فهرست خصوصیات یک دوست خوب
از ویژگیهای دوست خوب وفاداری اوست.
وفاداری یک فاکتور اصلی و ضروری در دوستی و یا هر ارتباط دیگری است. دوستان خوب همیشه به دوستی شان وفادار هستند و وفادار بودن یعنی اینکه به شایعات و حرفهای بدی که درباره دوستتان گفته می شود توجه نکنید و از گفتن شایعات و یا حرفهای زشت درباره آنها پرهیز کنید. اگرچه دوستان خوب هم گاهی ازدست یکدیگر ناراحت و عصبانی شوند اما هرگز پشت سرهم ، حرف بدی نمی زنند.
از خصوصیات یک دوست خوب با گذشت بودن اوست.
همه ی ما گاهی در روابط مان قضاوت های نادرست می کنیم. دوستان واقعی به جای اینکه دلخوری شان را از یکدیگر پنهان کنند، مشکل شان را مستقیما مطرح می کنند تا سوء تفاهم ها از بین برود. دوستان خوب یکدیگر را درک می کنند و به همین دلیل می توانند نسبت به هم بخشنده و باگذشت باشند. اگر در روابط مان مدام درگیر دلخوری های گذشته باشیم، روابط مان هیچ پیشرفتی نخواهد کرد. دوست خوب کسی است که بتواند گذشت کند و اگر خطایی کردیم که باعث دلخوری شد، اینقدر باگذشت باشد که بتواند از اشتباهات مان بگذرد. پس بیایید این واقعیت را بپذیریم که همه ی ما گاهی اشتباه می کنیم، اما می توانیم به کمک یکدیگر یاد بگیریم انسان های بهتری باشیم.
از خصوصیات یک “دوست خوب” بخشنده بودن اوست.
بخشندگی و سخاوت یکی از علامتهای یک دوست خوب است. یک فرد سخاوتمند حتی زمانیکه توانایی ودارایی کمی برای بخشش دارد با کمال میل آنچه که می تواند را می بخشد. این نشانه فردی است که ارزش دوستی دارد زیرا این خصوصیت اخلاقی نشان می دهد که او ذهن و قلبی بخشنده دارد.
یک دوست خوب قابلاعتماد است.
دوستان خوب کسانی هستند که بتوانید عمیقترین و تاریکترین اسرارتان را با اعتماد کامل با آنها در میان بگذارید. آنها باز هم به خاطر شنیدن این اسرار قضاوتتان نمیکنند و از اطلاعات شخصیتان با امانتداری کامل محافظت میکنند. وقتی مطمئن باشید آنها هرگز اطلاعات محرمانهتان را به کسان دیگر نمیگویند، با خیال راحت میتوانید اسرارتان را به آنها بگویید.
از ویژگی های دوست خوب درک کردن افراد است.
دوست واقعی کسی است که به حرفهای ما گوش می کند و سعی می کند ما را درک کند. یک دوست خوب وقتی چیزی را نمی فهمد یا درک نمی کند درباره آن موضوع سئوال می کند تا موضوع را کاملا” متوجه شود.
صداقت از ویژگیهای یک دوست خوب می باشد.
یک دوست خوب همیشه صادق است و واقعیت را می گوید حتی اگر حرفش آزار دهنده باشد. یک دوست خوب برای اینکه شما احساس بهتری داشته باشید به شما دروغ نمی گوید در عوض حقیقت را می گوید و شما را نصیحت می کند. مثلا “اگر لباسی مناسب شما نیست یک دوست خوب با مهربانی می گوید:” این لباس خیلی خوب نیست، من فکر می کنم این یکی بهتر است.”
از خصوصیات یک دوست خوب درک کردن تفاوتها دیگران است.
یک دوست خوب از شما انتظار ندارد که همیشه حرف او را تایید کنید. در عوض وقتی شما عقیده متفاوتی دارید و با او موافق نیستید ، به نظر شما احترام می گذارد. این کار باعث می شود روابط شما جذابتر شود زیرا دوستان خوب می توانند نظرات مختلف خود درباره موضوعات مختلف را با هم در میان بگذارند.
