✳️خاطرات خودنگاشت همسر امام (۷)
◀️در مراسم خواستگاری رسمی بر من چه گذشت
🔹... چیزی نگذشت که آقا #سیداحمد و داماد و دو برادرش آقای پسندیده و آقای #هندی راهی تهران شدند، شب اول رمضان بود. از زنهای طایفه داماد خبری نبود چرا که خانم آقای #پسندیده و همشیره داماد، هر دو وضع حمل کرده بودند و نمیتوانستند سفر کنند و مردها هم معطل نشده بودند... که خود داستانی بود!
🔸... روز دوم ورود آقایان بود که پدر و مادرم کارگرشان آقا ذبیح الله را عقب من فرستادند که امشب میهمان داریم بیایید ... برای رفتن به منزل پدرم مهیا شدم. من هیچگاه تنها از منزل بیرون نمیرفتم، با کارگرمان یا به اصطلاح آن روز «نیمچه خانم» با من همراه میآمد.
🔹وارد که شدم فهمیدم قضیه از چه قرار است نمیدانم چه بگویم، چه حالی پیدا کردم ! با بهت زدگی بیاختیار نشستم، هر یک از اهل خانه میآمدند مرا نگاه میکردند و میرفتند و همه منتظر بودند که چه عکسالعملی از من سر میزند ...(زندگینامه بانو خدیجه ثقفی (همسر امام ) ص 52-50)
🔹🔹🔹
Bonyadtarikhbook-ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
✳️آمریکایی ها چگونه به #تاسیس_اسرائیل راضی شدند؟
🔸روز 15 می در تاریخ فلسطین با نام «#یوم_النکبة»شناخته می شود. این تاریخ، روزی است که در سال 1948 صهیونیست ها رسما تأسیس دولت مجعول «اسرائیل» را در آن اعلام کردند. به وجود آمدن این غده سرطانی یک حادثه اتفاقی نبود بلکه از نیم قرن پیش از این اتفاق، برای آن برنامه ریزی شده، مقدمات به وجود آمدن آن توسط استعمارگران قرن19 و 20 فراهم شده بود.
🔹همانگونه که در اسناد آمده است امریکا به عنوان یک دولت که ضامن امنیت و منافع ملی امریکا باشد، با تشکیل دولت یهود مخالفت بود و مصداق بارز آن در مواضع سران ستاد مشترک و وزیر خارجه و سازمان سیا به هنگام تصمیمگیری ترومن برای به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی در سال 1948، کاملاً آشکار است و سخنان لوی هندرسون، دین آچسون، هنری اف گرادی به عنوان مسئولین دولتی ایالات متحده در تاریخ مضبوط است. ولی اینکه چه شد که تنها پس از 11 دقیقه این رژیم اشغالگر از سوی ایالات متحده به رسمیت شناخته شد، داستانی است که شبیه آن را باید به هنگام صدور اعلامیه بالفور مرور کنیم.
🔹ویلسون رئیسجمهور وقت ایالات متحده به همان قدر به صهیونیسم کممیل بود که یهودیان ایالات متحده. پس در اینجا دو محور باید فعال شود اول دولتمردان امریکایی و دوم لابی یهود در این کشور.
🔸انگیزه اصلی انگلیس برای صدور اعلامیه بالفور کشاندن سرمایه یهودیان به صحنه جنگ جهانی اول با مدیریت دولت امریکا بود و ویلسون این را دریافته بود و به نیات انگلیس در حمایت از صهیونیسم شک داشت. او نسبت به فلسطین یهودی متقاعد شده بود اما فلسطین انگلیسی را قبول نداشت. از سوی دیگر نمیخواست فلسطین یهودینشین را با اولویتهای صهیونیستهای امریکایی منطبق سازد
🔹این فضا منجر به تردید ویلسون گردید که گلهمندی صهیونیستهای امریکایی را فراهم ساخت. ولی لابی یهود از پیش فکر این احتمال را کرده بود.
🔸ساموئل آنترمایر یهودی اشکنازی ساکن در امریکا تنها مدت اندکی پس از انتخاب ویلسون به عنوان رئیسجمهور ایالات متحده در سال 1913 طی یک ملاقات با او، حاضر شد حقالسکوت زنی که مدعی داشتن رابطه نامشروع با ویلسون به عنوان استاد در دانشگاه پرینستون را داشته است، بپردازد و در عوض در قبال این حقالسکوت سنگین، فرد مورد نظر آنترمایر را به عنوان ریاست دیوان عالی ایالات متحده منصوب نماید. این فرد کسی جز لوئیس براندیس رئیس کمیته اجرایی امور صهیونیسم در ایالات متحده نیست که در سال 1916 در این پست گمارده میشود.
