⭕ دکتر سید محمد حسینی سورکی
محقق و مدرس فلسفه اخلاق:
🎤 امروزه و با رشد و توسعه شاخههای علمی و رو به فزونی نهادنِ واژههای تخصصیِ نوپدید، تدوین اصطلاحنامه تخصصی (گنجواژه / thesaurus) اهمیت و اولویتی ویژه و وافر یافته است و آگاهی و اِشراف به کلیدواژهها و اصطلاحات تخصصیِ متداول و مورد وفاق، پایه و پیشنیاز پژوهش در هر حوزه و شاخه علمی به شمار میآید. با اعتقاد و اذعان به این مهم و به همت و همکاری شورای علمی فلسفۀ اخلاق، گزیدهای از مهمترین و پُربسامدترین کلیدواژهها و اصطلاحات تخصصی حوزۀ فلسفۀ اخلاق ـ در اصطلاحنامه فلسفۀ اخلاق ـ گردآوری و ردهبندی شدهاند و تلاش شده تا افزون بر احصاء و ارائه تعاریف جاافتاده، با نیمنگاهی به نوواژههای برساخته و برابرنهادهای بومی آنها، تفاوتها و تمایزها و روابط مفهومی/ معنایی اصطلاحات و کلیدواژههای تخصصی مشترک، مترادف، مهجور و مرجوح، برجسته و بازشناخته شوند. ازاینرو، میتوان اصطلاحنامه فلسفه اخلاق را گامی روبهجلو در مسیر زدودن گَرد ابهام و ایهام از چهره دانشْواژههای پایه در حوزه فلسفه اخلاق و ترسیم و طراحی نقشه ذهنی و تبیین شبکه مفهومی کلیدواژههای این شاخه علمی بهحساب آورد؛ هرچند با توجه به پیچیدگی و گستردگی مباحث فلسفه اخلاق و کثرت اصول و انگارهها و وفور واژههای مشترک، با تعریف و تلقیهای متفاوت و گاه متعارض، نگارش اصطلاحنامهای جامع و بهغایت دقیق در این حوزه، بسی دشوار و دیریاب و در نظر برخی، دستنیافتنی مینماید.
🔰 http://dmaaref.iki.ac.ir/node/354
🔰 @daeratolmaaref
حجتالاسلام والمسلمین دکتر سید مهدی سیدیان؛
پژوهشگر و مدرس فلسفه سیاسی:
⭕ ویژگی منحصربهفرد اصطلاحنامه فلسفه سیاسی، اولین بودن در نوع خود است. کتابهای زیادی به اسم فلسفه سیاسی نوشته میشود، اما رعایت روششناسی خاص این دانش، مستلزم دقت و اتقان اثر است. در این اصطلاحنامه تلاش زیادی صورت گرفته تا در گزینش اصطلاحات، پایبندی به روششناسی فلسفه سیاسی رعایت شود. اولین اصطلاحنامه فلسفه سیاسی اسلامی به زبان فارسی است که توسط گروهی از محققان و پژوهشگران دانشنامهنویس، زیر نظر شورای علمی و با تلاش خستگیناپذیری، طی چندین سال نگارش شده است. این اثر، گام اول در مسیر پیشبرد دانش فلسفه سیاسی است که انشاءالله منتهی به تدوین دانشنامه فلسفه سیاسی اسلامی خواهد شد.
🔰 http://dmaaref.iki.ac.ir/node/352
🔰 @daeratolmaaref
رضا امیری، مسئول واحد ثبت منابع مرکز:
🎙 «كتابشناسي» و «كتابنگاري»، واژههايي هستند كه امروزه به معناي معرفي سامانيافته منابع به همراه مشخصات مختلفي چون نام پديدآور، عنوان منبع، تاريخ و محل نشر به كار ميروند.
مركز پژوهشي دائرةالمعارف علوم عقلي اسلامي به منظور ايجاد زمينههاي سرعت و دقت در امر پژوهش در علوم عقلي اسلامي، فعاليتهاي مختلفي را آغاز كرده كه از جمله آنها شناسايي و ثبت مشخصات آثار علوم عقلي اسلامي از كتابخانههاي موجود در حوزه علميه قم و بعضي از نقاط ديگر كشور است.
