روزشمار انقلاب اسلامی
🗓12شهریور1357
🔹در پی تظاهراتی که در تبریز برپا شد، 8نفر از تظاهرکنندگان دستگیر شدند.
🔸سفیر آمریکا در تهران در جمع مقامات بلندپایه به روابط بسیار عالی و پایدار این دو کشور اشاره و روی منافع متقابل و مشترکی که دولتهای ایران و آمریکا را به یکدیگر نزدیک میکند تاکید کرد.
🔹از ساعت22:10 الی 23:10 مراسمی در #تهران با حضور جمعی حدود 12 الی 15 هزار نفر در وسط خیابان ژاله (خیابان مجاهدین اسلام) برگزار شد. در این مراسم آقای سیدیحیی نوری سخنرانی کرد و در پایان اعلامیهای با امضای «آیتالله نوری» توزیع گردید.
منبع: روزهای حماسه و نور، ج1، ص489-491
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
🔆عصر انقلاب اسلامی و روزگار دلواریها
⚫️به مناسبت سالروز شهادت رئیسعلی دلواری
▫️«ما یاد #رئیسعلی_دلواری را از این جهت گرامی میداریم که این مرد شجاع، در راه #اعتقاد_دینی خود، تنها و در غربت با دشمنان جنگید؛ این برای ما چیز بسیار باارزشی است...
▪️در آن روزگاری که #ملت_ایران همه در خواب بودند جز عده بسیار کمی در گوشه و کنارهای کشور و بیگانگان از این غفلت مردم سوءاستفاده میکردند و دشمن بر مناطق مختلفی از کشور عزیز ما تسلط پیدا کرده بود؛ در تهران، نمایندگان دولتهای #انگلیس و روس، آزادانه حکمرانی میکردند و از پادشاهان آن زمان هم حساب نمیبردند؛ در منطقهی فارس هم همینطور؛ در بسیاری از مناطق دیگر کشور، نمایندگان بیگانه مال مردم را میخوردند و بر آنها حکمرانی میکردند و با ملت ایران با #تحقیر برخورد میکردند.
▫️در یک چنین شرایطی، در هر گوشهیی از این کشور، مردان شجاعی پیدا شدند که به حکم دین، #جهاد را بر خودشان واجب دانستند و فکر نکردند که با غربت و دست خالی نمیشود کاری را انجام داد؛ #مردان_خدا این گونهاند.
یکی از این افراد، همین رئیسعلی شماست؛ که #رئیسعلی_ملت_ایران است؛ اگرچه متعلق به دلوار است. یک مرد جوان، در همین سنین جوانیِ شما جوانان، در مقابل انگلیسیها ایستادگی کرد.
▪️البته امروز با آن روز خیلی فرق کرده است؛ امروز همه ملت ایران در مقابل #قدرتهای_متجاوز ایستادهاند؛ امروز ملت ایران در مقابل #آمریکا ایستاده است و از دشمنان چه آمریکا و چه قدرتهای دیگر واهمهیی در دل ندارد. امروز، روز آقایی ملت ایران است.
▫️من به شما عرض کنم، اگر «رئیسعلیها در غربت به شهادت نمیرسیدند، امروز ملت ایران به این عظمت نمیرسید؛ همچنان که اگر شما جوانان در دوران #جنگ_تحمیلی به جنگ نمیرفتید و به جبهه خدمت نمیکردید و #شهادت را به خود نمیپذیرفتید، امروز ایران و اسلام به این عظمت نمیبود.» (مقام معظم رهبری مدظلهالعالی۱۳۷۰/۱۰/۱۳)
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
🔴مدیرِ شهید
◀️نگاهی گذرا به مدیریت شهید قدوسی بر مدرسه علمیه حقانی/1
⚫️به مناسبت سالگرد شهادت آیتالله قدوسی
▫️بنیان #مدرسه_علمیه_حقانی_قم پیش از سال 1339 توسط بانی آن مرحوم حاج علی حقانی گذاشته شد و با برنامهریزی کلان مرحوم #شهید_بهشتی پیش رفت و از سال 1347 تا 1357 ه.ش. به مدیریت #شهید_قدوسی کار خود را ادامه داد.
▪️شهید قدوسی در دوره مدیریتی خود زحمات فراوانی برای تربیت طلاب فاضل و کارآمد تحمل نمود. حجتالاسلام صادقی اردستانی از طلاب وقت مدرسه حقانی میگوید:
▫️«شهید قدوسی معمولاً قبل از طلوع آفتاب به مدرسه می آمدند و تا پاسی از شب به اداره مدرسه میپرداخت.آن مرحوم بر اخلاق، رفتار، حضور و غیاب، تحصیل و امتحان طلاب نظارت جدی داشت؛ آن قدر به امور مدرسه اهتمام داشت که همه کارهای دیگر خود، حتی مبارزه را رها کرده بود.
▪️جالب این است که ایشان برخی از کارهای منزل، از قبیل شستشو و پختوپز را نیز به جهت بیماری همسرش انجام میداد. به هر حال برنامههای #مدرسه_حقانی با فداکاری این شهید بزرگوار پیش رفت و نظم و انسجام در آنجا نهادینه گردید. البته از نقش مدیریت و حمایت مرحوم شهید بهشتی هم نباید گذاشت؛ اگرچه ایشان در آن زمان در شهر #هامبورگ_آلمان مسئولیت مرکز اسلامی آن شهر را به عهده داشت؛ اما هر از گاهی که به ایران میآمد، به مدرسه هم سر میزد و با طلاب حشر و نشر داشت.
