25.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥نگاهی بر قدرت نظامی حزب الله، از پهپاد های چند منظوره تا موشکهای دقیق
🔹حزب الله لبنان در سالهای اخیر توانسته است به سرعت قدرت نظامی خود را افزایش دهد. این گروه با استفاده از فناوریهای پیشرفته و سلاحهای بومی، توانایی حمله به اعماق خاک اسرائیل را پیدا کرده است
🔸همچنین حزب الله از موشکهای دقیق با برد بالا استفاده میکند. این موشکها که با سوخت جامد کار میکنند، قادرند در عرض چند ثانیه به صورت همزمان به چندین هدف شلیک شوند. سر جنگی این موشکها نیز بسیار سنگین و مخرب است
🔹در این ویدیو، به قابلیتهای این سلاحها پرداخته و نشان داده میشود که چگونه حزب الله با استفاده از آنها، قدرت بازدارندگی خود را در برابر اسرائیل افزایش داده است
#حزب_الله
#لبنان
#اسرائیل
#پهپاد
🆔 @Bonyadtarikh
⁉️کدام ویژگی شهید رجائی برای مقام معظم رهبری سرمشق بود؟!
🔻روایت مقام معظم رهبری از صراحت شهید رجایی در انقلابیگری
مقام معظم رهبری:
🔹... رجائی یک خصوصیّت ممتازی داشت که این برای خود من همیشه بهعنوان یک سرمشق بوده -ادّعا نمیکنم که این سرمشق، چیزی است که من دائماً به آن عمل کردهام، امّا ادّعا میکنم که این سرمشق، چیزی است که من دائماً خواستهام به آن عمل کنم- در یک سخنرانی، خیلی صریح و روشن گفت که من طرفدار حزبالله هستم.
🔸آن روز اصطلاح «حزبالله» مثل امروز نبود؛ امروز همه افتخار میکنند حزباللهیاند، [امّا] آن روز آن کسانی که هنوز کاملاً از صحنه اداره فکر و سیاست این مملکت کنار نرفته بودند، #حزبالله را یک فحش میدانستند و یک بدگویی تلقّی میکردند. کلمه حزبالله و حزباللهی میتوانست یک حوزه انسانی و مردمیِ خاصّی را مشخّص کند. حزباللهی یعنی آن آدمی که در خدمت اهداف خدایی و انقلاب اسلامی، بیمحابا حرکت میکند و چیزی که از آن ملاحظه کند، یا ندارد، یا موجب ملاحظهاش نمیشود؛ این حزباللهی است.
🔹اگر جنگ است، میشتابد به جنگ؛ اگر صدقات است برای اداره #حکومت_اسلامی و #جمهوری_اسلامی و پشت جبهه، هرچه دارد میریزد در طَبَق اخلاص؛ اگر راهپیمایی زیر آفتاب گرم یا در زمستان سرد است، اوّل صبح میآید بیرون و تا آخر هست؛ اگر پاسخ گفتن به ندای مسئولان کشور و همواره تکرار کردنِ شعارهایی است که رهبر بزرگ انقلاب به این مردم داده، او جزو یکی از بهترینها است و جزو کسانی است این شعارها را تکرار میکنند. واقعاً به معنای واقعی کلمه جزو امّت بزرگِ پشت سر امام است. این معنای حزباللهی است...(روزنامه جمهوری اسلامی 9شهریور1362)
🆔 @Bonyadtarikh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥پیروی دولت از امام در کلام شهید رجایی
🔻دولت جوان حزباللهی؛ نگاهی به به سیره و گفتار شهیدمحمدعلی رجایی
🔹آنچه که من تعهد دارم و آنچه که وزرای همکار من با من تعهد کردهاند که در خدمت شما آنچنان باشم #مقلد_امام بودن است.
🔸یعنی ما در رابطه با امام آنچنان حرکت میکنیم که آگاهانه میدانیم امام ما آنچنان رابطهای دارد که کلیه روابط ما چه شخصی چه اجتماعی به فرمان اوست.
