هدایت شده از سمت خدا 1
🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻
سلام
صبح روز شنبه شما بخیر
السلام علیک یا رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم
یا رب العالمین
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
✅چگونه براي خودم و فرد ديگري که مثلا غيبتش را کرده ام، استغفار بگويم؟
✍پاسخ:
الف: استغفار برای خودتان را می توانید با جملات استغفر الله ربی و اتوب الیه، الهی العفو، داشته باشید.
ب: اگر حق الناسی مانند غیبت به گردن دارید و در صدد جبران آن هستید بايد از آن فرد حلاليت بطلبد،
اگر حلاليت طلبيدن، موجب ايجاد اختلاف و كينه و نزاع مي شود، لازم نيست حلاليت طلبيد، بلكه بايد توبه و استغفار كرد، و براي آن فرد نيز استغفار و طلب بخشش كرد، «سُئِلَ رَسُولُ اللَّهِ ص مَا كَفَّارَةُ الِاغْتِيَابِ قَالَ تَسْتَغْفِرُ لِمَنِ اغْتَبْتَهُ كَمَا ذَكَرْتَهُ (1) از پيامبر سوال شد كه كفاره و راه جبران غيبت كردن چيست؟ فرمودند: اين است كه هر وقت ياد آن فردي كه غيبتش را كردي، افتادي، برايش استغفار كني. »
و با انجام كارهاي خير مانند صلوات فرستادن، قرآن خواندن، و هديه ثواب آن كارها به آن فرد كم كم اثرات بد آن را از بين برد. پس هر جا حلاليت طلبيدن باعث مفسده بيشتر مي شود ، لازم نيست حلاليت بطلبيد، توبه و استغفار كافي است.
📚 شيخ صدوق، من لا يحضره الفقيه
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
هدایت شده از 🌺 حدیث روز 🌺
🌻 مولا على عليه السلام:
🍀 الكَذّابُ و المَيّتُ سَواءٌ؛ فإنّ فَضيلَةَ الحَيِّ علَى المَيّتِ الثِّقَةُ بهِ، فإذا لَم يُوثَق بكَلامِهِ بَطَلَت حَياتُهُ.
🍀 دروغگو و مرده يكسانند؛ زيرا برترى زنده بر مرده به اعتماد بر اوست. پس اگر به سخن او اعتمادى نشود، زنده نيست.
📚 غررالحكم، ح 2104.
💐 @Hadis_roz
هدایت شده از 🌺 حدیث روز 🌺
💠 إنْ أَحْسَنْتُمْ أَحْسَنْتُمْ لِأَنْفُسِکُمْ وَ إِنْ أَسَأْتُمْ فَلَها 💠
🍀 گر نیکی کنید به خود نیکی کرده اید، و اگر بدی کنید به خود بدی کرده اید.
📚 سوره اسراء، آیه 7.
💐 @Hadis_roz
این قسمت از گوجه فرنگی سمی و مرگبار است
این قسمت از گوجه فرنگی سمی و مرگبار است
برخی از گیاهان دارای بخشهای سمی هستند که مصرف آنها سلامت انسان را به خطر میاندازد.
به گزارش بهداشت نیوز، گرچه گیاهان زیادی هستند که ما از ریشهها تا ساقه و برگ آنها را مصرف میکنیم، اما حقیقت این است که هر گیاهی که میوه آن قابل استفاده برای انسان است بدان معنا نیست که سایر بخشهای آن گیاه نیز مفید است.
در حقیقت برخی از گیاهان تنها میوه شان خوردنی است و مصرف سایر بخشهای آن مانند ریشه و ساقه به دلیل سمی بودن برای انسان مضر است. در این مطلب به برخی از این گیاهان میپردازیم:
۱- سیب زمینی
سیب زمینی گرچه جزو مواد غذایی است که ما به صورت روزانه مصرف میکنیم، اما دارای ترکیبات سمی مانند سولانین است. در گیاه سیب زمینی سولانین در ساقه و جوانههای آن متمرکز شده است. از این رو توصیه میشود از مصرف ساقه و نیز جوانههای سیب زمینی به دلیل سمی بودن اجتناب کنید. همچنین بخشهای سبز سیب زمینی نیز دارای سولانین است و باید پیش از مصرف بخشهای سبز آن را جدا کنید.
