مروری بر جزء سی ام قرآن کریم
1- کسی که طغیان کرده و زندگی در دنیا را مقدم داشته مسلماً دوزخ جایگاه اوست. (39و 37 نازعات)
2- آنکس که از مقام پروردگارش ترسان باشد و نفس را از هوس باز دارد قطعاً بهشت جایگاه اوست. (40و 41 نازعات)
3- انسان به غذایی که می خورد نگاه کند. (24- عبس)
4- در روز قیامت انسان از برادر، مادر، پدر و زن و فرزندش می گریزد. (36و 34 عبس)
5- در روز قیامت انسان با ارزشترین اموال خود را به دست فراموشی می سپرد. (4- تکویر)
6- این قرآن چیزی جز تذکری برای جهانیان نیست. (28- تکویر)
7- ای انسان: چه چیز تو را در برابر پروردگار کریمت مغرور ساخته است؟ (6- انفطار)
8- وای بر کم فروشان. آنان که وقتی برای خود پیمانه می کنند حق خود را به طور کامل می گیرید. اما هنگامی که می خواهند برای دیگران پیمان یا وزن کنند کم می گذارند. (1و 3 مطففین)
9- ای انسان تو با تلاش و رنج به سوی پروردگارت می روی و او را ملاقات خواهی کرد. (6- انشقاق)
10- (ای پیامبر) به زودی پروردگارت آنقدر به تو عطاء خواهد کرد که خشنود شوی. (5- ضحی)
11- (ای پیامبر) ما سینه تو را گشاده نساختیم، و بار سنگین تو را از تو برنداشتیم. (1و 2 انشراح)
12- شب قدر از هزار ماه بهتر است. (3- قدر)
13- کسانی که ایمان آورده اند و اعمال صالح انجام دادند، بهترین مخلوقات خدایند. (7- بینه)
14- انسان در برابر نعمت های پروردگارش بسیار ناسپاس و بخیل است. (6- عادیات)
15- کسی که در روز قیامت ترازوی اعمالش سنگین باشد در یک زندگی خشنود کننده خواهد بود.
16- تکاثر و افزون طلبی شما را به خود مشغول داشته است تا آنجا که به دیدار قبرها رفتید. (1و 2 تکاثر)
17- به عصر سوگند که انسان ها همه در زیانند، مگر کسانی که ایمان آورده اند و عمل صالح انجام داده اند. (عصر)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بيسيمچي:
بيسيمچي:
#اداره_تبلیغات_اسلامی_شاهین_شهر_و_میمه
#رمضان_المبارک_1442
#حجه الاسلام_حسن_بابایی
# https://eitaa.com/bisimchee1400
💠بسته رصدی تحلیلی گرا - شماره ۲۶
🔰سه شنبه - ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰
شامل:
🔸ناب چین:
گلچین اخبار انتخاباتی ۲۴ ساعت گذشته
به همراه مهمترین توئیت های ۲۴ ساعت گذشته
🔹تحلیل برتر:
بهترین تحلیلهای انتخاباتی ۲۴ ساعت گذشته منتشر شده
🔸خط خبری رسانه ها:
مروری بر مهمترین محورهای خبری - تحلیلی رسانه های بیگانه
♨️برخی از عناوین این بسته خبری👇
💠 چه افراد شاخصی امروز بصورت رسمی برای کاندیداتوری ریاست جمهوری ثبت نام کردند؟
🔸میزان توجه به کاندیداها براساس آخرین داده کاوی فضای مجازی
💠جلسه انتخاباتی ظریف با خاتمی و حسن خمین
🔸سخنان فرمالیته دبیرکل کارگزاران درباره معرفی کاندیدا
💠شورای نگهبان حکم وزارت کشور را برید
🔸ظریف همچنان در شوک فایل منتشر شده!
💠استقبال رسانه های بیگانه از حمله احمدی نژاد به شورای نگهبان
🔸نتایج دومین نظرسنجی ملی درباره انتخابات
💠ماجرای واکسن کرونای اختصاصی احمدی نژاد
🔸لاریجانی گفت کاندیداتوری ام را تکذیب کن ولی شاید بیاید!
💠حمله مشاور رهبری به شورای نگهبان
📝 2 تحلیل برتر با موضوعات:
💥خاطره ای که بوی فتنه میدهد
💥هرزنامه روانی بجای برنامه سیاستی
شعار: عید رحمت
حدود یک ما پیش رفتیم مهمونی، نشستیم و با صاحبخانه حرف زدیم،
درد و دل زیاد بود
این مهمونی مدلش فرق میکرد، به جای بخور بخور و ریخت و پاش و چشم و هم چشمی، نخور نخور داشت،سادگی داشت، آرامش داشت…. اینقدر آرامش داشت که سی روز طول کشید.
