سوپ پرتقال🍊🍊
مواد لازم براي چهارنفر
مرغ نصف سينه
پرتقال ٢ كيلو كه آب گرفته ش بشه ١ ليتر
ليمو ترش ٢ عدد
پياز ١ عدد
گوجه فرنگي ٢ عدد
هويج ١ عدد
ورميشل ١/٤ پيمانه
سير ١ حبه كوچك يا جايگزينش زنجبيل تازه رنده شده يك قاشق چايخوري
نمك فلفل زردچوبه ادويه مرغ به ميزان لازم
كره مقداري
گشنيز و نان سوپ درصورت دلخواه
طرزتهيه
ابتدا مرغو با پيازو هويجو نمك فلفل زردچوبه و كمي ادويه و آب بذارين بپزه طوري كه در آخر يه ليوان آب داشته باشه،آب پرتقال و ليمو رو بگيرين،گوجه هارو پوره كنين(ميتونين يه قاشق رب جايگزين كنين)بعد از پخت مرغ اونو ريش كنين آبشو صاف كنين،هويج رو پوره يا مكعبي خرد كنين،كره رو در يك قابلمه آب كنين و پوره گوجه فرنگي رو اضافه كنين و بعد سير له شده و مرغ و پوره هويج رو اضافه كنين،نمك و فلفلشو اندازه كنين و آب مرغ صاف شده و ورميشل رو اضافه كنين و بذارين بجوشه حالا آب پرتقال رو اضافه و حرارت رو كم كنين تا به غلظت دلخواهتون برسه در آخر آب ليمو ترشو اضافه كنين و از روي حرارت بردارين با نان مخصوص سوپ و كمي گشنيز خرد شده سرو و نوش جونتون كنين
.
نكته اضافه شده ؛ بعد از تفت پوره گوجه فرنگي و سير و اضافه كردن مرغ و هويج و ورميشل آب مرغ ميريزيم كه حسابي جوش بزنه و ورميشل لعاب بده و ديگه زمان زيادي براي جوش زدن لازم نباشه بنابراين بعد از ريختن آب پرتقال نميخواد زياد بجوشه كه تلخ بشه و بعد از اضافه كردن آبليمو بلافاصله حرارتو خاموش ميكنيم كه ويتامين سي از بين نره👌
🍲 @bebinobepaz
#پاناکوتای زعفرانی -شکلاتی
شیر ۳لیوان (دسته دارفرانسه )
شکر۳/۴لیوان
خامه صبحانه:دوبسته یا ۴۰۰گرم (از صورتیا )
من یدونه زدم که کم کالری تر باشه وارزونتر 😁
پودر ژلاتین ۳قاشق غ
وانیل نصف قاشق چ
شکلات تخته ای ۶۰گرم
زعفران غلیظ دم کرده ۲ قاشق غ
آب نصف لیوان
ابتدا شیر وشکر وخامه رادر ظرفی ریخته وخوب مخلوط ودر روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا گرم شده وشیر چن تا جوش بزنه وشکر آب بشه ،پودر ژلاتین راروی آب سرد پاشیده روی بخار کتری آب قرارمیدهیم تا حل شده وشفاف بشه (بن ماری )
بعد مخلوط شیررو از روی حرارت برداشته وانیل وژلاتین بن ماری شده را درون مخلوط ریخته وزود با همزن دستی مخلوط میکنیم مخلوطمون رو به دوقسمت مساوی تقسیم میکنیم به یکیش شکلات تخته ای خردشده وبه یکیش زعفران غلیظ اضافه کرده ومخلوط میکنیم ،ومیزاریم کمی از حرارت بیفته ،قالب رو کمی با روغن مایع چرب کرده و اول مایع شکلاتیمون رو میریزیم ومیگذاریم یخچال تا ببنده بعد زعفرانی ،به همین ترتیب ادامه میدهیم تا لایه ها تموم بشه (فقط درنظر داشته باشین هرلایه رو بعداز بستن لایه بعدی بریزین )
دسر خیلی خوشمزه ایه واصلا حالت لاستیکی نداره ،امتحان کنید
🍲 @bebinobepaz
درست کردن کباب تابه ای واقعا خیلی خیلی راحت و ساده است به شرطی که تو انتخاب گوشت دقت کنید .
بهترین گوشت ترکیب مساوی از راسته گوساله و سردست گوسفندی و یا راسته گوساله ۷۰% و قلوهگاه گوسفندی۳۰% است (به شرطی که چربی هاش رو بگیرید )
اگر گوشت چربی اش زیاد باشه، در حین پخت کباب جمع و کوچیک میشه و اگر بدون چربی باشه ، کباب سفتی خواهیم داشت،با یه چربی متعادل گوشت ،کباب خوبی خواهیم داشت.