🔹همانطور که برای #اعمال_عبادی قبل از ٢٢ بهمن به رساله عملیهاش مینگریستیم امروز نیز رهنمودهای اجتماعی، سیاسی، اقتصادی هرنوع رهنمودی را به مثابه همان احکام موجود در رسالهها مینگریم.
🆔 @Bonyadtarikh
5.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥ببینید: گزیدهای از سخنرانی شهید رجایی در سازمان ملل
🔻دولت جوان حزباللهی؛ نگاهی به سیره و گفتار شهیدمحمدعلی رجایی
شهید رجایی: به مردم جهان اعلام میکنیم آنچه در #جنگ سرنوشت ساز است #ایمان و #اعتقاد جنگندگان میباشد نه سلاح و مهمات.و بر این اساس از هماکنون با قاطعیت اعلام میداریم که در این #جنگ_تحمیلی ایمان اسلامی و انقلابی مردم ما برنده واقعی و اصلی خواهد بود نه #آواکسهای_آمریکایی و نه #توپولوفهای_روسی و میدانیم که این جنگ تحمیلی در نهایت و به طور قطع به پیروزی حق بر باطل خواهد انجامید.
🆔 @Bonyadtarikh
8.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥قربانی دادن خانواده شهدای غزه در کنار طوفان الاقصی
🎞بخشی از مصاحبه اختصاصی خالد قدومی نماینده حماس در ایران با بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
🆔 @Bonyadtarikh
5.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 زنگ تاریخ (56)
🎥رژیم پهلوی هدفش استیصال کشور بود
✳️مجموعه مستندات زنگ تاریخ
#استاد_سیدحمیدروحانی
🆔 @Bonyadtarikh
📆۶۰ سال پیش در چنین روزی
📌شنبه ۳ مرداد ۱۳۴۳
🔻تصویب لایحه مصونیت مستشاران نظامی امریکا در ایران
🔸مجلس سنا امروز جلسه فوقالعاده داشت. آخرین دستور جلسه فوقالعاده امروز مجلس سنا، که تا پاسی از شب ادامه یافت، لایحه مربوط به استفاده مستشاران نظامی امریکا در ایران از مصونیتها و معافیتهای قرارداد « وین» بود که به بحث گذاشته شد و به تصویب رسید.
🔹بر اساس این ماده واحده، با توجه به لایحه بیست و پنجم بهمن 1342 دولت و ضمایم آن که به مجلس سنا تقدیم شده، به دولت اجازه داده میشود که رئیس و اعضای هیئتهای مستشاری نظامی ایالات متحده را در ایران که به موجب موافقتنامه مربوطه در استخدام دولت شاهنشاهی میباشند از مصونیتها و معافیتهایی برخورد نماید که شامل کارمندان اداری و فنی موصوف در بند (و) ماده اول قرارداد وین میباشد که در تاریخ هیجدهم آوریل 1961 مطابق با بیست و نهم فروردین ماه 1340 به امضاء رسیده است.
توضیح: دولت امیر اسدالله علم پس از پشت سر گذاشتن واقعه 15 خرداد 1342 و انجام انتخابات مجلس بیست و یکم در تاریخ 13 مهر ماه 1342 تصویبنامهای صادر کرد که به موجب آن، دولت هنگام تقدیم قرارداد بینالمللی وین مربوط به مصونیتهای دیپلماتیک به مجلسین، ماده واحدهای مبنی بر برخورداری اعضا هیئتهای مستشاری امریکا در ایران از امتیازات و مصونیتهای مربوط به کارکنان اداری و فنی نمایندگیهای دیپلماتیک مشروحه در قرارداد وین، به آن منضم نماید. این تصویبنامه در انجام تقاضای دولت ایالات متحده امریکا صادر گردیده بود.
