بنیاد علم و فناوری بهیار صنعت
@behyaarstf_ir
رهبری فرمودند:
🔹*ملّت ایران این رژیم (رژیم پهلوی) را از کشور بیرون کرد؛ امام این هدف را در مقابل ملّت ایران گذاشت. خب، این سیاست راهبردی امام بزرگوار است: آوردن مردم وسط صحنه، سپردن پرچم مبارزه به دست مردم... آنجایی که توانستند مانع از حضور مردم در صحنه بشوند، دشمن پیروز شده؛ در خیلی از بخشهای اقتصادی همینجور است. ما سیاستهای اصل ۴۴ را ابلاغ کردیم، به فلان دولت مدام سفارش کردیم، گفتند بله، میکنیم، نمیکنیم، میکنیم، نمیکنیم؛ چند مورد کردند که از چند مورد، نصفش فاسد از آب درآمد! مشکل اقتصادی اینجوری درست میشود دیگر... خب بله، ما مشکل اقتصادی داریم، شکّی نیست؛ ضعفهای گوناگونی بوده، ادامه پیدا کرده؛ این ضعفهای اقتصادی وجود دارد، در این هیچ تردیدی نیست؛ اینها را به رخ میکشند، در حالی که اگر در یک موردی دقّت بشود، تحقیق بشود، بیشترِ این ضعفهای اقتصادی هم به خاطر عدم حضور مردم است؛ آن جاهایی که مردم حضور داشتند، این ضعفها کمتر است. راه مقابله هم حضور مردم است. مردم در مسائل اقتصادی باید وارد بشوند.
رهبر معظم انقلاب در دیدار مردم قم ۱۹ دی ماه ۱۴۰۲*
🔹رهبری بیش از ۱۵ سال است که علی رغم همه ی مشکلات فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و... که گریبان گیر کشور است و دغدغه مندان کشور هر یک به نحوی به دنبال حل بخشی از آن هستند، مسئله اقتصاد را نه به عنوان یک شر واجب و دردی که ناچارا باید آن را درمان کرد، بلکه به عنوان میدان جهادی که انسان ساز بوده و افق انسان کنونی را متعالی خواهد کرد و به تعبیر ایشان میدان جنگی که آبادانی در پیش دارد، مورد توجه قرار داده و تلاش کرده اند تا اذهان و اعمال را به این دفاع مقدس سوق دهند.
🔹در این میان راه انقلاب همیشه در بین مردم گذر کرده و این مردم بوده اند که بار تحولات انقلاب را به دوش کشیده اند. انقلاب و طلبی که مردم پای آن ایستادند، دفاع مقدس و جان هایی که در راه خدا به صحنه آمدند و خدایی که با این جماعت همراه شد (یدالله مع الجماعه) نشان از مسیری در دل تاریخ می دهد که افراد می توانند صاحب هویت شده و مسئولیت تاریخ را برعهده بگیرند.
🔹 در این میدان جهاد نیز کلید استقامت و پیروزی چیزی نیست جز ورود مردم در میدان و بر دوش کشیدن بار مسئولیت آن. متاسفانه در این حضور کمتر به پیچیدگی های این صحنه توجه می شود و این حضور به شغل، کسب درآمد و فروش محصول، کسب و کار، سرمایهگذاری و از این دست موارد تقلیل پیدا می کند که در جای خود نیاز است. اما آنچه اکنون بیشتر به آن نیاز داریم از جنس همان حضوری است که در دل جنگ افراد علی رغم اینکه شاید تخصص ، تجربه، توانمندی ظاهری و... را نداشتند با حضور خود در این جهاد مقدس راه را بر دشمن بسته و خدا نیز کاستی های آنان را جبران کرد.
🔹حضرت آقا در سال ۱۴۰۰ در جمع تولیدکنندگان می فرمایند جهاد جایی معنا دارد که دشمن حضور داشته و امروز این میدان در اقتصاد وجود دارد و تولید جهاد است. امروز نیز نیازمند چنین حضوری مردمی و بخش خصوصی در اقتصاد هستیم تا راه بر کشور گشوده شود. نقطه ای که افراد فارغ از استعداد و توانمندی و مقاصد خود با همه ی وجود خود به صحنه آمده و بار انقلاب را به دوش کشند. نیاز این مسئله آن است که بتوانیم روایتی از این صحنه به میان آوریم که بتواند همه ی ما را به نقطه ی تصمیم رسانده و میدان فکر وعمل خود را یافته و عزمی برای پای آن ایستادن شکل بگیرد.
