#نکات_آموزشی_حفظ_قرآن_کریم
❇️روش تحکیم و تثبیت محفوظات
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله ) به یاران خویش توصیه می فرمودند:
«از حفظ قرآن با تکرار و یاد آوری مداوم محافظت کنید»
♦️تثبیت محفوظات به معنی «ملکه شدن محفوظات » برای انسان است به گونه ای که در بیاد آوردن آن هیچ مشکلی نداشته و هرگز آنرا فراموش نکند مانند سوره حمد که آن قدر تکرار گشته که هیچ کس تصور نمی کند، روزی از یادش برود.
✅راه کار های تثبیت
🌷الف) گذشت زمان: مرحله تثبیت با توجه به طول مدت حفظ، متفاوت خواهد بود؛ به عنوان مثال کسی که مدت حفظ او چهار سال بوده است، باید حداقل دو سال تمرین مداوم داشته باشد. به طول کلی میتوان مدت دو سال بعد از پایان حفظ را برای کسانی که با توجه به اصول و ضوابط حفظ نموده اند را مدت مناسبی دانست.
🌷ب)تکرار محفوظات: بهترین راه تثبیت محفوظات، تکرار روزه مره ی آیات است. حداقل خواندن روزی دو تا سه جزء برای حافظان کل تا مدت دو سال ضروری است البته پس از آن نیز تا آخر عمر، حداقل روزی یک جزء باید خوانده شود.
ادامه دارد...
«کتاب درسنامه حفظ قرآن کریم »
✅دبیر خانه قرآن و عترت مرکز خدمات حوزه های علمیه
🆔 @csis_quran
#مطالب_زیبای_آیات
💠 بسم الله الرحمن الرحیم 💠
🕊يٰا وَيْلَتىٰ لَيْتَنِي لَمْ أَتَّخِذْ فُلاٰناً خَلِيلاً🕊
فرقان/۲۸
🌸 ای وای ،کاش من فلانی را [ که سبب بدبختی من شد] به دوستی نمی گرفتم.
🔰🔰🔰
🌷علامه طباطبایی(رحمه الله علیه)
✍ کسی که می خواهد اهل معرفت شود ؛
◻️ باید معاشرتش را مخصوصا با اهل غفلت و اهل دنیا کم کند .
◻️ از معاشرت های بی فایده و بی مغز تا می توانید اجتناب کنید.
👇👇👇
✍ وقتی یک کبوتر با کلاغ ها معاشرت
می کند :
♦️ پرهایش سفید باقی می مانند...
♦️ اما قلب او کم کم سیاه می شود...
✅دبیر خانه قرآن و عترت مرکز خدمات حوزه های علمیه
🆔 @csis_quran
#حدیث_روز
💠 امام سجاد علیه السلام:
💢 ما مِنْ جُرْعَةٍ أحَبُّ إلی اللّهِ مِنْ جُرْعَتَیْنِ:
🔴 جُرْعَةُ غَیْظٍ رَدَّها مُۆْمِنٌ بِحِلْمٍ،
🔵 أوْ جُرْعَةُ مُصیبَةٍ رَدَّها مُۆْمِنٌ بِصَبْرٍ.
💢نزد خداوند متعال حالتی محبوبتر از یكی از این دو حالت نیست:
🔶 حالت غضب و غیظی كه مۆمن با بردباری و حلم از آن بگذرد
🔷 و دیگری حالت بلا و مصیبتی كه مۆمن آن را با شكیبائی و صبر بگذراند.
