باسلام؛ برنامه «به افق فلسطین» با حضور حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا نصوری معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) جمعه( ۲۵ اسفند) راس ساعت ۲۰:۰۰ از طریق شبکه افق پخش خواهد شد.
مدیریت روابط عمومی و اطلاع رسانی بنیاد
🔘بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) استان مازندران ↙️
🆔@bonyadsari
ایات مهدوی 3.mp3
2.99M
💠 سلسله مباحث #آیات_مهدوی 3
❇️جلسه سوم
🎤 با توضیحات حجت الاسلام و المسلمین #استاد_محمدرضا_نصوری ( معاونت مرکزتخصصی مهدویت کشور و معاونت فرهنگ ، آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) کشور)
🌀 بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود عج استان مازندران
https://eitaa.com/joinchat/3788111884C8df9e48f18
بنیاد فرهنگی حضرت مهدی عج استان مازندران, [۲۵.۰۳.۲۳ ۰۸:۲۳]
💠💠💠
🎞سلسله مباحث #آیات_مهدوی
📖جزء [3]سوره بقره، آیه256
✍️سومین آیه، از جزء سوم در سوره ی بقره، آیه [256] است که به نوعی توسل به عروة الوثقی ِ امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف✨ اشاره دارد.
💠خداوند در این آیه می فرماید:
«لَا إِكْرَاهَ فِي الدِّينِ قَدْ تَبَيَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَيِّ فَمَنْ يَكْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَيُؤْمِنْ بِاللَّهِ فَقَدِ اسْتَمْسَكَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقَىٰ لَا انْفِصَـامَ لَهَـا وَاللَّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ» در پذیرش دین اکراهی نیست🚫، همانا که راه رشد از گمراهی روشن است. پس هر کس به طاغوت کافر بشود و به خداوند ایمان آورد🌟، قطعا به دستگیره ی محکمی دست پیدا کرده که برای آنها گسستنی🔐 نیست و خداوند «سَمِيعٌ عَلِيمٌ» یعنی بسیار شنونده و داناست.
⚠️چند نکته در این آیه📖 وجود
دارد، و پیوند و ارتباطش را با مباحث مهدویت اشاره می کند و آن نکته ی بسیار مهم 👈توسلی است که باید به عروة الوثقی داشته باشیم و آن امام زمان علیه السلام است👉. یکی از مصـادیق تمسک به عروة الوثقی و ریسمان محکم الهی اتصال به ″اولیای خدا و اهل بیت″ است. یعنی اهل بیت به نوعی عین الله، اُذن الله و خلیفة الله هستند.
💭رسول الله (ص) می فرماید:
👥«ای مردم! کسی که دوست دارد به عروة الوثقی تمسک پیدا کند به ″ولایت علی علیه السلام″ تمسک کند،
☝️زیرا ولایت او ولایت من و اطاعت او اطاعت از من است. ای مردم! هر کس دوست دارد حجت پس از من را بشناسد، علی را بشناسد. ای مردم! کسی که ولایت خدا او را شاد😊 می کند باید به ولایت علی اقتدا کند زیرا او خزانه ی علم من است. ای مردم! کسی که دوست دارد خدا را ملاقات کند و از او راضی باشد، ائمه را دوست داشته باشد💕.
🔸می گوید جابر برخاست و پرسید ائمه چه تعدادی هستند⁉️ فرمود: ای جابر! خداوند تو را رحمت کند از همه ی اسلام پرسیدی.. (👌خیلی جالب است! وقتی که جابر سوال می کند که ائمه چه تعدادی هستند، پیامبر می فرماید جابر تو از همه ی اسلام پرسیدی)
⚜️تعداد آنها به تعداد ماه هاست،
(دوازده ماه داریم) که نزد خدا دوازده عدد است و آن را در کتاب خود در روزی که آسمان و زمین را آفرید🌏، آفریده بود.
✅بعد تکمیل می کند پیامبر، میگوید تعدادشان به تعداد چشمه هایی است که بر موسی بن عمران (ع) جوشید، آن زمانی که عصایش را به زمین زد و دوازده چشمه از آن جوشید.🌊 تعدادشان به تعداد نقبای بنی اسرائیل است که خداوند در آیه ی [12] سوره ی مائده می فرماید: «وَلَقَدْ أَخَذَ اللَّهُ مِيثَاقَ بَنِي إِسْرَائِيلَ وَبَعَثْنَا مِنْهُمُ اثْنَيْ عَشَرَ نَقِيبًا» ای جابر! تعداد ائمه دوازده نفر است، اولشان علی (ع)💫 و آخرشان حضرت مهدی است.
