تهيه ميوه خشك خانگي
الان كه شوفاژ و بخاريها روشنه خيلي راحت ميتونيد #ميوه_خشك يا #چيپس_ميوه درست كنيد
روش اول،تهيه در فر:
اول یک شربت لازم داریم.یک و نیم لیوان شکر رو با یک لیوان آب روی شعله بزارید تا حدودا ده دقیقه بجوشه .
میوه هارو با ضخامت یکسان برش بزنید.میوه هایی که شل و خیلی رسیده باشن برای این کار مناسب نیست.
از شربت با قلم مو به هر دو طرف میوه ها بزنید و توی سینی فر که کاغذ روغنی انداختید بچینید.اصلا روی هم نباشن ،یک ردیف کنار هم.
میوه هایی مثل پرتقال که پوستشون تلخی داره با این شربت متعادلتر میشن.
فر رو با کمترین درجه روشن کنید و کمی که گرم شد سینی رو داخلش،طبقه وسط بزارید.بسته به ضخامت و نوع میوه ،از یک تا چهار ساعت طول میکشه خشک بشن،خودتون چک کنید.یک طرف که خشک شد برش گردونید تا اون طرفش هم خشک بشه.وقتی برگردوندید،حواستون باشه تا اونایی که زودتر خشک میشن رو در بیارید تا نسوزن.البته اگه ضخامت و جنس میوه ها شبیه هم باشه ،همه باهم خشک میشن.
میوه هایی مثل موز که نرم هستن جدا بزارید.يادتون باشه اگه حرارت خيلي كم نباشه،ميوه بجاي خشك شدن،حالت پخته و سوخته ميگيره.اگه حرارت فرتون خيلي بالاست بهتره يك قاشق لاي در فر بذاريد تا كاملا بسته نشه و يه كوچولو باز باشه تا بيش از حد داغ نشه.
برای آناناس،از کمپوت استفاده کنید و دیگه شربت نمیخواد.
روش دوم،روي بخاري و شوفاژ:
اگه شوفاژ يا بخاری دارید میتونید میوه ها رو داخل سینی فلزي يا روي فويل روی شوفاژ يا بخاری با شعله کم بزارید تا خشک بشن.
اگه يك تكه فويل رو اول مچاله و بعد باز كنيد و خيلي كم با پنبه چرب كنيد اين چروكها مانع چسبيدن ميوه به فويل ميشه.
پ ن:اين ميوه ها بعد از خشك شدن در شكلات ذوب شده زده شدن.
🍲 @bebinobepaz
#آش_سبزی
برنج ایرانی ده کیلو
سبزی شامل تره وشویدبه ترتیب۱۲و۷ کیلوترخون خشک به میزان دلخواه
گوشت۶کیلو
سه کیلولوبیاقرمز
دوکیلولوبیاچیتی
دوکیلونخود
یک کیلوعدس سبز
پیاز پنج کیلو
نمک فلفل به میزان لازم
ابتداهمه حبوبات روخیس کنیدوبپزید
همچنین گوشت روبپزید
سبزیهاروپاک کنیدوبشوریدتره هاروزیاد ریزنکنیددرشت خوردکنیدتاتوی آش پیدا باشن
برنج رومیشوریم وتوی اب خیس میکنیم بعدازاینکه چندساعت توی آب موند
به قابلمه منتقل کنیدباحرارت کم بذارید اول برنج حجمش چندبرابربشه وبالابیاد اگرآب لازم داشت اضافه کنیدوبعد حرارت روزیادکنیدومرتب مخلوط کنید تاکاملا دانه های برنج نرم بشه
پیازهاروخلالی کنیدوسپس سرخ کنیدو بهش زردچوبه وفلفل قرمزوفلفل سیاه بزنیدوکمینمک وبه برنج اضافه کنید سبزیهاروهم درحداینکه حجمشون کم شه یه تفت دادیم واضافه کردیم و گذاشتیم سبزی پخته بشه
لوبیای قرمزروچرخ کردیم واضافه کردیم وسپس گوشت رواضافه کردیم
ودرطول مدت مرتب هم میزدیم تاآش کشدار بشه
