با توجه به پیروی هر دو حزب دموکرات و جمهوری خواه در خاورمیانه از سیاست های اسرائیل و با توجه به سیطره لابی اسرائیل در حکومت آمریکا، بازگشت به توافق هسته ای با ایران کاری بسیار سخت برای جو بایدن خواهد بود
سخنرانی پروفسور "جان مرشایمر"، استاد روابط بینالملل در دانشگاه شیکاگو و بنیانگذار نظریه «رئالیسم تهاجمی» در نشست "موسسه أمور بین الملل و اروپا" مستقر در دوبلینِ ایرلند در ۱۷ نوامبر ۲۰۲۰
«کاش میشد که من شخصا در دوبلین بودم و در نشست شما شرکت میکردم تا اینکه بخواهم از طریق اینترنت با شما صحبت کنم اما با توجه به همه گیری ویروس کرونا ما در حال حاضر حق انتخاب زیادی نداریم.
اولین چیزی که شما میخواهید درباره رئیسجمهور ترامپ به خاطر داشته باشید این است که وقتی که او در سال ۲۰۱۶ در مبارزات (انتخابات ریاست جمهوری) شرکت کرد، او نه تنها علیه حزب دموکرات وارد کارزار شد بلکه او به عنوان یک فرد خارج از چارچوب حزبی، علیه حزب جمهوریخواه هم وارد کارزار شد. رئیسجمهور ترامپ وقتی نامزد انتخابات شد، واقعا یک فرد خارج از حزب بود. او در کارزار انتخاباتی حزب جمهوریخواه معادلات را بر هم زد و سپس هیلاری کلینتون را در انتخابات سراسری شکست داد. او واقعا دارای یک شخصیت غیرمعمولی است. از این موضوع دو چیز ناشی می شود: اول، وقتی رئیسجمهور بایدن وارد کاخ سفید شود و گروه کاملی از مشاورانش را با خود همراه بیاورد، این موضوع بازگشت همان افرادی است که رئیسجمهور ترامپ با آنها در کارزار ۲۰۱۶ رقابت کرد (و پیروز شد). شما باید این را بدانید که رئیسجمهور ترامپ روی محور مقابله با سیاست خارجی دستگاه مستقر و حاکم در هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه فعالیتهای کارزار خود را قرار داده بود؛ دستگاهی که (به اعتقاد ترامپ) یک سیاست خارجی ورشکسته را دنبال کرده بود و مردم آمریکا باید به او رای بدهند چرا که آنها باید خواستار تغییر در سیاست خارجی شوند و ترامپ (در انتخابات ۲۰۱۶) پیروز شد. این بدان معناست که وقتی رئیسجمهور منتخب بایدن وارد کاخ سفید شود و همان مشاوران قدیمی را با خودش همراه بیاورد، آنها همان گروه از افرادی هستند که مسببان سیاست خارجی هستند که به اندازه کافی گند زده بود که باعث پیروزی رئیسجمهور ترامپ در انتخابات (۲۰۱۶) شد. میخواهم شما این نکته را متوجه باشید که اشتیاق زیادی در سیاست آمریکا به رئیسجمهور منتخب بایدن و مشاورانش وجود ندارد.
موضوع دومی که شما میخواهید به خاطر داشته باشید این است که چون ترامپ علیه دستگاه حاکم حزب جمهوریخواه و سیاست خارجی مستقر وارد کارزار شد، این به شما میگوید که قبل از آمدن ترامپ، توافق بسیار زیادی بین دو حزب درباره سیاست خارجی وجود داشت. افتراق و جدایی واقعی در (انتخابات) سال ۲۰۱۶ بین نخبگان و طبقه حاکم با مردم بود. مردم به ترامپ رای دادند چرا که از سیاست خارجی آمریکا ناخرسند بودند اما تا قبل از (انتخابات) سال ۲۰۱۶ جمهوریخواهان و دموکراتها در موضوع سیاست خارجی اساسا دو گروه کاملا مشابه هم بودند و تفاوتهای زیادی بین آنها وجود نداشت. فردی که کاملا خارج از این دو گروه و ناشناخته بود، شخص ترامپ بود. این یعنی که در آینده شاید اصطکاکهای زیادی در خصوص اینکه جمهوریخواهان و دموکراتها به صورت کلی چه فکری درباره سیاست خارجی داشته باشند، ایجاد شود؛ موضوع واقعی اختلافی بین این دو حزب البته بدون در نظر گرفتن ترامپ، مسائل سیاستگذاری در داخل کشور بوده است و نه مسائل مرتبط با سیاست خارجی.