⚠️این نکته ی بسیار مهمی است
که پیامبر عملا ریل گذاری کرده، معرفی کرده و گفته که دوازده امام هست.
توسل به پیامبر💐 و بعد از پیامبر توسل به علی (ع) و بعد از آن به امام حسن (ع) و به امام حسین (ع) و فرزندان امام حسین، 👈یعنی عملا توسل به عروة الوثقی و الان امام زمان (ع) است.
✌️نکته ی دوم:
🔹«لَا إِكْرَاهَ فِي الدِّين» دینی که برهان و منطق دارد، نیازی به اکراه و اجبار ندارد. دین سه ضلع است؛
⬅️عقاید ⬅️احکام ⬅️اخلاق
⁉️اگر ما می خواهیم ببینیم چقدر میتوانیم خودمان را به امام زمان نزدیک کنیم؟ بـاید با استدلال و منطق امام زمان را بپذیریم، نه با احساسات و عاطفه. لذا می طلبد ⚠️توجهمان را به معارف مهدویت خیلی عمیق کنیم و دین خودمان را همهی شئونات ببینیم نه بخشی از زندگی. «قَدْ تَبَيَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَیِّ» چرا؟! چون دین مایه ی رشد انسان است. انسان را می رساند به آن سعادت واقعی و آن نگاه عبودیت🌷 و بندگی که خدا از ما انتظار دارد.
⬇️⬇️⬇️
بنیاد فرهنگی حضرت مهدی عج استان مازندران, [۲۵.۰۳.۲۳ ۰۸:۲۳]
✅نکته ی بعدی؛
👈«فَقَدِ اسْتَمْسَكَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقَىٰ» محکم بودن ریسمان الهی کافی نیست، محکم گرفتن هم شرط است.
⚠️لذا می طلبد ما این نگاهی که داریم، می خواهیم توحید محور بشویم، محکم این ریسمان محکم الهی را بگیریم «لَا انْفِصَامَ لَهَا» تکیه به طاغوت ها❌، هر چه که غیر خدایی باشد از بین رفتنی است. تنها رشته ای که گسستنی نمی شود و از بین نمی رود ایمان به خداست.
⚠️ایمان به خدا و رابطه ی با💞
اولیای خدا ابدیست، «لَا انْفِصَامَ لَهَا» ولی طاغوت از بین رفتنی است. ما در زیارت جامعه میخوانیم: «وَمَنِ اعْتَصَمَ بِكُمْ فَقَدِ اعْتَصَمَ بِاللَّهِ» هر که به شما توسل کند به خدا توسل کرده. مثل آن که می گوییم هر کسی به بچه ی🧒 من احترام کند گویی که به من احترام کرده،
👤هر کس متوسل به شما شود متوسل به خدا شده، هر کس که به خدا 💐متوسل شود راه مستقیم هدایت را هم پیدا کرده. «اهدِنَا الصِّراطَ المُستَقِیمَ» و راه توسل به خدا 🔆، راه مستقیم، راه اهل بیت است. و توسل به خدا را ما باید عملا در زندگی خودمان توجه داشته باشیم.
🔹جالب است امام سجاد (ع) میفرماید؛ ″راه مستقیم همـان راه اهل بیت″ است. چرا⁉️ چون اهل بیت هستند که انسان را به یک مقامی می رسانند و آن هم توحید محوری می کنند.
🌸ان شاءالله که بتوانیم در این ماه پر خیر و برکت رمضان🌙 به نحواحسن آن نگاه معرفتی مان را داشته باشیم و بتوانیم توسل به عروة الوثقی که در این آیه اشاره شده به نحواحسن داشته باشیم. این ریسمان محکم را محکم بچسبیم، تا شیطان🔥 را از خودمان دور کنیم و بتوانیم یک انسان وارسته و خوبی برای امام زمان (ع) باشیم که امام از اینجور یاران خوشش می آید و از اینجور یاران راضیست☘️. و اگر بتوانیم امام را راضی کنیم قطع بدانیم خدا هم از ما راضی خواهد بود. زندگی توحید محور و امام محور داشته باشیم.
