در سال ۱۳۵۶ گزارشهای مکتوب نشان می دهد که حدود ۲۴۰ نفر مادر به ازای هر صد هزار زایمان فوت می کردند و حدود ۱۶۰ کودک زیر ۵ سال پیش از رسیدن به این سن و سالیانه نزدیک به ۸ تا ۹ هزار نفر هم در نوزادی می مردند و پوشش خدمات بهداشتی در سطح کشور با حدود ۲۰ میلیون نفر #جمعیت، کمتر از ۳۰% بوده و بیمارستانها با کارآمدی خاص عمدتا در ۴۰ شهر تجمع داشتند و برخی از مراکز درمانی نیز فاقد پزشک بودند و اینک پس از گذشت حدود ۳۰ سال از عمر پر برکت انقلاب شکوهمند اسلامی، وضعیت بگونه ای است که تعداد مرگ میر مادران به علت عوارض زایمان در سال ۱۳۸۳ به ۲۷ نفر در هر صد هزار کاهش یافته و در سال ۱۳۸۶ به کمتر از ۲۱ نفر و تعداد مرگ و میر کودکان زیر ۵ سال نیز به کمتر از ۴۰ مورد رسیده است.
👈در بخش بیمه درمانی نیز، افراد تحت پوشش از ۱۰% قبل از انقلاب، به بیش از ۹۵% در سالهای اخیر رسیده و علاوه بر روستائیان، اصناف مختلف مانند: #رانندگان، #قالیبافان،مسافرین و حتی خدمه مساجد را نیز در بر گرفته است و اینک بیمارستانها دیگر مجاز به دریافت هزینه درمان مجروحین تصادفات نیستند.
👈توسعه #بهداشتی کشور و موفقیت در اولویت پیشگیری بر درمان و در نهایت افزایش امید به زندگی و #کاهش مرگ و میر کودکان زیر پنج سال، از بیش ۷۰% در سال ۵۷ به ۲۴% در سال ۸۰ و افزایش نرخ امید به زندگی با ۲۰ سال افزایش طول عمر، از ۵۳ در سالهای قبل از انقلاب به ۷۳ سال در حال حاضر، از دیگر دستاوردهای علمی در شاخه پزشکی محسوب می شود .
✍️🇮🇷✍️🇮🇷✍️🇮🇷✍️
@beha_togham_alfaraez
بِها تُقام الفَرائِض(امربه نیکی ونهی از بدی)
✍️🇮🇷✍️🇮🇷✍️🇮🇷✍️🇮🇷 👈 #دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران از دیروز تا امروز 📎(قسمت #هشتم - پیشرفت و توسعه
✍️🇮🇷✍️🇮🇷✍️🇮🇷✍️🇮🇷
👈 #دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران از دیروز تا امروز
(قسمت #پایانی - پیشرفت و توسعه پزشکی)👇
👈پیشرفت در بخش پزشکی نیز بقدری گسترده بوده که حیرت جهانیان را بر انگیخته و باعث تغییرات اساسی در وضعیت #بهداشت و #درمان کشور گردیده است، بگونه ای که بخش درمان نه تنها توانسته تقریبا تمام نیازهای خود را در زمینه های مختلف تامین نماید، بلکه هم اکنون ایران اسلامی به یک کشور مهم در صدور خدمات و محصولات پزشکی تبدیل و بیش از ۹۵% از ۴ هزار قلم داروی مصرفی در کشور را در داخل تولید و تنها در سال ۱۳۸۶ بیش از ۷۰ میلیون دلار دارو نیز به خارج از کشور صادر کرده است.
👈همچنین طی این مدت دانشمندان کشورمان موفق به ساخت و تولید مواد و #داروهایی شده اند که یا در سطح جهان سابقه قبلی نداشته و یا تولید آنها فقط در انحصار چند کشور خاص بوده است، ساخت اولین داروی ضد دیابت در جهان، تولید اسپرم از مغز قرمز استخوان زنان، ساخت پوست مصنوعی، ساخت داروی کنترل ایدز، ساخت داروی سرطان پوست، درمان ضایعات نخاعی، قلبی، کبدی، عروقی و چشمی با استفاده از سلولهای بنیادین، طی مراحل نهایی بیش از ۳۰ قلم داروی بیماریهای صعب العلاج، کار بر روی بیش از ۱۰۰ پروژه تحقیقاتی نانو تکنولوژی و ساخت قویترین چسب بافتی جهان با ترکیبی از فناوری نانو و چسب بافتی هوشمند با عنوان nano give ، ساخت حداقل چهار داروی بیوتکنولوژی ازجمله اریترو پولتین، انهااینتروون، استر پتوکیناز، gcsf و اینترفون بتا در حالی صورت گرفته که تعداد کل این داروها درجهان حدود ۳۵ تا ۴۰ مورد بوده و قبل از این موفقیت، #تکنولوژی آن، تنها در اختیار دو کشود قرار داشت، نمونه های دیگری از موفقیتهای کسب شده در این بخش می باشد.