موضوع دیگری[سوم] که میخواهم اشاره کنم این است، وقتی که ترامپ در سال ۲۰۱۶ انتخاب شد، کاملا مشخص شد که دموکراتها نتوانستند به خودشان بقبولانند که او یک رئیسجمهور مشروع است و از سال ۲۰۱۶ تا همین امروز اقدامات زیادی برای مشروعیتزدایی از او انجام دادند. حالا ما یک دموکرات را داریم که دارد وارد کاخ سفید میشود و از منظر حزب جمهوریخواه، اکنون زمان انتقام است. جمهوریخواهان اقدامات زیادی طی ۴ سال آینده برای مشروعیتزدایی کردن از جو بایدن انجام خواهند داد؛ همان کاری که دموکراتها طی چهار سال اخیر برای مشروعیتزدایی کردن از دونالد ترامپ انجام دادند. این موضوع نشانه بارز قطبی شدن (در سیاست داخلی) است که در آمریکا وجود دارد. اینها دو دستگاه مستقر دو حزب است که در جنگ با همدیگر قرار دارند و این مساله عواقبی برای سیاست خارجی خواهد داشت. اینها مسائل کلی است که شما باید درباره چهار سال آینده در ذهن داشته باشید.
🇮🇷بدون مرز
@bedonimarz
@bedonimarz
🇮🇷 بدون مرز 🇮🇷
با توجه به پیروی هر دو حزب دموکرات و جمهوری خواه در خاورمیانه از سیاست های اسرائیل و با توجه به سیطر
بخش دوم سخنرانی جان مرشایمر «با توجه به پیروی هر دو حزب دموکرات و جمهوری خواه در خاورمیانه از سیاست های اسرائیل و با توجه به سیطره لابی اسرائیل در حکومت آمریکا، بازگشت به توافق هسته ای با ایران کاری بسیار سخت برای جو بایدن خواهد بود»
[موضوع چهارم] درباره خاورمیانه اجازه بدهید از اسرائیل شروع کنم و سپس درباره ایران، سوریه و عراق صحبت کنم. درباره اسرائیل، هیچ تردیدی نیست که دولت ترامپ مجموعهای از اقدامات جسورانه و به نظر من احمقانه انجام داده است (از قبیل) انتقال سفارت آمریکا به اورشلیم که به نظر من، اقدام هوشمندانهای نبود و همچنین دادن چراغ سبز به دولت نتانیاهو در کرانه باختری (برای اشغال اراضی فلسطینیان) اقدامی هوشمندانه نبود.
به نظر من امکان این وجود ندارد که دولت بایدن هیچ یک از این تصمیمات اتخاذ شده دولت ترامپ را [در رابطه با تلآویو] باطل کند و قرار نیست چنین اتفاقی بیفتد. لابی اسرائیلی که یک گروه فشار قوی در ایالات متحده است و این لابی این موضوع را که دولتی بخواهد فشار معناداری علیه اسرائیل وارد کند، تقریبا غیرممکن میکند. بنابراین هر آنچه که اسرائیل در دوره رئیسجمهور ترامپ به آن رسیده، (در دولت بایدن) به قوت خود باقی خواهد ماند. البته این موضوع محتمل است که دولت بایدن اقداماتی برای دلسرد کردن اسرائیلیها از ساختن شهرکهای بیشتر در کرانه باختری و الحاق کرانه باختری به یک اسرائیل بزرگتر انجام دهد اما به غیر از این، روابط ایالات متحده و اسرائیل خوب باقی خواهد ماند. به نظر من رئیسجمهور بایدن با توجه به واقعیتهای حیات سیاسی در ایالات متحده اصلا در موقعیتی نیست که تقابل با اسرائیل را انتخاب کند.