▫️از دروس مهم و ضروری مدرسه، هم درس اخلاقی بود که مؤثرترین آنها -که صبح جمعهها برپا میشد- درس اخلاق شهید قدوسی بود؛ آن مرحوم علاوه بر برخورداری از مراتب فضل و کمال، در بین طلاب حضور داشت و نقاط ضعف و مشکلات آنها را میشناخت و به آن اشاره کرده؛ طلاب را از نظر روحی پرورش میداد.(همراه صادق، خاطرات حجت الاسلام و المسلمین احمد صادقی اردستانی، ص 8 و 9)
▪️در این مدرسه؛ شهید بهشتی یک هفته درمیان، در مسجد مدرسه کلاس عمومی برگزار میکرد و موضوع بحث آن جلسه خطوط کلی رفتار انسانها بود. تمام طلاب مدرسه از همه سطوح، مجبور بودند در آن شرکت نمایند. یعنی شهید قدوسی برای همه طلاب شرکت در آن جلسه را اجباری کرده بود. خود آن شهید هم مثل طلاب در مسجد مینشست و حتی گاهی سؤالی را مطرح میکرد که درواقع سؤال طلاب بود.(خاطرات حجت الاسلام و المسلمین سید مهدی طاهری خرم آبادی ص 50 و 51)
#شهید_قدوسی
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
🔴مدیرِ شهید
◀️نگاهی گذرا به مدیریت شهید قدوسی بر مدرسه علمیه حقانی/2
⚫️به مناسبت سالگرد شهادت آیتالله قدوسی
▫️مرحوم شهید قدوسی به حفظ نظم و پیشگیری از حساسیت رژیم پهلوی نسبت به فعالیت مدرسه اهمیت فوقالعادهای میداد:
▪️«شهید #محمد_منتظری از زندان پیام داد که از دوستان طلبه بخواهید به اخبار رادیو گوش کرده، روزنامه بخوانند. ما روزنامههای #کیهان و #اطلاعات را روزانه برای طلاب مدرسه حقانی می گرفتیم و برای تعدادی از طلبه ها هم پول تهیه کردیم، تا رادیو بخرند. این در حالی بود که مسئولان مدرسه روی این مسأله حساسیت داشته و نمی خواستند رادیویی در مدرسه باشد.علت عمده این بود که تقریبا هر روز عصر #ماموران_ساواک به مدرسه آمده و گشتی داخل مدرسه زده و میرفتند. اگر نشانه ای از توجه طلاب به #مسائل_سیاسی میدیدند، برای طلاب و مدرسه مشکل درست کرده مانع درس، بحث و تحصیلات آنها می شدند»(همراه صادق، خاطرات حجت الاسلام و المسلمین احمد صادقی اردستانی، ص44)
▫️همچنین جمعی از طلاب مدرسه حقانی نشریهای انقلابی و داخلی با نام « #شعله » را با رعایت اصول مخفیکاری در مدرسه منتشر کردند که شهید قدوسی،در عین اینکه با اصل کار مخالف نبودند به دلیل حساسیت ساواک، عوامل انتشار را از این اقدام بازداشتند.(همان ص46)
▪️اخراج بخشی از مخالفان دکتر شریعتی از مدرسه حقانی نیز اقدامی دیگر از سوی ایشان برای اهداف ذکر شده بود. حجتالاسلام سیدمهدی طاهری خرمآبادی، از طلاب وقت مدرسه حقانی میگوید:
▫️«یک روز کپی دستخط مرحوم #علامه_طباطبایی را در جواب استفتایی درباره #دکتر_شریعتی به باجه اعلانات پاگرد طبقه ی اول زده بودند. از آن جواب مرحوم علامه طباطبایی همین مقدار یادم مانده که ایشان نوشته بودند:
▪️«ما با دکتر شریعتی دشمنی ذاتی نداریم، ولی او نظراتی دارد که با عقاید اسلامی موافق نیست و در کتاب «اسلام شناسی» خود مسائلی را مطرح نموده که با مبانی اسلام سازگاری ندارد».
▫️من این اعلامیه مرحوم علامه را خواندم و به کلاس رفتم. وقتی از کلاس بیرون آمدم، دیدم آن را پاره کرده اند. در واقع، کار طلاب طرفدار دکتر شریعتی بود. یادم نیست که همان روز بود یا فردایش؛ صبح حدود ساعت نه برای خرید از مدرسه بیرون رفتم. وقتی برگشتم، جمعی از طلاب مدرسه را دیدم که به حالت راهپیمایی از مدرسه بیرون می آمدند. معلوم شد مرحوم قدوسی عده ای را که همیشه درباره افکار دکتر شریعتی - چه مخالفان و چه طرفداران او به دعوا و سروصدا داشتند، از مدرسه اخراج کرده است، اما اینکه پاره شدن اعلامیه علامه طباطبایی در این قضیه مؤثر بوده یا نه، نمیدانم. هر دو گروه طرفداران شریعتی و مخالفان او به بیرون می رفتند و بیشتر مخالفان دکتر شریعتی بودند.»(ص53-52)
▪️مدرسه حقانی با همت شهید قدوسی و شهید بهشتی و سایر شخصیتهای انقلابی منشأ خدماتی برای انقلاب اسلامی شد و بخشی از بدنه مسئولین و فضلای حوزه علمیه تحصیلکردگان آن مدرسه بودهاند.
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
ملاقاتی دیگر با امام
نهضتخوانی؛ بازخوانی گزیدهای از کتاب نهضت امام خمینی/74
🔹در تاريخ 22 خرداد ماه 1344، آقايان شيخ #محمدعلى_صفايى و #سيدمهدى_گلپايگانى به امر حاج #سيدمحمدرضا_گلپايگانى به #تركيه (استانبول) عزيمت كردند و پس از ملاقات با امام و #شهيد_مجاهد_حاج_سيدمصطفى، در تاريخ 28 خرداد ماه 44به تهران بازگشتند...
🔸برادر شهيد حاج سيد مصطفى، براى نگارنده در #نجف_اشرف روايت كرد كه ملاقات امام با آقايان صفايى و سيد مهدى گلپايگانى در استانبول صورت گرفت. امام در اين ديدار لباس محلى روحانيان تركيه را كه ساواک بر او تحميل كرده بود، بر تن داشت. آقاى شيخ محمدعلى صفايى وقتى امام را با آن وضع ملاقات كرد تا آنجا متأثر شد كه نتوانست خود را كنترل كند و به گريه افتاد و لحظاتى را بشدت و با صداى بلند مىگريست.
🔹چنانكه يادآورى كردم، رژيم شاه به اين اميد با ديدار نمايندگان آقاى گلپايگانى با امام در تركيه موافقت كرد كه نگرانى و اضطراب تودهها و #حوزههاى_علميه در مورد امام را كاهش دهد، ليكن از اين ترفند نيز طرفى بر نبست و نگرانى و خشم ملت اسلام همراه با شايعههايى كه
مىتوانست بنزينى بر آتش خشم مردم باشد، روز به روز فزونى مىيافت.(نهضت امام خمینی، ج2، صص128-127)
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
روزشمار انقلاب اسلامی
🗓13شهریور1357
🔹پس از پایان نماز #عید_فطر در مسجد حظیره یزد، گروهی از مردم اقدام به راهپیمایی کردند.
🔸 #روزنامه_اطلاعات در گزارشی شمار تظاهرکنندگان را حدود 50 هزار نفر اعلام کرد.
🔹مردم #رشت- استان گیلان- اعتصاب خود را با برپایی نماز عید فطر پایان دادند. در این شهرستان به عنوان اعتراض به جنایات رژیم، نماز جماعت حدود 8 روز تعطیل بود.
🔸در ساعت 8 ، هزار نفر از مردم #آمل پس از خروج از مسجد حاج علی کوچک به سمت صحن #امامزاده_ابراهیم(ع) حرکت کردند و به تظاهرات پرداختند. در صحن امامزاده ابراهیم(ع) شخصی به نام آقای اسدیان سخنرانی کرد و ضمن بیان مطالبی، تشکیل حکومت اسلامی و بازگشت امام به وطن را خواستار شد.
منبع: روزهای حماسه و نور، ج1، ص494-497
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
تاکتیکهای مبارزاتی شهيد مصطفى خمينى برای شکست تبعید/صفحه نخست
نهضتخوانی؛ بازخوانی گزیدهای از کتاب نهضت امام خمینی/75
🔹در آن شرايط كه افكار عمومى و اعتراضات پيگير و روزافزون مقامات روحانى و تودههاى مبارز و آگاه، رژيم شاه را در مورد ادامه تبعيد امام، سخت تحت فشار گذاشته و به انديشه راه حلى براى بيرون آمدن از آن مشكل واداشته بود، مجاهد شهيد حاج #سيدمصطفى_خمينى نيز از طريق مقامات #سازمان_امنيت_تركيه براى بازگشت به ايران به رژيم شاه فشارهايى وارد مىآورد و بار مشكلات آن را سنگينتر مىكرد.
