#دمپخت_سیر
برای این #خوشمزه جان دم پخت سیرنیاز داریم به👇👇
برنج: 3 پیمانه
عدس:یک فنجان
نرگسی: 2 عددبزرگ(هویج زرد)
پیازمتوسط یک عدد
شویدتازه خردشده 3 قاشق غذاخوری پر
سیرتازه با مقداری از برگ سبز2شاخه
زردچوبه: یکقاشق چایخوری
فلفل: یکدوم قاشق چایخوری
ادویه: یکدوم قاشق چایخوری
نمک: یکدوم قاشق چایخوری
دارچین یک بند
روغن: به میزان لازم .
✍چطوری درست کنیم؟ 👈 برنج را در ظرفی بریزید و به مدت یک ساعت همراه کمی نمک خیس کنید.
👈 عدس را پاک کرده، بشویید و در قابلمهای روی حرارت قرار دهید تا پخته شود.
👈نرگسی ها را بشویید و بعد پوست آنها را جدا کنید. آنها را نگینی خرد و بخارپز کنید.
👈در قابلمهای به مقدار لازم روغن بریزید. پیاز را نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید سپس سیر را خرد کنید و به مواد اضافه کنید. زردچوبه، فلفل و ادویه را هم اضافه کنید و تفت دهید.
👈 شوید، نرگسی و عدس را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. برنج خیس خورده را نیز داخل ظرف بریزید.
👈 در مرحله آخر آب را به اندازهای که روی مواد را بگیرد، اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا آب آن تمام شود سپس برنج را دم کنید پس از حدود 45 دقیقه دمی آماده سرو است.
👩من برای تهدیگ یه دونه نرگسی بزرگ روبا کمی نمک وابغوره ویک عددتخم مرغ خوب هم زدم و باروغن کف قابلمه صاف کردم و بعد دمی رو روش ریختم.
👩با اجازه از #شیرازیای_باحال من درطبخ این غذا کمی هم آبغوره میزنم تا طعم ملس بدهد
👩امروز من این غذاروبا مقداری فیله حبه شده مرغ و پیازداغ و نرگسی رشته شده ونمک ادویه وزعفران فلفل وابغوره تفت داده شده که با نصف استکان آب مرغ، پختم وتزیین وسروکردم
🍲 @bebinobepaz
#خورش_باقلا
باقلای بدون پوست: دو پیمانه
گوشت گوسفندی خرد شده
پیاز: یک عدد
شوید تازه خرد شده: 300 گرم
سیر: سه حبه حبه
نمک، فلفل، کره یا روغن و برگ بو: به میزان لازم
زردچوبه: یک قاشق چایخوری
زعفران دمکرده: به میزان لازم
غوره یک پیمانه
رب گوجه فرنگی: یك قاشق غذاخوری
طرز تهیه
پیاز را خرد کرده و با کمی روغن و زردچوبه تفت میدهیم. گوشت را افزوده و به تفت دادن ادامه میدهیم. سیر و برگ بو را افزوده، نمك و فلفل زده و اجازه میدهیم با کمی آب بپزد. کمی مانده به پخت کامل گوشت، باقلای پخته شده، زعفران غوره و شوید را میافزاییم، سپس رب گوجهفرنگی را تفت داده و اضافه میکنیم. در صورت تمایل از کمی آبغوره بجای غوره به عنوان چاشنی استفاده مینماییم. این خورش را با پلوی زعفرانی سرو میکنیم.
پینوشت: این خورش واقعا خوشمزه و متنوعه من باقلارو توفصلش فریز کردم ؛
میتونین از باقلای خشک هم استفاده کنین ولی قبلش باید کاملا باقلا بپزین و به خورش اضافه کنین .
🍲 @bebinobepaz
#سالاد_عدس
مواد لازم:
یک پیمانه عدس
یک کاسه کلم بنفش ریز خرد شده
نصف کاسه ذرت
فلفل دلمه ای زرد و قرمز به میزان دلخواه
خیارشور به میزان دلخواه
جعفری خرد شده یک پیمانه
نمک ، آب لیمو ، روغن زیتون
دستور تهیه:
ابتدا عدسها را درون یک کاسه بریزید و بگذارید در آب داغ خیس شوند.
بعد از اینکه عدس ها متورم شدند ، آب آن را عوض کرده و بگذارید تا بپزد.
عدس پخته شده را درون یک کاسه میریزیم.
مواد دیگر را اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم.
ادویه و آب لیمو و روغن زیتون هم اضافه شود.