[موضوع پنجم] حالا ما به سوالات درباره (مسائل مربوط به مواضع دولت آمریکا در قبال) ایران میرسیم که واقعا یکی از بزرگترین سوالات در رابطه با دستور کار موجود (در دولت بایدن) است. همانطور که همه شما میدانید دولت ترامپ در اقدامی احمقانه از برجام خارج شد، توافق هستهای که ایالات متحده و ایرانیها داشتند. البته این توافق بیشتر از توافق بین ایالات متحده و ایران بود و شامل چین، روسیه و برخی از کشورهای اروپایی هم بود. در حال حاضر ایالات متحده یک سیاست بسیار سرسختانه و لجبازانهای در قبال ایران دارد دنبال میکند و دولت بایدن سر و صدای زیادی درباره اهمیت استقرار مجدد برجام و برگرداندن آمریکاییها به این توافق و احیای وضعیت موجود (قبل از خروج آمریکا از برجام) انجام داده است اما من فکر نمیکنم که چنین چیزی اتفاق بیافتد، به نظر من روابط بین دو طرف آنقدر مسموم شده است که برای من تصور اینکه ما بتوانیم این موجود زمین خورده و از بین رفته (برجام) را دوباره سر پا کنیم، سخت است. من همچنین این را هم میخواهم بگویم که اگر ما (دولت آمریکا در زمان بایدن) بخواهیم چنین کاری بکنیم، لابی اسرائیلی اقدامات زیادی خواهد کرد تا مطئمن شود چنین اتفاقی حادث نشود. لابی اسرائیلی شدیدا با برجام مخالف بود. اگر ما بار دیگر وارد برجام نشویم، ایرانیها به غنیسازی اورانیوم ادامه خواهند داد و به وضعیتی که توانمندی تولید بمب[اتمی] داشته باشند، نزدیک و نزدیکتر خواهند شد .... در مجموع به نظر من، در موضوع ایران دردسری واقعی در سالهای پیشرو وجود خواهد داشت و به نظر من، پردردسرترین موضوع در خاورمیانه و پردردسرترین موضوع سیاست خارجی آمریکا در دوره رئیسجمهور بایدن خواهد بود.
[موضوع ششم] درباره سوریه و عراق، همانطور که شما میدانید رئیسجمهور ترامپ میخواست از آنجاها خارج شود و فکر میکنم یکی از سیاستهای هوشمندانه او بود. ما بیش از حد در این جنگهای غیر ضروری و بازنده در منطقه خاورمیانه درگیر بودهایم و ترامپ میخواست به این جنگها پایان دهد و نیروهای نظامی آمریکایی را خارج کند اما او قادر به انجام این کار نبود و باورم این است که بایدن هم قادر به انجام چنین کاری نخواهد بود. باز هم باید تکرار کنم که لابی اسرائیل فشار شدیدی به ایالات متحده اعمال میکند تا (آمریکا) در مناطقی از قبیل عراق و سوریه باقی بماند. علاوه بر این، دستگاه حاکم بر سیاست خارجی آمریکا که شامل حزب دموکرات هم میشود، مملو از افرادی است که اعتقاد دارند ما باید برای همیشه در جاهایی از قبیل افغانستان، عراق و سوریه باقی بمانیم. در نتیجه برای ما بسیار سخت خواهد بود که از این مناطق خارج شویم.»
https://www.youtube.com/watch?v=KaTGGdsomf4
🇮🇷بدون مرز
@bedonimarz
@bedonimarz
🔻 #بورس | سرنوشت موج سوم بورس
🔻 بورس تهران با روند صعودی که در ۲۲ روز کاری گذشته در پیش گرفته، حالا حدود ۲۶ درصد از کف ۲۰ آبان فاصله گرفته است. در این میان نگاهی به عملکرد دماسنج سهام در سال ۹۹ نشان از شکلگیری موج سوم صعودی در این سال دارد.
🔹 اما آیا این موج صعودی پایدار میماند؟ چه عواملی میتواند ضامن رونق مجدد بورس در این محدوده شود؟ آیا سوخت لازم برای تداوم حرکت دماسنج تالار شیشهای در موج سوم صعودی وجود دارد؟
🔹 در حال حاضر به نظر میرسد ۶ عامل رشد ارزش دادوستد سهام، بازگشت سهامداران حقیقی، ثبات نرخ دلار، محرکهای کلان اقتصادی، کاهش ریسکهای سیستماتیک و بوی بهبود از بازارهای جهانی میتواند تضمین کننده رونق پایدار بورس باشد.
🔹 با این حال رکود تقاضا در بورس کالا و برخورد شاخص به مقاومتهای تکنیکالی میتواند در کوتاهمدت مانعی در مسیر رشد نماگرهای سهام باشد.
🔹 هرچند مجموعه عوامل فوقالذکر نویددهنده تداوم رشد قیمتها در تالار شیشهای است که بار دیگر امکان حبابی شدن قیمتها وجود دارد.