گوشت چرخ شده ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم
نمک
فلفل سیاه
پیاز دو عدد متوسط
گوجه
رب گوجه
برنج
زعفران
فلفل دلمه
گوشت رو با نمک و فلفل سیاه نیم کوب ورز میدیم تا چسبندگی کافی رو داشته باشه و در حین پخت از هم باز نشه و بعد پیاز رو رنده کرده با آبش اضافه میکنیم. اگر پیاز رو زودتر از نمک اضافه کنید و ورز بدید اصطلاحا گوشت میبره و دیگه منسجم نمیشه.
بعد گوشت رو به دلخواه شکل میدیم و در ماهی تابه میذاریم و روغن اضافه میکنیم و چند برش فلفل دلمه برای خوش عطر شدنش اضافه میکنیم، در ظرف رو میبندیم تا کباب آب بندازه و مغزپخت بشه.
آب کباب که بخار شد و کمی برشته شد کباب ها رو برمیگردونیم تا روی دیگه ی کباب هم زرین بشه.
در ظرفی دیگه گوجه ها رو کمی تفت میدیم و رب گوجه اضافه میکنیم و تفت میدیم تا در کنار غذا یه سس خوشمزه داشته باشیم . اگر دوست داشتید از سبزیجات بخارپز ،قارچ تفت خورده و سیب زمینی سرخ شده ، به عنوان دورچین استفاده کنید.
این کباب هم با نون و هم با برنج و البته کته زعفرونی😉 میتونه سرو بشه.
سماق و کره و دوغ و پیاز و ریحون هم که مزه اش رو تکمیل میکنه😉
🍲 @bebinobepaz
#فلافل
مواد لازم برای ۵۰ عدد فلافل:
نخود دو پیمانه
سیب زمینی کوچک دو عدد
پیاز متوسط یک عدد
سیر سه حبه
آب نصف استکان
آرد نخودچی یا گندم یک قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی پوره شده یک عدد
دو قاشق غذاخوری جعفری خرد شده
نمک به مقدار لازم
بکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
ادویه ها شامل(پودر تخم گشنیز،فلفل قرمز،پودر زیره،ادویه کاری،فلفل سیاه هر کدام نصف قاشق چایخوری)
طرز تهیه:
دو لیوان نخود را از دو روز قبل توی آب بذارید تا خیس بخوره و هرچند ساعت یکبار آبش رو عوض کنید،بعد از دوروز که نخود جوانه ی کوچکی زد آب نخود را خالی کرده و نخود را آبکش کنید و دو عدد سیب زمینی کوچک را پوست کنده وآبپز کنید،یک عدد پیاز رو پوست کنده و به چند تکه تقسیم کنید و سه حبه سیر را هم پوست بگیرید،یک عدد گوجه فرنگی را با رنده ریز رنده کنید و مقداری جعفری را هم خرد کنید و بشورید (حدود دو قاشق غذاخوری کافیه)،نخود و سیب زمینی و پیاز و سیر و پوره ی گوجه و جعفری را با هم چرخ کنید اگه غذاساز دارین توی اون راحتتره اگه نه از چرخگوشت هم میشه استفاده کرد( من از چرخ گوشت فشاری استفاده کردم) اگه از چرخگوشت رشته ای استفاده میکنید بهتره دوبار چرخ کنید، وقتی موادمون کاملا خرد شد ادویه های بالا و بکینگ پودر و آرد را اضافه کرده و با قاشق هم بزنید مقدار کمی آب هم در صورتیکه مواد خشک هستن اضافه کنید حدود نصف استکان یا کمتر و مواد رو خوب مخلوط کنید و روی آن کیسه بکشید و یکی دو ساعتی در یخچال بذارید بعد در یک قابلمه روغن بریزید وبذارید روی حرارت تا داغ شود و با قالب فلافل، فلافل ها رو یکی یکی قالب بزنید و آرام بوسیله قالب داخل روغن قرار دهید و اجازه بدین با حرارت ملایم طلایی بشن و خوب مغزپخت بشن، وقتی یکطرف فلافل سرخ شد به طرف دیگر برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ شود بعد از روغن خارج کنید.
نکته ها :
بکینگ پودر برای پوک شدن فلافل هاست.
پوره ی گوجه برای خوشرنگ شدن فلافلها استفاده میشه که بعضیا به جاش از سس گوجه استفاده میکنن.