سالاد ما آماده است.
🍲 @bebinobepaz
حلواي زنجبيلي
حلوای زنجبیلی گردويي، از خوشمزه ترین حلواهای سنتی ایرانی است که بسیار خوش طعم و عطر قوی و بی نظیری دارد و در فصول سرد میل کردن آن در کنار چای بسیار مفید است.
.
👈🏻مواد لازم:
آرد يك پیمانه، کره ٧٥گرم،پودر قند سه چهارم پیمان، پودر زنجبیل ٢-٣قاشق مرباخوري،گردوي پودر شده ٥٠ گرم، پودر هل٢ قاشق مرباخوري .
.
👈🏻طرز تهیه:
آرد را با الک دو بار الک ميكنيم ، برای نتیجه بهتر زنجبیل و هل و پودر قند را هم جدا الک ميكنيم که اگر دانه های درشت در آن بود خارج بشه. آرد رو روی حرارت ملایم گرما ميديم تا بوی خامی آن گرفته بشه.ميگن بهتره از تابه استیل یا روی استفاده کنید تا آرد با کیفیت یکنواخت تفت بخوره و زود نسوزد(البته خودم ب همين تابه تفلون متوسل شدم😅). آرد بايد کمی تغییر رنگ بده و بوی خامی آن گرفته بشه ولی لازم نیست قهوه ای بشه.بعد روي حرارت ملايم كره اب شده رو ب ارد اضافه ميكنيم و با قاشق چوبي ب خورد ارد ميديم تا بافت يكدستي ايجاد بشه.ب قول قديميا آرد كه دو قُل تو روغن جوشيد حرارت رو خاموش ميكنيم و ميذاريم حرارت ارد گرفته بشه(در حدي ك دست رو نسوزونه و باعث ذوب شدن پودر قندمون نشه تا بافت حلوا تُرد بمونه👌). وقتي دما ارد كم شد، پودر گردو، پودر قند و پودر زنجبیل و هل رو به مخلوط کره و آرد اضافه ميكنيم و با قاشق آنها رو آنقدر هم ميزنيم و مخلوط ميكنيم که تمام مواد مخلوط و خمیری شکل بشه. براي سرو، ميتونيد رو ي ظرف پهن كنيد و بعد از سرد شدن با قالب برش بديد، يا مثل من تو قالب هاي سليكوني بريزيد و بذاريد داخل يخچال و بعد سرد شدن برگردونيد.
حلوای زنجبیل بافت نرم ندارد ولی لطیف و خوش طعم است و عطر زنجبیل آن عالی و قوی است.
🍲 @bebinobepaz
سلام دوستای گلم. حتما همگی با طرز تهیه باسلوق آشنایی دارید اما به جای شکل های مکعبی یا گرد که خیلی تکراری شدن میتونید کمی خلاقیت به خرج بدید و برای #شب_یلدا #باسلوق_هندوانه ای شکل در قالب بستنی آماده کنید.
#باسلوق_انار
مواد لازم :
آب انار طبیعی 2 پیمانه
نشاسته گل (نشاسته گندم) 2 ق س
آب سرد 1/4 پیمانه
شکر 1/4 پیمانه
کره 1 ق چ
طرز تهیه:
نشاسته را در آب سرد حل کنید و در صورت نیاز از صافی رد کنید تا مایه کاملا یکدست باشد.
آب انار و ترکیب آب و نشاسته و شکر را در قابلمه ریخته و روی شعله ملایم قرار دهید و برای حدود 60 تا 90 دقیقه مدام بزنید تا نشاسته کاملا بپزد و خامی آن از بین برود.
میزان شکر را با توجه به شیرینی یا ترشی آب انار میتوانید تغییر دهید.
در صورت نیاز چند قطره رنگ خوراکی قرمز در اواخر پخت اضافه کنید.
در پایان پخت، کره را اضافه کنید و بعد از چند دقیقه شعله را خاموش کنید.
#باسلوق_لیمو
مواد لازم:
ژله لیمو 1 بسته
شکر 1/4 پیمانه
آب سرد 2 پیمانه
نشاسته گل 2 ق س
کره 1 ق چ
طرز تهیه :
نشاسته را در آب بریزید و کمی صبر کنید تا نشاسته درون آب حل شود. خوب مخلوط کنید تا نشاسته گلوله ای باقی نماند. شکر و پودر ژله را نیز به ظرف اضافه کنید و روی شعله ملایم قرار دهید و مدام هم بزنید تا خامی نشاسته کاملا گرفته شود و مایه غلیظ شود.