🔸برادر شهيد بهحق مىدانست كه وجود او در ايران در آن شرايط مرگبار تا چه پايه لازم و ضرورى مىباشد و رژيم ايران با تبعيد او به دنبال امام چه توطئهاى در سر داشته و چه ضربهاى مىخواهد به #نهضت_اسلامى ايران وارد آورد.
🔹از اين روى بر آن بود كه به هر قيمتى و تحت هر شرايطى خود را به ايران برساند و توطئه دشمن را در مورد از هم پاشاندن نيروى منسجم تودههاى مبارز خنثى و بىاثر سازد. او براى تحقق بخشيدن به انديشه مقدس خويش، بىخبرى و بىاطلاعى از فرزندان خود را دستاويز قرار
داده، به رئيس سازمان امنيت شهر #بورسا مىنويسد:
🔸بسمه تعالى
جناب سرهنگ #على_چتز
متمنى است لطفاً اقدام فرماييد كه بنده مىتوانم به ايران مراجعت كنم، چه آنكه از اوضاع خانوادگى هيچ اطلاعى در دست نيست و بدين جهت هم آقاى والد ناراحت هستند.
البته از بذل لطف دريغ نخواهيد فرمود و ناراحتى من هم براى بچههايم موجب ناراحتى ايشان مىباشد. البته هر چه زودتر اقدام خواهيد فرمود. تاريخ 29 اسفند 43 ـ سيد مصطفى خمينى
🔹به دنبال گفتگويى كه مقامات سازمان امنيت تركيه با رژيم ايران به عمل آوردند، رئيس ساواک ايران اعلام داشت كه «آمدن او مانعى ندارد ولى اگر كوچکترين عمل خلافى بكند و يا تماسهايى غيرمعقول بگيرد يا اشخاص ناباب را بپذيرد، در مناطق جنوبى ايران زندانى خواهد شد...».
🔸چنانکه اشاره شد، از آنجا كه مجاهد شهيد سيد مصطفى بر آن بود كه براى پيشبرد اهداف عاليه و منويات مقدس امام به هر قيمتى و تحت هر شرايطى خود را به ايران برساند، شرايط پيشنهادى از طرف ساواک را پذيرفت و چون خواسته بودند كه تعهدنامه را كتباً بنويسد، متنى به شرح زير نگاشت:
🔹بسم اللّه الرحمن الرحيم
1. به هيچ وسيله دخالت در سياست نكردن و كارى بر ضد حكومت انجام ندادن.
2. به هيچوجه تماس با اشخاص مخالف حكومت نگرفتن و ارتباط با آنان نداشتن.
3. امتناع مىنمايد از قبول تماس با اشخاص و جماعتى كه بر ضد حكومت باشند، اگر چه آنان تقاضا كنند. در تاريخ 21 مارس و 11 فروردين 44.
سيد مصطفى موسوى خمينى
🔸ساواک شاه با بررسى بازتاب بازگشت شهيد سيد مصطفى خمينى به اين نتيجه رسيد كه ورود او به ايران مىتواند تمام نقشههاى آن سازمان در مورد قطع ارتباط روحى و صورى تودههاى مسلمان با امام و به فراموشى سپردن او را نقش بر آب كند و بار ديگر به وسيله سيدمصطفى خمينى ارتباطى محكم و استوار ميان مردم و امام برقرار گردد و انسجامى ژرف ميان مجاهدين راستين راه خدا به وجود آيد...
🔹مقامات ساواک با دريافت تأثيرات شگرف بازگشت شهيد سيد مصطفى خمينى به ايران، كوشيدند كه با مطرح كردن شرايط سختترى او را از تصميم بازگشت به ايران منصرف كنند؛ از اين رو تعهدنامهاى را كه حاج سيد مصطفى نوشته و فرستاده بود، رد كرده، خود تعهدنامهاى
تنظيم كردند و براى او فرستادند، به اميد آنكه او از امضاى آن سر باز زند و انديشه بازگشت به ايران را از سر بيرون كند.(نهضت امام خمینی، ج2، 136-130)
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
تاکتیکهای مبارزاتی شهيد مصطفى خمينى برای شکست تبعید/صفحه دوم
🔸متن تعهدنامه تنظيمى از طرف ساواک چنين است:
اينجانب سيد مصطفى مصطفوى معروف به موسوى خمينى، فرزند #آيتاللّه_روحاللّه_خمينى، داراى شناسنامه شماره 38 صادره از خمين، متعهد مىشوم كه اولاً در هيچ كار سياسى دخالت ننمايم. ثانياً در هيچ #دستهبندى_سياسى شركت نكنم. ثالثاً با هيچ فرد يا دسته يا حزبى كه قصد و مرام و فعاليتشان مخالف حكومت و منافع كشور است، رفت و آمد و گفتگو نكنم و تماس نگيرم. رابعاً تعهد مىكنم كه پس از برگشتن به ايران در هر نقطهاى كه دولت صلاح بداند، زندگى كنم و بدون اجازه، محل زندگى خود را تغيير ندهم....
🔹به دنبال آن با خط ديگرى اضافه شده:
در غير اين صورت، مقامات صالحه مُحق خواهند بود كه دربارهام كه به تاريخ... كه صلاح بدانند رفتار كنند.
🔸شايد مقامات ساواک در اين انديشه بودند كه مگر بتوانند با اخذ اينگونه التزامنامههاى سخت و شديد، حاج سيد مصطفى خمينى را از سفر به ايران منصرف كنند؛ ليكن از آنجا كه هدف و انگيزه آن شهيد از بازگشت به ايران والاتر و بالاتر از آن بود كه با اينگونه التزامنامهها بتوان از آن صرفنظر كرد، حاج سيد مصطفى عين التزامنامه تنظيمى ساواک را با خط خود نوشت و اسم و شهرت خود را به طور واضح و روشن زير آن گذاشت. لازم به يادآورى است كه جمله آخر التزامنامه ساواک: «در غير اين صورت مقامات صالحه...» در التزامنامهاى كه شهيد با خط خود نوشته، آورده نشده است. نمىدانم مقامات ساواک از گنجاندن آن منصرف شدهاند يا آنكه شهيد از پذيرش آن سر باز زده است. البته احتمال دوم بعيد به نظر مىرسد، چون ساواک به منظور بازداشتن او از بازگشت به ايران به دنبال بهانه مىگشت و نياوردن جمله مزبور در متن التزامنامه مىتوانست از طرف ساواک بهانه خوبى براى عدم پذيرش درخواست او باشد. چنانکه در همين التزامنامه تنظيمى ساواک كه شهيد مصطفى خمينى آن را با خط خود نوشته بود، به بهانه آنکه فقط اسم و فاميل خود را زير التزامنامه گذاشته و آن را امضا نكرده است، بازگرداندند و زير آن نوشتند: «تعهدى كه پيوست بود، چون فاقد امضا بود به مقصد عودت داده شد. 44/3/27.