🍲 @bebinobepaz
#فلافل
مواد لازم برای ۵۰ عدد فلافل:
نخود دو پیمانه
سیب زمینی کوچک دو عدد
پیاز متوسط یک عدد
سیر سه حبه
آب نصف استکان
آرد نخودچی یا گندم یک قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی پوره شده یک عدد
دو قاشق غذاخوری جعفری خرد شده
نمک به مقدار لازم
بکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
ادویه ها شامل(پودر تخم گشنیز،فلفل قرمز،پودر زیره،ادویه کاری،فلفل سیاه هر کدام نصف قاشق چایخوری)
طرز تهیه:
دو لیوان نخود را از دو روز قبل توی آب بذارید تا خیس بخوره و هرچند ساعت یکبار آبش رو عوض کنید،بعد از دوروز که نخود جوانه ی کوچکی زد آب نخود را خالی کرده و نخود را آبکش کنید و دو عدد سیب زمینی کوچک را پوست کنده وآبپز کنید،یک عدد پیاز رو پوست کنده و به چند تکه تقسیم کنید و سه حبه سیر را هم پوست بگیرید،یک عدد گوجه فرنگی را با رنده ریز رنده کنید و مقداری جعفری را هم خرد کنید و بشورید (حدود دو قاشق غذاخوری کافیه)،نخود و سیب زمینی و پیاز و سیر و پوره ی گوجه و جعفری را با هم چرخ کنید اگه غذاساز دارین توی اون راحتتره اگه نه از چرخگوشت هم میشه استفاده کرد( من از چرخ گوشت فشاری استفاده کردم) اگه از چرخگوشت رشته ای استفاده میکنید بهتره دوبار چرخ کنید، وقتی موادمون کاملا خرد شد ادویه های بالا و بکینگ پودر و آرد را اضافه کرده و با قاشق هم بزنید مقدار کمی آب هم در صورتیکه مواد خشک هستن اضافه کنید حدود نصف استکان یا کمتر و مواد رو خوب مخلوط کنید و روی آن کیسه بکشید و یکی دو ساعتی در یخچال بذارید بعد در یک قابلمه روغن بریزید وبذارید روی حرارت تا داغ شود و با قالب فلافل، فلافل ها رو یکی یکی قالب بزنید و آرام بوسیله قالب داخل روغن قرار دهید و اجازه بدین با حرارت ملایم طلایی بشن و خوب مغزپخت بشن، وقتی یکطرف فلافل سرخ شد به طرف دیگر برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ شود بعد از روغن خارج کنید.
نکته ها :
بکینگ پودر برای پوک شدن فلافل هاست.
پوره ی گوجه برای خوشرنگ شدن فلافلها استفاده میشه که بعضیا به جاش از سس گوجه استفاده میکنن.
🍲 @bebinobepaz
#سالاد_ماکارونی_سوپرایز
به نظرم این مدل سرو سالاد برای مهمونیا خیلی جالبه و با ی تغییر کوچولو می تونین سالاد تون رو متفاوت کنین ☺️☺️.
برای درست کردن این مدل سالاد ابتدا باید پوره ی سیب زمینی تهیه کنین، برای این قالب من 3 عدد سیب زمینی متوسط رو آبپز و بعد پوره کردم، کمی روغن زیتون و یک قاشق خامه یا ماست چکیده و کمی نمک بهش اضافه کردم، تا ی مقدار چسبندگی پیدا کنه داخل قالب رو با نایلون یا سلفون پوشوندم و از پورهای سیب زمینی کف و اطرافش رو یک لایه قرار دادم، دقت کنید خیلی نازک نباشه. تو عکسش مشخصه، سپس سالاد ماکارونی رو داخل قالب بریزین و با قاشق فشرده ش کنین، بعد روش رو دوباره با نایلون پوشانده و در یخچال ی شب تا صبح قرار بدین تا خوب سفت شه و مواد جا بیفته.
برای تزیینش من از هویج و برگ نعنا استفاده کردم.
نکته :
برای این مدل سالاد بهتره دیگه سیب زمینی توی مواد سالاد ماکارونی استفاده نکنین.
از داخلش هم تو استوری براتون فیلم گرفتم اگه دوست داشتین ببینین.