🖇 #متن_آیات_مهدوی 3
🎤با توضیحات حجت الاسلام و المسلمین استاد محمدرضا نصوری
@bonyadsari
ایات مهدوی 4.mp3
2.59M
ر💠 سلسله مباحث #آیات_مهدوی 4
❇️جلسه چهارم
🎤 با توضیحات حجت الاسلام و المسلمین #استاد_محمدرضا_نصوری ( معاونت مرکزتخصصی مهدویت کشور و معاونت فرهنگ ، آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) کشور)
🌀 بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود عج استان مازندران
https://eitaa.com/joinchat/3788111884C8df9e48f18
💠💠💠
🎞سلسله مباحث #آیات_مهدوی
📖جزء [4]سوره آلعمران، آیه200
💠«يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَصَابِرُوا وَرَابِطُوا وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ» ای کسانی که ایمان آوردید استقامت کنید، پایدار باشید🌷 و از مرزها مراقبت کنید و از خداوند پروا داشته باشید، شاید که رستگار بشوید.
👌امام صادق علیه السلام، وقتی
بُرَید بن معاویه (از اصحاب حدیث بود) از ایشان می پرسد که منظور از این آیه چیست⁉️ میفرماید تفسیر این آیه چنین است که «اصْبِرُوا عَلَی الْفَرَائِضِ وَ صَابِرُوا عَلَی الْمَصَائِبِ وَ رَابِطُوا عَلَی الْأَئِمَّهًِ (علیهم السلام)»؛📚 در برابر واجبات صبر کنید. طبیعی است سختی در آن وجود دارد. انسان مقید باشد روزه اش را خوب بگیرد، سخت است، هوا گرم بشود🌤 سخت تر خواهد بود. صبر در سختی داشته باشید. در واجبات خودتان، زکات دادن، خمس دادن، جهاد کردن⚔️، امر به معروف، نهی از منکر سخت است، می گوید صابر باشید، صبر داشته باشید و بتوانید به نحواحسن واجبات خودتان را انجام بدهید.
⭕️و در برابر مشکلات صبر کنید،
«صَابِرُوا عَلَی الْمَصَائِبِ» سختی ها زیاد است، یعنی در زندگی اجتماعی👨👩👧👦 خودتان هم سختی هایی دارید، تربیت فرزندان به این سادگی نیست سختی هایی دارد باید صبر داشته باشید. ازدواج کرد زندگی تشکیل داده💍 سختی هایی دارد. پدر و مادر را در منزلش خودش دارد سختی هایی دارد، احترام کردن به 👥 همنوع خودش در جامعه سختی هایی دارد.
⚠️پس ضمن اینکه وظایف فردی یمان را انجام می دهیم در وظایف اجتماعی هم باید دقت کنیم. وقتی من می گویم «أَيْنَ هَادِمُ أَبْنِيَةِ الشِّرْكِ وَ النِّفَاقِ» ☀️امام زمان کجایی بیایی شرک و نفاق را از بین ببری! یعنی در جامعه هم بنده وظیفه ای دارم باید ظلم ستیز👊 باشم، باید در جامعه هم مردم را رویکرد به امام زمان بیشتر بکنم.
⬅️بخش سوم «وَ رَابِطُوا عَلَی الْأَئِمَّهًِ (علیهم السلام)» امام صادق میفرماید؛ رابطه یتان را با ائمه باید قوی کنید.
✅شبیه همین را امام باقر (ع)
برای همین آیه میفرماید؛ «إِصْبِرُوا عَلی أَداءِ الْفَرائِضِ وَ صابِرُوا عَدُوَّكُمْ» در برابر دشمنان اینجا امام باقر نکته ای را میگوید «وَ رابِطُوا إِمامَكُمُ الْمُنْتَظَرُ» رابطه یتان را با امام منتظر که انتظارش💔 می کشید قوی کنید. 👈رابطه هم این نیست که بنده ملاقات امام بکنم، ملاقات حضرت جزء آرزوهاست، جزء وظایف نیست. رابطه این است که من رابطه قلبی عاطفی💞 و علمی و عملی خودم را با امام قوی کنم. زندگی من را امام زمان بپسندد.
📖این آیه در چند مرحله به صبر
در برابر انواع حوادث و مسایل توصیه میکند:👇
💠به مومنین سفارش می کند که در برابر ناگواری ها، سختی ها، چه شخصی باشد، هوس ها، ❌فشارهای کفار، مقاومت کنید. زمان رسول الله دیدید تا رسول خدا حرکتش را شروع کرد محاصره اقتصادی شد، منافقین درست شدند، 💥فتنه ها و جنگ هـا ایجاد شد. الان هم همین است انقلاب اسلامی🇮🇷 وقتی شکل گرفت جنگ شکل گرفت، منافقین آمدن، ترورها شد، محاصره اقتصادی شد.. یعنی عملا دشمن در مقابل، این وظایف خودش می دانست که باید ما را از بین ببرد.
