#حلوا_شطرنجی
#حلوا_رولتی #حلوا_جناغی
مواد لازم:
آرد:600گرم
پودر قند یا همون نثار :500گرم
کره :350گرم (البته من نصف كره زدم نصف روغن مايع)
وانیل :1/4ق م
هل:1ق م
دارچین:1ق س
زنجبیل:2ق م
کاکائو:2ق س
زعفران دمکرده:2ق س
آب:1ق س
طرز تهیه:
آرد رو میریزیم توی تابه میذاریم روی گاز تا بوی خامی آرد گرفته بشه اما تغییر رنگ نده.از روی حرارت برمیداریم میذاریم کنار سردشه.پودر شکر و کره و روغن مايع رو با آرد مخلوط میکنیم (يه توضيحي بدم در مورد ريختن روغن مايع اينكه همه روغن مايع رو به مواد اوليه نزنين نصفش رو در مرحله اي كه كره به حلوا اضافه ميشه بزنيد نصفش رو هم نگ داريد بعده اينكه به مقداري از حلوا زعفرون و پودر كاكائو اضافه كرديد بزنيد چون اونا بعده اضافه كردن زعفرون و پودر كاكائو خشكتر ميشن بخصوص اوني كه پودر كاكائو زدين براي همين مجبوريد روغن بهش اضافه كنيد تا نرم شه بتونيد حلوارو درست كنيد) به همراه وانیل و هل و زنجبیل و از چرخ گوشت رد میکنیم
مواد رو به 3قسمت تقسیم به یه قسمت کاکائو و دارچین و یه قسمت زعفرون میزنیم یه قسمت هم سفید میمونه به قسمت سفيد رنگ دوباره به اندازه دلخواه هل اضافه كرده و كنار ميگذاريم
بعد به اوني كه ﺯﻋﻔﺮﺍﻥ و پودر كاكائو اضافه شده دوباره از چرخ رد میکنیم تا خوب نرم شود اگه حلوا خشک بود یه مقدار از روغن مايع باقيمانده اضافه ميكنيم ميتونين با گلاب هم حلوا رو نرم كنيد
♥☆ حلوا شطرنجی☆♥
حلوا سفید رو به ضخامت 3میل بین دو تا کاغذ روغنی باز میکنیم.دو حلوای زرد و قهوه ای روجداگانه به ضخامت1سانت باز و به شکل نوارهای بلند 1سانتی برش میزنیم.وسط حلوای سفید رو با آب یا گلاب مرطوب و بعد یه نوار زعفرونی کنارش قهوه ای و دوباره حلوا زعفرونی وسط حلوای سفید میذاریم.ردیف دوم عکس ردیف اول یعنی قهوه ای زرد قهوه ای.ردیف سوم عکس ردیف دوم.اطراف خمیرو با آب مرطوب میکنیم وحلوای سفید رو دورش میپیچیم و اطرافش رو مرتب میکنیم.بعد از يك ساعت برش 1سانتی میزنیم(دوستان من زمینه رو زعفرانی برداشتم)
🍲 @bebinobepaz
#کیک_اسفناج
تخم مرغ 3 عدد
آرد 2 لیوان
شکر 1 لیوان
شیر 0.5 لیوان
اسفناج (پوره شده) یک دوم پیمانه
پکینگ پودر 2 قاشق چایخوری
روغن 0.5 لیوان
هل یک قاشق چایخوری
طرز تهیه پوره اسفناج:
در قابلمه ای آب را بجوشانید. برگ های اسفناج را داخل آب جوش ریخته و اجازه دهید به مدت 5 دقیقه بجوشد. اسفناج را در صافی بریزید تا آب اضافی گرفته شود. در ظرف دیگری آب سرد به همراه چند تکه یخ قرار دهید و بلافاصله اسفناج را در آب سرد قرار دهید. بعد درون آب کش بزارید و کمی فشار دهید تا آب اضافه رو بگیرید (من یه ساعتی میزارم توی آبکش تا خوب آبش جدا بشه) بعد از این که اسفناج کاملا سرد شد، آن را به دستگاه غذاساز بزنید تا یکدست شود تا کاملا پوره شود. اسفناج آماده است تا با مواد دیگر مخلوط شود.