۲- گوجه فرنگی
گوجه فرنگی را اروپاییها نخستین بار در آمریکای لاتین کشف کردند. با این حال،آنها به مدت ۲۰۰ سال از این گیاه میترسیدند و تا ۱۸۰۰ میلادی از آن استفاده نمیکردند. گرچه خود گوجه فرنگی بی ضرر است، اما برگ آن دارای ترکیبات سمی سولانین و توماتین است. از این رو، اگر افراد اقدام به مصرف برگهای این گیاه کنند دچار ناراحتی گوارشی میشوند.
۳- سیب
سیب یکی از میوههای بسیار مفید است که به دلیل دارا بودن فیبر مصرف آن از سوی متخصصان تغذیه توصیه میشود. با این حال، هسته سیب سمی بوده و دارای ترکیبات سیانید است. در حقیقت دانه سیب دارای ترکیبی به نام آمیگدالین است. آمیگدالین در ترکیب با آنزیمهای معده به سیانید که بسیار سمی است تبدیل میشود. با این وجود، هسته کامل سیب خطر کمتری دارد و هسته سیب جویده شده خطرناک است. برآورد میشود خوردن ۲۰۰ هسته جویده شده سیب میتواند یک انسان بالغ را به کام مرگ بکشاند. مصرف کمتر از این میزان میتواند باعث ناراحتیهای گوارشی شود.
۴- بادمجان
برخی تصور میکنند خوردن بادمجان خام میتواند سمی باشد. این در حالی است که این موضوع صحت ندارد. با این وجود، برگها و شکوفههای بادمجان سرشار از ماده سمی سولانین هستند و مصرف آنها میتواند باعث ایجاد احساس ناخوشی در افراد شود.
منبع: باشگاه خبرنگاران
العالم
غارديان: على قادة العالم الانتباه للتحذير المخيف الذي وجهه علماء المناخ
غارديان: حرائق الغابات الشاسعة اجتاحت مناطق عديدة بالعالم (وسائل التواصل)
غارديان: حرائق الغابات الشاسعة اجتاحت مناطق عديدة بالعالم (وسائل التواصل)
10/8/2021
تقول صحيفة غارديان البريطانية (The Guardian) إن العلم لا لبس فيه، والنتائج واضحة، لم يعد هناك مجال للمناورة أو التأخير أو التسويف في التعامل مع أزمة المناخ التي تقع مسؤولية معالجتها على عاتق هذا الجيل.
وأوضحت الصحيفة في افتتاحية لها أن التقرير السادس للفريق الحكومي الدولي المعني بتغير المناخ (IPCC) نُشر على خلفية متوهجة من السماء البرتقالية، حيث اجتاحت حرائق الغابات الشاسعة مناطق عديدة بالعالم.
وقالت بعد 8 سنوات من إعداد التقرير، الذي كتبه علماء المناخ الرائدون في العالم، ووافقت عليه 195 حكومة، أكد التقرير معنى الدليل المعروض أمام أعيننا، الأثر التراكمي للنشاط البشري منذ الثورة الصناعية يسبب بشكل لا لبس فيه سرعة تغيرات كارثية في المناخ. لقد وصل المستقبل الذي توقعه علماء البيئة بقلق، عندما أصدرت الهيئة الحكومية الدولية المعنية بتغير المناخ تقريرها الأول قبل 3 عقود.
ثمن الفشل فادح
وحذرت من أنه ومن دون خفض سريع في غازات الاحتباس الحراري خلال العقد المقبل، لن يتحقق طموح اتفاقية باريس للمناخ لعام 2015 للحد من ارتفاع درجة حرارة الأرض إلى 1.5 درجة مئوية، قائلة إن ثمن الفشل سيكون عالما عرضة للآثار المتسارعة التي لا رجعة فيها للاحترار العالمي، ستكون هناك فيضانات أسوأ في كثير من الأحيان، وموجات حر أكثر فظاعة وتواترا، وحالات جفاف مدمرة ومتكررة.
