💠 بنیان مرصوص
🔹 این نظام به بركت قیام امام و خون های پاك شهیدان [پابرجاست]، آنقدر خون های پاك ریخته شد كه خدا میداند! وقتی تاریخ جنگ به دو هزارمین روز رسید، هزار تا روحانی شهید شده بود آن وقت كه حساب كردند؛ یعنی هر یك روز در میان یك اهل لباس شهید شد، از شهدای محراب هفتاد ـ هشتاد ساله مثل آیت الله شهید اشرفی، آیت الله صدوقی، آیت الله دستغیب، آیت الله قاضی تا شهدای هفت تیر تا شهدای نخست وزیری تا شهدای كوی و برزن، هزار روحانی در ظرف دو هزار روز جنگ شهید شد، از آن به بعد هم كه ادامه داشت. از بسیاری از شماها كه خانوادههای متدین هستید عزیزترین فرزندانتان یا برادران و پدرانتان شهید شدند، خیلی خون پاك به پای این نهال رفته است! بنابراین اینچنین نیست كه خدا این نظام را رها كند و خدای ناکرده این نظام آسیب ببیند، این شده بنیان مرصوص.
🔹 در بخش هایی صریح قرآن كریم فرمود شما نشد دیگری، مواظب خود و آبرویتان باشید ﴿إِنْ تَتَوَلَّوْا یسْتَبْدِلْ قَوْماً غَیرَكُمْ ثُمَّ لا یكُونُوا أَمْثالَكُمْ﴾؛[1] فرمود وقتی جریان شهادت شد و خون شد و عده زیادی شربت شهادت نوشیدند، خدای سبحان دست از این نظام برنمیدارد، مواظب باشید این دین و این نظام به دست شما عملی بشود، دیر بجنبید شما را میگذاریم جای دیگر یك عده را روی كار میآوریم ﴿وَ إِنْ تَتَوَلَّوْا یسْتَبْدِلْ قَوْماً غَیرَكُمْ ثُمَّ لا یكُونُوا أَمْثالَكُمْ﴾.
🔹 خودتان را دریابید! فرصت، فرصت كوتاهی است و سفر سفر ابد است، هیچ نگذارید در كارتان غیر خدا دخالت كند؛ اگر خدای ناكرده ذرهای من و ما در این كار دخالت كرد، این را خدا نمیپذیرد، چون ﴿أَلا لِلّهِ الدِّینُ الْخالِصُ﴾،[2] او فقط صد درصد قبول میكند. اینچنین نیست كه بگویند كه حالا اگر كسی نود درصد برای رضای خدا كرد و ده درصدش ریا بود این قبول بشود، خیر! كاری را كه خدا قبول میكند و روی آثار میگذارد كار صد درصد است.
[1]. سوره محمد, آیه38.
[2]. سوره زمر, آیه3.
#حضرت_آیت_الله_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1386/04/21
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
✳️ائمه جماعت و جمعه باید هر روز در جهت رشد معنوی خود بکوشند
✳️نماز جمعه یک نماز سیاسی ـ عبادی است اما این بدین معنا نیست که ائمه جمعه گرایشات و سلایق سیاسی خود را در نماز جمعه مطرح کنند!
حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اکبری رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، با حضور در بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی دیدار و گفتگو کرد.
آیت الله العظمی جوادی آملی در این دیدار بیان داشتند: یکی از میوه های طیب و طاهری که به برکت خون پاک شهدا در این کشور به ثمر نشست، نماز جمعه است.
ایشان ادامه دادند: نماز جمعه سوای از دیگر نمازها، یک صبغه سیاسی نیز دارد و یک عمل سیاسی ـ عبادی محسوب می شود و در اینجا چون سیاست که امری دنیوی است در کنار نماز قرار گرفته، اگر لحظه ای در خصوص اهمیت نماز جمعه غفلت شود، خطرات فراوانی را در پی خواهد داشت.
معظم له تصریح داشتند: نزاهت اخلاقی و دیانت باید در حد اعلای آن در ائمه نماز جمعه وجود داشته باشد و در مسائل دینی جای هیچ گونه سهل انگاری برای ائمه جمعه وجود ندارد.