۱۴۰۲/۱۰/۲۱
@behyaarstf_ir
جمع دانشجویان اراک.mp3
26.5M
*تفکر در مسیر تولید دانش بنیان*
🔹این مسیر تولید دانش بنیان را با تفکر می توان پیش برد. در فضای کار و تولید، مشهورات بسیاری است که این ها راه را دچار چالش می کند و موج این مشهورات بسیار شدید است و نمی توان این مشهورات را نادیده گرفت، چرا که تصمیم گرفتن را خیلی سخت می کند.
🔹اگر به یک فکر مستحکم نرسیم و نتوانیم خودمان درست نگاه کنیم به صحنه و میدانی که در آن هستیم، با هیچ حرفی نمی توانیم کار را پیش ببریم. فرض کنید ترسی از تاریکی باشد و یک شب در خانه ای تاریک قرار بگیریم، چه اتفاقی می افتد؟ شما با مسئله ای رو به رو هستید که وحشت تمام وجود انسان را می گیرد و هیچ استدلالی نمی تواند جلوی این شدت وهم را بگیرد و انسان نمی تواند در آن فضا بماند.
🔹حوزه ی اقتصاد و تولید هم چنین ماجرایی دارد. اوهام شدیدی وجود دارد، اگر شما فکر و نگاهی نداشته باشید، با هیچ حرفی از دیگری نمی توانید در آن مسیر صبر کنید. بعضی تصمیم ها مقابل رویتان است که می گویند اگر وارد این تصمیم شوید شکست می خورید و ... انواع و اقسام مسئله ها پیش رو است.
🔹جلسه با جمعی از دانشجویان اراک
ارائه حجت الاسلام نجات بخش
@behyaarstf
10.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ماه رجب و یک دعا:
*الهی! ارغد عیشی و اظهر مروتی..
.
(خداوندا، زندگی ام را، زندگی گوارایی قرار بده و جوانمردی ام را آشکار کن. فرازی از دعای ابوحمزه ثمالی)
🔹آیا نمی توان میدان تولید و دانش بنیان را فرصت و موهبتی از طرف خداوند به مردم و ملت ایران، خصوصا نسل نوجوان و جوان دانست که در آن میدان خطیر جوانان می توانند، با گذر از حرص ها و خواسته های حقیر نفسانی، مروت و جوانمردی شان را بروز دهند و اینگونه زندگی گوارایی تجربه کنند؟
🔹در این کلیپ می بینیم، #حاج_قاسم_سلیمانی: نخبگان فرهنگی ما باید بذر ایثار و فداکاری را در صد ها هزار جوان و نوجوان که در دامان آنان پرورش پیدا می کنند بکارند تا فردای این ملت تضمین شود.
@behyaarstf_ir
هدایت شده از بنیاد علم و فناوری بهیار صنعت
حجه الاسلام نجات بخش .mp3
21.77M
بسم الله الرحمن الرحیم
خاستگاه مسئله ی خصوصی سازی چیست و چرا به سمت مردمی سازی اقتصاد می رویم؟
ارائه ی حجه الاسلام نجات بخش پیرامون مسئله ی خصوصی سازی و نقش دانش بنیان.
@behyaarstf_ir
هدایت شده از بنیاد علم و فناوری بهیار صنعت
Voice 024_01.mp3
28.56M
*واصنع الفلک باعیننا و وحینا*
🔹دانش بنیان با حفظ عالم صفا و رفاقت و صداقت نوجوانی.
طرح بحث دانش بنیان در جمع #دانش_آموزان_کرمان، ایام اعتکاف، ۱۴۰۱/۱۱/۱۵
حجة الاسلام نجات بخش:
🔹شما در ابتدای نوجوانی خیلی باصفا و با محبت در اوج رفاقت کنار هم هستید، اما چیز هایی در جامعه وجود دارد که هر قدر شما می آیید بالاتر می گویند حواست جمع باشد، رفاقت کاری ازش نمی آید، حواست جمع کار های خودت باشه، خط و مرز هایی برای خودت داشته باش و کار خودت را انجام بده. نهایتا اگر خواستی با یکی کار کنی ببین آیا سود و منفعتی برایت دارد یا نه! این ها همان چیز های است که جلوی موفقیت شما را می گیرد.