چرا نمی توانیم یک دوست خوب و نزدیک داشته باشیم؟
دلایل نداشتن دوست خوب، جدایی و دوری از دیگران بسیار گسترده است و تمام ابعاد زندگی ما را دخیل می کند. اما مهمترین دلیل نداشتن دوست خوب تجربیات دوران کودکی یا سبک های تربیتی خانواده است. مهم ترین علل نداشتن دوست خوب به شرح زیر می باشد:
روابط خانوادگی:
مهمترین علت ناتوانی در دوستیابی تربیت خانوادگی است. برخی خانواده ها روابط محدود و بسته را به فرزندان آموزش داده اند یا آنها را محتاط، محافظه کار، بی اعتماد به دیگران و غیر اجتماعی بار آورده اند. در اینگونه مواقع روانشناس خانواده می تواند با تحلیل الگوهای رفتاری و سیستم خانواده، علت را برطرف کند و به فرد کمک کند که او فراتر از الگو های خانواده رفتار کند.
خجالتی بودن:
یکی از اصلی ترین دلایل نداشتن دوست خوب ناتوانی در برقراری ارتباط با دیگران به دلیل خجالتی بودن است. دلایل خجالتی بودن یک بحث مفصل خواهد بود اما به طور کلی این مسئله از اعتماد به نفس پایین، احتیاط و محافظه کاری بیش از حد، عدم باور به خود و … ناشی می شود.
مغرور بودن:
گاهی افرادی درست یا اشتباه، به دیگران نگاه از بالا دارند. غرور بیش از حد آن ها باعث می شود دیگران را کمتر از خود ببینید و نخواهند با نزدیک شدن به آن ها سطح خود را پایین بیاورند. اشتباه بودن این نگاه کاملا مشخص بوده و باعث تنها ماندن می شود.
اعتماد به نفس پایین:
احساس حقارت و کمتر بودن از دیگران، دقیقا مثل غرور، شما را از دیگران دور می کند. به دیگران نزدیک نمی شوید چون زشت، ضعیف، بی هنر و به طور کلی دیگران از شما خوششان نمی آید؛ اما این تفکر اشتباه است. هر کس در کنار معایب، مزایایی هم دارد که می تواند به آن ها خوشبین بوده و برای شروع دوستی به آن ها اتکا کند.
عدم احترام به تفاوت ها:
یکی دیگر از مشکلاتی که مانع از ایجاد یک دوستی عمیق می شود؛ نپذیرفتن تفاوت هاست. این مسئله که انسان ها باید با کسانی نشست و برخاست کنند که همفکر و هم عقیده آن ها هستند درست است، اما گاهی آدم های ارزشمندی در زندگی ما پیدا می شوند که بخاطر تفاوت ها، نمی توانیم به آن ها نزدیک بمانیم. باید بپذیریم که تمام انسان ها با هم تفاوت دارند و همین تفاوت هاست که باعث کشش و جذب آدم ها می شود. تنها کسی که کاملا شبیه شماست، خود شمایید. به تفاوت ها احترام بگذارید و آن ها را بپذیرید.
توقع بالا:
گاهی توقع شما از دوستی بسیار بالاست. مثلا این تفکر که دوست خوب کسی است که هر کار از او می خواهیم انجام دهد و هر وقت می خواهیم باشد و تمام رفتارهای شما را بپذیرد. توقع تان را از دیگران پایین بیاورید و با دیگران به گونه ای رفتار کنید که دوست دارید با شما رفتار شود.
⊰❀⊱━⊰﷽⊱═━━━━━━═━⊰❀⊱
🔰احکـ🔎ــام نمــــ📿ـــاز جماعتـــ👥
⁉️اگر مسافر در نماز جماعت بعد از رکعت دوم سلام دهد، تکلیف نماز بقیه افراد حاضر در صفوف نماز جماعت چیست؟🧐
✅ فتوای آیات عظام (خامنهای، سیستانی و مکارم): اگر عدهای از مسافران که در صف نماز جماعت ایستادهاند، بعد از خواندن دو رکعت سلام بدهند و اتصال صفوف جماعت قطع شود، به این معنی که از هیچ طرف، نه از صف جلو و نه از سمت راست یا چپ، اتصال نداشته باشید، نماز شما فرادا میشود و نماز را باید خودتان به نیت فرادا، ادامه دهید.