آیت الله العظمی جوادی آملی تاکید داشتند: نماز، عمود دین است، اگر برای این عمود مشکلی پیش بیاید کل دین آسیب می بیند در نتیجه ائمه جماعت و جمعه باید هر روز در جهت رشد معنوی خود بکوشند.
ایشان ابراز داشتند: در موارد خطیر، احتیاط از استحباب می گذرد و واجب می شود، معنای احتیاط طبق بیان حضرت امیر که به کمیل فرمودند این است که، دور دینت یک دیوار محافظ بکش تا دینت از هر خطری مصون و محفوظ بماند، این نکته باید جزء سبک زندگی ائمه جمعه باشد.
معظم له اذعان داشتند: وقتی خیمه ای باشد که عمود محکم و سالمی داشته باشد، ناگزیر همه مردم برای پناه بردن از آسیب های مختلف به آنجا پناه خواهند برد و حول این عمود و زیر آن خیمه جمع خواهند شد چرا که می بینند هر کس به این خیمه آمد جز خیر چیزی ندید.
آیت الله العظمی جوادی آملی در توصیه ای به شورای سیاستگذاری ائمه جمعه بیان داشتند: از وجود ائمه جمعه ای که به دلیل کهولت سن، جای خود را به جوانان می دهند، باید استفاده شود، آنها وارد عرصه بازرسی شوند، به مناطق مختلف سرکشی کنند، با ائمه جمعه جوان دیدار کنند و تجربیات خود را در اختیار آنها بگذارند و در بین ائمه جمعه همدلی ایجاد کنند.
ایشان ادامه دادند: نکته دیگر این است که گرچه نماز جمعه یک نماز سیاسی ـ عبادی است اما این بدین معنا نیست که ائمه جمعه گرایشات و سلایق سیاسی خود را در نماز جمعه مطرح کنند! ابراز این نوع گرایشات سیاسی از سوی ائمه جمعه حتی در حد اشاره، باعث عدم حضور طرفداران جریان مقابل در نماز جمعه می شود و در جامعه، ایجاد شقاق و تفرقه می نماید لذا باید ائمه جمعه در این خصوص هوشیار باشند.
در ابتدای این دیدار حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اکبری گزارشی از برنامه ها و اقدامات صورت گرفته در تقویت جایگاه نماز جمعه خدمت معظم له ارائه نمود.
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
✳️ترویج «امید»، از موانع مهم گرایش جوانان به مواد مخدر است
حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در دیدار دکتر اسکندر مومنی دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر :
ترویج «امید» از موانع مهم گرایش جوانان به مواد مخدر است:
اگر سرمایه های کشور به مسیر درست مانند حمایت از نخبگان علمی و تولید محصولات فخرآور اختصاص پیدا كند، امید در جامعه گسترش بیشتری می يابد، فقر فرهنگی ناامیدی به بار می آورد و انسان ناامید دست به خودکشی دفعی یا تدریجی می زند.
معظم له خاطرنشان کردند: افراد معتاد یا دیگر افرادی که به سمت اعتیاد کشیده می شوند مشکل علمی ندارند، همه آنها از عاقبت و سرنوشت شوم خود آگاه هستند و به آن علم دارند لکن مشکل این افراد «انگیزه و اراده» است که باید این بخش در جامعه تقویت شود که از مهمترین عوامل، تقویت نیروی انگیزه، ترویج خداباوری و توحید و نیز اعتقاد به معاد است.
وی بیان داشت: استفاده از همه ظرفیتهای پیشگیری در کشور از جمله استفاده از حوزههای علمیه، نهادهای فرهنگساز و آموزشوپرورش، در دستور کار ستاد مبارزه با مواد مخدر قرار گرفته است.