⚠️لذا ما باید صبر و مقاومت خودمان را قویتر کنیم تا در مشکلات هم فردی ثابت باشیم، و هم در مقابل دشمن.⚠️ یعنی تا در مشکلات فردی ثابت نباشیم، نمیتوانیم در برابر دشمن دین مقاومت کنیم و نباید هم از دیگران عقب بمانیم🚫، اگر کفار در کفر خودشان مقاومت می کنند، کشته میدهند، مال خرج می کنند، ما نیز باید در راه خدا با جان و مال خودمان این کار را بکنیم.
⬇️⬇️⬇️
🔆«وَصَابِرُوا وَرَابِطُوا ...»
👈اسلام دین ارتباط است، ارتباط با خدا، ارتباط با پیامبر، ارتباط با ائمه، ارتباط با مردم.
🌀«وَصَابِرُوا وَرَابِطُوا وَاتَّقُوا اللَّهَ» صبر و رابطه را باید جهت دار کنیم در مسیر تقوا و رضای الهی.⚠️ رابطه هایی که با هم داریم، رابطه هایی که در جامعه داریم. وگرنه کفار هم این امور را دارند، هنر این است که ″با تقوا″ باشیم. رابطه ما با امام هم باید در بُعد علمی قوی کنیم، هم در بُعد عاطفی قوی کنیم و هم در بُعد عملی و رفتاری باید قوی کنیم.
✅یعنی باید با مغز و فکر امام را بشناسیم. با دل و عشق عاطفه مرید و مخلص و عاشق و مطیع امام خود باشیم. و در عمل طوری باشیم که دلمان دل امام زمانی باشد💕 و رابطه با حضرت مهدی علیه السلام به ما ارزش می دهد. همان جوری که یک نخ اسکناس💵 به آن اسکناس ارزش می دهد. اصلا همین که ما می توانیم به امام زمان سلام بدهیم پیداست که او 😢ما را لایق می داند.
📖زیارت آل یاسین، زیارتی ست
که در آن به وسیله سلام✋ با امام زمان ارتباط معنوی پیدا می کنیم. بسیار بسیار عالی ست. صدقه می دهیم فقط به نیت سلامتی خودمان نباشد، برای ✨سلامتی امام زمان✨ هم باشد، برای سلامتی یاران امام زمان هم باشد، وقتی پول در صندوق می اندازیم چرا فقط برای یک نفر نیت کنیم⁉️ بقیه را هم دخیل کنیم.
👈فاصله ما با امام زمان نگذاریم زیاد بشود. اگر فاصله یمان با امام زیاد بشود آن موقع❌ نمی توانیم به عنوان یک انسان منتظر در زندگی باشیم.
🔸پس یک، وظایف فردی یمان را به نحو احسن انجام بدهیم.
🔸دو، وظایف اجتماعی یمان را انجام بدهیم، دشمن را بشناسیم.
🔸سوم، رابطه یمان را با امام خودمان قوی بکنیم.
🤲ان شاءالله که بتوانیم جزء👥
یاران خوب و مؤدب و مخلص امام زمان علیه السلام قرار بگیریم.
🖇 #متن_آیات_مهدوی 4
🎤با توضیحات حجت الاسلام و المسلمین استاد محمدرضا نصوری
@bonyadsari
هدایت شده از KHAMENEI.IR
7.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❤️ #مهدویت | آرامش انسان در اثر انتظار فرج
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از بنیاد فرهنگی حضرت مهدی عج استان مازندران
باسلام؛ برنامه «به افق فلسطین» با حضور حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا نصوری معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) جمعه( ۲۵ اسفند) راس ساعت ۲۰:۰۰ از طریق شبکه افق پخش خواهد شد.
مدیریت روابط عمومی و اطلاع رسانی بنیاد
🔘بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) استان مازندران ↙️
🆔@bonyadsari
ایات مهدوی 5.mp3
3.05M
💠 سلسله مباحث #آیات_مهدوی 5
❇️جلسه پنجم
🎤 با توضیحات حجت الاسلام و المسلمین #استاد_محمدرضا_نصوری ( معاونت مرکزتخصصی مهدویت کشور و معاونت فرهنگ ، آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) کشور)
🌀 بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود عج استان مازندران
https://eitaa.com/joinchat/3788111884C8df9e48f18
💠💠💠
🎞سلسله مباحث #آیات_مهدوی
📖جزء [5]سوره نساء، آیه59
💠«يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَطِيعُوا اللَّهَ وَأَطِيعُوا الرَّسُولَ وَأُولِي الْأَمْرِ مِنْكُمْ فَإِنْ تَنَازَعْتُمْ فِي شَيْءٍ فَرُدُّوهُ إِلَى اللَّهِ وَالرَّسُولِ إِنْ كُنْتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ ذَٰلِكَ خَيْرٌ وَأَحْسَنُ تَأْوِيلًا» ✨
💠خداوند میفرمایند؛ ای کسانی که ایمان آورده اید خدا را اطاعت کنید از رسول و اولوالامر جانشینان پیامبر هم اطاعت کنید. پس اگر درباره چیزی نزاع کردید آن را به حکم خدا و پیامبر ارجاع بدهید، اگر به خدا و قیامت ایمان دارید این بهتر و پایانش نیکوتر🌷 است.
