انتشارات بهنشــر
📚#همراه_با_کتاب_تا_شهادت
در سالهای دور به نویسندگی حسن احمدی و طراحی گرافیک محراب اسدخانی
➖ رمان #در_سال_های_دور مناسب نوجوانان و جوانان، با زبانی ساده و روان به ابعاد مختلف زندگانی پربرکت امام هشتم، و رنجها و مرارتهایی که آن امام رئوف در زندگی و دوران امامتشان تحمل کردهاند، میپردازد. با خواندن این کتاب اطلاعات مفیدی از سیره و فرهنگ رضوی و همینطور رفتارهایی که با ایشان در مرو در دوران خلافت مامون شده، به دست آورده و از زبان تخیل و شیرین در خرده داستانهای کتاب لذت خواهید برد.
➖ حسن احمدی جزء نخستین هنرمندان سالهای اولیهٔ شکلگیری حوزهی هنری است و از همان زمان داستاننویسی را آغاز کرد. او فارغالتحصیل رشتهی فیلمسازی از دانشکدهی صدا و سیماست؛ در جشنوارههای داستانی، فیلم و مطبوعات به دفعات به عنوان داور حضور داشته و از اعضا انجمن نویسندگان کودک و نوجوان میباشد. احمدی با نشریات مختلف در زمینههای ادبی و هنری و ... همکاری داشته است؛ از جمله سردبیر ارشد چهار منطقهی جنوب تهران، مسئول بخش ادبیات بنیاد شهید و تهیهکنندگی مجموعه تلویزیونی با صدا و سیما از جمله مجموعه و سریالهای مهربانی۱۳۷۷، شبکه اول تلویزیون. خاطرات خفته ۱۳۷۸، شبکه دو ... و فیلمنامهنویسی انیمیشن پاییز گرم که اقتباسی است از کتاب احمدی به همین نام را در کارنامه فعالیت خود دارد.
➖ از این نویسنده در گنجینه ادبیات داستانی فارسی بهنشر(انتشارات آستان قدس رضوی) کتابهای کسی در آینه و آدمهای غلط نیز در دسترس علاقمندان قرار دارد.
@behnashr
انتشارات بهنشــر
#مسابقه_کتابخوانی_دعبل_و_زلفا
#یادداشت
📝ادبیات داستانی پدیده ای اجتماعی ست که درهر زمان و مکان به بازنمایی تصویرآن جامعه می پردازد. مناسبات اجتماعی سیاسی مذهبی وتاریخی هر برهه ازحیات یک ملت یاامت را، دربسترفرهنگی آن بیان می کند.بازنمود حوادث، ارزشهای اخلاقی، باورهای عامیانه، تاملات ودغدغه های هردوره از زندگی یک جامعه رابه تصویر می کشد و به ارزشهای فردی وجمعی اعتبار و قدرت می بخشد. مطالعه وخوانش آثار ادبی هرچند تجربه ای ذهنی است؛ اما از دوجنبه مهم قابل تامل وتدبراست. جنبه عقلانی و بارعاطفی که درپدید آوردن شناخت ومعرفت و تبلور احساس نقشی غیرقابل انکار دارد. در روزمرگی وحیات فکری هرانسانی امکانات نوینی برای اندیشیدن وتجربه فرامکانی وفرازمانی فراهم می آورد. این آثار،جایگاه انسان درهستی وتعارضات مابین او را درسرزمین، ملت، دین و فرهنگ بیان می کند. کارلوس فونتیس رمان نویس ونویسنده برجسته مکزیکی می نویسد"دنیا بدون وجود رمان دنیای پستی است." اوعقیده دارد هنر نویسندگی و رمان نویسی می تواند در جامعه چنان نقشی ایفا کند؛ که جامعه ایی را ازخطر شکست برهاند و به تعالی زندگی مردان وزنان آن جامعه یاری رساند. رمان دعبل وزلفا به قلم مظفر سالاری دوهدف رادنبال می کند: بیانی تاریخی اززندگی شاعرشیعی عرب درسرودن قصیده معروف ایشان برای اهل بیت وامام هشتم شیعیان حضرت رضا علیه السلام وماجراهایی که برای درک محضر ایشان وبرای دیداربا امام مهربانی ها درطول سفرهایش به جان می خرد و دوم داستان عشقی زمینی که درتحول و طی مسیر این ملاقات متحمل می شود. رمان باتوجه به آنچه گفته شد دررده رمانهای تاریخی جای می گیرد. دراین نوع رمان زمینه اثر، شخصیتها وحوادث ازمنابع وماخذتاریخی یا درارتباط باتاریخ شیعی اخذ شده است.نویسنده باتاثیر ازاین گنجینه ها توانسته این رمان رابیافریند، حال تاچه حد دراین امر موفق بوده نظر کارشناسان این عرصه رادربخش محتوای تاریخ شیعی می طلبد. اما دربحث ساختاری: رمان باتوصیف کلی شهر بغداد پایتخت عباسیان دراوج شکوه آن آغاز می شود.