هدف اصلي و اوليه كتابشناسيهاي اين مركز، شناسايي منابع تحقيق براي هر يك از انواع فعاليتهاي اين مركز، مانند تهيه اصطلاحنامهها، مدخلگزيني، چكيدهنويسي و نمايهسازي، تهيه پروندههاي علمي و فرهنگنامههاي علوم عقلي اسلامي است. بنابراين بخش کتابشناسي مرکز دايرةالمعارف علوم عقلي اسلامي از واحدهاي ثبت منابع، توصيف، چكيده و واحد نمايه بر متن تشكيل شده است كه در اينجا فقط واحد ثبت منابع معرفي خواهد شد که وظيفه شناسايي منابع علوم عقلي در زبانهاي فارسي، عربي و لاتين را به عهده دارد.
👇👇👇
🔰 http://dmaaref.iki.ac.ir/node/355
🔰 @daeratolmaaref
هدایت شده از افق حوزه
🗞 ویژه نامه در مسیر نفر 2
🔵 فلسفه اخلاق و ضرورتهای تحصیل و پژوهش در حوزههای علمیه
🔘 گفتوگو با مسئول اصطلاحنامه فلسفه اخلاق
✅ حجتالاسلام والمسلمین حسین احمدی مسئول اصطلاحنامه فلسفه اخلاق، نویسنده، محقق و مدرس فلسفه و فلسفه اخلاق است. عضویت در هیئت علمی مؤسسه امام خمینی و کارشناسی ارشد در رشته فلسفه، در کارنامه فعالیتهای علمی او قرار دارد. آنچه در ادامه میآید مصاحبهای است مکتوب که تقدیم خوانندگان عزیز میشود...
➕ متن کامل
yon.ir/p7EAr
🔰 @ofogh_howzah
هدایت شده از افق حوزه
🗞 ویژه نامه در مسیر نفر 2
🔵 ضرورت و اهمیت مطالعه و پژوهش فلسفه سیاسی برای محققان و طلاب حوزههای علمیه
🔘 گفت وگو با مسئول اصطلاح نامه فلسفه سیاسی
✅ حجتالاسلام و المسلمین مهدی قربانی مسئول اصطلاح نامه فلسفه سیاسی، نویسنده، محقق و مدرس علوم سیاسی است. که تاکنون از این محقق آثار متعددی در قالب کتاب و مقالات علمی- پژوهشی منتشر شده است. آنچه در ادامه می آید حاصل گفتوگوی هفتهنامه افق حوزه با وی است که تقدیم خوانندگان عزیز میشود...
➕ متن کامل
yon.ir/Q6PkL
🔰 @ofogh_howzah
🔺️ جلسه همانديشي گروه فلسفه سياسي مرکز با گروه علوم سياسي مؤسسه امام خميني (ره) برگزار شد
✍ در اين جلسه که در تاريخ 1398/8/27 در سالن انديشه مؤسسه امام خميني (ره) برگزار شد، ابتدا رياست محترم مرکز پژوهشي دائرةالمعارف جناب حجتالإسلام و المسلمين دکتر احمد ابوترابي ضمن گزارش کوتاهي از نحوه فعاليتهاي پژوهشي مرکز، به معرفي اجمالي برخي از محصولات و دستاوردهاي مرکز پرداختند.
در ادامه، قائم مقام مرکز جناب حجتالإسلام و المسلمين محمد کريمي با معرفي نرمافزارهاي توليدي مرکز، امکانات اين نرمافزارها و نحوه استفاده از آنها را به تصوير کشيدند.
گزارش کامل در
👇👇👇
http://dmaaref.iki.ac.ir/node/362
🔰 @daeratolmaaref
🔷️ پذیرش کارشناسی ارشد
از ۱۶ آذر تا ۲۶ آذر ۱۳۹۸
مدیریت پذیرش موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره قم
تلفن تماس:
۳۲۱۱۳۶۱۸
۳۲۱۱۳۶۶۴
۳۲۱۱۳۶۲۸
🔰 @daeratolmaaref
🔶️ آغاز ثبت نام آزمون ورودی مقطع کارشناسی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره
🔷️ ثبت نام آزمون ورودی مقطع کارشناسی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره ویژه طلاب در 13 رشته از چهارشنبه ۹۸/۰۹/۲۰ آغاز خواهد شد. داوطلبان میتوانند جهت ثبت نام به سامانه پذیرش به آدرس http://paziresh.iki.ac.ir مراجعه کنند.
🔺️ گفتنی است دارا بودن مدرک سطح یک حوزوی یکی از شرایط مهم داوطلبان می باشد.
