#احادیث
🔷پیامبر صلی الله علیه و آله
گناه برای گناهکار شوم است اگر گناهکار را سرزنش کند به آن مبتلا می شود اگر از غیبت کند گناهکار شود و اگر به گناه او راضی باشد شریک وی است (نهج الفصاحه صفحه۴۹۳ ح۱۶۲۳ )🔷
امام علی علیه السلام
⭕هرگاه گناهان آشکار شوند برکت ها از میان می رود
( تصنیف غررالحکم و درر والکلم صفحه ۴۵۸ ح10465)⭕
🔹🔸
⇝ پرسمان اعتقادی
https://eitaa.com/joinchat/3397320738C0c4c71fad0
🔺فقط #بالینک به اشتراک بذارید👌
࿐🌸❒○🌼○❒🌸࿐
#کلام علما
🔴ایت الله مجتهدی(ره )
🔵 اگر میخواهید که دعایتان مستجاب شود توسل پیدا کنید به حضرت نرجس خاتون که مادر ولی عصر (عجل الله ) است وقتی ایشان به پسرش بگوید که کسی به من متوسل شده، پسر مجبور است به حرف مادرش گوش کند
🔹🔸
⇝ پرسمان اعتقادی
https://eitaa.com/joinchat/3397320738C0c4c71fad0
🔺فقط #بالینک به اشتراک بذارید👌
࿐🌸❒○🌼○❒🌸࿐
#احکام
قسمت 12
چهارم ⭕برخی از موارد حرمت عدول
عدول در مواردی حرام است که برخی از آن عبارت است
۱ 🔷عدول از مجتهد زنده به مشاهده زنده دیگر:
عدول از مجتهد زنده به مجتهده زنده دیگر جایز نیست مگر آن که مجتهد دوم اعلم از مجتهده اول یا مساوی با او باشد
(در فرض اول واجب و در فرض دوم جایز است) گرچه در فرض مساوی بودن در اختیار در ترک عدول است مگر قول مجتهد دوم موافق احتیاط باشد
توجه❎
از آنجایی که برخی فقها در صورتیکه قول غیر اعلم مطابق بااعلم از مجتهدین مرده باشد عدول به علم را جایز نمی داند ازاینرو احتیاط در صورت مذکور عمل به احوط القولین( قول اعلم و غیر علم است)
۲ ⭕عدول به مجتهد مرده در مسئله ای که به فتوای مجتهد زنده عمل شده است:
اگر در مسئله به فتوای مجتهدی عمل کنند و بعد از مردن او در همان مسئله به فتوای مجتهد زنده رفتار کند نمی تواند دوباره آن را مطابق فتواب مجتهد که از دنیا رفته است انجام دهد
۳ ⭕عدول در مواردی که مجتهد اعلم نظریه خود را بیان کرده باشد:
و مواردی که مجتهد اعلم نظریه خود را به صورت حکم یا فتوا یا احتیاط مستحب بیان کرده باشد جایز نیست
🔹🔸
⇝ پرسمان اعتقادی
https://eitaa.com/joinchat/3397320738C0c4c71fad0
🔺فقط #بالینک به اشتراک بذارید👌
࿐🌸❒○🌼○❒🌸࿐
#پویش_کتابخوانی_پرسمان
📖 برشهایی از کتاب #شانزده_سال_بعد
( براساس زندگینامه #شهید_محمدرضا_شفیعی )
- همرزم و دوست دوران کودکی شهید، در لحظه دفن:
🔓 خودم را به خدا سپردم و دستهایم را جلو بردم. قفل شانزده سال دوری و انتظار را باید میشکستم. «بسمالله» گفتم و گره کفن را باز کردم.
💗 قلبم تند تند میزد و کم مانده بود از جا کنده شود. نفسم بالا نمیآمد.فریادی که از ساعتها پیش بغض شده و راه بروز نداشت، گلوگیرتر شده بود.
♨️دستهایم به رعشه افتاده بود و گوشه کفن بیآنکه بخواهم، میلرزید. مغزم قفل شده بود. آنچه جلوی چشمهایم بود، با تمام دیدهها و حتی شنیدههایم تا آن روز تفاوت داشت.
💥 به چشمهایم شک کرده بودم.مگر میشود باور کرد؟! محمدرضا با همان محاسن، با همان لب و دندان شانزده سال پیش جلوی چشمهایم بود.
همان موهایی را میدیدم که قبل از عملیات کربلای۴ جلوی خودم دست به قیچی شده و کوتاهشان کرده بود...
🔥 با صدای رضا به خودم آمدم. بین همهمه جمعیت به زحمت صدایش را میشنیدم : «حسین، باورم نمیشه، بدنش سالم سالمه». گفتم: «آره، انگار همین دیروز جون داده».