🔸در جلسه فوقالعاده روز سهشنبه 3 مرداد 1343 تنها با حضور 26 نفر از شصت سناتور و نخستوزیر و هیئت دولت و معاون وزارت امورخارجه از ساعت 9:15 دقیقه صبح تشکیل شد. تمام روز جلسه ادامه یافت و لایحه اصلاح بودجه نزدیک ساعت 11:5 شب به تصویب رسید. نخستوزیر از سناتورها که در ایام تعطیلات تابستانی تا آن موقع شب خستگی را تحمل کرده بودند، تشکر کرد.
🔹سناتورها قصد رفتن کردند ولی رییس مجلس سنا، مهندس شریف امامی، از آنها خواست که به متن نامهای که از دولت رسیده بود توجه کنند. سپس متن نامه نخستوزیر را که رسیدگی به « ماده واحده مربوط به دو فقره یادداشت بین وزارت امورخارجه و سفارت ایالات متحده در ایران» را تقاضا کرده بود قرائت کرد.
🔸ماده واحده – با توجه به لایحه شماره 18-2291-2157-21/11/1342 دولت و ضمائم آن که در تاریخ 21/11/42 به مجلس سنا تقدیم شده به دولت اجازه داده میشود که رییس و اعضای هیئتهای مستشاری نظامی ایالات متحده در ایران را که به موجب موافقت نامههای مربوطه در استخدام دولت شاهنشاهی میباشند از مصونیتها و معافیتهایی که شامل کارمندان اداری و فنی موصوف در بند « و » ماده اول قرارداد وین که در تاریخ هجدهم آوریل 1961 مطابق بیست و نهم فروردین 1340 به امضا رسیده است میباشد برخوردار نماید.
🔹پس از قرائت ماده واحده، نخستوزیر اظهار داشت: « پس از اینکه زیاد برای این موضوع فکر کردیم و مشاوره کردیم با دستگاههای مختلف مملکت، به این نتیجه رسیدیم که اعطای این مصونیتها و این مزایا ضرری برای دولت شاهنشاهی ندارد و معافیت مالیاتی است که از حقوق آنان گرفته نشود یا برای مسکن و تغذیه معافیت داشته باشند.» و طبیعی است که سناتور مذکور که مکلف بود قانع شود، این اظهار نماینده دولت را پذیرفت و قانع شد. حال آنکه اگر چنین تکلیفی نداشت میتوانست از یک منشی بخواهد که از دفتر سنا متن قرارداد وین را برایش بیاورند و با یک نگاه بر مواد آن دریابد که به آنها خلاف میگویند و معافیتها و مصونیتها که میرفتند به نظامیان امریکایی اعطا کنند فقط « معافیتهای مالیاتی که از حقوق آنان مالیات نگیرند یا برای مسکن و تغذیه معافیت داشته باشند» نیست.
🔸اما، صحنهآرایی به گونهای انجام میگیرد که سناتورها را تا نیمه شب در مجلس سنا نگاه میدارند و در شرایط خواب و بیداری آنها بدون اینکه اسمی از « کاپیتولاسیون » برده شود، نزدیک نیمه شب، متن یادداشتهای متبادله که همان« کاپیتولاسیون » باشد از تصویب سنا، میگذرد. توجه به متن صورت جلسه این جلسه فوقالعاده مجلس سنا نشان دهنده توطئهای است که هم دولت و هم گردانندگان مجلس سنا از افشای آن بیم داشتند.
#کاپیتولاسیون
🆔 @Bonyadtarikh
39.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥محمدعلی رجایی، دومین رئیسجمهور ایران، شخصیتی است که در تاریخ معاصر ایران به عنوان یک الگوی فداکاری و خدمتگزاری شناخته میشود.