بجای ژله لیمو میتوانید از طالبی، موهیتو، سیب یا هر ژله سبز دیگری استفاده کنید.
پخت حداقل یکساعت طول میکشد و در تمام این مدت باید مدام مشغول هم زدن باشید. در انتهای پخت کره را اضافه کنید و بعد از چند دقیقه شعله را خاموش کنید.
اگر از قالب بستنی عمودی استفاده می کنید اول باسلوق انار را بپزید و قالب را با برس کمی چرب کنید و باسلوق را در قالب ها بریزید و سپس باسلوق لیمو (یا هر طعم دلخواه دیگری) را بپزید و در قالب ها بریزید و در یخچال قرار دهید تا سفت شوند.
اگر از قالب سیلیکونی افقی استفاده می کنید باید هر دو باسلوق را همزمان بپزید و به صورت همزمان در قالب بریزید.
بعد از چند ساعت به راحتی #باسلق را از قالب خارج کنید و با شکلات اشکی و شکلات بن ماری سفید تزیین و سرو کنید.
بجای قالب بستنی میتوانید از قالب ناودانی یا حتی لیوان یکبار مصرف یا هر قالب دلخواه دیگری استفاده کنید.
🍲 @bebinobepaz
ببین و بپز( آشپزی)
کیک هنداونه ای تابه ای 🍲 @bebinobepaz
کیک هنداونه ای تابه ای
آموزش امروز یه کیک فوق آسون و سریع اونم تابه ای و مدل هندوانه ای هست بافتش هم مثل پنبه میمونه یه گزینه ی عالی که خیلی راحت شب یلدا درست کنید
این کیک روشش کمی مثل کیک زبرا هست (ریختنش)
تخممرغ ۳ عدد
شکر یک پیمانه
ارد ۲ پیمانه
دو سوم پیمانه شیر یا اب نصف
روغن مایع نصف پیمانه
وانیل یک چهارم ق چ
بکینگ پودر یک ق م
رنگ خوراکی سبز و قرمز
اول تابه مورد نظر رو خوب چرب کنید
روش شعله ، شعله پخش کن بزارید و روشن کنید تا گرم بشه
اول تخم مرغ شکر و وانیل رو خوب با همزن برقی بزنید تا حجیم بشه بعد روغن و شیر رو اضافه کرده در اخر ارد و بکینگ پودر الک شده حالا اینجا مثل تصویر
نصف مواد رو بزارید برای رنگ قرمز و تو ظرفی بریزید و کمی رنگ خوراکی قرمز اضافه کنید تا یکدست بشه
مابقی مواد هم به دو قسمت کنید برای رنگ سفید (ساده) و سبز رنگ مواد سبز رنگبیشتر از سفید باشه (برای من یکم زیاد شد)
مواد رو که رنگی کردید و آماده شد
اول رنگ سبز رو بریزید و خودش پهن میشه
بعد مواد سفید رنگ در مرکز تابه بریزد
و بعدش در مرکز سفید رنگ مواد قرمز
مواد که روی هم در وسط ریخته میشه خیلی راحت و مرتب توی تابه پهن میشه و شکل میگیره حالا سرش دمکنی بزارید و روش حرارت متوسط اجازه بدید بپزه
بعد نیم ساعت با خلال چک کنید
وقتی پخت و خاموش کردید و کیک گرمه روش رو با شکلات اشکی تزیین کنید مثل دونه های هندوانه چون کیک گرمه شکلات ها روش فیکس میشه
به همین راحتی خیلی ساده اس و درست کردنش لذت بخش 😍
🍲 @bebinobepaz
🍞🍳☕️
از خوردن سبزيجات خوشمزه غافل نشويم 👌
مرغ از غذاهای پرمصرف و پرطرفداره و بخاطر بوی خاصی که داره حتما باید با یکسری ادویه و طعمدهندهها مزهدار بشه و بعد طبخ بشه. اگر شما خودتون ادویه مخصوص مرغ رو ترکیب و آماده کنید دیگه هیچوقت سراغ قوطیهای ادویه آماده نمیرید.
بهتره که ادویه رو روی تکههای مرغ بریزید و با دست ماساژ بدین تا کاملا جذبش بشه. برای اینکه مرغ خشک نشه و آبدار بمونه اگر خواستید توی فر بپزید حتما اولش با فویل روشو بپوشونید و بیست دقیقه آخر فویل رو بردارید و اجازه بدید روش برشته بشه.