🔹آنگاه كه شهيد آن را امضا كرد و راه هرگونه بهانهجويى را بر آنان بست، رئيس ساواک آنچنان وحشتزده و نگران شد كه فرمان خونبار و وحشتناكى صادر كرد كه نمىتوان گفت #شاه از آن بىخبر بوده است و شايد هم فرمان از طرف خود او بوده است. فرمانى كه فقط ديوانگان يا
طاغوتهاى مغرور و خونآشام جهانى مىتوانند آن را صادر كنند.
🔸اين فرمان تا آنجا غيرانسانى و وحشتناک بود كه #سپهبد_مقدم، رئيس ساواک تهران به خود اجازه نداد كه آن را روى كاغذ بياورد و فقط نوشت: «ضمناً اوامر ديگرى صادر فرمودند كه شفاهاً به سركار #سرهنگ_مولوى و ساير مسئولين اعلام گرديد»!
🔹در اين فرمان تاريخى! آمده است:
مىتواند بيايد مشروط به آنکه در دهات خود در نزديكى خمين زندگى نمايد و بايد دو نفر ژاندارم و دو نفر مأمور آگاهى از شهربانى مراقب بوده كه با يک نفر غير از اهل منزل خود و بستگان درجه يک تماس نگيرد و اگر هر كس از اطراف منزل رد شد، به وسيله تيراندازى بايد معدوم شود. در غير اين صورت نمىتواند بيايد!!
🔸فرمان اعدام هر كس كه به خانه مرحوم سيد مصطفى خمينى نزديک شود، به نظر مىرسد كه از طرف خود شاه بوده است و آنچه دنبال آن آمده: «در غير اين صورت نمىتواند بيايد» هشدارى به فرمانبران، مقامات نظامى، انتظامى و ساواک بوده است كه اگر اين فرمان را نمىتوانيد به اجرا دربياوريد، نمىتواند بيايد. از اين رو مىبينيم با آنكه شرايط سخت و شديد و التزامنامه مورد دلخواه ساواک و ديگر پيشگيرىهاى به اصطلاح امنيتى همه انجام پذيرفت، جريان بازگشت شهيد سيد مصطفى خمينى يکباره متوقف گرديد و ديگر در اين زمينه سخنى به ميان نيامد. چون مقامات ساواک و ديگر مقامات دولتى به خوبى مىدانستند كه او را هر چند در دوردستترين نقاط كشور اسكان دهند، سيل جمعيت به آنجا سرازير خواهد شد و اجراى فرمان اعدام درباره آنان عملى و قابل اجرا نخواهد بود، از اين رو ناگزير بودند كه از پذيرش او به ايران خوددارى ورزند.(نهضت امام خمینی، ج2، 136-130)
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
روزشمار انقلاب اسلامی
🗓14شهریور1357
🔹مراسمی در تبریز با سخنرانی آقای #سیدمحمدعلی_قاضی_طباطبایی در مسجد شعبان برگزار گردید.
🔸بعداز ظهر امروز مراسمی در قم به مناسبت شهادت آقای علی اوسطی از سوی فرزند آیتالله #مرعشی_نجفی با حضور بیش از 5هزار نفر در حسینیه آقای مرعشی نجفی برگزار گردید. پس از پایان مراسم تظاهراتی برپا شد که تا پاسی از نیمه روز 57.6.15 ادامه داشت.
منبع: روزهای حماسه و نور، ج1، ص504
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
شریعتمداری و اعزام دیرهنگام نماینده به تبعیدگاه
نهضتخوانی؛ بازخوانی گزیدهای از کتاب نهضت امام خمینی/76
🔹رژيم شاه پيش از آنكه امام را از تركيه به عراق منتقل كند، با عزيمت نمايندگان آقاى شريعتمدارى به تركيه و ديدار آنان با امام موافقت كرد، شايد روى اين انگيزه كه مردم عصيانزده و مقامات روحانى را آرام سازد و نگرانى آنان را نسبت به امام كاهش دهد. با توجه به آنكه مىخواست همان روزها امام را به عراق منتقل كند، به اين صحنهسازى نيازى نبود؛ يا براى اين بود كه نمايندگان آقايان خوانسارى و گلپايگانى قبلاً به ديدار امام رفته بودند و شريعتمدارى هم براى آنكه از قافله عقب نماند، دست به چنين كارى زد، آن هم در لحظههاى آخر، كه هيچ فايدهاى نمىتوانست دربرداشته باشد.
🔸آقاى شيخ عبدالجليل جليلى كه از طرف آقاى شريعتمدارى به ديدار امام رفته بود، پس از بازگشت طى گفتگويى اظهار داشت:
🔹صبح روز دوشنبه به اتفاق آقا مصطفى به #تركيه عزيمت و در فرودگاه تركيه شخصى به نام #عليخان معاون سازمان امنيت تركيه ما را به منزلى برد كه آقاى خمينى را هم از #بورسا به آنجا آورده بودند و در عرض 5 روزى كه در تركيه اقامت داشتيم، سه روزش با آقاى خمينى بوديم و در آنجا صحبت من راجع به استخلاصشان شد. به ايشان اظهار نمودم: وضع #حوزه_علميه_قم در اثر فقدان شما خيلى خراب است، اجازه بفرماييد كه علما از دولت بخواهند كه شما را آزاد كنند. ايشان گفتند: «من هيچوقت حاضر نيستم تسليم دولت و رفتار زشت آنها شوم». ضمناً ايشان اظهار نمودند: «در صورتى كه با بازگشت من موافقت گردد، #شهررى نيز خوب است»....
🔸پاسخ قاطع امام مبنى بر آنكه «من هيچوقت حاضر نيستم تسليم دولت و رفتار زشت آنها شوم»، مىرساند كه اين گفتگو دور از چشم مأموران ساواك صورت گرفته است و به همين دليل از طرف مأموران و گماشتگان ساواک گزارش نشده است. (نهضت امام خمینی، ج2، ص140)
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
روزشمار انقلاب اسلامی
🗓15شهریور1357
🔹حوزه علمیه قم با انتشار اعلامیه ای، روز پنجشنبه 57.6.16 را تعطیل و عزای عمومی اعلام کرد. این اعلامیه روی دیوار مسجد امام حسین(ع) تهران نیز نصب شد.
🔸بنا بر گزارش خبرگزاری آلمان جامعه دانشجویان مسلمان در اروپا سرنگونی رژیم پادشاهی ایران را شرط اولیه بازگشت صلح به این کشور دانست.
🔹هزاران نفر از مردم خمین با برپایی تظاهراتی، آزادی 2 نفر از روحانیان این شهر را خواستار شدند. این عده سپس در مسجد بزرگ این شهر تجمع کردند و آقای رسول منتجب نیا سخنرانی کرد.