🇮🇷بدون مرز
@bedonimarz
@bedonimarz
جهاد کبیر.pdf
2.97M
#محتوای_ناب |📚 کتاب «جهاد کبیر»
🔻 تشریح دیدگاه های رهبر معظم انقلاب اسلامی در مورد حرکت از انقلاب تا تمدن اسلامی
بصیرت
🇮🇷بدون مرز
@bedonimarz
@bedonimarz
📕كتاب: ترجمه #الغدیر
تأليف:علامه امینی
(فارسى)(٢٢جلد)
کتابخانه برهان
👇👇👇👇👇
🇮🇷بدون مرز
@bedonimarz
@bedonimarz
خانم جنیدی بعد از آنکه در ۲۲ آبان درباره لوایح مرتبط با FATF به سفیر نروژ پاسخ داد که «بحت و بررسی ها در جریان است»، امروز در روزنامه ایران خبر داده است که با اجازه رهبر معظم انقلاب بررسی این لوایح در مجمع تمدید شده است.
دلیل پیگیری دولت روشن است. شورای آتلانتیک در گزارش ماه پیش خود گفته بود که تکمیل برنامه اقدام FATF باید پیش شرط آمریکا و اروپا برای ایران باشد. پیش شرطی که دولت روحانی تمام تلاش خود را برای تحقق آن خواهد کرد. امتیازی که قرار نیست چیزی ما به ازای آن دریافت شود.
#FATF
#جنیدی
#مسعودبراتی
#مجمع_تشخیص_مصلحت_نظام
🇮🇷بدون مرز
@bedonimarz
@bedonimarz
⭕️ تنظیم احترام اروپا به ظریف با جاسوسی به نام روح الله زم!
✍️ اتحادیه اروپا به خاطر تنبیه یک فرد با کارنامه مشخص ضدامنیتی و اغتشاشگری همانند روح الله زم، علاوه بر اینکه عصبانی شده و بیانیههای تند صادر کرده، جلسه شورای اقتصادی خود با ایران را نیز به تعویق انداخته است. معنای این اقدام اروپا آن است که ایران باید بداند زمانی همین مقدار گفتگوی اقتصادی نیز در صورتی خواهد بود که حق برخورد با اقدامات ضدامنیتی اروپا را نداشته باشد.
🔻کشورهای غربی که حق دفاع ایران در برابر تروریست ها را به رسمیت نمی شناسند و در برابر ترور یکی از دانشمندان هسته ای ایران نیز حاضر به یک محکومیت رسمی ساده هم نیستند، برای نیت خوانی آنها برای کشاندن برجام به مذاکرات موشکی و نظامی نیازی دیگر به تحلیل های پیچیده سیاسی نیست. همین اروپا که تنبیه یکی از عوامل جاسوسی و محرک اغتشاشات در ایران را تحمل نمی کند؛ کف خواسته های او درباره قدرت موشکی و نظامی ایران چه خواهد بود؟! خنده دار نیست که باید به کشورهایی که تروریست ها را به ایران می فرستند، برد اسلحه خود را هم باید متناسب با خواسته آنها تنظیم کنیم؟
🔻در این میان شورای برگزاری نشست اقتصادی اروپا با ایران در اطلاعیهای اعلام کرده این همایش سه روزه که قرار بود از فردا شروع شود، به تعویق افتاده است. در این اطلاعیه اشارهای به موضوع اعدام روحالله زم نشده ولی رسانه های غربی مدعی شدند مسئولین برگزاری جلسه تحت فشار بودند که نشست خود را لغو کنند. علاوه بر سفرای آلمان، ایتالیا، فرانسه و اتریش، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران، پاملا کاک همیلتون مدیر مرکز تجارت بینالملل و مایکل باک رئیس اینستکس از سخنرانان این همایش بودند.
🔻وقتی اروپا یک گفتگوی نیم بند اقتصادی را نیز به خاطر تنبیه یک فردی همانند روح الله زم که همین دیروز جیش العدل که دستش به خون صدها ایرانی آغشته است، با صدور بیانیهای تاکید کرده روح الله زم همکار آنها بوده و در بزنگاههای ضروری کمکهای جدی به آنها کرده، به تعویق میاندازد، باید انتظار داشت اگر دوباره برجامی هم شکل بگیرد و حتی اگر بر فرض محال یک باغ بزرگ پر از گلابیهای برجامی هم به نام ما سند بزنند، باید هر لحظه متنظر باشیم که به بهانه یک موضوع همانند پروند روح الله زم از باغ بیرونمان کنند! صد رحمت به صداقت ترامپ که به بهانه اینکه برجام توافق کاملی نیست با یک خط خطی از برجام بیرون رفت، ولی اروپاییها هم در برجام میمانند و هم به بهانه برخورد با یکی از عوامل جاسوسی خود حتی میوههای پلاسیده برجام را مصادره میکنند.