برای گریل کردن هم حتما ماهیتابه گریل رو بذارید تا کاملا داغ بشه و هر طرف برشهای مرغ رو باحرارت بالا توی ماهیتابه حدود هفت هشت دقیقه گریل کنید ، اگر حرارت کم باشه همه آب میان بافتی مرغ خارج و مرغ خشک میشه.
مرغ رو شسته و با دستمال خشک کنید. دوقاشق ادویه مرغ ، دوقاشق شکر قهوهای یا عسل ، آب یه لیموترش تازه و دو سه قاشق روغن زیتون رو باهم ترکیب کنید و مرغ رو اضافه کنید و با دست مواد رو روی مرغ پخش کنید تا کاملا پوشیده بشه با مواد و بذارید چند ساعت بمونه ، بعدش به روش موردنظرتون طبخ کنید.
سیب زمینیها از وسط نصف شدن و با یک قاشق روغن توی سرخکن برشته شدن ، البته بدون ابزار چرخشی وسطش.
🍲 @bebinobepaz
باسلوق هندونه ای
نشاسته ذرت يك و نيم پيمانه
آب يك پيمانه
گلاب يك پيمانه
شكر يك پيمانه
كره بيست گرم
پودر ژله آلبالو
پودر ژله طالبی
طرز تهيه:ابتدا نشاسته و آب رو با هم خوب مخلوط كنيد و گلاب و شكر رو بهش اضافه كنيد روي حرارت قرار بدين و مرتب هم بزنيد تا کمی غلیظ بشه من مواد رو وقتی کمی خودش رو گرفت قبل غلیظ شدن به سه قسمت نا مساوی تقسیم کردم تو ظرف جدا ریختم و درش رو گذاشتم تا یکی یکی آماده کنم برای قسمت قرمز کمی بیشتر و سفید خیلی کم و سبز کمی بیشتر از قسمت سفید
بعد اول مقدار بیشتر رو روی حرارت ادامه دادم و نصف پودر ژله آلبالو رو هم اضافه کردم و اینقدر هم زدم تا تقریبا وسط ظرف جمع بشه بعد با دست بهش حالت دادم و گرد مایل به بیضی در آوردم. بعد مواد قسمت سفید رو آماده کردم و دور قرمز با دست کشیدم البته همه اینا با دستکش و در آخر قسمت سبز رو که نصف ژله طالبی رو داخلش ریختم و وقتی خوب غلیظ شد دور سفید گرفتم و داخل یخچال گذاشتم برای خط های روش هم از رنگ خوراکی استفاده کردم 😍
دونه های روش هم سیاه دانه است.
🍲 @bebinobepaz
#صبحانه
#فرنچ_تست
نان تست
شیر نصف لیوان
تخم مرغ یک عدد
شکر یکقاشق غذاخوری
وانیل کمی
کره برای سرخ کردن
نوتلا یا شکلات صبحانه یا مربا، پنیر (هرکدومو دوس دارین یا در دسترس هست)
طرزتهیه
تخم مرغ رو با چنگال هم بزنید تا باز شه بعد شیر، وانیل و شکر رو اضافه کنید و کمی دیگه هم بزنید
اول روی نون تست پنیر زدم و یه نون دیگه روش گذاشتم نیازی به فشار دادن و چسبوندن با تلاش نیس بعد یه کوچولو روهم نگه دارین کافیه بعد ندن رو به شکل مثلث با چاقو بریدم
داخل مخلوطی که درست کردیم میزنیم (اندازه ی چند ثانیه نگه دارید) و سپس داخل تابه کمی کره بریزید و دو طرف نون تست ها رو سرخ کنید همین نیازی به چرب شدن خیلی زیاد نیست
🍲 @bebinobepaz
چیز بال انار با پنیر و گردو هستش که واقعا خوشمزه هستش
اینو با این بیسکویتای بدون شکر و یا با نون سنگک و ... هرچی علاقه دارین😍
طرز تهیه:
توی یه کاسه یدونه پنری خامه ای میریزیم و بهش نصف لیوان پنیر چدار رنده شده ۱/۳ لیوان گردوی خورد شده، ۱/۳ لیوان جعفری خورد شده و ۱ ق چ خ آویشن تازه میزنیم و خوب با هم ترکیب میکنیم تا یکدست بشه. به جای گردو از بادام ورقه ای هم استفاده میکنن که اونم عالی میشه ولی من بیشتر با ترکیب گردو دوست دارم.
