🔷در تحلیل مبانی فکری طالبان، باید گفت بسیاری از خشونت ها و تندروی هایشان در تقابل با مظاهر تکنولوژی، زاییده دیدگاه آنان نسبت به جهانی سازی می باشد. طالبان، وسایل ارتباط جمعی و محصولات تکنولوژی که نتیجه تفکر و اندیشه غرب هستند را خطرناک تلقی می کنند.
🔶واکنش طالبان که در جمود فکری و عدم پویایی و توانایی فکری در هضم منطقی فرهنگ غرب ریشه دارد، در سخنان و استدلالهایشان نیز پیداست؛ مانند مجاز دانستن کشت و تجارت مواد مخدر با این اعتقاد که مواد مخدر جامعه غربی را مستأصل میکند و جوانان آنان را که دشمن اسلام هستند، به ورطه هلاکت میکشاند.
🔷جنبش طالبان که به دلیل فقر و انحطاط اندیشه به عملگرایی مفرط دچار شده بود و توان مقابله فکری و فرهنگی با ایدئولوژی غرب و نقد مبانی تفکر سرمایه داری و توسعه طلبی آن را نداشت،به ساده ترین راه ممکن متوسل شد که همان خشونت، ترور و در واقع پاک کردن صورت مسئله بود و نه راه حل آن!
💢اما اکنون،پرسش این است که آیا عملکرد طالبان پس از تشکیل دولت، موید این مبانی و اعتقادات است یا تغییر رویکرد از آن برداشت می شود؟
📖کتاب #طالبان نوشته ی #مازیار_کریمی_حاجی_خادمی
#بنیادگرایی
📌@canoon_org
48.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰مقابله با یقه سفید ها
🔶بروز فساد در ساختار سیاسی و اقتصادی جامعه، امری ممکن است اما مهمتر از وجود این مسئله، نحوه مقابله و برخورد با آن است.
🔷سوال اینجاست که چرا با وجود دکترین جمهوری اسلامی و دلالت ها و تاکیدات رهبران انقلاب در این زمینه، شاهد وقوع فسادهای اقتصادی هستیم؟
💢شابک این هفته، این موضوع مهم را بررسی می کند.
#فساد
#ایران
#دولت
#شابک
#قانون
#عدالت
#مجلس
#اقتصاد
#قوه_قضاییه
#معرفی_کتاب
#جواد_کجوری
#مقاله_تصویری
#فساد_اقتصادی
#فرمان_هشت_ماده_ای
#روسیاهی_با_یقه_سفید
📌@canoon_org
کانون اندیشه جوان
🔰مقابله با یقه سفید ها 🔶بروز فساد در ساختار سیاسی و اقتصادی جامعه، امری ممکن است اما مهمتر از وجو
مقابله با یقه سفید ها.mp3
5.12M
🎧 صوت کلیپ «مقابله با یقه سفید ها» را بشنوید.
📌@canoon_org
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰امام رضا علیه السلام:
📜برترین خرد، خود شناسى انسان است.
📖بحار الأنوار: ج۷۸، ص۳۵۲، ح۹
🌸میلاد با سعادت امام رضا (علیه السلام) مبارک باد🌸
📌@canoon_org
کانون اندیشه جوان
🔷عوامل فرهنگی، از جمله عوامل زمینه ساز بروز مفاسد مالی در یک جامعه می باشند. اگر فرهنگ جامعه در زمینه پیشگیری و مقابله با معضل فساد مالی دچار ضعف باشد، این عارضه، رشدی سرطانی پیدا کرده و دیگر پایه های جامعه را تهدید خواهد کرد. اگر فرهنگ جامعه، توجه و بیداری لازم را از دست بدهد، موجب فساد مالی شده و علاوه بر مسخ کردن فرهنگ جامعه، اقدامات مهم در امر مبارزه با این پدیده را مبهم و مشکوک جلوه خواهد داد و اعتماد عمومی از بین خواهد رفت؛ در این صورت، بازیابی اعتماد عمومی بسیار مشکل خواهد بود.
