بغض قلم
🌙شهر خدا / قسمت سوم ✍️ شاید ضیافت مهم ترین وصف رمضان باشد و اگر بخواهیم به تبیین ماهیت رمضان بپردا
🌙 شهر خدا/ قسمت چهارم
✍️ اتصاف رمضان به ضیافت، یک تعبیر ذوقی نیست، بلکه شخص نازنین پیامبر اکرم(ص) این تعبیر را به کار برده اند: «هو شهر دعیتم فیه الی ضیافه الله؛ این (رمضان) ماهی است که شما به میهمانی خدا دعوت شده اید.» (عیون اخبارالرضا، ج1، ص295)
برای درک بهتر ماه رمضان، ابتدا باید ببینیم ما از مهمانی چه می فهمیم؟
مهمان عزیز است و احترام دارد، حتی اگر کافر باشد. این کلام رسول خداست: «اکرم الضیف ولو کان کافرا؛ مهمان را گرامی بدار، هرچند کافر باشد.» (جامعه الاخبار، ص84)
بنابراین در مهمانی، بنابر مهربانی و فراوانی است. میزبان اگر کریم باشد، برای اکرام مهمان، به جای نگاه به لیافت مهمان، به معنای مهمانی نگاه می کند. میزبان کریم به جای اینکه منزلت میهمان را ببیند و منزلت میهمان را برای خود مایه فخر ببیند، «مهمان داری» را مایه مباهات خود می داند.
📕شهر خدا؛ علیرضا پناهیان، ص32 (با اندکی تلخیص)
🆔 @bibliophil
9 - TopSeda.ir.mp3
4.2M
📖 #تحدیر(تندخوانی)، جزء نهم
🎤 استاد معتز آقایی
🆔 https://eitaa.com/bibliophil
خانم قاسم پور_2023_03_03_13_33_47_453.mp3
44.89M
📒کلاس نویسندگی "۱"
🖌 موسسه بهشتثامنالائمه/ ۱۱ اسفند ماه ۱۴۰۱ / محدثه قاسمپور
🆔 @https://eitaa.com/bibliophil
داستان سنگباران شدن، حضرت خدیجه (سلاماللهعلیها)
موسم حج بود. پیامبر به امر الهی، بالای کوه صفا رفت تا دعوت خود را آشکار کند. با ندای بلند سه بار فرمود؛(ای مردم! من رسول خداوند پروردگار جهانیان هستم.)
مردم به سوی آن حضرت چشم دوختند! پیامبر بالای کوه مروه رفت. دست کنار گوشش گذاشت و سه بار فرمود:( ای مردم! من رسول خدا هستم.)
بت پرستان با چهرهی خشمگین پیامبر را نگاه کردند. ابوجهل سنگی پرتاب کرد. بین دو چشم پیامبر شکافت و خون جاری شد. سایر مشرکان هم به دنبال ابوجهل پیامبر را سنگباران کردند.
پیامبر از کوه بالا رفت و به سنگی تکیه داد. مشرکان به دنبال حضرت دویدند. در این هنگام مردی به نزد علی(علیهالسلام) که حدود ۱۳ ساله بود، رفت و گفت:(محمد کشته شد)
حضرت علی(عليهالسلام) سراسیمه به خانه خدیجه دوید. در را کوبید. خدیجه پشت درآمد و فرمود:(کیست؟!)
علی(عليهالسلام) فرمود:(من هستم!)
خدیجه فرمود:(محمد کجاست؟!)
علی(عليهالسلام) فرمود:(خبر ندارم! ولی اطلاع یافتم، مشرکان سنگبارانش کردند! اینک نمیدانم که او زنده است یا کشته شده است!)
خدیجه (سلاماللهعلیها) مقداری غذا و آب برداشت و از خانه بیرون آمد. همراه حضرت علی به طرف کوه حرکت نمود، تا به کوه رسیدند.
حضرت علی به بانو خدیجه فرمود:(به دامنهی کوه بروید و من به بالای کوه میروم)
علی(عليهالسلام) فریاد زد؛(ای رسول خدا! جانم به فدایت کجا هستی! در کدام گوشه افتادهای؟!)
