نوبتی هم باشه نوبت شوره
کلم سفید و هویج و کرفس و خیار و سیر و فلفل و تمام سبزیجات رو به دلخواه خرد کنید و کنار بزارید.
من برای اندازه این ظرف دوازده لیوان آب جوش و هشت قاشق غذاخوری نمک و نصف لیوان سرکه استفاده کردم .
(دوستان بعد از حل شدن نمک داخل آب جوش کمی بچشید اگه شوریش گلوتونو نزد پس نمکش اندازه هست)
تمام سبزیجات رو داخل ظرف بریزید توی خیار ها سوراخ ایجاد کنید و شوید و ترخون بزارید لا به لاش ، من همیشه برگ کرفس و ترخون و شوید رو آخر از همه روی شور میزارم تا هوای ظرف رو بگیره و با این سبزی ها روشو کاملا پر میکنم بعد آب جوش و نمک مخلوط شده رو روش میریزم و درنهایت نصف لیوان سرکه درشو محکم میبندم و جای خنک قرار میدم و دور از آفتاب (بیست روز هم آماده میشه و قابل خوردنه.😉😍) .
نکته:
همیشه بعد از اضافه کردن نمک به آب جوش حتما آب و نمک رو بچشید اگه شوریش ایده آل بود دیگه نمک نمیخواد ولی اگه شوریش خیلی زیاد بود کمی آب جوش اضافه کنید. .
✔و ترشی بادمجان مخلوط جان دل 😍🍆
واما ترشی بادمجون
داخل یه قابلمه نصف لیوان سرکه بریزید (اگه بادمجونا زیادن یک لیوان بریزید.)
بعد از شستن بادمجونا اونا رو دو نصف و یا چهار قاچ کنید و داخل قابلمه بریزید .
در قابلمه رو بزارید بعد از به جوش اومدن چند بار زیر رو کنید تا بادمجونایی که رو مونده زیر بره و اونا هم بخار پز بشه با سرکه بعد از نرم شدن داخل آبکش بریزید تا سرکه اضافیش خارج بشه.بعد از خنک شدن خرد کنید و با نعناع و ترخون و مرزه و گلپر و سیر خرد شده و نمک و فلفل سبز و سیاه دونه و تخم گشنیز مخلوط کنید سه چهار تکه نبات و یا شکر داخلش بریزید و در نهایت سرکه میتونید نبات رو داخل سرکه بریزید و روی شعله بزارید تا نبات اب بشه بعد از خنک شدن به بادمجون اضافه کنید من داخل ترشی بادمجون نصف لیوان شربت آلبالو ریختم و خیلی خوشرنگ شد چون بادمجون رنگش تیره هست ترشی آلبالو هم رنگ قشنگی بهش میده وهم مزه سرکه رو فوق العاده خوشمزه میکنه. .
.
دوستان گلم برای ترشی اگه سرکه خونگی باشه خیلی بهتره.سعی کنید از سرکه های طبیعی استفاده کنید.درسته گرونه ولی سالمه.
🍲 @bebinobepaz
#خورشت_قارچ
قارچ....100 گرم
مرغ خردشده.....500 گرم
رب گوجه فرنگی......به مقدار لازم
كره...... به مقدار لازم
آب......به مقدار لازم
فلفل نمک......به مقدار لازم
نعنا و جعفری خرد شده......100 گرم
آبلیمو.......به مقدار لازم
طرز تهیه: قارچ را خرد کرده و در کره تفت داده.من قارچام ریز بود درسته ریختم. در یک قابلمه پیاز خرد می کنیم.مرغ خرد شده رو بهش اضافه می کنیم.نمک و فلفل و کمی زردچوبه می زنیم.تا رنگ مرغ عوض بشه.نعنا و جعفری بهش اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم.خیلی کمی آب می ریزیم تا مرغ بپزه.حدودا یک لیوان آب کافیه.می تونید بهش رب اضافه کنید.البته سلیقه ایه.در آخر قارچ تفت داده رو اضافه می کنیم.در قابلمه رو می زاریم تا کاملا جا بیوفته و به روغن بیوفته.
