♦️🟥♦️ایران همچنان استوار ایستاده
(۱)
سرنگونی جمهوری اسلامی، توهم است، نه احتمال
+ عکس و فیلم
نیو ایسترن آوتلوک مینویسد:
فشار مداوم کشورهای غربی اتفاقاً ایرانیها را متحدتر میکند، و مخالفان جمهوری اسلامی بیشتر «آرزو»ی تغییر رژیم در ایران را دارند تا «انتظار» دستیابی به این آرزو را.
سرویس جهان مشرق - از زمان انقلاب اسلامی ایران تا کنون، مخالفان جمهوری اسلامی بارها از طریق ابزارهای مختلف، از تحریم و فشار خارجی گرفته تا معارضه و شورش داخلی، استقامت این نظام را آزمایش کردهاند. اگرچه این آزمایشها هر بار ناموفق بوده، اما نباید از دشمن انتظار ناامید شدن و دست برداشتن از دشمنی را داشت. آخرین آزمون را میتوان دور اخیر اغتشاشات داخلی به بهانهی فوت مهسا امینی دانست که در پی آن همزمان با تحریک شورش داخلی، موج جدیدی از تحریمهای بینالمللی علیه تهران وضع شد. اما با سربلند بیرون آمدن جمهوری اسلامی از این آزمون جدید، اتفاقاً شماری از همان کشورهایی که علیه ایران توطئه چیده بودند، مجبور شدند راه آشتی با جمهوری اسلامی را در پیش بگیرند. نشریهی روسی «نیو ایسترن آوتلوک» وابسته به «مؤسسهی مطالعات شرقشناسی» زیرمجموعهی «آکادمی علوم روسیه»، اخیراً طی گزارشی تحت عنوان «ایران همچنان از مشتها جاخالی میدهد[۱]» مینویسد اگرچه کشورهای غربی مدام به جمهوری اسلامی فشار میآورند، اما این فشارها اتفاقاً مردم ایران را بیشازپیش با هم متحد میکند و «تغییر رژیم» در این کشور برای مخالفان نظام ایران همچنان بیشتر یک «آرزو»ست تا یک «انتظار» قریبالوقوع. آنچه در ادامه میخوانید، گزیدهای از مقالهی نیو ایسترن آوتلوک است.
مقامات دولت آمریکا فقط زمانی به فکر «حمایت از مردم ایران» میافتند که مردم ایران در راستای منافع آنها گام بردارند. همین واقعیت نشان میدهد بر خلاف ادعاهای واشینگتن، هدف اصلی تحریمهای ضدایرانی در حقیقت زندگی مردم عادی در ایران است، نه تغییر رفتار مقامات جمهوری اسلامی. (+)
در همینباره بخوانید:
›› دفاع از اغتشاش و تهدید به حمله نظامی؛ ایران در سند راهبرد امنیت ملی دولت بایدن
›› «بهار فارسی»/ تلاش ناکام سیآیای و امآی۶ برای کودتا در ایران
›› ایرانیهای بد - ایرانیهای خوب؛ حمایت آمریکا از اغتشاشگران ایرانی
›› «مرکز اعتدال»: اتاق عملیات اغتشاشات اخیر در عربستان
لازم به ذکر است که مشرق صرفاً جهت اطلاع نخبگان و تصمیمگیران عرصه سیاسی کشور از رویکردها و دیدگاههای محافل رسانهای - اندیشکدهای بینالمللی این گزارش را منتشر میکند و دیدگاهها، ادعاها و القائات این گزارش لزوماً مورد تأیید مشرق نیست.
موج دیگری از اقدامات تحریکآمیز غرب نیز نمیتواند به رژیم ایران آسیب برساند. تهران به جای نزدیک شدن به غرب به منظور کاهش بار تحریمهای ضدایرانی و پیشبرد شرایط خود حول محور «برنامهی جامع اقدام مشترک» (برجام)، پس از آغاز عملیات نظامی ویژهی مسکو در اوکراین، ترجیح داد تعاملات خود را با روسیه و چین افزایش دهد. این مسئله، مذاکرات برجام در وین را به بنبست رسانده است. رایزنیها بر سر توافق هستهای، در خوشبینانهترین حالت، اکنون در بخش مراقبتهای ویژه بستری شدهاند.
کارگران در یک کارخانهی تبدیل اورانیوم در حاشیهی شهر اصفهان مشغول کار هستند. در حالی که طرفهای امضاکنندهی برجام دیگر امید چندانی به احیای آن ندارند، ایران با غنیسازی اورانیوم تا درصدهای بالا، ضمن رفع نیازها و تداوم پیشرفتهای هستهای خود، اهرم فشارش را برای هرگونه مذاکرات احتمالی در آینده تقویت میکند. از سوی دیگر، دولت بایدن از ترس فضای داخلی آمریکا اقدامی در جهت احیای توافق هستهای انجام نمیدهد و عملاً روزبهروز اهرم فشار آمریکا را ضعیفتر میکند. (+)
در همینباره بخوانید:
›› اندیشکده آمریکایی فاتحه برجام را خواند
›› برجام ظریف را بالا برد و زمین زد
›› وعدههای روی هوای اروپا و آرزوهای بربادرفته دولت روحانی
›› روحانی اگر «میراث دیپلماسی» میخواهد به شرق رو کند
علیرغم فشار بیسابقهای که دولتهای غربی بر تهران و اقتصاد آن وارد میکنند، رهبر عالی این کشور، [آیتالله سید] علی خامنهای، و روحانیون و نظامیانش، با هدف جلب رضایت منتقدان داخلی یا بینالمللی از موضع خود عقبنشینی نخواهند کرد. دلیل این مسئله این است که ایران از زمان انقلاب اسلامی سال ۱۹۷۹، یک نظام سیاسی چندسطحی مبتنی بر دینسالاری همراه با عناصر دموکراتیک تشکیل داده است. با این وجود، اخیراً اعتراضات و ناآرامیهای داخلی با تحریک خارجی (همراه با تنزل وضعیت اقتصادی) در ایران رو به افزایش گذاشته و توجه ناظران بینالمللی را به خود جلب کرده است.
ادامه صفحه ۲ 👇👇👇
(۳)
♦️🟥♦️با این حال، غرب در عوض چیزی برای ارائه [به عنوان پاداش تغییر رفتار ایران، یا نظامی جایگزین در صورت سرنگونی جمهوری اسلامی] ندارد. فعالان حقوق بشر غربی نیز پیشنهادی ندارند، جز وعدههای سادهلوحانه مبنی بر اینکه بهراحتی میتوان قانون اساسی را اصلاح کرد. از یک طرف، هر قدر هم که تهران برنامهی انرژی هستهایش را برای اهداف صلحآمیز پیش ببرد، باز هم پایتختهای غربی، پیام این اقدام ایران را نمیشنوند. و از سوی دیگر، بهرغم اعمال شدیدترین فشارها و انجام اقدامات تحریکآمیز توسط غرب، رژیم ایران همچنان از مواضع خود کوتاه نخواهد آمد. شاید حملات اسرائیل بتواند ظرفیتهای هستهای ایران را از کار بیندازد، اما همهی این اقدامات، اتفاقاً موجب اتحاد بیشتر ایرانیها میشود و امنیت بیشتر را برای این کشور به ارمغان میآورد. سقوط رژیم ایران، برای مخالفانی که آن را پیشبینی میکنند، همچنان چیزی است که [آرزو و] امیدش را دارند، نه انتظارش را.