اواخرپخت بقیه حبوبات رودرسته اضافه کردیم ونمکش رواندازه کردیم وهمچنین ترخونش رواضافه کردیم وگذاشتیم با حرارت کم دم بکشه
برای ما حدود ۱۵۰تاظرف یکبارمصرف یک کیلویی دادالبته حتماازظروف گیاهی استفاده کنید
🍲 @bebinobepaz
بیسکوکیک با حروف نستعلیق همراه با فیلینگ حلوای شیر، مناسب مراسم مذهبی و افطاری ها
دستورهای زیادی واسه کوکی کیک یا بیسکوکیک یا سابله ها وجود داره و من ازونجایی که همیشه ساده ترین راههارو بهتون پیشنهاد میدم پیشنهادم دستور ساده بیسکوییت هستش:
آرد ۳۵۰ گرم
کره یا مارگارین منجمد ۱۵۰ گرم
پودر قند ۱۰۰گرم
تخم مرغ یک عدد
وانیل یا پودر هل یا دارچین یا زنجفیل یک قاشق چایخوری من متناسب با کاربریش بهش هل و زنجفیل زدم
نمک یکچهارم چایخوری
حروف مورد نظرتون را به اندازه کاغذ آ۳ چاپ کنین این میتونه شامل هرنوع طرحی بشه و بعد دورش روکات کنین . برای این طرح من با مداد کمی حروف روچاقتر کردم.
آرد پودر قند نمک و کره را داخل دستگاه غذاساز بریزین و با درجه تند روشن کنید به حالت دانه های شن درمیاد تخم مرغ و وانیل را اضافه کنید برای من یکتخم مرغ به اضافه یک قاشق غذاخوری تخم مرغ همزده استفاده شد . خمیر به حالت منسجم که رسید خیلی کم با دست ورز بدین تا کامل منسجم بشه ولی زیاد ورز ندین که حرارت دست به روغن میندازتش و کوکی سفتی خواهید داشت. تو این مرحله میتونین ربع ساعت داخل یخچال استراحتش بدین البته من ندادم و مستقیم داخل سینی فر با وردنه پهنش کردم . حالا حروف دور چیده شده را روی خمیر پهن کنید و با کاتر تیز اطرافشو ببرید. بقایای خمیر را جمع کنید و کمی داخل یخچال بماند و دوباره پهنش کنید و بقیه حروفودر بیارید. حالا بدون اینکه حروف رو جابجا کنید داخل یخچال یه استراحت بدین وبعد داخل فر از پیش گرم شده ۱۷۵ درجه مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بسته به ضخامت کوکی تون بپزین. خیلی کم دورش رنگ گرفته باشه کافیه. اون استراحت قبل پخت رومن واسه این میدم که اگر در اثر بیرون ماندن زیاد کره نرم شده وخمیر یکم شل شده دوباره سفت بشه تا موقع پخت شکلشو حفظ کنه. از فر که درآوردین بدون دست زدن بهش بزارین سرد بشه برای دولایه شدن کوکی تون از هر حرفی باید دوتا داشته باشین . حالا میتونین با فیلینگ دلخواهتون و سرماسوره ساده یا شکوفه اول دورتادور طرح را پایپ کنین وبعد داخلشوپر کنین . بطور معمول از کرم چیز یا انواع کرمهای مناسب فیلینگاستفاده میکنن یا حتی خامه زده شده . ولی با حلوا هم کاملا مطلوب ولذیذ بود. حلوای مورد استفاده باید کاملا خنک و قابل پایپ کردن باشه من حلوای شیر استفاده کردم که رسپیشوپست بعدی واستون میزارم. روی حلوا رو هم با تکه های شکلات نعنایی غنچه گل و پودر طلایی تزیین کردم.