🍲 @bebinobepaz
#مینی_پیتزا
🔴خمیر
شیر ...................... 1 لیوان
آب ولرم .................. 1 لیوان
روغن مایع ............... 1 فنجان
شکر ..................... 3 قاشق غذاخوری
نمک ...................... 1 قاشق غذاخوری
خمیرمایه ................. 1 قاشق غذاخوری
آرد ....................... چهار و نیم لیوان
🔴مواد لازم روی پیتزا:
رب گوجه فرنگی.......... 1 قاشق غذاخوری
روغن مایع ................ 2 قاشق غذاخوری
آب ......................... 1 قاشق غذاخوری
آویشن ..................... به مقدار دلخواه
نعناع خشک ................ به مقدار دلخواه
پنیر موتزارلا ............... به مقدار دلخواه
سوسیس .................. به مقدار دلخواه 🔴طرز تهیه:
خمیرمایه، آب ولرم و شیر و شکر را در ظرفی ریخته و مخلوط می کنیم و اجازه می دهیم 15 دقیقه استراحت کند سپس روغن مایع را اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم. مخلوط آرد و نمک را کم کم، اضافه کرده و مخلوط می کنیم و سپس ورز می دهیم تا خمیر حاصل به دست نچسبد. روی خمیر را با پارچه ی تمیزی می پوشانیم و اجازه می دهیم خمیر حدود یک ساعت استراحت کند تا عمل بیاید. از خمیر تکه هایی به اندازه ی دلخواه جدا کرده و گرد می کنیم و در سینی فری که از قبل آن را چرب کرده ایم یا درون آن کاغذ روغنی انداخته ایم با فاصله می چینیم و دوباره روی خمیر را با پارچه ی تمیزی می پوشانیم و اجازه می دهیم حدود 20 دقیقه استراحت کند. با دست، وسط خمیرها را کمی باز می کنیم. در ظرف دیگری رب گوجه_فرنگی ، آب، روغن مایع، آویشن و نعناع خشک را خوب مخلوط می کنیم و سطح خمیرها را به این سس آغشته می کنیم و روی آن را با پنیر موتزارلا ی رنده شده و سوسیس خرد شده می پوشانیم . سینی فر را در فری که از قبل با دمای 180 درجه ی سانتی گراد روشن کرده ایم قرار می دهیم تا مینی پیتزاها آماده
شود.
🍲 @bebinobepaz
مانتی(غذای ترکیه)😋😋😋
مواد لازم برای خمیر مانتی:
آرد ۴لیوان
نمک ۱ق م
تخم مرغ ۲عدد
آب ا لیوان سرخالی
ابتدا آرد ونمک راداخل کاسه ریخته وبعد تخم مرغ وآب رو کم کم اضافه میکنیم وآروم مخلوط میکنیم تاخمیرمون جمع بشه و خوب ورز میدهیم وبعد روی خمیر را پوشانده نیم ساعت استراحت میدهیم.
مواد لازم برای داخل مانتی:
گوشت چرخکرده ۴۰۰گرم
پیازرنده شده وآبکشی شده ۲عدد
فلفل ۱ق م
نمک ۱ق م
همه مواد را داخل کاسه ریخته وباهم مخلوط میکنیم و ورز میدهیم.
بعد ازنیم ساعت که خمیرمون آماده شد روی سطح صاف آرد پاشی کرده وخمیر رو با وردنه بازمیکنیم وبه شکل مربع های کوچک برش میزنیم وازمایع گوشتی وسط هرمربع کمی میزاریم وگوشه های رو برو را به هم میچسبانیم. وخمیر رو می بندیم.
درقابلمه ای آب رو می جوشونیم وکمی هم نمک میزنیم ومانتی های آماده شده رو میریزیم توش تاحدود ۱۵ دقیقه بجوشه وخوب بپزه بعد آبکش میکنیم ودر ظرف های سرو میریزیم وسس روش رو اضافه میکنیم ونوش جان میکنیم😋😋 سس مانتی:
ماست وسیر له شده رو قاطی کرده روی مانتی ها میریزیم یا ماست موسیر دار میریزیم. وبعد روغن مایع و کره روهم روی حرارت گذاشته وپول بیبر رو اضافه میکنیم وقتی داغ شد حرارت راخاموش کرده و این رو هم روی مانتی ها میریزم کمی هم پودر نعناع می پاشیم روش.
🍲 @bebinobepaz
طرز تهیه سس سمبل (سس فلفل اندونزیایی)
مواد لازم :
فلفل قرمز تند و تازه: ۴ عدد
سیر: ۳ حبه
پیاز: ۱ عدد
گوجه: ۴ عدد متوسط (با توجه به ذائقه)
نمک: به مقدار کم
شکر سفید: یک قاشق غذاخوری
شکر قهوه ای: یک قاشق چایخوری
یک اندونزیایی اصیل طریقه ی سَمبَل کردن فلفل را خوب می داند و در همه ی وعده های غذایی حتی صبحانه، جگر خود را آتش می زند!
طرز تهیه:
در اندونزی هاون های سنگی در هر آشپزخانه و رستورانی پیدا می شود چون ابزار مهم تهیه ی سس سمبل هستند. برای تهیه سس سمبل ابتدا فلفل ها را به همراه کمی نمک در هاون له کنید. سپس سیرها را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. گوجه ها را بشویید و پوست بگیرید و به این ترکیب بیفزایید. همه مواد باید خوب با هم میکس و یکدست شوند. شکر را هم در پایان اضافه کنید. حالا سس باید پخته شود.
در اندونزی به ازای هر گوجه ی متوسط تا سه عدد فلفل استفاده می شود اما نسبت یک به یک، برای ذائقه ی ایرانی مناسب تر است. شما می توانید متناسب با ذائقه ی خود و میزان تندی فلفل ها، این نسبت را تغییر دهید.