☎️ تلفن تماس:
۳۲۱۱۳۶۱۸
۳۲۱۱۳۶۶۴
۳۲۱۱۳۶۲۸
🔰 @daeratolmaaref
🔷️ معرفي کتابخانه مرکز پژوهشی دائرهالمعارف علوم عقلي اسلامي
👈 این کتابخانه از سال 1380 با عنايات حضرت آيتالله مصباح يزدي و در راستاي گردآوري منابع مورد نياز مرکز تأسيس گرديد و مجموعهاي بسيار غني در زمينه علوم عقلي اسلامي شامل فلسفه اسلامي، منطق، عرفان، کلام اسلامي، معرفتشناسي، فلسفههاي مضاف و... است که براي محققان و پژوهشگران مرکز فراهم نموده است.
مجموعه منابع کتابخانه شامل کتابهاي عربي، فارسي و لاتين، نشريات، نسخ خطي، پاياننامهها و جزواتميباشد. در حال حاضر کتابخانه مرکز به ترتيب داراي:
1)20500عنوان کتاب فارسي و عربي (33000 جلد)
شامل کتابهاي اصلي و درجه يک در حوزههاي فلسفه غرب، فلسفه اسلامي، منطق، کلام اسلامي، عرفان، تصوف، کتب مرجع، اعلام، فهرست نسخههاي خطي؛
2) 1،672 عنوان کتاب لاتين (2،457 جلد)
شامل کتابهاي عمدتاً به زبان انگليسي در موضوعات معرفتشناسي، فلسفه غرب، فلسفه اسلامي، منطق، کلام اسلامي، عرفان، تصوف؛
3) 83 عنوان پاياننامه
شامل پاياننامههاي تأليفي توسط محققان و دانشپژوهان مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) و مرکز پژوهشي دائرهالمعارف علوم عقلي اسلامي در موضوعات: منطق، فلسفه اسلامي، عرفان، کلام؛
4) 5000 عنوان نسخ خطي
شامل نسخ خطي گردآوري شده از مراکز معتبر مانند آستان قدس رضوي، دار احياء التراث، کتابخانه مجلس، کتابخانه ملي و... در موضوعات فلسفه اسلامي، کلام، عرفان، منطق؛ ...
✍ اطلاعات بیشتر 👇👇👇
http://dmaaref.iki.ac.ir/node/36
🔰 @daeratolmaaref
🔶️ هفته ارج مندی پژوهش
🔷️ نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره قم
🔺️ ۲۵ تا ۲۸ آذر ۱۳۹۸
👈 ساعت ۱۰:۰۰ تا ۱۴:۰۰ و ۱۶:۰۰ تا ۱۹:۰۰
🔻 قم، بلوار جمهوری اسلامی، ساختمان مرکزی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره
🍁🍁🍁
🔰 @daeratolmaaref
🔼 مرکز پژوهشی دائره المعارف علوم عقلی اسلامی برگزار میکند:
✅ نشست تخصصی اهمیت و کاربردهای اصطلاح نامه ها در پژوهش
◀️ ارائه دهنده: حجت الاسلام والمسلمین آقای حسین احمدی
🕥 زمان: سه شنبه ۹۸/۰۹/۲۶، ساعت: ۱۰:۳۰ صبح
🏡 مکان: قم، بلوار جمهوری اسلامی، موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره، طبقه همکف، محل نمایشگاه آثار و دستآوردهای پژوهشی
🔰 @daeratolmaaref
🔼 مرکز پژوهشی دائره المعارف علوم عقلی اسلامی برگزار میکند:
✅ نشست تخصصی
📖 نقد آثار مرکز پژوهشی دائره المعارف علوم عقلی اسلامی
🕥 زمان: سه شنبه ۹۸/۰۹/۲۶، ساعت: ۱۱:۰۰
🏡 مکان: قم، بلوار جمهوری اسلامی، موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره، طبقه همکف، محل نمایشگاه آثار و دستآوردهای پژوهشی
🔰 @daeratolmaaref
🔼 مرکز پژوهشی دائره المعارف علوم عقلی اسلامی برگزار میکند:
✅ موضوع: تاملی کوتاه درباره پژوهش های بنیادین مرکز پژوهشی دائره المعارف
⏹ سخنران:
حجت الاسلام والمسلمین آقای دکتر احمد ابوترابی
ریاست محترم مرکز پژوهشی دائره المعارف علوم عقلی اسلامی
⏱ زمان: سه شنبه ۹۸/۰۹/۲۶، پس از نماز عشاء
🕌 مکان: قم، بلوار جمهوری اسلامی، موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره، طبقه اول، نمازخانه موسسه
🔰 @daeratolmaaref
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚀ دکتر حمید خدابخشیان، مدیر پشتیبانی علمی و تدوین متون مرکز، گزارشی از نقد و بررسی آثار مرکز پژوهشی دائره المعارف علوم عقلی اسلامی در محل نمایشگاه آثار و دستاوردهای پژوهشی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره قم، ارائه می دهند.