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
زمان فیض.mp3
546.8K
💠 روز پانزدهم ماه #ربیع_الثانی
🔹زمان فیض
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
✅ امام متقّین باشیم
✅آن بچه ای که می گوید «من یار کی؟» به جایی نمی رسد
🔸در سوره مبارکه فرقان ادعیه ای که برای مردان الهی و عِبادُ الرّحمنِ هست در آیه 74 این است: وَ الَّذِینَ یَقُولُونَ رَبَّنا هَبْ لَنا مِنْ أَزْواجِنا وَ ذُرِّیَّاتِنا قُرَّهَ أَعْیُنٍ وَ اجْعَلْنا لِلْمُتَّقِینَ إِماماً
🔸خُب داشتن همسر با ایمان، فرزند با ایمان و خود انسان هم امام متّقیان شود یک فضیلتی است.
🔸چه فضیلتی بهتر از اینکه انسان طرزی در جامعه زندگی بکند که افراد با تقوی به او اقتدا کنند؟
🔸این که اختصاصی به امام ندارد؛ اختصاص به پیغمبر ندارد؛ وَ اجْعَلْنا لِلْمُتَّقِینَ إِماماً
🔸می بینید در همین دوران کودکی در میدان بازی در آن اوائل، آن بچه ای که می گوید «من یار کی؟» این به جایی نمی رسد.
🔸آن بچه ای که می گوید «کی یار من؟» این بالاخره به جایی می رسد.
🔸خیلی ها هستند که می گویند «وجعل لنا من المتّقین اماماً» (*)؛ خُب این چه همّت نازلی است؟!
🔸همّت آن است که انسان بگوید خدایا! آن توفیق را به من بده که متّقیان به من اقتدا کنند وَ اجْعَلْنا لِلْمُتَّقِینَ إِماماً؛ ما امام آن ها باشیم، چه عیب دارد؟
🔸این که نظیر نبوّت و ولایت و امامت(به معنای اینکه با عصمت همراه باشد) نیست كه كسبي نباشد كه اللّهُ أَعْلَمُ حَيْثُ يَجْعَلُ رِسَالَتَهُ
🔸خواسته مرغوبی است؛ ما را هم ترغیب کردند به این دعاها ... این ها دیگر مخصوص ائمه و مخصوص انبیاء علیهم السلام نیست؛ بندگان صالح خدا اینطورند.
↙️پی نوشت:
*- آنهايي كه فكر ميكردند چنين مقامي براي مؤمنان بسيار دشوار است چنين قرائت كردند «وَ اجْعَل لنا مِن المتّقين اماما» (و برای ما از بین متّقین، امام قرار ده!)
🔹برگرفته از درس تفسیر قرآن آیت الله جوادی آملی/ آیات 2 تا 8 سوره مریم
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
✳️مهمترين عامل انکار معاد!
حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی: مهمترين عامل انکار معاد يا غفلت از معاد، اين آزادی کاذب است، چون اگر معاد را قبول بکند، ميداند مسئول است. هر چيزی را که گفته، هر چيزی را که خورده، هر چيزی را که گرفته، بايد جواب بدهد.
#در_محضر_استاد
📚درس تفسیر؛7فروردین98
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
حیات انسانی.mp3
761.5K
💠 روز شانزدهم ماه #ربیع_الثانی
🔹حیات انسانی
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
moredi_3417.wav ss.mp3
5.95M
💠 صوت #درس_اخلاق
🔹 تاریخ: 1397/10/06
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
97-10-06_3417 درس اخلاق- p2.pdf
205.7K
💠 متن #درس_اخلاق
🔹 تاریخ: 1397/10/06
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
◀️ فضیلت بىنیازى
🔹 به نقل امام رضا (ع) مردى به پیامبر (ص) فرمودند:
🔸 اى رسول خدا! كارى به من بیاموز كه میان آن و بهشت حایل و فاصلهاى نباشد. رسول خدا (ص) فرمود: خشمگین مشو و از مردم چیزى مخواه.
📚 الأمالی، صدوق ص 508
📚 #مفاتیح_الحیات ص 554
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
✅عزّت نفس کاذب اهل معصیّت در برابر ناهیان از منکر
✅عزیزان بی جهت، ذلیلان با جهت اند.
✅می گویند چرا نهی از منکر کردی؟ به عزّت ما برخورد!
