.
رشد شاخصهای اقتصادی با رویکرد دانشبنیان
(روایت اقتصاد| بخش چهارم)
1⃣تقویت پول ملی:
چنانچه تولید بهصورت فناورانه صورت نگیرد نقدینگی موردنیاز بخش تولید بجای ریال، دلار خواهد بود و این امر سبب میشود که کشور جهت تأمین دلار به خام فروشی نیاز شدیدتری پیدا کند.
در حال حاضر، سیاست فعلی کشور ، انقباض نقدینگی ریالی و انبساط ارزی است. در سیاست انقباض نقدینگی و انبساط ارزی، فشار اصلی بر روی شرکتهای دانشبنیان و تولیدکنندگان واقعی است. زیرا این مجموعهها تمام معادلات اقتصادی خود را بر اساس ریال پیش میبرند و نه دلار.
2⃣کاهش تورم و هدایت جریان نقدینگی:
واقعیت آن است، چون تولیدکنندگان فعلی (تولیدات کارخانهای و مونتاژی) برای تأمین نقدینگی نیازی به ریال ندارند لذا بهصورت گسترده وامهای کلان ریالی خود را وارد حوزه تجارت میکنند و درنهایت ماحصل آن تأسیس فروشگاههای زنجیرهای قطعات خودرو توسط شرکتهای خودروسازی، فروشگاههای زنجیرهای غذایی توسط تولیدکنندگان روغن، فروشگاههای لوازمخانگی توسط تولیدکنندگان لوازمخانگی و... میگردد. درواقع این وامها به سمت تولید هدایت نمیگردد بلکه به سمت تقاضا هدایت میگردد.
هرساله حجم بالایی از ارز کشور جهت واردات محصولات مختلف مصرف میگردد که مقدار آن همواره روبه افزایش بوده است. بر اساس آمار منتشرشده بیشترین سهم واردات متعلق به خطوط تولید کارخانه و قطعات مختلف مونتاژی بوده است. اما در بخش صادرات بیشترین سهم صادراتی ما متعلق به فروش مواد خام اولیه است. لذا با افزایش هرچه بیشتر تأمین ارز عملاً اقتصاد ایران بیشازپیش وابسته میگردد.
در حال حاضر یکی از عوامل تورمزا در کشور بانکها میباشند. مهمترین ابزار بانکها چاپ پول هست. چرا این چاپ پول در کشورهای توسعهیافته منجر به تورم نمیگردد ولی در کشور ما منجر به تورم میگردد؟ کمبود ساختار نظام بانکی ما عدم اتصال درست به دانشبنیانها هست. در حال حاضر بازارهایی که در پیش روی بانکها وجود دارد در گردش نمیباشند. مهمترین عامل تورم عدم گردش سرمایه هست. بانکها نیازمند گردش سرمایه میباشند. در بازارهای موجود همچون مسکن، زمین، صنایع مونتاژی، نفت و.... سرمایه در گردش نیست و لذا هر نوع اقدام سرمایهای توسط بانکها منجر به تورم میگردد.
در حوزه دانشبنیان با توجه به اینکه سرمایه همواره در گردش هست، تزریق نقدینگی در آن منجر به تورم نمیگردد. در اقتصاد دانشبنیان، ارزشافزوده، حاصل دانش بهکاررفته است و نه حاصل افزایش قیمت زمین و سرمایههای ثابت. درواقع در اقتصاد دانشبنیان شما از هیچ و با استفاده از دانش، ارزش ایجاد کردهاید؛ لذا در اینجا نقدینگی از هیچ است و تورمی ایجاد نمیشود.
3⃣قابلیت اشتغالزایی بالا
در حال حاضر 25 درصد از جامعه کشور ما ( 20 میلیون نفر) تحصیلکرده میباشند که این افراد نیازمند اشتغال میباشند. با توجه به اینکه درصد زیادی از آنها تحصیلکردگان رشتههای فنی و مهندسی میباشند، نیازمند زمینههای مناسبی جهت فعالیتهای علمی و دانشی میباشند. متأسفانه با توجه به اینکه این زمینه در کشور مهیا نیست، بسیاری از تحصیلکردگان تصمیم به مهاجرت میگیرند. در حال حاضر صنعت ما بهصورت مونتاژی فعالیت مینماید و این صنعت به مقدار بسیار کمی نیازمند افراد تحصیلکرده است. درواقع نیروی موردنیاز این صنایع افراد تکنسین ساده هست و نه افراد تحصیلکردهای که به دنبال بروز استعدادهای خود میباشند. لازم به ذکر است بیش از 95 درصد صنعت ما بهصورت صنعت مونتاژ است.
مهمترین امکانی که در پیش روی افراد تحصیلکرده وجود دارد، فعالیت در مجموعههای دانشبنیان هست؛ چراکه دانش، محور اصلی فعالیت در این مجموعههاست. این اشتغال بسیار پایدار است. افراد تنها یک مهارت را کسب نمیکنند بلکه در دل کار به دانشی میرسند که میتوانند در محصولات و حوزههای مختلف مورداستفاده قرار گیرد و بهاصطلاح سرریز فناوری صورت میگیرد.