🔹 شما بعدا بخواهید هواپیما بسازید، شتابدهنده بسازید، نمی توانید تنها بسازید، باید یکسری آدم کنارت باشند، باید با هم حرکت کنید، اگر فاصله داشته باشید فایده ندارد، اگر تنها باشید فایده ندارد، در این صورت هیچ کاری از دستت بر نمی آید.
🔹اگر بخواهید آدم ها را با پول بیاورید، این هم فایده ندارد، نمی توانید با هم هماهنگ شوید یک کار بزرگ انجام دهید، قصه ی کار بهیار رفاقت است، می بینید آدم ها رابطه شان خیلی با هم خوب است، ما به این می گوییم برادری. همین که کسی وارد این دنیا می شود، انگار وارد یک دنیای دیگر می شود، دنیای صفا و صداقت و پاکی و رفاقت.
@behyaarstf_ir
به نام خدا
بنیاد علم و فناوری بهیار صنعت آمادگی دارد در ایام اعتکاف روایتی از جنگ اقتصادی و مسیر دانش بنیان در کشور را در جمع معتکفین ارائه دهد. جهت هماهنگی شماره ی 09108871580 معرف حضور می باشد.
@behyaarstf_ir
🔹پنجمین شماره از نشریه ی بهیار
انتشار به زودی...
آنچه که در این شماره خواهیم خواند:
🔹نفش فناوری های بالا در آینده ی اقتصاد ایران
🔹چرا تولید درکشور راه نمی افتد؟
🔹سیاست انبساط ارزی و انقباض ریالی
🔹افق پیشروی اقتصاد ایران
🔹خاستگاه مسئله ی خصوصی سازی
🔹نمونه ای موفق از خصوصی سازی
🔹دانش بنیان قرین و همزاد عدالت
🔹معرفی کتاب مدیریت جریان
@behyaarstf_ir
بنیاد علم و فناوری بهیار صنعت
سخن سردبیر
باسمه تعالی
🔹مجله های پیشین مجموعه ی بهیار صنعت عموما بر روایت حوزه فناوری متمرکز بود و سعی داشت تا تبیینی بر ابعاد مختلف فکری، اقتصادی و دانشی فناوری های ساخته شده توسط مجموعه ی بهیار صنعت ارائه دهد. در شماره های قبل این مجله به بررسی دستگاه ایکسری کانتینری به عنوان بخش مهمی از راه حل برون رفت کشور از شرایط وخیم قاچاق کالا و شتاب دهنده خطی پزشکی به عنوان راه حلی در حوزه درمان سرطان پرداخته شده بود.
🔹در این مجله اما سعی داریم تا با نگاهی وسیع تر به حوزه علم وفناوری و اقتصاد دانش بنیان در کشور بپردازیم. هم اکنون در کشور با شرایطی مواجهیم که حوزه فناوری با همه توفیقاتی که در این سال ها داشته اما آنچنان که باید نتوانسته جای خود را باز کند. براساس گزارش مرکز پژوهشهای مجلس درباره شاخصهای تولید و صادرات محصولات فناوری متوسط و پیشرفته، درصد کمی از صادرات صنعتی ایران متعلق به محصولاتی با فناوریهای پیشرفته است. بررسیهای این نهاد نشان میدهد ساختار تولید ایران در سالیان گذشته از نظر فناوری بهبود قابلتوجهی نیافته؛ چرا که سهم ارزش افزوده تولیدات با فناوری متوسط و پیشرفته چندان تغییری نکرده است.