حالا دیگه ماه مهمونی خدا داره تموم میشه، ولی من به خودم قول میدم، همونجوری که صاحب مهمونی دوس داره، ازش تشکر کنم واسه این سی روز. بهمون گفته واسه جبران این مهمونی، به فقرا کمک کن، لباس زیبا پوش، یه نماز ۲ رکعتی بخون و چندتا کار دیگه، که همشون شیرین تر از هر شیرینی هستن
نویسنده: حسام سعیدی گراغانی
___________________________________
شعار: عید فطر عید بندگی
عید فطر، عید پایان یافتن رمضان نیست، عید بر آمدن انسانی نو از خاکسترهای خویشتن خویش است، چونان ققنوس که از خاکستر خویش دوباره متولد میشود.
نویسنده: زهرا شورآبادی
___________________________________
شعار: زیارت امام حسین شرط کمال بندگی ماه رمضان
انسان برای رسیدن به ملکوت در ماه رمضان فرصت بسیار مغتنمی را دارد وبرای اینکه به حد اعلی برسد در این ماه چندبار باید با امام حسینش تجدید بیعت کند وسرانجام اوج این کمال زیارت امام حسین درروز عید فطر می باشد.
نویسنده: زهرا لطفی
___________________________________
شعار: در نومیدی بسی امید است
همین که ساعتها منتظر میمانی تا در میان این آسمان پهناور یک رخ از ماه را پیدا کنی، و در میان باد و ابر در پستی و بلندی چشم از آسمان بر نمیداری...
یعنی تو همچنان امید داری.
و چه زیباست که این هلال دلنشین هیچگاه کسی را نا امید نمیکند.
حتی اگر در بین باد و طوفان باشی
خبر دیده شدنش را از دیگران خواهی شنید و بهزودی تو هم او را خواهی دید.
اللّهم عجّل لولیّک الفرج
نویسنده: محمدحسین سالکی
___________________________________
شعار: به تو از دور سلام
وقت سحر است. سجادهام را پهن میڪنم. هنوز دقایقی تا اذان باقیست. فقط دو روز دیگر تا انتهای این ماه مانده است.
مفاتیح ڪوچڪم را مےگشایم و صفحات اعمال عید فطر را مےنگرم.
زیارت ابا عبداللّہ الحسین علیهالسلام در روز عید فطر.
کتاب را ورق مےزنم.
اعیادمان همه با نام شما و زیارتنامہتان مزیّن شدهاند.
به راستی چه سری نهفتھ است در سلام بر شما آقاے من! ڪه شادی و غممان گره خورده است به نامتان.
دستم را ناخودآگاه بر سینھ میگذارم و آرام میگویم:
السّلام علی الحسین و علی اولاد الحسین ؏ ...
صدای اذان به گوش میرسد. براے نماز قامت مےبندم ... اللّه اکبر ...
نویسنده: اعظم رضایت
بيسيمچي:
پیامها و نکاتی در مورد عید سعید فطر
رضای آل محمد علیهم السلام را سخنی شنیدنی است:
«اِنَّما جُعِلَ یَوْمُ الْفِطْرِ الْعیدَ لِیَکُونَ لِلْمُسْلِمینَ مُجْتَمَعا یَجْتَمِعُونَ فیهِ وَ یُبْرِزُونَ لِلّهِ عَزَّ وَجَلَّ فَیُمَجِّدُونَهُ عَلی ما مَنَّ عَلَیْهِمْ فَیَکُونُ یَوْمَ عیدٍ وَ یَوْمَ اِجْتِماعٍ وَ یَوْمَ فِطْرٍ وَ یَوْمَ زَکاةٍ وَ یَوْمَ رَغْبَةٍ وَ یَوْمَ تَضَرُّعٍ. وَ لأَِنَّهُ اَوَّلُ یَوْمٍ مِنَ السَّنَةِ یَحِلُّ فیهِ الاَْکْلُ وَالشُّرْبُ لاَِنَّ اَوَّلَ شُهُورِ السَّنَةِ عِنْدَ اَهْلِ الْحَقِّ شَهْرُ رَمَضانَ فَأَحَبَّ اللّه ُ عَزَّوَجَلَّ اَنْ یَکْونَ لَهُمْ فی ذلِکَ مَجْمَعٌ یَحْمِدُونَهُ فیهِ وَ یُقَدِّسُونَهُ؛(1) همانا روز فطر، عید قرار داده شده تا برای مسلمانان روز اجتماعی باشد که در آن روز گرد هم آیند و [عشق و محبت خود] به خداوند را ابراز کنند و به خاطر منّتی که بر آنان نهاده است، او را ستایش کنند، پس روز عید و روز گردهم آیی و روز افطار، روز زکات، روز گرایش به یکدیگر و روز تضرّع [به پیشگاه حق تعالی] است، [و نیز روز فطر، روز عید قرار داده شده] به دلیل آنکه روز فطر اولین روز سال است که خوردن و آشامیدن در آن جایز شمرده شده است، چرا که نزد اهل حق اولین ماه سال، ماه رمضان است و خداوند دوست دارد در روز عید فطر، مسلمانان اجتماع کنند و با یکدیگر به ستایش و تقدیس او بپردازند.»