سپس این مواد رو به صورت کوفته دراورده و توی انار دون شده میغلطونیم تا خوب آغشته بشه به انار. سپس روی سطحش جعفری خورد شده ریخته و با این بیسکویتای بدون شکر نوش جان میشه☺️
🍲 @bebinobepaz
از نوع مینی ساندویچیش که بهتره پیاز جعفری، خیارشور، گوجه، کاهو همه کنار هم با سس کچاب واقعا خوشمزه س. 🌴
#کتلت
گوشت چرخ کرده (تقریبا نیم کیلو یا کمی کمتر) سیب زمینی خام رنده شده (ریز )سه یا چهار عدد متوسط،گوجه(گوشتی باشه نه آبکی ) دو عدد متوسط رنده شده،پیاز بزرگ یکعدد رنده شده،ادویه کاری و زردچوبه و نمک به میزان لازم،آرد چهار قاشق غذاخوری،
سیب زمینی خام رنده شده رو آبشو حتما بگیرید و با بقیه مواد مخلوط کنید.و سرخ کنید
پ.ن. بخاطر گوجه این کتلت خیلی خوشرنگتر و خوش طعم تره.
🍲 @bebinobepaz
مربای کیوی
کیوی رسیده و شیرین و سفت= ۱ کیلو
شکر= یک کیلو
آب= ۵۰۰ میلی لیتر ( دو پیمانه)
آبلیمو= ۱ ق چ
کیوی ها رو پوست میگیریم و به شکل دلخواه برش میدیم من حلقه ای برش زدم میتونید هر حلقه رو دو یا چهار قسمت هم بکنید
شکر و آب رو مخلوط میکنیم و روی حرارت متوسط قرار میدیم تا دونه های شکر حل بشه و شروع به جوشیدن بکنه بعد حرارت رو کم میکنیم تا بجوشه و قوام بیاد برای اینکه متوجه بشیم قوام اومده روش های زیادی هست میتونید با یک قاشق خشک و تمیز مقدار کمی از شیره رو بردارید و چند ثانیه اجازه بدید خنک بشه و یک قطره از شیره رو مابین دو انگشت تست کنید اگر کمی حالت کش اومدن داشت یعنی قوام اومده و آمادست
کیوی ها رو به شیره قوام اومده اضافه میکنیم و حرارت رو بالا میبریم تا بجوشه ک کف کنه و با یک قاشق کف روی مربا رو جمع میکنیم تا در نهایت مربا شفاف و خوش رنگ بشه
بعد از جمع کردن کف روی مربا حرارت رو پایین میاریم و اجازه میدیم حدود بیست و پنج تا سی دقیقه بجوشه تا کیوی ها کاملا بپزن و در نهایت آبلیمو رو اضافه میکنیم و حرارت رو خاموش میکنیم
در صورت دلخواه میتونید کمی وانیل هم آخر کار اضافه کنید
.
اجازه بدین مربا داخل همون ظرف یک شب داخل محیط آشپز خونه بمونه و بعد اگه دیدین قوام مربا مناسبه داخل شیشه مناسب پر کنید و تو یخچال یا فریزر نگه داری کنین
اگه شیره مربا شل بود و قوام مناسبی نداشت کیوی ها رو جدا میکنیم و شیره رو روی حرارت پایین قرار میدیم تا قوام بیاد ( به روش گفته شده تست کنید) بعد از خنک شدن کیوی ها رو به شیره اضافه کنین
اگر هم قوامش زیاد بود و سفت شده بود میتونید به مقداری که مربا آب نیازه داره تا به قوام مناسب برسه بهش آب جوش اضافه کنید و روی حرارت قرار بدین یک جوش که زد حرارت رو خاموش کنید و اجازه بدید خنک بشه ( مقدار آب به همون اندازه ای باشه که مربا برای رسیدن به قوام مناسب نیاز داره)
🍲 @bebinobepaz
مانتی گل🌹🥘
👈برای خمیر
1لیوان آب
1عدد تخم مرغ
1قاشق مربا خوری نمک
3.5لیوان آرد
400 گرم گوشت چرخ کرده
1عدد پیاز ریز خرد شده
نمک ،زیره،فلفل سیاه
👈برای سس
2قاشق غذاخوری رب گوجه
2قاشق غذاخوری روغن مایع
3.5تا 4لیوان آب
👈طرز تهیه
برای خمیر ابتدا مواد لازم خمیر را با هم ترکیب کنید و آرد را طوری اضافه کنید که خمیر نسبتا سفتی داشته باشید و روی خمیر را به مدت 20 تا 25 دقیقه بپوشانید تا خمیر استراحت کند.در این بین برای مایه گوشتی مواد لازم آن را در یک ظرف بریزید و ورز دهید.