🔹یک سال بعد ماشین جنگی روچیلدها به خاطر پیشنهاد صلح آلمان با شدت هر چه تمام در امریکا به تکاپو افتاده است و تبلیغات ضد آلمانی را در سراسر رسانههای گروهی امریکا منتشر میکند. این شرایط رئیسجمهور را مجبور میکند تا تحت اوامر قاضی یهودی دیوان عالی کشور، یعنی لوئیس دمبیتز براندیس از وعده خود به رأیدهندگان عدول کرده و در تاریخ ششم آوریل، امریکا را درگیر جنگ اول جهانی نماید؛ لرد کاوندیش هم در این مورد اعتقاد دارد که دولت انگلیس بر این باور بود که صهیونیستها تا حدودی در انجام این اقدام دخالت داشتهاند... در اواخر همین ماه آرتور بالفور به ایالات متحده سفر میکند تا نسبت به اجرای اقدام بعدی زمینه لازم را فراهم کند. دیدار او هم با یهودیان و هم با لوئیس براندیس تدارک دیده شده بود
🔸سوکولوف تاریخنویس صهیونیست نقش لوئیس براندیس را ستوده و عده زیادی، از نفوذ فراوان او بر رئیسجمهور میگویند و او را اولین یهودی متنفذ در کاخ سفید برمیشمارند. براندیس پس از سفر بالفور هم در متقاعد کردن یهودیان و هم لابی در کاخ سفید نسبت به اعلامیه بالفور نقش محوری داشت اگرچه برخی از این مخالفتها کماکان در یک سطح قابل توجهی وجود داشت.
🔹 ماکس نوردو و از بنیانگذاران صهیونیسم، یهودیان امریکا را تنها امید صهیونیسم میداند. و نوآمی کوهن نویسنده برجسته تاریخ یهود تولد اسرائیل در سال 1948 را بدون حمایت مالی و فشار سیاسی یهودیان امریکا امکانپذیر نمیدانست در واقع اعلامیه بالفور را میتوان هزینهای در نظر گرفت که لندن آماده پرداخت آن بود تا از این طریق یهودیان امریکا را متقاعد کند که با استفاده از نفوذ خود، ایالات متحده را وارد جنگ کنند و همچنین یهودیان روسیه را به متفقین وفادار نگاه دارند. )اسرائیلیات تاریخی، علیرضا سلطانشاهی، صص ۲۷۳-۲۷۲)
🔹🔹🔹
Bonyadtarikhbook-ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
✳️خاطرات خودنگاشت همسر امام (۸)
◀️تنها آراستگی داماد، اتکا به نفس
🔹... مادر و خواهرانم اصرار داشتند که من داماد را ببینم با خود میگفتم چه ببینم و چه نبینم همین است که هست ولی آنان اصرار داشتند...
🔸با خود فکر میکردم آنکه آن همه اصرار دارد حتماً خود را آراسته و لباس خوب پوشیده است ولی با کمال تعجب او را سیدی ساده و بیآلایش، دارای عمامه، قیافهای معمولی معمولی، لاغر، زرد رنگ، سبزه و عبایی کهنه، تو گویی میهمان ما برای مجلس درس مهیا شده بود نه مجلس خواستگاری با دختری با آن خصوصیات، آن هم بعد از از ماهها اصرار و انکار، تنها چیزی که به راحتی میشد در سیمای داماد یافت، اتکاء به نفس بود و بس.
🔹پنداری همه چیز را هیچ میانگاشت و این را به راحتی میشد فهمید ... نه قدرت نه گفتن داشتم و نه قدرت «آری» . درست یادم است که زانوهایم را در بغلم گرفته بودم و در کنار اتاق مظلومانه نشسته بودم، نمیدانم چه فکر میکردم ...(زندگینامه بانو خدیجه ثقفی ( همسر امام ) ص 53-52)
🔹🔹🔹
Bonyadtarikhbook-ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
کارنامه نهضت.jpg
2.48M
📸اطلاعنگاشت «گذری بر کارنامه نهضت آزادی از تأسیس تا انحلال رسمی»
◀️به مناسبت 27اردیبهشت؛ سالروز اعلام موجودیت
🔹نهضت آزادی ایران نام یکی از احزاب سیاسی است که 27اردیبهشت1340 اعلام موجودیت کرد. این حزب که در پیوستگی آشکار با #جبهه_ملی و شخص محمد مصدق بود در مقاطع مختلف سیاسی حضور داشت.
