هدایت شده از کمالی نسب .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️چرا من پیامبر اکرم(صلیاللهعلیهوآله)یا امام صادق(علیهالسلام) نشدم!؟
✅پاسخ این سوال را از حجت السلام قرائتی بشنوید.
🆔 @kalamema
💢به گمان خود، یقین دارم
◼️برخی در فضای مجاز به شدت در حال ترویج شک گرایی هستند و میگویند: اصلا یقینی نه در دین و نه در هیچ چیزی وجود ندارد.
✅پاسخ
معرفت شناسی، مطالعه و شناساییِ دانستن است. دانستههای ما چگونه و از کجا شکل میگیرند. یکی از مباحث مطروحه، ذیل این موضوع، شکگرایی (Skepticism) است. حواس، برخی از منابع اطلاعات ما هستند؛ اما خطایشان در درک جهان خارج در کنار خطاهای اندیشه، فضا را برای شک گرایی باز کرد تا جایی که برخی در امور کثیری شک کردند. شکاکیت به سه دوره تقسیم شده است: دورهی اول كه شكاكيت قديم نيز ناميده ميشود، به سه بخش شكاكيت سوفسطايي، پيرهونی و آكادميك قابل تقسيم است. پروتاگوراس و گرگياس از بزرگان شكاكان سوفسطايی هستند. آنان سخنانی در انكار واقعيت و رد جزميت و علم به واقع دارند. ولی نخستين بار شكاكيت توسط پيرهون به صورت مكتب فلسفی درآمد. شكاكيت آكادميك نيز در مكتب افلاطون رشد يافت.[1]
✳️شکاکیت انواعی دارد:
1⃣. شكاكيت عام: به شكاكيتي گفته ميشود كه تمام قلمروهای معرفتي و حوزههای شناسايي را مورد شك و ترديد قرار ميدهد؛ به اين معنا كه هيچ نوع علم و معرفتي در هيچيك از حوزههاي معرفتي، اعم از حوزهی واقع و خارج، حوزه اخلاق و دين و حوزه حوادث آينده براي انسان امكانپذير نيست.
2⃣. شكاكيت خاص: به شكاكيتی اطلاق میشود كه آدمی را در حوزه يا حوزههای خاصی از كسب علم و معرفت ناتوان بداند. در نگاه چنين شكاكي، حوزههاي خاصي وجود دارند كه به دليل ويژگيهاي آنها، انسان نميتواند در آنها به علم و معرفت دست يابد. بنابراين، كسي نميتواند در اين حوزهها، ادعاي علم كند و چارهاي جز سكوت و باز ايستادن از حكم ندارد.[2]
⁉️در مقام نقد این نظریه برخی، ناسازگاری درونی (خودشکنی) این نظریه را به عنوان نقد آن مطرح کردهاند. توضیح آن که شکاکان میگویند که به چیزی نمیتوان علم و شناخت پیدا کرد. یک نقد میتواند چنین باشد که: خود این قضیه «عدم توانایی دستیابی به شناخت و معرفت» آیا یقینی است یا مشکوک است. اگر مشکوک باشد که اصلا مورد اعتنا نیست و به درد نمی خورد و اگر قطعی و یقینی است که نظریهی شما را در هم میشکند. نقد کاپلستون در این باره چنین است: «شکاکان، حتی در همین که می گویند ذهن انسان ناتوان از معرفت مطلق است، در ذهن خود آرمانی از معرفت مطلق دارند، که در قیاس با آن، معرفت انسان ناقص اعلام می شود. همین انکار درک و هوش مطلق در انسان هیچ معنایی ندارد، جز اقرار ضمنی به وجود آن. با این وصف به صرف انکار معرفت به خدا، معرفت ضمنی به او ثابت می شود.»[3]؛
◼️ اما شکاکان در مقام دفاع، میگویند که بین یقین و نبود آن، چیزی به نام باور موجه وجود دارد و ما دارای چنان وضعیتی هستیم. پس نظریهی ما خود شکن نیست.
⁉️در نقد این پاسخ میتوان گفت که بسیار خوب! شما نسبت به این نظریه دارای باور موجه و نه معرفت هستید؛ اما نسبت به این باور موجه دارای چه وضعیتی هستید؟ آیا در مورد این باور موجه هم که حالتی روان شناختی است، دارای معرفت نیستید؟! آدمی شاید نسبت به جهان بیرون، دچار شک و یا عدم قطعیت گردد؛ اما از اوضاع و احوال درون خود که به خوبی آگاه است. کیفیاتی چون شک و یقین، درد و رنج، شادی و شعف به خوبی بر انسان مکشوف میگردد. حتی انسان آن زمان که گمان دارد، به گمان خویش دیگر گمان ندارد و نسبت بدان، دارای معرفت و قطعیت است.
📚پی نوشت:
[1]. http://marifat.nashriy
پی نوشت:
[1]. http://marifat.nashriyat.ir/node/518.
[2]. همان.
