❇️ خاتمی و تفسیر عوامانه آیه" لا اکراه فی الدین"
؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛
🌹 خداوند در آیه ۲۵۶ بقره می فرماید: لا اِكْراه فِی الدّینِ قَدْ تَبَینَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَی.
در قبول دین، اكراهی نیست. (زیرا) راه درست از راه انحرافی، روشن شده است.
🔴 تفسیر عوامانه آقای خاتمی از آیه "لا اکراه فیالدین".
او در تفسیر این آیه می گوید:
⤴️ وقتی خداوند میگوید «لا اکراه فیالدین»، یعنی در دین خدا که اصل است، زور و اجبار وجود ندارد پس چرا باید در فرع آن زور و تحکم باشد؟
⤴️ ما از جامعه عفیف حمایت میکنیم، اما به آن معنا نیست که عفت را با حجاب یکی بدانیم و آن را به زور به جامعه تحمیل کنیم.
🔵 یاسخ عوامانه، به تفسیر عوامانه آقای خاتمی:
🔺آقای خاتمی؛ شما با این تفسیر می خواهید بگویید ما می توانیم دین خدا را قبول کنیم اما احکام دین خدا ازجمله؛ نماز، روز، خمس، جهاد، حج و... را قبول نکنیم و اختیاری است.
🔺آقای خاتمی کسی می خواهد کاندید ریاست جمهوری ایران شود ولی قانون اساسی را قبول نداشته باشد، آیا می تواند کاندید و رئیس جمهور بشود؟
🔺آقای خاتمی؛ شما چند سال رئیس جمهور بودید، آیا می توانستید بگویید اجرای قانون اساسی و دیگر قوانین به میل من بستگی دارد؟
🔺آقای خاتمی؛ کسی که می خواهد به دانشگاه برود، آیا می تواند الزامات دانشگاه از جمله؛ ثبت نام، حضور در کلاس، پرداخت هزینه، امتحان آخر ترم و ... را قبول نکند؟
🔺آقای خاتمی؛ شما می خواهی خانه بسازی، از شهرداری مجوز ساخت می گیری آیا می توانی الزامات شهرداری در ساخت بنا ( میزان، نوع و نمره تیرآهن، میل گرد و سیمان و...) را برابر نظر خودت اجرا کنی؟
و ....
⬅️ آقای خاتمی دوست داشتم پاسخ عالمانه به تفسیرت بدهم که " لا اکره فیالدین " در حوزه اندیشه و اصل انتخاب و پذیرش دین است نه در حوزه احکام و الزامات دین. ولی مجبور شدم در مقابل تفسیر عوامانه ات پاسخ عوامانه بدهم.
⬅️ آقای خاتمی نمی ارزد برای چند صباح زندگی سیاسی و کسب رأی مردم، دین خدا و آیات قرآن را تفسیر به رأی کنید!!
👈 آقای خاتمی بترسیم از "يَومَ تُبلَى ٱلسَّرَآئِرُ " روزى که باطن ها و رازهای نهان، [آشکار و ] بررسى خواهد شد.
✍ محمدعلی برزگر، مدرس دانشگاه
♻️ بی حجابم که بی حجابم، پولش رو میدم❗️❗️❗️
🔻لایحه عفاف و حجاب به گونه ای تنظیم شده که اگر کسی هزار بار #کشف_حجاب کند، نهایتاً جریمه نقدی می شود؛ البته در مرحله اول همان جریمه را هم ندارد!
🔻با این حساب، قشر #مرفه جامعه و یا #سلبریتی ها به راحتی می توانند کشف حجاب کنند. زیرا برای بخشی از افرادی که کشف حجاب می کنند این اعداد و ارقام، پولی حساب نمی شود.
اتفاقاً اگر کارتخوان بدهید، همان لحظه برایتان کارت می کشند❗️
👈 اگر به آنها بگویید چرا بی حجاب هستید؟ آنها می توانند بگویند: "پولشو میدم"
⏪ واقعاً دین و احکام خدا بازیچه هستند که ما اینطور لایحه بنویسم؟!
آیا اوایل انقلاب، با این نوع اقدامات خنده دار، فسق و فجور زمان شاه را از کف خیابان جمع کردیم؟!
🔴 تهیه کنندگان لایحه عفاف و حجاب، هشدار امام را جدی بگیرند
🔰امام خمینی ره:
" نباید برای رضایت چند لیبرال خود فروخته در اظهارنظرها و ابراز عقیدهها به گونهای غلط عمل کنیم که حزب الله عزیز احساس کند جمهوری اسلامی دارد از مواضع اصولیاش #عدول میکند "
صحیفه امام ره، ج 21، 284
✍پی نوشت:
🔻نباید برای #رضایت و یا #ترس از اقلیتی بی بند و بار که یا جزو هرزه ها و فواحش هستند و یا اینکه فریب خورده اند، در اظهار نظرها، عملکرد مسئولین، تدوین طرح ها و لوایح و ... ذره ای #عقب_نشینی در مورد حجاب و مقابله قاطع با ولنگاران وجود داشته باشد. (چیزی که متأسفانه در لایحه عفاف و حجاب مشاهده کردیم).
👈 در آن صورت، هم مردم که سرمایه اصلی این انقلاب هستند، احساس می کنند که جمهوری اسلامی از مواضعش که سال ها بر آن پافشاری می کرده و حق هم بوده، #عدول کرده و دچار #استحاله شده است و هم اینکه دشمنان خارجی و فریب خوردگان داخلی جشن خواهند گرفت.
چنین چیزی اگر اتفاق بیفتد، قطعاً موجب ناامیدی و یأس سرمایه های اصلی انقلاب خواهد شد.
هدایت شده از 🔵#گام_دوم_انقلاب🔵
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#قانون_کشف_حجاب_اجباری_در_فرانسه
خانهای (بی)هنر سینمای بیسواد دوزاری و ستاره های بی خاصیت ورزشی و موسیقی:
کلیپ فوق را ببینید و کمی (از آزادی اجباری) خجالت بکشید!
وقتی اونجا میروید؛ مثل سگ قانون فرانسه را لیس میزنید.
مماشات نظام جمهوری اسلامی و عدم اجرای قانون
شما را متوهم کرده است؟
چی فکر کردید؟
نظام ضعیف است یا فکر کردید ترس دارد؟
این نظام ابرقدرتها را ذله کرده احمق ها
سلبریتیها و طرفداران فرهنگ بیبندبار دولتهای غربی همینطور که شعار زن زندگی... را قرقره و مزمزه میکنند ؛
این ویدئو را هم ببینند.
در بسیاری از کشورهای اروپایی دختران مسلمان برای شرکت در کلاسهای درس مجبور هستند حجاب از سر بردارند.
مجبوراً قانون آن کشور را رعایت کنند.
#بی_حجابی_اجباری_در_فرانسه
البته این دولتها حامی بیحجابی در ایران به اسم آزادی زن هستند! و تشویق زنان و دختران ایرانی به قانون شکنی و ناهنجاری.!!!!
چقدر فرق است بین این دختران با حجاب اروپایی با برخی از دختران ایرانی که حتی حاضر نیستند درباره شخصیت خودشان و برکات حجاب مطالعه کنند.
🔴 واقعیت شعار این بود:
#زن_هرزگی_بردگی
🌹شعار زن زندگی آزادی ، شعار اصلی انقلاب اسلامی است.
مطالعه، مطالعه، مطالعه کن دختر ایرانی
#بی_حجابی_اجباری_در_غرب
🔶🔶🔶 بازی امروز بازیگران: خداحافظی میکنم، اما هستم!
پس از آنکه مدتی پیش پیام دهکردی اعلام کرد که از بازیگری خداحافظی کرده و نانوا شده است، درحالیکه سریال «سرگیجه» اش از آن روز تا به حال همچنان در در حال پخش است، هنگامه قاضیانی هم روز پیش اعلام کرد که از بازیگری خداحافظی کرده است، درحالی که او هم یک سریال در حال پخش و سریالی دیگر در نوبت پخش دارد.
به گزارش مشرق، همزمان شدن چند رویداد که در فاصلهای کوتاه رقم خورد و در ظاهر با هم شباهتهایی دارند، ذهن را به سمت مقایسهشان و تحلیلشان کشاند.
زلاتان ابراهیمویچ فوتبالیست بزرگ سوئدی در پایان این فصل فوتبال در سن ۴۱ سالگی اعلام بازنشستگی کرد و در مراسمی باشکوه با حضور هوداران میلان کفشهایش را برای همیشه آویخت.
از دیگر سو برایان کرانستون( بازیگر آمریکایی) در گفتوگو با یاهو نیوز اعلام کرد: «میخواهد در سال ۲۰۲۶ از بازیگری بازنشسته شود تا بتواند بیشتر برای خانواده خود وقت بگذارد.» کرانستون در نظر دارد پس از ۴۰ سال بازی بیوقفه در تئاتر، سینما و تلوزیون نقش تازهای را بپذیرد «مرد خانواده شدن تمام وقت».
او در گفتگو با شماره جدید مجله «مردان» گفت: «سال ۲۰۲۶ به طور موقت میخواهم از بازیگری و فعالیتهای تجاری فاصله بگیرم تا بتوانم زمان بیشتری را به خانوادهام اختصاص دهم. همسرم در ۲۴ سال گذشته زندگیاش را وقف من کرد. او هم بازیگر بود اما زندگی خود را بر اساس زندگی من تنظیم کرد.حالا من باید بیشتر وقت خود برای او بگذارم.»
در این راستا کرانستون میخواهد وقتی 70 ساله شد، شرکت تولید «مونشات انترتینمنت» خود را تعطیل کند و سهم خود را از شرکتی که با آرون پل، تاسیس کرده بود، واگذار کند و با همسرش به روستایی کوچک نقل مکان کند تا به باغبانی و مهارتهای آشپزی بپردازند.
این روایت خواننده را به یاد دو شبه خداحافظی!!! از دو سلبریتی ایرانی میاندازد که در این چند وقت اخیر اعلام کردند از هنرپیشگی خداحافظی میکنند!
در جواب این رویکردها اولین نکتهای که به ذهن مخاطبان میرسد این است که: سینما مگر فوتبال است یا ورزش حرفهای دیگری که افراد با توجه شرایط بدنی در جوانی مجبور به کنارهگیری از آن شوند؟
مانند فوتبالیست ارزشمند کشورمان محمد انصاری که بدلیل مصدومیتهای پیدرپی در ۳۱ سالگی ناگزیر شود از فوتبال خداحافظی کند و در پایان نامه خداحافظی خود به زیبایی بنویسد: «به موازات کنارهگیری از حضور در زمین فوتبال،کماکان به خدمتم بهعنوان یک سرباز کوچک کشور در ساحت پاک ورزش ادامه خواهم داد امید دارم دعای خیر مردم بدرقهٔ راه من و همهٔ نونهالها و نوجوانهایی باشد که تلاش میکنم در مدرسهٔ فوتبال هادی، کنار دیگر یاران نیکدلم، به آنها رسم جوانمردی و پهلوانی بیاموزم.»