در صبحدم این عید آسمانی است که هاتفی ملکوتی، پیروزمندان میدان جهاد اکبر را به دریافت پاداششان فرا می خواند، پاداشی فراتر از پاداشهای خاکی و غیرقابل مقایسه با هدایای پادشاهان زمینی.
امام باقر علیه السلام ازپیامبر اکرم صلی الله علیه و آله روایت کردند: «اِذا کانَ أَوَّلُ یَوْمٍ مِنْ شَوّال نادی مُنادٍ: اَیُّهَا الْمُؤْمِنُونَ أَغْدُوا اِلی جَوائِزِکُمْ. ثُمَّ یا جابِرُ جَوائِزُ اللّهِ لَیْسَتْ کَجَوائِزِ هؤُلاءِ الْمُلُوکِ. ثُمَّ قالَ: هُوَ یَوْمُ الْجَوائِزِ؛(2) هنگاهی که روز اول ماه شوال فرا می رسد، منادی ندا می دهد: هان ای مؤمنان! برای دریافت جوایزتان صبح زود بشتابید. ای جابر، جوایز خداوند همانند جوایز پادشاهان نیست. سپس فرمود: روز اول شوال، روز جوایز است.»
فاتحان و مدال آوران جهاد اکبر را شایسته نیست که از پس این پیروزی بزرگ، در گرداب معصیت و نافرمانی در غلطند و دیگر بار اسیر نفس فرومایه شوند و عزت خدایی را با ذلّت شیطانی معاوضه کنند. امیرمؤمنان علی علیه السلام در خطبه های عید فطر، مردم را به دوری از معصیت در ابعاد مختلف فردی، اجتماعی، اقتصادی، و... دعوت می فرماید.
امام علی علیه السلام در عید فطر خطبه خواند تا آنجا که فرمود: «اَطیعُوا اللّه َ فیما نَهاکُمْ عَنْهُ مِنْ قَذْفِ الْمُحْصَنَةِ وَ اِتْیانِ الْفاحِشَةِ وَ شُرْبِ الْخَمْرِ وَ بَخْسِ الْمِکْیالِ وَ شَهادَةِ الزُّوْرِ وَ الْفِرارِ مِنَ الزَّحْفِ؛(3) فرمان خداوند را در خودداری از کارهایی که شما را از آن برحذر داشته است، عمل کنید [که از آن جمله است:] نسبت ناروا به زنان عفیف، شهوترانی حرام، شراب خواری، کم فروشی، شهادت ناحق و فرار از جهاد.»
از همین رو است که پاکان و سالکان را در تعظیم این عید عظیم آدابی است و در تحکیم شعائر آن احکامی. در این مختصر به برخی از آداب این عید سعید اشاره می شود.
سرمایه رمضان و همت بلند در عید فطر
عیدفطر، عید جوایز شناخته می شود، چنان که در دعای امام باقر علیه السلام در هنگام رفتن برای اقامه نماز عید فطر آمده است: «فإن الیک یا سیدی تهیئنی و تعبئتی و اعدادی و استعدادی رجاء و فدک و جوائزک و نوافلک؛ من آماده و مهیا و مجهز شده ام به امید بخشش دریافت هدایا و جوایز و فضل و کرم تو». از این رو مناسب است که در این گفتار، با بررسی برخی دعا ها و زیارت ها و روایات، بیشتر با آن هدایا و جوایزی که نصیب مؤمنان می شود آشنا بشویم. در آغاز به فرازی از دعای قنوت نماز عید فطر توجه می کنیم:
«اللهم انی اسئلک خیر ما سئلک عبادک الصالحون و اعوذ بک مما استعاذ منه عبادک المخلصون؛ خدایا من بهترین چیزی که بندگان صالح تو از تو خواسته اند، همان را از تو می خواهم و پناه می برم به تو از آن چه بندگان خالص شده تو پناه برده اند».