رهبر ایران: رؤسایجمهور آمریکا (میمیرند و) بدنهایشان خوراک کرم و مور و مار میشود، اما جمهوری اسلامی همچنان ایستاده است. [دانلود]
رهبر ایران: آمریکاییها آرزوی تغییر حکومت ایران را به گور خواهند برد. [دانلود]
در همینباره بخوانید:
›› مرگ «جورج بوش پدر»؛ پیرترین رئیسجمهور آمریکا هم آرزوی تغییر حکومت ایران را به گور برد
›› «جان مککین» هم آرزوی سرنگونی نظام ایران را به گور برد
پایان پیام
(۲)
♦️🟥♦️این در حالی است که چنانکه تاریخ نشان داده، معترضان ایرانی تنها از حمایت لفظی غرب برخوردار میشوند و نمیتوانند روی کمک عملی آمریکا و اتحادیهی اروپا برای سرنگونی رژیم حساب کنند. علاوه بر این، حمایت آشکار کشورهای غربی از جنبشهای اعتراضی در ایران میتواند اعتماد عمومی به اصل اپوزیسیون را تضعیف کند و دولت ایران را، که در سرکوب ناآرامی تجربه دارد، به سوی تلافیجویی سوق دهد.
«مهسا امینی باید امروز زنده میبود. در عوض، ایالات متحده و مردم ایران در سوگ او هستند. ما از دولت ایران میخواهیم آزار نظاممند زنان را پایان دهد و اجازهی اعتراض مسالمتآمیز را صادر کند.» توئیت «آنتونی بلینکن» وزیر خارجهی آمریکا، در حمایت از آشوبگران در ایران. (+)
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، در سخنرانی تبلیغاتی انتخابات میاندورهای کنگرهی آمریکا، در کالیفرنیا میگوید: «ایران را آزاد میکنیم» [دانلود]
پاسخ ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور ایران، به ادعای بایدن که گفته بود ایران را آزاد میکنیم [دانلود]
در همینباره بخوانید:
›› هذیان جدید بایدن: «ایران را آزاد میکنیم»
›› تاکتیک «یورش فوجی»؛ از میدانهای جنگ تا میدانهای شهر
›› «بریجفای»: آیا بعد از ایران، هنگکنگ مدل جدید اغتشاشات خیابانی میشود؟
با وجود آنچه گفته شد، مشکلات داخلی ایران به غرب اجازه داده تا از معضلات مالی مردم این کشور استفاده کند؛ معضلاتی که اخیراً به دلیل نرخ تورم سرسامآور (حدود ۵۰ درصد) منجر به بروز ناآرامیهای کارگری و تنشهای قومیتی شدهاند. به همین ترتیب بود که شدیدترین ناآرامیها در استان کردنشین سیستان و بلوچستان، در شمال غربی ایران، که اهل سنت غیرفارسیزبان در آن زندگی میکنند، و همچنین استانهای دارای جمعیت آذربایجانی، مانند اردبیل و آذربایجانهای شرقی و غربی، رقم خورد. این تنشهای قومیتی باعث تحریک تهران به حمله علیه [مقرهای تروریستها در] کردستان عراق و همچنین بروز بحران دیپلماتیک با باکو شدهاند.
«اقلیتهای اتنیکی [نژادی]، پرچمدار و میداندار خیزش سراسری مردم ایران علیه جمهوری اسلامی»؛ تیتر رسانهی سعودی «ایراناینترنشنال» که مستقیماً سعی در استفاده از مسائل قومیتی و نژادی برای ایجاد آشوب و شورش در ایران دارد. دشمنان ملت ایران و جمهوری اسلامی از تمام سرمایههای خود برای ایجاد آشوب در کشور استفاده میکنند. (+)
در همینباره بخوانید:
›› نقش شهید سلیمانی در آشتی ایران و عربستان/ تهران با ریاض آشتی کرد یا ریاض با تهران؟
›› کودتای دیپلماتیک چین در خاورمیانه/ آمریکا مجبور است جهان چندقطبی را بپذیرد
›› خاورمیانه با کوچ آمریکا دارد رنگ صلح را میبیند
به علاوه، تنشها در حوزهی نفت و همچنین صنایع دیگری مانند کشاورزی، متالورژی، و فرآوری مواد غذایی، نیز رنگوبویی غربگرایانه به خود گرفتهاند. رویارویی رژیم و معارضان، ماه سپتامبر سال ۲۰۲۲، با مرگ مهسا امینی ۲۲ ساله در بازداشت پلیس، به اوج خود رسید. این حادثه، موج جدیدی از تظاهرات را در داخل کشور و موجی از فشارهای خارجی را، از جمله از سوی اروپا، به راه انداخت، که از مقامات محلی به دلیل نقض حقوق بشر انتقاد میکردند. پیامدهای این اتفاق شامل لغو اعتبار صادراتی تخصیصی آلمان برای تشویق به تجارت با ایران و همچنین اقدام پارلمان اروپا در [تصویب قطعنامهای با هدف تحریک اتحادیهی اروپا به] اضافه کردن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران به فهرست گروههای تروریستی بود.
مجلهی آمریکایی «تایم» روی جلد آخرین شمارهی خود در سال ۲۰۲۲، «زنان ایران» را به عنوان «قهرمانان سال» انتخاب کرد و اغتشاشات در ایران را «مبارزه برای آزادی» توصیف نمود. (+)
تصاویر دوربینهای مداربسته از لحظات منتهی به درگذشت «مهسا امینی»؛ اتفاقی که جرقهی اعتراضات مردمی را زد و زمینهساز سوءاستفادهی عوامل خارجی و بروز اغتشاش در کشور شد .
