فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیه 31 سوره مائده
فَبَعَثَ اللَّهُ غُرَابًا يَبْحَثُ فِي الْأَرْضِ لِيُرِيَهُ كَيْفَ يُوَارِي سَوْءَةَ أَخِيهِ ۚ قَالَ يَا وَيْلَتَا أَعَجَزْتُ أَنْ أَكُونَ مِثْلَ هَٰذَا الْغُرَابِ فَأُوَارِيَ سَوْءَةَ أَخِي ۖ فَأَصْبَحَ مِنَ النَّادِمِينَ
آن گاه خدا کلاغی را برانگیخت که زمین را به چنگال حفر نماید تا به او بنماید چگونه بدن مرده برادر را زیر خاک پنهان کند. (قابیل) گفت: وای (بر من) آیا من از آن عاجزترم که مانند این کلاغ باشم تا جسد برادر را زیر خاک پنهان کنم؟ پس (برادر را به خاک سپرد و) از این کار سخت پشیمان گردید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💎
تأمل!
📌 آیه 31 سوره مبارکه مائده:
فَبَعَثَ اللَّهُ غُرَابًا يَبْحَثُ فِي الْأَرْضِ لِيُرِيَهُ كَيْفَ يُوَارِي سَوْءَةَ أَخِيهِ ۚ قَالَ يَا وَيْلَتَا أَعَجَزْتُ أَنْ أَكُونَ مِثْلَ هَٰذَا الْغُرَابِ فَأُوَارِيَ سَوْءَةَ أَخِي ۖ فَأَصْبَحَ مِنَ النَّادِمِينَ
🔸 آن گاه خدا کلاغی را برانگیخت که زمین را به چنگال حفر نماید تا به او بنماید چگونه بدن مرده برادر را زیر خاک پنهان کند. (قابیل) گفت: وای (بر من) آیا من از آن عاجزترم که مانند این کلاغ باشم تا جسد برادر را زیر خاک پنهان کنم؟ پس (برادر را به خاک سپرد و) از این کار سخت پشیمان گردید.
https://eitaa.com/cheshmandazsaeid
💎
نظام مسائل جوانان کشور؛ تهدیدها، فرصتها و راهبردها - جهان نيوز
✍️ یادداشت پژوهشی _تحلیلی دکتر سعید عبدالملکی
منتشر شده در خبرگزاری جهان نیوز
۱۷مهرماه ۱۴۰۲
https://jahannews.com/vdcefx8vpjh8nvi.b9bj.html
https://eitaa.com/cheshmandazsaeid
💎
نظام مسائل جوانان کشور؛ تهدیدها، فرصتها و راهبردها
🔻 بخش اول
📖 یادداشت پژوهشی _ تحلیلی
سعید عبدالملکی
✍️ جوانان بهعنوان گروهی از جامعه گرچه شاید ساختار اجتماعی متفاوتی نسبت به سایر افراد جامعه نداشته باشند اما نیازها، مسائل و چالشهای متفاوتی دارند که نیازمند توجه ویژه است. امروزه جوانی در معنای کلی و جهانشمول آن تنوعگرایی در وضعیت و کثرتگرایی در سبک زندگی است و همین امر بیانگر آن است که اساساً نیازها و خواستهای جوانان با سایر اقشار جامعه متفاوت شده است.
بنابراین؛ ابتدا لازم است به احصاء کل نظام مسائل و چالشهای جوانان کشور پرداخت چراکه بهصورت سیستمی و علی و معلولی با هم مرتبط هستند. و سپس؛ به ارائه راهحلهای عملیاتی و واقع بینانه در چارچوب قوانین و اسناد بالادستی نظام جمهوری اسلامی ایران اقدام کرد.
بر اساس فرمول سوات SWOT بهطورکلی میتوان گفت که تهدید اصلی در حوزهی جوانان، گسست بین نسلی است و راهکار آن انتقال قدرت بین نسلی و مسئولیت سپاری به جوانان در تمام زوایای مدیریتی، اجرایی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی است. فرصت اصلی در این زمینه؛ اجرای پروژه و پروسهی انتقال بین نسلی است. اما ضعف اصلی در حوزهی جوانان به خود آنان برمیگردد و عبارت از عدم توانایی حل مسئله و ناکارآمدی چندوجهی میباشد که راهکارش خودسازی و توانمندسازی است. قوت اصلی در این مورد وجود 36 میلیون جوان بین 15 تا 40 سال است که یک گنج برای کشور محسوب میشود.