منبع: روزهای حماسه و نور، ج1، ص505-507
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
وضعیت حوزه علمیه نجف در زمان تبعید امام به عراق
نهضتخوانی؛ بازخوانی گزیدهای از کتاب نهضت امام خمینی/77
🔹استعمار جهانى و جهانخواران بينالمللى از #حوزه_علميه_نجف، ضربههاى سهمگين، سنگين و توانفرسايى در طول تاريخ خوردهاند. در جريان #تنباكو، #مشروطه و #اشغال_عراق توسط استعمار انگليس، فارغالتحصيلان و تربيتشدگان حوزه نجف، نقش مهم و اساسى در شكست جهانخواران داشتهاند واز اين روى از همان زمانها، استعمارگران در صدد برآمدند آن حوزه را كه در برابر مطامع و منافع آنان در كشورهاى اسلامى به صورت دژ محكم و استوارى مقاومت مىكرد، درهم بشكنند. براى انجام اين نقشه، مهرههاى كارآزموده و ورزيدهاى را در دل حوزه نجف گماشتند تا آن حوزه را كه به صورت يک برج مراقبت، اوضاع و احوال كشورهاى اسلامى را زير نظر داشت، از صحنه سياست و مسائل روز خارج كرده و به يکسرى مسائل داخلى سرگرم كنند.
🔸مهرههاى كهنهكار استعمار كه با لباس روحانيت در مركز تشيع (حوزه نجف) گماشته شده بودند و از مكتب ارتجاعى و استعمارى جهانخواران درس نيرنگبازى و پشتهماندازى، دروغ، فريب، مكر و حيله آموخته بودند، طى نيمقرن تلاش و كوشش بهتدريج اين نقشه خانمانسوز استعمار را در حوزه علميه نجف پياده كردند و در دور داشتن افراد و آحاد حوزه از آموزشگاه انقلابى قرآن و سرگرم ساختن آنان به يکسرى مسائل روبنايى، قشرى، تخديركننده و ايجاد جمود فكرى و #جوّ_ارتجاعى و انحرافى، نقش گستردهاى ايفا كردند.
🔹با وارونه جلوه دادن حقايق، شايعهسازىها، دروغپردازىها، برچسبهاى ناروا، چهرههاى ارزنده #انقلابى را در ميان مردم و عالم مجاهد، حاج شيخ عبدالكريم زنجانى كه عمرى را با افتخار در حوزۀ نجف زيست، به دنبال سفرى به سوريه و ايراد نطقى در مسجد اموى دمشق، (براى نخستين بار يك عالم شيعه در آن مسجد سخن مىگفت و پيروان پراكندۀ اسلام را به اتحاد و يگانگى در برابر استعمار فرا مىخواند) تا آنجا در حوزۀ نجف مورد حمله و لعن و طعن قرار دادند كه ديگر نتوانست سر بلند كند و براى هميشه خانهنشين شد! تنها بزه و گناه نابخشودنى او كه دچار چنين كيفر و عقوبتى شد، اين بود كه در مسجد اموى دمشق، روح واقعى اسلام و آنچه را كه از اسلام راستين دريافته بود، بازگو كرد!
🔸شادروان #شيخ_شلتوت، مفتى فقيد و بزرگ مذهب تسنن كه فتواى تاريخى و انقلابى جواز پيروى از مذهب جعفرى را صادر كرد و پشت استعمارگران را به لرزه آورد، در حوزه نجف تا آنجا منفور و مبغوض بود كه گويى فتواى كفر و الحاد پيروان مذهب تشيع را صادر كرده است!
🔹دستپروردههاى استعمار و ارتجاع در حوزه نجف به منظور پيشگيرى از اثرات وحدتآفرين و تفرقهزداى اين فتواى تاريخى دست به تفسير و توجيه رسوا و فضيحانهاى مىزدند و تلاش داشتند كه به مردم شيعه بباورانند كه «... سنىها» با صدور اين فتواى تاكتيكى مىخواهند
استقلال هزار و چند ساله شيعه را از بين ببرند و يک ديكتاتور سنى ( #جمال_عبدالناصر) را بر شيعهها سلطه بخشند و شيعيان را ذليل و خوار كنند!! حوزه را بدنام و ساقط كردند...
🔸شعار ارتجاعى و استعمارى « #تفكيک_دين_از_سياست » كه زاييده انديشه استعمارگران و دشمنان سوگندخورده اسلام است، در حوزه نجف بشدت رواج داشت و خيلى جدى به كار بسته مىشد و روى آن تبليغ به عمل مىآمد. تلاش مىشد كه محصلين علوم اسلامى و روحانيان حوزه از دخالت در امور سياسى و اصولاً انديشيدن به مسائل كشورى دور بمانند و تا آنجا كه امكان داشت در آنان روح يأس و نااميدى پديد مىآوردند. در نشستها و مجالس انسى كه در محافل و مجالس نجف داشتند، به مسموم كردن افكار نسل جوان روحانى و دانشگاهى و دور داشتن آنان از #انديشههاى_انقلابى_اسلام و نهضت رهايىبخش امام در ايران، اهتمام زيادى به خرج مىدادند. روى اين پندار عارى از حقيقت سخت تكيه مىكردند كه بدون يارى و حمايت يكى از دو ابرقدرت غرب و شرق هيچ حركتى به ثمر نمىرسد!! و تأكيد داشتند كه اساساً مسخره است كسى بپندارد بدون تكيه بر يكى از ابرقدرتها بتوان كارى كرد و گامى برداشت!!...
🔸البته نمىتوان ناگفته رد شد كه بسيارى از علماى والامقام شيعه در كشورهاى اسلامى و عربى داراى موضع اسلامى ـ انقلابى بودند و با افكار منحط استعمارى و تفرقهافكنانه بشدت مبارزه مىكردند و در راه بسيج مردم شيعه به سوى انقلاب اسلامى جهانى و اتحاد همه مسلمانها و... هماره سختكوش و پرتلاش بودند؛ ليكن چه توان كرد كه آنان نيز از طرف سفارتخانههاى شاه و مهرههاى مرموز استعمار در نجف تا آنجا بايكوت شده بودند كه نقشى نمىتوانستند ايفا كنند. (برای مطالعه تفصیلی: نهضت امام خمینی، ج2، صص154-149)
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
روزشمار انقلاب اسلامی
🗓16شهریور1357
🔹صبح امروز کلیه مغازههای خیابانها و بازار در شهرهای اردبیل، اهواز، ایلام، بهبهان، تویسرکان، تهران، خرم آباد، خمین، دزفول، رضاییه(ارومیه)، زنجان، قزوین، کازرون، کاشان، کرج، ملایر، نهاوند، و همدان، 80 درصد از مغازههای شهرهای شاهرود، ورامین و دماوند تعطیل بود.
🔸صبح امروز کلیه مغازههای بازار و خیابانهای اطراف قم تعطیل بود. این تعطیلی در پی صدور اعلامیه از سوی حوزه علمیه این شهر صورت گرفت.
🔹در ساعت 16حدود 2500 نفر از مردم آبادان در گورستان شهر گرد آمدند و شعار«ما استقلال، آزادی و حکومت اسلامی میخواهیم» سر دادند. این گردهمایی با سخنان یکی از روحانیان و شعارهای اجتماع کنندگان علیه رژیم پایان یافت.
🔸حدود ساعت 19 دکتر #سیدمحمد_بهشتی در تهران در حضور جمعی حدود 3 هزار نفر در میدان شهیاد(آزادی) قطعنامهای را در 10 ماده قرائت کرد. آزادی کلیه زندانیان سیاسی، برقراری حکومت اسلامی به رهبری امام، بررسی دانشگاهها و وضعیت دانشجویان و ... از مواد این قطعنامه بود.
