به رنگ بندگی
راههای شناخت مرجع تقلید الف) آزمودن و شناخت شخصی، در صورتی که خودش اهل علم باشد و بتواند مجتهد و اع
درس ۳
اجتهاد و تقلید (۲)
بقای بر تقلید میّت
۱. بقای بر تقلید میّت باید با اجازه مجتهد زنده باشد؛ یعنی چنانچه به فتوای مجتهد زنده، بقای بر میّت جایز باشد، می تواند همچنان از او تقلید کند. (۱)
۲. کسی که بر تقلید میّت باقی مانده است، در مسائلی که میّت فتوا نداده و همچنین در مسائل جدید باید از مجتهد زنده تقلید کند. (۲)
ادامه دارد ...
__________________________
۱. تحریر الوسیله، ج ۱، في التقلید، ص۱۶ م(مسأله) ۴۷.
۲. استفتاآت، ج ۱، ص ۱۲، س(سؤال) ۱۷.
📚 درسنامه فقه، حجة الاسلام فلاح زاده، ص ۵۳.
#احکام
#درسنامه_فقه
✨✨✨به رنگ بندگی✨✨✨
https://eitaa.com/joinchat/963706928Cddffbe9357
12.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 برکت ایران |
نماهنگی از حضور رهبر انقلاب در حرم امام رضا (علیه السلام) در سال ۹۸
#با_اهلبیت
#امام_رضا علیه السلام
#با_رهبر
✨✨✨به رنگ بندگی✨✨✨
https://eitaa.com/joinchat/963706928Cddffbe9357
به رنگ بندگی
تدوین برنامه رسالت پیامبر صلی الله علیه و آله توسط خداوند هنگامی که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله
دستورالعملی ارزنده برای سیر و سلوک
پیامبر گرامی صلی الله علیه و آله پس از مبعوث شدند رسالت و دریافت برنامه آموزشی، از غار حرا به خانه بازگشتند.
باری سنگین بر دوش آن رسول گرامی صلی الله علیه و آله آمده بود. «انا سنلقی علیک قولا ثقیلا»
جبرئیل نازل شد و آیات اول سوره مزمل را آورد. در حقیقت با یک دستورالعمل دوازده گانه که بهترین ابزار کار برای تحمل آن بار سنگین بود، بر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وارد شد.
«بسم الله الرحمن الرحیم، یا ایها المزمل، قم اللیل الا قلیلا، نصفه او انقص منه قلیلا، او زد عليه و رتل القران ترتيلا، انا سنلقي عليك قولا ثقيلا، ان ناشئة الليل هي اشد وطئا واقوم قيلا، ان لك في النهار سبحا طويلا، و اذكر اسم ربك وتبتل اليه تبتيلا، رب المشرق والمغرب لا اله الا هو فاتخذه وكيلا، فاصبر على ما يقولون واهجرهم هجرا جميلا». (۱)
ای جامه بر خود پیچیده، شب را جز اندکی برای نماز و عبادت برخیز، نصف شب را یا اندکی از نصف کم کن( یک سوم آن را) یا برآن بیفزای (دو سوم آن را)، و قرآن را با ترتیل شمرده و آرام تلاوت کن، همانا بار سنگینی به دوش تو آمده است و شب بیداری، موجب تقویت اراده و شرح صدر و قاطعیت در گفتار است و باید در روز نظیر یک ستاره کوشا باشی، و نام پروردگار خود را یاد کن و (در دل) از همه چیز به سوی او منقطع شو، همان خدایی که پروردگار مشرق و مغرب است، جز او معبودی نیست، پس او را وکیل خود ساز، و بر آن چه می گویند (از نسبت های ناروا) صبر کن و از آنها به وجهی نیکو دوری گزین.
ادامه دارد ...
___________________
۱. المزمل/۱_۱۰.
📚 سیر و سلوک (شرح منازل هفتگانه/ مقدمه)، آیة الله مظاهری، ص ۱۶.
#با_خود
#سیر_و_سلوک
✨✨✨به رنگ بندگی✨✨✨
https://eitaa.com/joinchat/963706928Cddffbe9357
🌸نکات ناب همسرداری🌸
____☆♡☆____________
💑 قوانین گفت و گوی زوجین
(ریزهکاریهایی که نباید فراموش کنیم)
🌺 وقتشناس باشید.
🌷 برای گفتوگو باید زمان درستی را انتخاب کنید،
⏰ زمانی که هر دو طرف از هر فکر و دغدغهای آزاد باشند و تمام توجه و تمرکزشان را به موضوع معطوف کنند. در ابتدا همسران باید بر روی این زمان مناسب توافق داشته باشند. عین بیمنطقی است که انتظار داشته باشیم طرف مقابلمان همیشه در دسترس و آماده صحبت باشد.