«جان بولتون» مشاور امنیت ملی سابق دولت آمریکا در دوران ریاستجمهوری دونالد ترامپ و یکی از ایرانستیزترین سیاستمداران آمریکایی، ضمن تأکید بر ضرورت پیگیری سیاست رسمی «تغییر رژیم» در ایران توسط دولت آمریکا، اذعان میکند که اغتشاشگران در ایران از خارج از مرزهای کشور تسلیح میشوند. [دانلود]
در همینباره بخوانید:
›› روایت متفاوت نشریه بینالمللی از «جنگ روایتها» در اغتشاشات ایران
›› بهرغم تحریمها، حال و روز ایران خوب است
›› پشت پرده استعفای مسئول تحریم ایران در وزارت خزانهداری آمریکا چیست؟
ادامه صفحه ۳👇👇👇👇
🛑 آمار نگرانکننده از ورودیهای کنکور
✅سهم مدارس و دهکهای مختلف از رتبههای زیر ۳۰۰۰ کنکور:
🔻دهک اول، دوم و سوم (کمبرخوردار): ۲ درصد
🔻دهک ۸، ۹ و ۱۰ (برخوردارترین): ۸۰ درصد
🔻دهک اول (ضعیفترین): ۲ دهم درصد
🔻دهک دهم (ثروتمندترین) ۴۸ درصد
🔹مدارس دولتی: ۲.۳ درصد
🔹مدارس غیردولتی: ۸۰ درصد
👇در رشتههای پزشکی و دندانپزشکی:
🔹دهک اول: ۱.۳ درصد
🔹دهک ۸ و ۹ و ۱۰: ۸۶ درصد
👇در برق شریف:
🔹دهک محروم، ۱ و ۲ و۳: صفر درصد
🔹دهک ۸، ۹ و ۱۰: ۸۷ درصد
🔹دهک دهم: ۶۰ درصد
👇در رشته روانشناسی
🔹دهک محروم: ۲.۹ درصد
🔹دهک مرفه: ۸۰.۴ درصد
🔹این آمار را کبکانیان عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه کرده است.
✍️درکانال متفاوت وجنجالی یاوران مهدی بخوانید/ مطالب وپیش بینی -اینده نگری -تحلیل وتحقق برخی از حوادث+اخبارخاص ونادر ،کمترشنیده شده و که در هیچ گروه و کانالی نخواهید یافت، 👇👇
@basirt8
🅾⭕️🅾بلاتکلیفی اصلاحطلبان افراطی برای انتخابات آینده
پس از آنکه آقای حجاریان بهعنوان چهره تئوریپرداز جریان اصلاحات، نیروهای همراه و حامی نظام را سرسپرده و سرکوبگر و کلیت نیروهای اصلاحطلب را فاقد این ویژگیها خواند، با معرفی ماجرای کشف حجاب به عنوان الگویی برای تغییر با ایجاد نوعی فشار و تراز قدرت مؤثر در وادارسازی حاکمیت به عقبنشینی، برای بازگشت اصلاحطلبان به قدرت از کانال انتخابات شروطی را قائل شد که کنارهگیری آقای رئیسی از ریاستجمهوری از جمله آن شروط بود.
پس از این شرطگذاری تئوریپرداز اصلاحات، ناگهان جبهه اصلاحات در انتخاباتی فقط با حضور یک نامزد، خانم آذر منصوری را به ریاست این جبهه انتخاب کرد که دیدار وی با آقای سیدمحمد خاتمی و گرفتن عکس یادگاری روی کاناپه دونفری حاکی از حمایت و تأیید این انتخابات از سوی خاتمی محسوب میشد.
گرچه برخی از چهرههای اصلاحطلب نسبت به این انتخابات حرف و حدیث داشته و از ترجیح انتخاب فرد دیگری سخن به میان میآوردند، اما آقای کرباسچی از این انتخاب اصلاحطلبان رمزگشایی کرده و آن را به ملاحظاتی مرتبط دانست که حوادثی مثل اغتشاشات ماههای پایانی سال گذشته پدید آورده است؛ ملاحظاتی که نقش زنان را برجستهتر ساخته و از اینرو با وجود مردان زیادی در جبهه اصلاحات برای تصدی این مسئولیت، ترجیح داده شده که آذر منصوری به ریاست انتخاب شود.
درواقع این انتخاب قبل از آنکه به امر سیاستورزی حزبی و سیاستمداران اصلاحطلب مربوط باشد، به سیاست بهرهگیری از آنچه نهضت زن، زندگی، آزادی نامیده، میشود، برمیگردد. بهعبارتی بخش رادیکال اصلاحات برای انتخابات پایان امسال، جبههبندی خود را در همآوایی و همگرایی با تغییرات و مطالباتی تنظیم کرده که در اغتشاشات پاییز سال گذشته بروز و ظهور یافت و از نگاه تئوریپردازان اصلاحات، موسم خوشهچینی از محصول آن فرا رسیده است. از این رو، کنشگران و بازیگردانان اصلاحطلب، ابتدا برای شرکت در انتخابات برای نظام شرط گذاشته و سپس برای جدی نشان دادن خود بر پافشاری و ماندگاری بر این شروط، آذر منصوری را که دارای سابقه محکومیت و متعلق به بخش افراطی اصلاحات است به صورت تکنامزد به ریاست جبهه اصلاحات میگمارند تا از هماکنون میدان انتخابات را به عنوان میدان کارزار و جنگ سیاسی اعلام نمایند.
در امتداد همین خط سیر سیاسی است که باید چهرههای سیاستمدار و دارای سابقه سیاستورزی که تمایل و توان تعامل و گفتگو با حاکمیت را دارند، حذف شده و به حاشیه بروند و یک کنشگر با سابقه محکومیت در رأس جبهه اصلاحات قرار میگیرد.
با چنین آرایشی که با تصور در اختیار داشتن زمینه و بستری اعتراضی صورت داده شده، امکان نمایندگی مطالبات رادیکال جامعه و آن هم در شرایط غیبت یا ضعف سازمانهای سابقهدار در این نوع نمایندگی مثل گروهک مسعود رجوی، استفاده از سیاست واسپاری فرماندهی به زنان برای اثرگذاری بیشتر در حوزه اجتماعی و سیاسی، از نگاه اصلاحطلبان رادیکال یک مزیت طلایی است که میتواند شرایط اعتراضی و آشوبطلبانه را به نفع پیشبرد اهداف ساختارشکنانه دراختیار گیرد.
بهزعم طراحان این آرایش جنگی، اگر حاکمیت دنبال انتخابات است باید به شروط اصلاحطلبان تن دهد والا آنها از هماکنون بهترین گزینه را برای عبور و کنارهگیری از انتخابات و تحریم آن در رأس جبهه اصلاحات قرار دادهاند. گزینهای که در سال ۸۸ و زمانی که نامزد مورد نظر او رأی نیاورده بهجای پذیرش رأی مردم و نتیجه انتخابات به خط فتنه و آشوب گراییده و کنشگری رادیکال او به محکومیت انجامیده است.
حال آنکه رهبری نظام به چهار مؤلفه مشارکت، رقابت، سلامت و امنیت در انتخابات پیش رو تأکید داشته و برگزاری انتخابات با مشارکت بالا را نمود قدرت ملی دانسته که میتواند دشمنان را از ادامه فشار بر مردم باز بدارد.