نکاتی که در این فراز وجود دارد
1. همت بلند در درخواست از خداوند که بهترین خواسته ها طلب شود و به کمتر از آن راضی نشود. این مهم در دعاهای دیگر هم مورد تأکید واقع شده است، مانند دعای سحر و دعای بعد از نماز ها در ماه رمضان. در دعای روز مباهله که از امام صادق علیه السلام نقل شده است، می خوانیم: «و اسئلک خیر الخیر رضوانک و الجنة و اعوذ بک من شر الشر سخطک و النار؛ خدا بهترین خوبی ها را از تو می خواهم (یعنی) رضایت تو و بهشت؛ و پناه می برم از بدترین بدی ها که خشم تو و آتش است».
اکنون اگر این جملات را به برخی روایات ضمیمه کنیم که فرموده است: «رضانا رضا الله؛ رضایت ما
اهل بیت رضایت خداست». و یا آن روایت معروف که خداوند به غضب و خشم فاطمه به خشم می آید و همچنین در دعای شب عید فطر می خوانیم: «و تمنّ علی رضاک؛ منت بر من بگذار با رضایت خود (ای خدا)». که دقیقاً مشابه آن در اواخر دعای ندبه آمده: «و امنن علینا برضاه؛ منت بر ما بگذار با رضایت امام زمان(که رضایت خداست)». و نیز روایت ها و عبارات مشابه، این مطلب به دست می آید در روزی که چون عید فطر در واقع انسان باید رضایت اهل بیت را جست وجو کند و رضایت امام زمان رحمه الله به عنوان امام عصر خود و نیز خشم او پایه مورد ملاحظه و توجه خاص قرار گیرد.
2. فراز دیگری نیز از دعای ابوحمزه وجود دارد: «اسئلک یا رب من الخیر کله ما علمت منه و ما لم اعلم اسئلک اللهم من خیر ما سئلک به عباد الصالحون؛ ای پروردگار من، از تو خیر را می خواهم، کل آن را، آنچه را از خیر که می دانم و آن چه که نمی دانم [را می خواهم] و خداوندا از تو می خواهم از آن چه که بندگان صالح تر از تو خواسته اند[به من هم عطا کنی]».
در این جا هم مانند قنوت نماز عید فطر بر هم نوا بودن درخواست ها با بندگان صالح تأکید شده است و این که انسان حتی در درخواست خیر خود را به خدا بسپارد و خواسته های خود را تحمیل نکند و آن را تمام خواسته ها نداند. اگر به این نکته توجه شود که در مورد زمان رسیدن ظهور و فرج آل محمد، بارها که از امامان سؤال می شد، از مردم می خواستند آن را به زمان خود بسپارند. در عین این که مردم را به صبر و دعا و انتظار فرا می خواندند، از این که در رسیدن زمان ظهور و فرج، عجله کنند، آنها را باز می داشتند و این در واقع تمرین تسلیم در برابر قضا و قدر الاهی است که با وجود انجام تکالیف فردی و اجتماعی که در ماه رمضان انجام می شود (روزه، اطعام، شب قدر، زکات فطر و توسل به اهل بیت و...) باز هم در روز عید، باید و سپردن خود به خدا و رضای الاهی را تمرین و تلقین نمود.
زیرا برخی تصور می کنند وقتی مدتی در مجالس اهل بیت، یا مراسم های مربوط به امام زمان رحمه الله، یا اماکن مقدس حاضر می شوند و مکرراً دعاها و اعمال خاص را در طول روزها یا هفته ها انجام می دهند، باید حتماً به حاجت خاص خود برسند و مثلاً رؤیت امام زمان رحمه الله یا رفع مشکلات خاص دنیایی آنها انجام شود، در حالی که می بینیم پس از یک ماه عبادت شبانه روزی وظیفه مؤمن بازهم تنظیم کردن نیت ها و اهداف و جهت گیری های خود با رضایت خداوند و اهل بیت است.