با این وصف؛ بهطور خلاصه میتوان گفت، مهمترین و در اولویتترین مسائل جوانان کشور عبارت است از بیکاری، ازدواج، مسکن، آسیبهای اجتماعی، فقدان حل مسئله، فردگرایی، مدرکگرایی، عدم توازن بین تحصیلات و بازار کار، فقدان مهارت شغلی، ناامیدی نسبت به آینده، اعتیاد، افسردگی، افزایش رفتارهای ضداجتماعی، ابهام در مورد آینده، گسست نسلی و عدم درک و پذیرش توسط نهادهای اجتماعی و نهاد قدرت و نسلهای اول و دوم انقلاب، رهاشدگی توسط ساختار دولتی و اجرایی، فقدان جوان باوری در بخشهایی از حاکمیت، فضای مجازی، بحران هویت، بحران سلامت روان، بیماریهای جسمانی(فشارخون، سکته، کبد چرب و ... )، اوقات فراغت، فقدان مهارتهای زندگی، طلاق، کاهش موالید، تغییرات نگرشی، رابطه با جنس مخالف، دینگریزی، زیست کافیشاپی، مفاسد اخلاقی، بالا رفتن سن ازدواج، موانع ازدواج(مهریه سنگین) و فقدان درآمد، بخشی از مسائل و مشکلات جوانان کشور است.
به لحاظ اولویتبندی، ساماندهی امور جوانان در محورهایی همچون اشتغال، سلامت، مهارتهای زندگی و شغلی، ازدواج و تشکیل خانواده، اوقات فراغت، توانمندسازی در برابر آسیبهای اجتماعی و فضای مجازی ضروری است.
قطعاً بیکاری و عدم اشتغال در رتبه نخست مشکلات اقتصادی جوانان قرار دارد. بهعلاوه؛ درآمد ناکافی، عدم برخورداری از مسکن یا مسکن مناسب، فقدان شغل متناسب با وضعیت فردی و مدرک تحصیلی، فضای کسبوکار نامناسب(ایمنی فیزیکی و روانی؛ امنیت شغلی و تعهدات کارفرما)، رفتار اقتصادی و اقتصاد رفتاری نامناسب در جوانان(ولخرجی و مصرفگرایی)، ضعف در مهارتهای سرمایهگذاری و پسانداز، افزایش احساس نابرابری و فقر و فقدان فرهنگ کارآفرینی و کاریابی در رتبههای بعدی قرار دارند.
واقعیت این است که مسائل اقتصادی و معیشتی یکی از انواع چالشها و مشکلاتی است که جوانان ما بیش از سایر اقشار جامعه با آن مواجه هستند. یکی از راهکارهای اساسی برای حل مشکلات اقتصادی جوانان، اشتغالزایی است. طبق گزارش مرکز آمار ایران در تابستان 1401 حدود دو میلیون دویست و سیوشش هزار جوان 15 تا 35 ساله بیکار بودهاند که تقریباً یکمیلیون از آنها فارغالتحصیلان دانشگاهی هستند.
اساساً برای تثبیت زندگی در دورهی جوانی 3 عنصر لازم است: 1.اشتغال 2.مسکن 3.ازدواج. وظیفه ذاتی هر حکومتی است که این سه را خارج از دورهی زمانی دولتها، بلکه بهصورت مستمر و دائمی تأمین کند. اما به این دلیل که تصمیمگیری در خصوص سه مؤلفهی مذکور در هر دولتی متفاوت است جوانان بر اساس توجه دولتمردان به این موارد، آنان را الگوی خود قرار میدهند و دست به دعا هستند که دولت مستقر برای آنها معجزه کند. چنین وضعیتی آسیبزاست و باید فکری به حال آن شود چراکه هم مانع توسعهی پایدار کشور میشود و هم تولید ناخالص ملی را با چالش مواجه میکند.
https://jahannews.com/vdcefx8vpjh8nvi.b9bj.html
https://eitaa.com/cheshmandazsaeid
💎
نظام مسائل جوانان کشور؛ تهدیدها، فرصتها و راهبردها
🔻 بخش دوم و پایانی
📖 یادداشت پژوهشی _تحلیلی
سعید عبدالملکی
✍️ بهعلاوه؛ سهگانهی «قدرت، ثروت و منزلت» در کشور ما بهتناسب توزیع نشده است و سرمنشأ بسیاری از مشکلات کنونی بهخصوص مشکلات اقتصادی و معیشتی، ضریب جینی بالا، فاصله طبقاتی و بیعدالتی است و جوانان بیشترین آسیب را از این وضعیت دیدهاند. گرچه ضعف در عدالت توزیعی برای یک کشور درحالتوسعه اجتنابناپذیر است اما اگر این توزیع بهخوبی اجرا شود سرمایهی اجتماعی جوانان تقویت خواهد شد و تولید ناخالص داخلی افزایش مییابد.