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
📗 منبع: احکام سفر عتبات عالیات (ویژه کاروانهای پیادهروی اربعین حسینی)
#ستاد_ترویج_احکام
#احکام_مسافر
#احکام_نماز
#احکام_نماز_جماعت
#آموزش_احکام
━━━━━━━⊰◇⊱━━━━━━━━
#لطفاڪانال_ما_را_بہ_اشتراڪ_بگذارید 🙏
📲کانال ما در ایتا: ⬇️⬇️⬇️⬇️
https://eitaa.com/joinchat/2028667027Ce4532d7cae
━━━━━━━⊰◇⊱━━━━━━━━
💠 حدیث روز 💠
💎 تعجیل در کار خیر
🔻پیامبر اکرم صلیاللهعليهوآلهوسلم:
⬅️ انَّ اللّه َ يُحِبُّ مِنَ الْخَيْرِ ما يُعَجَّلُ؛
✍️ خداوند كار خيرى را كه به آن شتاب شود دوست دارد.
📚 كافى: ج ۲، ص ۱۴۲، ح ۴
#ستاد_ترویج_احکام
━━━━━━━⊰◇⊱━━━━━━━━
#لطفاڪانال_ما_را_بہ_اشتراڪ_بگذارید 🙏
📲کانال ما در ایتا: ⬇️⬇️⬇️⬇️
https://eitaa.com/joinchat/2028667027Ce4532d7cae
━━━━━━━⊰◇⊱━━━━━━━━
⊰❀⊱━⊰﷽⊱═━━━━━━═━⊰❀⊱
🔰احکـ🔎ــام امــــ📿ـــام جماعتـــ👥
⁉️اعلام بیعدالتی امام جماعت به دیگران چه حکمی دارد؟🤔
🔖 فتوای آیات عظام (خامنهای، سیستانی و مکارم): اعلام بیعدالتی امام جماعت به دیگران حرام است؛ مگر اینکه تبلیغ و تأیید او سبب گمراهی مؤمنان باشد.
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
📗 منبع: احکام سفر عتبات عالیات (ویژه کاروانهای پیادهروی اربعین حسینی)
#ستاد_ترویج_احکام
#احکام_نماز
#احکام_امام_جماعت
#احکام_نماز_جماعت
#آموزش_احکام
━━━━━━━⊰◇⊱━━━━━━━━
#لطفاڪانال_ما_را_بہ_اشتراڪ_بگذارید 🙏
📲کانال ما در ایتا: ⬇️⬇️⬇️⬇️
https://eitaa.com/joinchat/2028667027Ce4532d7cae
━━━━━━━⊰◇⊱━━━━━━━━
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰احکـ🔎ــام حق النــ⚖️ــاس
✅نکته ای بسیار مهم در خصوص بدهکاری به افرادی که به آنها دسترسی نداریم⬇️⬇️
⁉️ردّمظالم بعنوان یکی ازصدقات واجب به چه معناست؟🤔
🔻حکم بدهکاری به فردی که از دنیا رفته است چیست؟آیا پرداخت ردّمظالم کفایت می کند؟🧐
🔻آیا پرداخت رد مظالم به زمانی خاص ، اختصاص دارد؟🤨
🔻اجازه از دفتر یا نمایندهی مرجع برای پرداخت ردّمظالم لازم است؟🤔
✔️پیشنهاد دانلود👌
#ستاد_ترویج_احکام
💠 #استاد_محمدی_شیخشبانی
#احکام_حق_الناس
#ردّمظالم
━━━━━━━⊰◇⊱━━━━━━━━
#لطفا_به_اشتراک_بگذارید 🙏
📲کانال ما در ایتا: ⬇️⬇️⬇️⬇️
https://eitaa.com/joinchat/2028667027Ce4532d7cae
━━━━━━━⊰◇⊱━━━━━━━━
بنابراين فاسق همان گناه کار است، ولي به كسي كه احيانا در پنهاني گناه مي كند و از كرده خود پشيمان مي شود و توبه مي كند، فاسق گفته نمي شود.