منبع: روزهای حماسه و نور، ج1، ص509-511
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
قیام ۱۷شهریورمشهد.pdf
260.6K
قیام ۱۷ شهریور در مشهد مقدس
سالگرد قیام خونین ۱۷ شهریور
▫️حادثه ۱۷ شهریور ۱۳۵۷ از جمله حوادث و رویدادهای مهم انقلاب اسلامی به شمار می رود. در این روز، بیشتر شهرهای کشور شاهد تظاهرات میلیونی مردمی بود که ضمن لبیک به مرجعیت دینی و روحانیت، در خیابان ها ضد رژیم پهلوی شعار دادند. این تظاهرات در حالی رخ داد که در ۱۱ شهر، از سوی دولت، حکومت نظامی اعلام شده بود. در مشهد این روز مصادف با بازگشت آیت الله #سیدحسن قمی پس از یک دوره ۱۳ ساله به #کرج بود. ورود ایشان به #مشهد باعث شدت یافتن تظاهرات و اعتصابات و همچنین قوت قلبی برای مبارزان گردید.
▪️از سویی دیگر، بازگشت ایشان بر شهرت و نفوذ وی در بین توده های مردمی افزود و بیت ایشان مجددا کانون مبارزات قرار گرفت.کشته و زخمی شدن عده ای از مردم در ۱۷ شهریور در #میدان_ژاله تهران، مشهد و دیگر شهرها وضعیت را در کشور بحرانی تر کرد. روحانیت مشهد با محوریت آیات #سیدعبدالله شیرازی و قمی با صدور اعلامیه های متعددی، ضمن محکوم ساختن این حادثه، در سراسر کشور عزای عمومی اعلام کردند و بر ادامه مبارزه تا سرنگونی کامل رژیم تأکید نمودند.در مقاله پیش رو سعی شده تا فرایند قیام ۱۷ شهریور در مشهد و واکنش جامعه روحانیت این شهر در قبال این حادثه مورد کنکاش و بررسی قرار گیرد.
ضمیمه: مقاله «بررسی قیام ۱۷شهریور۱۳۵۷ در مشهد»؛ حسن شمس آبادی، فصلنامه تخصصی پانزده خردادٰ، شماره۲۰،تابستان۱۳۸۸
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
مطبوعات.pdf
689K
قیام خونین ۱۷ شهریور به روایت مطبوعات خارجی
🔴سالگرد قیام خونین ۱۷ شهریور
مقاله «جمعه سیاه در ایران» گزارش بخش انگلیسی روزنامه #لوموندـپاریس در روز ۱۷سپتامبر ۱۹۷۸ مربوط به کشتار ۱۷شهریور/۸سپتامبر ۱۹۷۸ #میدانـژاله تهران به دست دژخیمان رژیم پهلوی و نظام مشروطه سلطنتی میباشد. این مقاله به همراه تعداد دیگری از مقالات روزنامههای خارجی در جزوهای تحت عنوان «گزارش کوتاه درباره جمعه سیاه» در سال ۱۳۵۷ در ایران منتشر گردید. گردید.
🖇ضمیمه: مقاله «جمعه سیاه در ایران و گزارش های مطبوعات خارجی»، فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره۲۸، تابستان ۱۳۹۰
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
📷اطلاع نگاشت:مهمترین نکات روایت لوموند پاریس از قیام خونین ۱۷ شهریور
1 .دروغ پردازي رژيم شاه در وصل كردن انقلاب اسلامی به نيروهای بيگانه!
2 .بی نظير بودن حضور مردم در صحنه انقلاب
3 .اعلام برائت بعضی از روحانيون مثل شريعتمداری و بعضی از احزاب مثل جبهه ملی و نهضت آزادی از موافقت با راهپيمايی های مردمی انقلاب
4 .حقير بودن جريان های به ظاهر ملی- مذهبی در مقابل عظمت حضور مردم در انقلاب و پيروی از رهبری امام
5 .رهبری بلامنازع انقلاب توسط خمينی كبير
6 .ددمنشی رژيم پهلوی در كشتار مردم
7 .حضور سربازان اسراييلي در كشتار 17شهريور 1357 در ميدان ژاله
برگرفته از: مقاله «جمعه سیاه در ایران و گزارش های مطبوعات خارجی»، فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره۲۸، تابستان ۱۳۹۰
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
تبعیدگاه دوم
نهضتخوانی؛ بازخوانی گزیدهای از کتاب نهضت امام خمینی/78
🔹روز سهشنبه 13 مهرماه 1344 (9 شهر جمادى الثانى 1385) هواپيماى حامل امام و حاج #سيدمصطفى_خمينى از تركيه به سوى عراق پرواز كرد. در ساعت 2 بعدازظهر در باند فرودگاه بينالمللى #بغداد بر زمين نشست و مسافرين پياده شدند.
🔸امام و حاج سيد مصطفى به گمان آنكه مأموران عراقى براى تحويل گرفتن آنان و بردنشان به محل تحت نظر آمادهاند، دقايقى در سالن فرودگاه منتظر ماندند و چون به ظاهر از مأموران خبرى نشد از فرودگاه بيرون آمدند و با تاكسى راهى #كاظمين شدند.
🔹شهيد سيد مصطفى خمينى روايت مىكرد كه «در فرودگاه بغداد، امام سر كرايه تاكسى چونه مىزد و سوار نمىشد، به شوخى به او گفتم: تا مأموران سر نرسيدهاند و ما را دستگير نكردهاند بيا در ريم و او را وادار كردم كه سوار شود!».
🔸ساعتى بعد هر دو در #مسافرخانه_جمالى كاظمين اتاقى گرفته به استراحت پرداختند. امام پس از لحظهاى استراحت از جا برخاست و روانۀ حرم مطهر شد. شهيد سيد مصطفى در مقام تماس تلفنى با حاج #شيخ_نصراللّه_خلخالى در نجف برآمد تا ورودشان را خبر دهد؛ اما چون او را نتوانست بيابد به منزل آقاى خويى تلفن كرد و ورود امام و خود را به پيشكار منزل كه در آن ساعت تنها در آنجا بود خبر داد و از او خواست كه منزلى برايشان در نجف در نظر بگيرند.
🔹صاحب مسافرخانه جمالى، آقاى #عبدالامير_جمالى كه تا آن لحظه امام و فرزندش را نشناخته بود از گفتگوى تلفنى حاج سيد مصطفى خمينى به نجف دريافت كه اين ميهمانان تازهوارد چه كسانى هستند بنابراين فوراً در مقام تجليل و تكريم برآمد و با اصرار، ايشان را به
منزل شخصى خويش برد و منزل را دربست در اختيار آنان قرار داد.