🔸برخي ها هستند همين كه اين ها را امر به معروف و نهي از منكر بكني به آن ها برميخورد؛ إِذَا قِيلَ لَهُ اتَّقِ اللّهَ أَخَذَتْهُ الْعِزَّةُ بِالإِثْمِ(1)
🔸اين ها عزيزان بيجهتاند. اگر امر به معروف كردي، نهي از منكر كردي، ميگويند به عزّت ما برخورد! اين همان عزّت بيجهت است.
🔸عزّت بيجهت، ذلّت باجهت را به همراه دارد چون دو طرف كه نميشود خلاف باشد.
🔸اگر حرف كسي راست بود يعني خلافش دروغ است ديگر! اگر حرف كسي دروغ بود يعني خلافش راست است ديگر! ديگر دو طرف كه نميشود باطل باشد.
🔸اگر كسي عزيز بيجهت بود يعني ذليل باجهت است.
🔸چرا در قرآن كريم آمده بعضي ها را ما رسوا ميكنيم؟(2) براي اينكه اين ها عزيز بيجهت بودند.
🔸اين غير از عذاب جهنم است كه كُلَّمَا نَضِجَتْ جُلُودُهُم بَدَّلْنَاهُمْ جُلُوداً غَيْرَهَا (3) آن براي بدن است؛ اين جسم را ميسوزاند.
🔸اما آبروبري، ذليل كردن اين براي كيست؟ عَذَابَ الهونِ(4)، خواري، رسوايي اين براي چه كسي است؟ براي كسي است كه إِذَا قِيلَ لَهُ اتَّقِ اللّهَ أَخَذَتْهُ الْعِزَّةُ بِالإِثْمِ.
🔸اين عزيز بيجهت است كه چرا به من امر به معروف كردي؟ چرا نهي از منكر كردي؟ چرا به من گفتي فلان معصيت را نكن؟ اين أَخَذَتْهُ الْعِزَّةُ بِالإِثْمِ اگر عزيز بيجهت بود، ذليل باجهت است.
↙️پی نوشت ها:
1- و چون به او گفته شود از خدا پروا كن! تعصّب و نخوت او را به گناه وادارد (و عكس العمل ظالمانه نشان دهد)؛ سوره بقره، آيه 206
2 - سوره انعام، آيه 93؛ سوره فصلت، آيه 17؛ سوره احقاف، آيه 20
3- هر گاه پوست تنشان بسوزد، پوستی ديگرشان دهيم؛ سوره نساء، آيه 56
4- عذاب خوارکننده؛ سوره انعام، آيه93؛ سوره احقاف، آيه20
🔹برگرفته از درس تفسیر قرآن آیت الله جوادی آملی/آیات 32 تا 37سوره نمل
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
هنر متعالی.mp3
837.6K
💠 روز هفدهم ماه #ربیع_الثانی
🔹هنر متعالی
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
هرگز هدف، وسیله را توجیه نمی کند!
حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی: حضرت ابی عبدالله علیه السلام، تنها راه رسيدن به هدف والا را پيمودن راه اطاعت خدا معرفي كرد و اعلام داشت: اگر كسي بخواهد از راه گناه به مقصود برسد، بايد بداند كه عصيان خداوند سبب ميشود او بسيار سريع تكيهگاه اميد خود را از دست بدهد و آن چه از او هراسناك است، زودتر گرفتار آن گردد؛ من حاول أمراً بمعصية اللّه كان أفوت لما يرجو و أسرع لمجيء ما يحذر .
با اين بيان نوراني آن حضرت (عليهالسلام) معلوم ميشود كه هرگز هدف وسيله را توجيه نميكند، بلكه براي نيل به هدف صحيح، بايد از راه درست استفاده نمود، و كژ راهه توان هدايت به هدف سامي را ندارد، و فقط اطاعت خدا در اوامر و نواهي مشتاقانه راهگشاي مقصود برين است.
📚 سروش هدایت، ج1ص236
#در_محضر_استاد
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
✅جدايي دين از سياست، یک آتش بس يك جانبه است!
🔸بعضي از مقتدران كارشان فساد في الارض است؛ شما الآن ميبينيد شرق ايران اين طور است، غرب ايران اين طور است، جنوب ايران اين طور است، شمال ايران اين طور است؛ الآن ما به بركت همين اهل بيت در ميدان مِين از مصونيّت برخورداريم.