📚 مستدرك الوسائل: ج ۲، ص ۴۲۴، ح ۲۱
✅دبیر خانه قرآن و عترت مرکز خدمات حوزه های علمیه
🆔 @csis_quran
03.Ale.imran.009.mp3
2.04M
#نکات_تفسیری
#تفسیر_آیه_به_آیه
#سوره_آل_عمران
✅آیه نهم سوره آل عمران
✔️حجت الاسلام قرائتی
✅دبیر خانه قرآن و عترت مرکز خدمات حوزه های علمیه
🆔 @csis_quran
#اخلاقی
#قرآن_و_سکولارم
✅ادامه:
د) اخلاق متغیر یا جاودانه
♦️دیدگاه سکولاریسم دربارهی اخلاق این است که همان طور که فرهنگ و تمدن انسانها در حال رشد و توسعه و دائماً در حال تغییر است، اخلاق نیز متغیر است و در هر زمانی باید اخلاق را متناسب با شرایط مکانی و زمانی خود تغییر دهند.[22]
🌷اما دیدگاه قرآن کاملاً مخالف آن است و اخلاق را نسبی نمیداند تا قابل تغییر باشد; چون تمام انسانها دارای روح هستند و فضایل اخلاقی برای تهذیب روح است و روح نیز مجرد و تغییرناپذیر است و در گرو زمان و مکان نیست; در نتیجه، اخلاقیات اموری ثابت، پایدار، کلی و نامحدودند. جاودانه بودن اخلاق به این معناست که اگر چیزی خوب است، برای همه و در همهی عصرها و نسلها خوب است و مردم هر زمان و مکانی لازم است آن را تحصیل کنند و همچنین است چیزهای بد.[23]
❇️🌹نتیجه: اخلاق سکولاریسم هیچ گونه سنخیتی با اخلاق قرآنی ندارد; زیرا مبانی سکولاریسم (عقل، عرف، عقلانیت، علم و...) بر پایهی غیروحی و عدم توسل به حضور خداوند شکل گرفته است; در حالی که موضوع مسئلهی اخلاق، انسان است و انسان در زندگی فردی و اجتماعی خود، علاوه بر عقل و علم و وجدان، به وحی الهی نیز نیازمند است;[24] همچنین فضایل اخلاقی قرآنی همگون با فطرت است، نه تحمیل برآن.[25] اسلام با برنامههای اجتماعی و اقتصادی و سیاسی و اخلاقی پا به عرصهی اجتماع نهاده[26] و به مسئلهی تربیت و تزکیه اهمیت ویژهای نشان داده، تا جایی که تربیت را مقدم به تعلیم نموده است; (وَ یُزَکّیهِمْ وَ یُعَلّمُهُم الْکِتابِ وَ الحِکْمَة).[27]
✅دبیر خانه قرآن و عترت مرکز خدمات حوزه های علمیه
🆔 @csis_quran
#اخلاقی
#قرآن_و_سکولارم
✓منابع:
[1]. محمدعلی داعینژاد، اخلاق سکولار در رویارویی با فقه و فقهاء، مجله آفتاب، ش 20، آبان 1381، ص 90، به نقل از فیض کاشانی، المحجة البیضاء، ج 1، ص 59.
[2]. عبدالرسول بیات، فرهنگ واژهها، (تهران: موسسهی اندیشه و فرهنگ دینی، چ اول، 1381)، ص 327.
[3]. ر.ک: عبدالله نصری، انتظار بشر از دین، (تهران: اندیشه معاصر، 1378)، ج 1، ص 351 به بعد.
[4]. محمدعلی داعینژاد، مجلهی صباح، ش 7 ـ 8، (مرکز مطالعات و پژوهشهای فرهنگی حوزه)، ص 53.
[5]. عبدالله نصری، همان، ص 357.
[6]. (وَالْعَصْرِ إِنَّ الاِْنسَـنَ لَفِی خُسْر...) عصر، 1. و ر.ک: عبدالله جوادی آملی، اخلاق در قرآن، (قم: انتشارات اسراء) ج 10، ص 131.
[7]. ر.ک: عبدالکریم سروش، «معنا و مبنای سکولاریسم» مجلهی کیان، ش 26، مرداد و شهریور 74، سال 5، ص 4 ـ 13; و «معیشت و فضیلت»، همان، ش 25، ص 2 ـ 11; مجلهی معرفت، ش 15، ص 4 ـ 17.
[8]. مجلهی کیان، ش 26، ص 6.
[9]. ناصر مکارم شیرازی، اخلاق در قرآن، ج 1، ص 84.
[10]. الرحمن: 1 و 2; ر.ک: عبدالله جوادی آملی، اخلاق در قرآن، ج 10، ص 139.
[11]. محمدعلی داعینژاد، همان، ص 57.
[12]. ر.ک: عبدالکریم سروش، همان.
[13]. عبدالله جوادی آملی، همان، ص 42.