👌چند نکته در این آیه وجود دارد
و پیوندش به بحث امام زمان (عج) را عرض می کنیم:
1️⃣-نکته اول در آیه، اطاعت از اولوالامر آمده، ولی به هنگام نزاع مراجعه به آنها مطرح نشده، بلکه می گوید تنها مرجع حل نزاع خدا و رسول معرفی شده. که نشان دهنده 👈این است اگر در شناخت اولوالامر و مصداق اولوالامر نزاع شد باید مراجعه کنید به خدا و رسول.👉 اگر همه فرقه ها قرآن و سنت را مرجع می دانستند اختلافها حل و وحدت و یکپارچگی بود «فَرُدُّوهُ إِلَى اللَّهِ وَالرَّسُول».
2️⃣-نکته دوم قرآن درباره مفسدان، مسرفان، گمراهان، جاهلان، جباران، کسانی که از خدا رو برمی گردانند، دستور «لا تُطِعْه، وَلَا تَتَّبِعِ» می دهد. بنابراین موارد «أَطِيعُوا» باید 👥کسانی باشند که اطاعتشان نهی نشده باشد، اطاعتشان در تضاد با عوامل خدا و رسول نباشد. یعنی اولوالامر باید همچون پیامبر معصوم باشد تا اطاعت از آنها مانند اطاعت از پیامبر لازم و بی چون و چرا باشد⚠️. چون عصمت یعنی آنکه انسان نه تنها گناه نکند بلکه در فکر گناه هم نباشد.
🌀ما در برخی از گناهان حالت عصمت داریم چون مرتکب نشدیم، فکر آن را هم نکردیم. مثلا خودکشی❌ یا کشتن دیگران. همانگونه که ما بخاطر آگاهی و علمی که به زشتی و پستی و بد عاقبتی بسیاری از گناهان داریم هرگز فکر انجام آنها نیستیم. اما امام🔆 بخاطر علم و یقینی که به ناپسندی همه گناهان دارد هرگز گرد آن نمیرود. امروزه اگر ما واقعا سبک زندگی یمان را بخواهیم اطاعت پذیری در برابر امام، در برابر پیامبر و در برابر خدا داشته باشیم یک گناه شناسی برای خودمان بکنیم.
⭕️پیامد غیبت را اگر بدانیم نباید
غیبت کنیم، پیامد تهمت پیامد مال غیر، پیامد دزدی، پیامد اختلاس، تمام اینها پیامدهای منفی دارد. چرا بعضی موقع ها یک عده آلوده می شوند و اینها را انجام می دهند⁉️ فکرشان درگیر است چون نمیدانند چه پیامدهایی در آن وجود دارد. اهل بیت چون می دانند برای تک تک اینها چه پیامدهایی منفی ای وجود دارد، لذا حتی 💭فکر این را هم نمی کنند، لذا معصوم هستند.
👈و لزوم عصمت امام از خطا و نسیان به جهت آن است که ما معمولا در رفتارها، منش های خودمان دچار خطا و اشتباه میشویم پس به یک امام معصوم نیاز داریم تا به او مراجعه کنیم و حقیقت را بشناسیم. اصلا او ما را از اشتباه حفظ بکند. لذا او نباید خطاکار باشد.
🗣جابر بن یزید جعفی می گوید
از جابر بن عبدالله انصاری شنید وقتی که خدای تبارک و تعالی پیامبرش این آیه را فرستاد 📖«يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَطِيعُوا اللَّهَ وَأَطِيعُوا الرَّسُولَ وَأُولِي الْأَمْرِ مِنْكُمْ» عرض کردم یا رسول الله خدا و رسولش را شناختم اما اولوالامری که خداوند اطاعت آنها را مقرون اطاعت خود کرده چه کسانی هستند⁉️ فرمود ای جابر آنها جانشینان من هستند. بعد حضرت اسم میبرد، از امیرالمومنین (ع) تا وجود نازنین آقا امام زمان علیه السلام.
⬇️⬇️⬇️