🌵 تصور کنید مردی میخواهد درباره مسئلهای با همسرش صحبت کند، اما درست در همان لحظه زن نگران غذای روی گاز است یا برای خبر ناخوشایندی که از سلامت پدرش شنیده، مضطرب است. در اینجا مرد باید موقعیت را تشخیص بدهد و مدتی صبر کند. زن نیز نباید بهمحض اینکه شوهر از کار روزانه به خانه بازمیگردد، شروع به صحبت کند و بنای گله و شکایت را بگذارد.
🌷 شروع گفتوگو در زمان عصبانیت و در لحظات ناراحتی، نمیتواند شما را به موفقیت برساند. وقتی خانم یا آقا در زمینهای (بهحق یا ناحق) ناراحت هستند، اصلاً موقعیت مناسبی برای صحبت درباره آن موضوع خاص نیست.
🌵 انتخاب زمان گفتوگو، هوشمندی میخواهد. بعد از دیدن یک فیلم جذاب📺، بعد از یک سفر فرحبخش✈️، یک مهمانی دلنشین🎂 یا بعد از مرور یک خاطره زیبا💭، بهترین اوقاتی هستند که میتوانیم درباره مسئلهای که نگرانمان کرده حرف بزنیم.
#با_همسر
#مهارت_زندگی
#مهارت_گفتگو
✨✨✨به رنگ بندگی✨✨✨
https://eitaa.com/joinchat/963706928Cddffbe9357
🔆🔆 توهین و تحقیر و ایذاء
🔅 رنجاندن اولیای الهی ۱
ای عزیز!
پیامبر رحمت _صلی الله علیه و آله_ فرمود :
هر کس که مؤمنی را بیازارد، مرا رنجانده و هر که مرا برنجاند، خدا را رنجانده و هر کس خدا را برنجاند در تورات و انجیل و زبور و قرآن ملعون است.
«مَنْ آذَى مُؤْمِناً فَقَدْ آذَانِي وَ مَنْ آذَانِي فَقَدْ آذَى اَللَّهَ وَ مَنْ آذَى اَللَّه فَهُوَ مَلْعُونٌ فِي اَلتَّوْرَاةِ وَ اَلْإِنْجِيلِ وَ اَلزَّبُورِ وَ اَلْفرْقَانِ» (۱)
و در خبر دیگری آمدهاست که لعنت خدا و ملائکه و مردم بر او باد.
«فَعَلَيْهِ لَعْنَةُ اَللّٰهِ وَ اَلْمَلاٰئِكَةِ وَ اَلنّٰاسِ أَجْمَعِينَ » (۲)
و نیز فرمود : روا نیست که مسلمانی با نگاه آزاردهنده به برادر مسلمان خود اشاره نماید.
« لا یَحِلُّ لِلمُسلِمِ اَن یُشیرَ اِلی اَخیه بِنَظرَةٍ تُؤذیه» (۳)
و حضرت کشاف حقایق، امام جعفر صادق _علیهالسلام_ فرمود :
چون قیامت شود، منادی ندا دهد: کجایند آنان که دوستان مرا آزار دادند؟ پس در این هنگام عدهای که بر صورتهای خود گوشتی ندارند، برمیخیزند.
پس گفته میشود : اینها همان کسانی هستند که مؤمنان را آزردهاند و با آنان دشمنی کردند و بهخاطر دینی که داشتند، مورد سرزنش قرار دادند، سپس فرمان رسد که آنان را به دوزخ برند.
«إذا كانَ يومَ القِيامَةِ نادىٰ مُنادٍ : أينَ الالمُؤذُونِ لِأولِيائي ؟ فيَقومُ قَومٌ لَيسَ عَلى وُجوهِهِم لَحمٌ ، فيُقالُ : هؤلاءِ الّذينَ آذَوُا المُؤمِنينَ و عانَدوهُم و عَنَّفوهُم في دِينِهِم ، ثُمَّ يُؤمَرُ بِهِم إلى جَهَنَّمَ» (۴)
تأمل و تدبّر در این کلمات نورانی تو را کافی است که از خواب غفلت بیدار شوی و مراعات بندگان حضرت دوست _جلّ جلاله_ را بنمایی که گذشتگان چه زیبا گفته اند که خدا دیرگیر، اما شیرگیر است.
ادامه دارد ...
______________________________
۱. بحارالانوار؛ ج ٧۲، ص ۱۵۰
۲. بحارالانوار؛ ج ٧۲، ص ۱۵۰
۳. مجموعه ورام؛ ج ۱، ص ٩٨
۴. کافی؛ ج۲، ص ۳۵۱
📚 سلوک با همسر، ص ۱۲۱
#با_خانواده
#با_همسر
#با_کتاب
#سلوک_با_همسر
✨✨✨به رنگ بندگی✨✨✨
https://eitaa.com/joinchat/963706928Cddffbe9357