا عَلَيْكُمْ أَنْفُسَكُمْ ۖ لَا يَضُرُّكُمْ مَنْ ضَلَّ إِذَا اهْتَدَيْتُمْ ۚ إِلَى اللَّهِ مَرْجِعُكُمْ جَمِيعًا فَيُنَبِّئُكُمْ بِمَا كُنْتُمْ تَعْمَلُونَ
ای اهل ایمان! مراقب ایمان و ارزشهای معنوی خود باشید؛ اگر شما هدایت یافتید، گمراهی کسی که گمراه شده به شما زیانی نمیرساند. بازگشت همه ی شما به سوی خداست؛ پس شما را از آنچه انجام میدادید، آگاه خواهد کرد. (مائده، ۱۰۵)
توضیح: انسان از دو بعد مادی و روحانی برخوردار است. چنان چه بعد روحانی یا عقلانی وی بر قوای جسمی یا حیوانی وی غلبه کرده و آن را به تسخیر خود در آورد، به اوج انسانیت تعالی یافته و به جوار قرب پروردگار رشد می یابد، ولی اگر قوای جسمانی یا مادی وی بر قوای روحانی و معنویش غلبه کند، به حضیض حیوانیت تنزل مییابد. از این رو، توجه به نفس به عنوان مرکز تنازع قوای حیوانی و روحانی بسیار ضروری و مورد توجه اکید قرآن کریم و پیشوایان دینی است؛ زیرا در صورت لجام گسیختی و رها بودن، نور عقل پوشیده و یا خاموش میشود.
حدیث: امام علی علیه السلام نفسهای خود را مجال ندهید که این مجال دادن شما را به راه ستمکاران خواهد برد و سستی نورزید که این سستی شما را به معصیت در خواهد آورد.»
نهج البلاغه خطبه ۸۶
هر روز با قرآن و عترت 229
📎 #ماه_صفر
📎 #هر_روز_یک_آیه
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
✳️حدیث ناب✳️
🔺موضوع👇👇🔺
🔰ظرفیت و شرح صدر
در قرآن عظیم میخوانیم: «أَ فَمَنْ شَرَحَ اللَّهُ صَدْرَهُ لِلْإِسْلامِ فَهُوَ عَلى نُورٍ مِنْ رَبِّهِ»؛ «آیا کسی که خدا سینهاش را برای اسلام گشاده و بر فراز مرکبی از نور الهی قرار گرفته (همچون کوردلان گمراه) است؟!»
«ابن مسعود» از پیامبر اکرمصلیاللهعلیهوآله درباره تفسیر این آیه پرسید که چگونه انسان شرح صدر پیدا میکند؟
فرمود: «اِذا دَخَلَ النُّورُ فِی الْقَلْبِ اِنْشَرَحَ وَ انْفَتَحَ؛ هنگامی که نور وارد قلب انسان شد، گسترده و باز میگردد.» عرض کردم ای رسول خدا! نشانه آن چیست؟ فرمود: «اَلْإِنَابَةُ إِلَى دَارِ الْخُلُودِ وَ التَّجَافِی عَنْ دَارِ الْغُرُورِ وَ الْاِسْتِعْدَادُ لِلْمَوْتِ قَبْلَ نُزُولِهِ؛
نشانه آن توجّه به سرای جاوید، جدا شدن از سرای غرور (و دنیا) و آماده گشتن برای استقبال از مرگ، پیش از آمدن آن است.»
دین مداری ظرفیت انسان را بالا میبرد و انسان را دریادل میکند، به گونهای که هم حقیقت را به راحتی و گشادهرویی میپذیرد، و هم صبر و تحمّل او در مقابل حوادث و تلخیها فزونی مییابد، و هم قدرت و تحمّل مخالف در او توسعه مییابد.»
منبع: مجله مبلغان، شماره145
1. زمر/ 22.
2. بحار، علامه مجلسی، ج 74، ص 95؛ مکارمالاخلاق، رضیُّالدین طبسی، انتشارات شریف رضی، قم، 1412 ق، ص 446؛ تفسیر قرطبی، ج 8، ص 5691؛ تفسیر نمونه، مکارم و همکاران، ج 19، ص 426.
📎 #ماه_صفر
📎 #نکته_ناب
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
✳️ احکام ✳️
🔺موضوع👇👇🔺
🔰استفتاء از محضر مقام معظم رهبری مدظله
احکام طهارت-احکام تیمم
س . آیا تیمّم بدل از غسل همان احکام قطعی و ثابت غسل را دارد؟ به این معنی که آیا با آن داخل مسجد شدن جایز است؟
ج. تا زمانی که عذر مجوز تیمم باقی است و تیمم او باطل نشده، ترتیب همه آثار شرعی غسل بر تیمّم بدل از غسل جایز است، مگر این که تیمّم بدل از غسل به علت تنگی وقت باشد.
منبع: پايگاه اطلاعرساني؛ KHAMENEI.IR استفتائات، به آدرس:
https://farsi.khamenei.ir/treatise-index
📎 #ماه_صفر
📎 #احکام
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
✳️نکته ناب✳️
🔺موضوع👇👇🔺
🔰محروم نكردن فقرا
از قول حاج ملا محمد صالح بَرَغانی نقل شده است كه میفرمود: پدرم گفت: در خواب دیدم پیغمبر اكرم صلی الله علیه وآله نشسته است و علما در خدمت پیامبرصلی الله علیه وآله نشسته اند و مقدّم بر همه، ابن فهد حلّی رحمه الله جای دارد. تعجّب كردم كه این همه علما، با آن مقامات و شهرت چگونه است كه همه در مقامی پایینتر از ابن فهد جای دارند، با اینكه ابن فهد در میان علما از آنچنان شهرتی برخوردار نیست. از این رو، راز موضوع را از پیامبر خداصلی الله علیه وآله پرسیدم.
رسول خداصلی الله علیه وآله فرمود: علّت این است كه دیگر علما، هنگامی كه فقیر به آنان مراجعه میكرد، اگر از مال فقرا نزد ایشان بود، به او میدادند وگرنه جواب میكردند؛ اما ابن فهد هرگز فقیران و نیازمندان را نزد خود محروم باز نمیگردانید و اگر از مال فقرا نزد او نبود، از مالِ خود میداد. این مرتبه را، از این كار یافت.»
نكویی كن و سوی نیكی گرای
بدین از تو خشنود گردد خدای
بیدارگران اقالیم قبله، محمد رضا حكیمی، صص 216 و 217؛ سیمای فرزانگان، رضا مختاری، چاپ دوازدهم، صص 353 و 354
📎#ماه_صفر
📎 #نکته_ناب
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
@BayaneNab-تولی و تبری در منابع دینی-2.pdf
193.1K
✳️منبر کوتاه ✳️
🔺موضوع👇👇
📌تولی و تبری در منابع دینی-2
🔰در جلسه گذشته بیان کردیم که ما در اسلام دو اصل به نام «تولّی» و «تبرّی» داریم؛ یا به تعبیر دیگر: «حُبّ فی اللَّهِ» و «بُغضِ فِی اللَّهِ» كه هر دو در واقع اشاره به یك حقیقت است. طبق این دو اصل مهم و اساسی ما موظفیم دوستان خدا، پیامبرصلی الله علیه وآله و امامان علیهم السلام را دوست و دشمنان آنها را دشمن بداریم و در این بخش، پیشوایان بزرگ دین، یعنی پیامبر اكرم صلی الله علیه وآله و امامان معصوم علیهم السلام را در همه چیز اسوه و الگوی خود قرار دهیم.
📎#ماه_صفر
📎 #منبر_کوتاه
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