خمیر استراحت کرده را به دو چانه تقسیم کنید و آنها را به ترتیب نازک باز کنید و هنگام باز کردن خمیر روی آنها کمی آرد بپاشید.با یک قالب گرد و یا یک لیوان گرد برش بزنید.مانند ویدئو 4عدد از خمیر های قالب زده را کنار هم بچینید و روی آنها از مایه گوشتی بگذارید و به آنها شکل گل بدهید و در سینی فر چرب شده بچینید و به این شکل در فر از قبل گرم شده با دمای 190درجه و به مدت 10دقیقه بپزید.بعد مواد سس را با هم ترکیب کنید و هم بزنید و روی مانتی ها و داخل سینی بریزید و روی مانتی ها را با کاغذ روغنی یا یا سینی بپوشانید و با دمای 180درجه به مدت نیم ساعت دیگر بپزید.در مرحله دوم پخت حتما روی مانتی ها را با سینی بپوشانید وگرنه
روی مانتی ها خیلی خشک میشود.بعد از پخت از فر درآورید و با ماست سیر دار سرو کنید و اگر می خواهید روی آن کره آب شده پخش کنید.
🍲 @bebinobepaz
#دسر_برفی
شیر: یک لیوان و نیم، آرد گندم: یک قاشق و نصفی(دو قاشق هم میشه)، شکر: یک قاشق و نصفی(میشه کمتر یا بیشترش کرد)، نشاسته گل: 1 ق غ، کره: 1 ق غ، وانیل: نوک ق چ، بیسکوییت لیدی فینگر(یا هر نوع بیسکوییت یا کیک به دلخواه،برای مغزی دسر): به میزان لازم، پودر نارگیل: به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا شیر سرد، نشاسته و آرد رو باهم مخلوط کرده و خوب هم میزنیم تا نشاسته در شیر کاملا حل بشه،سپس روی حرارت ملایم گذاشته،شکر رو هم اضافه میکنیم و مرتب هم میزنیم تا مواد به غلظت برسه(به هیچ وجه حرارت رو زیاد نکنید)، وقتی غلیظ شد ، کره و وانیل رو هم اضافه کرده،هم میزنیم و از روی حرارت برمیداریم. مواد رو تا میانه ی قالب ها میریزیم،یک تکه بیسکوییت یا کیک کوچک وسط قالب گذاشته و بقیه مواد رو داخل قالب ریخته و به مدت یک ساعت داخل یخچال قرار میدیم. بعد ازین مدت دسر به راحتی از قالب جدا میشه، سپس داخل پودر نارگیل میغلونیم و به دلخواه تزیین میکنیم.
*میتونید به جای قالب،مواد رو داخل فنجان های چینی بریزید ،به راحتی برمیگرده.
*اگر مواد به غلظت کافی نرسه، یا قالب ها به اندازه داخل یخچال نمونن، دسر قالبی برنمیگرده.
🍲 @bebinobepaz
بال و کتف تنوری
فلفل قرمز خردشده ۵ عدد
بال و کتف مرغ ۴ عدد
سیب زمینی کوچک 300 گرم
قارچ 200 گرم
زیره پودر شده یک قاشق چایخوری
سیر ریز خردشده ۲ حبه
روغن زیتون ۲ قاشق سوپخوری
فلفل قرمز پودرشده یک قاشق چایخوری
برگ رزماری ۴ الی ۵ عدد
سیر درسته ۲ بته
فلفل سیاه پودر شده یک دوم قاشق چایخوری
نمک یک قاشق چایخوری 🍜
طرز تهیه
بال های مرغ را به دو قسمت کرده و به خوبی بشویید و خشک کنید.آنها را با سیب زمینی، نمک، فلفل سیاه، یک دوم قاشق چای خوری پودر فلفل قرمز و یک قاشق سوپ خوری روغن زیتون در ظرف مناسبی مخلوط کنید.