3. در مورد عبارت «مما استعاذ منه= پناه بردن» هم، آن چه که بندگان خالص شده خدا (که در درجه اول، اهل بیت هستند) از آن به خدا پناه برده اند، در شاخه های مختلف قرار می گیرد، گاهی آنها از صفات روحی ناپسند به خدا پناه برده اند. مثلا در فرازی از دعای ابوحمزه می خوانیم: «اللهم انی اعوذبک من الکسل و الفشل و الهم و الجبن و البخل و الغفلة و القسوة...؛ خدایا به تو پناه می برم از کسالت و مهملی و ترس و بد دلی و بخل و غفلت و قساوت قلب و. ..». صفاتی که ذکر شد، هرچند فردی است، اما آثار اجتماعی دارد. به عنوان نمونه، ما درمورد طولانی شدن زمان غیبت در روایات می خوانیم که یکی از خطراتی که افراد را تهدید می کند، قساوت قلب است، و نیز غفلت که انسان را دچار فتنه ها می کند و صفات دیگری که ذکر شده همگی باید مورد توجه واقع شود. و نیز گاهی در دعاهای اهل بیت معضلات و مفاسد اجتماعی و کلی مورد توجه قرار گرفته و در واقع از خدا خواسته شده که آنها برطرف شود. مثلاً در دعای ندبه که خود این دعا مستحب است در صبح عید فطر هم خوانده شود، جمله های متعدد آن مربوط به آن را به آرزوی دفع ظلم و کجی و انحراف و نابودی سران متجاوز و کافران و طغیانگران و اهل عناد و الحاد است.[1] طبیعتاً وقتی آرزوی ظهور توأم با آرزوی رفع این معضلات است، این نکته را گوشزد می کند که در زمان غیبت باید از این انحرافات به خدا پناه برد و در برابر آنها برنامه و اقدام داشت.
در این جا شاید بتوان این مطلب را افزود که وقتی در زیارت عاشورا برائت از دشمنان اهل بیت به عنوان رزق و روزی معرفی می شود (و رزقنی البرائة من اعدائکم) یکی از آن هدایا و جوایزی که انسان می تواند در روز عید از خدا طلب کند و خود روزی الاهی محسوب می شود، همین دشمن شناسی و دشمن ستیزی است و این هم باید از خدا خواسته شود. همان طور که روزی حلال، مانع آن می شود که انسان تبدیل به فردی شود که در اثر پر شدن شکم از حرام به حرف های امام خود حتی در کربلا گوش ندهد. از این رو در دعای شب عید فطر می خوانیم: «وتوسّع علی من رزقک الحلال الطیب و من حیث احتسب و من حیث لا احتسب؛ فراوان کن روزیم را از حلال و پاک از آن راه که می دانم و نمی دانم». طلب روزی حلال در عید فطر، در واقع مقدمه نجات خود از قرار گرفتن در صف غافلان و دشمنان امام زمان است.
همچنین در دعای پس از زیارت آل یاسین، این دردهای اصلی و اجتماعی مورد توجه قرار می گیرد: «اللهم اعذه من شرکل
باغ و طاغ و من شر جمیع خلقک و احفظه من بین یدیه.... و اخذل خاذلیه و اقصم قاصمیه و اقصم به جابرة الکفر و اقتل به الکافر و المنافقین و جمیع الملحدین حیث کانوا من مشارق الارض و مغاربها؛ خداوندا او [امام زمان] را از شر هر متجاوز و طغیانگر و از شر تمام خلق خود حفظ کن... و مخالفان او را محروم کنار، پشت دشمنان او را به خاک افکن و پشت ستمکارلن و جباران را (به واسطه او) در هم شکن و کفار و منافقین و تمام ملحدان را به دست او نابود کن، هرجا که باشند».
در این جا هم نابودی و حذف گروه معدودی که در دنیا مانع اجرای حق و عدالت و تحقق جامعه آمانی می شوند از خدا خواسته شده است. و خود این آرزو می تواند از مهم ترین خواسته های بندگان صالح و اهل بیت باشد. و از سویی دیگر آفات ذکر شده از بزرگ ترین شروری است که باید از آنها به خدا پناه برد؛ و اقدام در جهت رفع آن مهم ترین وظایف است. چنان که در برخی روایات نیز آمده است که کلمه حق نزد سلطان جائر از والاترین و با ارزش ترین اعمال است.
نکته مهم آن است که در این دعا بحث های فردی و اجتماعی با همدیگر آمیخته است و هیچ کدام نادیده گرفته نمی شود. مثلاً در زیارت آل یاسین که آن عبارات مهم در باره مبارزه با ظلم و کفر است، جملات متعددی نیز در مورد حقانیت مرگ و فرشته های مرگ و صراط و میزان و... وجود دارد. (و ان الموت حق وان ناکراً و نکیراً حق و اشهد ان النشر حق...) در واقع می توان خشم و غضب الاهی که در برزخ و قیامت تجلی پیدا کند. مربوط به عدم اطاعت الاهی است و همراهی و سکوت یا کوتاهی در برابر ظلم و انحرافات اصلی جوامع از اصلی ترین عوامل خشم و غضب الاهی است که در دعاهای ماه رمضان و عید فطر، ما از آن به خدا پناه می بریم.