🔶حاکم شدن رویه های غیررسمی و غیرقابل پیش بینی و نیز رویه های مستبدانه، موجب شیوع فساد مالی خواهد بود. آمار و اطلاعات نگران کننده ای در سطح جهان وجود دارد که مدعی است اگر فساد مالی در جامعه نهادینه شود و فرهنگ ضعیف و ناکارآمد آن جامعه، تجویزش کند و با آن مقابله نکند، وقایع خطرناکی به وجود خواهد آمد. حاکمیت فساد مالی و ارتشاء در جامعه به ضرر مصالح جامعه و منافع عمومی خواهد بود. نمونه های زیادی از این موارد در کشورهای مختلف وجود دارد که تمام آنها ناشی از غفلت فرهنگ و هوشیاری جامعه نسبت به مسئله فساد مالی می باشد.
💢اگر فرهنگ جامعه بیدار، هوشیار و در مقابل اقدامات فاسد، واکنش قاطع از خود نشان ندهد، ریشه فساد و مصادیق آن، خشکانده نخواهد شد و از طرفی درمان دردهای دیگر نیز آسان نیست؛ چرا که فرهنگ مسخ شده و غفلت زده جامعه، فساد را ترویج می کند و فساد گسترده، روز به روز اعتماد عمومی، بیداری جامعه و فرهنگ عامه را تخریب می کند. از طرفی، اگر جوّ فرهنگی حاکم بر جامعه در مقابل هر عارضه ای همچون مفاسد مالی آرام ننشیند، همگان خود را ملزم به تعظیم در برابر فرهنگ جامعه می دانند و قدرت انجام اقدامات فاسد را نخواهد داشت.
📖کتاب #فساد_مالی به کوشش #حسن_دادگر و #غلامعلی_معصومی_نیا
#فساد
#مسئله
#جامعه
#فرهنگ
#اقتصاد
#فساد_مالی
#پرسش_و_پاسخ
📌@canoon_org
33.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰انتظار از دروس معارف
🔶دروس معارف و هدف از تعمیق بخشی ناشی از آن، یکی از اقدامات اساسی در اسلامی کردن دانشگاه ها است اما آیا محتوا و نحوه ارائه این دروس در این راستا موفقیت آمیز و موثر بوده است؟
📽 برای مشاهده کامل گفتگو به قسمت شصت و سه برنامه کالک مراجعه فرمایید.
🌐 در سایت کانون ببینید.
📽 در آپارات کانون ببینید.
📱در اینستاگرام کانون ببینید.
#کالک
#دانشجو
#دانشگاه
#معارف_اسلامی
#محمد_حسین_اختیاری
#تشکل_های_دانشجویی
#محمد_حسین_رحیمی_نژاد
#گفتگو_های_تشکل_های_دانشجویی
📌@canoon_org
💢انسان دارای چهار وجه تسمیه می باشد:
🔸انسان از انسیان و نسیان، به معنی فراموشی است.
🔸انسان مشتق از ایناس، به معنی رؤیت و دیدن است.
🔸انسان مشتق از نوس به معنی تحرک و فعالیت است.
🔸انسان مشتق از انس به معنی الفت افراد با یکدیگر است.
🔷بنا بر تلقی مادی، انسان در ذات خود فاقد شخصیت انسانی است. هیچ امر ماورای حیوانی در سرشت او نهاده نشده و هیچ اصالتی در ناحیه ادراکات و یا در ناحیه احساسات و گرایش ها ندارد. هر چه محیط به انسان بدهد، او همان میشود. در این نگرش، اصالت انسان با جنبه های حیوانی و غریزی است و آدمی اسیر منافع مادی و جبر ابزار تولید و در اسارت شرایط مادی و اقتصادی بوده و تمایلات و اندیشه او انعکاسی از شرایط طبیعی و اجتماعی محیط اوست.
🔶اما بنا بر تلقی فطری، انسان دارای سرشتی الهی، حق جو، حق طلب و حاکم بر خویشتن است. توانایی ایستادگی در برابر جبر محیط و سرنوشت را دارد و خواهان عدالت و مکارم اخلاق است. انسان حتی بر فرشتگان نیز برتری دارد. ملاک برتری آدم بر فرشتگان، معرفت آدمی به خداوند و عبادت با اختیار است.