در چنین شرایطی البته بخش معتدل اصلاحات درحال برنامهریزی برای شرکت در انتخابات است و قانونگرایی و رعایت ضوابط قانونی را نیز از الزامات تعامل با حاکمیت و حضور در انتخابات میداند. اما بخش رادیکال آن با تصور قرار داشتن حاکمیت در شرایط فشار، تلاش دارد برای عبور از برخی الزامات قانونی و واداشتن نظام به شرایط خود، فعلاً از آرایش جنگی بهجای پذیرش رقابت سیاسی و الزامات انتخابات رقابتی استفاده کند.
شاید یکی از دلایل اتخاذ این ژست تهاجمی ناشی از اطلاع اصلاحطلبان رادیکال از وزن و پایگاه اجتماعی خود و ناامیدی از رأی مردم است که برای جبران آن از الان بهجای پذیرش الزامات حضور در انتخابات سالم، امن و رقابتی، به تشدید التهاب و ستیزهجویی رو آورده است.
منبع: روزنامه جوان
🔲🔳🔲حجاریان جبهه اصلاحات را دو شقه میکند؟
تندرویهای امثال حجاریان در گذشته، باعث شده تا بارها اصلاحطلبان رادیکال، بی منطق و حامی اردوکشیهای خیابانی خشن شناخته شوند. او سالهاست از انتخابات عبور کرده و آن را بی ثمر میداند. حالا هم با پیشنهادی بازگشته که نشان میدهد باز هم از مسیر تندروی دنبال کار سیاسی است.
تندرویهای امثال حجاریان در گذشته، باعث شده تا بارها اصلاحطلبان رادیکال، بی منطق و حامی اردوکشیهای خیابانی خشن شناخته شوند. او سالهاست از انتخابات عبور کرده و آن را بی ثمر میداند. حالا هم با پیشنهادی بازگشته که نشان میدهد باز هم از مسیر تندروی دنبال کار سیاسی است.
حجاریان در گفتوگویی که هفته گذشته داشته، خواستار استعفای رئیسجمهور سید ابراهیم رئیسی شده است. او گفته که «دولت آقای رئیسی پوپولیست، شعارمحور و ناتوان است. این سه فاکتور ممکن است باعث شود ما دولت سیزدهم را با دولت آقای احمدینژاد یکی بدانیم. حال آنکه دولت معجزه، پوپولیستِ پولدار بود، اما دولت فعلی، پوپولیستِ بیپول است. یعنی شانسی برای جلب نظر مردم ندارد. ناتوانی دولت سیزدهم فقط معطوف به کارگزارانش و چند انتصاب بیقواره نیست. مشکل در رأس آن و رئیسجمهور است. من پیشنهاد میکنم دولت استعفا دهد و برود. هر چه زودتر، بهتر! حضور این دولت و تفکر خسارت محض است.»
سخنان او البته پاسخ دارد، اما چه پاسخی به جماعتی که فقط خود را خوب میدانند و انتخابات را هم فقط وقتی قبول دارند که نتیجه رجوع به رأی مردم، انتخاب آنها باشد!
نکته جالب، اما آن است که شنیدهها حاکی از یک دوقطبی در میان اصلاحطلبان نسبت به این سخنان حجاریان است و تأکید او بر ضرورت برکناری آیتالله رئیسی به عنوان شرط حضور اصلاحطلبان در انتخابات باعث بروز اختلافات و انتقاداتی در درون جبهه اصلاحات شده است.
منتقدان حجاریان در جبهه اصلاحات معتقدند پیشنهاد استعفای رئیسی نامعقول است.
در این میان گرچه اصلاحطلبان ساختاری و تحولگرایان از پیشنهاد حجاریان استقبال و آن را در راستای معنادار ساختن انتخابات تعریف میکنند، اما طیف اصلاحطلبان تکنوکرات با انتقاد از حجاریان بیان این مطالب را در راستای رادیکال شدن فضا و به ضرر جریان اصلاحات دانسته و تأکید میکنند تجربه تاریخی به جریان اصلاحات ثابت کرده هر وقت این جریان رادیکال شده توفیقات آن نیز کمتر بوده است.
مخالفان و منتقدان حجاریان همچنین با تأکید بر نامعقول بودن پیشنهاد وی تصریح میکنند در صورت عدم مشارکت اصلاحطلبان در انتخابات باید عملاً قید انتخابات ۱۴۰۴ را بزنند و به تبع آن حذف اصلاحطلبان از ساحت سیاسی را متصور بود.
🔷🔹🔷 حمایت ویژه «صدای آمریکا» از عبدالحمید
۱
اقدام تروریستی دیروز که به شهادت ۲ تن از مدافعان امنیت منجر شد، یکی از نتایج نفرت پراکنی ها و تفرقه افکنی های عبدالحمید است. قطعا وی یک از متهمان حادثه تروریستی دیروز است و باید به مردم و خانواده شهدا پاسخگو باشد.
فارس پلاس؛ خط ویژه - خط ویژه، رصدی است روزانه از لابهلای روزنامههای داخلی و عملیات رسانهای پایگاههای خبری رسانههای ضد انقلاب، در این رصد برآنیم که بتوانیم خطوط مشترک میان بعضی از رسانههای داخلی و ضد انقلاب را بررسی و تحلیل کنیم.
***
حمایت ویژه «صدای آمریکا» از عبدالحمید
«صدای آمریکا»، رسانه رسمی دولت آمریکا در مطلبی نوشت:«یک روز بعد از حمله افراد مسلح به کلانتری ۱۶ زاهدان، حالا رسانههای نزدیک به جمهوری اسلامی و رسانههای وابسته به نهادهای نظامی و امنیتی در اقدامی هماهنگ نوک پیکان انتقادات را به سمت مولوی عبدالحمید نشانه رفتهاند. رویکردی که دقایقی پس از صدور بیانیه روز گذشته امام جمعه اهل سنت زاهدان در رسانههای وابسته به جمهوری اسلامی کلید زده شد.»
صدای آمریکا در ادامه نوشت:«این حملات علیه مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان در حالی است که تنها ساعتی پس از حمله به کلانتری ۱۶ زاهدان او در بیانهای اعلام کرد: «اگرچه تاکنون ابعاد این جریان برای بنده مشخص نیست و از کیفیت این حمله و اینکه چه گروه یا افرادی پشت آن هستند، بیاطلاع هستم، اما پیشاپیش نگرانی و برائت خویش را از هر نوع خشونت و حملۀ مسلحانه و هر حرکتی که باعث ناامنی باشد اعلام میدارم.»