نکته پایانی و نتیجه نهایی این است که از مجموع مطالب ذکر شده و مطالب دیگری که در این زمینه در دعاها و روایات وجود دارد، نتیجه به دست می آید که پس از انجام یک اقدام بزرگ عبادی و معنوی، مثل روزه یک ماه رمضان، تن آسایی و غفلت و آسودگی خیال روا نیست. و تازه پس از طی آن مراحل، در ریاضت های شرعی است که مؤمن باید به دنبال شناختن عوامل رضایت و خشم الاهی در بعد فردی و اجتماعی باشد و روز عید فطر را آغازگر حرکتی با همت بلند در راستای اصلاح خود و جامعه قرار دهد.
دعای حضرت مهدی(عج) در روز عید فطر
پروردگارا! به سوی تو روی می آورم، در حالی که پیامبر صلی الله علیه و آله پیشاپیش و علی علیه السلام پشت سر و سمت راستم و امامانم در سمتِ چپم می باشند؛ با آنان از عذابت خود را مستور داشته و به تو نزدیکی می جویم و هیچ کسی را جز ایشان به تو نزدیکتر نیافته ام، آنان امامانم می باشند، هر اسم از عقابت و غضبت را با ایشان مبدل به امنیت می کنم، به رحمتت مرا در زمره بندگان صالحت قرار ده.
دعای حضرت مهدی(عج) در روز عید فطر
پروردگارا! تو را خواهانم، به من توجه بنما و آنچه نزدِ تو است را جویا هستم؛ پس برایم سهل و آسان گردان، و حاجات هایم را تحقق بخش. تو در کتابت و گفتار حقت چنین گفتی: «ماه رمضان که قرآن در آن ماه برای هدایتِ مردم به همراه نشانه های هدایت نازل شده است.»
احترام این ماه را با نزول قرآن در آن و اختصاصش به این ماهِ بزرگ داشته و نیز با قرار دادن شبِ قدر در آن بر حرمتش افزودی، و گفتی: «شب قدر از هزار ماه بهتر است؛ فرشتگان و روح در آن شب به اذن پروردگارشان به هر امری نزول کرده و تا طلوع فجر سلام می باشد».
دعای حضرت مهدی(عج) در روز عید فطر
بارالها! روزهای ماه رمضان به پایان رسیده و شب هایش تمام گشته است و در این ماه کارهایی را انجام داده ام که تو بدان ها آگاه تر و شمارش آن را بهتر می دانی.
خداوندا! از تو می خواهم به آنچه بندگان صالحت تو را خواندند، بر محمد و خاندانش درود فرستاده و آنچه باعث نزدیکی من به تو می شود را از من بپذیری، و بر من به مضاعف کردن عملم و قبولِ اعمال و استجابت دعایم لطف نمایی، و رهاییم از آتش را بر من عنایت کنی و بر من منت گذار با رستگاریم، با نایل شدن به بهشت و امنیت از هر اضطراب و ناراحتی که برای روز قیامت آماده ساخته ای.
دعای حضرت مهدی(عج) در روز عید فطر
پروردگارا! از تو می خواهم به وحدانیتت، اگر در این ماه از من خشنود شده ای، بر خشنودی خود از من در باقیمانده عمرم بیفزایی و اگر در این ماه از من راضی و خشنود نگردیده ای، در همین ساعت، همین ساعت، همین ساعت از من خشنود شود و در این ساعت، و این جایگاه، مرا از رها شدگان از آتش جهنم و آزاد شدگان از عذاب دوزخ، و مخلوقات با سعادت خود قرار ده؛ به آمرزش و رحمتت ای مهربان ترین مهربانان!
دعای حضرت مهدی(عج) در روز عید فطر
بارالها! این ماه را آخرین ماه رمضانی که برای تو روزه گرفته ام، قرار نداده و مرا به ماه های رمضان دیگر برسان تا اینکه از من خشنود شده و از آن فراتر رود، تا آنکه مرا از دنیا با سلامت خارج سازی در حالی که از من خشنود بوده و من از تو شادمانم.
پروردگارا
آورده ایم، منافات با آن چه که ذکر کردیم، از چگونگی توجه به خداوند جلّ جلاله و رسیدن به فضل و اقبالش نیست، زیرا خداوند جلّ جلاله جوایز را با ادب در پیشگاهش و اخلاص در اقبال به سوی او اعطا می کند، و ما با وجوهی که برایت بیان کرده، روشن نمودیم آن چه که در نظرمان بود و خداوند به ما در اشاره به آن اجازه فرمود، پس برای خودت آن چه که به آن نیاز داری به اندازه بخشش خداوندی در پیشگاهش می ایستی، انتخاب کن، به ارزش روزی که به هر نیازمندی، به اندازه فقر در دنیا و روز ورود در آخرت جوایز اعطا می کند، و باید از جمله خواسته ها و تمنایت این باشد که بگویی: ای بزرگوار! ای بخشنده! ای احسان کننده! عادت پادشاه بخشنده این می باشد که اگر چیزی که مربوط به او است از گروه و سربازانش ساقط کند و بر دارد و برای آن ها بهره های مرحمت و مکارم وجودش را نگه می دارد.