🔸خُب، اين اطراف كه ميبينيد يا القاعده است يا طالبان است يا كذا و كذاست؛ همين است ديگر، إِذَا تَوَلَّي سَعَي فِي الْأَرْضِ لِيُفْسِدَ اين غالب كار اينهاست و اين ها عزيزانِ بيجهتاند كه اگر به اينها بگويي اتَّقِ اللّهَ به اينها برميخورد، أَخَذَتْهُ الْعِزَّةُ بِالإِثْمِ.
🔸سليمان(سلام الله عليه) فرمود اگر نيامديد، شما را ميآورم؛ اما چطور ميآورم؟ كاري به شهرتان، كشورتان، ديارتان، كشاورزيتان، دامداريتان ندارم؛ شما كاخنشينان بيجهت را كوخنشين ميكنم؛ همين! اين عدل است ديگر.
🔸مستحضريد! اين ها كه ميگويند دين از سياست جداست يك آتشبس يكجانبه است.
🔸آن سياستمدار طغيانگر هرگز نميگويد دين از سياست جداست؛ ميگويد دين با من كار ندارد ولي من با دين كار دارم؛ همه ابزار دين را به خدمت ميگيرد.
🔸اين طور نيست كه حالا اگر كسي منزوي شد، گفت ما كاري به سياست نداريم، سياست هم كاري با او نداشته باشد.
🔸الآن مشكل اساسي كليسا اين است كه ميگويد ما كاري به سياست نداريم، امّا اين دولتمردان آمريكا ميگويند كليسا بايد با ما باشد و از آن بهره ميگيرند.
🔸اين طور نيست كه اگر اينها ساكت شدند آتشبس دوجانبه باشد.
🔹برگرفته از درس تفسیر قرآن آیت الله جوادی آملی/آیات 32 تا 37سوره نمل
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
ویژگی نِعَم الهی.mp3
794.6K
💠 روز هجدهم ماه #ربیع_الثانی
🔹ویژگی نِعَم الهی
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
✳️هیچ نوشتار و گفتاری را بدون تحقیق و تفحّص نپذیرید!
حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در سخنانی به تفسیر آیه ای از قرآن کریم در رابطه با بررسی آراء مختلف مکتب های گوناگون از لسان نورانی امام جواد(ع) پرداختند و ابراز داشتند:
🔷خدای سبحان در قرآن كریم در سوره «زمر» به همه ما امر كرد و بشارت داد و فرمود: آنها كه مكتب های گوناگون آراء مختلف را بررسی میكنند و بهترینش را برمیگزینند به آنها مژده بده ﴿فَبَشِّرْ عِبادِ ٭ الَّذینَ یسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَیتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ﴾
🔷وجود مبارك امام جواد(ع) برای تبیین این گونه از آیات به همه ما فرمود: هر كس گوش به حرف گویندهای میدهد دارد او را عبادت میكند!
🔷منظور از این گفتن، تنها گفتن در قبال نوشتن یا رفتن و مانند آن نیست، بلکه اعمال و نوشته دیگران را نیز شامل می شود؛
🔷فرمود اگر كسی گوش به حرف كسی بدهد، مقاله كسی را نگاه كند، روزنامه كسی را، سخن كسی را گوش بدهد، نوار كسی را گوش بدهد كه بخواهد آن را بپذیرد باید بداند دارد او را عبادت میكند اگر او انشاءالله از خدا و پیغمبر بگوید، این كار او عبادت خداست و اطاعت پیغمبر، اگر خدای ناكرده او باطل میگوید او دارد شیطان را عبادت میكند.
🔷 لذا این حدیث نورانی به این نكته اشاره دارد كه هرگز نباید هیچ نوشتار و گفتار و سخنی را بدون تحقیق و تفحّص بپذیریم.
#در_محضر_استاد
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
✅ رژه همجنس بازان در عصر علم!