رسانه فارسی زبان کاخ سفید در ادامه تصریح کرد:«گروه «جیشالعدل» با انتشار بیانیهای در وبسایت و توییتر شبکه عدل، مسئولیت حمله به کلانتری ۱۶ زاهدان در تاریخ ۱۷ تیر را به عهده گرفت و اعلام کرد که این اقدام در واکنش به «جمعه خونین زاهدان» بود که توسط همین کلانتری رقم خورد.»
صدای آمریکا در مطلب مذکور، هم از عبدالحمید و هم از تروریست هایی که آرامش مردم سیستان و بلوچستان را سلب کرده اند، به طور ویژه حمایت کرده است.
مردم سیستان و بلوچستان و علمای اهل سنت در این استان تاکنون بارها نسبت به اظهارات تأمل برانگیز عبدالحمید اعلام برائت کرده اند.
اقدام تروریستی دیروز که به شهادت دو تن از مدافعان امنیت منجر شد، یکی از نتایج نفرت پراکنی ها و تفرقه افکنی های عبدالحمید است. قطعا وی یک از متهمان حادثه تروریستی دیروز است و باید به مردم و خانواده شهدا پاسخگو باشد.
بیش فعالی جریان غربگرا برای تهیه خوراکِ رسانه تروریستی اینترنشنال
رسانه هایی از جمله بی بی سی فارسی، اینترنشنال و صدای آمریکا کاری جز سیاه نمایی و القای ناامیدی در مردم ایران ندارند، این رسانه ها پول می گیرند تا مردم ایران را مأیوس و آنان را دلسرد کنند.
اما نکته اینجاست که این رسانه ها برای تهیه خوراک جهت عملیات روانی، به رسانه های جریان غربگرا در داخل ایران رجوع می کنند. در حقیقت ما شاهد یک همکاری دوسویه میان رسانه های غربگرا در داخل و رسانه های معاند در خارج از کشور هستیم.
سیاست تبلیغی و رسانه ای دشمن، مأیوس سازی مردم و حتّی مسئولان و مدیران ما از آینده است. خبرهای دروغ، تحلیل های مغرضانه، وارونه نشان دادن واقعیّتها، پنهان کردن جلوه های امیدبخش، بزرگ کردن عیوب کوچک و کوچک نشان دادن یا انکار محسّنات بزرگ از جمله سرفصل های عملیات روانی دشمن در این خصوص است.
در حال حاضر رسانه های دشمن و از جمله رسانه تروریستی اینترنشنال، برای تهیه خوراک رسانه ای خود به رسانه های منتسب به جریان غربگرا در داخل مراجعه می کنند. هدف این است که اینگونه القاء کنند که همه امور با بن بست مواجه شده است.
ایران عملاً در مسیر کریدور شمال به جنوب و غرب به شرق قرار دارد. پیش از این تعدادی از کشورها در خیالی خام تلاش کرده بودند تا به نوعی جایگزین ایران در منطقه غرب آسیا شوند اما به رغم تلاشهای فراوان، ایران همچنان مهمترین کریدور برای عبور از این منطقه به آسیا محسوب میشود.
همچنین در روزهای گذشته بیست و سومین نشست سران سازمان اقتصادی شانگهای به شکل ویدئو کنفرانس در دهلینو هند برگزار میشود. جناب آقای رئیسی، رئیسجمهور محترم کشورمان به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران، برای اولینبار به عنوان عضو اصلی سازمان همکاری شانگهای، در این نشست سخنرانی کرد.
نکته قابل توجه اینجاست که پیش از این دولت آمریکا درخواست داده بود که عضو ناظر شانگهای باشد اما این درخواست از سوی این سازمان رد شده بود. نکته دیگر اینکه اینکه حجم اقتصاد اعضای سازمان شانگهای، ۳۲ درصد از حجم اقتصاد اتحادیه اروپا بیشتر است. بر اساس گزارش صندوق جهانی پول، طی پنج سال منتهی به پایان ۲۰۲۳، ظرفیت اقتصادی کشورهای عضو سازمان شانگهای از اقتصاد گروه «جی ۷» پیشی خواهد گرفت.
ادامه ص ۲
۲
اعضای این سازمان بیش از ۳۰ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را نیز به خود اختصاص دادهاند. مجموع تجارت اعضای آن حدود ۶/۶ تریلیون دلار بوده که در ۲ دهه گذشته صد برابر شده است. همه اینها از جمله مصادیقی است که سازمان همکاریهای اقتصادی شانگهای توانسته در برابر هژمونی غرب قد علم کرده و حتی آن را پشت سر بگذارد.
ایران دقیقا مشابه مسیری که در پیوستن به شانگهای طی کرد، در حال حاضر در تلاش برای پیوستن به سازمان بریکس است. بریکس شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی با پیشرفتهای اقتصادی و ژئوپلیتیک خود برای کشورهای دیگر هر روز جذابتر میشود چون از این فرضیه حمایت میکند که هر منطقه بر اساس منطقه جغرافیایی خود نیازها و منافع اقتصادی متفاوتی دارد که باید در توسعه متقابل اعضا به خدمت گرفته شود.
همچنین اتحادیه اوراسیا بازاری ۱۸۰ میلیونی برای توسعه صادرات محصولات غیرنفتی ایران دارد. نکته قابل توجه اینجاست که مذاکرات با اتحادیه اوراسیا برای انعقاد موافقتنامه تجارت آزاد با موفقیت به اتمام رسیده است. بر همین اساس نمایشگاه اختصاصی کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا ۱۳ لغایت ۱۶ آذر سال جاری در تهران برگزار میشود.
پایان پیام/.
🔲🔳🔲حجاریان جبهه اصلاحات را دو شقه میکند؟
تندرویهای امثال حجاریان در گذشته، باعث شده تا بارها اصلاحطلبان رادیکال، بی منطق و حامی اردوکشیهای خیابانی خشن شناخته شوند. او سالهاست از انتخابات عبور کرده و آن را بی ثمر میداند. حالا هم با پیشنهادی بازگشته که نشان میدهد باز هم از مسیر تندروی دنبال کار سیاسی است.
تندرویهای امثال حجاریان در گذشته، باعث شده تا بارها اصلاحطلبان رادیکال، بی منطق و حامی اردوکشیهای خیابانی خشن شناخته شوند. او سالهاست از انتخابات عبور کرده و آن را بی ثمر میداند. حالا هم با پیشنهادی بازگشته که نشان میدهد باز هم از مسیر تندروی دنبال کار سیاسی است.
حجاریان در گفتوگویی که هفته گذشته داشته، خواستار استعفای رئیسجمهور سید ابراهیم رئیسی شده است. او گفته که «دولت آقای رئیسی پوپولیست، شعارمحور و ناتوان است. این سه فاکتور ممکن است باعث شود ما دولت سیزدهم را با دولت آقای احمدینژاد یکی بدانیم. حال آنکه دولت معجزه، پوپولیستِ پولدار بود، اما دولت فعلی، پوپولیستِ بیپول است. یعنی شانسی برای جلب نظر مردم ندارد. ناتوانی دولت سیزدهم فقط معطوف به کارگزارانش و چند انتصاب بیقواره نیست. مشکل در رأس آن و رئیسجمهور است. من پیشنهاد میکنم دولت استعفا دهد و برود. هر چه زودتر، بهتر! حضور این دولت و تفکر خسارت محض است.»