روش فوق که به آن "بلاچینگ" می گویند به حفظ رنگ طبیعی سبزیجات در طول پخت کمک می کند
طرز تهیه کیک اسفناج:
شکر، تخم مرغ و وانیل و هل را با یکدیگر مخلوط کرده هم می زنیم تا حالت کشدار پیدا کند. سپس روغن را اضافه کنید. هم بزنید تا مخلوط شود. اسفناج و سپس شیر را اضافه کنید. هم بزنید تا یکدست شود.
آرد و پکینگ پودر را با یکدیگر مخلوط کرده و به مایع بالا اضافه کنید.
فر را از قبل گرم کنید. کف سینی یا قالب را چرب کنید و کاغذ روغنی بگذارید و مجددا روی کاغذ را چرب کنید. سپس مایع کیک را روی کاغذ بریزید. در دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 40 تا 50 دقیقه کیک را در فر قرار دهید. زمان دقیق پخت کیک را با این روش تشخیص دهید: هر گاه چنگالی را در کیک فرو بردید و مایع به چنگال نچسبید کیک آماده است. میتونید وسط کیک رو خامه یا کرم بزنید.
🍲 @bebinobepaz
ببین و بپز( آشپزی)
#مربا_خیار 🍲 @bebinobepaz
#مربا_خیار
خیار قلمی ۱کیلو
شکر ۱کیلو
آب ۴لیوان
آهک بهداشتی ۳ق غ
جوهر لیمو ۱ق چ
گلاب نصف استکان
دانه هل دلخواه
خیارها را بشوید وخشک کنید.با پوست کن نازک برش دهیدوبشکل گل رز بپیچیدوباخلال دندون فیکس کنید.
آهک را داخل دولیتر آب بریزیدوبیست دقیقه بزارید کنار تا ته نشین شود.سپس آب زلال را جدا کنید وآهک ته نشین شده را دور بریزید.
رزها راداخل آب آهک بریزید وبزارید ۱۲ ساعت بمونه.سپس از آب آهک خارج کرده وچندین بار آبشو عوض کنید.هربار که آبشو عوض میکنید بزارید بیست دقیقه داخل آب بمونه بعد عوض کنید تا آهک کاملا از روی خیارها پاک بشه.
شکر وآب را مخلوط وروی حرارت بزارید تا جوش بیادوشکر حل بشه.یک ربع که جوشید رزها را اضافه کنیدوباحرارت ملایم بزارید بپزه وشفاف بشن.
حدود یک ساعت طول میکشه.
شیره باید کامل به داخل خیارها نفوذ کنه ورنگشون شفاف بشه اگه مرحله پخت کامل صورت نگیره مربا کپک میزنه.
قوام شیره هم تو تصویر مشخصه خیلی غلیظ نباشه باید اینو درنظر بگیرید که بعد اینکه رفت تو یخچال غلیظتر میشه .
نشانه قوام اومدن وآماده شدن مربا اینه که شیره بصورت حبابهای ریز روی سطح مربا میجوشه وحالت براق داره.
اواسط پخت گلاب را افزوده وده دقیقه آخر جوهر لیمو بزنید ،چند جوش که زد ازروی حرارت بردارید.
مربا را بهتره ۲۴ساعت داخل همون ظرف تو دمای محیط بزارید بعد خلالها را جدا کنید وداخل شیشه بریزید ودریخچا ل نگهداری کنید.
نکته؛
بهتره از خیار درختی استفاده کنید واینکه خیارها قلمی باشه .
با خیار بوته هم میشه فقط قسمتهایی که تخم زیاد داره استفاده نکنید چون نمیشه قشنگ بشکل رز دربیارید وپاره میشه.
بدون آب آهک نمیشه درست کرد.
آهک بهداشتی را از لوازم قنادیها تهیه کنید.