🍲 @bebinobepaz
دونات هندوانه ای
مواد لازم برای دونات:
تخم مرغ یک عدد
شکر نصف لیوان
شیر ولرم یک لیوان
کره ی آب شده یک چهارم لیوان
خمیر مایه ده گرم (من از یک پاکت ده گرمی خمیر مایه ترک استفاده کردم)
وانیل نصف قاشق چایخوری
نوک قاشق مرباخوری نمک
تقریبا سه و نیم الی چهار لیوان آرد
طرز تهیه:
شیر ولرم و خمیر مایه و یک قاشق از شکر را در ظرف گودی ریخته و با هم مخلوط کنید و ده دقیقه کنار بذارید تا خمیر مایه بعمل بیاید،بعد تخم مرغ،کره ی آب شده،بقیه شکر،نمک و وانیل را اضافه کرده و مواد رو خوب با هم مخلوط کنید بعد آرد را الک کرده و کم کم به موادتون اضافه کنید و خمیر رو ورز بدین و تا جایی آرد اضافه کنید که خمیر بدست نچسبه وقتی خمیر آماده شد روی ظرف را بپوشانید و خمیر را در جای گرمی قرار دهید تا ۳۰ الی ۴۰ دقیقه استراحت کند بعد از استراحت خمیر را با وردنه پهن کرده و کاغذ روغنی هایی که به شکل مربع بریدید رو زیر خمیر قرار دهید و خمیر را قالب بزنید و همراه با کاغذ روغنی زیرش توی سینی بچینید وقتی همه ی دوناتها رو قالب زدید روی دوناتها دستمالی بذارید و یکساعت بهشون استراحت بدین تا پف کنن بعد از یکساعت داخل ظرف گودی روغن بریزید و اجازه بدین داغ شود و دوناتها رو یکی یکی داخل روغن داغ سرخ کنید سعی کنید زود زود دوناتها رو داخل روغن برگردونید یکطرف دونات که سرخ شد طرف دیگرش رو هم سرخ کنید و از روغن خارج کنید.بعد بسته به میل خودتون با شکلات یا هرچیزی که دوست داشتین تزئین کنید.من برای تزئین این دوناتها از کرم پیراشکی استفاده کردم وبه کِرِم رنگ خوراکی قرمز و سبز زدم.
کرم تزئین دونات یا کرم پیراشکی:
آرد یک پیمانه سرخالی
شکر ۱/۵ پیمانه
آب ۲ پیمانه
وانیل یک سوم قاشق چایخوری
آرد و شکر را مخلوط کرده و آب را بهش اضافه کنید و دوباره مخلوط کنیدسپس روی حرارت ملایم بذارید و مدام مواد رو هم بزنید تا به صورت کرم درآید سپس از روی حرارت بردارید و بهش وانیل رو اضافه کنید و دوباره مواد رو قاطی کنید من مواد رو به دو قسمت تقسیم کردم و بهشون رنگ خوراکی قرمز و سبز زدم اگه موادتون کمی غلیظ شد یک قاشق چایخوری روغن مایع بهش اضافه کنید و با هم مخلوط کنید بعد با همین کرم رنگی روی دوناتها رو به شکل هندوانه تزئین کنید و روی قسمت قرمز رنگش شکلات چیپسی قرار دهید.یا شکلات آب شده را توی کیسه فریزر بریزید و نوکش رو کمی سوراخ کنید و روی قسمت قرمز رنگ نقطه هایی از شکلات قرار دهید.
🍲 @bebinobepaz
دمي گوجه
.
چندتا گوجه رنده كردم بعد با يك قاشق پياز داغ و نمك و فلفل زردچوبه ادويه پلوي و روغن گذاشتم روي گاز و همرو با هم مخلوط كرد و يك قاشق رب بهش اضافه كردم.
سيب زمينيهارو خرد كردم بهش اضافه كردم بعد برنجمو شستم ريختم تو قابلمه و اجازه دادم تا با هم پخته بشن.
بستگي به آب گوجتون داره اگر كم بود بازم بهش آب اضافه كنيد تا جاي كه برنج پخته بشه و دمش كنيد.
نكته:ميتونيد از رب استفاده نكنيد من براي خوشرنگ شدن اضافه كردم.و اگر مثل من بي حوصله نبوديد اگر براي گوجها از مخلوط كن استفاده كنيد خيلي بهتره.گوجه با پوست👌
🍲 @bebinobepaz
#نون_سیر_و_پنیر
اول سس رو اماده کنید
دو تا سه قاشق غذاخوری سس مایونز، سه قاشق غذاخوری روغن زيتون جوری که سس رو روون كنه، يكم فلفل سياه و پودر آويشن و یک حبه سیر رنده شده همه و با هم مخلوط کنید
نون باگتها رو بصورت حلقه ای برش بزنید و داخل سینی فر بچینید، سپس سس رو روی نونها بکشید، و روش پنیر پیتزا بریزین و بفرستین داخل فر و گریل رو روشن کنید تا وقتی که روی پنیرها طلایی بشه
دوست داشتین برای خوشگل شدنش از حلقه های زیتون، فلفل دلمه رنگی یا دونه های ذرت استفاده کنید
🍲 @bebinobepaz