سخنان او البته پاسخ دارد، اما چه پاسخی به جماعتی که فقط خود را خوب میدانند و انتخابات را هم فقط وقتی قبول دارند که نتیجه رجوع به رأی مردم، انتخاب آنها باشد!
نکته جالب، اما آن است که شنیدهها حاکی از یک دوقطبی در میان اصلاحطلبان نسبت به این سخنان حجاریان است و تأکید او بر ضرورت برکناری آیتالله رئیسی به عنوان شرط حضور اصلاحطلبان در انتخابات باعث بروز اختلافات و انتقاداتی در درون جبهه اصلاحات شده است.
منتقدان حجاریان در جبهه اصلاحات معتقدند پیشنهاد استعفای رئیسی نامعقول است.
در این میان گرچه اصلاحطلبان ساختاری و تحولگرایان از پیشنهاد حجاریان استقبال و آن را در راستای معنادار ساختن انتخابات تعریف میکنند، اما طیف اصلاحطلبان تکنوکرات با انتقاد از حجاریان بیان این مطالب را در راستای رادیکال شدن فضا و به ضرر جریان اصلاحات دانسته و تأکید میکنند تجربه تاریخی به جریان اصلاحات ثابت کرده هر وقت این جریان رادیکال شده توفیقات آن نیز کمتر بوده است.
مخالفان و منتقدان حجاریان همچنین با تأکید بر نامعقول بودن پیشنهاد وی تصریح میکنند در صورت عدم مشارکت اصلاحطلبان در انتخابات باید عملاً قید انتخابات ۱۴۰۴ را بزنند و به تبع آن حذف اصلاحطلبان از ساحت سیاسی را متصور بود.
چرا همه ماجرای حمله به کلانتری ۱۶ زاهدان، مولوی عبدالحمید نیست؟
مولوی عبدالحمید نقش مهره و پادو در افکار عمومی دارد و اساسا نباید کارکرد ضدامنیتی آشکاری مثل جیشالعدل داشته باشد و به همین دلیل مشاهده میشود که او اولین نفری است که این حادثه را محکوم میکند!
خبرگزاری فارس ـ مهدی جهانتیغی: بی شک حادثه کلانتری ۱۶ زاهدان بخشی از خروجی اظهارات تحریکآمیز مولوی عبدالحمید در چند ماه اخیر است ولی همه ماجرا او نیست، بخوانید: یک: حادثه دیروز کلانتری ۱۶ بخشی از خروجی بیش از هشت ماه عملیات ترکیبی و شناختی در زاهدان است، مولوی عبدالحمید تنها یک تکه از پازل است و نه میتواند و نه حق دارد و نه خودش میخواهد از این پازل تعیین شده عبور کند.
دو: بگذارید از آخر به اول تحلیل کنیم، از دیروز پس از رسوایی حادثه تروریستی کلانتری زاهدان و شکست این سناریوی ضدامنیتی، کار رسانههایی مثل ایران اینترنشنال (مقر سازماندهی اقدامات ضد امنیتی علیه مردم ایران) این شده که القا کنند مولوی عبدالحمید در خطر حصر یا برخورد است! به راستی چرا؟
سه: اولین سناریو این است که خود رسانههای انگلیسی و آمریکایی فارسیزبان هم به صراحت میگویند: «خطبههای تحریکآمیز مولوی عبدالحمید نباید تحت هیچ شرایطی تعدیل شود». این بزرگترین دل نگرانی ضدانقلاب در تمام این سالها و به خصوص چند ماه اخیر بوده و از گفتن آشکار آن هم ابایی ندارند.
چهار: دومین هدف که مهمتر از مولوی عبدالحمید است می خواهند عمدا با حبرسازی احتمال برخورد با او پنهان کنند؛ پاک کردن ابعاد امنیتی و اطلاعاتی حادثه دیروز زاهدان است. دیروز چهار تروریست آموزش دیده با کاملترین تجهیزات وارد کلانتری ۱۶ زاهدان می شوند. کمترین هدفگذاری این عملیات به شهادت رساندن تعداد قابل توجهی از نیروهای انتظامی و بدست آوردن تجهیزات نظامی و عملا شروع یک جنگ چریکی بزرگ در خیابانهای اطراف مسجد مکی زاهدان بوده است. اساسا فراخوان مولوی «ع.ق» (که در نقش عبدالمالک جدید در حال ایفای نقش میباشد) از مردم جهت حضور در خیابان های اطراف مسجد مکی زاهدان، به عنوان مرحله دوم این عملیات ضدامنیتی طراحی شده بود.
پنج: حادثه تروریستی زاهدان پس از هشت ماه عملیات ترکیبی و جنگ شناختی بوده است. در این عملیات از رسانه ها و شخصیتهای تجزیهطلب بلوچ تا رسانههای فارسی زبان همچون بی بی سی فارسی و ایران اینترنشنال و سرکردههای ضدانقلاب خارج نشین، نقشآفرین بودند. خروجی همه این عملیات مشترک شناختی باید در کف میدان، برای تروریستها فرصت عملیات ایجاد میکرد. کاری که رسانههایی مثل بیبیسی فارسی و ایران اینترنشنال در حال انجام آن هستند، اولا پنهانکردن نقش خودشان در این عملیات ترکیبی است و دوما هیاهوکردن برای مخفی ماندن عمق شکست و طراحیای که قرار بود از طریق عملیات کلانتری در زاهدان متولد شود و جریان ضدامنیتی جدیدی در جنوب شرق ایجاد کند.
شش: حالا برگردیم به کارکرد اصلی مولوی عبدالحمید و فهم مواضع او، در این پازل مولوی عبدالحمید نقش مهره و پادو در افکار عمومی دارد و اساسا نباید کارکرد ضدامنیتی آشکاری مثل جیشالعدل داشته باشد و به همین دلیل مشاهده میشود که او اولین نفری است که این حادثه را محکوم میکند! عبدالحمید دقیقا در چارچوب نقش خود فرو رفته است، نه یک قدم کمتر و نه یک قدم بیشتر، ولی اصلیترین بستر و یا حداقل انگیزهبخش همه این چیزهایی که گفته شد در جنوب شرق ایران خود او است، چه خواسته و چه ناخواسته، چه از روی جهل و چه با آگاهی.
پایان پیام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️بچم دانشگاه قبول شده
نخبه هست و قراره برای مملکتش افتخارآفرینی کنه
بچش😐😐😐😐
دراون دانشگاه گل بگیرن که این موجود و تربیت کرده!