پس از آن جایی که تو از ما وظایف عبادت، در ماه رمضان را برداشتی، پس برای ما دوام عنایات و سعاداتی که در آن ماه بوده و امان و خشنودی و کمال احسان را نگه دار.1
...................................
1. آداب و ادعیه ماه رمضان، ص 585 ـ 569.
! در مقدراتت که تقدیر می کنی و قابل تغییر و تبدیل نمی باشد، در این سال و هر سال مرا از حجاج خانه ات قرار ده در حالی که حجشان پذیرفته، تلاششان ستوده، گناهانشان آمرزیده، اعمالشان مقبول، سفرهاشان با سلامتی بوده و با اشتیاق اعمالشان را انجام داده و در جان هاشان و اموالشان و فرزندانشان و آنچه به آنان نعمت داده ای، نگهداری شده باشند.
دعای حضرت مهدی(عج) در روز عید فطر
پروردگارا! از تو می خواهم که در آنچه می خواهی و اراده کرده و تقدیر می کنی و حکم می نمایی و واجب ، عمرم را طولانی، مرگم را متأخر، ضعفم را تقویت و فقرم را مبدل به بی نیازی کرده و بر بیچارگیم رحم نموده و آن را جبران کنی، و ذلتم را مبدل به عزت و افتادگیم را برطرف گردانی، خانواده ام را بی نیاز نموده و و وحشتم را مبدل به انس و کمی عده ام را مبدل به کثرت و روزی ام را در سلامتی و راحتی بسیار گردانی.
تو سرپرستم و مولایم و محل وثوق و امیدم، و جایگاه خواسته هایم و محل نیازهایم و پایان آمالم می باشی.
دعای حضرت مهدی(عج) در روز عید فطر
ای آقایم و مولایم! مرا در آرزویم نا امید مساز، و طمع و امیدم را تحقق بخش؛ به وسیله محمد و خاندانش به تو روی آورده و ایشان را پیشاپیش خود و آرزوها و خواسته ها و تضرع و زاریم قرار دارم، و چهره ام را به وسیله ایشان در دنیا و آخرت سپید و مرا از مقربین درگاهت قرار ده. تو به شناخت ایشان بر من منت نهاده ای، پس به وسیله ایشان عاقبتم را به سعادتمندی خاتمه ببخش، چرا که تو بر هر کار قادر و توانایی.صحیفه امام مهدی، ص 257 ـ 247.
روز عید فطر، روزه جشن و جایزه
میدان مسابقه
امام حسن علیه السلام در روز عید فطر، به مردمی نگاه کردند که می خندیده و بذله گویی می کردند، پس حضرت در حالی که رویش را به طرف اصحاب خود برگرداند، فرمود: خداوند عزّ و جل ماه رمضان را میدانی برای خلقش آفرید، که در آن با طاعت و رضوان خدا به مسابقه می پردازند، پس گروهی در آن پیشی می گیرند و پیروز می شوند و گروهی دیگر عقب می مانند و شکست می خورند، پس شگفت آور است و خیلی هم شگفت آور، از خندان بذله گویی، در روزی که نیکوکاران در آن به پاداش می رسند و کوتاهی کنندگان در آن زیان می بینند، پس به خدا قسم، اگر پرده ها برداشته شود محسن نیکوکار به نیکی اش و بدکار به بدی اش به جای فر دادن مو و مرتب نمودن لباس مشغول می شود.
و نیز روایت کرده ابوعبدالله محمد بن عمران بن موسی مرزبانی، در جز هفتم از کتاب «از منه» پس گفت که: برایم روایت نمود عبدالله بن جعفر ابوالعباس عن محمد بن یزید النحوی گفت: امام حسن مجتبی علیه السلام در روز عید فطر، بیرون تشریف آوردند و مردم می خندیدند، پس فرمود:، خداوند عزّ و جل ماه رمضان را میدانی برای مردمش قرار داد، که در آن به طاعتش مسابقه می دهند، پس گروهی پیشی می گیرند و پیروز می شوند و گروهی دیگر عقب می مانند و شکست می خورند.
پس شگفت از کسانی که در روزی می خندند، که نیکوکاران در آن پیروز شده و اهل باطل در آن زیان می بینند، قسم به خدا اگر پرده ها برداشته شود، نیکوکار به احسانش و بدکار به بدی اش مشغول می شود.