🔺پس از عزل ابوالحسن بنی صدر، رجایی در تاریخ ۱۱ مرداد ۱۳۶۰ به عنوان رئیسجمهور انتخاب شد. او در مدت کوتاه ریاست جمهوری خود، با چالشهای بسیاری از جمله جنگ ایران و عراق و مسائل اقتصادی روبرو بود. رجایی با روحیهای انقلابی و مدیریتی قوی، تلاش کرد تا کشور را در این شرایط سخت هدایت کند.
🔹در این ویدیو، شخصیت برجسته شهید محمدعلی رجایی و داستان زندگی او قبل و بعد از ریاست جمهوری به تصویر کشیده شده است.
#رجایی
#شهید_جمهور
#دومین_رئیس_جمهور_ایران
🆔 @Bonyadtarikh
1_1655817456.pdf
1.08M
🖊مخالفت یکپارچه علما با تشییع جنازه رضاخان
✳️به مناسبت سالمرگ رضاخان
🔹رضاخان در ۴ مرداد ١٣٢٣ در ژوهانسبورگ در اثر سکته مرد. جنازه او در میان نفرت عمومی در ١۵ اردیبهشت ١٣٢٩ وارد اهواز شد، روز شنبه ١۶ اردیبهشت جنازه رضاخان به قم وارد شد و سرانجام ١٧ اردیبهشت به تهران رسید و در شهر ری دفن شد.
🔸ورود جنازه رضاخان به ایران با عدم اقبال مردم همراه بود و خصوصا در قم با برخورد سلبی و تحریم یکپارچه طبقات مختلف روحانیت مواجه گردید و با فعالیت گسترده اعضای #فدائیان_اسلام و واکنش منفی عموم حوزویان، طلاب از شرکت در مجالس ختم رضاخان امتناع ورزیدند.
◀️ضمیمه: متن کامل مقاله مخالفت یکپارچه روحانیان نسبت به انتقال جنازه رضاخان به قم ، دکتر سهراب مقدمی
🆔 @Bonyadtarikh
1_5914739608.pdf
6.76M
🖊جستارهایی در پیدایش مفهوم انتخابات فرمایشی در ادبیات سیاسی ایران
✳️به مناسبت سالمرگ رضاخان
🔹انتخابات با #انقلاب_مشروطه و تشکیل #مجلس_شورای_ملی وارد ادبیات سیاسی ایران شد. از پیروزی جنبش مشروطه در سال ۱۲۸۵هش، تا پیروزی انقلاب اسلامی در ۲۲بهمن۱۳۵۷، بیست و چهار دوره انتخابات مجلس شورای ملی برگزار شد. از این ۲۴دوره، پنج دوره در زمان قاجاریه (۱۳۰۴-۱۲۸۵هش)، هفت دوره در حکومت رضاخان (۱۳۲۰-۱۳۰۴)و دوازده دوره در حکومت محمدرضاشاه (۱۳۵۷-۱۳۲۰) برگزار شد.
🔸مجلسین سنا و مؤسسان به موازات انتخابات مجلس شورا یا تحت شرایط خاصی تشکیل میشد. مجلس سنا بر اساس قانون اساسی مشروطیت در سال ۱۲۸۵هش، به همراه مجلس شورای ملی یکی از دو مجلس قانونگذاری ایران بود که نخستینبار در سال ۱۳۲۸ در زمان محمدرضا پهلوی تشکیل شد و با پیروزی انقلاب اسلامی منحل گردید. با توجه به انتصابی بودن نیمی از نمایندگان سنا توسط شاه، عملاً اراده ملی در انتخاب نمایندگان این مجلس، مفهوم خود را از دست داد و سنا تنها قدرت شاه را فزونی میداد. مجلس مؤسسان، مجمعی از نمایندگان ملت بود که از طریق انتخابات عمومی تشکیل میشد و مسئول تهیه قانون اساسی یا تغییر بعضی از اصول آن بود.