🔸احزاب مختلف سیاسی همواره در تلاش بوده و هستند که کارنامهای غلوآمیز از فعالیتهای خود ارائه کنند که #نهضت_آزادی نیز از این آفات مصون نبوده است. گذری اجمالی بر کارنامه نهضت آزادی از تأسیس تا انحلال ما را به شناخت دقیقتری نسبت به این حزب میرساند. کارنامهای که سکوت در قبال قیام خونین 15خرداد ملت ایران در خود دارد و از دل این حزب گروهک تروریستی مجاهدین خلق به وجود آمد و 30بهمن1366 در پاسخ امام به نامه وزیر کشور عدم رسمیت این حزب اعلام شد.
🔹🔹🔹
Bonyadtarikhbook-ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
✳️ چرا بازرگان منافقین را فرزندان خود خواند+ سند
🔹در دوازدهم اردیبهشت ماه ۱۳۶۰ مقالهای از مهندس مهدی بازرگان در روزنامه میزان به چاپ رسید که واکنشهای فراوانی را برانگیخت.
🔸حتی عنوان مقاله مناقشاتی را در پی داشت: «فرزندان مجاهد و مکتبی عزیزم» از یک سو خطاب به رجوی و اعضا و هواداران وی و از سوی دیگر خطاب به جوانان حزب اللهی و طرفدار نظام.
◀️مهدی بازرگان بدون در نظر گرفتن انحرافات آشکار مجاهدین خلق این گروهک تروریستی را با جوانان جان بر کف انقلابی و حزباللهی یکی کرد و با زبانی منافقانه نوشت:
🔹 «به هر دو شما، سازمان مجاهدین خلق و به گروهها و نهادهایی که عنوان مکتبی اختیار کردهاید، فرزند می گویم و هر دو را برادر همدیگر میدانم»
🔸بازرگان در ادامه مجاهدین خلق را فرزندان نهضت آزادی خوانده خطاب به آنان نوشت:
«مجاهدین خلق، شما فرزندان نهضت آزادی هستید، در سال ۱۳۴۳ که در زندان بودیم به دنیا آمدید و راه خود را پیش گرفتید، بدون آن که از خانه فرار کرده یا اخراج شده باشید.»
البته بازرگان برای اینکه فرزندانِ تروریست خود را از مظان اتهام نجات دهد جوانان انقلابی را هم منحرف و التقاطی نامید و در فرار رو به جلو گفت:
🔹«اگر مجاهدین خلق التقاطی هستند، و معتقدات اسلامی و انقلابی خود را اصرار دارند بر مبنای اصول مارکسیسم بنا نمایند و درخت ایدئولوژی آنها ریشه مارکسیستی دارد، درخت ایدئولوژی شما هم میوههای مارکسیستی دارد، زیرا که اهل قهر و انتقام و انهدام هستید که به هیچ وجه با روح اسلام دمساز نیست و عناد خاص با سود و مدیریت خصوصی داشته اگر دستتان برسد هر چه سرمایه و مالکیت و معامله است از بین برده، کشور را یکسره ملی، یعنی دولتی میکنید.»
🔻بازرگان در بخش دیگری از سرمقاله خود با تعریف از مجاهدین؛ انقلابیها را منحرف میخواند و مینویسد:
🔸«مجاهدین عده قلیل نیستند و نفوذ عجیب در دختر و پسرهای دانشآموز و دانشجو و در مدارس دارند. مکتبیها نیز هم فراواناند هم فداکار، متشکل و مجهز و ستون فقرات انقلاب. منحرف هستید اما نه منافقید، نه مرتجع و نه مزدور اجانب. اصلا این چه حرفی است که هر کس با ما اختلاف داشت بجای آنکه بگوییم در اشتباه یا خطاکار است، بگوییم مزدور دشمنان است.»(روزنامه میزان، 12اردیبهشت1360)
🔹🔹🔹
Bonyadtarikhbook-ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
✳️خاطرات خودنگاشت همسر امام (۹)
◀️خرید جهزیه
🔹... فردای آن روز به محل سکونت خودم یعنی منزل مادربزرگم برگشتم... پس از چند روز مادر بزرگ و مادر مشغول تهیه جهیزیه شدند و آقا سید احمد [لواسانی] مشغول تهیه، خانه کوچکی را در کوچه میرزا محمود وزیر در خیابان امیر کبیر، نزدیک سهراه امین حضور اجاره کردند و یک قطعه فرش مستعمل دوازده متری که برادر داماد با خود از خمین آورده بود – همان که بعداً سالهای سال فرش اتاق ما بود – در اتاق نزدیک درب منزل انداختند ... همان اتاقی بود که عیناً در خواب دیده بودم. که شرح آن گذشت. دو اتاق دیگر هم با جهیزیه من مرتب شد. زمستان بود و ماه بهمن. جهزیه نسبتاً مفصلی داشتم...(زندگینامه بانو خدیجه ثقفی (همسر امام ) ص۵۴)
🔹🔹🔹
Bonyadtarikhbook-ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
✳️نهضت آزادی و تلاش برای حفظ سلطنت پهلوی
◀️پرونده ویژه بنیاد تاریخپژوهی؛ به مناسبت سالروز اعلام موجودیت «نهضت آزادی ایران»
🔻استقرار حکومت قانون (بر پایه سلطنت) اولین اصل از اصول سیاستداخلی « #نهضت_آزادی »
🔴حسن نزیه،از اعضای هیئت مؤسس نهضت آزادی، در روز اعلام تأسیس نهضت آزادی(اردیبهشت۱۳۴۰): نهضت آزادی ایران ضامن حفظ رژیم حاضر است.