خانم قاضیانی که در ماههای گذاشته از هرگونه رفتاری برای خودنمایی و ماهیگیری از جوی گل آلود اغتشاشات خود داری نکرده بوده، حالا در نقش تازهای اعلام کرده که از بازیگری خداحافظی کرده!
قاضیانی در متن خداحافظیاش نوشت: «برای اولین و آخرین بار خواهش دارم همه شما یک جمله زیبا برای خداحافظی به یادگار برایم بنویسید. قول دادم کم نگذارم و وفادار بمانم به مردم عزیزم در راه دشوار هنر و فرهنگ. به اندازه وسعم تلاش کردم. قلبتان را میبوسم.»
از نثر خداحافظی که بگذریم، در متن بیش و پیش از هر چیزی، ستایش از خود دیده میشود، نگاهی به پیشینه کاری این بازیگر نشان میدهد که ایشان تا جایی که توانست در تمام پروژههای دولتی که با بودجه بیتالمال ساخته شده بود، بازی کرد و تا وقتی که برایش سود داشت از هیچ پروژهای دوری نکرد، اما ناگهان در اغتشاشات اخیر، گمان کرد که نکند چیزی شود و جا بماند، ناگهان رنگ عوض کرد و چهرهای دیگری به خود گرفت، چهرهای که با سخنان پیشینش در تضادی آشکار بود؛ او که تا دیروز از یک سو حجاب را امری قانونی و از سوی دیگر دفاع از آن را موضع شخصی خود میدانست، ناگهان تمامی پیشینه خود را انکار کرد.
Enter fullscreenDownload
قاضیانی از سال ۹۸ یعنی ۳ سال پیش از اغتشاشات، هیچ فیلم سینمایی بازی نکرده است و مانند خیلی از تمام شدگان به شبکه نمایش خانگی کوچ کرد، در آن جا هم از موج عقب ماند و تنها در دو سریال بازی کرد که یکی در حال پخش است و دیگری در انتظار پخش، البته او در سریال تلوزیونی هم که پس از ده سال قرار است پخش شود نیز حضور دارد.
این پایان خود خواسته را کنار خداحافظی پیام دهکردی بگذارید، وقتی در نقش جدیدش به فروختن نان چند بر ابر نرخ روز به هوادارنش مشغول شد. هوادارانی که به جای نان، گرسنه سلفی و انتشارش در فضای مجازی هستند.
👇👇👇🇮🇷 ادامه
۲
با مقایسه خداحافطی ابراهیمویچ و انصاری از یک سو و اعلام بازنشسنگی کرانستون از سوی دیگر، آشکار شود که نخست فوتبالیست خداحافظی میکند و نه هنرمند، دوم، اینان که هنرمند نیستند و تنها بازیگرند، پس نه خداحافظی میکنند و نه بازنشسته میشوند، تنها میدان بازیشان را عوض میکنند؛ همین.
منبع: فارس
🟢🟣
عقلای اصلاحات تندروها را پس میزنند
خاطرات سال ۱۳۷۹ هاشمی رفسنجانی که تحت عنوان «اصلاحات در بحران» منتشر شده، اشارات پرتعدادی به رادیکالیسم مشارکتیها در مجلس ششم دارد که با در اختیار گرفتن دولت و سپس مجلس در راهبرد «فتح سنگر به سنگر»، سرمست از این پیروزیها به دنبال تاختن به ارکان مختلف نظام بودند؛ اتفاقی که به باور بسیاری از تحلیلگران اصلاحطلب، رادیکالیسم کوری بود که فرصت هرگونه سیاستورزی اصلاحطلبان در داخل ساختار سیاسی کشور را از آنان دریغ کرد. بررسی سیر جریان اصلاحات نشان میدهد که رادیکالیسم در این جریان سیاسی هیچ گاه از بین نمیرود بلکه از مقطعی به مقطع دیگر و از نامی به نام دیگر منتقل میشود. حزب اتحاد ملتی در زمره این رادیکالیسم است که از اصلاحطلبی به سمت «انحلالطلبی» عبور کرده و به جای رقابت سیاسی و پارلمانی تلاش دارد «خیابان» را جایگزین برگه رأی کند؛ این در حالی است که عقلای جبهه اصلاحات به دنبال مشارکت در انتخابات هستند و مصاحبههای اعضای این جریان سیاسی نشاندهنده این امر است.
انتخابات مجلس دوازدهم از تحولات سیاسی مهم پیشروی کشور است که رهبر معظم انقلاب هم تأکید به مشارکت در این انتخابات دارند. معظم له در پانزدهم فروردین ماه امسال در دیدار رمضانی مسئولان نظام درخصوص انتخابات فرمودند: «مسئولان راهبرد مشارکت را، راهبرد امنیت انتخابات را، راهبرد سلامت انتخابات را، راهبرد رقابت انتخابات را از همین حالا مشخص کنند، تا انتخابات خوب سالم با مشارکت بالایی داشته باشیم.»
جریان اصلاحات هم اخیراً ذیل جبهه اصلاحات ۱۵ عضو حقیقی خود را انتخاب کرده و آنطور که «کمالالدین پیرمؤذن» نماینده سابق مجلس و فعال سیاسی اصلاحطلب در مصاحبه با فارس گفته اصلاحات با ژنرالهای خود وارد انتخابات خواهد شد: «فرمایشات رهبر انقلاب در رابطه با مجلس و در رابطه با مؤلفههای ایشان در رابطه با حضور در انتخابات باعث شده که جریان اصلاحات از همین حالا وارد فضای انتخاباتی شده و برنامهریزی را برای حضور انجام بدهد. در داخل جریان اصلاحطلب صرفاً از حزب اتحاد ملت انتقاداتی نسبت به ورود در انتخابات دارند وگرنه اکثر این جریان به دنبال حضور در انتخابات هستند.»
مشارکت در انتخابات اولویت جریان اصلاحطلبی
«سید حسن رسولی» عضو بنیاد باران و از اصلاحطلبان نزدیک به محمد رضا عارف که عضو اعضای حقیقی جبهه اصلاحات هم است، از جمله افراد معتقد به مشارکت در انتخابات است. او در زمینه راهبردهای اصلاحطلبان در خصوص انتخابات مجلس دوازدهم به «جوان» گفت: «رویکرد جریان اصلاحات نسبت به انتخابات طی روزهای آینده با تشکیل ارکان دوره جدید جبهه اصلاحات و آغاز دوره دوم فعالیتهای جبهه به صورت رسمی اعلام خواهد شد.»
عضو جبهه اصلاحات ایران درباره مشارکت در انتخابات هم گفت: «شرکت در انتخابات سالم و رقابتی با حضور همه طیفها که به نحوی که امکان انتخاب کردن وجود داشته باشد فرصتی برای جبهه اصلاحات است و از این فرصت نباید صرفنظر کرد.»
رسولی سپس در پاسخ به این سؤال که دو نگاه در جبهه اصلاحات در خصوص مشارکت در انتخابات وجود دارد و برخی معتقد به جامعه محوری و برخی معتقد به حضور در انتخابات هستند، تحلیل شما در این زمینه چیست و به کدام باور دارید، بیان داشت: «نگاه سومی هم در جبهه اصلاحات مطرح است. همین نگاه هم در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ و شورای ششم ملاک عمل قرار گرفت. این نگاه عبارت است از اینکه شرکت در انتخاباتی که از سلامت کافی برخوردار باشد و امکان رقابت وجود داشته باشد ضروری است. ما در انتخابات شورای ششم امکان لیست داشتیم و لیست هم ارائه کردیم. اما در انتخابات ریاست جمهوری هیچ کدام از گزینههای ما حضور نداشتند.» این اصلاحطلب نزدیک به عارف هم با تأکید به اینکه باید تلاش کنیم «بهزاد نبوی» را به عنوان رئیس جبهه اصلاحات حفظ کنیم، گفت: ما در مورد انتخاب ریاست جبهه اصلاحات رقابتی نداریم. ما باید تلاش کنیم نبوی را به عنوان پیشکسوت جریان فکری خود متقاعد به ادامه مدیریت جبهه کنیم.
امتناع اتحادملتیها از انتخابات بازی سیاسی است
برخی تحلیلگران معتقد هستند که امتناع حزب اتحاد ملتیها از حضور در انتخابات یک بازی سیاسی است. «مجتبی شاکری» دبیرکل جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی از جمله این تحلیلگران است. او با اشاره به امتناع طیف رادیکال اصلاحطلبان از حضور در انتخابات به «جوان» گفت: «در کشور هر اتفاقی رخ میدهد رادیکالهای اصلاحطلب به دنبال باج گرفتن از نظام میروند. اتفاقات سال گذشته که بدنه همین جریان هم در آن دخیل بودند، باعث شده که رادیکالها فکر کنند زمان مناسبی برای باج گرفتن از نظام است. هر وقت اصلاحطلبان در جامعه رأی ندارند با فرافکنی و بازی سیاسی میخواهند شکست خود یا عدم حضور خود در انتخابات را به گردن نظام بیندازند.
ادامه 👇👇👇 صفحه ۲
صفحه ۲
در حال حاضر هم این حرفها که اتحاد ملتیها میزنند بازی سیاسی است تا از نظام امتیاز بگیرند. اگر هم نتوانستند، بگویند دلیل عدم حضور ما در انتخابات نظام است در حالی که دلیل عدم حضورشان رأی نداشتن در جامعه است.» شاکری معتقد است که «شورای نگهبان باید همانند سنوات گذشته به ملاکهای خود عمل کند و معنی مشارکت بالا باج دادن و کوتاه آمدن شورای نگهبان از قانون نیست.»
انتخابات مجلس دوازدهم مقطعی است که شکاف رادیکالها و عقلای اصلاحطلبان بیش از گذشته عیان خواهد شد. عقلای این جریان سیاسی نتایج رادیکالسم احزابی، چون اتحاد ملت را در گذشته دیدند که سرمایه اجتماعی و سیاسی این جریان را به کلی نابود کرد. ماههای آینده نشان خواهد داد که رادیکالها عاقل خواهندشد یا عقلای اصلاحطلب با طناب رادیکالها در چاه مقابله با مردم و نظام خواهند افتاد؛ چاهی که خط باریک بین رادیکالها و براندازان را از بین خواهد برد
پایان
در باب افاضات ضعیف!