اگه شیره مرباتون خیلی قوام اومد کمی آب جوش اضافه کنید.
🍲 @bebinobepaz
#ردولوت_کیک
325 گرم آرد
325 گرم شکر
نصف قاشق چایخوری نمک
1 قاشق چایخوری جوش شیرین
25 گرم پودرکاکائو
150 گرم کره
3 عدد تخم مرغ
300 میلی شیر
وانیل نوک قاشق چایخوری
1/5 قاشق غذاخوری سرکه
رنگ قرمز خوراکی ترجيحا مارك فو ( يك ق سوپ خوري)
( رنگ زياد بزنيد كيكتون به جاي قرمز قهوه اي ميشه )
چيزي از دستور قابل حذف نميباشد
آرد و شکر و جوش شیرین و نمک و کاکائو را مخلوط کرده وکره را که نگینی خرد کرده ایم اضافه کرده با نوک انگشتان مخلوط می کنیم تا مثل دانه های شنی شود بعد یکی یکی تخم مرغ ها را افزوده و با همزن برقی میزنیم وبه ترتیب شیر و وانیل و سرکه ورنگ قرمز را اضافه کرده هم میزنیم وقالب را چرب كرده کاغذ روغنی پهن کرده مایع کیک را در قالب ریخته در فر از قبل گرم شده در 180 درجه بمدت 45 دقیقه میپزیم. ( قالب من ٢٠ سانتي گالوانيزه با ارتفاع ١٠ بود )
بعد از پخت و خنك شدن از قالب خارج كرده برش ميزنيم
معمولا با باترکریم یا کرم پنیر تزئین میشود.
اما چون من دوست نداشتم با خامه فرم گرفته خامه كشي كردم مقداري از كيك رو پودر كردم و رو و كنار كيك براي پوشش دهي استفاده كردم
🍲 @bebinobepaz
نان سیر
۵۰۰ گرم آرد
۱/۲ قاشق غذاخوری خمیر مایه خشک یا ۱ قاشق غذاخوری خمیر مایه فوری
۱/۲ قاشق غذاخوری نمک
۱/۲ قاشق غذاخوری شکر
۱/۲ قاشق چایخوری بهبود دهنده
۳۲۵ میلی لیتر آب همدمای اتاق
۱/۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون
-
برای رومال:
۱-۲ حبه سیر له شده
۱/۳ پیمانه جعفری
۱/۳ پیمانه ریحان
۱/۴ پیمانه رزماری خرد شده
۱-۲ قاشق غذاخوری کره
۲۰۰ گرم پنیر موزارلا یا پارمسان
-
همه مواد خشک رو مخلوط کنین نصف مقدار آب رو اضافه کنین و مخلوط کنین ، بقیه آب رو آرام آرام اضافه کنین و ورز بدین ،وقتی خمیر جمع شد،روغن زیتون رو اضافه کنین و ورز بدین ،نیاز بود کمی دیگه آرد اضافه کنین اگه دیدین بیش از حد چسبندس،ولی اصلا زیاد نه، تا نونتون سفت نشه، ورز بدین چسبندگیش درست میشه،اونقدر ورز بدین که خمیر کشسان شه و نرم.خیلی مهمه که خوب و کافی ورز بدین.
داخل کاسه بزارین روش سلفون بکشین یا دستمال نم بزارین و ۱-۱ ونیم ساعت استراحت بدین تا حجمش دوبرابر بشه ،سپس خمیر رو هواگیری کنین و به دو قسمت تقسیم کنین و هر قسمت رو به مستطیل ۵۰ در ۲۵ سانتیمتری باز کنین ،سپس روی هر دو تا مستطیل، کره بمالین و سیر له شده رو پخش کنین و بعد سبزیجات و بعد پنیر.حالا مستطیل هارو به نوارهای به اندازه قالبتون ببرین و بعد این نوارهارو به مربع های به ارتفاع قالبتون ببرین.البته کمتر چون قراره پف کنن.