🔸در سوره مبارکه «عنکبوت» فرمود شما در محافل رسمیتان در مهمانیهای خودتان همین کارها را میکنید: وَلُوطاً إِذْ قَالَ لِقَوْمِهِ إِنَّکُمْ لَتَأْتُونَ الْفَاحِشَةَ مَا سَبَقَکُم بِهَا مِنْ أَحَدٍ مِنَ الْعَالَمِینَ * أَءِنَّکُمْ لَتَأْتُونَ الرِّجَالَ وَتَقْطَعُونَ السَّبِیلَ وَتَأْتُونَ فِی نَادِیکُمُ الْمُنکَرَ (1)
🔸نادی یعنی محفل؛ همین پارتیهای شبانه، همین مهمانیها، در حضور یکدیگر این کار را میکنید!
🔸اینها این کار را حلال میدانستند، پاک میدانستند.
🔸بعد درباره حضرت لوط و چند نفری هم که مثلاً از خانواده او بودند (الاّ همسرش) میگفتند اینها آدمهای مقدّسیاند، اینها عقبافتادهاند، اینها مرتجعاند، إِنَّهُمْ أُنَاسٌ یَتَطَهَّرُونَ، اینها خشک مقدّساند؛ این چه کاری است؟! چه عقبافتادگی است؟!
🔸عصر، عصر علم است! میبینید این حرفی را که قرآن کریم زد حرف تازه است، سرّش این است که قرآن کریم فرمود ... شما جاهل هستید، هم جهل علمی دارید برای اینکه راه قانونگذاری را نمیدانید، هم جهل عملی دارید برای اینکه حرف قانونشناس را که انبیای الهی هستند گوش نمیدهید؛ شما راه به مقصد نمیبرید.
🔸الآن هم همین طور است؛ شما در همین روزهای اخیر شنیدید آذربایجان شوروی سابق بود متأسفانه عدّهای از همین گروه رژه رفتند؛ خُب الآن عصر علم است دیگر! بارها به عرضتان رسیده اگر الآن عصر علم نباشد پس چه وقت عصر علم است؟! بیش از آن مقداری که در کوچه و برزن ما موتور و دوچرخه است، بالای سر ما ماهواره است؛ ماهوارههایی که الآن بالای سر ما هست از چندین هزار گذشته است؛ خُب اگر الآن عصر علم نیست پس چه وقت عصر علم است؟! در چنین عصری یک عدّه کار قوم لوط را جشن میگیرند و رژه میروند.
🔸این برای چیست؟! ...
🔸چون منبع(یعنی وحی) ندارند، کتاب و سنّت ندارند، به نظر خود بر اساس أَفَرَأَیْتَ مَنِ اتَّخَذَ إِلهَهُ هَوَاهُ (2) عدل را معنا کردند.
🔸خُب نکاح باید بر اساس عدل باشد یا نه؟! عدل هم «وضع کلّ شیء فی موضعه» است؛ واقعاً اینکه قرآن فرمود أُولئِکَ کَالْأَنْعَامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ (3) سِرّش همین است.
🔸از مواد به مبانی میآیند ولی از مبانی نمیروند به سراغ منابع؛ بالأخره عدل از مقدّسترین واژههاست، همه ما قبول داریم و معنای عدل هم روشن است که «وضع کلّ شیء فی موضعه» این هم همه ما قبول داریم؛ امّا جای اشیا کجاست؟ جای اشخاص کجاست؟
🔸اینها فرق دارند یا فرق ندارند؟ فرمود آن که زن را آفرید، مرد را آفرید، نکاح را برای زن و مرد قرار داد٬ نه زنها با هم و نه مردها با هم!
🔸این ها صریحاً میخواهند بگویند که این قانونی است، بعد بگویند شما عقبافتادهاید!
🔸خدای سبحان که «بالعدل قامت السماوات والأرض» نظام را اینچنین قرار داده؛ نادی یعنی محفل، علناً این کار را میکنید!
🔸خُب این گروه غیر از اینکه ذات اقدس الهی این ها را با سنگهای آسمانی منهدم کند و پودر کند لیاقت چیزی را ندارند، اینها لیاقت دفن شدن را هم ندارند؛ فرمود شما راه را میبندید!