🍲 @bebinobepaz
#_پوره_سیب_زمینی_مغزدار
مواد لازم:
سیب زمینی آپز
پیاز
گوشت چرخ کرده
نخود سبز
ذرت
هویج
زرد چوبه ونمک وفلفل به مقدار لازم طرز تهیه:
ابتدا سیب زمینی ها رو آپز کرده وله کرده وتوی پیاز داغ و نمک و زرد چوبه وفلفل تفت داده وبعد مواد رو روی پلاستیک پهن کرده و داخلش موادی که ازقبل آماده کرده اید بگذارید ( مثل : گوشت چرخ کرده تفت داده شده که بهش نخود سبز ،ذرت و هویج های خورد شده آپز اضافه شده)
وبه کمک پلاستیک مواد رو رول کرده وبا کمی سس مایونز با ماست تزئین کنید ودر آخر چند عدد ترشی آلبالو روش بگذارید😋😋
🍲 @bebinobepaz
#سالاد_کلم_عدس
مواد لازم برای 4 نفر: 👈 عدس: 150 گرم آب سرد: یک لیتر سیر: 5 حبه برگ بو: یک عدد پیاز: یک عدد، چهارقاچ روغن مایع: 2 قاشق غذاخوری پیاز کوچک: یک عدد، خلالی پودر آویشن: یک قاشق چایخوری کلم سفید یا گل کلم: 150 گرم رشتهرشته رنده و آبلیمو ترش: یک عدد نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم 😊روش تهیه: 👈1 - عدس را به همراه آب سرد، پیاز، 3 حبه سیر و برگبو در قابلمه بریزید و روی شعله متوسط بگذارید. از زمانی که آب به جوش آمد ۳۰ دقیقه عدس را بپزید، سپس سبزیها را از آن خارج کرده، دور ریخته و عدس را آبکش کنید.
2 - روغن را در یک تابه داغ کرده و 2 حبه سیر ساطوری و پیاز را 5 دقیقه روی شعله ملایم تفت دهید تا پیاز نرم شود. کلم را اضافه کرده و 3 دقیقه دیگر تفت دهید تا کمی بپزد اما تردی خود را از دست ندهد.
3 - عدس را همراه پیاز خلالی، آویشن، آب و رنده پوست لیمو ترش اضافه کرده و نمک و فلفل آن را اندازه کنید و هنگامی که عدس گرم شد، سالاد را سرو کنید.فوت آشپزی هنگام پخت عدس، اندکی نمک به آن اضافه کنید. برخلاف تصور عمومی باعث میشود عدس زودتر بپزد. مقدار نمک برای این دستور غذایی نصف قاشق چایخوری است.نکات آشپزی برای این سالاد از هر نوع کلم یا سبزیهایی که مایلید میتوانید استفاده کنید. نخود، لوبیاقرمز و لوبیا چشمبلبلی جایگزینهای مناسبی برای عدس هستند. اگر با پیاز مشکل دارید پیازچه را جایگزین پیاز خلالی کنید.نکته معمولا تعریف ما از سالاد چند نوع سبزی خرد شده به همراه سس است که قبل و هنگام غذا سرو میشود. نوع دیگری از سالاد که میشناسیم، سالادهایی از خانواده الویه است که معمولا جای غذای اصلی را میگیرند اما مجموعهای از سالادهای گرم وجود دارند که هم به عنوان پیشغذا و هم به عنوان غذای اصلی بسیار جالب و لذیذ هستند. سالادی که پیش روی شماست یکی از این سالادهاست که امید است از آن لذت ببرید.
🍲 @bebinobepaz
#تست_مرغ_کنجدی
مرغ چرخ شده : ۲۰۰ گرم
پیاز : ۱عدد
سیر : ۱ حبه
سس گوجه : ۱ ق غ
ادویه تندوری مقداری
لیمو فلفلی
تخم مرغ : ۱ عدد
پودر زنجبیل
نمک
پنیر خامه ای : ۵۰ گرم ✍طرز تهیه: همه مواد رو داخل میکسر میکس کرده.
سپس روی نان تست زده و بعد در کنجد میزنیم.
از طرف کنجد دار در روغن سرخ میکنیم.