📌همیشه تاریخ ایران با وجود چنین انسانهای نادانی به مشکل خورده کاش همانند سایر کشورها قانونی وضع شود چنین اشخاصی را سلب تابعیت کنند لااقل برن زیر پرچم اون کسانیکه را که میپرسته سینه بزنند.
باسمه تعالی
مدیران مسئول روزنامه های هم میهن، سازندگی، مردم سالاری، خراسان، ابتکار و آرمان ملی
با سلام
اینکه جشن میلیونی غدیر مردم ایران را سانسور میکنید و در صفحه اول روزنامه هایتان هیچ خبر و تصویری از آن را منتشر نمی کنید قبل از اینکه نشان دهد سوء نیت یا غرض دارید، نشان می دهد حتی حرفه ای هم نیستید! وقتی رویدادی که میلیون ها نفر از مردم ایران را به خودش مشغول کرده کوچکترین بازتابی در صفحه اول رسانه های شما ندارد یعنی شما در دنیای دیگری زندگی می کنید، دنیایی که با مردم ایران متفاوت است.
ضمنا عدم توفیق معنوی در پرداختن به این رویداد دینی نیز مساله دیگری است که علت آن را خودتان باید پیدا کنید.
با احترام
@Sabeti ✅
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷پیش بینی به این میگن
ببینید چه دقیق
و لذت ببرید
#لبیک_یا_خامنه_ای #اقتصاد_اسلامی #مدیریت_اسلامی #بانکداری_اسلامی #ربا #حمدان_مقدم #ویروس_اندلس #انتخاب_اصلح
https://virasty.com/r/Esl
http://eitaa.com/joinchat/3102867473C6ea69afc6c
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بفرمایین یکم خنده حلال😁
@jonbeshsaybery
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 سلاح ورزی، رئیس حاشیه دار اتاق بازرگانی در مسئولیتش باقی ماند... سلاحورزی: تقابلی بین بخش خصوصی و حاکمیت نیست/ اتاق بازرگانی باشگاه سیاسی نیست
🔸 حسین سلاحورزی رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در جمع اعضای اتاق گفت: شما در جریانید برخی رسانههای خارجی و تعداد معدودی افراد مغرضان داخلی و شاید برخی از جریانهای نفوذ سعی داشتند با دوگانهسازی و تقابل بین بخش خصوصی و حاکمیت را به تصویر بکشند.
دستگاه های امنیتی-نظارتی کلاهتان را بالاتر بگذارید...
🇮🇷 اخبار مجلس شورای اسلامی
https://eitaa.com/joinchat/2884370684C177c1422e0
♨️طبق کدام قانون و منطقی آمران به معروف بازداشت می شوند و آمران به منکر آزادانه هنجار شکنی می کنند؟!
#لبیک_یا_خامنه_ای #اقتصاد_اسلامی #مدیریت_اسلامی #بانکداری_اسلامی #حمدان_مقدم #ما_ترکناک_یا_ابن_الحسین #ما_ملت_امام_حسینم #ویروس_اندلس
https://virasty.com/r/Esl
http://eitaa.com/joinchat/3102867473C6ea69afc6c
پاسخ تند یکی از موکبداران غدیر به عبدی: خانواده من یکی از موکبهایی بود که از جیبش برای مولا هزینه کرد. روزی از دیوار سفارت بالا می رفتی و حالا از دیوار جهل.
☫به جمع سربازان گمنام بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/3617980416C11748e2114
🔺️درس دیپلمات چینی برای اصلاح طلبان ایرانی!
🔹قبل از اینکه به اصل موضوع بپردازم، مایلم از شما بپرسم: ژاپن و کره پیشرفته تر هستند یا چین؟ حتما خواهید گفت ژاپن و کره به دلیل اینکه با آمریکا ارتباط دارند در تکنولوژی و صنعت پیشرفته تر و موفق تر هستند!
🔹سوال بعدی را اینگونه مطرح میکنم: ژاپن و کره استقلال بیشتری دارد یا چین؟ قدرت کدامیک بیشتر است؟ اگر آمریکا اراده کند مانع پیشرفت این سه کشور شود، حریف کدامیک میشود و حریف کدام نمیشود؟ قطعا همه ما خواهیم پذیرفت که آمریکا نمیتواند در استقلال چین خدشه وارد کند، اما به راحتی آب خوردن میتواند هرگاه که اراده کند آن دو کشور پیشرفته در حوزه صنعت و تکنولوژی را زمین بزند!
🔹حال بعنوان یک ایرانی کدامیک را میپسندید؟ مستقل، قوی و متکی به قدرت خودتان باشید یا آنقدر بی اختیار مثل ژاپن که محافظین بایدن در توکیو، و در اقدامی تحقیر آمیز خودروی پلیس کشور میزبان را جستجو کردند؟! چین امروز یک ابرقدرت نظامی و اقتصادی است و با اتکا به توان داخلی اش خود را در حوزه های صنعتی و فنی هم بالا کشیده است؛ جمهوری اسلامی ایران هم شاید نواقصی دارد، اما بزرگترین نعمتی که خدا به ایرانیها داده همین استقلال و قدرت سازی از درون است. مسائل دیگر نیز به مرور و با تکیه بر همین استقلال مرتفع خواهند شد، اما هیچ ابرقدرتی در دنیا قادر نیست برای ایرانی ها تکلیف تعیین نماید!
🔹اینها را گفتم تا به سخنان "وانگ یی" دیپلمات ارشد چینی و وزیر خارجه سابق این کشور در مجمع سه جانبه چین، ژاپن و کره برسم؛ جایی که این دیپلمات کهنه کار خطاب به ژاپنی ها و کره ای ها گفت: حس خودمختاری راهبردی از غرب را در خود تقویت کنید و بیایید در کنار چین قرار بگیرید تا آسیا را احیا کنیم؛ وانگ یی خطاب به دیپلمات های این دو کشور که در شهر چینگ دائو حضور داشتند با صراحت گفت: شما با موی بلوند و دماغ تیز (دماغ عملی) غربی نمیشوید!
🔹وی تاکید کرد در اروپا و آمریکا حتی نمیتوانند مردم چین، کره و ژاپن را از همدیگر تشخیص بدهد! وانگ یی در واقع تلاش کرد به آنها بگوید آسیا مال ما است و ماییم که قرنها کنار هم زندگی کرده ایم و مجبوریم آینده نیز در کنار هم روزگار به سر ببریم؛ بهتر است از دشمنی دست برداریم و بازیچه آمریکا و غرب نشویم.
