🔴موافقتنامه مشارکت راهبردی؛ چشمانداز جدید ایران و روسیه
#تحلیل_کوتاه
▪️ایران و روسیه به زودی سند موافقتنامه مشارکت راهبردی همه جانبه را امضا خواهند کرد که از این پس مبنا و اساس روابط دو کشور در نظر گرفته خواهد شد. امضای این سند بین تهران و مسکو نمایانگر رویکردی مهم در روابط دوجانبه است که چشمانداز مشترکی را برای همکاریهای در حوزههای مختلف ترسیم میکند.
▪️پیشتر نیز دو کشور همزمان با تحولات مرتبط با رویداد یازدهم سپتامبر، توافق مشابهی را امضا کرده بودند. «معاهده اساس روابط متقابل و اصول همکاری بین جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه» که در سفر محمد خاتمی، رئیسجمهور وقت ایران به مسکو در تاریخ ۲۲ اسفند ۱۳۷۹ (دوازدهم مارس ۲۰۰۱) به امضا رسید، سنگ بنای مناسبات جدید دو کشور در بیش از دو دهه گذشته بود.
▪️تصویب آن معاهده در مجلس در شرایطی صورت گرفت که چندماه از واقعه یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱ گذشته بود و ایالات متحده اقدام به لشکرکشی به افغانستان کرده بود. این وضعیت از سوی بسیاری از تحلیلگران غربی به عنوان پیامی مستقیم و معنادار از سوی ایران و روسیه به آمریکا تعبیر شد. در آن زمان، بسیاری بر این باور بودند که تهران و مسکو قصد دارند برای کاهش نفوذ ایالات متحده در خاورمیانه از طریق راههای دیپلماتیک و حتی نظامی همکاری کنند.
▪️جدا از واکنشهای منفی در غرب، این معاهده دارای مفاد نسبتاً مهمی در آن زمان بود. بااینحال آن معاهده بر مبنای مسائل اساسی دو کشور در همان زمان تنظیم شده بود. طی سالهای اخیر، هم تحولات بیشماری در سطح منطقه و نظام بینالملل رخ داده و هم ماهیت روابط ایران و روسیه دگرگون شده است. بنابراین دو کشور ناگزیر به بازنگری در این معاهده، به روز کردن و گنجاندن مفاد جدیدی در آن هستند.
▪️بر این اساس، توجه به چند نکته درباره موافقتنامه جدید حائز اهمیت است:
1️⃣موافقتنامه مشارکت راهبردی همه جانبه ایران و روسیه که در میان تغییرات مهم ژئوپولیتیک امضا خواهد شد، به دنبال تقویت شراکت دو کشور در حوزههای مختلف است. برخلاف فضاسازیهای رسانههای غربی و تعبیرهای ضدغربی، محتوای آن صرفاً مبتنی بر توسعه روابط دوجانبه و همکاریهای منطقهای و بینالمللی است و علیه هیچ طرف سومی تنظیم نشده است. حتی تمایل طرفین برای همکاری نزدیکتر در زمینه دفاعی، بیانگر تعامل در راستای برقراری صلح و امنیت در سطوح منطقهای و جهانی است.
2️⃣در دنیای امروز که با سرعتی بیسابقه دستخوش دگرگونی است، کشورهایی موفق خواهند بود که بتوانند همکاریهای خود را ساختارمند کنند تا از آسیبهای تحولات ناگهانی در امان بمانند. این ساختارمندی نهتنها شامل توافقات اقتصادی و تجاری میشود، بلکه باید به حوزههای فرهنگی، علمی و فناوری نیز گسترش یابد. از اینرو، علاقه دو کشور به انعقاد سندی بلندمدت و راهبردی، ناشی از ضرورتهای سیاست خارجی تهران و مسکو است. تمایل به ایجاد یک چارچوب قانونی و عملی برای همکاریهای آتی، نشاندهنده درک عمیق هر دو کشور از شرایط پیچیده و متغیر جهانی است.