روی ظرف را با سلفون بپوشانید و حدود یک ساعت در یخچال قرار دهید تا مزه دار شوند.زیره را در تابه (بدون روغن) روی حرارت کمی تفت دهید تا برشته شود. سیر ریز خردشده، یک قاشق سوپخوری روغن زیتون، نمک، فلفل سیاه، زیره تفت داده شده و یک دوم قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز باقیمانده را در ظرف مناسبی با هم مخلوط کنید تا سس یکدستی حاصل شود.برگ رزماری، بتههای سیر پوست کنده حبه حبه شده و یک دوم قاشق سوپخوری از سس را در ظرف مناسبی با هم مخلوط کنید.مخلوط سیب زمینی.قارچ و بال های مرغ مزه دار شده را به سینی فر انتقال داده و روی سینی را با کاغذ روغنی بپوشانید و به مدت ۲۵ دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد (۴۰۰ درجه فارنهایت) قرار دهید تا بپزند.آب ناشی از پخت مرغ و سیب زمینی و قارچ درون سینی را با برس روی مواد بمالید.مخلوط رزماری و حبههای سیر و فلفل قرمز خردشده را میان مواد بچینید و به مدت ۳۵ دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) قرار دهید.سپس سرو کنید.
🍲 @bebinobepaz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بفرمایید یه قاچ هندوانه ازنوع #باسلوق😉🍉🍉😋
ایده ای دیگر مناسب برای یلدا
#باسلوق_هندوانه🍉🍉🍉
اول یک لیوان نشاسته رو با یک لیوان آب داخل قابلمه نچسب مخلوط کرده تاحل بشه،بعد۳/۴لیوان
شکرویک لیوان گلاب هم اضافه روی حرارت ملایم قرارداده مدام هم میزنیم تا ته نگیره و یکدست غلیظ بشه و وسط ظرفمون جمع بشه(مثل کلیپ،) یک ق غ بهش کره اضافه میکنیم خوب مخلوط میکنیم وحرارتو خاموش کرده،مواد روبه دوقسمت تقسیم کرده و یک قسمت رو دوباره نصف کرده ،به قسمت بیشتریکقطره رنگ خوراکی ژله ای قرمز رنگ اضافه کرده و خوب مخلوط میکنیم، قسمت دیگه که نصف کردیم به یکى رنگ خوراکی سبز رنگ و دیگری رو ساده برمی داریم مواد قرمز رو داخل کیسه پلاستیکی به شکل استوانه در میاریم، سطح پلاستیک رو با پودر نارگیل میپوشونیم، مواد سبز رنگ رو روش پهن کرده وبعد رنگ سفید رو روش پهن کردهبعدهم استوانه قرمز رنگ و روش قرارداده وبه کمک سلفون یا پلاستیک لولش میکنیم داخل یخچال قرارداده تا کاملا خودشو بگیره تا براحتی برش بزنیم(من یک شبانه روز دریخچال گذاشتم)بعدازخارج کردن از یخچال
یه برش حلقه ای و حلقه هارونیمه
کردم وبا شکلات ذوب شده روشو تزیین کردم تا بیشترشبیه هندوانه بشه😉🍉
🍲 @bebinobepaz
#کوفته
مواد لازم برای 5 نفر:
برنج نیم دانه یا ایرانی نصف استکان
لپه نصف استکان
زعفران دمکرده ۱ قاشق سوپخوری
گوشت چرخکرده کم چربی ۴۰۰ گرم
پیاز دو عدد بزرگ
سبزی کوفته پاک کرده و ریز خرد شده ۲۰۰ گرم(شامل:تره،جعفری،کمی شوید، کمی ترخون و مرزه)
من از سبزی خشک استفاده کردم
تخممرغ ۱ عدد
نمک، فلفل سیاه، و زردچوبه به میزان لازم
روغن مایع به میزان لازم
رب گوجه فرنگی ۲قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
ابتدا در قابلمه بزرگی که گنجایش کوفته هارا داشته باشه پیاز را نگینی خورد میکنیم و با روغن و زردچوبه و نمک و فلفل تفت میدیم وقتی پیاز طلایی شد زیر اجاق را خاموش میکنیم و نصفی از پیاز را برمیداریم و نصف دیگر در قابلمه بماند
لپه را چند ساعت خیس میکنیم و روی حرارت میزاریم تا با شعله ملایم بپزد سپس میکس میکنیم