🔸ذات اقدس الهی فرمود نِسَاؤُکُمْ حَرْثٌ لَکُمْ (4)؛ نسل آینده به وسیله زنهاست، آن وقت شما راه را میبندید وَتَقْطَعُونَ السَّبِیلَ
↙️پی نوشت ها:
1- سوره عنکبوت, آیات 28 و 29
2- سوره جاثیه, آیه 23
3- سوره اعراف, آیه 179
4- سوره بقره, آیه 223
🔹 برگرفته از درس تفسیر قرآن آیت الله جوادی آملی/ آیات 52 تا 58 سوره نمل/ 1394/9/10
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
◀️ اجر و پاداش #امانتداري
🔹 پیامبر اكرم (ص) فرمودند:
🔸 به راستى نزدیكترین شما به من در قیامت و سزاوارترین شما به شفاعت من، راستگوترین و امانتدارترین شماست...
🔺 الامالی، صدوق ص 508
📚 #مفاتیح_الحیات ص 523
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
مراسم رونمایی از کتاب «سلونی قبل ان تفقدونی» تحریر نهج البلاغه، برگزار شد
همزمان با هفته پژوهش، مراسم رونمایی از کتاب گرانسنگ «سلونی قبل ان تفقدونی» تحریر نهج البلاغه؛ تالیف حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی با سخنرانی آیت الله مقتدایی، دکتر صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و آیت الله محقق داماد در سالن همایش های سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار گردید.
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
پژوهش و تحقیق وقتی به بار مینشیند كه زاد و راحلهاش معارف قرآن و عترت باشد
درست است كه وجود مبارك حضرت ولیعصر(ارواحنا فداه) بقیةالله است اما این لقب پرافتخار، بالاصاله برای آن حضرت است اما بالاطلاق برای شاگردان آن حضرت نیز هست ،
اگر كسی عالم شد نه علمفروش، می شود «العلماء باقون ما بَقی الدهر» و همین بقیةالله شامل شاگردان او نیز میشود منتها بالتبع و بالعرض، اینكه فرمود: «العلماء باقون ما بَقی الدهر» یعنی همین، این راه باز است.
بنابراین پژوهش و تحقیق وقتی به بار مینشیند كه زاد و راحلهاش همین معارف قرآن و عترت باشد و محقق نیز باید در برابر این آب جوشان، احساس عطش كند.
امام صادق(سلام الله علیه) به یكی از شاگردانش فرمود: «فَإِنْ مِتَّ فَوَرِّثْ كُتُبَكَ بَنِیكَ»؛ مبادا تعدادی كتاب بخری و بگذاری در كتابخانه، بلکه خودت كتاب بنویس كه فرزندان تو وارث كتاب تو باشند، این را حضرت به همه ما فرمود، پس این راه باز است اگر این راه باز نبود كه نمیفرمود، منتها «النَّاسُ مَعَادِنُ كَمَعَادِنِ الذَّهَبِ وَ الْفِضَّة»؛
استعدادها فرق میكند اما ما به اندازه همّتهایمان كه از ذات اقدس الهی انشاءالله افاضه بشود، میتوانیم پیشرفت کنیم.
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
عطر استغفار.mp3
485.4K
💠 روز نوزدهم ماه #ربیع_الثانی
🔹عطر استغفار
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
💠 بمناسبت 25 آذر، روز پژوهش
🔍 در جريان پژوهش چند مطلب مطرح است،
♻️اول آن است كه ما بفهميم گمشده ما چيست كه به دنبال آن جستجو ميكنيم، ما چه ميخواهيم؟ كسي كه هدفمند نيست، گمشدهاي ندارد و مقصد و مقصودي در پيش ندارد او اهل پژوهش نيست، خود را معطل كرده است و ديگران را به زحمت انداخت، اين اصل اول كه ما چه ميخواهيم. اصل دوم اين است كه بعد از اينكه روشن شد ما هدفمنديم، چه ميخواهيم و به دنبال چه ميگرديم، بايد بدانيم راهش چيست. اصل سوم اين است كه حالا كه معلوم شد هدفي داريم، راهي هست و بايد با پيمودن اين راه به آن هدف بار يافت، راهزنان اين راه چه كساني هستند؟ اصل چهارم اين است كه هاديان اين راه چه كساني هستند؟ اصل پنجم اين است كه همراهان اين راه چه كساني هستند؟ اين مطلب اول.
