✳️چگونه مشمول عنایت حضرت ولی عصر (عج) باشیم؟!
حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی: برخيها تلاش و كوشش آنها اين است كه با عبادت, با زهد، با جهاد درون و بيرون كه مشمول عنايت حضرت باشند اين يك راه است, بعضي ميگويند
«چرا دست يازم چرا پاي كوبم٭٭٭ مرا خواجه بي دست و پا ميپسندد»
اينها با قلب شكسته در جايي نشستهاند؛
بالأخره انسان ميخواهد پشت پرده را ببيند دو راه دارد يا با تلاش و كوشش, سعي ميكند دست خود را به پرده نزديك كند اين پرده را كنار بزند پشت پرده را ببيند اين راه علم و دانش و حوزه و دانشگاه است.
يك وقت است جانبازي, قطع نخاعي, ساليان متمادي در آن بستر افتاده، اهل حوزه نيست, اهل دانشگاه نيست، ولي با قلب شكسته با خدا راز و نياز ميكند؛ اين پشت پرده نشسته است آن توان را ندارد كه برود پرده را كنار بزند; ولي دفعتاً ميبيند نسيمي ميوزد اين پرده را كنار ميزند او پشت پرده را ميبيند.
دو راه هست اينها «مانعةالخلو» است نه «مانعةالجمع»؛ اما كسي كه نه راه اول را برود نه راه دوم را برود فقط منتظر باشد كه حضرت را ببيند اين چنان سودآور نيست.
درباره مستخلفعنه درباره ذات اقدس الهي هم همينطور است و اگر كسي خواست با خدا مناجات كند دو راه هست، يا راه حوزه و دانشگاه است كه از راه علم و معرفت خدا را بشناسد يا قلب شكسته ميطلبد «چرا دست يازم چرا پاي كوبم».
بالأخره همانطوري كه فرمود شما اگر به سرزمين وحي رسيديد, به حرم امن الهي رسيديد آنجا جزء «ضيوفالرحمان» هستيد آن زمين, زمين ضيافت است و اگر ماه مبارك رمضان روزه گرفتيد آن زمان, زمان ضيافت است اگر قلب شكسته هم پيدا كرديد آن دل, ظرف ضيافت است «أنا عند المنكسرة قلوبهم» انسان يا مهمان خداست، حج و عمره ميرود, ماه مبارك رمضان را درك ميكند يا ميزبان لطف خداست كه فرمود: «أنا عند المنكسرة قلوبهم»
ميزبانيِ خدا هم كمال است مهماني خدا هم كمال; طوبا با كسي كه هر دو فضيلت را ادراك كرده است درباره وجود مبارك وليّ عصر هم همين است.
#در_محضر_استاد
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
آیت الله العظمی جوادی آملی
دکتر اسکندر مومنی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر و هیئت همراه با حضور در بنیاد بین المللی علوم وحیا
✳️ترویج «امید»، از موانع مهم گرایش جوانان به مواد مخدر است/
حمایت از نخبگان علمی و تولید محصولات فخرآور، امید در جامعه را گسترش می دهد
حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در دیدار دکتر اسکندر مومنی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر و هیئت همراه، در سخنانی اظهار داشتند: کشور ما و افغانستان مشترکات فرهنگی بسیاری با یکدیگر دارند، امروز چشم بسیاری از مردم افغانستان به ایران است، ما باید یک کشور نمونه داشته باشیم تا آنها ناامید نشوند.
ایشان ادامه دادند: افغانستان دارای یک فرهنگ غنی و قوی است ما می توانیم با اتکا به مشترکات فرهنگی و کمک گرفتن از فرهنگ مشترک، غده بدخیم مواد مخدر را از منطقه ریشه کن کنیم.