🔹حالا میفهمم چین اگر چین شده و خود را به یک ابرقدرت بدل ساخته علتش نگاه واقع بینانه رهبران آن است. رهبرانی که تکیه به توان داخل را سرلوحه کار خود کرده اند و استقلالشان را به هیچ آبنباتی نفروخته اند! و ببینید چه درک واقعی و زیبایی از آمریکا و اروپا دارند. چشم بادامی های شرق آسیا که جای خود دارند، غرب حتی چشم آبی ها را دسته بندی میکند! حتی سفیدپوستان را به شهروندان درجه یک و درجه دو تقسیم میکند. برای مثال اوکراینی ها چشم آبی هایی هستند که باید پیش مرگ چشم آبی های دیگری شوند! حالا تصور کنید بدبخت هایی در مناطقی به غیر از آمریکا و اروپا، که تلاش میکنند خود را به شکل غربی ها در آورند، و در همه امور حتی خورد و خوراک، راه رفتن و لباس پوشیدن از غرب تقلید میکنند؛ اینها در واقع آب در هاون میکوبند!
🔹ما هم متاسفانه از این افراد زیاد داریم؛ غربگرایان وطنی حاضرند همه چیزشان را به یک لبخند غربی بدهند! به حرف ما که گوش نمیدهند، امیدواریم حداقل از این دیپلمات چینی درس بگیرند و خود را از خفت غرب لیسی و آمریکا پرستی نجات بدهند، به عزت و استقلال مملکت فکر کنند و یک بار برای همیشه بفهمند هر کاری هم بکنند، غرب آنها را خودی حساب نمی آورد. جاسوسشان هم بشوند یک روز آنها را میفروشند!
#عبدالرحیم_انصاری
✔️ جامعه نیازمند تبیین و آگاهیست
👈 #خبرهای_کم_ولی_خاص👇
👆👆👆 ✍مهدی نصیری؛ مرض و معجون سادگی، لجاجت و توهم
حضور و فعالیت من در کلابهاوس تجربه مهمی برایم پدید آورد و فرصت و امکان گفتوگو با افراد مختلفی را یافتم؛ افرادی که پیشتر تصور دیگری از آنها داشتم و حالا فهمیدم که برخیشان بسیار تُهی و بیمایه هستند و این سؤال ذهنم را درگیر کرد که چگونه چنین افرادی با چنین سطح نازلی از استدلال، به تئوریسین تبدیل شدند!!
بعدها دریافتم که رسانه، هم این ظرفیت را دارد که از یک «بیسواد»، «علامه» بسازد و هم قادر است که یک «علامه» را هم به «بیسواد» بدل کند که برای هر دویشان، نمونههایی عینی وجود دارد.
«مهدی نصیری» ازجمله افرادی بود که با آنها گفتوگو کردم.
هرچند گفتوگویی که با او داشتم کوتاه بود، اما دیدم اطلاعات او درباره «ولایت فقیه» حتی اندازه یک طلبهٔ مبتدی هم نیست و متأسفانه تفاوت «مقبولیت» و «مشروعیت» که الفبای نظریه فقهی «ولایت فقیه» است را هم نمیداند.
شخص مهدی نصیری برایم اهمیت ندارد؛ اما مسیر او مهم است؛ اینکه چگونه یک سوپرانقلابی، چپ میکند و تبدیل به دشمن درجه یک نظام و رهبری میشود؟!
نصیری اگر دنبال نقد عالمانه باشد، خودِ بنده با کمال میل استقبال میکنم؛ اما او اهل لجبازی است.
نصیریِ غربستیزِ دیروز، اکنون به جایی رسیده که ابرهای آسمان نروژ که با فتوشاپ بهشکل اسب درآوردهاند را از سر سادگی زیاد و چهبسا شیفتگی به غرب، باور کرده و بهعنوان تصویری واقعی، استوری میکند!
نصیری، اخیراً طی یادداشتی با موضوع مهاجرت نخبگان، گفته که بارها در اینباره اشک ریخته و خلاصه همین مسأله را بهانهای تازه برای لگد زدن به نظام و شقاوتآمیز خواندن حکمرانی در ایران قرار داده؛ اما تأسفبار اینکه علیرغم سابقهٔ بلند نصیری در روزنامهنگاری، اما یک سرچ ساده هم انجام نداده تا بداند؛
⟨اولاً⟩ مهاجرت در دنیا طی دهههای اخیر، دیگر امری عادی و مرسوم تلقی میشود و بهصِرفِ آمار آن، الزاماً نمیتوان کشوری را هدف قضاوت منفی یا مثبت قرار داد،
⟨ثانیاً⟩ اساساً آمار مهاجرت در ایران، بین کشورهای دنیا، آمار بالایی محسوب نمیشود.
بهعنوان مثال:
طبق نظرسنجی اخیر وبسایت کرهای سارامین، اکثریت مردم کره جنوبی، آرزوی ترکِ همیشگیِ وطن خود را دارند.
آقای نصیری بگوید آیا در کره جنوبی هم نظام و رهبری آنها مقصر است و رفاه و مراکز تفریحی و علمی و آموزشی ندارند؟!
طبق دادههای سایت گلوبال اکونومی، از سال [۲۰۱۷]، وضعیت ایران نسبت به فرار مغزها بهتر شده و در سال [۲۰۲۲] مهاجرت کمتری نسبت به سالهای پیش انجام شده است.
رتبه ایران در سال [۲۰۲۲]، در بین [۱۷۷] کشور، [۱۰۶] گزارش شده؛ درحالیکه در سال [۲۰۱۷]، رتبه ایران، [۷۵] بود.
براساس گزارش دفتر مهاجرتی سازمان ملل متحد، ایران در میان [۲۰] کشور اولِ مهاجرفِرِست دنیا قرار ندارد. در سال [۲۰۱۹] هند، مکزیک، چین، روسیه، سوریه، بنگلادش، پاکستان، اوکراین، فیلیپین، افغانستان، اندونزی، لهستان، انگلستان، آلمان، قزاقستان، فلسطین، رومانی، مصر و ترکیه، بیشترین مهاجر را در میان کشورهای جهان داشتهاند.
اگر به این [۲۰] کشور توجه کنید، میفهمید که مهاجرت، دیگر یک امری معمول در کشورهاست. از آلمان، روسیه، انگلستان، چین و ترکیه تا افغانستان، مردم تمایل بالایی به مهاجرت دارند؛ حال آقای نصیری پاسخ بدهد که آیا در این کشورها هم رهبری نظام مقصر است؟ اسلام مقصر است؟ برجام مؤثر است؟
اگر قدری بیطرفانه، به بررسی مسائل و موضوعات بپردازیم، درمییابیم مسائل زیادی در دنیا وجود دارند که سالها پیش غیرطبیعی تلقی میشدند و اکنون طبیعی قلمداد میشوند و اساساً مسائل و چالشهای کشورهای مختلف عین هم نیستند و گاهی مسأله و چالش یک کشور، امری عادی در کشور دیگر محسوب میشود و بالعکس. یاعلی... 👆👆👆
فتحی