در یک ماهیتابه کمی سیر و پیاز را در روغن تفت دهید. مقداری را برای تزئین جدا کنید. سس را به پیاز داغ اضافه کنید. اگر سس به اندازه کافی آب نینداخته است، کمی آب اضافه کنید. بعد از به جوش آمدن شکر قهوه ای را هم اضافه کنید. درب ماهیتابه را بگذارید و اجازه بدهید سمبل به آرامی بپزد. تغییر رنگ گوجه ها و غلیظ شدن سس، یعنی آماده است.
سس را در ظرف کوچکی سرو و با پیاز داغ تزئین کنید.
🍲 @bebinobepaz
#مرغ_گشنيزي_چيني
چهار قاشق ماست ،دو قاشق مایونز،یک قاشق سرکه سفید( هر سه قاشق غذاخوری)،آویشن ،پودر کاری،نمک و فلفل به میزان کافی( میزان ادویه رو با ذائقه خودتون تنظیم کنید) و کمی زعفران رو خوب با هم تو یه ظرف مخلوط میکنیم،یک تا یکی و نصفی سینه مرغ رو به قطعات جوجه کبابی خرد میکنیم و در یه کوچولو کره و روغن با حرارت نسبتا بالا تفت میدیم( این کار باعث میشه مرغ فقط تغییر رنگ بده و آب میان بافتیش خارج نشه و نرم و آبدار باقی بمونه)،بعد یک تا دو حبه سیر له شده رو بهش اضافه میکنیم به هم میزنیم! و بلافاصله سس آماده شده رو بهش اضافه میکنیم و میذاریم بپزه ! بعد از پخته شدن مرغ سه تا چهار قاشق غذاخوری گشنیز تازه و خرد شده رو اضافه میکنیم و غذا رو سرو می کنیم به همین راحتی و سرعت!👌..فقط اینکه بهتره کمی از سس باقی بمونه در آخر کار
پینوشت: اگه حس کردین مرغ ها نپخته اشکالی نداره یه کوچولو آب جوش اضافه کنید اما معمولا نیاز نمیشه.
پینوشت2: چوبها فقط جنبه تزیینی داره
🍲 @bebinobepaz
#دلمه_ماکارونی
همیشه فکرمیکردم این ماکارونی شکلی های
ریزراچطوری درست کنم تااین رسپی خوشمزه راپیداکردم
طرزتهیه
مایه ماکارونی را طبق معمول درست میکنیم
داخل فلفل دلمه وکدو راخالی میکنیم طبق معمول لایه لایه ازموادگوشتی وماکارونی وپنیرپیتزا میریزیم و داخل تابه میزاریم
سس گوجه میریزیم ومیزاریم 50الی 60 دقیقه دم بکشه
پ.ن این دلمه هم بافرمیشه درست کردهم باتابه
پ.ن ماکارونی رونیم پزوآبکش کنید
🍲 @bebinobepaz
#دلمه
پیازو نگینی و سرخ كرده، بعد گوشت چرخ کرده + نمک + فلفل + زردچوبه و هر ادويه ای ک دوست داشتین + سبزی معطر که حتما مرزه شاملش بشه و يه قاشق کوچیک رب ( ب سبزي فروشي بگيد سبزي دلمه ميخوام خودش ميدونه چي بزاره😀)
+برنج نيم پز شده + لپه پخته رو اضافه میکنيم همه رو باهم تفت كوچيك میديم ...
براي #دلمه_برگ_قالبي و كلم و پياز بايد حتما داخل اب در حال جوش بذاريد تا نرم بشن ، ( برگ مو فقط در حدي ك نرم بشه كافيه ) قسمت ريشه كلم رو بگيريد تا بتونيد اونو راحت برگ برگ كنيد و داخل آب جوش بندازيد...
پياز رو هم همينطور ، قسمت ريششو بگيريد و يه قاچ بديد و بندازيد داخل آب وقتي قشنگ نرم شدن ابكش كنيد خودتون ميبينيد ك لايه ها چ قشنگ از هم باز ميشن😁 بزاريد خنك بشن ...
ولي بادمجون و كدو از پهنا ورقه ورقه كرده و سرخ ميكنيم،،
گوجه رو هم حلقه حلقه ميكنيم . حالا كمي سس داخل قالب ريخته( سس: مقداري رب را داخل روغن تفت داده و كمي ادويه جات بهش اضافه ميكنيم و اب ميريزيم وقتي چنتا قل زد خاموش ميكنيم ) بعد دور تا دور قالبمون رو با كلم يا ..... پوشش ميديم و از مواد پر ميكنيم و درباره روي مواد رو از كلم يا..... ميپوشونيم...روشونو فويل ميكشيم و ميذاريم تو فر گرم شده ، تقريبا نيم ساعت.. فقط بهش سر بزنيد كه ي موقع نسوزه
🍲 @bebinobepaz