ومضت الصحيفة البريطانية تقول إن العلم لا يقبل الجدل، لكن غير المؤكد هو أن الإرادة السياسية للعمل على وفق ما يقتضيه تقرير العلماء، قد تتوفر للبشرية حاليا، مضيفة أن عبء المسؤولية الهائل يقع الآن على عاتق هذا الجيل من القادة حيث تجد البشرية نفسها في مفترق طرق.
وأشارت إلى أن الإجراءات المتخذة أو المتخلفة خلال السنوات العشر القادمة ستحدد معالم المستقبل الممكن للأجيال القادمة.
بطء قاتل
ولاحظت الصحيفة أن الخطاب الأخضر في جميع أنحاء العالم لا يزال يُترجم إلى صنع السياسات بوتيرة بطيئة قاتلة. فقد التزمت الصين بهدف صافي الانبعاثات الصفرية بحلول عام 2060، لكنها تواصل بناء محطات طاقة تعمل بالفحم في الداخل والخارج، كما أن كبار الدول المسببة لانبعاثات الكربون مثل روسيا والهند، رفضت الموافقة على هدف 1.5 درجة مئوية في قمة أبريل/نيسان الماضي التي عقدها الرئيس الأميركي جو بايدن.
وفي بريطانيا، أشارت إلى تأجيل نشر إستراتيجية "صفر انبعاثات ضارة"، المقرر في الربيع المنصرم، إلى الخريف المقبل وسط مخاوف من التكلفة المحتملة، قائلة إن بعض أعضاء حزب المحافظين في بريطانيا يضغطون من أجل انتقال أبطأ، بناء على الافتراض الخاطئ بأن الأسر الفقيرة ستتحمل عبء التغيير بشكل غير متناسب.
وختمت الصحيفة افتتاحيتها بالقول إن جائحة كورونا علمتنا أنه يمكن مواجهة أكثر التحديات صعوبة من قبل القادة السياسيين الذين يدركون أن الأوقات الاستثنائية تتطلب تدابير استثنائية.
المصدر : غارديان
آری، حسین علیه السلام مرا شیعه گردانید؛ آن گاه که یاد کرد عظیم او را در سوگواری ها و مراسم عزا و ماتم مشاهده کردم و به حقیقت حال او و معاندانش در حادثه کربلا، آگاه گردیدم. شیعه شدم با خون های تازه شهیدان کربلا که بر ریگ های بیابان طف جاری بود و با ضجه بچه ها و شیون زنان.
کربلا ورودگاه من به تاریخ است و به حقیقت و به اسلام. حال چگونه می توانم همچون عارفی رقیق القلب و شاعری نازک خیال، مجذوب آن نگردم و بدان گرایش نیابم!
پی نوشت
۱٫ این کتاب، رساله دکترای مؤلفش، خطیب محترم، دکتر شیخ محمد باقر مقدسی، از «دانشگاه جهانی علوم اسلامی لندن» است. وی توانست در تاریخ ۲۵/۵/۲۰۰۰م. از رساله خود، به عنوان اولین بحث علمی و دانشگاهی درباره «منبر امام حسین علیه السلام» دفاع کند و به اخذ مدرک دکترا در علوم اسلامی نایل گردد.
منبع: حوزه نیوز
دکتر شیخ محمد باقر مقدسی
حسین (علیه السلام) مرا شیعه کرد
شیخ زهیر حسّون برای من چنین نقل کرد: «روزی از کتابخانه واتیکان دیدن می کردم. در قسمت ویژه کتاب های اسلامی، چشمم به بیش از هزار کتاب خطی و چاپی درباره امام حسین علیه السلام افتاد.