◀️ضمیمه: فصلنامه ۱۵ خرداد شماره ۶۹، ۷۰ زمستان ۱۴۰۰ ، مقاله جستارهای در پیدایش مفهوم انتخابات فرمایشی در ادبیات سیاسی ایران: دکتر فاطمه زینلی
🆔 @Bonyadtarikh
گزارشی از اختناق سیاه مطبوعاتی در دوره رضاخان.pdf
16.22M
🖌گزارشی از اختناق سیاه مطبوعاتی در دوران رضاخان
✳️سالمرگ رضاخان
🔹تیمورتاش؛ وزیر دربار رضاخان: ما قدرت مطبوعات و جرائد را گرفتهایم و هیچوقت پس نخواهیم داد!
🔸سابقه مطبوعات در ایران به دوره قاجاریه برمیگردد. روزنامه نهتنها وسیله ارتباط جمعی و شیوهای برای ارتباط و انتقال پیامها و اخبار به مردم بود بلکه وظیفه و همگرا کردن جامعه با نظام سیاسی حاکم را نیز بر عهده داشت. مطبوعات از بدو پیدایش در ایران کم و بیش تحت سیطره سازمانهای حکومتی بودند اما این سیطره در دوران استبداد رضاخان با هیچ دورهای از تاریخ دوران معاصر ایران قابل مقایسه نیست...
ضمیمه: مقاله «گزارشی از اختناق سیاه مطبوعاتی در دوران رضاخان؛ به همراه اسناد منتشر نشده دربار پهلوی، پیرامون فعالیت روزنامه پیکار در برلین»، فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره 68-67، بهار و تابستان 1400
🆔 @Bonyadtarikh
◀️بیاعتنایی محمدرضا پهلوی به پدر!
✳️فلاکت پهلوی به روایت اسناد؛ به مناسبت سالمرگ رضاخان
🔹 #رضاخان_پهلوی در طول پادشاهی خود اموال و املاک بسیاری را غصب کرد و به ملت ایران ظلمهای آشکار و پنهان فراوانی کرد. اما خوشیهای ظاهری او دوام چندانی نداشت و پس از تبعید به فلاکتی تاریخی دچار شد.
کمتوجهی محمدرضا به وضع مالی پدر نیز در نامههای به جا مانده از او مشهود است. رضاشاه در یکی از نامهها که پنج روز پیش از حرکت به سمت #بمبئی نوشته شد به فرزندش محمدرضا پهلوی مینویسد:
🔸«... راجع به مخارج اقامت این خانواده پر جمعیت در عزیمت خارجه اظهار نکرده اید که از چه محل و به چه ترتیب و به چه اطمینان به ما خواهد رسید. آخر متوجه هستید در ولایت غربت بیگانه نمی توان هر ماه منتظر حوادث و رسیدن وجه از تهران بود؛ لازم است محل پرداخت ماهیانه معلوم شود و ترتیبی داده شود که به یک #بانک خارجه اعتبار و اطمینان داده شود بدون این که هر دفعه محتاج مرکز باشد، مبلغی که معین می شود مرتبا به ما بپردازند. به غیر از این هیچ اطمینانی به این وضع مجهول و نامعلوم فعلی نیست.
🔹تقسیمی هم که برای ماهیانه بچه ها کرده اید لازم نبود. هیچ فکری برای پرداخت یک مبلغ بالنسبه قابلی برای این که بتوانم بعد از رسیدن به مقصد ترتیب زندگانی و سامانی بدهم نداده و مسکوت گذاشتهاید. انتظار دارم با ما به طور عادی و #بیگانه برخورد نشود؛ ممکن است اشخاصی را مأمور نمایند که ترتیب این مسائل را به طور اساسی بدهد[بدهند]. در خاتمه می نویسم از قراری که شنیدم #اشرف مبلغی به علی قوام بدهکار است؛ قروض آن را بدهید که فکرش آسوده باشد.
[رضا پهلوی][112-328-19-ج]»
(پهلویها؛ خاندان پهلوی به روایت اسناد، ج1 ص282)
🆔 @Bonyadtarikh