حضرت خدیجه با غمی که در صدا داشت فریاد زد:(چه کسی از پیامبر برگزیده برایم خبر میآورد؟ چه کسی از بهار پسندیده به من اطلاع میدهد؟ چه کسی از ابوالقاسم باخبرم میکند؟)
در این هنگام جبرئیل نزد پیامبر نازل شد. وقتی که پیامبر نگاهش به جبرئیل افتاد، اشک از چشمانش سرازیر شد و فرمود:(میبینی که قوم من با من چه کردند؟! مرا تکذیب کردند و از جامعه راندند. به من حمله نمودند!)
جبرئیل عرض کرد:(ای محمد دستت را به من بده!)
آن گاه دست آن حضرت را گرفت و بر بالای کوه نشاند و فرش مخملی بهشتی از زیر پرش بیرون آورد و آن را بر زمین کوه گستراند. پیامبر را روی آن نشاند و آن هنگام فرشتگان مقرب هر کدام پس از دیگری به حضور پیامبر آمدند و از او اجازه هلاکت کافران را خواستند.
پیامبر فرمود:(من برای عذاب رساندن مبعوث نشدم، برای رحمت به جهانیان مبعوث شدهام. من و قومم را به خود واگذارید! آنها ناآگاه هستند!)
در این هنگام جبرئیل به حضرت خدیجه نگاه کرد که در کوه به جستجوی گمشدهی خود بود. به رسولخدا عرض کرد؛(آیا به خدیجه نمینگری که فرشتگان آسمان از گریه او به گریه افتادهاند. او را به سوی خود بخوان و سلام مرا به او برسان و به او بگو خداوند به تو سلام میرساند و او را به بهشت و خانهای بلورین و آراسته با طلا مژده میدهد. که در آن رنج و نگرانی نیست!)
آنگاه پیامبر او را فراخواند. در حالی که از صورتش خون میچکید و خونها را پاک میکرد.
خدیجه وقتی که به پیامبر نزدیک شد و چهره خونین پیامبر را دید، آهی کشید و فرمود:(پدر و مادرم به فدایت! بگذار خونها به زمین بریزد!)
پیامبر فرمود:(میترسم پرودگار بر اهل زمین غضب کند!)
آن روز به شب رسید. پیامبر از تاریکی شب استفاده کرد و همراه علی(عليهالسلام) و حضرت خدیجه به خانه بازگشت.
بانو خدیجه در خانه خود، پیامبر را در حجرهای که دیوارههایش از سنگ بود، جای داد.
سقف خانه را با تختههایی از سنگ پوشاند. و روبه روی پیامبر ایستاد. پیامبر را به وسیله جامهاش پنهان کرد.
مشرکان به جایگاه پیامبر سنگ انداختند. سنگ از هر سو میبارید. دیوار و سقف سنگی جلوی نفوذ سنگ را میگرفت. هر سنگی که از روبه رو میآمد، حضرت خدیجه خود را سپر آن میکرد. در این هنگام بانو فریاد زد؛(ای گروه قریش! آیا زن آزاده را در خانه خود سنگباران میکنید؟)
وقتی که مشرکان این ندا را شنیدند، منصرف شدند و رفتند. بامداد روز بعد رسول خدا به کعبه رفتند.
بحارالانوار، ج ۱۸، ص ۲۴۱ تا ۲۴۳
#خدیجه_کبری
🆔 @bibliophil
جزء 10.mp3
9.03M
📖 #تحدیر(تندخوانی)، جزء دهم
🎤 استاد معتز آقایی
🆔 https://eitaa.com/bibliophil
بغض قلم
📒دسترسی سریع به آموزش داستاننویسی/ سعید فرضپور 🌸 جلسه اول/ معرفی دوره https://eitaa.com/bibl
26.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🦋جلسه دهم آموزش داستان نویسی
🖌سعید فرض پور
📒موضوع این جلسه: زاویه دید اول شخص
💥 منبع؛ کانال تلگرام
galimalva
🆔 @bibliophil