به گزارش رهیافتگان (پایگاه جامع مبلغین و تازه مسلمانان ) بین حماسه غمبار عاشورا و تداوم حیات شیعه، رابطه ای عمیق و دوسویه وجود دارد. شهادت مظلومانه امام حسینعلیه السلام و هفتاد و دو تن از یاران بزرگوار او در فاجعه کربلا، علاوه بر آثار بزرگ و حیاتی که برای جامعه اسلامی و انسانی به بار آورد، این نتیجه مهم را نیز در پی داشت که اهل بیتعلیهم السلام را به عنوان نمونه های کامل پیشوایی امت به همگان معرفی نمود و نشان داد که تنها مکتب و دیدگاهی درست و بر حق و قابل دفاع است که بر اساس پیروی از آن خاندان شکل بگیرد و در همان مسیری که آنان مشخص کرده اند، حرکت کند (یعنی مکتب عظیم و ریشه دار شیعه که تجلی گاه اسلام حقیقی است).
download
از سوی دیگر، شیعیان نیز، در طول تاریخ پس از واقعه عاشورا، از سر شوق و شناختی که در وجودشان نسبت به سالار شهیدان علیه السلام ریشه دوانیده بود، با برپا کردن مراسم سوگواری و به راه انداختن دسته های عزاداری، سینه زنی و تشکیل جلسات روضه و یاد کرد سیدالشهداءعلیه السلام، یکی از اساسی ترین رموز جاودانگی قیام حسینی و فرهنگ سترگ و سازنده عاشورا را رقم زدند. ایشان همواره در حفظ و تداوم این حرکت مقدس کوشیده اند و به سخنان بیهوده و… شبهه های تار عنکبوتی ای که گاه گاه از سوی عده ای نادان یا مغرض مطرح می شود، توجه نکرده اند و دشمنی کردن دشمنان اسلام و اهل بیتعلیه السلام با آنان، حتی اندکی از عشق و علاقه شان به آن امام شهید و آرمان های الهی او نکاسته است.
اکنون از برکت همین عزاداری ها و جلسات یاد کرد قیام جاودانه امام حسین علیه السلام و اهداف والای اوست که صفوف شیعیان در برابر دشمنانشان مستحکم تر از پیش شده و مخالفان اهل بیت علیهم السلام به تأثیرپذیری از این برنامه های مقدس، به حقانیت و ولایت خاندان پیامبر صلی الله علیه وآله پی می برند و بدان اعتراف می کنند و مستبصر می گردند.
در این جا، برای توجه دادن بیشتر شما خواننده محترم، به اهمیت مسئله سوگواری بر امام حسین علیه السلام و پیوند آن با گسترش روزافزون تشیع در دنیای دیروز و امروز، دو نمونه عینی را، به نقل از کتاب «دورالمنبر الحسینی فی التوعیه الاسلامیه۱ (نقش منبر امام حسین علیه السلام در بیدارگری اسلام)» ذکر می کنیم. مؤلف می نویسد:
۱٫ شیخ زهیر حسّون برای من چنین نقل کرد: «روزی از کتابخانه واتیکان دیدن می کردم. در قسمت ویژه کتاب های اسلامی، چشمم به بیش از هزار کتاب خطی و چاپی درباره امام حسین علیه السلام افتاد.
با تعجب، از مدیر کتابخانه علت را پرسیدم و او گفت: علمای واتیکان دیدند که تشیع در سال های اخیر رو به گسترش نهاده، روز به روز بر تعداد کسانی که در دنیا به مکتب اهل بیت می گروند، افزوده می شود و به این نتیجه رسیدند که علت این امر، مظلومیت امام حسین علیه السلام است که شیعه آن را در مجالس سوگواری و ماتم و با به راه انداختن دسته های سینه زنی، زنده نگاه می دارد؛ پس عده ای از سوی واتیکان مأمور شدند که در دنیای اسلام بگردند و هر کتاب خطی و چاپی درباره امام حسین علیه السلام را گردآوری کنند و به واتیکان منتقل نمایند، تا ایشان نیز با استفاده از روش شیعیان در یاد کرد شهادت مظلومانه امام حسین علیه السلام، به بیان مظلومیت حضرت مسیح ـ که به باور آنها بردار شد و مظلومانه کشته گردید ـ بپردازند و از این طریق، آیین مسیحیت را گسترش دهند».