ودر دیس تزیئن میکنیم و نوش جان
🍲 @bebinobepaz
مربای نارنگی
مواد لازم:
1 کیلو نارنگی
1 کیلو شکر
6_5 عدد میخک
5_4 قطره آبلیمو
طرز تهیه:
برای مربا لازم است که نارنگی شیرین و بدون هسته باشد. نارنگی را پوست بکنید و از هم جدا کنید و رگ های سفید را تمیز کنید. نارنگی ها را داخل قابلمه بریزید و شکر را روی نارنگی بریزید و 1 شب نگه دارید. روز بعد روی اجاق بجوشانید. نزدیک به زمان جوشیدن میخک را اضافه کنید . نزدیک به خاموش کردن اجاق 5_4 قطره آبلیمو بریزید. وقتی مربا قوام گرفت اجاق را خاموش کنید و بعد از سرد شدن داخل شیشه ها بریزید.
🍲 @bebinobepaz
طرز تهیه کافه گلاسه
موادلازم:
نسکافه = دو قاشق چایخوری سرپر
بستنی شکلاتی = سه پیمانه ی بستنی خوری
شکر = یک قاشق چایخوری
شیر تازه = یک لیوان
طرز تهیه:
یک لیوان شیرِ گرم آماده کنید، بهتر است شیر کاملا جوشانده شود، در آن نسکافه و شکر را حل کنید و لیوان را در یخچال بگذارید تا حسابی سـرد شود.
بعد از سرد شدن شیر سه قاشق ِپر بستنی را در یک لیوان بلند (یا لیوان پایه بلند) بریزید. حدود نصف لیوان بستنی و مابقی را با شیر قهوۀ خنک پر کنید. پیشنهاد میشود ابتدا کمی در لیوان بلند شیرقهوۀ تهیه شده بریزید. سپس بستنیها و در آخر لیوان را با شیر پر کنید. می توانید روی کافهگلاسه کمی نسکافه و خلال پسته بریزید و حتی روی آن خامه بریزید. نی و یک قاشق بلند را داخل لیوان بگذارید.
و در اخر میتوانید از سس شکلات استفاده کنید برای کنارهای لیوان
تزیین روش هم سلیقه ی هست
🍲 @bebinobepaz
دونر خانگی
مواد لازم:
1 کیلو گوشت چرخ کرده با چربی متوسط
1 عدد پیاز
2 حبه سیر
4_3 قاشق غذاخوری ماست
3 قاشق غذاخوری ایرمیک (سمولینا ، لوازم قنادی فروشی ها دارن)
نمک ، فلفل سیاه ، فلفل قرمز پرک شده ، زیره و آویشن (از هر کدام 1 قاشق مرباخوری)
150 گرم روغن دنبه (اگر گوشت چرخ کرده پر چرب است اضافه نکنید) چربی دنبه را به حالت یخ زده در غذاساز یا چرخ گوشت چرخ کنید و به بقیه مواد اضافه کنید
طرز تهیه:
تمام مواد را داخل غذاساز بریزید و مخلوط کنید. اگر دستگاه غذاساز شما کوچک است میتوانید در 3_2 مرتبه انجام دهید. و یا میتوانید بقیه مواد را به گوشت چرخ کرده اضافه کنید و با دست ورز بدید (پیاز را رنده کنید)
سپس مخلوط آماده شده را روی سلفون بریزید و با دست شکل بدید و با سلفون بپوشانید و از دو طرف فشار بدید و ببندید تا داخل مواد هوا نماند. میتوانید مواد را به 2 یا 3 قسمت تقسیم کنید. سپس داخل فریزر بذارید و تا وقتیکه کاملا یخ بزند نگه دارید(میتوانید یک روز قبل در فریزر بذارید). سپس بیرون آورید 15_10 دقیقه بعد سلفون را جدا کنید و با چاقوی تیز خیلی نازک برش بزنید. هر چقدر نازک تر باشد خوشمزه تر میشود. دونر ها را داخل روغن بذارید و گاهی هم بزنید و برگردانید تا بپزد. .
🍲 @bebinobepaz