[3]. قربانی، رحیم، فصلنامهی رواق اندیشه، شماره 38. (به نقل از پایگاه https://hawzah.net).
#معرفت_شناسی #شکاکیت
🆔 @kalamema
هدایت شده از کمالی نسب .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️چرا زنان نمیتوانند چند همسر داشته باشند!؟
✅پاسخ را در این کلیپ ببنید.
#فلسفه_احکام #شبهات
🆔 @kalamema
#یک_سوال_ساده
💢ابن تیمیه: اگر بر قبر شخصی که شما را میشناسد سلام کنی جوابت را میدهد.
⁉️چگونه است که اگر شیعیان چنین اعتقادی نسبت به اهل بیت پیامبر اکرم(صلیاللهعلیهوآله) داشته بشاند کافر هستند، ولی هیچکدام از وهابیها نگفتن که ابن تیمیه کافر است.
#اهل_تسنن #وهابیت #آیه_تطهیر #ابن_تیمیه #فضائل_اهل_بیت #شیعه #توسل #زیارت_اهل_قبور
🆔 @kalamema
هدایت شده از کمالی نسب .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️سیره اهل بیت(علیهمالسلام) در برخورد با غاصبان خلافت چگونه بوده است!؟
⁉️آیا ایشان غاصبان خلافت را لعن میکردهاند!؟
✅پاسخ این سوال را از حجت السلام محمدی بشنوید.
#تشیع_انگلیسی #شیعه_انگلیسی #فرقه_شیرازیها #اهل_تسنن
🆔 @kalamema
#غدیر_سند_حقانیت_شیعه 1
💢 سنن ابن ماجد:
👈 اعتراف سعد بن ابی وقاص از دشمنان امیرالمومنین(علیه السلام) به حدیث غدیر، منزلت، پرچم (روایت مربوط به جنگ خیبر)
#غدیر #غدیرخم #امام_شناسی #امام_علی #اهل_تسنن #اهل_بیت
🆔 @kalamema
💢به اسم امام زمان، به کام افراد لاابالی
⬛️یکی از انحرافات جریان مهدویت، مربوط به برداشتهای اشتباهی است که از روایات پدیدار شده است، طرفداران این انحراف مدعی هستند که برای نزدیکتر شدن ظهور باید فساد را در کره زمین گسترش داد و برای این ادعا خویش از روایاتی کمک میگیرند که در آنها به فساد قبل از زمان ظهور اشاره شده است.[1]
✅این ادعا دارای اشکالات متعددی است از جمله اینکه:
1⃣.انجام فساد در روی کره زمین به بهانهی نزدیکتر شدن ظهور، در حقیقت با اصول مسلم و احکام دین در تعارض است اصولی مانند وجوب امر به معروف و نهی از منکر، اقامه نماز و ... حال آنکه برپایی این اصول مقید به هیچ دورانی خاصی نیست.
2⃣.با وظایفی که در روایات برای منتظران حضرت بیان شده، در تعارض است، زیرا در روایات متعددی بیان شده است که منتظران ظهور حضرت حجت(عجلاللهتعالیفرجهالشریف) باید با تقوا باشند.[2]
3⃣. با هدف قیام امام زمان(عجلاللهتعالیفرجهالشریف) سازگاری ندارد، زیرا اگر ما به گسترش فساد كمك كنيم، از كسانى خواهيم بود كه انقلاب ایشان، براى درهم كوبيدن آن میآید و اگر در صدد اصلاح جامعه باشيم، از كسانى خواهيم بود كه در زمره اصحاب فداكار حضرت خواهند داشت. بنابراين به فرض اينكه با ساكت بودن و به نظاره نشستن و يا كمك كردن به توسعه فساد، ظهور حضرت را پيش بيندازيم، وضع خود را به طور قطع به خطر انداختهايم. مگر نه اين است كه حضرت بقية اللّه(عجلاللهتعالیفرجهالشریف) براى كوتاه كردن دست فاسدان و برچيدن بساط محرمات الهى و فسادگرى و اصلاح انسانها و جوامع، قيام مىكند. پس چگونه مىتوانيم از قيام آن بزرگوار بهرهمند شويم!!؟
✳️حقیقت آن است که امامان معصوم(علیهالسلام) با این روایات، در تلاش هستند که به شیعیان و پیروان خویش هشدار دهند تا خویشتن را برای این دوران آماده کنند، نه اینکه به آنان بگویند که فساد کنید تا ظهور تحقق پیدا کند، در واقع این احادیث به دنبال این هستند که امت اسلامی را نسبت به انحرافی که در آینده امکان دارد، تحقق پیدا کند، آگاه سازند تا آماده این دوران شوند و اتمام حجت برای ایشان باشد.
📚پینوشت
[1]. بحارالانوار، علامه مجلسی، دار إحياء التراث العربی، 1403 ق، ج52، ص 254 ـ 260.
[2]. همان، ج 52، ص 140.