وقتی صحبت از «قدرت» میشود ناخودآگاه مناصب دولتی به ذهن تداعی میشود اما فراتر از آن است و شامل تمام مواردی میشود که به جوانان عزتنفس، خودباوری و انگیزه برای حضور و مشارکت در تمام صحنهها میدهد. در بحث «ثروت» باید زمینه را برای فعالیتهای اقتصادی و حضور آنها در چرخهی ثروت آفرینی، کارآفرینی و اقتصاد دانشبنیان و تولید هموار کرد. در خصوص «منزلت» باید هویت بخشی کرد و جایگاههای اجتماعی و مدیریت جهادی و انقلابی را به جوانان سپرد. در خبرها شنیدیم که وزارت ارشاد صدها جوان حزباللهی را بهمنظور جوانسازی و کادرسازی به بدنه این وزارتخانه تزریق میکند. این الگوی بسیار مهم و راهبردی است که شایسته است در تمام سازمانها و نهادها پیادهسازی شود.
https://jahannews.com/vdcefx8vpjh8nvi.b9bj.html
https://eitaa.com/cheshmandazsaeid
36.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 هشدار خداوند به قوم بنیاسرائیل!
📌سوره مبارکه اِسراء، آیات ۲ تا ۸
https://eitaa.com/cheshmandazsaeid
🌐
نقش جوانان فلسطینی در طوفان الاقصی
💎 بالغبر 80 درصد جمعیت 5 میلیونی فلسطین زیر 30 سال سن و پیشران و شتابدهندهی تغییر و تحول هستند.
📖 یادداشت تحلیلی
سعید عبدالملکی
✍️ بدون شک 15 مهرماه 1402(7اکتبر 2023) برای همیشه در تاریخ ثبت و ماندگار شد. روزی که حماس با حملهی چندجانبه زمینی، دریایی و موشکی اقتدار پوشالی رژیم غاصب صهیونیستی را در هم شکست و چشمان نظارهگر جهانیان بهواقع دریافتند که چگونه این طبل توخالی علیرغم تمام امکانات و تجهیزات مادی و رجزخوانیها، اما بسیار آسیبپذیر و خردشونده است.
دراینبین؛ نقش جوانان فلسطینی در طوفان سهمگین و درهمشکنندهی الاقصی بسیار راهبردی است. این رویداد فصل جدیدی از تاریخ سرزمین فلسطین را رقمزده است و خبر از جوانه زدن نسل جدیدی میدهد که این بار با تمام توان، عزم و ارادهی خود را برای پایان دادن به نیمقرن اشغالگری رژیم غاصب به کار گرفته است. این رویشهای جدید ثابت کرد که آرمانگراتر و عملگراتر از نسلهای پیشین برای پس گرفتن سرزمین و هویت خود وارد میدان شده است و به این راحتیها ول کن ماجرا نیست!
در دیدار خردادماه سال جاری اسماعیل هنیه با رهبر معظم انقلاب اسلامی، جان تازهای به هویت جوانان فلسطینی دمیده شد چراکه رهبر انقلاب در این دیدار ورود نسل جوان و مؤمن فلسطین به صحنهی مبارزه را بشارتدهندهی آیندهی روشن کشور فلسطین دانستند. بهعلاوه؛ ایشان در سخنرانی چند روز گذشته نیز در حمایت از طوفان الاقصی فرمودند:«ما دست و بازوی طراحان مدبر و هوشمند و جوانان فلسطینی را میبوسیم». لذا عصر جدیدی در فلسطین و منطقه آغازشده که نبض تمام جهانیان را به تپش انداخته است و جوانان نقطه عطف و شتابدهندهی آن هستند.
اساساً فلسطین یک کشور با جمعیت جوان توصیف میشود چراکه 30درصد از جمعیت کل این کشور جوانان 18 تا 29 سال و 53درصد زیر 18 سال هستند. به عبارتی؛ بالغبر 80 درصد جمعیت 5 میلیونی فلسطین زیر 30 سال سن هستند که یک سرمایهی عظیم انسانی و اجتماعی محسوب میشوند و پیشران و شتابدهندهی تغییر و تحول بهحساب میآیند. اساساً بخش بزرگی از جوانان فلسطینی در نوار غزه و کرانهی باختری زندگی میکنند که حیاتیترین و مولدترین قشر اجتماعی فلسطین قلمداد میشوند به همین دلیل رژیم غاصب شدیدترین حملات را به آنجا وارد میکند. بر اساس گزارش رسانههای فلسطین، در سال 2022 تعداد 43 جوان 18 تا 29 ساله در کرانهی باختری شهید شدهاند که 56 درصد از کل شهدا را تشکیل میدهند.