انتخاب راوی سوم شخص وزاویه دید دانای کل توانسته انتخاب موضوع بسیارجذاب وشیرین زندگی شاعر بزرگ اهل بیت رادردوموقعیت ودوعشق موازی به تصویر بکشد.عشق زلفا کنیز زیبایی که دعبل را دچار تحول ودیگر گونی می کند.
شخصیت دعبل وفراز وفرود ماجراها وحوادثی که براومی گذرد، ضعفها و توانایی های دعبل مثل هر انسانی بدور از تقدس گرایی ریشه درواقع بینی نویسنده دارد. درفصل ۱۵و۱۶کتاب توصیف حضور دعبل دربارگاه هارون و بزمی که برپاست وشعروغزل خوانی اش درراستای خواسته ای ست که اورا به آنجا کشانده است؛ قلم نویسنده بخوبی توانسته حالات و درونیات این شخصیت را درآن موقعیت به تصویر بکشد و جاندارترین صحنه ها رابوجود بیاورد.صحنه هایی که گاه باعث آزار مخاطب می شود، درصحنه ها نبرد دعبل با دشمنان و یا راهزنان است که شخصیت تبدیل به قهرمان می شود، فصل۳۱ ونبرد با کفتار سرخ وبعد باسمعان که منزل به منزل کاروان کوچک آنها راتعقیب می کند. قدرت سفر در رمانها ایجاد ظرفیتها قدرتمندی رابه نویسنده می بخشد، سیری که دعبل طی می کند توانایی نویسنده درکاربردی کردن این ظرفیت است که بخوبی از عهده آن برآمده است اما نیاز چنین سوژه ای فراترازاین رانیز می طلبد. نباید فراموش کرد جای رمانهای تاریخی با درونمایه دینی درادبیات داستانی بشدت خالی ست وتلاش نویسنده درتولید این اثر قابل تقدیر است.مورددیگری که جاداشت بیشتر توجه شود شخصیت زلفاست وپرداختن بیش از حد به زیبایی او، کاش زیبایی باطنی او را باورپذیرتر درمی یافتیم. رمان خوان امروزدرمقایسه رمانهای تاریخی دنیاباتولیدات کشورمان توقع بیشتری دارد چون امکان بهره ازمنابع بیشتری رامتصور است وخواست بجایی ست که متاسفانه کمتر به آن توجه شده است.به امید آن که این ظرفیت مورد توجه متولیان قرار گیرد و شاهد تولید روز افزون آثارقدر درعرصه رمانهای تاریخی ایران هم باشیم.
فضاسازی رمان درتفهیم موقعیتها ودریافت خواننده از زمان ومکان وقایع استفاده از اشیا در دو سطح یا دولایه داستان وحق کشف خواننده حتی دردیالوگها دریغ شده بود وتامل برانگیزی رمان و درگیرکردن خواننده برای معرفت بیشتر به موضوع کمرنگ بود. روانی قلم نویسنده وجذابیت قصه داستان نقطه قوت دعبل و زلفا بود و این کشش را درخواننده ایجاد می کرد تا خاتمه رمان را بخواند و بیشتر قصه این دوبود تاآن قصیده تاریخی ونویسنده، هرچندبه لحاظ فاصله عینی با شخصیتهای مهم نزدیک به آنان بود اما به لحاظ مفهومی وذهنی بسیار دور، برای مثال اشاره به دیدارامام هفتم ازروزنه ای به کمک فضل بن ربیع درمقایسه با دیدار امام رضاعلیه السلام نیاز به پرداخت بیشترودقیق تری داشت، چون مخاطب تشنه این ملاقات است. عرق ریزان روحی نویسنده گرامی ستودنی ست. قلمشان دراین مسیر نویسا باد.