♻️ مطلب دوم اين است كه اين نظام مقدس جمهوري اسلامي هدفمند است، استقلال ميخواهد، آزادي ميخواهد و استقلال و آزادي دو بال اين مملكتاند، قلب تپنده اين مملكت، جمهوري اسلامي است؛ يعني اسلام است. اين مرغ باغ ملكوت يك قلبي دارد به نام دين که يك بالش استقلال است و يك بالش آزادي، آن وقت پرهاي ديگر فراواني هم هست كه با اين قلب تپنده اينها به راه ميافتند. يك بيان نوراني از اميرالمومنين(سلام الله عليه) است كه «مَنْ وَجَدَ مَاءً وَ تُرَاباً ثُمَّ افْتَقَرَ فَأَبْعَدَهُ اللَّهُ»؛ ملتي كه آب دارد و خاك دارد معذلك نيازمند به بيگانگان است، خدا او را از رحمت دور كند! اگر ذخاير زميني زياد است و اگر دريا به اندازه كافي داريم آب به اندازه كافي داريم معادن به اندازه كافي داريم نيروي خلاق و فنان به اندازه كافي داريم، اين مجموعه را بايد يك حقيقتي راه اندازي كند و آن نكته اصل اين است ملت تا خود را باز نيابد و پژوهشگر نداشته باشد پژوهش حاصل نيست، طي راه حاصل نيست، به مقصد رسيدن ميسر نيست و مانند آن.
♻️ پژوهشگر يك نيروي انساني است، نيروي انساني ميتواند با پژوهشاش معدن نفت و گاز را و دهها معادن مايع و غير مايع را با پژوهش به دست بياورد، با فناوري ابتكار داشته باشد، نيروگاه هستهاي را در آن بخشهاي صلح آميز و عالمانهاش راه اندازي بكند، همه اين كارها را ميتواند بكند؛ چه اينكه در بخشهاي كشاورزي و دامداري هم همان طوري كه تاكنون موفقيتهاي فراواني داشت، از اين به بعد بيش از گذشته هم توفيق به دست ميآيد، اما همه اينها فرع آن نيروي پژوهشگر است، آن نيروي پژوهشگر، انسانيت انسان است! وجود مبارك حضرت امير(سلام الله عليه) فرمود من در شگفت و تعجبم كه بسياري از مردم براي خودشان به اندازه كالاي در دست و جيبشان حرمت قائل نيستند: «عَجِبْتُ لِمَنْ يَنْشُدُ ضَالَّتَهُ وَ قَدْ أَضَلَّ نَفْسَهُ فَلَا يَطْلُبُهَا»؛ من در شگفتي و تعجبم كه اينها ابزار دستشان مثلاً يك قلم يك خودكار، يك كاغذ، يك تسبيح يا يك دستمال را جا ميگذارند يك جايي بعد دست به جيب ميزنند ميبينند كه اين خودكار سر جايش نيست، ميفهمند خودكار گم شد، جستجو ميكنند و پيدا ميكنند، خودشان را گم كردند و نميروند پيش كسي بگويد آقا من گم شدم! كجايم؟ من را ديدي سر جايم بنشاني يا نه؟! مشكل ما اين است! اين به جان هم تاختنها، اين باند بازيها، اين سر از اوين در آوردنها، اين عليه ديگر حرف زدنها اين است كه بسياري از ماها براي خودمان به اندازه دستمال ارزش قائل نيستيم! چطور ميشود انسان در فضاي اسلامي زندگي بكند پس از چند مدتی سر از اوين در بياورد؟! پرونده اختلاسي داشته باشد! مگر آدم هر پولي را ميگيرد! هر رشوهاي را ميگيرد! هر عشوهاي را ميگيرد! حضرت فرمود: خودت را درياب! اول پژوهشگر باش و خودت را پيدا كن، ببين كجايي سر جايت بنشان، بعد كار بكن...
💢آیت الله العظمی جوادی آملی 1382/08/23
@daftar_ayatollah_javadi_amoli