آداب استقبال
در نظرتان باشد که روز عید، فتح بابی سعید و تجدید فضلی جدید می باشد که به مانند آن، در سال گذشته وجود نداشته و این روز هم می گذرد، در حالی که تا سال دیگر به مثل آن، روزی نیست.
و بر خردمندان پوشیده نیست، که فتح باب هایی که در اوقات استثنایی، با سعادت های زیاد پیش می آید، حق تعظیم و احترام دارد، و نیز حق اعتراف به مالک نعمت و لزوم آداب در دیگر اسباب ها با صاحب روز حساب وجود دارد.
روز اهدای جوایز
پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود: زمانی که اولین روز شوال فرا رسید، صدا زننده ای صدا می زند: ای مومنان! به طرف جوایزتان بیایید؛ جوایز خداوند به مانند جوایز این پادشاهان نیست، سپس فرمود: آن روز، روز جوایز است.
گفتنی است که من گروهی از اصحاب را دیدم، که تربت شریف را از ضریح مولایمان امام حسین علیه السلام در شب بیست و سوم از ماه رمضان بر می دارند. به یکی از آنان گفتم: آیا حدیثی یا خبری را در مورد برداشتن تربت در این شب دیدید؟ پس گفتند: نه، اما امیدواریم که شب قدر باشد، پس گفتم: من نمی بینم شما بعد از این شب دعا، در هر روز برای رسیدن به شب قدر از تمام دهه گذشته را ترک نمایید، و اگر امشب به هر تقدیر شب قدر باشد، از کجا فهمیدید که شب قدر شریف، وقت برداشتن تربت مقدس است.
بعد گفتم به مقتضای عقل و ظواهر نقل، برداشتن تربت برای شفا و دواء و دفع انواع بلا باید در وقت اعطای جایزه به خلایق باشد، و آن روز جایزه های ماه رمضان است.
پس بنده در روز عید، بخواهد که از جمله جوایزی که خداوند جلّ جلاله به آن نعمت می دهد، اجازه در برداشتن تربت امام حسین علیه السلام به او باشد، پس وقت گرفتن آن، روز اعطای عطایا و بخشش های فراوان می آید که مناسب اعطای تربت مقدس جلیل باشد
گفتنی است که این سخن و امثال آن که
هدایت شده از سرباز رهبر
🌸 مسابقه بهار قرآن، بهار دلها
🌀 شماره ۱۳
🔹شرکت در مسابقه: dte.bz/1442
🇮🇷 معاونت فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان
✅ اطلاعیه کمیته امداد امام خمینی(ره)شاهین شهر
ضمن آرزوی قبولی طاعات وعبادات ویک ماه روزه داری و تبریک فرارسیدن عیدسعیدفطر
♦️به استحضارشهروندان محترم شاهین شهر می رساند با توجه به شیوع بیماری کرونا وبرای سهولت پرداخت فطریه وکفارات، پایگاههای کمیته امدادامام خمینی(ره) در محل های برگزاری نمازعید سعیدفطر در محل های برگزاری عیدسعیدفطر مستقر وآماده دریافت زکات فطریه، کفارات عمد و غیرعمد اعم از نقدی و غیرنقدی می باشند
🔹علاوه براین شهروندان می توانند با روشهای زیر وبه صورت غیرحضوری زکات فطره وکفارات خود را پرداخت کنند
👇👇👇👇
✅ فطریه عام واریز به
شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۹۵۰۰۵۲۴۵۷
➖➖➖➖
✅ فطریه سادات واریز به
شماره کارت۶۰۳۷۹۹۷۹۵۰۰۶۰۷۲۴
➖➖➖➖
✅ کفاره عمد به ازای هر روز به مبلغ ۳/۰۰۰/۰۰۰ ریال
شماره کارت۶۰۳۷۹۹۷۹۵۰۰۶۸۹۹۰
➖➖➖➖
✅ کفاره غیرعمد به ازای هر روز ۵۰/۰۰۰ ریال
شماره کارت۶۰۳۷۹۹۷۹۵۰۰۷۷۲۶۴
➖➖➖➖
✔️ روش آنی پرداخت فطریه وکفاره
👇👇👇👇
# ۵*۰۳۱۱۸*۸۸۷۷*
➖➖➖➖
🔹میزان فطریه به ازای هرنفر یک صاع(سه کیلوگرم) گندم به عنوان قوت غالب ۲۰هزارتومان و به ازای هرنفر یک صاع برنج ۷۵ هزار تومان الی ۱۰۰هزار تومان ازسوی مراجع عظام تقلید تعیین شده است