معظم له تصریح داشتند: ما باید به تجارت و رونق اقتصادی افغانستان کمک کنیم، با انعقاد قراردادهای تجاری و رعایت منافع مشترک می توانیم به رفع بیکاری و کاهش گرایش مردم افغانستان به تولید مواد مخدر کمک قابل توجهی کنیم چرا که هدف آنها از تولید مواد مخدر در نهایت کسب درآمد، رفع معیشت و فرار از فقر است و چه بهتر که این مساله از طریق تولید محصولات کشاورزی مفید یا ایجاد صنایع و تولیدات صنعتی باشد و قطعاً آنها نیز به این راه گرایش بیشتری خواهند داشت.
آیت الله العظمی جوادی آملی ابراز داشتند: در این مسیر می توانید از ظرفیت علماء، اندیشمندان و مسئولین فرهنگی افغانستان نیز بهره ببرید و زمینه را برای گسترش روابط تجاری و اقتصادی تام و همه جانبه با این کشور بیش از گذشته مهیا نمایید.
ایشان ترویج «امید» را از موانع مهم گرایش جوانان به مواد مخدر برشمردند و بیان داشتند: اگر سرمایه های کشور به مسیر درست مانند حمایت از نخبگان علمی و تولید محصولات فخرآور اختصاص پیدا كند، امید در جامعه گسترش بیشتری می يابد، فقر فرهنگی ناامیدی به بار می آورد و انسان ناامید دست به خودکشی دفعی یا تدریجی می زند.
معظم له خاطرنشان کردند: افراد معتاد یا دیگر افرادی که به سمت اعتیاد کشیده می شوند مشکل علمی ندارند، همه آنها از عاقبت و سرنوشت شوم خود آگاه هستند و به آن علم دارند لکن مشکل این افراد «انگیزه و اراده» است که باید این بخش در جامعه تقویت شود که از مهمترین عوامل، تقویت نیروی انگیزه، ترویج خداباوری و توحید و نیز اعتقاد به معاد است.
در ابتدای این دیدار دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر به ارائه گزارشی در خصوص انهدام باندهای بزرگ تهیه و توزیع مواد مخدر و ضربه به بنیانهای اقتصادی قاچاقچیان مواد مخدر در کشور، خدمت معظم له ارائه نمود..
وی بیان داشت: استفاده از همه ظرفیتهای پیشگیری در کشور از جمله استفاده از حوزههای علمیه، نهادهای فرهنگساز و آموزشوپرورش، در دستور کار ستاد مبارزه با مواد مخدر قرار گرفته است.
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
خون خواهان حق.mp3
927.7K
💠 روز چهاردهم ماه #ربیع_الثانی
🔹خون خواهان حق
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
✅نیش وسوسه و مرهم موعظه
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
🔸سرّ اينكه موعظه تكرارپذير است و خستهكننده نيست و مطلب علمي خستهكننده است چيست؟
🔸مطلب علمي براي اين است كه آدم يك مطلب را عالِم بشود؛ خُب عالِم شد، شد ديگر!
🔸شما روزي كه تدريس كرديد همان مطلب را روز دوم براي شنوندههايتان بگوييد ميبينيد اينها احساس خستگي ميكنند.
🔸اما مطلب موعظه؛ شما مجالس وعظ ميرويد يا خودتان يا ديگران وعظ ميكنند، انسان يك موعظه را ده جا هم بشنود باز حاضر است بشنود.
🔸موعظه تكرارپذير است؛ چرا؟ براي اينكه آن فشار، آن آسيب تكرارپذير است؛ هر روز هر لحظه دارد يُوَسْوِسُ فِي صُدُورِ النَّاسِ ٭ مِنَ الْجِنَّةِ وَالنَّاسِ.
خُب اين موعظه دارد آن را مرهم ميگذارد ديگر؛ اين وسوسه يك نيش است ديگر؛ خُب آن هم مرهمي است.
🔸لذا انسان در تمام اين روضهخواني ها ميرود، در تمام اين مجالس ميرود، نام اهل بيت هست، اين تكرارپذير است؛ موعظه، دستور تقوا تكرارپذير است، براي اينكه از آن طرف دارد نيش ميخورد، از اين طرف يك مرهم لازم است ديگر...