🔸ديرى نپاييد كه خبر ورود امام به عراق برقآسا در محافل روحانى نجف اشرف طنين افكند و سر زبانها افتاد؛ ليكن براى هيچكس اين خبر باوركردنى نبود. روحانيان و محصلان علوم اسلامى براى اطلاع از صحت و سقم خبر به مدرسه آيتاللّه بروجردى كه جنبه مركزيت حوزه نجف را داشت، روآوردند و در انتظار رسيدن خبر قطعى از كاظمين در آنجا گرد آمدند. طولى نكشيد كه زنگ تلفن مدرسه به صدا درآمد و ورود امام را به كاظمين بشارت داد. روحانيان جوان با دريافت اين بشارت به كف زدن پرداختند و مدرسه يكپارچه در شور و شعف فرورفت.(نهضت امام خمینی، ج2، صص161-159)
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
روزشمار انقلاب اسلامی
🗓17شهریور1357
🔹در ساعت 6 رادیو برای اولین بار اطلاعیه حکومت نظامی را در تهران و یازده شهر دیگر اعلام کرد.
🔸در ساعت 17:30 تظاهراتی در مشهد با حضور جمعی حدود 6 هزار نفر در میدان دقیقی برپا شد.
🔹در ساعت15:30 مراسمی در ساری با حضور 500 نفر و با سخنرانی آقای نظری در مسجد رضاخان برگزار شد. پس از پایان مراسم جمعیت هنگام خروج از مسجد علیه رژیم شعار دادند.
🔸در ساعت 8 حدود 25هزار از مردم تهران با شعارهایی انقلابی از خیابانهای مختلف به سمت میدان ژاله(شهدا) حرکت کردند و در مقابل، نیروهای نظامی به تیراندازی دست زدند. در این تظاهرات شمار زیادی از مردم به شهادت رسیدند.
منبع: روزهای حماسه و نور، ج1، ص512-515
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
پیام به ملت ایران درباره کشتار وحشیانه 17 شهریور
🔴سالگرد قیام خونین ۱۷ شهریور
بسم الله الرحمن الرحیم
ملت شریف و شجاع ایران
▫️بار دیگر شاه با دستور حکومت نظامی در تهران و سایر شهرستانهای بزرگ ایران، ثابت کرد که پایگاهی در میان ملت ندارد. اعلام #حکومتـنظامی در محیطی آرام ـ به اقرار رادیو و مطبوعات ایران که راهپیمایی با کمال آرامش در آن انجام می گرفت ـ نه تنها قانونی نیست بلکه جرم است و دستور دهنده آن مجرم.
▪️شاه برای به رگبار بستن مردم بی دفاع و مظلوم هیچ بهانهای را بهتر از حکومت نظامی ندید. روزهای اخیر، تهران و سایر شهرستانهای مهم ایران برای اظهار مظلومیت و مخالفت با مجرمی که 35 سال بر مقدرات آنان سلطه دارد و جنایات و خیانتهای او در کشور و مخالفتهای او با قانون اساسی واضح است، شاهد راهپیماییهای آرام بود.
▫️اظهار مخالفت با مجرمی که تمام هستی ملت را به باد داده است، از طرف کسانی بود که در حد عالی شعور سیاسی و دینی بودند؛ به طوری که حاضر شدند ارتش را گلباران کنند ولی «#دولتـآشتیـملی»، آنان را به عنوان شعار برخلاف قانون اساسی، محکوم نمود؛ و حال آنکه شعار آنان بر ضد قانون اساسیشکن ـ یعنی #شاه ـ بود. شعار بر ضد رژیم تحمیلی غیر قانونی بود، اظهار مظلومیت بود ولی واقعیت این است که شاه میخواهد انتقام خود را از ملت بی دفاع بگیرد، و با صحنهسازیهای مبتذل، ملت بیدفاع را به مسلسل ببندد و نفسها را به خیال باطل خودش در سینه خفه گرداند ولی دیگر دیر شده است و ملت مظلوم و بیدار ایران آگاه گردیدهاند. من هنوز اطلاع دقیقی از کشتگان و مجروحان در سراسر ایران ندارم؛ ولی خبرگزاریها تعداد کشتگان را به صدها نفر گزارش دادهاند و خبرهایی از ایران، این تعداد را بیش از هزار نفر میگویند. اکنون بر #ملتـشجاعـایران است که به هر ترتیبی که ممکن است به مجروحین بیشمار خود، خون، دوا و غذا برساند و از هر گونه کمک مالی دریغ ننماید.
▪️چهره ایران امروز گلگون است و دلاوری و نشاط در تمام اماکن به چشم می خورد. آری این چنین است راه امیر مؤمنان علی و سرور شهیدان امام حسین. ای کاش «خمینی» در میان شما بود و در کنار شما در جبهۀ دفاع برای خدای تعالی کشته می شد.
▫️ملت ایران! مطمئن باشید که دیر و یا زود پیروزی از آن شماست. شاه با حکومت آشتی ملی می خواهد روحانیت شریف ایران و سیاسیون محترم را در کشتار خود سهیم گرداند ولی فریب او خیلی زود برملا گردید. اِنَّ کَیْدَ الشَّیطانِ کانَ ضَعیفاً.
▪️جهان باید بداند که این است فضای باز سیاسی ایران! و این است #رژیمـدموکراسی شاه! و این است عمل به دین مبین اسلام در منطق شاه و دولت او! اکنون به بهانههای پوچ دست به حبس و تبعید تازه زدهاند و میزنند. باید علما و روشنفکران ملت در زیر چکمه دژخیمان خُرد شوند تا کسی خیال آزادی به خود راه ندهد. شما ای ملت محترم ایران، که تصمیم گرفتهاید خود را از شرّ رژیم شاه خلاص گردانید و در رفراندمی که در سه و چهارم شوال (۱) در برابر ناظران سراسر جهان انجام دادید به دنیا نشان دادید که رژیم شاه جایی برای خود در ایران ندارد ـ چنانچه در روزنامههای خارجی هم منعکس گردید. مطمئن باشید که هیچ قدرتی نمیتواند با شما که بیدارید و به پاخاسته اید روبه رو شود.
▫️ #ارتشـوطنخواهـایران! شما دیدید که ملت با شما دوست و شما را گلباران میکند. و میدانید که این چپاولگران برای ادامه ستمگری، شما را آلت قتل برادران خود قرار دادهاند، به دیگر برادران ارتشی خود که شاه را رها کردهاند و در پشتیبانی مردم، به دشمن حمله نمودهاند بپیوندید، و به پاخیزید و نگذارید ملت شما نابود و برادران و خواهران شما به خاک و خون کشیده شوند. نام خود را در تاریخ که به سود ملت ایران به راه خود ادامه میدهد، هر چه زودتر ثبت کنید و ریشۀ خیانت و ظلم را بکنید.
▪️شما ای علمای بزرگ اسلام و سیاسیون بزرگ، که از فشار شاه هراسی به دل راه نمی دهید! نشانۀ اعتماد و قوّت روحیۀ ملت هستید، و در این موقع حساس نه تنها باید استقامت کنید بلکه روحیۀ عالی مقاومت جامعه را هر چه بیشتر باید تقویت کنید، و هر چه بیشتر صفوف خود را برای مقابله با دشمن مردم ایران متشکلتر کنید. از خداوند متعال نصرت اسلام و مسلمین را خواهانم. والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته.