3️⃣هر دو کشور دارای منافع همسو و تهدیدهای مشترک در سطوح منطقهای و بینالمللی هستند. این منافع مشترک در شرایط کنونی، بهویژه در برابر چالشهایی نظیر تروریسم، تحریمهای اقتصادی و فشارهای سیاسی از سوی قدرتهای غربی، اهمیت بیشتری پیدا کرده است. موافقتنامه مشارکت راهبردی همه جانبه میتواند مبنایی مؤثر برای توسعه و تقویت روابط دو کشور در زمینههای مختلف باشد. به عنوان مثال، ایران و روسیه با تحریمهای اقتصادی قابل توجهی از سوی کشورهای غربی مواجه هستند. این سند میتواند با ایجاد یک چارچوب اقتصادی جایگزین، تابآوری اقتصادی طرفین را تقویت کند و به آنها اجازه دهد تا از سیستمهای مالی سنتی دوری کنند و تأثیرات تحریمها را کاهش دهند.
4️⃣روسیه در سالهای اخیر نگاهی کاملاً مثبت نسبت به توسعه همکاری با ایران داشته است. تلاش مسکو برای عضویت ایران در بریکس و سازمان همکاری شانگهای و همچنین حضور ناظر ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا، از مصادیق رویکرد راهبردی مسکو به تهران به شمار میآیند. ایران نیز در سیاست خارجی خود بهدقت مراقب است که ضمن برقراری روابط مستحکم با تمامی کشورهای دوست، استقلال و اهداف منطقهای و بینالمللی خود را حفظ کند.
▪️با توجه به مباحث فوق و جدا از فضاسازیهای احتمالی علیه این سند در داخل و خارج، این سند میتواند تحول مهمی در روابط دو کشور پدید آورد. بر این اساس، باید سند موافقتنامه مشارکت راهبردی همه جانبه ایران و روسیه را نماد یک رویکرد مجدانه برای ایجاد یک شراکت مقاوم در میان فشارهای ژئوپولیتیکی فزایندهای تلقی کرد که هر دو کشور با آنها مواجه هستند.
🏢 مرکز تحقیقات پیشرفته ضد تروریسم
📡 @CTU_ir
🔴چالشهای اروپا با ترامپ:
۱. اروپا نگران است ترامپ روند ارسال سلاح به اوکراین را کند یا متوقف کند.
۲. اروپا معتقد است ممکن است ترامپ به معاملهای با روسیه برسد که منافع اقتصادی و امنیتی اروپا در آن لحاظ نشده باشد.
۳. اروپا نگران تضعیف سازمانهای بینالمللی در دوره ترامپ با خروج امریکا از آنهاست.
۴. اروپا نگران است که آیا ترامپ مانند دوره بایدن به تامین انرژی اروپا ادامه خواهد داد؟
۵. اروپا نگران آغاز مجدد جنگ تجاری ترامپ با چین است که اروپاییها قربانی آن خواهند بود.
🏢 مرکز تحقیقات پیشرفته ضد تروریسم
📡 @CTU_ir
🔴آخرین وضعیت جبهه فلسطین:
۱. نتانیاهو قصد پایان جنگ تا قبل از ویرانی کامل غزه و گرفتن امتیازهای جدید از ترامپ را ندارد.
۲. درگیریها در کرانه باختری با نوع جدیدی از سلاحها تشدید شده.
۳. برآورد اسراییل این است که جبهه جدیدی از جانب اردن در حال گشوده شدن است.
۴. درگیری سیاسی درونی در اسراییل میان گانتز و نتانیاهو بسیار جدی شده است.
۵. ارزیابی نتانیاهو این است که در صورت اعلام پایان جنگ قادر به مدیریت تنشهای سیاسی داخلی نخواهد بود.
۶. شدت درگیریها در کرانه باختری به دلیل فعال شدن خطوط تدارکاتی اردن تشدید شده است.
۷. بخش مهمی از درگیریها در کرانه باختری محصول خشونت شهرک نشینان است.