🔻🔻تلخ است که آقای ظریف را که چمدان مسافرتی خود را برای سفر به همایش اقتصادی اروپا بسته بود، بگویند فعلا عزادار روح الله زم هستیم و از پذیرفتن میهمان معذوریم. باید امیدوار بود که آقای ظریف بداند که کار او به جایی رسیده که اروپا قدر و احترام خود را با وزارت خارجه دولت روحانی با فردی همانند روح الله زم که جاسوسی او مشخص و محرز است، تنظیم میکند!
#مهدی_جهان_تیغی
🇮🇷بدون مرز
@bedonimarz
@bedonimarz
اروپا می خواست تخم دو زرده کند + اسناد
🔹یورو نیوز دیروز مدعی شد"برگزاری نشست تجاری اروپا و ایران که قرار بود از فردا آغاز شود، به تعویق افتاده است. کمیته برگزاری، دلیلی اعلام نکرد اما وزارت خارجه فرانسه در توییتی نوشت در پی اعدام غیر قابل قبول روح الله زم، نشست تجاری با ایران را لغو میکنیم. ۳۳۰۰ نفر از ۴۰ کشور برای حضور در این نشست (مجازی) ثبتنام کرده بودند".
🔹در این چند خط عملیات روانی بدون هزینه، طوری فضا سازی شده که انگار ایران می خواهد اروپا را نوبر کند و تا حالا طعم تلخ اعتماد و تعامل با او را نچشیده! انگار بنا بوده اروپایی ها تخم دو زرده بکنند! مردم ما، از یاد نمی برند که آنها، پس از گرفتن امتیازات نقد در برجام، دقیقا چه معامله ای کردند:
🔻تقریبا تمام قرار داد ها را بدون پرداخت کمترین خسارت زیر پا گذاشتند. شرکتهای توتال، ایرباس، پژو، زیمنس، مرسک، انی، آلیانتس، ساگا، پیجینیگ، لویدز، دی زد و... همگی نقض قرارداد کردند
🔻آلمانی ها به هواپیمای ظریف در جریان نشست امنیتی مونیخ که خود میزبان و دعوت کننده بودند، سوخت ندادند.
🔻انگلیس حتی اجازه افتتاح یک حساب بانکی در لندن را به طرف ایرانی نداد. (اعتراض ظریف در جلسه وزرای خارجه عضو برجام در نیویورک)
🔻به تصریح آقای طریف، اروپایی ها به هیچ یک از یازده تعهد خود عمل نکردند.
🔻تعهد آنها، لغو تحریم های مالی و بانکی و نفتی بود، که نه تنها به هیچ کدام پایبند نماندند، بلکه وعده راه اندازی کانال های هیچ و پوچی مثل SPV و INSTEX هم بعد از دو سال سر دواندن، دروغ از آب درآمد.
🔻آنها حتی وعده فروش دارو در ازای پولِ نفتِ فروخته شده به دیگر کشور ها را هم اجرا نکردند و حال آن که تحریم های سازمان ملل، با برجام و قطعنامه 2231 تعلیق شده بود! طبق قواعد شورای امنیت، مبادله غذا و دارو، حتی با کشورهای تحت تحریم این شورا هم، مستثنا از تحریم هاست. اما اروپا خباثت کرد.
🔻در همین دوره، حمایت از گروهک های تروریستی و برانداز مانند منافقین، الاحوازیه، تندر و... به اوج خود رسید و عملیات تروریستی افزایش یافت.
🔹اکنون با وجود فهرست طولانی خباثت های اروپا، آیا مسخره نیست که پادوهای رسانه ای آنها ادعا کنند اروپا می خواسته فیل هوا کند و اعدام یک جاسوس وطن فروش، مانع شده است؟ پس در این پنج سال، چه غلطی می کردند؟
🔹آنها نگران زم نیستند؛ از این که شکار و مجازات شبکه جاسوسی- خرابکاری شان شروع شده و خبر از دوره جدید می دهد، به دست و پا افتاده اند. این که به همت مجلس و قوه قضائیه، موازنهء به هم خورده در حوزه های سیاسی و امنیتی در حال احیاست.
#محمد_ایمانی
🇮🇷بدون مرز
@bedonimarz
@bedonimarz