۲٫ استاد ادریس الحسینی، در کتاب خود «لقد شیعنی الحسین (بی شک حسین مرا شیعه گردانید)» می گوید: یک روز، یکی از نزدیکانم از من پرسید: چه باعث شد که تشیع را انتخاب کنی؟ گفتم: آن کس، جدم حسین علیه السلام بود و ضایعه ناگوار شهادتش در روز عاشورا. گفت: چگونه؟ گفتم: هر گاه به یاد صحنه های دردناک آن روز می افتم، نمی توانم آن اعمال فجیع را نتیجه اندیشه های سالم و هدایت یافته بدانم و خون های پاک اهل بیت علیه السلام را که بر ریگ های بیابان کربلا روان گردید، همچون جریان آب های معمولی بپندارم. آن خون، خون بهترین و شریف ترین کسی بود که پیامبر صلی الله علیه وآله بارها درباره اش به مردم سفارش کرده بود…و چنین کسی نمی توانست بر باطل باشد و کشندگان او بر حق؛ زیرا قاتلان امام حسین علیه السلام خود می دانستند که او بر امیرشان یزید به مراتب فضیلت دارد و بزرگ دنیای عرب و اسلام است؛ اما چون به مال و ارزش دنیا که یزید وعده شان داده بود، طمع کرده بودند، به کشتن فرزندزاده پیامبر صلی الله علیه وآله تن در دادند.
هدایت شده از دانشگاه مجازی
چاره بلا
شهید دستغیب می نویسد:
از مرحوم آیت الله حاج شیخ عبدالکریم حائری، نقل شده است اوقاتی که در سامرا مشغول تحصیل علوم دینی بودم، اهالی سامراء به بیماری وبا و طاعون مبتلا شدند و همه روزه عده ای می مردند . روزی در منزل استادم مرحوم سید محمد فشارکی، عده ای از اهل علم جمع بودند ناگاه مرحوم آقا میرزا محمد تقی شیرازی تشریف آوردند و صحبت از بیماری وبا شد که همه در معرض خطر مرگ هستند .
مرحوم میرزا فرمود: اگر من حکمی بکنم آیا لازم است انجام شود یا نه؟ همه اهل مجلس پاسخ دادند: بلی . فرمود: من حکم می کنم که شیعیان سامرا از امروز تا ده روز همه مشغول خواندن زیارت عاشورا شوند و ثواب آن را به روح نرجس خاتون، والده ماجده حضرت حجة بن الحسن (ع) هدیه نمایند تا این بلا از آنان دور شود . اهل مجلس این حکم را به تمام شیعیان رساندند و همه مشغول خواندن زیارت عاشورا شدند . از فردای آن روز تلف شدن شیعه موقوف شد و همه روزه تنها عده ای از سنی ها می مردند به طوری که بر همه آشکار گردید . برخی از سنی ها از آشنایان شیعه خود پرسیدند: سبب این که دیگر از شما کسی تلف نمی شود چیست؟ آنان گفتند: زیارت عاشورا . آنها هم مشغول شدند و بلا از آنها بر طرف گردید .
داستانهای شگفت، ص 399 و 401
@tezkar
هدایت شده از دانشگاه مجازی
وی متولد سال ۱۳۳۸ تهران و دانشآموخته مهندسی عمران از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، کارشناس ارشد مدیریت صنعتی است و در حال حاضر دانشجوی دکترای ارتباطات میباشد.
دو دوره ریاست سازمان صدا و سیما با حکم مقام معظم رهبری، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با حکم مقام معظم رهبری و همچنین عضویت در شورای عالی فضای مجازی با حکم مقام معظم رهبری، معاون امور مجلس و استانهای صدا و سیما، معاون امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون امور مجلس و استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون امور مجلس وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، رئیس کارخانجات صنعتی شهید حسن باقری، معاون فرهنگی و عضو شورای مرکزی جهاد دانشگاهی دانشگاه امیر کبیر از جمله سوابق مدیریتی و اجرایی وی است.