🌟 سرش را جابجا کردم و صورتش را روی خاک گذاشتم. نمیدانستم کجای بدنش را ببوسم...
🍃🌹🍃🌹🍃🌹
لینک خرید اینترنتی کتاب :
پاتوق کتاب فردا
https://bookroom.ir/book/73202/%D8%B4%D8%A7%D9%86%D8%B2%D8%AF%D9%87-%D8%B3%D8%A7%D9%84-%D8%A8%D8%B9%D8%AF
🔸🔹🔸🔹🔸
پرسمان اعتقادی
https://eitaa.com/joinchat/3397320738C0c4c71fad0
❤️آیت اللہ مجتهدے تهرانے(ره):
☘ چگونہ بدانیم خدا از ما راضے است؟
اگر میخواهے بدانے خدا از تو راضے
است یا نہ، بہ دلت مراجعہ كن! ببین در
زندگے از خدا راضے هستے؟ اگر راضے
هستے؛ بدان كہ خدا هم از تو راضے است
و اگر در گوشہ دلت از خدا ناراضے هستے.
متوجہ باش كہ خدا هم از تو ناراضے است.
💠خداوند از سہ گروہ تعجب میكند.
۱.كسے كہ نمازمیخواند ومیداند مقابل
چہ خدایے ایستادہ است، ولے در نماز
حضور قلب ندارد وحواسش بہ نماز
نیست.
۲. كسے كہ عمرے است روزے خدا را
میخورد و غصہ روزے فردا را دارد.
۳. كسے كہ میخندد در حالے كہ نمیداند
خدا از او راضے هست یا نہ!
🍃🌸🌹🍃🌸🌹🍃🌸🌹
⇝ پرسمان اعتقادی
https://eitaa.com/joinchat/3397320738C0c4c71fad0
🔺فقط #بالینک به اشتراک بذارید👌
࿐🌸❒○🌼○❒🌸࿐
🌼 پرسش:
اين درسته که ميگن براي مردم شرق خصوصا چين و کره و ژاپن پيامبري در طول تاريخ نيومده،اين مطلب واقعيت داره?
و اينکه چون مردم کره انديشه خدا ناباور دارند ،روز قيامت مؤاخذه ميشن يا نه،با توجه به اين نکته که ميگن ما پيامبري نداشتيم.
اين شبهه رو خواهشا برام باز کنيد و اگه پيامبري بوده نامي ازش هست?
الف- در پاسخ به اين سوال بايد به چند نکته توجه کنيم:
1- تاريخ تنها به بازتاب گوشه اي از گذشته مي پردازد و نمي توانيم آنچه بيان شده را تمام آنچه موجود بوده است، بدانيم. همچنان که کشف آثار باستاني، توان نشان دادن تمام گذشته را ندارد. بنابراين بايد در قدم اول متوجه باشيم که نمي توانيم با جزم و يقين ادعا کنيم که پيامبران در چه منطقه اي بوده اند يا نبوده اند.
2- با توجه به رهنمودهاي وحياني مي دانيم که بعثت پيامبران اختصاص به مردم منطقه خاصى ندارد. بلکه همه امت ها پيامبر داشته اند:
«إِنَّآ أَرْسَلْنَاكَ بِالْحَقِّ بَشِيراً وَنَذِيراً وَإِن مِّنْ أُمَّةٍ إلَّا خَلَا فِيهَا نَذِير؛[فاطر/24] بشارت و هشدار فرستاديم و هيچ امّتى نبوده مگر آن كه در آن هشدار دهندهاى گذشته است.»
«وَلَقَدْ بَعَثْنَا فِى كُلِّ أُمَّةٍ رَّسُولاً أَنِ اعْبُدُواْ اللَّهَ وَاجْتَنِبُواْ الطَّغُوتَ؛[نحل/36] وهمانا ما در ميان هر اُمّتى پيامبرى را برانگيختيم (تا به مردم بگويند) كه خدا را بپرستيد و از طاغوت (و هر معبودى جز خدا) دورى نماييد».
3- اگر در قرآن مجيد، تنها نام عدّه معدودى از پيامبران بزرگ برده شده که در منطقه خاورميانه بوده اند؛ بدين معنا نيست كه تعداد پيامبران منحصر به همين افراد و همين مناطق است؛ بلكه در خود قرآن تصريح شده است كه بسيارى از پيامبران بوده اند كه نامى از ايشان در قرآن نيامده است:
«وَرُسُلاً لَّمْ نَقْصُصْهُمْ عَلَيْكَ؛[نساء/164] و پيامبرانى [را نيز برانگيخته ايم] كه [سرگذشتِ] ايشان را بر تو بازگو نكردهايم».