🔻نهضت آزادی در بیانیه11آبان1355: اجرای قانون اساسی (سلطنتی) راه رهایی از بحران
🔴نامه درخواست #مهدی_بازرگان از دربار برای ملاقات و مصاحبه تلوزیونی با #شاه در تاریخ 30اردیبهشت1357
⁉️نهضت آزادی همواره ادعای پیشقراولی در نهضت اسلامی را داشت و از این رو اعضای آن به دنبال سهمخواهی از نظام اسلامی برآمدند. اما آیا واقعا این حزب به دنبال براندازی رژیم سلطنتی پهلوی بود؟ اسناد و شواهد تاریخی دیدگاهی دیگر دارند.
◀️متن کامل پرونده «نهضت آزادی و تلاش برای حفظ سلطنت پهلوی»؛ در تارنمای بنیاد تاریخپژوهی-قم:
🔹🔸https://b2n.ir/403662
🔹🔹🔹
Bonyadtarikhbook-ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
📸بهزاد نبوی: نهضتیها از همه انحصارگرتر بودند
◀️ نهضت آزادی از نگاه #دوستان_امروز/۱
🔹#بهزاد_نبوی در مصاحبه ای با روزنامه کیهان نهضت آزادی را اینگونه ترسیم می کند؛
" نهضتی ها در موقعی که قدرت را در دست داشتند از همه انحصارگرتر بودند. در تمام دوران حکومتشان یک نفر حزب اللهی را در مجموعه خود راه ندادند و فقط تیپهای جبهه ملی و منافقین را راه میدادند. عده ای از آن ها در شورای انقلاب دنبال این بودند که مسعود رجوی را شهردار تهران بکنند و وقتی ما راجع به این ها نظر منفی می دادیم می گفتند: شما می خواهید مسایل داخلی زندانتان را با آن ها تسویه کنید."(روزنامه کیهان، ۱۳۷۴/۱۱/۱۸)
🔹🔹🔹
Bonyadtarikhbook-ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
📸میرحسین موسوی، از سران فتنه۸۸: از این همه پررویی نهضت آزادی متعجبم!
◀️ نهضت آزادی از نگاه #دوستان_امروز/۲
🔹مصاحبه اختصاصی #میر_حسین_موسوی با روزنامه جمهوری اسلامی۲۶ فروردین ۱۳۶۲ که در آن به نهضت آزادی به واسطه شعار آزاد نبودن انتخابات هجمه شده بود."بنده این اخطار را مجبور هستم بکنم که شعار تأمین آزادی انتخابات نمی تواند در هنگامه جنگ به عنوان وسیله ای جهت تضعیف جبهه ها به کار گرفته شود و واقعا بنده از این همه پر رویی متعجم!"
🔹🔹🔹
Bonyadtarikhbook-ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.
📸 #هاشمی_رفسنجانی: نهضت آزادی کارش به جایی میرسد که محارب در مقابل جمهوری اسلامی شود.
◀️نهضت آزادی از نگاه دوستان امروز/3
🔹من این را نصیحت میکنم به #نهضت_آزادی، به خانوادههایشان نصیحت میکنم که جلوی اینها را بگیرند. اینها کارشان به جایی میرسد که فردا محارب در مقابل جمهوری اسلامی قرار بگیرند.
🔸اینجور که شروع کردند یعنی همهاش توطئه است. با توطئه آدم نمیتواند کار بکند. (1362/12/20)
🔹🔹🔹
Bonyadtarikhbook-ir
🔸🔸🔸
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی.