15.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹 توحید ناب
🔸️ حضرت آیت الله العظمی جوادی
آملی(دام ظله)
رحمت الهی.mp3
3.02M
💠 در محضر حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی مدظله العالی
🔸 روز چهارم ماه ذی_الحجه 1442
🔹 رحمت الهی
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
💠 مفاتیح الحیات _شماره54
#كارگری_سیره_انبیا_و_امامان
🔸 حسن بن علی بن أبیحمزه از پدرش نقل می كند كه گفت: امام موسی كاظم (علیه السلام) را دیدم كه در زمین خود كار می كرد و پاهای او غرق عرق شده بود. گفتم: فدایت شوم! كارگران كجایند؟ فرمود: ای علی! كسانی با دست خود در زمین خویش كار كردند كه از من و پدرم برتر بودند. گفتم: كدام كسان؟ فرمود: رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) و امیرموٴمنان (علیه السلام) و همه پدرانم با دست خود كار میكردند و این سیره انبیا، رسولان و صالحان است.[1]
[1] . رَأَیتُ أَبَاالْحَسَنِ (علیه السلام) یعْمَلُ فِى أَرْضٍ لَهُ وَ قَدِ اسْتَنْقَعَتْ قَدَمَاهُ فِى الْعَرَقِ، فَقُلْتُ لَهُ: جُعِلْتُ فِدَاكَ! أَینَ الرِّجَالُ؟ فَقَالَ: یا عَلِىُّ! عَمِلَ بِالْیدِ مَنْ هُوَ خَیرٌ مِنِّى وَ مِنْ أَبِى فِى أَرْضِهِ، فَقُلْتُ لَهُ: مَنْ هُوَ؟ فَقَالَ: رَسُولُ اللَّهِ (صلی الله علیه و آله و سلم) وَ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ وَ آبَائِى (علیه السلام) كُلُّهُمْ قَدْ عَمِلُوا بِأَیدِیهِمْ وَ هُوَ مِنْ عَمَلِ النَّبِیینَ وَ الْمُرْسَلِینَ وَ الصَّالِحِینَ (الفقیه، ج3، ص162).
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_
11.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 هویت و شناسنامه آدم
🔸 اگر ذات اقدس الهی به موسای كلیم تو از ما #شرح_صدر خواستی گفتی: ﴿رَبِّ اشْرَحْ لِی صَدْرِی ٭ وَ یسِّرْ لِی أَمْرِی﴾[1] شرح صدر طلب كردی و خواستههای دیگری را با ما درمیان گذاشتی ما هم به تو گفتیم: ﴿قَدْ أُوتیتَ سُؤْلَكَ یا مُوسَی﴾[2] به تو #شرح_صدر دادیم و دل تو را را نورانی كردیم، حالا دست خود را به دل خود بگذار بیرون بیاور, ببین آفتاب می شود یا نه؟ اینچنین نیست كه اگر كسی دل تیره داشته باشد صاحب #ید_بیضا بشود و اینچنین نیست كه سرمایه آدم در جیب آدم باشد #سرمایه_آدم در جَیب آدم است، در گریبان آدم است، در یقه آدم است، در صدر و دل آدم است. دشمن بخواهد حمله بكند شما چه كار می كنید؟ به هر حال این عصا باید اژدها بشود یا نشود؟ آن دستی كه به جیب می رود وقتی به عصا برسد كه عصا را اژدها نمی كند!
🔸 اگر دست به جَیب مشروح, به #صدر_مشروح, به قلب نورانی برسد آن دست نورانی است كه عصا را اژدها می كند این راه برای همه است; منتها انبیای الهی ائمه معصومین (علیهم الصلاة و علیهم السلام) در قله این مقام اند درجه هزارند شاگردانشان در درجه یك و دو در دامنه دشت اند به هر حال راه باز است. این چنین نیست كه آدم #هویت خودش را در جیب و كیف جستجو كند، هویت و شناسنامه آدم در جان آدم است.
[1]. سوره طه، آیات25 و 26.
[2]. سوره طه، آیه36.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1385/02/14
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
◾️ مراسم سوگواری سالروز شهادت امام باقر علیه السلام در دفتر مرجعیت دینی و علمی حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی مدظله العالی شهر مقدس قم
🔹 زمان : یکشنبه ۱۴۰۰/۴/۲۷ _ مصادف با هفتم ذی الحجه _ ساعت ۱۱صبح
🔸 مکان : قم _ خیابان صفائیه کوچه ۱۹ _ پلاک ۷
🔰 با رعایت پروتکل های بهداشتی
http://eitaa.com/joinchat/3022651405Cffcc23207c
معرفت نفس.mp3
3.24M
💠 در محضر حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی مدظله العالی
🔸روز ششم ماه ذی_الحجه 1442
🔹 معرفت نفس
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
💠 مفاتیح الحیات شماره56
#كارگری_سیره_انبیا_و_امامان
#پرهیز_از_تنبلی_و_كم_همتی
🔸 امیرموٴمنان (علیه السلام) می فرماید: اگر كار، سخت و توانفرساست، بی كاری دایمی هم فسادآور است.[1]
امام باقر (علیه السلام) نیز می فرماید: تنبلی برای دین و دنیا زیانبار است.[2]
[1] . إِنْ یكُنِ الشُّغُلُ مَجْهَدَةً فَاتِّصَالُ الْفَرَاغِ مَفْسَدَة (الارشاد، ج1، ص298).