👈همچنین دستیابی به دانش کشت و انجماد #سلولهای_بنیادین که تا کنون فقط در اختیار نه کشور جهان بوده، قرار گرفتن در ردیف سه کشور تولید کننده محصولات پزشکی بیو تکنولوژی، قرار گرفتن در ردیف کشورهای برتر پیوند قلب و قرنیه و کلیه (قبل از انقلاب در مجموع فقط ۵۰ مورد پیوند کلیه در کشور انجام شده و پس از انقلاب به بالغ بر ۱۷۰۰۰ مورد رسیده است)، کسب تجارب ارزشمند برای مقابله با بیماریهای ناشی از عوامل شیمیائی، از جمله موفقیتهای بی نظیر دانشمندان علوم پزشکی کشور بشمار می رود.
👈تغییر وضعیت کشور بهعنوان یکی از نقاط نیازمند جذب پزشکان خارجی، که بیش از ۳۰۰۰ پزشک غیر ایرانی ( عمدتا هندی و پاکستانی ) در آن مشغول طبابت بودند، به کشور #اعزام_کننده_پزشک به سایر کشورها و همچنین #پذیرنده بیماران خارجی در بسیاری از بیماریهای پیچیده، بجای اعزام بیمار به خارج از کشور، درحالی صورت گرفته که در سالهای ۱۳۶۵ تا ۱۳۶۷ بطور میانگین در هر سال بیش از ۱۱۰۰۰ بیمار به خارج از کشور اعزام و از این بابت حدود ۶۰۰ میلیون دلار هزینه به کشور تحمیل می شده است، در حالیکه در سالهای اخیر این رغم به حدود ۴۰ نفر کاهش و متقابلا پذیرش و درمان بیماران خارجی، با نسبت قابل توجهی، جایگزین آن گردیده است.
👈هم اکنون در تمام مراکز استانها یک و بعضا دو و در برخی از شهرستانها یک #دانشگاه_علوم_پزشکی احدث و مشغول فعالیت میباشند و دهها بیمارستان نیز در ساسر کشور احداث شده است ، بگونه ای که تنها طی سه سال اخیر بیش از ۱۱۰۰۰ تخت به مجموع امکانات بستری بیمارستانی افزوده شده و بودجه تجهیزات پزشکی نیز در سال۸۷ به رقم ۲۰۰ میلیون دلار رسیده است،
👈در بخش #تربیت نیروی انسانی (پزشک) که قبل از انقلاب کمتر از ۱۵ هزار نفر بوده، در حال حاضر به رقم ۱۳۰ هزار شماره نظام پزشکی و تعداد اعضای #هیئتهای علمی دانشگاههای پزشکی نیز به ۱۱ هزار نفر رسیده است و در حوزه علم پزشکی نیز جمهوری اسلامی ایران با ارائه بیش از دو هزار و پانصد مقاله طی هفت سال گذشته از رتبه بالای ۵۰ به رتبه ۲۹ جهان در سال ۱۳۸۶ دست یافته است و بودجه پژوهشی دانشگاهها نیز در حد بی سابقه ای رشد یافته است.
👈امروزه شاخص پوشش #واکسیناسیون کودکان زیر ۵ سال علیه بیماریهای واگیردار شامل: فلج اطفال، سرخک، سیاه سرفه، دیفتری، کزاز، سل و هپاتیت B از حدود ۲۰% در سال ۱۳۶۳ به بیش از ۹۵% در حال حاضر رسیده است، در حالیکه این شاخص در آمریکا ۹۲% و در انگلیس۹۱% و میانگین آن در کشورهای منطقه مدیترانه شرقی حدود ۵/۷۷% است ، ضمن اینکه دو بیماری کزاز نوزادی و سرخک بطور کامل در ایران حذف شده و هم اکنون با خود کفایی در ساخت بسیاری از انواع واکسنها مورد اشاره، دانشمندان ایرانی، سرگرم #ساخت_واکسنهای جدید مانند: واکسن پنوموکوک و واکسن B، واکسن اعتیاد و واکسنهای مطرح در طب کودکان، نظیر هموفیلیس، آنفولانزای روتاویروس و حتی واکسن سرطان هستند. است . :
👈بر اساس آمارهای موجود در وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی،
🌹 امروز دوشنبه
🌞 ۲۷ بهمن ۱۳۹۹
🌛۳ رجب ۱۴۴۲
🌲۱۵ فوریه ۲۰۲۱
🌸کانال بها تقام الفرائض
در پیام رسان های داخلی و ایرانی:(ایتا، بله، سروش و آیگپ)، به نشانی👇:
@beha_togham_alfaraez
Sapp.ir/beha_togham_alfaraez
Igap.net/beha_togham_alfaraez
Ble.ir/beha_togham_alfaraez
Eitaa.com/beha_togham_alfaraez
🍃آیه ی روز 🍃
🔸سوره توبه، آیه ١٢:
وَإِن نَّكَثُواْ أَيْمَانَهُم مِّن بَعْدِ عَهْدِهِمْ وَطَعَنُواْ فِي دِينِكُمْ فَقَاتِلُواْ أَئِمَّةَ الْكُفْرِ إِنَّهُمْ لاَ أَيْمَانَ لَهُمْ لَعَلَّهُمْ يَنتَهُونَ
⚡️ ترجمه کوتاه :
امّا اگر (به جاى توبه،) سوگندهاى خويش را پس از بستنِ پيمانشان شكستند و در دين شما، زبان به طعنه (و عيب گوئى) گشودند، پس با سران كفر بجنگيد. زيرا كه آنان را (پايبندى به) سوگندى نيست، باشد كه (با شدّتِ عمل شما،) از كردار خود باز ايستند.