[14]. عبدالکریم سروش، همان.
[15]. ناصر مکارم شیرازی، اخلاق در قرآن، ص 104.
[16]. حر عاملی، وسائل الشیعه، (بیروت: دار احیاء التراث العربی)، ج 1، ص 34.
[17]. همان، ج 1، ص 35; بقره: 264 ـ 265.
[18]. دهر: 9.
[19]. انعام: 108.
[20]. (وَنَفْس وَمَا سَوَّیهَا فَأَلْهَمَهَا فُجُورَهَا وَتَقْوَیهَا); و سوگند به نفس آدمی و آن کس که آن را منظم ساخته و سپس فجور و تقوا (خیر و شر) را به او الهام کرده است (شمس: 7ـ8).
[21]. (یجعَلُ الرِّجْسَ عَلَی الَّذِینَ لاَیَعْقِلُونَ); خداوند پلیدی و گناه را بر کسانی قرار میدهد که تعقل نمیکنند (یونس: 100).
[22]. ابراهیم: 5 ـ 24.
[23]. ر.ک: عبدالکریم سروش، همان.
[24]. عبدالله جوادی آملی، همان، ص 125.
[25]. همان، ص 139.
[26]. روم: 30.
[27]. حجرات: 13.
[28]. جمعه: 2; ر.ک: جعفر سبحانی، سیستم اخلاق اسلامی، (قم: انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی، 1369)، ص 15 و ر.ک: محمدتقی فرجی، اسلام و سکولاریسم، (تهران: بنیاد حکمت و اندیشه، چ اول، 1376).
[29]. سایت پایگاه اطلاع رسانی حوزه
✅دبیر خانه قرآن و عترت مرکز خدمات حوزه های علمیه
🆔 @csis_quran
#نکات_آموزشی_حفظ_قرآن_کریم
❇️روش تحکیم و تثبیت محفوظات
🌷ج) تدریس حفظ: تدریس قرآن در زمینه های مختلف خصوصا دایر کردن جلسهی حفظ از بهترین و مفید تریم راه ها برای تثبیت محفوظات است.
تدریس قرآن از فضیلت فراوانی نزد اهل بیت (علیه السلام )برخوردار است .در روایتی از حضرت صادق (علیه السلام)نقل شده است که همه ی موجودات حتی ماهیان دریا برای معلم و متعلم قرآن استغفار می کنند .
🌷د) خواندن سوره ها در زمان های سفارش شده : آشنایی با فضایل سوره ها و آیات قرآنی و برنامه ریزی برای خواندن آن ها خصوصا در ایام خاص ،مانند ماه مبارک رمضان در تثبیت آیات بسیار موثراست .به عنوان مثال خواندن سوره ی واقعه در هر شب تاکید شده و سبب افزایش روزی است .خواندن سوره های اسراء و کهف در شب جمعه سفارش گشته و روایت است که هر کس سوره ی اسراء را در هر شب جمعه بخواند نمیرد .
🌷ه) خواندن قرآن در نماز: یکی از اهداف حفظ قرآن که در روایات هم بدان اشاره شده است ،بهره بردن از محفوظات در حال نماز است .امام صادق (علیه السلام)کسانی را که قرآن را برای خواندن در نماز حفظ می کنند ،مورد ستایش قرار داده و فرموده اند :«برخی از حافظان ،قرآن را می خوانند تا از آن در نماز خود و شب و روز خود بهره گیرند [اینان هستند که حفظ قرآن برایشان سودمند است ]».
✓حضرت علی (علیه السلام)نیز در توصیف متقین فرموده اند :«متقین شب ها به پا خواسته (در حال نماز )آیات قرآن را تلاوت می نمایند ».
✅این نکته را نیز در این بخش اضافه می کنیم که به فتوای فقهای شیعه ،خواندن یک سوره ی کامل پس از حمد ،در نماز های مستحبی لازم نیست .بنابراین حافظ قرآن می تواند در هر رکعت نماز مستحبی خود یک صفحه و یا کمتر و بیشتر از قرآن را بخواند .
ادامه دارد...