حالا مربع هارو روی هم قرار بدین و داخل قالب لوف که چرب کردین و کاغذ روغنی گذاشتین بچینین، سپس روشو بپوشونین و ۳۰ دقیقه استراحت بدین .در این مرحله میتونین خمیر رو فریزر بزارین برای بعدها.
فر رو در دمای ۱۹۰ درجه بزارین و ۵۵ دقیقه بپزین تا سرخ شن.
از فر دربیارین و ۱۰ دقیقه استراحت بدین بعد از قالب دربیارین .
🍲 @bebinobepaz
طرز تهيه:
داخل به ها را بعد از شستن خالى كرده طوريكه به كف و ديواره به آسيب نرسد و سطح داخلى و بيرونى آنها را به كمى آب ليموترش تازه آغشته كنيد و كنار بگذاريد.
چند عدد آلو بخارا را در كمى آب خيس كنيد.
پياز خرد شده را كمى تفت دهيد .
گوشت چرخ كرده ،ادويه هاى دلخواه ، نمك و فلفل و كمى رب يا پورهء گوجه فرنگى به پياز افزوده و خوب مخلوط و تفت دهيد.
به ازاى هر ٢٠٠ گرم گوشت چرخ كرده ١ ق غ سرپُر برنج ( خشك و پخته نشده) و ١/٢ ق غ زرشك به مخلوط گوشت و پياز اضافه كرده و با مقدار كمى آب بپزيد تا سس غليظ و مايه كاملا پخته شود.
اكنون مقدارى دلخواه خلال پسته و بادام به مايه دلمه بيفزاييد.
داخل دلمه ها را از مواد گوشتى پُر كنيد .
در قابلمه مناسبى مخلوط آب و زعفران و كمى كره ، آب ليموترش و خيلى كم رب گوجه فرنگى و نمك ريخته روى حرارت گذاشته و اجازه دهيد به جوش آيد ( ميتوانيد براى لعاب دار شدن چند عدد از دانه هاى به را نيز بيفزاييد).
سپس به ها را داخل قابلمه چيده و آلوها را نيز به همراه كمى زرشك اضافه كنيد و با حرارت ملايم بپزيد.
🍲 @bebinobepaz
جزريه خانگي
مواد لازم
۶/۷عدد هویج
۱لیوان شکر
۱ق مربا خوری دارچین
۱ق غذاخوری روغن زیتون
۱فتنجان بزرگ گردو
نصف بسته بیسکوییت پتی بور
فندق، پودر نارگیل، پودر پسته و هر چیزی که دوست دارید برای کاور کردن
طرز تهیه:
هویج هارا پوست بگیرید و رنده کنید و با یک ق روغن زیتون تفت دهید و شکر را اضافه کنید.
در انتها دارچین را اضافه کنید و تا زمانی که اب هویج ها باقی نماند بپزید.
وقتی ولرم شد گردو ی خرد شده و پتی بور خرد شده را اضافه کنید و مخلوط کنید.
بیسکوییت را ارام ارام اضافه کنید تا زمانی که با دستتون بتونید شکل بدید. اندازه ی گردو گرد کنید و داخل پودر نارگیل یا پودر پسته یا فندق بغلطانید.
🍲 @bebinobepaz
#کوکی_نان_لاهیجانی
برای خمیر این نان خوشمزه
یک عدد سفیده تخم مرغ
یک پیمانه روغن مایع من روغن زیتون استفاده کردم
شیر گرم یک پیمانه
خمیر مایه یک ق غذا خوری
شکر یک ق
نمک یک ق
من برای شیر زرد چوبه ریختم تا رنگ نونم طلایی بشه
آرد به اندازه ای که خمیر نرم باشه و به دست نچسبه
یک ساعت خمیر رو استراحت می دیم
بعد یک ساعت هر فرمی دوست داشتین به خمیر می دیم و با زرده تخم مرغ رو مال می کنیم در فر گرم 180 درجه تا وقتی روی نان طلایی بشه می پزید
نوش جانتون😍 . . .
🍲 @bebinobepaz