💥توضیح آیه :
كيفر طعن و توهين به اسلام، اعدام است.
🍁 در مبارزه، بايد نابودى سران توطئه و مركز فرماندهى و تشكيلات دشمن، در اولويت باشد.
#آیه_روز
@beha_togham_alfaraez
هدایت شده از بِها تُقام الفَرائِض(امربه نیکی ونهی از بدی)
18.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌸 #زیارتروزدوشنبه
🌹زیارت امام حسن مجتبی علیه السلام و امام حسین علیه السلام
🎼با نوای مداح اهل بیت
⏳مدت زمان فیض: ۲دقیقه
@beha_togham_alfaraez
❤️امام #على عليه السلام:
🌸 اِنَّ اللّه َ يُحِبُّ الْعَقْلَ الْقَويمَ وَالْعَمَلَ الْمُسْتَقيمَ؛
🌹خداوند #عقل استوار و #كردار معتدل را دوست دارد.
📚[غررالحكم، ح 3410]
@beha_togham_alfaraez
🌹مفهوم #جوانگرایی از نگاه رهبری
📝 بخش #اول :
⏳طی سالهای گذشته میانگین سنی اعضای #کابینه از ۴۰ سال در دولت پنجم با رشد تدریجی و مستمر، به ۶۰ سال در #دولت یازدهم و دوازدهم رسیده است، بهگونهای که آثار پدیده #پیری دولت در هر دوره کاملاً آشکار و محسوستر و ملموستر از دوره قبل بوده است.
💠شاید به همین دلیل است که طی سالهای اخیر موضوع #جوانگرایی در مناصب دولتی همواره مورد توجه افکار عمومی قرار داشته است.
❣البته رهبر معظم انقلاب نیز همواره بر این موضوع یعنی #ضرورت استفاده از ظرفیتهای نسل #جوان تأکید داشتهاند، با این حال بهنظر میرسد که در پارهای از موارد تفسیر توصیههای رهبر معظم انقلاب اسلامی در این مورد، دستخوش افراط و تفریط شده و با آنچه موردنظر ایشان بوده فاصله گرفته است.
🔰این در حالی است که همان قدر که #بیتوجهی به منویات رهبر معظم انقلاب (دامت برکاته) ناصواب و زیانبار است، تجزیه و تحلیل و استنباط نادرست از بیانات معظمله نیز میتواند به افراط و تفریط در انجام امور منتهی شود.
بطور مثال:.....
ادامه دارد
🔸️🔹️🔸️🔹️🔸️🔹️🔸️
ما را به دوستان خود معرفی کنید 👇
@beha_togham_alfaraez
🌺 هر شب یک شهید بزرگوار رو خدمتتون معرفی میکنیم تا ان شاءالله باشهدا آشناشوید
🌷 #شهیدغلامحسین_گودینی
شهید غلامحسین گودینی در شهریور 1333 در خانواده ای مستضعف و متدین در روستای گودین به دنیا آمد.
با شروع جنگ تحمیلی به میادین مبارزه پای نهاد و در مناطق جنگی حضوری فعال داشت به نحوی که در طی مدتی کوتاه به عنوان چهره ای شاخص در میان رزمندگان اسلام شناخته شد.
شهید گودینی در میادین جنگ شجاعتی بی نظیر داشت و شهامتی مثال زدنی.
با آغاز مرحله ی اول عملیات والفجر یک از محور تحت فرماندهی خود مرخصی گرفت و برای شرکت در این عملیات عازم جبهه های جنوب شد و به لشکر محمد رسول الله پیوست. در این عملیات ظفرمند نیز شجاعانه و دلیرانه به دفاع از دین و آیین و مرز بوم خویش پرداخت.
در حین عملیات خبر شهادت برادرش را به وی اعلام کردند و از او خواستند تا منطقه را ترک نماید اما ایشان که می دانست راه سرخ برادرش بر حق است خم به ابرو نیاورد و با آرزوی آینده ای چون آینده ی برادرش برای خود، حاضر به ترک منطقه ی عملیاتی نشد.
با قامتی استوار و مقاومتی بی مثال و شجاعتی وصف ناشدنی در عملیات شرکت نمود و حماسه ها آفرید و چند ساعت پس از شهادت برادرش در بیست و چهارمین روز فروردین سال 1362 بهار عمرش به گل نشست و به خیل شهیدان پیوست تا در این وادی نیز برادر شهیدش را همراهی کرده باشد.
@beha_togham_alfaraez