«کتاب درسنامه حفظ قرآن کریم»
✅دبیر خانه قرآن و عترت مرکز خدمات حوزه های علمیه
🆔 @csis_quran
#حفظ_قرآن_در_کلام_علما_و_بزرگان
✅ حفظ قرآن در زمان پیامبر(ص):
♦️ دكتر سید محمد باقر حجتی ♦️
🌹 همزمان با حیات پیغمبر صلیاللهعلیهوآله مركزی شبیه به كانون تعلیم قرائت قرآن و حفظ و تمرین آن به وجود آمد كه آن حضرت بر آن نظارت میكرد و مردم را به آن تشویق میفرمود و صحابه نیز سخت در این راه میكوشیدند .
🌹 و حتی اكثر اوقات و فرصتهای زندگی بعضی از آنها به قرائت و حفظ قرآن مصروف میگشت تا جایی كه همیشه برای ارائه محفوظات قرآنی خود، آمادگی دقیق و كافی داشتند.
✅دبیر خانه قرآن و عترت مرکز خدمات حوزه های علمیه
🆔 @csis_quran
#حدیث_روز
❇️عبادت تجار، بندگان و آزادگان
🌷«إِنّ قَوْماً عَبَدُوا اللّهَ رَغْبَةً فَتِلْكَ عِبَادَةُ التّجّارِ وَ إِنّ قَوْمَاً عَبَدُوا اللّهَ رَهْبَةً فَتِلْكَ عِبَادَةُ الْعَبِيدِ وَ إِنّ قَوْمَاً عَبَدُوا اللّهَ شُكْراً فَتِلْكَ عِبَادَةُ الاَحْرَارِ وَ هِىَ اَفْضَلُ الْعِبَادَةِ».
🌹امام حسين (ع) فرمود: «گروهى خدا را از روى ميل به بهشت عبادت مىكنند، كه اين عبادت تجارتكنندگان است و گروهى خدا را از ترس دوزخ مىپرستند و اين عبادت بردگان است، و گروهى خدا را به سبب شايستگى مىپرستند، و اين عبادت آزادگان است كه برترين عبادت است».
(تحف العقول، ص ۲۷۹ ح۴ )
✅دبیر خانه قرآن و عترت مرکز خدمات حوزه های علمیه
🆔 @csis_quran
03.Ale.imran.010-11.mp3
3.01M
#نکات_تفسیری
#تفسیر_آیه_به_آیه
#سوره_آل_عمران
✅آیه دهم و یازدهم سوره آل عمران
✔️حجت الاسلام قرائتی
✅دبیر خانه قرآن و عترت مرکز خدمات حوزه های علمیه
🆔 @csis_quran
4_5889012745411493954.mp3
20.09M
#کارشناسی_ترتیل_استاد_ابوالقاسمی
💠👈 آموزش فنون ترتیل خوانی به کارشناسی استاد #احمد_ابوالقاسمی
🔊🎤فایل صوتی قسمت چهاردهم
انتقالهای غیرهم پرده
✅دبیر خانه قرآن و عترت مرکز خدمات حوزه های علمیه
🆔 @csis_quran
#نکات_آموزشی_حفظ_قرآن_کریم
❇️روش تحکیم و تثبیت محفوظات
🌷خ) بهره گیری از آیات قرآن در گفتار و نوشتار : بهره بردن از آیات در زندگی روز مره برای تفهیم بسیاری از مقاصد ،یکی از راه های خوب تثبیت محفوظات است .همان گونه که می دانید عده ای از حفاظ از این توانایی برخوردار هستند که بسیاری از خواسته های خود را با آیات قرآن بیان کنند .این مهارت بدون تمرین بدست نمی آید و حافظان قرآن می توانند با توجه به معانی آیات و استفاده از آن ها در محاورات خود ،علاوه بر کسب فیض و نورانیت ،به تکرار ترویج آیات در جامعه و تثبیت محفوظات بپردازند ؛همان گونه که «فضه »خادمه ی حضرت زهرا (علیه السلام) مدت ها جز با قرآن سخن نگفت و در آخر عمر نیز با خواندن آیه ی شریفه ی (لهم دار السلم عند ربهم ) جان به جان آفرین تسلیم نمود .