[2] . الْكَسَلُ یضُرُّ بِالدِّینِ وَ الدُّنْیا (تحف العقول، ص300).
📚 مفاتیح الحیات حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی مدظله العالی _ ص 95
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
◀️ توصیه #امام_باقر (علیه السلام) برای اصلاح جامعه
💠 حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی (دامت برکاته) با تسلیت ايام شهادت امام باقر (عليه السلام) به بيان روايتي از آن حضرت در باب اصلاح جامعه و تربيت صالحان پرداختند و بيان داشتند:
🔰 امام باقر (سلام الله عليه) فرمود اينكه خداي سبحان در قرآن می فرماید: «فَسْئَلُوا أَهْلَ الذِّكْرِ إِنْ كُنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ» يعني مطالبتان را با اهل ذكر در ميان بگذاريد و از آنها سؤال كنيد و «نحن أهل الذكر» ما اهل ذكريم، سؤالات را با ما درميان بگذاريد.
🔰 پس ما موظفيم هر مطلبي را كه داريم با اين خاندان در ميان بگذاريم و این مطلب اختصاصي به زمان حضور و ظهور آنها ندارد، بلکه می توانیم از روايات نوراني و كلمات نوراني آنها كه به ما رسيده است استفاده كنيم.
🔰 اگر از وجود مبارك امام باقر (ع) سؤال كنيم که جامعه ما اگر بخواهد اصلاح شود و نمونهاي از امت اسلامي باشد، وظيفه ما چيست؟ وجود مبارك امام باقر (ع) خطاب به جابر فرمود: خودتان را بسنجيد، قرآن كريم يك ترازوست و ما يك كالايي هستيم که نميدانيم ميارزيم يا نه، و اگر ميارزيم به چه اندازه ميارزيم؟
🔰 در دنيا امثال نان و ميوه را با سنگ و آهن ميسنجند؛ يك كيلو يا دو كيلو كمتر و بيشتر! اما ما اگر بخواهيم نماز، روزه، عقل و دين را بسنجيم با چه چيزي ميسنجيم؟ در سوره مباركه اعراف فرمود: نماز، روزه، دين و ايمان را با حق ميسنجند؛ يعني ما حقيقت را در يك طرف ميگذاريم، دينِ مردم، عمل مردم، اخلاق مردم را در طرف ديگر ميگذاريم و آن را با حقيقت ميسنجيم.
🔰 حالا اگر كسي حقيقت در دستش نيست اين شخص چگونه و با چه ملاکی باید خودش را بسنجد؟ اين را ائمه (ع) كاملاً مشخص كردند، وجود مبارك امام باقر (ع) فرمود خودت را بر كتاب خدا عرضه كن ببين آنچه قرآن گفته عمل ميكني يا نه.
🔰 اگر انشاءالله عمل ميكني خدا را شاكر باش كه اين وزن است و تو ميارزي، آن وقت اين جامعه، جامعه سالم است براي اينكه ارزش خودش را ميداند كسي كه ارزش خودش را بداند نه بيراهه ميرود نه راه كسي را ميبندد آن وقت اين امت ميشود صالحين.
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
درس کرامت.mp3
298K
🔊 #صوت؛ بیانات حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی (دامت برکاته)
☑️ درس کرامت در بیانات امام باقر (علیه السلام)
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
8.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹️ حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی(دام ظله)
🔸️ وصیت امام باقر علیه السلام
🔹️ یكی از مهمترین دستورات وجود مبارك امام پنجم است. اینكه وجود مبارك امام باقر فرمود خودتان را با قرآن بسنجید یعنی آن بحث تنها مخصوص فقیه و اصولی نیست، مخصوص روایات متعارض یا روایت بی معارض نیست، جمیع عقاید و شئون را، اخلاق و اوصاف و افعال را باید بر قرآن كریم عرضه كرد. اگر كسی قرآن را نداند وقتی ترازو را ندارد و نمیداند چگونه ترازو را به كار ببرد؟ عقاید را با چه چیزی بسنجد؟ اخلاق را با چه چیزی بسنجد؟ درست است كه روز شهادت امام باقر است و جامه مشكی پوشیدن خوب است، عزاداری كردن خوب است، گریه كردن خوب است و ثواب دارد، اما اصل فرمایش حضرت را ما باید عمل بكنیم! فرمود خودتان را چه در مسائل فردی و چه در مسائل جمعی بر قرآن عرضه كنید و با قرآن بسنجید، این گسترش تفسیر قرآن را به ما میفهماند .
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1387/09/14
@daftar_ayatollah_javadi_amoli