روح الله الموسوی الخمینی (صحیفه امامٰ، ج۳، صص۴۶۱-۴۵۹)
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
آمریکا مدافع اصلی جنایت ۱۷شهریور
🔴سالگرد قیام خونین ۱۷ شهریور
مقام معظم رهبری:
هر فاجعهای که بهوسیله آن رژیم در ایران صورت گرفت - مثل قضایای ۱۵ خرداد و ۱۷ شهریور که در هر کدام از این حوادث، تعداد کثیری از مردم غیرنظامی و مردم کوچه و خیابان بهدست عوامل مزدور رژیم کشته شدند - امریکاییها جانب رژیم دیکتاتوری را گرفتند و علیه مردم حرف زدند؛ چه در قضیه اول که زمان «کِندی» بود، چه در قضیه دوم که زمان «کارتر» بود. از «صدام حسین» که امروز خود را نقطه مقابل او بهحساب میآورند، چه حمایتها کردند. امروز وضع آنها بهتر از گذشته نیست؛ همانطور است.(۱۳۸۲.۸.۲۳)
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
#خاطره_ویژه مقام معظم رهبری از فاجعه ۱۷شهریور
در ادامه ...👇
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
#خاطره_ویژه مقام معظم رهبری از فاجعه ۱۷شهریور در ادامه ...👇 🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانش
خاطره ویژه مقام معظم رهبری از فاجعه ۱۷شهریور
🔴سالگرد قیام خونین ۱۷ شهریور
من از روز هفدهم شهریور سال ۱۳۵۷ خاطرهای در ذهن دارم. قبل از آن که این حادثه خونبار در تهران اتّفاق بیفتد، سیاست رژیم ستمشاهی به دنبال این بود که مبارزان و به تبع آن ملت ایران را، به تندرو و کندرو، افراطی و معتدل تقسیم کند. این، نکته خیلی قابل توجّهی است که امروز مثل آیینهای، همه عبرتها را به ما درس میدهد... عدّهای را که طرفداران و علاقهمندان مخلص امام بودند و راه امام را علناً اظهار میکردند، به عنوان تندرو و افراطی و متعصّب معرفی میکردند. در مقابل اینها هم، بعضی از کسانی را که علاقهمند به مبارزه بودند، ولی خیلی جدّی در آن راه نبودند، یا جدّی بودند، ولی دستگاه آنطور خیال میکرد اینها جدیّتی ندارند، به عنوان افرادی که معتدلند و با اینها میشود مذاکره و صحبت کرد، معرفی میکردند. من در آن روز این احساس خطر را کردم. آن زمان من در جیرفت تبعید بودم. شاید روز چهاردهم یا پانزدهم شهریور بود. به یکی از آقایان معروف که در قم بود، نامهای نوشتم و این سیاست رژیم را برای آن آقا تشریح کردم و گفتم اینها با این تدبیرِ خباثتآمیز میخواهند بهانهای برای سختگیری بر مخلصان و عشّاق امام بزرگوار به دست آورند و شما را بدون اینکه خودتان بخواهید، در مقابل آنها قرار دهند. این نامه را نوشته بودم؛ اما هنوز نفرستاده بودم. روز شنبه هجدهم شهریور بود که رادیو و روزنامهها، خبر کشتار هفده شهریور را پخش کردند. فردای آن روز، ما در جیرفت از این قضیه مطّلع شدیم. من برداشتم در حاشیه آن نامه برای آن آقا نوشتم که: «باش تا صبح دولتش بدمد، کاین هنوز از نتایج سحر است». آن نامه را به وسیله مسافر، برای آن آقای محترم فرستادم. آنها شروع کردند سختگیریها را علیه مبارزان و انقلابیون حقیقی راه انداختن که نمونهاش کشتار هفدهم شهریور بود.(۱۳۷۶.۶.۱۹)
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
ماه پرحادثه
🔴سالگرد قیام خونین ۱۷ شهریور
مقام معظم رهبری:
ماه شهریور هم از ماههای پرخاطره است. هفدهم شهریور سال ۱۳۵۷، یعنی چند ماه به پیروزی انقلاب، در همین میدان شهدای تهران، عوامل رژیم طاغوت مردم بیپناه را به رگبار مسلسل بستند و تعداد زیادی -که هنوز هم برای ما معلوم نیست لکن تعداد کثیری [بودند]- از مردم را در آن میدان به قتل رساندند. در همین ماه شهریور، ترور ناجوانمردانه رئیسجمهور و نخستوزیر کشور -مرحوم شهید رجائی و مرحوم شهید باهنر- اتّفاق افتاد. در همین ماه شهریور، ترور شهید آیتالله قدّوسی -دادستان کلّ کشور- اتّفاق افتاد. در همین ماه شهریور، شهادت امامجمعهی تبریز بهدست منافقین اتّفاق افتاد. در همین ماه شهریور -روز آخر شهریور- حمله نظامی رژیم بعثی صدّام به کشور اتّفاق افتاد. اینها خاطرات عجیبی است، پرمعنا است، پُرمغز است. در همهی این حوادث، رژیم آمریکا پشت قضیّه بود؛ عوامل آمریکایی بودند که یا بهطور مستقیم کمک کردند یا تشویق کردند یا حدّاقل چشمشان را بر این جنایات بستند.(۱۳۹۴.۶.۱۸)
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
حامیان کشتار ۱۷ شهریور و دفاع از حقوق بشر!
🔴سالگرد قیام خونین ۱۷ شهریور
مقام معظم رهبری:
تبلیغات خصمانه دشمنان امروز پس از بیست سال به حرفهایی تکراری و مشمئزکننده تبدیل شده است. کسانی که از سرکوب خونین #قیامـ پانزدهـ خرداد و #قتلعام هفده شهریور با وقاحت تمام دفاع کردند، امروز دم از #حقوقبشر میزنند. کسانی که پنجاه و چند سال دیکتاتوری سیاه پهلویها را پشتیبانی کردند، امروز تهمت #دیکتاتوری به جمهوری اسلامی میزنند، کسانی که با ویران کردن و غارت منابع کشور و تحمیل صنعت معیوب و ناقص و وابسته، دهها سال ایران را از کاروان جهانی عقب راندند ، امروز شکوفاییها و معجزههای #سازندگی انقلاب را ندیده میگیرند، کسانی که هنوز در آرزوی رجعت ایران به دوران سیاه و نکبتبار پادشاهیاند، نظام نوین و تازه نفس و جوان انقلابی را مرتجع مینمایند!(۱۳۷۷.۱۱.۲۱)
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
جمعه سیاه
پرونده ویژه بنیاد تاریخپژوهی بهمناسبت سالگرد فاجعه 17 شهریور
قیام 17 شهریور در مشهد مقدس
قیام خونین 17 شهریور به روایت مطبوعات خارجی
مهمترین نکات روایت لوموند پاریس از قیام خونین 17 شهریور
پیام امام به ملت ایران درباره کشتار وحشیانه 17 شهریور
آمریکا مدافع اصلی جنایت 17 شهریور
خاطره ویژه مقام معظم رهبری از فاجعه 17 شهریور
ماه پر حادثه
حامیان کشتار 17 شهریور و دفاع از حقوق بشر!
🔻رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db