✅ما به عنوان مثال به هنگام شهادت حضرت علی اکبر (علیه السلام)و بر بالین ایشان حضرت سید الشهدا (علیه السلام)آیات زیرا را تلاوت فرمودند :
(إِنَّ اللّهَ اصْطَفى آدَمَ وَ نُوحاً وَ آلَ إِبْراهیمَ وَ آلَ عِمْرانَ عَلَى الْعالَمینَ )
(ذُرِّیَّةً بَعْضُها مِنْ بَعْض وَ اللّهُ سَمیعٌ عَلیمٌ)
خداوند متعال در این دو آیه به برتری خاندان ابراهیم بردیگران اشاره می نماید و یکی از مصادیق خاندان ابراهیم (علیه السلام)نیز سید الشهدا (علیه السلام)و فرزندشان حضرت علی اکبر (علیه السلام)می باشند .
🌷چ)مرور آیات به تناسب شرایط :یکی دیگر از راه های مؤثر در تثبیت قرآن که موجب بهره ی بیشتر از قرآن است ،این است که حافظ علاوه بر مرور ،مطابق برنامه ،هرگاه به تناسب موقعیتی که با آن مواجه است به یاد آیه یا آیاتی از قرآن افتاد ،آن آیات را در آن موقعیت تکرار کند .این کار سبب می شود که آن آیات به عمق جان وی بنشیند .به یاد دارم که در سفر مصر و جریان بازدید از موزه ی قاهره به هنگامی که با جنازه مومیایی شده فرعون ،مواجه شدم مشغول مرور آیات مربوط به فرعون در سوره طه و نیز سوره ی یونس شده ،بهره ی وافری از این آیات بردم .
به عنوان مثال :«آیه ۶۰و ۶۱سوره نمل »
ادامه دارد...
«کتاب درسنامه حفظ قرآن کریم»
✅دبیر خانه قرآن و عترت مرکز خدمات حوزه های علمیه
🆔 @csis_quran
#نکات_آموزشی_حفظ_قرآن_کریم
#مرور_محفوظات
🌷یکی از روش های پسندیده و بهترین روش در مرور محفوظات مرور بدون مراجعه به کتاب است ....
🌷کتاب بسته مرور کنید شاید این کار برای شما در ابتدا سخت باشد لذا تمرین کنید و کم کم موقع مرور قرآن را از خود دور نگهدارید ....
♦️ پس هنگام مرور اشکالات را در ذهن نگهدارید و بعد از چند صفحه تلاوت مراجعه کنید و اشکلات حفظی را برطرف کنید ....
✅_سعی کنید صورت امکان برای هر اشکال یک رمز برای آن در نظر بگیرید تا در دفعات بعدی مرور مشکلی نداشته باشید.
✅دبیر خانه قرآن و عترت مرکز خدمات حوزه های علمیه
🆔 @csis_quran
🔺 چهارمین جشنواره بین المللی قرآن و عترت(ع) مرکز خدمات حوزه های علمیه کشور
🔷با رویکرد جدید (آموزش، مسابقه و محفل) ویژه همسر و فرزندان طلاب برادر حوزه های علمیه
🔶جهت ثبت نام و کسب اطلاع بیشتر به پایگاه های اطلاع رسانی WWW.TELAVAT.IR و WWW.CSIS.IR مراجعه نمایید
#چهارمین_جشنواره_بین_المللی_قرآن_و_عترت_مرکز_خدمات_حوزه_های_علمیه
🆔 @csis_quran
دبیرخانه طرح نهضت ملی حفظ قرآن کریم مرکز خدمات حوزه های علمیه
🔺 چهارمین جشنواره بین المللی قرآن و عترت(ع) مرکز خدمات حوزه های علمیه کشور 🔷با رویکرد جدید (آموزش،
32.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 تیزر چهارمین جشنواره بین المللی قرآن و عترت(ع) مرکز خدمات حوزه های علمیه کشور
#جشنواره_بین_المللی_قرآن_و_عترت
#مرکز_خدمات_حوزه_های_علمیه
🆔 @csis_quran
#حدیث_روز
❇️دوستى اهل بيت سبب ريزش گناهان
♦️«إِنّ حُبّنَا لَتُسَاقِطُ الذّنُوبَ كَمَا تُسَاقِطُ الرّيحُ الْوَرَقَ».