مهندس جواد اوجی (نفت)
وی متولد سال ۱۳۴۵ شیراز و دانش آموخته رشته مهندسی نفت از دانشگاه صنعت نفت است، معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در دولت دهم، رئیس هیأت مدیره نظارت بر تولید و پالایشگاههای گازی، مدیرعامل و نایب رئیس هیأت مدیره شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی، رئیس هیأت مدیره شرکت مهندسی توسعه گاز ایران، مدیرعامل گروه اقتصاد مفید، مدیرعامل هلدینگ انرژی گستر سینا و مدیرعامل و نایب رئیس هیأت مدیره هلدینگ نفت و گازی توسعه پترو مفید، عضو هیأت امنای دانشگاه صنعت نفت و عضو هیأت رئیسه صندوق بازنشستگی صنعت نفت از جمله سوابق اجرایی و مدیریتی وی در حوزه نفت و گاز است.
مهندس علی اکبر محرابیان (نیرو)
وی متولد سال ۱۳۴۸ خوانسار و دانش آموخته مهندسی عمران از دانشگاه علم و صنعت ایران و کارشناسی ارشد اقتصاد از دانشگاه تهران، درحال حاضر دانشجوی دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات و در مرحله دفاع از پایان نامه با موضوع: اثرات آزادسازی تعرفه برق بر رشد اقتصادی و رفاه خانوار با رویکرد اقتصادی مقاومتی است.
وزیر صنایع و معادن در دولتهای نهم و دهم، دستیار ویژه رئیس جمهور و مجری طرح مهر ماندگار (با هدف تکمیل و راهاندازی صدها طرح و پروژه کلان کشور بویژه در حوزه سد، نیروگاه، آبرسانی، پالایشگاه پتروشیمی، راه و راه آهن، بندر و...)، مشاور رئیس جمهور، ریاست ستاد تبصره ۱۳ مجری نوسازی ناوگان خودرویی کشور، سهمیهبندی بنزین و توسعه حمل و نقل عمومی، عضو شورای عالی فنی کشور، عضو شورای پول و اعتبار و رئیس کارگروه حمایت از تولید کالاهای داخلی از جمله سوابق مدیریتی و اجرایی محرابیان است.
دکتر سیدحمید سجادی هزاوه (ورزش و جوانان)
وی متولد سال ۱۳۴۸ تهران و دانشآموخته دکترای تخصصی مدیریت و برنامه ریزی در تربیت بدنی است.
معاون امور ورزشی سازمان تربیت بدنی و معاون ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان در دولت دهم، عضویت در هیأت رئیسه و هیأتهای مختلف فدراسیون دو و میدانی، مدیرعامل و عضو هیأت مدیره باشگاه فرهنگی ورزشی سایپا، مدیرعامل موسسه ورزش و تفریحات سالم منطقه آزاد کیش، عضو شورای عالی سیاستگذاری ورزش سیما، مدیرکل تربیت بدنی دانشگاه آزاد و نایب رئیس کمیته تربیت بدنی بین دول یونسکو از جمله مهمترین مسئولیتهای اجرایی و مدیریتی وی در حوزه ورزش است.
سجادی که خود از قهرمانان ملی، المپین و مدال آور در مسابقات آسیایی رشته ورزشی دو و میدانی است، همچنین دارای سوابق علمی و آموزشی در حوزه ورزش بوده و ضمن تدریس رشته تربیت بدنی در دانشگاههای کشور تألیفات و مقالات متعدد ملی و بین المللی در زمینه مدیریت ورزشی به رشته تحریر درآورده است.
کابینه رییسی
هدایت شده از 🌺 حدیث روز 🌺
🌺 پیامبر اکرم صلى الله عليه وآله:
🏴 أحَبَّ اللهُ مَن أَحَبَّ حُسَينًا.
🏴 آنکه حسین را دوست بدارد، خدا دوستدار اوست.
📚 بحار الأنوار، ج 43، ص 261.
💐 @Hadis_roz