🔹در این میان اما مجموعه بهیار صنعت در سالیان گذشته مسیری را در علم و فناوری کشور طی کرده است که اکنون نگاه های بسیاری از مردم، فعالین حوزه دانش بنیان و مسئولین را متوجه نگاهی نو به این عرصه کرده است. مسیر پیموده شده توسط این مجموعه به نحوی بود که همواره گلوگاه های مسائل علم و فناوری را در حوزه فناوری بالا نشانه گرفته و به سمت حل آن حرکت کرده است. گرچه این مسیر شاید با نگاه های رایج بنگاه های بخش خصوصی در تضاد باشد اما توانسته تا سیاستی را در حوزه علم و فناوری بنا کند به طوری که طی کردن این راه، مجموعه بهیارصنعت و مسئله دانش بنیان را به نحوی مورد تخاطب دولت قرار داد، طوری که برای پیمودن مسیر توسعه کشور نمیشود و نمیتوان به دانش بنیان اعتنا نکرد.
🔹در حالی که اغلب سیاست گذاری را فرایندی نظری تلقی میکنیم و تلاش میکنیم تا در موردی به خصوص با بررسی عقلایی موضوع خط مشی منسجم و مناسب که همه ابعادش ریز به ریز مشخص شده باشد، تدوین کنیم ولی باید گفت تنظیم خط مشی یک مسئله کاملا "عملی" بوده و این وجهی است که کشورهای توسعه نیافته کمتر به آن توجه دارند. سیاست گذاری به معنای گذاشتن و نهادینه کردن یک تصمیم سیاسی است ولی باید پرسید و اندیشید که این سیاست چگونه نهادینه میشود و چگونه از سودای رایج که در این صحنه بر ما غلبه میکند فائق آییم؟
🔹مجموعه بهیارصنعت هیچگاه سودای قدرت و سیاست را نداشته بلکه باز شدن راه توسعه کشور را در درکی نسبت به علم وفناوری و در بستر و امکانی که جمهوری اسلامی برای ایران فراهم کرده فهم میکند. گرچه توسعه کشور مسئله ای همیشگی برای بهیار بوده ولی در سالیان اخیر نمود بیشتری یافته و ما در پی زبانی هستیم تا به مدد آن بتوانیم دانش بنیان و امکانی که مقابل ما قرار دارد را نشان دهیم و این مجله تلاشی است در مسئله مذکور و باز کردن زبانی برای توسعه ایران.
@behyaarstf_ir
جمعی از مرکز پژوهش های مجلس.mp3
25.11M
🔹ارائه ی حجت الاسلام و المسلمین امیر نجات بخش در جمعی از پژوهشگران مرکز پژوهش های مجلس
🔹در این ارائه از نقش فناوری های بالا در تحول اساسی اقتصادی کشور گفته می شود. جایگاه و نقش علم و فناوری در توسعه و پیشرفت کشور بررسی می شود و سپس به اقتصادی نبودن خطوط تولید وارداتی و تصور های رایج از تولیدی که به رانت های ارزی و ریالی می انجامد می پردازیم و در نهایت به سیاست گذاری و ریل گذاری دولت در این زمینه پرداخته می شود.
بخشی از ارائه:
🔹اتفاقاتی که در چین افتاده(تولید انبوه) باعث شده است که ما نتوانیم مسئله ی اقتصاد خودمان را به درستی درک کنیم و آن مدل (تولید انبوه) در ذهن ما شاید خیلی پررنگ است. اصل مسئله و درک ما از اقتصاد آن است که جهت را از تولید انبوه و کمیت به سمت عمق فناوری باید برد.
🔹در کشور نیاز به یک تحول و یک بازسازی اساسی در اقتصاد کشور داریم. چرا تولید کننده ی ما دنبال رانت های ارزی و ریالی است؟ چرا که هیچکدام از کار های تولیدی ما اقتصادی نیست. خط تولید از خارج وارد می شود و تا زمانی که می خواهد به نقطه ای برسد آن فناوری از دور باید خارج شود. امروز با شرکت خارجی قرارداد می بندید و یک سال، دو سال بعد کارخانه راه می افتد. و بعد شما آنجا با یک عدم مهارت، کارگر می گذارید و بعد باید سال ها تلاش کنید تا هزینه ی خط تولید وارداتی را صفر کنید و هزینه ی خط تولید را در آورید و این کار اقتصادی نیست و هر کنشگری باشد نمی تواند این مسیر را طی کند. و بعد تازه نسل های جدید این فناوری می آید.
@behyaarstf_ir