🌷امام حسين (ع) فرمود: «محبّت ما اهل بيت سبب ريزش گناهان است، چنانكه باد، برگ درختان را مىريزد».
(حياة الامام الحسين، ج ۱ ص۱۵۶ )
✅دبیر خانه قرآن و عترت مرکز خدمات حوزه های علمیه
🆔 @csis_quran
03.Ale.imran.012.mp3
2.28M
#نکات_تفسیری
#تفسیر_آیه_به_آیه
#سوره_آل_عمران
✅آیه دهم و دوازدهم سوره آل عمران
✔️حجت الاسلام قرائتی
✅دبیر خانه قرآن و عترت مرکز خدمات حوزه های علمیه
🆔 @csis_quran
#نکات_آموزشی_حفظ_قرآن_کریم
❇️روش تحکیم و تثبیت محفوظات
🌷 ذ): تامل و تدبر در آیات:
یکی از بهترین راه ها برای تثبیت محفوظات،تامل و تدبر در معنای آیات و موارد کاربرد آن است .حافظ می تواند با تدبر در آیات قرآن به این بیاندیشد که این آیه در چه موردی نازل شده است و برای او چه استفاده های می تواند داشته باشد .روشن است که هر کس ممکن است از آیه ای ،متناسب با نیاز خود بهره گیرد .در این صورت اگر انسان حس کند که آیه ،پاسخگوی نیاز اوست به آن آیه دل می بندد و این آیه با وجودش عجین می گردد .
امیر المومنین علی (علیه السلام)در این باره فرموده اند :«متقین با قرآن درد های خود را مداوا می کنند .هر گاه به آیه ای می رسند که در آن تشویق است ،بدان وعده متمایل گشته ،مشتاق آن می گردند آن را نصب العین خود می بینند و هر گاه به آیه ای که در آن تهدید است بر می خورند ،با گوش دل بدان توجه کرده و حس می کنند که صدای زفیر و شهیق جهنم در گوش آنها طنین انداز است ».
✓اگر کسی قرآن را این گونه مرور کن قطعا قرآن در ذهن او تثبیت شده و هرگز فراموش نخواهد شد .
🌷ژ) فعالیت در عرصه پژوهش و تفسیر قرآن :
در مراحل ابتدایی با مطالعه تفاسیر فاخر مفسران بزرگ ،می توان کار را آغاز کرد .طبیعی است ،هر چه فهم ما از آیات بیشتر و عمیق تر و عالمانه تر باشد ،الفاظ آن در ذهن ما ماندگاری افزون تری خواهد داشت.
«کتاب درسنامه حفظ قرآن کریم»
✅دبیر خانه قرآن و عترت مرکز خدمات حوزه های علمیه
🆔 @csis_quran
✅ فایل های آموزشی ؛
#سلسله_دروس_آموزش_تجوید
✅با تدریس استاد مهدی #قره_شیخلو .
✅تعداد جلسات 39 جلسه.
✍️ فایل های آموزشی به ترتیب جلسات:
👇 👇 👇
✅دبیر خانه قرآن و عترت مرکز خدمات حوزه های علمیه
🆔 @csis_quran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ جلسه هشتم
⚪️ موضوع جلسه هشتم
✍تلفظ صحیح حروف....
#مطالب_زیبای_آیات
#نکات_تفسیری
#اخلاق_در_قرآن
💠 آیت الله جوادی آملی 💠
✅ هنگامی كه شیطان به خداوند گفت:
من از چهار طرف (جلو، پشت، راست و چپ) انسان را گرفتار و گمراه میكنم.
🔹فرشتگان پرسیدند:
شیطان از چهار سمت بر انسان مسلّط است، پس چگونه انسان نجات مییابد؟
🔸خداوند فرمود: راه بالا و پایین باز است❗️
🕊 راه بالا نیایش و راه پایین سجده و بر خاك افتادن است.🕊
🔹 بنابراین، كسی كه دستی به سوی خدا بلند كند یا سری بر آستان او بساید میتواند شیطان را طرد كند.
📚تفسیر موضوعی قرآن، مراحل اخلاق در قرآن، ج 11، ص 108
✅دبیر خانه قرآن و عترت مرکز خدمات حوزه های علمیه
🆔 @csis_quran