بنابراين نمى توان گفت كه پيامبران دقيقا در چه منطقه اي ظهور نموده اند، بلكه طبق احاديث، مکان تعداد محدودي از آن ها را مي دانيم، و از بقيه خبري نداريم.
4- قرائن و شواهدي وجود دارد که نشان دهد، پيامبراني حتي در غير خاورميانه احتمالا وجود دشته اند. به عنوان مثال بودا گر چه نامش را به عنوان پيامبر نمي برند، ولي وقتي زندگي او بررسي مي شود، بسياري از خصوصيات پيامبران را در زندگي مشاهده مي کنيم.
5- منطقه جغرافيايى يک پيامبر مهم نيست؛ و عليرغم فاصله جغرافيايي، مردمي مي توانند از امت يک پيامبر حساب شوند. همانطور که امروز، امت اسلام به منطقه خاصي اختصاص ندارد و در سرتاسر جهان وجود دارند. و آنچه لازم است اينکه همه بايد راه دست يافتن به وحي را داشته باشند. و مطابق قرآن نيازي نيست تا هر منطقه جغرافيايي اي پيامبر داشته باشد
«وَ لَوْ شِئْنا لَبَعَثْنا في كُلِّ قَرْيَةٍ نَذيراً؛[فرقان/51] و اگر مى خواستيم، در هر شهر و ديارى بيم دهندهاى برمى انگيختيم (ولى اين كار لزومى نداشت)»
6- دعوت و تبشير و انذار پيامبران، محدود به منطقه برخواسته از آن نبوده و آنها به مناطق ديگر سفير مي فرستادند يا به آن سفر مي کردند. به عنوان نمونه حضرت عيسي (ع) رسولاني به مناطق ديگر اعزام کرده است:
«إِذْ أَرْسَلْنا إِلَيْهِمُ اثْنَيْنِ فَكَذَّبُوهُما فَعَزَّزْنا بِثالِثٍ فَقالُوا إِنَّا إِلَيْكُمْ مُرْسَلُونَ؛[يس/14] هنگامى كه دو نفر از رسولان را بسوى آنها فرستاديم، امّا آنان رسولان (ما) را تكذيب كردند پس براى تقويت آن دو، شخص سوّمى فرستاديم، آنها همگى گفتند: «ما فرستادگان (خدا) به سوى شما هستيم! (طبق احاديث اين آيه در شان چند تن از حواريون است)»
همچنين حضرت ابراهيم، لوط را به سرزمين ديگري فرستاده است. به همين دليل فرشتگان عذاب قوم لوط، ابتدا به سراغ ابراهيم مي روند و به او خبر مي دهند.
7- بسياري از پيامبران، مبشر پيامبران بزرگ تر بوده اند، بنابراين طبيعي است که آنها خيلي کانون توجه نبوده باشند و با توجه به خبرهاي قرآني، که اکثر مردم در مقابل رسولان موضع خوبي نگرفته اند. طبيعي است که نام اين دسته از پيامبران، خيلي ثبت نشده باشد و اثري از آنها بر جاي نمانده باشد.
ب- مردم کره يا مردم هر کشور ديگري، اگر براي رسيدن به حقيقت و دين حق، تحقيق کنند و به نتيجه نرسند، بايد طبق عقل و فطرت خود عمل کنند؛ در اين صورت در قيامت مؤاخذه نخواهند شد. ولي اگر تلاشي براي فهم حقيقت نداشته باشند، جاهل مقصر محسوب مي شوند و عذاب خواهند شد.
⇝ پرسمان اعتقادی
https://eitaa.com/joinchat/3397320738C0c4c71fad0
🔺فقط #بالینک به اشتراک بذارید👌
࿐🌸❒○🌼○❒🌸࿐
إِنَّمَا يَخْشَى اللَّهَ مِنْ عِبَادِهِ الْعُلَمَاءُ
رحلت عالم مجاهد حضرت آیة الله یزدی (رحمة الله علیه) را تسلیت و تعزیت عرض می کنیم.
⇝ پرسمان اعتقادی
https://eitaa.com/joinchat/3397320738C0c4c71fad0
🔺فقط #بالینک به اشتراک بذارید👌
࿐🌸❒○🌼○❒🌸࿐
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#قدرت_خدا
#اندکی_درنگ
💠هُوَ اللَّهُ الْخَالِقُ الْبَارِئُ
الْمُصَوِّرُ ۖ لَهُ الْأَسْمَاءُ الْحُسْنَىٰ ۚ
يُسَبِّحُ لَهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ
وَالْأَرْضِ وَهُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ
🍃در سکوت فقط ببینید...
⇝ پرسمان اعتقادی
https://eitaa.com/joinchat/3397320738C0c4c71fad0
🔺فقط #بالینک به اشتراک بذارید👌
࿐🌸❒○🌼○❒🌸࿐