@behyaarstf_ir
هدایت شده از اشاره های ناخوانا
7.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
این آقای راننده میگه:
من حاضرم مجانی براش کار کنم.میدونی چرا؟
چون من خودم نیستم ۸۰ ملیونه
اگه من حَمّالیشو کنم بقیه خیرشا میبرند
#انتخابات
مرا عهدی ست با جانان....
به این جمله ی این آقای راننده توجه کنید:
«من حاضرم مجانی براش کار کنم.میدونی چرا؟
چون من خودم نیستم ۸۰ ملیونه
اگه من حَمّالیشو کنم بقیه خیرشا میبرند»
برای من مهم تر از اینکه به آقای جلیلی رای بدهد این جمله ی اوست:
«که برای خودم نه، بلکه به خاطر هشتاد ملیون مردم ایران مجانی برای جلیلی کار میکنم».
دقیقا همان چیزی ست که ما سالهاست گم کرده ایم. سالهاست چنین نگاهی برایمان بدیهی شده است که بدون اینکه گوشه ای از مسئولیت کشور مان را به اندازه ی وسع مان به عهده بگیریم یک گوشه نشسته ایم و از دولت ها انتظار داریم که برای ما کاری کنند و ما هم از کار آنها منفعتی ببریم. و وقتی هم که دولت ها آن هم از نگاه ما منفعت مطلومبمان را به ما نرساندند زبان به گلایه و نقد باز میکنیم و از همه چیز نا امید میشویم
حال آنکه فراموش کرده ایم بار مسئولیت کشور و مردم به عهده ی همه ی مردم است و هرکسی به قدر وسعش برای مردم و کشورش باید هزینه ای دهد و خطری کند.
این مرد با زبانی ساده و صمیمی یاد و خاطره ی آغازین انقلاب را به ما یاد آور شد که انسان و وطنت را به عهده بگیری و پایش ضرر مالی و جانی هم بدهی
و ما هر کجا در انقلاب با چنین طریقی پیش رفته ایم راهی گشوده شده است و محال ها را ممکن کرده ایم و مگر فتح خرمشهر محالی نبود که ممکن شد آنقدر محال که اگر امروز از آن سخن بگوییم گوشها آن را شعار و آرمان خواهی میشنوند حال آنکه فتح خرمشهر فقط ۴۰سال پیش واقع شده است واقعیتی که منشاش مردمانی بودند که همه با هم و همه برای هم پای کار ایستادند و خطر کردند و کار را به عهده ی دیگری نینداختند و هر کدام گوشه ای از بار کشور و مردم را به دوش گرفتند و شدند مصداق این بیت حضرت حافظ که:
مرا عهدیست با جانان که تا جان در بدن دارم
هوا داران کویش را چو جان خویشتن دارم
#فتح_خرمشهر
#دانش_بنیان
@esharenakhana
@behyaarstf_ir
36.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
دکتر جلیلی:
کمتر وقت داشتم تا در جلسات محفلی و گعده های سیاسی شرکت کنم؛ البته این موجب گلایۀ برخی دوستان هم شد. تلاش کردم ذهنم را به روی حاشیه ها و لابی ها و جلسات کم مایۀ سیاسی ببندم و در عوض، درهای دفترم را به روی صدها کارشناس و متخصص و مدیر و دانشمند و فعال اجتماعی و دانشگاهی و ... باز کنم، کسانی که از ماندن پشت لابی های خسارت بار سیاسی و مناسبات جناحی خسته شده بودند.
@eghtesad_daneshbonyan
@behyaarstf_ir
64.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 «یک جهان فرصت، یک ایران جهش»
🔹اولین مستند انتخاباتی دکتر جلیلی را ببینید.
🔹لینک تلوبین:
https://telewebion.com/live/tv1?e=0xd93423a
@eghtesad_daneshbonyan
@behyaarstf_ir
11.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
دولتی میاید سر کار می گوید مردم، ما منتظر شماییم. کسی که می تونه مسئله را حل کند، شمایید...
@eghtesad_daneshbonyan
@behyaarstf_ir
حجت السلام نجات بخش ستاد دکتر جلیلی.mp3
37.21M
.
ما و شعار "یک جهان فرصت، یک ایران جهش، هر ایرانی یک نقش با شکوه"
نگاه امام (ره) نگاهی است که با دیدن وجود مردم می تواند #یک_جهان_فرصت را پیش نظر ها آورد و #جهش هایی از جنس حضور و نقش آفرینی مردم در دفاع مقدس را پیش آورد.
ارائه ی حجت الاسلام نجات بخش
@eghtesad_daneshbonyan
@behyaarstf_ir
هدایت شده از اقتصاد دانش بنیان
.