بعد برنج را پاک کرده، شسته و با ۳ لیوان آب به مدت یک ساعت خیس کنید سپس روی حرارت قرار دهید تا با شعله ملایم بپزد، در حین پخت زعفران دمکرده را هم اضافه کنید تا برنج زعفرانی و خوشرنگ شود. بعد از اینکه برنج نیمپز شد و آبش به خوردش رفت، برنج را کنار بگذارید تا کمی خنک شود. در کاسه بزرگی برنج پخته، نصف پیاز داغی که جدا کرده بودیم و گوشت چرخکرده، لپه میکس شده وسبزی خرد شده یا (خشک) تخم مرغ، نمک و فلفل و ادویه ها را بریزید و مخلوط کنید، کمی ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کند مواد را به ۵ قسمت تقسیم کنید(تقریبا۱۳۰ گرمی) و با دست مرطوب کوفته ها را در دست گرد کنید و در سینی بچینید. کوفته ها را برای نیم ساعت در یخچال استراحت دهید و در این فاصله سس کوفته را آماده کنید. در قابلمه بزرگی که پیاز داغ را گذاشتیم رب گوجه را به پیازداغ اضافه کنید و کمی تفت دهید( من کمی لپه را هم اضافه کردم که سسم لعاب داشته باشه و این کاملا اختیاریه )سپس حدود یک و نیم لیتر آب اضافه کنید، سس که به جوش آمد کوفته ها را دانه دانه اضافه کنید و حرارت را کم کنید تا سس ریز جوش بزند ده دقیقه اول در قابلمه را به هیچ عنوان نگذارید چون باعث از هم پاشیدن کوفته ها میشود. نیم ساعت که از پخت کوفته ها گذشت به آرامی کوفته ها را در سس بچرخانید تا نیمه دیگر کوفته ها هم بپزد.
اگە کوفتەهانون بزرگ بود یکساعت واگر کوچیک بود چهل دقیقە زمان برای پخت میخواد
یک ربع آخر پخت، کوفته های آماده را در دیس کشیده و با نان تازه و سبزی کنید
🍲 @bebinobepaz
#باسلوق_هندوانهای_ژلهای
نشاسته گل یک پیمانه
آب ۲ پیمانه
شکر یک پیمانه سر خالی
گلاب یک سوم پیمانه
پودر ژلاتین یک قاشق غذاخوری
روغن یا کره یک قاشق غذاخوری
پودر نارگیل در صورت تمایل
رنگ خوراکی قرمز یا سبز
اسانس هندوانه در صورت تمایل چند قطره
خامه یک قاشق غذاخوری 🌸برای قالب ناودانی پلاستیکی نصف مقدار مواد کافیه
🌸اگر میخواین باسلوق طعم هندوانه داشته باشه به جای آب میتوانید از آب هندوانه استفاده کنید یا اینکه اسانس هندوانه استفاده کنید
طرزتهیه👇👇👇👇آب
ابتدا پودر ژلاتین را روی ۶_۷ قاشق غذاخوری آب بریزید و بن ماری کنید نشاسته را با آب در ظرفی بریزید و هم بزنید تا نشاسته کاملا در آب حل شود و شکر را اضافه کنید و هم بزنید میزان شکر این باسلوق میتواند تا یک پیمانه پر هم افزایش پیدا کند بسته به ذائقه تون می توانید میزان شکر را کم یا زیاد کنید
ظرف را روی حرارت ملایم بگذارید و شروع کنید به هم زدن اگر هم نزنید نشاسته سریع گلوله میشه پس مدام به هم بزنید هر وقت دیدید کم کم داره غلیظ میشه گلاب و کره را اضافه کنید و هم بزنید اگر خواستید ازاسانس استفاده کنید تو همین مرحله اضافه کنید محلول ژلاتین بن ماری شده را هم اضافه کنید و هم بزنید مایع باسلوق کم کم شروع به غلیظ شدن میکند وقتی که کاملاً غلیظ شد از حرارت بردارین
باید طوری غلیظ بشه که مواد خودش ر بگیره و در عین حال خیلی هم سفت نشه که بتونیم تو قالب پهن کنیم مایع باسلق را سه قسمت کنید مقدار قسمتی که قراره قرمز کنیم را از همه بیشتر بگیرید از رنگ ژله ای قرمز خوراکی با خلال دندون به باسلوق بزنید و با قاشق به هم بزنید تا کاملاً قرمز و یکدست بشه دقت کنید باسلوق زود رنگ میگیره زیاد رنگ استفاده نکنید برای لایه سفید رنگ باسلوق اگر رنگ سفید خوراکی دارید باز هم مثل لایه قبل رنگ بزنین ولی اگر ندارید می توانید از خامه یا شیر استفاده کنید خامه را با مایع باسلوق مخلوط کنید و خوب به هم بزنید دقت کنید خامه با مایع باسلق تقریبا باید هم دما باشند که خامه نبره
🍲 @bebinobepaz