ثریا صدقی. آبان۹۷
انتشارات بهنشــر
#هر_روز_یک_کتاب_امام_رضایی
#کتاب در جستجوی خورشید به نویسندگی مهدی غلامعلی
➖ این کتاب در هشت فصل با عناوین هشتگانه به بازشناسی۶۰ نفر از همسفران امام رضا و دلدادگان اهل بیت که از مناطق گوناگون خراسان تا شهرهای دور و نزدیک فارس، عراق و حجاز مشتاقانه در جستجوی خورشید(امام رضا علیهالسلام) به مرو آمدند تا از برکات وجودی ایشان بهرهمند شوند را معرفی میکند. کتاب در فصل سوم به معرفی دانشمندان، گروهی از عالمان اهل سنت که ضمن ملاقات با امام، روایتگر روایات ایشان هم بودهاند و در فصل چهارم هنرمندان و شاعرانی که خدمت امام رسیده و هم در رثای ایشان اشعاری را سرودهاند.
#در_جستجوی_خورشید برگزیده کتاب سال رضوی؛ با بررسی مجموعه روایات امام رضا(ع) و متون تاریخی نوشتهشده، به معرفی همراهان امام را در فصلهای: همسفران، یاران،دانشمندان، هنرمندان، راویان، خویشاوندان، خادمان، کارگزارن و شخصیتهایی همچون رجاءبنابیضحاک، به عنوان تنها فرمانده نظامیان، یاسرخادم از خدمتگزاران، ابومسلم مشهور به مسافر، خادم چند تن از امامان، داوودبنقاسمبناسحاق یکی از راویان شیعی بغداد و.... پرداخته است.
➖ حجتالاسلاموالمسلمین دکتر مهدی غلامعلی، مؤلف و پژوهشگر، متولد ۱۳۵۱تهران و ساکن قم، دارای مدرک دکترای معارف اسلامی در گرایش قرآن و سطح خارج تحصیلات حوزوی، عضو هیأت علمی دانشگاه قرآن و حدیث قم و از کارشناسان گروه قرآن و حدیث رادیو معارف، در حوزه مباحث حدیثی ست. دکتر غلامعلی از سال ۱۳۷۵ تاکنون از پژوهشگران موسسه تحقیقاتی دارالحدیث بوده و تألیف دهها کتاب و مقاله، حاصل مطالعات اوست.
@behnashr
انتشارات بهنشــر
#هر_روز_یک_کتاب_امام_رضایی
#کتاب راز آن بوی شگفت برگزیده یازدهمین کتاب سال رضوی؛ به نویسندگی فریبا کلهر و تصویرگری اسماعیل چشرخ، مناسب نوجوانان
➖ این کتاب، داستانی بر اساس زندگی امام رضا(ع) با زبانی شیوا و روان درباره سفر آن امام بزرگوار از مدینه به مرو و ماجراهای آن تا شهادت ایشان را روایت میکند.
🍃... ابر به دنبال سلیمان و گنجشک به راه افتاد تا مطمئن شود آنچه مرد سفیدپوش درباره خطر مار گفته بود، درست است. گنجشک پرواز میکرد، سلیمان میدوید و ابر روی هوا سُر میخورد و جلو میرفت. سرانجام گنجشک روی دیوار خانهای نشست. خانه قدیمی و نیمه ویران بود و به نظر نمیرسید کسی در آن زندگی کند. سلیمان از دیوار بالا رفت. بالای دیوار چشمش به لانه کنجشک افتاد. لانهای خار وخاشاک و پر؛ سه جوجه گنجشک هم...
➖ فریبا کلهر(زاده ۴ شهریور ۱۳۴۰، تهران)، رماننویس و نویسنده ادبیات کودک و نوجوان، فعالیت خود را از دهه شصت و با حضور در مجلههای رشد، در حیطه ادبیات داستانی کودک و نوجوان آغاز نمود و حدود ۱۳سال، از بدو تأسیس سروش کودکان سمت سردبیری ماهنامه سروش کودکان را برعهده داشت و ۱۳۶۹ برگزیده کتاب سال ایران شد.
از فریبا کلهر در گنجینه ادبیات داستانی کودک و نوجوان، مجموعه کتابهای با علی یا علی، بیدارم کن در دسترس علاقمندان است.
@behnashr