سیدهآزاده امامی: جواد ظریف که چندی سکوت پیشه کرده و در عرصه سیاست کمپیدا بود، با اظهاراتی جنجالی دوباره حاشیهساز شد تا یادمان بماند رشتهای که ۲ سال پیش ضمن ماجرای افشای فایل صوتی و اظهارات تأملبرانگیز او ناظر به «میدان» و عملکرد سردار دلها در جبهه مقاومت سر نخ آن پیدا شد، سر دراز دارد و چه بسا حالا حالاها باید جواد ظریف را در چنین امتدادی ببینیم و منتظر باشیم او پردههای بیشتری از این وجه شخصیتش برگیرد و هویت عریانتری از خویش بنمایاند.
واقعیت آن است که نگاهی حتی اجمالی به کارنامه عملی و منظومه فکری ظریف حکایت از آن دارد که واگویههای اخیر وی نه با سلوک و عملکرد تاکنونِ او تعارضی بنیادین دارد، نه با افکار و باورهای او بیگانه و از او بعید است؛ بیشک هدایت و مدیریت «مذاکرات هستهای» و رقم زدن توافقی چون «برجام» مهمترین پرونده همه عمر فعالیت حرفهای ظریف بوده است و کسی نمیتواند منکر این حقیقت شود که غایتالقصوای ظریف و تیم مذاکره و البته در سطحی بالاتر دولت روحانی در آن مقطع شکل دادن به توافق «به هر قیمتی» بود و این مقصود چونان بر تمام ساحتهای دولت مدعی «تدبیر» سایه افکنده بود که گوشش بدهکار هیچ توصیه و نصیحتی در راستای محکمکاری توافق و کاستن از شکافها و تلههای آشکار آن نبود و در شرایطی که طرف مقابل ناظر به منافع خودش به درستی و بنا به حکم عقل سلیم راهبرد «عدم توافق بهتر از توافق بد است» را در پیش گرفته بود، استراتژی جواد ظریف و تیم مذاکرهاش «هر توافقی بهتر از عدم توافق است» بود! گزارهای که بطلان آن، آن اندازه بدیهی است که به قول فلسفیون تصور آن سبب تصدیقش میشود و درک آن ذکاوتی خارقالعاده نمیطلبد و برای مردم عادی کوچه و بازار هم مبرهن است. اشتیاق زایدالوصف یکی از طرفین به توافق طبیعتا منجر به آن خواهد شد که به پذیرش «هر شرطی» تن بدهد و از هر طلب و خواستهای چشم بپوشد تا به هر قیمتی شده توافقی را شکل دهد، چه اینکه «صرف توافق» برای او یک «دستاورد» است! و این معنای حقیقی «سازش» است؛ عقب نشستن مدام و دست کشیدن از اصول صرفا برای شکل دادن به «هر توافقی». «برجام» بر چنین بستر سستی پای نهاده شد که دیری نپایید بنای آن فروریخت و «خسارت محض» شد که در اوج دوران ثمردهی و پادشاهی ماحصلش «تقریبا هیچ» بود و جز به مثابه عبرتی برای آیندگان آورده دیگری نداشت.
اینکه میگوییم اظهارات اخیر ظریف چیز تازهای نیست و تعارضی بنیادین با پیشینه او ندارد، دقیقا به همین دلیل است؛ جواد ظریف ضمن این مطالب درواقع آنچه را طی 8 سال در کسوت وزیر امور خارجه این نظام به انجام رسانده تئوریزه کرده و استراتژی و اصولی را که در همه عمر حرفهایاش دنبال میکرده، بیپرده بیان داشته است؛ «سازش» برای ظریف «استراتژی مذاکره» و «ترکمانچای» آرکیتایپ او و «مثال توافق» به معنای افلاطونی کلمه بوده است. طُرفه آنکه وقتی منتقدان «برجام» را با «ترکمانچای» قیاس میکردند، حضرات برمیآشفتند و هزار و یک وصله ناجور حواله ایشان میکردند.
سلوک «سازشکارانه» ظریف -که پیشتر و در مذاکرات هستهای یک دهه قبل و گفتوگوهای معروف با البرادعی هم ثابت کرده بود مصالح حزبی و جناحی برای او اولویتی بیش از منافع ملی دارد- آن هنگامی به اوج خود رسید که تنها چند روز پس از شهادت سردار دلها در مصاحبه با نشریه اشپیگل آلمان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا مذاکره با آمریکا را پس از ترور ژنرال سلیمانی غیرمحتمل میدانید گفت: «خیر، من هرگز چنین امکانی را رد نمیکنم به شرط آنکه آنها رویکرد خود را تغییر دهند و واقعیات را به رسمیت بشناسند. از نظر ما مهم نیست که چه کسی در کاخ سفید مینشیند، چیزی که اهمیت دارد نحوه رفتار آنهاست. دولت ترامپ میتواند گذشتهاش را جبران کند، تحریمها را بردارد و به میز مذاکره بازگردد. ما کماکان بر سر میز مذاکره هستیم». معلوم نیست از نظر ظریف چگونه امکان «جبران» ترور یک اسطوره ملی وجود داشت و دولت آمریکا چه کار دیگری باید انجام میداد که مذاکره دیگر از نظر این حضرات محلی از اعراب نداشته باشد؟
چنین ابراز اشتیاقی برای مذاکره آن هم تنها چند روز پس از ترور یک مقام عالی نظامی کشور در شرایطی که کشور به نوعی در وضعیت جنگی قرار داشت و بغض و خشم انقلابی ملت تا منتهای درجه برانگیخته بود، به حدی منفعلانه و حقیرانه بود که انتقادهای بسیاری را در داخل کشور برانگیخت؛ چه اینکه منتفی ندانستن امکان مذاکره در چنان شرایطی گذشته از آنکه به دور از همه عرفهای پذیرفته شده دیپلماتیک در شرایط اینچنینی بود و واکنشی انقلابی اقتضا میکرد، آشکارا عزت ملی مردم را خدشهدار کرده و مطالبه بحق ملت را که در تشییع بینظیر دهها میلیونی سردار شهید فریاد شد، نادیده میگرفت.
🔵🔶🔵
تحولات مهمّ اقتصادی و کارشکنی ذینفعان تورم (یادداشت روز)
۱
۱- چالشهای مرتبط با معیشت مردم، هنگامی کاهش مییابد که اولا اقتصاد کشور در اثر بهبود زیرساختها، رونق پیدا کند؛ ثانیا آثار این رونق، به واسطه عادلانهتر کردن توزیع منابع و فرصتها، در زندگی طبقات پایین و متوسط جاری شود. مبارزه با موانع و معارضان، به اندازه بسترسازی برای رونق اقتصاد و افزایش درآمدهای ملی اهمیت دارد. میتوان عوامل متعددی را در وضعیت فعلی موثر دانست: نابسامانی اقتصاد جهانی، تحریمها، میراث مدیریت اشرافی غربگرا، سودجویی دلالان و اخلالگران، و ضعفهای مدیریت اقتصادی. جهان در سال گذشته در اثر بحرانهای مختلف، جهش عمومی تورم و از جمله افزایش ۳۳ درصدی قیمت کالاهای اساسی را تجربه کرد. تورم پدید آمده در کشورهایی مثل آلمان و انگلیس و فرانسه (چهارمین، ششمین و هفتمین اقتصاد بزرگ جهان) در طول ۵۰ تا ۷۰ سال گذشته بیسابقه بود. پارسال در ترکیه، حتی تورم ۱۰۸ درصد هم ثبت شد و ارزش لیر، ۴۰ درصد سقوط کرد.
۲- اقتصاد اروپا، گرفتار کاهش رشد و رکود شده است. به گزارش دویچه وله، «اقتصاد آلمان در دو بازه سه ماهه، کوچکتر شده است. نرخ بالای تورم، موجب کاهش قدرت خرید مردم و کاهش تولید شده. به گفته روت براند، رئیس اداره فدرال آمار، در پی کاهش تولید ناخالص داخلی در پایان سال ۲۰۲۲، اقتصاد آلمان در دو فصل متوالی، شاهد رکود اقتصادی است. یورگ کرمر، اقتصاددان ارشد کومرتس بانک، به تاگس شاو گفت؛ «متأسفانه هیچ چشماندازی برای بهبود اساسی وضعیت وجود ندارد؛ زیرا همه شاخصهای مهم بخش تولید، در حال سقوط هستند». افزایش تورم، موجب پایین آمدن قدرت خرید مصرف کنندگان شده است». در انگلیس، ۱۷۰۰ شرکت ظرف دو ماه، به آمار ۲۳۴۰۰ شرکت ورشکسته در سال ۲۰۲۲ اضافه شدند. گاردین درباره «کابوس افزایش ۳۵۰ درصدی هزینه قبوض انرژی در انگلیس» مینویسد: «تقاضای جیره غذای اضطراری، طی یک سال اخیر ۳۷ درصد افزایش یافته است».
در آمریکا، ورشکستگی بانک «سیلیکونولی» و «سیگنچر» موجب شد سپردهگذاران بسیاری، سرمایه خود را خارج کنند. لارنس مک دونالد، معاون سابق بانک سرمایهگذاری برادران لیمن گفته: «بحران بانکی میتواند ۵۰ بانک دیگر را ببلعد». پروفسور «آمیت سرو» از دانشگاه استنفورد هم، هشدار داده: «حدود نیمی از وامدهندگان آمریکایی، درحال غرق شدن هستند».
۳- مهندسی اغتشاشات در پاییز پارسال، تلاش اتاق جنگ اقتصادی غرب و نیروهای نیابتی آن، برای ایجاد دستانداز در مقابل جهش اقتصادی ایران بود. تورمِ در حال مهار تا شهریورماه، پس از اغتشاشات و در اثر فضاسازی برای تلقین تورم انتظاری، مجددا شدت گرفت. برای فهم بهتر عمق جنایت، جا دارد واکنش بسیار تند دولتهای غربی در موارد به مراتب کوچکتر در کشورهای خودشان بازخوانی شود. در انگلیس، «ریشی سوناک» نخستوزیر اعلام کرد: «اصلا پذیرفتنی نیست که زندگی مردم، با تظاهرات اقلیتی خودخواه مختل شود؛ فرماندهان پلیس از حمایت کامل من برای سرکوب برخوردارند. مردم به اندازه کافی از این هرج و مرجها رنج بردهاند و کسانی که قانون را میشکنند، باید قدرت پلیس را احساس کنند و بترسند». وزیر کشور آلمان نیز، چند ماه قبل گفت: «بستن خیابانها، جان انسانها را به خطر میاندازد. ما این را در هفته اخیر به طرز وحشتناکی در برلین دیدیم. پلیس، حمایت کامل من برای برخورد سخت و خشن با آنها را دارد». وی، همچنین پس از بازداشت ۲۵ نفر به عنوان«مظنون برنامهریزی برای حمله به پارلمان» گفت: «آنها متهم به توطئه برای کودتا هستند. این، تهدیدی تروریستی است و کشور، آن را نمیپذیرد. ما به شدّت با تلاشهای براندازانه برخورد میکنیم».
۴- سال گذشته، هنگامی که برای سرکوب اعتراضات محدود در کانادا، «وضعیت اضطراری» اعلام شد، «جاستین ترودو» نخست وزیر گفت: «بانکهای کانادا، حساب افراد مظنون به تامین مالی اعتراضات را مسدود، و بیمه خودروهای مورد استفاده را معلق میکنند. اعتراض، با بند آوردن خیابانها فرق دارد. زور کردن به تغییر سیاستهای عمومی، نگرانکننده است. اینکه جایی را اشغال کنیم، آن هم به شکلی مخرب و بالقوه خطرناک، با اعتراض فرق میکند». وزیر دارایی کانادا هم درباره خسارتهای اقتصادی ماجرا هشدار داد: «دولت آمریکا، ما را برای جمع کردن سریع اعتراضات تحت فشار قرار داده؛ زیرا ممکن بود بر زنجیره تأمین کالاها اثر منفی بگذارد. مدیران بانکها هم هشدار داده بودند که تجمعات موجب خواهد شد اعتبار کانادا به عنوان مکانی امن برای سرمایهگذاری زیر سؤال برود».
ادامه👇👇👇 صفحه ۲
۲
اگر چند روز یا چند هفته اعتراض محدود سیاسی، تبعات اقتصادی چنان گزافی دارد، پنج ماه آشوب آمیخته با شرارت، جنایت، تخریب و تجزیهطلبی، چه خسارات هنگفتی برای ملت ایران به همراه داشته است؟ رادیو فردا، ارگان سازمان سیا، اواسط آبان ۱۴۰۱، گزارشهایی با عنوان «جهش ۱۶ درصدی نرخ دلار از آغاز اعتراضات» و «رکود ۸۰ تا ۹۰ درصدی بازار لوازم خانگی؛ اعتراضات اخیر بر رکود بازار دامن زد» را منتشر کرد که اشاره سربسته، به گوشهای از آثار مخرب اغتشاشات بر اقتصاد ایران بود.
۵- عجیب نیست که محافل ذینفع «اقتصاد و دیپلماسی بیمار»، از تحولات مثبت دو سال اخیر در ایران به دست و پا بیفتند و جیغ بلند بکشند. از آمریکا و برخی دولتهای اروپایی بگیرید، تا سیاستبازان داخلی، رانتخواران، و رسانههای آبستن از لقمههای حرام. این، همان شبکه بههمتنیدهای است که ۱۴ سال قبل با دروغ تقلب و برپایی آشوب، فرصت مشارکت ۸۵ درصدی ملت ایران در انتخابات را تبدیل به تهدید کرد. بعد از آن هم که از مردم سیلی خورد، آدرس «تحریمهای فلجکننده» را به مقامات آمریکایی داد، خود را ناجی اقتصاد از تحریم جا زد، و با گروگانگیری هشت ساله اقتصاد کشور، به ادراکسازی مسموم برای نابودی ارادهها همت گماشت.
۶- دستاندرکاران آشوب پاییز سال گذشته، در اثر غفلت دستگاهها برای محاکمه متهمان اصلی «محاربه اقتصادی و سیاسی- امنیتی»، برای تبعات اقتصادی خیانت خود اشک تمساح میریزند و دولت و نظام را متهم میکنند! ذینفعان بیثباتی اقتصادی، همچنان سعی میکنند تاثیر اخبار خوب را مهار کنند و در مقابل، در نگرانی و ناامیدی بدمند. در حالی که بازار، شاهد کاهش ۲۰ تا ۲۵ درصد قیمت مسکن، کاهش چند هزار تومانی نرخ دلار، کاهش چند میلیون تومانی طلا و سکه، و کاهش چند ده میلیون تومانی خودرو است؛ برخی رسانهها، دست و پا میزنند تا روند کاهش قیمتها ادامه پیدا نکند و حباب تورم انتظاری نترکد.
۷- برخی تحلیلگران، تحولات اخیر را به شایعات مربوط به برجام نسبت میدهند و حال آنکه شایعات، نهتنها در چند هفته گذشته، بلکه طی چند سال اخیر همواره برقرار بوده و غالبا هم به جایی نرسیده است. بنابراین، شایعات نخنما نمیتواند عامل اصلی در روند کاهشی اخیر باشد و ماجرا را باید عمیقتر دید. به تازگی، «آژانس آماری اتحادیه اروپا» اعلام کرد: «رشد اقتصادی منطقه یورو برای دومین دوره سه ماهه متوالی، منفی بوده و منطقه یورو وارد رکود شده است». اما همزمان، بانک جهانی در گزارش «دورنمای اقتصادی جهان»، از رشد ۴.۷ درصدی اقتصاد ایران در پاییز سال گذشته خبر داده است. عملکرد ایران، با وجود تحریمها و جنگ ترکیبی غرب، مثبت و چشمگیر بوده است. درآمدهای خارجی، پس از یک سقوط شدید در سه سال آخر دولت قبل، به وضعیت نسبتا پایدار با شیب افزایشی در دو سال اخیر رسیده است. دولت، توانسته صادرات نفت را به بیش از دو برابر سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ برساند، و بدون برجام و FATF، به متنوعسازی شرکای خارجی و منابع درآمدی حاصل از آن بپردازد. تفاوت مهم دوره فعلی، این است که ثبات و حیات و ممات اقتصادی کشور در گذشته، به اخم و لبخند آمریکا و تروئیکای اروپایی گره زده شده بود و بنابراین پس از سرخوشی کوتاه یکی دو ساله،
تب و لرز ناشی از اعتیاد به اراده غرب، به جان اقتصاد کشور افتاد. اعتیاد در کوتاهمدت پدید میآید، اما زدودن آثار آن، بازه زمانی به مراتب طولانیتری را میطلبد.
۸- روندهایی که در دولت سیزدهم با کمک مجلس و دستگاه قضایی آغاز شده، تدریجا در حال ثمر دادن است؛ از جمله، پایدارسازی و تنوع بخشی به منابع درآمدی کشور، و اهتمام به اصلاح زیرساختها برای بهبود کسب و کارها و معیشت مردم. همچنین، تامین زیرساختها برای بهبود وضعیت آبرسانی به مناطق مختلف (از کردستان و خوزستان و همدان و آذربایجان، تا سیستان و بلوچستان و یزد و هرمزگان)، گسترش دسترسی به شبکه برق و گاز در دوردستترین نقاط، مدیریت مصرف در کنار دو برابر کردن تولید برق و کاهش تعطیلی کارخانهها، مبادلات سودآور انرژی با همسایگان، گسترش چشمگیر ناوگان ریلی و جادهای که میتواند کشور را به قطب ترانزیتی منطقه در دو محور «شمال- جنوب» و «شرق- غرب» تبدیل میکند و تا ۳۰ میلیارد دلار درآمد به ارمغان بیاورد، دلارزدایی و شکستن بنبست در مبادلات خارجی، کاهش کسری بودجه، تسویه بالغ بر ۱۱۰ هزار میلیارد تومان بدهی دولت قبل، افزایش دو برابری خرید تضمینی گندم و تامین امنیت غذایی در شرایط بحران جهانی، گسترش قدرت بازدارنده دفاعی و مهار تکانههای روانی ناشی از تهدیدهای دشمن، و اقدامات گوناگون دیگر از این دست، از جمله سیاستگذاریهای مهمی است که ظرف کمتر از ۲۰ ماه، تدریجا توانسته از پیکره اقتصاد و مدیریت کشور «سمّزدایی» کند.
ادامه 👇👇👇 صفحه ۳
۳
فهرست تحولات مثبت و امیدبخش در حالی رخ داد که آقای رئیسی، دولت را با کسری بودجه ۴۸۰ هزار میلیارد تومانی، بدهی ۱۵۰۰ میلیاردی و نقدینگی حدودا ۱۰ برابر شده تحویل گرفت. دولت، توانسته میراث «ناترازی درآمد- هزینه» را مهار کند.
۹- مدیران در کشوری که آماج جنگ اقتصادی است، هم باید همت مضاعفی برای حمایت از تولید و تنوع صادرات به خرج دهند، و هم واگذاری «تسهیلات ارزی و یارانههای تولید و مصرف و انرژی» را به نفع طبقات کمبرخوردار، هدفمند کنند. دولت یازدهم و دوازدهم، در موارد بسیاری، عکس این ضرورت عمل کرد و متاسفانه برخی از همان روندهای غلط، در اثر ضعف زیرساختهای اطلاعاتی جامع و هوچیگری محافل مغرض، همچنان ادامه دارد. دولت باید با عبور از دو بیراهه «واگذاری غیر هدفمند» یا «حذف مطلق» انواع تسهیلات و منابع یارانهای، مسیر سوم یعنی «واگذاری هوشمند و عدالت محور» را که دشوار اما خوشعاقبت است، به شاهراه مدیریت اقتصادی تبدیل کند. اینجا، پای صدها هزار میلیارد تومان در میان است که در قالب انواع تسهیلات و یارانههای ارزی و ریالی واگذار میشود. این منابع اگر درست توزیع میشد، میتوانست اقتصاد کشور و معیشت مردم را حتی در شرایط تحریمی موجود رونق بدهد، اما متاسفانه عامل تورم و شکاف طبقاتی شده است. انتظار جدی از دولت و دو قوه دیگر، این است که حلقههای زنجیره «لیبرالیسم اقتصادی گلهگشاد» و «نسخه مطلوب اتاق جنگ دشمن» را قطع کنند. در برخورد حکیمانه با چالشهایی از این دست، هرگز نباید از انگ «مداخله دستوری» ترسید. سیاستگذاری و هدایتگری هوشمندانه، غیر از اقتصاد دولتی و دستوری است.
۱۰- رئیس محترم قوه قضائیه، سه هفته قبل عنوان کرد: «متأسفانه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا، با توجه به اختیارات و ظرفیتهایی که دارد، نتوانسته به نحو مطلوبی عمل کند. لذا باید نواقص موجود در امر هماهنگیها، برای غلبه بر مشکلات اقتصادی مرتفع گردد». تلاشهای سازنده سه قوه، شایسته تقدیر است؛ اما بدون عزم جدی و تدبیر هماهنگ برای رانتزدایی، و بازتوزیع «هوشمندانه» و «عادلانه» منابع، حلاوت سختکوشی مدیران، آنچنان که باید و شاید، کام مردم را شیرین نمیکند. غیر از عوامل طبیعی تورم که باید چارهاندیشی شود، علل غیر طبیعی در قالب اخلال در بازار فعالند که باید با کلاننگری و قاطعیت، با آنها مبارزه کرد. همچنین نباید از نقش ضد کارکردی برخی یانکها و شرکتهای فعال در حوزه پتروشیمی و فولاد و بورس (اعم از خصوصی یا دولتی) غفلت کرد. اقتدار حاکمیت، در هیچ کشوری ثنویتبردار و دوگانهپذیر نیست. دشمنان و جریانهای همسو با آن، ظرف چهار دهه گذشته، هرگز از نقشه ترویج حاکمیت دوگانه دریغ نکردهاند. باید منطبق بر راهبرد «عقلانیت انقلابی»، با ذینفعان گرانی و بیثباتی اقتصادی، بدون کمترین اغماض برخورد کرد.
پایان
محمد ایمانی
ویروس آندلس 31-6-1401.pdf
3.11M
🔞فراموش نکنیم که تهاجم فرهنگی یک جنگ تمام عیار است و آندلس سازی از یک تار مو شروع میشود‼️
🔖قابل توجه سخنرانان و فعالان عرصه #جهاد_تبین ؛ کتابی در خصوص استحاله های فرهنگی، نفوذ و شبیخون فرهنگی که مورد توجه پژوهشگران و اهل بصیرت واقع شده به صورت رایگان در اختیار شما سروران قرار گرفته است.
📝گزیده ای از #کتاب_ویروس_اندلس ؛
💠اگر خاک وطن را به فرهنگ،تنه درختان را به مردان و میوه این درختان را به فرزندان تشبیه کنیم، بلاشک ریشه این درختان، زنان ایران اسلامی هستند. که دشمنان، پس از ورود به خاک (فرهنگ) درحال بیرون کشیدن ریشه این درختان مثمر هستند.
🖌 نام نویسنده کتاب : حمدان مقدم
🌺 #دانلود کتاب رایگان است 🌺
✅ با ورود به لینک زیر از این پیشنهاد حکیمانه و تمدن ساز(خانه داری شغل است)حمایت می کنیم.
https://www.karzar.net/73641
#اقتصاد_اسلامی #کلام_رهبر #مدیریت_اسلامی #بانکداری_اسلامی #ربا #ما_ترکناک_یا_ابن_الحسین #ما_ملت_امام_حسینم #ویروس_اندلس
http://eitaa.com/joinchat/3102867473C6ea69afc6c
هدایت شده از کانال قزوین سلام 💠
MirzaMohamadi_Sh8_ramazan98.mp3
5.34M
🔊 قربون کبوترای حرمت امام رضا
قربون این همه لطف و کرمت امام رضا
◼️ مناجات با امام رضا علیه السلام،روز زیارتی حضرت(۲۳ ذی القعده)
#پیشنهاد_دانلود
🎤 حجت الاسلام #میرزامحمدی
اَللّهُــــمَّ_عَجـِّــل_لِوَلیِّــــکَ_الفَـــــرَج🎋
↶【به ما بپیوندید 】↷
🇮🇷 🌐به کانال
🔷️قزوین سلام 🔷️
@qazvinsalam
┄┅┅❅🌸🌺🌸❅┅┅┄
بپیوندید
🟢🟣🇮🇷
تقلای محافل غربگرا برای توقف کاهش قیمتها و مصادره به مطلوب آن
۱
در حالی که محافل مدعی اصلاحات تأکید میکنند سیاست آمریکا در مقابل ایران، سیاست مهار است و نه توافق، برخی محافل در این طیف اصرار دارند ریزش چشمگیر قیمتها در بازار مسکن، خودرو، طلا و ارز را به شایعه دروغین توافق نسبت دهند تا بدین ترتیب اتفاق اخیر را به نفع انگارهای ابطال شده خود درباره برجام مصادره به مطلوب کنند! این البته جدای از تقلای برخی رسانههای غربگرا برای القای ادامهدار نبودن کاهش قیمتهاست! این محافل سعی دارند فضای روانی مثبت ایجاد شده در اثر تلاشهای دولت ادامه پیدا نکند و کاهش قیمتها تداوم نداشته باشد!
اخیراً علی مطهری به پیروی از انگارهسازی طیفی از محافل غربگرا در توئیتی نوشت: «ریزش قیمت ارز بیش از هر چیز ناشی از مذاکراتی است که بین ایران و آمریکا برای یک توافق موقت جریان دارد؛ هر چند که گاهی دو طرف تکذیب میکنند. این درسی است برای کسانی که میگویند اقتصاد کشور را به برجام و مذاکرات هستهای گره نمیزنیم!» او توضیح نداده که با وجود تکذیب رسمی طرفین درباره توافق موقت، چگونه کاهش قیمتها در چند هفته اخیر دنبالهدار شده و همچنان هم ادامه دارد؟!
یادآور میشود روزنامه زنجیرهای آرمان ملی، تیتر یک خود را به «بازی دادن افکار عمومی» اختصاص داده و نوشت طرفین به دنبال مدیریت فضا هستند و نه بازگشت به توافق.»
روزنامه سازندگی هم در تیتر نخست خود با عنوان «تله خوشبینی؛ چرا در شرایط فعلی باید با احتیاط عمل کرد؟»، نوشت: این که مذاکرات به نتیجه برسد، احتمال بسیار ضعیفی است. وزیر خارجه آمریکا گفته تمرکز ما روی برجام نیست.
روزنامه هممیهن نیز، تیتر نخست خودرا با تأکید تمام به «پروژه مهار ایران به جای احیای برجام» اختصاص داد و نوشت: «گزینه دولت آمریکا،مهار ایران از طرق دیپلماتیک است. دولت بایدن با نزدیک شدن به رقابتهای انتخاباتی، آماده امضای توافق احیای برجام با ایران نیست. از سوی دیگر، برجام سال 2015 به واسطه پیشرفتهای هستهای ایران دیگر آن کارکرد مد نظر آمریکا و اروپا را ندارد، چه بسا که برخی از بندهای غروبش به زودی منقضی خواهد شد.
به نظر میرسد که راهکار مد نظر آمریکا و اروپا و تأکیدشان بر در اولویت بودن دیپلماسی،رسیدن به توافقی جدید با ایران است؛ اما تا آن زمان،استراتژی آمریکا و اروپا،کنترل، مهار و کاهش تنش با ایران در سطحی است که اوضاع از کنترل خارج نشود.
در هر صورت به نظر میرسد که هنوز شرایط شکل گرفتن یک درک نهایی منتج به توافق، میان طرفین مهیا نیست. بنابراین نمیتوان از گفتوگوهای پنهانی و غیرمستقیم میان ایران و آمریکا و تبادل پیامها میان طرفین، پیشرفت در مذاکرات احیای برجام را مستفاد کرد.»
هممیهن همچنین به نقل از فایننشال تایمز نوشت اولویت آمریکا، انتخابات است نه برجام.
روزنامه شرق نیز از «سرگیجه آمریکا خبر داده و نوشته است: تا پایان سال 2023، وضعیت کجدار و مریز فعلی ادامه خواهد داشت یعنی نه مذاکرات به نتیجه میرسد و توافقی حاصل میشود و نه شکست مذاکرات اعلام میشود.
در این میان روزنامه اعتماد نوشت: مذاکرات وین برای احیای برجام به زودی و در سطح رسمی از سر گرفته نخواهد شد اما طرف غربی با وجود حمایت از اعتراضات سال گذشته، تلاش میکند رشته مذاکرات نیز از هم گسیخته نشود؟ یکی از پرشمارترین پرسشها در پاییز و زمستان 1401 این بود که چرا طرف مقابل ایران با حرکت به سمت مکانیسم ماشه حلقه فشار بر جمهوری اسلامی ایران را تنگتر نمیکند؟ طرف غربی به رغم همه سر و صداها و تشدید فشار سیاسی و امنیتی بر ایران تمایلی به بسته شدن پنجره دیپلماسی با ایران نداشت و یکی از اصلیترین دغدغههای غرب در بحث فنی هستهای با ایران ذخایر مواد غنی شده در ایران است.
در سایه برجام، ایران در قالب پذیرش اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی در کنار تعهدات پادمانی به بیشترین نظارتها بر برنامه هستهای خود رضایت داد و مطلوب طرف غربی نیز احیای همان نظارتهای گسترده است نه از دست دادن حداقلهای نظارتی با فعالسازی مکانیسم ماشه که قطعاً با واکنش تند ایران روبهرو خواهد شد».
برآیند تحلیل نشریات زنجیرهای این است که با وجود اقدام متقابل ایران در توقف تعهدات برجامی، طرف غربی قادر به تشدید و تصاعد چالش نیست و بنابراین ناچار است با واقعیت ایران جدید کنار بیاید. این پیام، همان چیزی است که افکار عمومی و فعالان اقتصادی در کشور نیز دریافتهاند، مبنی بر اینکه غرب قادر به تولید فشار جدید نیست و اساساً تشدید بحران با ایران را به خاطر پیشبینی اقدامات قویتر و مقابلهای ایران، و همچنین گرفتاری در جنگ خودساخته غرب در بحران اوکراین، صلاح نمیداند.
👇👇👇ادامه صفحه ۲
۲
در عین حال فعالیتهای مثبت و ایجابی دولت سیزدهم در دور زدن تحریمها و رونق دیپلماسی اقتصادی در جهان فراغرب، و آورده واقعی رونق صادرات و تجارت خارجی، این اطمینان را در میان محافل اقتصادی داخلی ایجاد کرده که کشور از مرحله بحران اقتصادی به ارث رسیده از دولت قبل، عبور کرده است. این تلقی طبیعتاً به عقبنشینی تورم انتظاری در برخی بازارها کمک قابل توجهی کرده است؛ هر چند که محافل غربگرا سعی دارند با انواع شگردها از تعمیق و تداوم این تلقی مثبت عمومی جلوگیری کنند.
فارنافرز: موقعیت ایران بدون توافق با آمریکا بهبود یافته است
نشریه تخصصی سیاست خارجی آمریکا در تحلیلی نوشت: در ماههای اخیر، با وجود بنبست مذاکرات، ایران تقریباً هیچ بهایی برای این پیشرفتهای هستهای پرداخت نکرده و برعکس، موقعیت ژئوپلیتیکی این کشور بهبود یافته است
فارن افرز مینویسد: پس از بیش از دو سال تلاش ناکام برای بازگرداندن توافق هستهای 2015 ایران (برجام)، به نظر میرسد دولت بایدن به این نتیجه رسیده که این توافق فراتر از احیا است (احیا شدنی نیست). در حالی که مذاکرات با شکست مواجه شد، برنامه هستهای ایران به روشهای بیسابقه و در برخی موارد غیرقابل برگشت پیشرفت کرد. از زمانی که دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در سال ۲۰۱۸ از توافق خارج شد، و بهویژه طی دو سال گذشته، ایران به نقاط عطف مهم هستهای دست یافته است. این کشور صدها پوند اورانیوم بسیار غنی شده را ذخیره کرده و هزاران سانتریفیوژ پیشرفته را نصب کرده است. در ماههای اخیر، ایران تقریباً هیچ بهایی برای این پیشرفتهای هستهای پرداخت نکرده و برعکس، موقعیت ژئوپلیتیکی آن بهبود یافته است. این کشور روابط خود را با چین و روسیه تقویت کرده و در عین حال، روابط با برخی از همسایگان خود از جمله رقیب منطقهای خود عربستان را عادی کرده است.
اگر دولت بایدن از طرح A (احیای برجام) صرف نظر کرده، از چرخش به طرح B که توسط بسیاری از تحلیلگران و همچنین مقامات اسرائیلی پیشنهاد شده، خودداری کرده است: یعنی فشارهای اقتصادی، سیاسی و نظامی بر تهران. در عوض، طرح C را انتخاب کرده، تلاشی برای جلوگیری از بدترین نتایج مناقشه هستهای با ایران و در عین حال حفظ امکان حل و فصل آن در آینده. واشنگتن به دنبال جلوگیری از رسیدن ایران به بمب اتمی و اجتناب از تشدید تنشهای خطرناکی است که میتواند با افزایش فشار همراه باشد و به راهحل دیپلماتیک ضربه بزند به این امید که شرایط برای یک توافق جدید برای جایگزینی برجام در طول زمان مساعدتر شود.
حتی اگر تحقق طرح دولت بایدن موفقیتآمیز باشد، پلن C هزینههایی به همراه خواهد داشت. این طرح به ایران اجازه خواهد داد تا برنامه هستهایاش را به شکلی پیوسته توسعه داده و در عین حال به انزوای سیاسی و اقتصادی خود پایان دهد. این استراتژی به جای آنکه ماحصل برنامه هستهای ایران را معکوس کند، تثبیت وضعیت ایران را به عنوان کشوری که در آستانهگریز هستهای قرار دارد را به همراه دارد.
حتی پیش از وقوع جنگ در اروپا، دولت بایدن قصد داشت تمرکز این کشور را از خاورمیانه دور کرده و به جای آن بر رقابت با چین و روسیه متمرکز شود. مقامهای آمریکایی استدلال کردند که یک رویارویی بزرگ با ایران موجب انحراف و از میان رفتن منابع در دسترس میشود. دولت بایدن در خاورمیانه اهداف دیگری دارد که ممکن استشانس بیشتری برای موفقیتشان وجود داشته باشد؛ اهدافی چون میانجیگری جهت توافق برای عادیسازی روابط اسرائیل و عربستان. در نتیجه کاهش تنش، کلیدواژه سیاست ایالات متحده در ارتباط با ایران بوده است. انفعال آمریکا برای ایران فرصت ساز شد. در عمل این گزاره به اجرای سهلانگیز تحریمهای نفتی علیه ایران و پاسخهای محدود به حملات علیه نیروهای آمریکایی در سوریه و عراق توسط متحدان ایران تبدیل شده است.
اگر بتوان ایران را با توسل به اهرمهای دیگر مهار کرد، در آن صورت ممکن است توافق خیلی زودتر از حد تصور محقق شود. دولت بایدن ممکن است بر این باور باشد که تنها با ادامه این مسیر قادر است از وقوع بدترین سناریوها جلوگیری کند.
اما هزینههای سیاسی توافق جدید نیز افزایش یافته است. برجام هیچگاه در کنگره آمریکا محبوبیت نداشت اما دولت بایدن در ابتدا مایل بود برای احیای این توافق گامی جدی بردارد. با این حال، شرایط تغییر کرده است. برای دولت او دشوار است که از کنگره بخواهد از توافق هستهای حمایت کند. دولت بایدن احتمالا از به راه افتادن جنگ در کنگره بیزار است، بالاخص برای توافقی که قطعا محدودیتهای کمتری بر فعالیت هستهای ایران در قیاس با توافق نخست تعریف خواهد کرد.اما در پلن سی این امید وجود دارد که چشمانداز دیپلماسی ممکن است در طول زمان به بلوغ برسد.
ادامه صفحه ۳ 👇👇👇
۳
اما موفقیت چنین طرحی طبیعتا چالشهای خاص خود را دارد. زمان لزوما به نفع ایالات متحده نخواهد بود. در حالی که واشنگتن منتظر نشسته، ایران برنامه هستهای خود را پیش میبرد، روابط خود را با چین و روسیه تقویت کرده، از فشار تحریمهای تضعیف شده استفاده میکند و با بخش دیگر جهان مراوده خواهد داشت.
دروغهای برجامی را تیتر کردند؛ خبرهای امیدوارکننده را سانسور!
روزنامه آفتاب یزد در توجیه علت سانسور خبرهای موفقیتآمیز توسط نشریات زنجیرهای مدعی شد این روزنامهها چون آگهی تبلیغاتی از دولت نگرفتهاند، اقدام به بازنشر آن خبرهای امیدوارکننده هم نکردهاند!
آفتاب یزد که سردبیر آن چند سال قبل پس از خیانت کروبی، از کشور گریخت و در خدمت صدای آمریکا درآمد، نوشت: «برخی روزنامهها پرآبورنگ، سفر رئیسی را پوشش دادند، برخی دیگر ترجیح دادند تا از کنار سفر عالیترین مقام اجرایی کشور عبور کرده، واکنشی سرد نشان دهند.
موضوع قابل تامل اما حضور روزنامههای عمدتا مستقل و اصلاحطلب در جمع روزنامههایی است که نه تنها به این سفر نپرداختهاند که به موضوعاتی حتی فرعی اهمیت میدهند و حضور روزنامههای دولتی و حامی دولت در جمع روزنامههایی که با آب و تابی بسیار به ابعاد مختلف این سفر پرداخته و برخی تمام روی جلد خود را به این سفر اختصاص میدهند.
در یک تقسیمبندی دیگر با موضوع سفر رئیسی به آذربایجان شرقی، با دو دسته روزنامه مواجه میشویم،
- آگهیبگیرها
- مورد غضب واقعشدهها
ما نیز قبول داریم جامعه زخمخورده از تورم و گرانی نیاز به آرامش و امیدبخشی و انگیزهدادن دارد، به سهم خود نیز کوشیدهایم اما آفت امیدبخشی، نگاهی تبعیضآمیز است که این روزها شاهد آن هستیم.
بارها نوشتهایم که حمایت و همراهی با دولت هرگز به معنای چشم فرو بستن بر کاستیها و سوءمدیریتها و انحرافها نیست. اصلا در این تلاش برای یکدستشدگی، روزنامههای مستقل را ترغیب میکند تا جایی که ممکن است از دولتیها فاصله بگیرند تا صدای مردم هم بیشتر شنیده شود. قضاوت کنیم و نتیجهاش را به عینه ببینیم که؛ جای خالی دولت سیزدهم بر جلد روزنامههای منتقد حتما آسیبهایی را بر جای خواهد گذاشت. بارها متذکر شدهایم، دفاع رسانه از خطا و لغزش مدیران و مسئولان، اصلیترین عامل سرخوردگی، ناامیدی، احساس تلخ تبعیض و رویگردانی از ایمان و امید است!»
مفهوم دیگر این تحلیل عجیب روزنامه آفتاب یزد آن است که حب و بغضها و تعریف و تمجیدهایش اساسا بر مبنای مواجببگیری است و بسیاری از عوامفریبیهایی که در دولت قبل با تیترها و تحلیلهای خلاف واقع منتشر کرده، بر مبنای آگهیبگیری بوده است. تیترهایی سفارشی مانند: «تحرم رفت»، «موگرینی: هرچه تهران بگوید»، «خداحافظ فدریکا» و...
از سوی دیگر، جای پرسش از گردانندگان این روزنامه است که مگر از مردم دم نمیزنید؟ پس چرا تصاویر انبوه مردم استقبالکننده از رئیسجمهور در تبریز و چهاراویماق را سانسور کردید. فرض میکنیم از رئیسی خوشتان نمیآید یا با دولت مشکل دارید؛ چرا خبرهای امیدوارکننده این سفر، مانند افتتاح خط آهن بستانآباد- خاوران که مسیر تهران- تبریز را سه ساعت کوتاهتر میکند و میتواند در ترانزیت 7 میلیون تن کالا از طریق ایران به کشورهای مختلف نقش راهبردی ایفا کند، یا تامین آب شرب 180 نفر از ساکنان شهر میانه و 17 روستای اطراف را پنهان میکنید و بازتاب نمیدهید؟ به اینها علاوه کنید احیای 220 واحد تولیدی و صنعتی، و دهها پروژه بزرگ آب و برق و سلامت. بنابراین، آگهی بهانه است، بلکه مسئله رسانههای زنجیرهای این است که در صورت انتشار اخبار واقعی و امیدبخش، باید اعتراف کنند که در گره زدن سرنوشت کشور تکالیف دولت سابق به برجام و FATF، 8 سال به مردم دروغ گفتهاند و درواقع در حق معیشت مردم خیانت و جنایت کردهاید.
نهایتا این طیف باید پاسخ بدهند هنگامی که به دروغ تیتر میزدند «تحریم رفت، امضای کری تضمین است، 200 میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی در کنار 150 میلیارد دلار پول بلوکهشده به کشور میآید، اروپا: هرچه تهران بگوید»، از چه کسانی پول میگرفتند که آبروی خود را به حراج گذاشتند؟
پایان پیام
اخبار بسیج
بنام خدا
در خصوص انتشار اخبار تشکیل شورای تبلیغات در روستای یحیی آباد و اشکالات قانونی و ساختاری شورای تشکیل شده و لحن متوقعانه دهیاری در خصوص غیبت فرمانده حوزه بسیج حضرت ابوالفضل علیه السلام قاقازان شرقی (درحالیکه در روز جلسه در مأموریت استان حضور داشتم) باستحضار عموم اهالی محترم روستای یحیی آباد میرساند:
اولاً: تاکنون سابقه نداشته است که عدم حضور میهمان مدعو به جلسه ای اینگونه تبلیغ گردد و این رفتار جز با هدف تخریب و تقابل بسیج در برابر مردم و خانواده های معظم شهدا نیست.
ضمناً طبق دستورالعمل مربوطه فرمانده حوزه عضو شورای فرهنگی روستا نبوده بلکه فرمانده پایگاه آنهم درصورت تایید رده مافوق در جلسات حضور پیدا میکند.
دوماً : طبق دستورالعمل های مربوطه ایرادهای ساختاری به نحوه انتخاب و چینش اعضای شورای فرهنگی و یا شورای تبلیغات اسلامی که از زمان اعلام موجودیت این شورا هنوز نام آن را دقیق مشخص نکرده اند وجود دارد و حتماً لازم است دوستان مطالعه دقیق داشته و فرق شورای تبلیغات اسلامی و شورای فرهنگی روستا را تشخیص و سپس اقدام نمایند : شورای تبلیغات اسلامی هم در روستا نداریم و اگر هم باشد ریس آن فرمانده پایگاه بسیج میباشد. پس توقع عضویت از فرمانده حوزه بسیج و انعکاس آن در فضای مجازی توقع نابجایی است.
سوما : یک فرمانده حوزه ماهیانه ۲۷ جلسه شرکت میکنه:
۱۸ تا کمیسیون معاونت های ناحیه را داریم.
شورای فرماندهی حوزه
شورای فرماندهی ناحیه
جلسه با فرماندهان پایگاهها
شورای اداری بخش در بخشداری
کمیسیون انتصابات حوزه
جلسات سربازان
جلسات ارکان صالحین با استادیار ناحیه
جلسات داخلی صالحین با سرمربی صالحین
من اگر واقعاً وقت کنم این جلسات خودم را اجرایی میکنم.
چهارم : بنده حقیر بعنوان خادم اهالی محترم قاقازان شرقی در بیش از ۱۰ روستا فعالیت داشته و اگر در تمام این روستاها عضو شورای فرهنگی روستا باشم عملا غیر ممکن است.
پنجم : چنین امری تا باحال در هیچ روستایی سابقه نداشته و عملا نه فرمانده حوزه بسیج و نه فرمانده پاسگاه که عضو شورای اداری بخش هستند و حوزه استحفاظی شان کل روستاهای قاقازان شرقی هست امکان حضور در شوراهای فرهنگی روستاها را ندارند.
باطلاع عموم میرساند که طی تماس تلفنی با فرمانده پاسگاه یحیی آباد و برخی از دوستان که اسامی آنها بعنوان حاضرین جلسه قید شده ، ایشان هم ادعای حضورشان را در جلسه مذکور تکذیب نموده و با توجه دروغ پردازی و انعکاس مطلب خلاف واقع و تشویش اذهان عمومی نسبت به بسیج حق پیگیری حقوقی و قضایی در این خصوص برای بسیج محفوظ است.
فلذا ضمن تذکر جدی به دهیار روستای یحیی آباد بعنوان دبیر شورا در خصوص تکرار و انتشار متوقعانه مطلب در رابطه با عدم حضور فرمانده بسیج در جلسه شورای تبلیغات روستایی ، لازم است از اهالی محترم بجهت فضاسازی رسانهای علیه بسیج عذرخواهی نماید.
شایان ذکر است قبلاً بصورت تلفنی از انتشار دهندگان متن مورد نظر اصلاح آن مطالبه شد و بایشان اعلام شد فرمانده حوزه در روز مذکور در مأموریت استان حضور داشته ، که فرد انتشار دهنده اظهار داشتند بنده طبق مسولیتی که بمن واگذار شده متن مورد نظر شورا و دبیر را انعکاس داده ام. لذا دبیر شورای مذکور باید بداند که مسولیت تنظیم متن صورتجلسات شخص دبیر بوده و مسولیت جوسازی علیه حوزه بسیج و تکرار و تاکید بر غیبت فرمانده حوزه بسیج که ایجاد ذهنیت منفی در اذهان عمومی میکند بر عهده شخص آقای برمکی میباشد. لذا با توجه به این رفتار مغرضانه بنده هیچ تمایلی به عضویت در شورای مذکور را نداشته و از همه اهالی محترم و خانوادههای معزز شهدا که دوستان هدفشان ایجاد تقابل بین بسیج و آنها میباشد میخواهم در خصوص این رفتار دهیاری آگاهانه قضاوت نمایند.
لذا با کمال ادب و احترام عذرخواهی نموده و ضمن اظهار ارادت به تمام خانواده های معظم شهدا و اعضای محترم شورای اسلامی روستای یحیی آباد ، فقط امکان حضور در برخی جلسات موردی در شورای اسلامی روستا را بعنوان میهمان دارم.
برادر شما
علی امیری
📝کانال #رسانه_بسیج↙️
➥ @bsjghaghazan1
May 11
⭕️ #مهم روز گذشته خبری مبنی بر حمله ی گروهی از افراد ناشناس به یکی از خانه های امن گروهک تروریستی منافقین در نزدیکی پاریس فرانسه در رسانه ها منتشر شد که با بایکوت خبری سنگین و شدید رسانه های معاند همراه بود.
🔺پیگیری های خط امنیت نشان میدهد که به احتمال قوی یکی از اهداف انجام این حمله ترور و به هلاکت رساندن مسعود کشمیری عضو ارشد سازمان منافقین و عامل بمب گذاری دفتر نخست وزیری که منجر به شهادت شهیدان رجایی و باهنر گردید بوده است.
🔺مسعود کشمیری و محمدرضا کلاهی دو تن از اعضای برجسته سازمان منافقین و به ترتیب متهمین اصلی پرونده انفجار های دفتر نخست وزیری (۸شهریور ۱۳۶۰) و ساختمان حزب جمهوری اسلامی (۷ تیرماه ۱۳۶۰) هستند که منجر به شهادت شهیدان باهنر ، رجایی و بهشتی شد.
🔺در سال ۱۳۹۲ اعلام شد که دستگاه های اطلاعاتی کشور موفق به شناسایی این دو عامل سازمان تروریستی منافقین در کشور های اروپایی شده اند و از همان سال تحت تعقیب وزارت اطلاعات درآمدند که در نتیجه آن اقدامات مراقبتی برای محافظت از این دو نفر از سوی سرویس های اطلاعاتی اروپایی افزایش یافت.
🔺علیرغم انجام از این دست اقدامات از سوی سرویس های اطلاعاتی اروپا در طی عملیاتی در سال ۱۳۹۴ (برخی منابع ۱۳۹۶ ذکر کرده اند) که در کشور هلند انجام شد محمدرضا کلاهی به ضرب دو گلوله به هلاکت رسید.
🔺از این عملیات تحت عنوان یک عملیات ترور حرفه ای یاد میشود چرا که عوامل و مجریان عملیات از خود اتباع کشور محل سکونت محمدرضا کلاهی یعنی هلند بودند و ضمن انجام دقیق عملیات ترور هیچگونه اثر و ردپایی نیز از خود برجای نگذاشتند.
🔺 با گذشت حداقل ۶ سال از انجام این عملیات هنوز سرویس های به اصطلاح قدرتمند اطلاعاتی اروپا نظیر MI6 و MI5 انگلستان، DGSE فرانسه و BND آلمان نتوانستند به اسناد و شواهدی دست پیدا کنند که نشان دهد در پشت صحنه عملیات ترور محمدرضا کلاهی چه کشور و چه سرویس اطلاعاتی قرار دارد.
🔺 اکنون و با توجه به انجام عملیات روز شنبه بر علیه یکی از خانه های امن گروهک منافقین در فرانسه و احتمال ترور مسعود کشمیری میتوان گفت شاهد انجام یک عملیات ترور بسیار حرفه ای دیگر و مشابه عملیات منجر به ترور محمدرضا کلاهی بیخ گوش سرویس های اطلاعاتی اروپایی هستیم و سرویس های مذکور علیرغم تمام شو های تبلیغاتی که سعی در قدرتنمایی از این سرویس ها دارند مجددا در شناسایی از این دست تحرکات و جلوگیری از وقوع اینچنین عملیات هایی در خاک اروپا ناکام مانده اند.
🔺رسانه خط امنیت نمیتواند مستقلاً مرگ یا عدم مرگ مسعود کشمیری در نتیجه این عملیات ترور را تایید کند لذا باید دید آیا همچنان که به هلاکت رسیدن محمدرضا کلاهی تحت پوشش رسانه ای قرار گرفت جزییاتی از عملیات روز شنبه نیز از سوی رسانه ها (به خصوص رسانه های اروپایی و همچنین رسانه های نزدیک به سازمان منافقین و جریانات معاند) به بیرون درز پیدا خواهد کرد یا خیر.
🟢🟢🟢ابعاد جنایت نفرتانگیز و هدایتشده در ایذه و ضرورت برخورد قاطع با مسببین
طی دو هفته گذشته گروههای ضدانقلاب با برگزاری نشستهای هماهنگی از طریق کلاب هاوس بر ضرورت موجسازی در داخل و خارج از کشور به بهانه سالروز تولد مرحوم کیان پیرفلک تاکید کرده بودند.
به گزارش مشرق، امروز یکشنبه و بهدنبال فراخوان غیرقانونی مادر مرحوم کیان پیرفلک که به بهانه سالروز تولد فرزندش برای تجمع بر مزار او در روستای پرچستان گوروئی اعلام شد، فردی که گفته میشود پسرعموی مادر کیان است در اقدامی وحشیانه سروان محمد قنبری یکی از افسران فراجا که برای تامین امنیت در محل برگزاری تجمع حضور داشت را با خودروی شخصی خود مورد حمله عامدانه قرار داد و به شهادت رساند.
این اقدام جنایتکارانه و مشکوک که بسترساز اصلی آن خانواده مرحوم کیان پیرفلک و بهویژه مادر او هستند، پس از آن انجام شد که طی دو هفته گذشته گروههای ضدانقلاب با برگزاری نشستهای هماهنگی از طریق کلاب هاوس بر ضرورت موجسازی در داخل و خارج از کشور به بهانه سالروز تولد مرحوم کیان پیرفلک تاکید کرده بودند.
طی روزهای گذشته، انتشار مطالب تحریککننده متعدد در صفحه اینستاگرام «ماهمنیر مولاییراد» مادر کیان پیرفلک که با استقبال گسترده ضدانقلاب و رسانههای معاند روبرو شد، عملا موجب شکلگیری فضای منفی علیه نیروهای حافظ امنیت، ذیل گزاره دروغ دست داشتن آنها در کشته شدن کیان شد.
با وجود اقدام سریع دستگاههای اطلاعاتی و قضایی در شناسایی عاملان تیراندازی به خودروی خانواده پیرفلک که موجب کشته شدن فرزند خردسال این خانواده شد، مادر او از ابتدای وقوع این حادثه تلخ بدون ارائه هیچگونه دلیل و مدرک مستند، صرفا بر ادعای خود و فضاسازی از طریق فضای مجازی تاکید داشته و بر تداوم این مسیر غلط اصرار دارد.
اغتشاشات پائیز گذشته که بسترساز بسیج همهجانبه معاندین و ضدانقلاب خارجنشین علیه امنیت کشور شد ضمن آنکه هزینههای مادی و معنوی قابل توجهی را در حوزههای مختلف برای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به همراه داشت، امیدواری گروههای ورشکسته سیاسی در خارج و دنبالههای داخلی آنان برای ضربه به امنیت و آرامش کشور را به صورت بیسابقهای افزایش داد.
انتشار گسترده و سریع خبر کشته شدن عامل زیر گرفتن مامور مظلوم فراجا در رسانههای معاند بدون اشاره به جنایت نفرتانگیز او در رسانههای معاند و موجسازی برای بر هم زدن آرامش منطقه نشان میدهد که متاسفانه مماشات و رأفت نظام اسلامی در برابر افرادی که به هر بهانه بهدنبال لطمه زدن به امنیت و آرامش کشور هستند، موجب تجری آنان تا حد به شهادت رساندن ماموران حافظ امنیت شده است.
به طور قطع عموم جامعه که مهمترین نیاز و اولویتشان حراست قاطعانه حاکمیت از امنیت و آرامش کشور است انتظار دارند تا نهادهای مسئول بهویژه قوه قضاییه با اقداماتی از این دست قاطعانه و بدون اغماض برخورد کنند و اجازه ندهند که گروهی ناآگاه و یا فریب خورده، اصلیترین پایههای ایجاد نظم و امنیت پایدار در کشور را با اعمال و رفتار ساختارشکنانه خود با آسیب و صدمه روبرو کنند.
منبع: نورنیوز
🟣🟣🟣تبلیغات آلوده در سینمای ایران؛
GEMTV سینمای ایران را به شهرهرت تبدیل کرد
طبق شنیدهها «فسیل» نزدیک به ۱۵میلیارد هزینه تبلیغات کرده است وقتی در تلویزیون و بیلبوردهای شهری چندان خبری از تبلیغات این فیلم نیست، یعنی این رقم قابل ملاحظه به شبکه جم پرداخت شده است.
به گزارش مشرق، این روزها شاهد تبلیغات گسترده فیلمهای در حال اکران سینمای ایران در شبکه ماهورهای GEM هستیم.
این روند که در ماههای اخیر با فیلم «فسیل» شروع شد حالا دیگر اکثر فیلمهای در حال اکران را در بر گرفته است و حتی این شبکه به مانند پیش پردههای فیلمفارسیهای پیش از انقلاب به پخش تیزر برای اکران فیلم بعدی کارگردان نیز میپردازند. عجیب اینکه وقتی هنوز فیلمی به اکران نرسیده و پخش تیزرهایش به صورت رسمی آغاز نشده، چگونه سر از این شبکههای بیمجوز سرگرمیساز در میآورند.
فیلمهایی چون «آهنگ دو نفره»، «شهر هرت»، «سه کام حبس» و «نگهبان شب» هر شب در چند نوبت از مجموعه شبکههای جم معرفی میشوند و هیچکس هم مسئولیت پرداخت هزینههای پخش این تیزرها را نمیپذیرد.
یا باید گمان کنیم که شبکههایی چون جم که برای جذب مخاطب از زیرپاگذاشتن هیچ خط قرمز اخلاقی ابا ندارند ناگهان به کار فرهنگی بیسود رو آورده و در راه ترویج فرهنگ مورد علاقهشان، به پخش آگهیهای پر شمار برای برخی فیلمهای خاص میپردازند. اگر حتی اینگونه باشد که احتمالش بسیار اندک است، این هم زنگ خطری است که چرا فیلمهای روز سینمای ایران، باید به گونهای باشند که صدا و سیما به خاطر حفظ شئون و اخلاق از پخش تیزر آنها خود داری کند؛ اما شبکههای ضد اخلاقی رایگان به پخش آگهی برای آنها و تلاش برای جذب مخاطبشان بپردازد.
البته طبق شنیدهها فیلم سینمایی «فسیل» نزدیک به ۱۵میلیارد هزینه تبلیغات کرده است (وقتی در تلویزیون و بیلبوردهای شهری چندان خبری از تبلیغات این فیلم نیست، پس یعنی این رقم قابل ملاحظه به شبکه جم پرداخت شده است).
بررسی شبکههای GEM نشان میدهد، بیشترین حجم پخش آگهی در قالب تیزر و میان نویس تبلیغاتی در این مجموعه شبکه به فیلم «فسیل» و «آهنگ دونفره» اختصاص دارد.
دست کم در شبکههای نظیر روبیکس، ریور جم دراما، جم سریز، جم لایف(مستند)، جم بالیوود و جم کلاسیک و که دارای کنداکتورهای یک ساعته هستند، در هر ساعت دوبار تبلیغ فیلم فسیل و آهنگ دونفره پخش میشود و در لابلای پخش هر سریال یک تیزر کوتاه و سه میان نویس پخش میشود. فیلم «سه کام حبس» نیز هر سه ساعت یکبار از مزیت یک تیزر تبلیغاتی بهرهمند است. با این حال برخوردها آنچنان سختگیرانه نیست و واکنشی نسبت به این اتفاقات از سوی نهادهای مسئول وجود ندارد.
محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ظهر روز چهارشنبه ۱۷ خرداد ماه در حاشیه برگزاری جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران، در پاسخ به سوالی مبنی بر تبلیغ برخی تولیدات سینمای خانگی و داخلی کشور در شبکههای ماهوارهای، گفت: تهیهکننده و عوامل فیلم عنوان میکنند که اینها هیچ نسبتی با ما ندارند، دوستان ما این موضوع را بررسی میکنند اگر اثبات شود که چنین نسبتی وجود دارد قطعاً برخورد میشود.
وی بیان کرد: بررسی این موضوع در کمیته حقوقی سازمان سینمایی در دست انجام است. شخصاً به این موضوع حساس هستم و آن را پیگیری میکنم.
در نهایت اینکه این موضوع از زوایای مختلف قابل بررسی است، اینکه چرا این تبلیغات تا این حد در حال گسترش هستند و توسط کدام بخشهای میدان سینما کشور مدیریت میشوند؟
اینگونه به نظر میرسد که در این موضوع، «دفاتر پخش سینمایی» بیشترین تاثیر را داشته باشند، وقتی تهیه کنندهها و کارگردانهای فیلمهای در حال اکران، اعلام میکنند نقشی در این موضوع ندارند، پس به احتمال زیاد نقش اصلی را همین دفاتر بازی میکنند.
بیشک برخورد قاطعانه از سوی سازمان سینمایی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دادستانی میتواند تکلیف این موضوع را برای همیشه روشن کند.
منبع: فارس
✳️❇️✳️آیا «لا اکراه فیالدین» یعنی هرکاری که دلمان میخواهد انجام دهیم؟
حجتالاسلام قرائتی میگوید: برخی میگویند آیه «لا اکراه فی الدین» یعنی مردم را آزاد بگذارید، معنی این آیه برای عقیده قلبی است، اما گاهی شخصی در عمل منکر دارد و باید با او برخورد شود.
به گزارش مشرق، چندی پیش سیدمحمد خاتمی در جمع زنان اصلاح طلب با تفسیری غلط از آیه «لا اکراه فیالدین» گفت: وقتی خداوند میگوید: «لا اکراه فیالدین»، یعنی در دین خدا که اصل است، زور و اجبار وجود ندارد پس چرا باید در فرع آن زور و تحکم باشد؟ روشهای عقب افتاده، ضد زن و ضد مرد را میخواهند به نام اسلام پیاده کنند. اسلامی که ما میخواهیم باید به نیازهای امروز ما پاسخ بگوید.
وی همچنین انسان عفیف را متمایز از انسان با حجاب دانست و گفت: ما از جامعه عفیف حمایت میکنیم، اما به آن معنا نیست که عفت را با حجاب یکی بدانیم و آن را به زور به جامعه تحمیل کنیم.
تفسیر به رأی خاتمی از آیات الهی ما را بر آن داشت تا به سراغ تفسیر قرآن کریم در این زمینه برویم.
حجتالاسلام قرائتی مفسر قرآن کریم درباره تفسیر آیات الهی میگوید: در موضوعات دین باید نگاه جامع داشته باشیم، در خانه اگر به اطراف نگاه کنیم فقط اتاقها را میبینیم اما اگر به پشت بام برویم خانههای دیگر را هم میبینیم. اگر سوار هواپیما شویم همه شهر را میبینیم، هر چه پرواز ما بلندتر باشد چشمانداز هم بیشتر میشود. در دین هم باید از همه ابعاد و جامع به موضوعات نگاه کرد.
گاهی شخص یک جمله میشنود و میگوید: اسلام گفته «لا اکراه فی الدین» یعنی در دین اکراه و اجبار نیست، مردم را آزاد بگذارید. مسئولی در سالهای اول انقلاب میگفت: «لا اکراه فی الدین» یعنی مردم آزاد باشند. در اینجا دین به معنی عقیده است، عقیده با زور نمیشود، نمیتوان با زور به کسی گفت: که باید ایمان داشته باشی، عقیده در قلب است و اینجا اکراه نیست، اما برخی کارها در عمل است، اگر کسی بیهوده بوق میزند و به تذکر هم توجه نمیکند میتوان بوق ماشینش را کند و دور انداخت.
اگر کسی مردمآزاری میکند باید جلویش را گرفت، نمیتوان گفت بگذار آزاد باشد. گاهی وقتها کلمات را اشتباه متوجه میشویم، آزادی هم معنی دارد، و به این معنی نیست که بگوییم هر وقت هر کسی هر کاری دلش میخواهد انجام دهد. اگر کسی مواد مورد نیاز مردم را احتکار کرده باید ابتدا به او تذکر داد و اگر گوش نداد اموالش باید مصادره شود.
یکی از اصحاب پیامبر (ص) یک درخت در یک باغ داشت، باغ برای کسی دیگر بود، اما او چون یک درخت در باغش داشت هنگام ورود به باغ نه در میزد و نه یا الله میگفت، صاحب باغ اعتراض داشت که اینجا خانواده من زندگی میکنند و تو نباید اینگونه وارد شوی. او نپذیرفت و میگفت: من در باغ تو یک درخت دارم. صاحب باغ به ناچار شکایت پیش پیامبر (ص) برد. حضرت فرمود: تو درختت را به صاحب باغ بفروش، گفت: نه، پیامبر گفت: با دو یا چند درخت دیگر عوض کن، باز هم گفت: نه، پیامبر (ص) گفت: من بهشت را برای تو ضمانت میکنم، مردم آزاری نکن، باز هم نپذیرفت. حضرت دست آخر به صاحب باغ گفت: درختش را بکن و بیرون بیانداز.
منبع: فارس