#آسیبهای_مهدویت #معارف_مهدوی #مهدویت
🆔 @kalamema
هدایت شده از کمالی نسب .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢یک استدلال خیلی ساده برای رد خلفا و تثبیت جایگاه امام علی(علیهالسلام) از زبان آیت الله طبسی.
👈آیت الله طبسی در پانزده ثانیه عالم وهابی را ضربه فنی میکنند.
👂بشنوید خیلی جالبه
#امام_شناسی #امام_علی #خلفا #اهل_تسنن #اثبات_امامت #طبسی
🆔 @kalamema
هدایت شده از کمالی نسب .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ائمه_در_منابع_اهل_تسنن
💢اثبات اعلمیت و علم غیب امام علی(علیهالسلام) بر اساس منابع اهل تسنن.
#امام_شناسی #امام_علی #اهل_تسنن
🆔 @kalamema
هدایت شده از کمالی نسب .
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️فضائلی را که شما برای امیر المومنین(علیهالسلام) نقل میکنید برای خلفا و دیگران نیز نقل شده است، پس این چه فضیلتی است!؟
⁉️احادیثی که در فضیلت خلفا نقل شده است، از کجا سر منشأ گرفته است!؟
✅ آیت الله طبسی بر اساس منابع اهل تسنن به این سوالات پاسخ میدهد.
#خلفا #اهل_تسنن #ابوبکر #عثمان #عمر #تاریخ #طبسی
🆔 @kalamema
هدایت شده از کمالی نسب .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ارمغان_ملحدین_به_بشریت
💢تفاوت یک خداباور و یک آتئیست را میتوان در این کلیپ ببنید.
👈یک آزمایش ساده برای اینکه بتوانید تأثیر باور به خداوند را درک کنید.
#آتئیسم #خداناباور #خداشناسی #فایده_اعتقاد_به_خدا #فایده_ایمان #ایمان #خداباوری
🆔 @kalamema
هدایت شده از کمالی نسب .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️آیا معقول است که خداوند متعال با حجت غائب با انسان احتجاج کند!؟
✅پاسخ این سوال را از حجت السلام محمدی بشنوید.
#معارف_مهدوی #شبهات_مهدوی
🆔 @kalamema
💢ائمه اطهار، طلایهدار مبارزه با انحراف در مهدویت
✳️یکی از علل مهم توجه ائمه اطهار(علیهمالسلام) به موضوع مهدویت، وجود انحرافاتی بود که در طول تاریخ اسلام به وقوع پیوسته و یا خواهد پیوست.
👈 یکی از سردرگمیها و انحرافاتی که همواره، گریبانگیر جماعت شیعه بوده، اشتباه شیعیان در تطبیق موضوع و مصداق منجی و مهدی موعود(عجلاللهتعالیفرجهالشریف) بوده است.
👈شیعیان، کاملاً با اعتقاد به غیبت و ظهور منجی آشنا بودهاند، ولیکن همین امر، بهانهای برای بهره بردن برخی از مدعیان شد. لذا اهل بیت(علیهمالسلام) _ تا آنجا که شرایط روزگارشان اجازه میداده _ علاوه بر تبیین اصل موضوع مهدویت، همواره در تبیین مصداق مهدویت نیز تلاش میکردند تا مردم در تطبیق مصداق، دچار اشتباه نشوند،
👈 اما با این حال، باز هم در طول تاریخ اسلام، بهعلل مختلف، انحرافات و اشتباهاتی در مصداق منجی و مهدی موعود(عجلاللهتعالیفرجهالشریف) در میان شیعیان رخ داده است که اهل بیت(علیهمالسلام) با این انحرافات به مبارزه پرداختند؛ چنانکه کثرت و گستردگی بسیار احادیث مهدویت از جانب ائمه(علیهمالسلام)، نشانگر روشنگری گسترده در تبیین مهدویت و منجی و نیز مبارزاتشان در برابر انحرافاتِ بالقوه و بالفعل است.
👈فرقههای منحرفی مانند کیسانیه و زیدیه و اسماعیلیه و پیروان نفس زکیه و ناووسیه و فطحیه از جمله مشهورترین فرقههایی بودند که در تشخیص مهدی موعود(عجلاللهتعالیفرجهالشریف) به انحراف رفتند و اهل بیت(علیهمالسلام) با اعتقادات آنان مقابله کرده و دست به روشنگری زدند،
👈 چنانکه مباهله امام موسی کاظم(علیهالسلام) با برادر بزرگترش عبدالله بن افطح نمونهای از این مبارزات است.[اثبات الهداة،ج4،ص258، به نقل از الخرائج و الجرائح،ج1،ص309، ح2] از اینرو میتوان ائمه اطهار(علیهمالسلام) را طلایهدار مبارزه با انحرافات در مهدویت دانست.
📚إثبات الهداه، شيخ حر عاملى(م1104ق)، مقدمه: آيت الله مرعشى نجفى، بیروت، مؤسسة الأعلمی، چاپ اول، 1422ق.
#معارف_مهدوی #مهدویت #انحرافات_مهدوی #مدعیان_دروغین
🆔 @kalamema