۸. اسراییل از محمود عباس خواسته ظرفیت امنیتی خود را برای آرام کردن کرانه بهکار بگیرد.
۹. توان اطلاعاتی مقاومت در کرانه رشد کرده و ارتش اسراییل در رده فرماندهان آسیب پذیر شده است
🏢 مرکز تحقیقات پیشرفته ضد تروریسم
📡 @CTU_ir
🔴ضربه شدید سربازان گمنام امام زمان (عج) به گروهکهای تجزیهطلب در کردستان، آذربایجان غربی و کرمانشاه
▪️سربازان گمنام امام زمان (عج) در عملیاتهای جداگانه، چند هسته مرتبط با تشکیلات مخفی گروهکهای تروریستی دمکرات و کومله را در استانهای کردستان، آذربایجان غربی و کرمانشاه متلاشی کردند.
▪️این عملیاتها ضربهای مهلک به تشکیلات مخفی گروهکهای تجزیهطلب وارد کرده است.
▪️در این عملیاتها، بیش از ده نفر از اعضا و مرتبطین گروهکهای تروریستی دستگیر شده و مقادیر قابل توجهی از اقلام تبلیغاتی و کوکتلهای انفجاری از آنها کشف و ضبط گردید. اعضای این گروهها قصد داشتند با ایجاد آشوب و حمله به برخی ادارات خدماترسان و نهادهای انتظامی و نظامی، اقداماتی تروریستی را انجام دهند.
▪️این عملیات در سایه همکاری و هماهنگی با نهادهای امنیتی شمال عراق و نفوذیهای موجود در گروهکهای تروریستی در گروهک های شمال عراق به دست آمده است.
🏢 مرکز تحقیقات پیشرفته ضد تروریسم
📡 @CTU_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴وال استریت ژونال گزارش داد مذاکرات برای دستیابی به توافق آتشبس و آزادی گروگانها به بنبست رسیده است میانجیگران غربی اعلام کردهاند که احتمال دستیابی به توافق پیش از پایان دوره دولت بایدن بسیار کم است.
🏢 مرکز تحقیقات پیشرفته ضد تروریسم
📡 @CTU_ir
🔴وزارت کشور عربستان: ۶ تبعهٔ ایران را اعدام کردیم
▪️وزارت کشور عربستان سعودی امروز از اعدام ۶ تبعهٔ ایران به اتهام قاچاق مواد مخدر خبر داد.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔴برخورد با اشتغال و اسکان اتباع غیرمجاز
استاندار تهران:
▪️با کسانی که به اشتغال و اسکان اتباع غیرمجاز کمک کنند، برخورد خواهد شد.
▪️تاکنون در سطح کشور نزدیک به ۹۰۰ هزار نفر از اتباع در سراسر کشور طرد شدهاند.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔴تغییری در دکترین هستهای ایران ایجاد نشده است
▪️احمدیان، دبیر شورای عالی امنیت ملی در دیدار وزیر خارجه عمان:با اشغال سرزمینهای سوریه به دست رژیم صهیونیستی، مقاومت جدیدی متولد شده که در سالهای آینده خود را نشان خواهد داد.
▪️بر اساس نظر رهبر انقلاب، تغییری در دکترین هستهای ایران ایجاد نشده است.
🏢 مرکز تحقیقات پیشرفته ضد تروریسم
📡 @CTU_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴آیتالله میرباقری:
«جنگ شناختی دشمن در رسانههای حزباللهیها دیده میشه! خب این خیلی خطرناکه!»
🏢 مرکز تحقیقات پیشرفته ضد تروریسم
📡 @CTU_ir
saban center.pdf
1.78M
🔴 کدام راه به ایران؟
▪️ دو روز پیش از انتخابات سال ۸۸ انستیتو سابان سنتر وابسته به اندیشکده بروکینگز (اندیشکده تخصصی حزب دموکرات) سندی که توسط ۶ تن از استراتژیستهایشان تهیه شده بود را منتشر کرد.