📖کتاب #درآمدی_بر_فلسفه_سیاسی_اسلام به قلم #سیدمحمدرضا_شریعتمدار
#انسان
#فطرت
📌@canoon_org
🔷#مارتین_هایدگر به لحاظ تفکر، امتداد رویکرد پسامدرنیستی #نیچه است. او متوجه این حقیقت شد که متافیزیک فلسفی غرب، پس از افلاطون، با فراموش کردن حق و «وجود»، رو به موجودانگاری آورده و مظاهر وجود را مورد پرسش قرار داده است. #هیدگر این سیر نیست انگاشتن وجود را، نیست انگاری و تاریخ غرب از سقراط به بعد را تاریخ نیست انگاری و تاریخ «خود فراموشی وجود» می نامد.
🔶#هایدگر علی رغم کوشش خود برای تکیه بر زبان و تفکر شاعرانه و نیز عبور از مرزهای محصور تفکر متافیزیکی (به ویژه متافیزیکی نیست انگار اومانیستی)، همچنان گرفتار رویکرد متافیزیکی به امور باقی می ماند و از این منظر، خود نیز به عنوان متفکر دارای مایه های متافیزیکی و نیست انگارانه، مطرح می شود.
💢هرچند #مارتین_هیدگر در مسیر عبور از #نیهیلیسم بیش از نیچه جلو رفته بود، اما به هر حال، به حریم ایمان دینی و معرفت قدسی وحیانی که یگانه طریق عبور از #نیست_انگاری است، راه نیافت. از این رو و علی رغم همه کوششی که کرد، توفیق عبور تام و تمام (حداقل در نظر) از قلمرو نیست انگاری را نیافت.
📖کتاب #چند_یادداشت_تئوریک به قلم #شهریار_زرشناس
#نهیلیسم
#پوچ_انگاری
📌@canoon_org
🔶فقهای شیعه در طول تاریخ هرگاه امکانی برای تحقق #ولایت_فقیه مییافتند، بی درنگ به اجرای آن می پرداختند. البته شرایط زمانی و مکانی نیز همواره در نظر گرفته میشده به این معنا که هرگاه آنان بیشتر به مسائل #سیاسی میپرداختند، مباحث اندیشه سیاسی نیز گسترش مییافت و هرگاه این توجه کم میشد، مباحث سیاسی نیز کمرنگ می شد.
🔷با این حال هرگز نظریههای ولایت فقیه در زمان غیبت کبری نتوانست مورد انکار قرار گیرد که دلایل بیشماری برای اثبات آن وجود داشته و دارد. نخستین کسی که موفق شد در مدتی کوتاه این نظریه را جامة عمل بپوشاند و بیازماید #محقق_کرکی بود. اما توفیق بیشتر توسط #امام_خمینی (ره) به دست آمد که توانست حکومتی اسلامی تشکیل دهد.
📖کتاب #پیشینه_تاریخی_نظریه_ولایت_فقیه به قلم #احمد_جهان_بزرگی و محصول نشر کانون اندیشه جوان، نوشتار یک طرح تاریخی و موضوعی بسیار مختصر و مفید در رابطه با ولایت فقیه است که با بررسی زمینههای تاریخی این امر، دیدگاههای نظریهپردازان را در سرفصل هایی با عنوان: اثرپذیری، حوزه ولایت، فقیه (نایب امام)، نقطه عطف تاریخ، مشروطه مشروعه و نتیجه گیری مطرح میسازد.
#معرفی_کتاب
📌@canoon_org
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰مقام معظم رهبری (مد) :
📜 امام خمينی يک حقيقت هميشه زنده است ، نام او پرچم انقلاب ، راه او راه انقلاب و اهداف او اهداف این انقلاب است .
1369/3/13
◾️سالروز رحلت معمار کبیر انقلاب حضرت امام خمینی (ره) تسلیت باد.
📌@canoon_org
◾️سالروز قیام 15خرداد با یاد و خاطره شهدای گرانقدر آن روز گرامی باد.
📌@canoon_org