طوفان الاقصی نشان داد که نسل مذکور از حالت آسیبپذیری مزمن در برابر حملات و تجاوزات رژیم خارجشده و قادر است تمام زیرساختها و نقاط قوت آن را در هم بکوبد.
اما آنچه امروز جوانان فلسطین را بیش از گذشته جنبشی و تبدیل به محرک تغییرات طوفانی کرده است؛ بیش از نیمقرن اشغالگری و محاصرهی سرزمین فلسطین توسط صهیونیستها است که تمام فرصتها و امکانات را از مردم فلسطین غصب کردهاند. حق تعیین سرنوشت و مشارکت در مسائل مختلف سیاسی، اجتماعی و اقتصادی را از جوانان فلسطینی گرفتهاند. بهعلاوه؛ مردم این کشور را در فقر و محرومیت مزمن، زیستن در بحران و بیثباتی مداوم و ناامنی فروبردهاند.
بنابراین؛ چالشهای اقتصادی، بهداشتی و رفاهی و فقدان محیط سیاسی و اجتماعی مساعد برای مشارکت نوجوانان و جوانان و ممانعت آنها توسط رژیم غاصب برای نماز گذاردن و عبادت در مسجدالاقصی و همچنین؛ کمبود مسکن، فقدان فرصتهای شغلی و آموزشی، دسترسی اندک به خدمات و مراقبتهای بهداشتی و غذای ارزان و آب آشامیدنی سالم، فقر، ناامنی و تبعیض از مواردی است که بهخصوص جوانان فلسطین درگیر آن هستند.
بر اساس گزارش سازمان ملل حدود 3 میلیون فلسطینی به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند(البته قبل از طوفان الاقصی) که نیمی از آنها کودکان هستند.
درحالیکه اکثر جوانان فلسطین تحصیلات عالی دارند اما نرخ بالای بیکاری در این کشور بیداد میکند. نیمی از جوانان 18 تا 29 سال کرانه باختری و 75درصد جوانان غزه بیکار هستند و سایر آنها صرفاً در مزارع و کارگاههای محلی مشغول هستند.
با این وصف؛ تمام مشکلات و چالشهای مذکور مولود رژیم غاصب صهیونیستی است و تداوم این وضعیت، یعنی؛ بیثباتی، سرکوب و به حاشیه رانده شدن، به جوانان انگیزه جنبشی شدن، جرئت طوفان شدن و نیرومحرکه میدانی شدن داده است.
لذا علیرغم اینهمه سختی و محدودیت و آزار و اذیتهای نظامیان رژیم غاصب، اما؛ اکثر جوانان فلسطینی با تکیهبر معنویت، هویت و توانمندیهای درونی؛ پرانگیزه، امیدوار به آینده، تحصیلکرده، آرمانگرا و هویت گرا هستند و بهرغم دسترسی آنها به اینترنت جهانی، فضای مجازی و شبکههای اجتماعی اما هویت فلسطینی خود را حفظ کردهاند و مشارکتشان برای تعیین سرنوشت بهخصوص در دو سال گذشته مضاعف و چشمگیر شده است.
https://eitaa.com/cheshmandazsaeid
🌐
طوفان الاقصی؛ خروج جوانان فلسطینی از آسیبپذیری
💎 بالغبر 80 درصد جمعیت 5 میلیونی فلسطین زیر 30 سال سن و پیشران و شتابدهندهی تغییر و تحول هستند.
📖 یادداشت تحلیلی
دکتر سعید عبدالملکی(تحلیلگر روانشناسی سیاسی)
✍️ بدون شک 15 مهرماه 1402(7اکتبر 2023) برای همیشه در تاریخ ثبت و ماندگار شد. روزی که حماس با حملهی چندجانبه زمینی، دریایی و موشکی اقتدار پوشالی رژیم غاصب صهیونیستی را در هم شکست و چشمان نظارهگر جهانیان بهواقع دریافتند که چگونه این...
ادامه در کانال چشمانداز و دیدگاهها 👇👇👇
https://eitaa.com/cheshmandazsaeid