ما و شعار "یک جهان فرصت"
#فضای_اصلاحات و اصلاح طلبی در این سال ها خیلی چالش هایی که ما در حوزه ی اداره ی کشور داریم را بهانه می کرد و این بهانه را می برد سر شعارهای انقلاب و تردید را می برد سر فضای آنجا و جوری القا می کرد که با مسیر انقلابی و شعار انقلابی شرایطی در جهان برای ما پیش می آید که در این شرایط حل مسائل کشور نشدنی نیست. یکی از نمود هایش انتخابات سال ۹۲ بود و آنجا آنها با این طرح آمدند و ریاست جمهوری را دست گرفتند اما این مشکلات باقی ماند.
همین مسئله به نوعی باعث شد بخشی از مردمی که به آن حرف دل بسته بودند امروز شاید ناامید شدند و آن راه چون جواب نداد، همین امر باعث کاهش مشارکت در برخی از فضا های ما شد، چون امید را به چیزی بسته بودیم که شدنی نبود و بعد هم که نشد بخشی از مردم نمی توانند دوباره به آن حرف رای دهند و پای صندوق ها نمی آیند.
قسمتی از ارائه ی حجت الاسلام نجات بخش
در نشر محتوای کانال "دانش بنیان؛ نقش با شکوه" شما رسانه باشید.
@eghtesad_daneshbonyan
.
نقش مجموعه های مردمی تولیدی و دانش بنیان در تحققق شعار "یک جهان فرصت، یک ایران جهش، هر ایرانی یک نقش باشکوه"
چهارشنبه ۶ تیر ۱۴۰۳، ساعت ۱۴
شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان
سالن کنفرانس ساختمان شیخ بهایی
#مجموعه_دانش_بنیان_بهیارصنعت
@eghtesad_daneshbonyan
@behyaarstf_ir
هدایت شده از بهیار صنعت سپاهان ؛ بنیاد علم و فناوری
نگاهی پاک به انسان ها.mp3
30.38M
*نگاه باصفا* و زلال به انسان ها، راه پیشرفت و آبادانی
🔹ارائه ی حجه الاسلام نجات بخش در جمع گروه تبلیغی نسیم وصال قم، (از دقیقه ی ۸، بعد از طرح مسئله ی دوستان.)
🔹در مناسبات اقتصادی و تولیدی خاصی بسر می بریم که در آن شهر های مختلف بی معنا هستند، به طور مثال فرقی نمی کند که فولاد را در اصفهان یا هرمزگان راه اندازی کنیم. در مناسبات رایج تولید و کارخانه ای خیلی موقعیت ها و محل ها و انسان آن منطقه مهم نیست و کار ها به سمتی می رود که امکانات بیشتر باشد و محلیت موضوع ندارد و این علتش آن است که کار ها خیلی مبتنی بر امکانات است تا نیروی انسانی و توان انسان ها، نیروی انسانی نهایتا یک اپراتور و تکنسین هست و قابلیت های فرهنگی و قومیش مطرح نیست و انسان و هدف خلقتش آشکار نمی شود.
🔹مسئله ی دانش بنیان به شدت با انسان سر و کار دارد و به تعبیری معنی دار شدن انسان در کار است، یعنی شما منتظر انسانی هستید که بیاید و راه را باز کند و پیش ببرد.
🔹در شهر ها و منطقه ها باید نگاهی داشت که خودِ انسان های آن شهر و دیار آشکار شوند و از خودشان بیگانه نشوند و مجال بروز خودِ انسان ها را دهیم و با واژه ی *محرومیت*، یک شخصیت کاذب به انسان ها تحمیل نکنیم و اوج این نگاه را در حاج قاسم می شود دید.
@behyaarstf_ir
بهیار صنعت سپاهان ؛ بنیاد علم و فناوری
*نگاه باصفا* و زلال به انسان ها، راه پیشرفت و آبادانی 🔹ارائه ی حجه الاسلام نجات بخش در جمع گروه تب
.
دکتر جلیلی چندین بار در آخرین مناظره ی انتخاباتی از یک نوع "نگاه" به مردم فرمودند که با آن یک جهان فرصت پیش پای مردم قرار می گیرد و می توان به یک ایران جهش امیدوار بود. به این مناسبت صوتِ "نگاه با صفا" بارگذاری می گردد.
@behyaarstf_ir
پیرامون صوتِ *نگاه باصفا*
نگاه حاج قاسم، نگاهی برای آشکار شدن انسان ها
🔹در شهر ها و منطقه ها باید نگاهی داشت که خودِ انسان های آن شهر و دیار آشکار شوند و از خودشان بیگانه نشوند و مجال بروز خودِ انسان ها را دهیم و با واژه ی محرومیت، یک شخصیت کاذب به انسان ها تحمیل نکنیم و اوج این نگاه را در حاج قاسم می شود دید.
@behyaarstf_ir
@eghtesad_daneshbonyan