▪️ در این سند، تحت عنوان «#کدام_راه_به_ایران» ۹ راه برای فروپاشی ایران، پیشنهاد و بررسی شده بود.
🏢 مرکز تحقیقات پیشرفته ضد تروریسم
📡 @CTU_ir
24.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 هشدار؛ این ویدئو حاوی صحنههای آزار دهنده است و برای همه افراد مناسب نیست.
▪️جدال نفس در نفس نظامی اوکراینی با نظامی روسی، که درنهایت طرف روسی که چهرهاش گویای اصالت یاکوتیایی اوست؛ موفق میشود بهمعنی واقعی کلمه با چنگ و دندان طرف مقابل را از پای درآورد. ویدئو از طریق دوربین روی کلاهخود سرباز اوکراینی ضبط شده است.
▪️صبر کن! بذار در آرامش بمیرم!
بذار نفسم جا بیاد. به من دست نزن؛ همین. میخوام خودم بمیرم. لطفا برو عقب. تو بهترین جنگجوی دنیا بودی! خداحافظ.
- خداحافظ.
▪️اینها آخرین مکالماتیست که بین سرباز اوکراینی و روس رد و بدل میشود.
🏢 مرکز تحقیقات پیشرفته ضد تروریسم
📡 @CTU_ir
🔴 ایلان ماسک در خصوص انفجار یکی از خودروهای تسلا در مقابل یکی از هتلهای ترامپ:به نظر می رسد یک اقدام تروریستی باشد
▪️ ما اکنون تأیید کردهایم که انفجار ناشی از آتشبازی بسیار بزرگ و/یا بمبی است که در بستر سایبرتراک اجارهای حمل میشده است و به خود وسیله نقلیه ارتباطی ندارد.
▪️ تمام تله متری خودرو در زمان انفجار مثبت بود.
▪️هم انفجار این سایبرتراک و هم بمب انتحاری اف۱۵۰ در نیواورلئان از تورو اجاره شده بودند. شاید و به نوعی به هم مرتبط هستند.
🏢 مرکز تحقیقات پیشرفته ضد تروریسم
📡 @CTU_ir
🔴نماینده پیشین ترامپ در امور ایران: اگر کشتی جنگی آمریکا با موشک ایرانی توسط حوثیها مورد حمله قرار گرفت؛ ترامپ مستقیم دستور حمله به ایران را صادر میکند.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔴تلاش برای ترور بشار اسد
روزنامه بریتانیایی سان از تلاش برای ترور «بشار اسد»، با مادهای سمی در روسیه خبر داد.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔴ترامپ: ایالات متحده در حال فروپاشی است
کشور ما فاجعه است و مایه خنده تمام جهان شده است.
🏢 مرکز تحقیقات پیشرفته ضد تروریسم
📡 @CTU_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴ایران ناوگان ترانزیت جادهای ترکیه را نقره داغ کرد و در اقدامی متقابل از امروز عرضه سوخت به کامیونهای ترکیهای را متوقف کرد.
▪️بعد اینکه ترکیه در روز ۸ دی با حذف سوبسید گازوییل برای کامیونهای ایرانی باعث شد تا قیمت هر لیتر سوخت دیزل برای رانندگان بیش از ۶۰ هزار تومان تمام شود.
▪️ایران نیز در اقدامی متقابل از ارایه سوخت ارزان به کامیونهای ترکیه خودداری کرد.این اقدام باعث نقره داغ شدن و اعتراض کامیون داران ترکیهای شد.
▪️در این ویدیو یک راننده ترکیهای با اعلام نارضایتی خود از سیاستهای اشتباه ترکیه میگوید:همه ببینند که دولت ترکیه با افزایش قیمت سوخت برای رانندگان ایرانی باعث شده تا ایران هم به کامیونهای ما سوخت ندهد.
🏢 مرکز تحقیقات پیشرفته ضد تروریسم
📡 @CTU_ir