🔰 @daeratolmaaref
📚 نمايشگاه دستاوردهاي پژوهشي مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) در روز 25 آذرماه 98 افتتاح شده و در حال برگزاري است.
معاونت پژوهش مؤسسه امام خمینی با ارائه دستاوردهای خود در زمینه علوم انسانی اسلامی، مرکز پژوهشي دائرةالمعارف علوم عقلي اسلامي با عرضه محصولات 20 ساله خود، مرکز مآب یا طرح ولایت با ارائه کتاب های آموزشی در عرصه های مختلف، مرکز مشاوره مأوا با ارائه دستاوردهای پژوهشی در زمینه روانشناسی، مرکز آموزش مجازي با ارائه کتابهاي آموزشي، معاونت فناوري و اطلاعات مؤسسه با محصولات نرمافزاري و انتشارات مؤسسه امام خميني با عرضه جديدترين کتابهاي منتشر شده خود در اين نمایشگاه شرکت کردهاند.
ضمنا در حاشيه اين نمايشگاه نشستهاي علمي و تخصصي هم در حال برگزاري است.
يادآور ميشود که اين نمايشگاه تا 28 آذر ماه 98 در ساختمان مرکزي مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني واقع در بلوار جمهوري قم در حال برگزاري است.
🕦 ساعت بازديد از نمايشگاه: ۱۰:۰۰ تا ۱۴:۰۰ و ۱۶:۰۰ تا ۱۹:۰۰
🔰 @daeratolmaaref
📚 نشست تخصصی مرکز آموزش اندیشه های بنیادین
🔴 تاریخچه و تبیین طرح ولایت
⭕ منظومه ای بودن محتوای طرح ولایت و نقش آن در تربیت اسلامی
🔵 ضرورت تفکر فلسفی و پاسخ به مخالفان این رویکرد
🔶️ نقش نظریه ولایت فقیه در تحقق دولت اسلامی
🔷️ جایگاه معرفت شناسی در تولید علم دینی
◾زمان: ۵شنبه ۲۸آذر ۹۸ ساعت ۱۰:۳۰
◾مکان: موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره، طبقه همکف، نمایشگاه آثار و دستآوردهای پژوهشی
🔰 @daeratolmaaref
✅ به مناسبت هفته پژوهش، مسئولان و اساتید مرکز پژوهشی دائره المعارف علوم عقلی اسلامی با حضرت آیت الله العظمی سبحانی دیدار کردند.
⭕ در این دیدار، حجت الاسلام والمسلمین دکتر احمد ابوترابی، رئیس مرکز، گزارشی از پژوهشها، آثار و دستاوردهای پایان یافته و در دست انجام مرکز ارائه نمودند.
🔶️ در ادامه این دیدار که در فضایی صمیمی و در موسسه امام صادق علیه السلام صورت گرفت، حضرت آیت الله العظمی سبحانی ضمن مثبت ارزیابی کردن تلاشهای پژوهشی مرکز، به بیان رهنمودهایی پرداختند.
🔰 @daeratolmaaref
🔷️ آیت الله العظمی سبحانی:
علوم عقلی در نگارش دائرة المعارف از همدیگر تفکیک شوند/ موازی کاری صورت نگیرد
http://www.hawzahnews.com/news/878044/
به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حضرت آیت الله سبحانی در دیدار مسئولان و اساتید مرکز پژوهشی دایرةالمعارف علوم عقلی اسلامی که در مؤسسه امام صادق علیهالسّلام قم برگزار شد، گفتند: برای نگارش مقالات دایرةالمعارفی در علوم مختلف عقلی نخستین کاری که باید انجام شود تفکیک این علوم از یکدیگر است تا خلط مباحث منطقی و فلسفی و کلامی و عرفانی نشود.
📚📚📚
مشروح خبر در
👇👇👇
http://www.hawzahnews.com/news/878044/
🔰 @daeratolmaaref