به فرموده قرآن كريم: يا ايها الذين آمنوا ان جاءكم فاسق بنبا فتبينوا ان تصيبوا قوما بجهالة فتصبحوا على ما فعلتم نادمين. [۲] فاسق كسي است كه صداقت و عدالت او قطعي نيست و بايد در مورد سختي كه ميگويد مطالعه و بررسي شده و در تصميم گيري عجله نكرد تا حقيقت روشن شود، زيرا اين امكان وجود دارد كه تبعيت از خبر او باعث پشيماني گردد. البته
امام صادق (ع) از پدر بزرگوارش نقل می کند که: پدرم علی بن الحسین (ع) به من فرمود: ای پسر عزیزم با پنج گروه دوستی و گفتگو و مسافرت مکن؛ امام باقر (ع) سؤال می کنند آن پنج گروه را معرّفی فرمایید، امام سجّاد (ع) فرمود: 1- از دوستی با دروغگو بپرهیز زیرا دروغگو مانند سراب است که دور را نزدیک و نزدیک را دور می نمایاند. 2- از دوستی با فاسق اجتناب کن زیرا تو را به یک وعده غذا و به کمتر از آن می فروشد. 3- از دوستی با بخیل بپرهیز زیرا وقتی که خیلی به کمک او نیازمند باشی (کمک نمی کند) و تو را خوار می گرداند. 4- از دوستی با کسی که از بستگان بریده و قطع رحم نموده است بپرهیز، زیرا در سه جا از قرآن نفرین شده است.
الف: (شما (منافقان) اگر (از فرمان خدا و طاعت قرآن) روی بگردانید یا در زمین فساد و قطع رحم کنید باز هم امید (نجات) دارید؟
ب: (آنان که پس از پیمان بستن (با خدا و رسول) عهد خدا را شکستند و نیز آنچه را خدا به پیوند آن امر کرده بریدند، و در روی زمین فساد و فتنه برانگیختند، برای آنهاست لعنت خدا، و منزلگاهشان دوزخ است».
ج: و در سوره بقره فرموده است: «کسانی که عهد خدا را پس از پیمان بستن می شکنند و آنچه را خدا به پیوند آن امر کرده می برند، و در روی زمین فساد می کنند به حقیقت زیانکارند.
2- امام جعفر صادق (ع) فرمود: از دوستی با نادان بپرهیز زیرا هر چه به او نزدیکتر شوی به بدی نزدیک شده ای [ و از جانب او جز بدی به تو نمی رسد. ]
3- سید رضی (در نهج البلاغه) گوید: پیشوای مؤمنان علی (ع) فرمود: ای فرزندم از دوستی با نادان بپرهیز، زیرا او می خواهد به تو سود برساند ولی زیان می رساند، از دوستی با بخیل اجتناب کن زیرا هنگام شدیدترین حاجت تو را رها می سازد، و از دوستی با بد کار بر حذر باش زیرا تو را به چیز کمی می فروشد، و از دوستی با دروغگو بپرهیز زیرا او مانند سراب است، دور را به تو نزدیک و نزدیک را به تو دور می نمایاند.
4- امام محمّد باقر (ع) فرمود: به چهار شخص نزدیک مشو و دوستی مکن:
نادان، بخیل، ترسو و دروغگو، امّا نادان می خواهد به تو سود برساند ولی ضرر می زند، امّا بخیل چیزی از تو می گیرد ولی چیزی به تو نمی دهد، امّا ترسو از تو و از پدر و مادر خویش می گریزد، امّا دروغگو راست می گوید ولی کسی سخن او را تصدیق نمی کند. 5- امام جعفر صادق (ع) از پدر بزرگوارش نقل می کند که امام باقر (ع) فرمود:
خواستم به سفر بروم، پدرم علی بن الحسین (ع) به من سفارش کرد: ای پسرم از دوستی و معاشرت با احمق بپرهیز و با او معاشرت نکن زیرا احمق در حضور و غیاب به دنبال عیبجویی است.
اگر سخن بگوید نادانی اش او را رسوا گرداند، و اگر سکوت کند ناتوانی در گفتار او را کوچک می کند و اگر کاری انجام دهد آن را تباه سازد، و اگر مسئولیتی به عهده گیرد آن را ضایع می کند، دانش او باعث بی نیازی او نیست و دانش دیگران هم به وی سود نمی رساند، نصیحت ناصحان را نمی پذیرد، دوستش از او آسایشی نمی یابد، مادرش دوست دارد در عزایش بنشیند، و همسرش می خواهد او را از دست بدهد، همسایه اش می خواهد از او دور باشد، و دوست وی تنهایی را بر مجالسش ترجیح می دهد، اگر در مجلسی از دیگران کوچکتر باشد آنها از دست او در رنج و عذابند، و اگر بزرگتر از دیگران باشد آنان را به فساد می کشاند.