🔸وجود مبارك حضرت امير هر شب بعد از نماز عشاء وقتي نمازگزارها ميخواستند بروند اين جمله را ميفرمود: آقايان!بارهايتان را ببنديد! «تَجهّزوا رَحِمَكم الله»
🔸اين «تجهّزوا» را هر شب بعد از نماز عشاء ميفرمود؛ «تَجهّزوا رَحِمَكم الله» براي اينكه اين مشكل را حل ميكند.
🔹برگرفته از درس تفسیر قرآن آیت الله جوادی آملی/سوره شعراء، آیات 1 تا6 سوره نمل
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
✳️گناه باعث قساوت قلب و مانع سير وسلوک الی الله
حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی : بسياري از شما از كنار اين دامنههاي كوهي كه چشمه رسوبي دارد گذشتيد، اين چشمهاي كه با املاح و رسوبات ميجوشد، چون آب آن شفاف و صاف نيست اوّلين كاري كه ميكند راه خودش را ميبندد چون با رسوبات همراه است و چون راه آن بسته شد در درون خفه ميشود، بعد از مدتي ميبينيد که تلّي از سنگ اينجاست، اين سنگ كه قبلاً نبود! اين چشمهِ با رسوب و املاح، نفس و راه خودش را بست؛
🔷قيام آدم, حركت آدم, سکون آدم، درس و بحث آدم اگر رسوب داشته باشد راه خود آدم را ميبندد
🔷﴿فَهِيَ كَالْحِجارَةِ أَوْ أَشَدُّ قَسْوَةً﴾. چقدر اين كتاب شيرين است! اينكه آدم اين را ميبوسد و بالاي سر ميگذارد، برای اين است که همه اسرار را باز كرده است.
🔷فرمود بعضي از دلها مثل سنگ هستند و بعضي از دلها از سنگ سختتر میباشند و برهان مسئله هم اين است كه چرا ﴿أَشَدُّ قَسْوَةً﴾، براي اينكه ﴿إِنَّ مِنَ الْحِجَارَةِ﴾ بسياري از چشمهسنگها هستند كه از درون آنها چشمه ميجوشد، اين است كه در سوره «بقره» و مانند آن فرمود بعضي از انسانها هستند كه از سنگ پستتر میباشند. اين سنگ است كه از درون آن چشمه جوشيده و اين انسان تبهكار است كه از درون او هيچ خيري نميجوشد.
🔷 واقعاً اگر كسي بيراهه رفت راه خودش را ميبندد، رسوب به جايي نميرسد و شفاف بودن به جايي ميرسد! اين همان است كه از آن به اخلاص ياد كردند!
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
#در_محضر_استاد
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
💠 بنیان مرصوص
🔹 این نظام به بركت قیام امام و خون های پاك شهیدان [پابرجاست]، آنقدر خون های پاك ریخته شد كه خدا میداند! وقتی تاریخ جنگ به دو هزارمین روز رسید، هزار تا روحانی شهید شده بود آن وقت كه حساب كردند؛ یعنی هر یك روز در میان یك اهل لباس شهید شد، از شهدای محراب هفتاد ـ هشتاد ساله مثل آیت الله شهید اشرفی، آیت الله صدوقی، آیت الله دستغیب، آیت الله قاضی تا شهدای هفت تیر تا شهدای نخست وزیری تا شهدای كوی و برزن، هزار روحانی در ظرف دو هزار روز جنگ شهید شد، از آن به بعد هم كه ادامه داشت. از بسیاری از شماها كه خانوادههای متدین هستید عزیزترین فرزندانتان یا برادران و پدرانتان شهید شدند، خیلی خون پاك به پای این نهال رفته است! بنابراین اینچنین نیست كه خدا این نظام را رها كند و خدای ناکرده این نظام آسیب ببیند، این شده بنیان مرصوص.
🔹 در بخش هایی صریح قرآن كریم فرمود شما نشد دیگری، مواظب خود و آبرویتان باشید ﴿إِنْ تَتَوَلَّوْا یسْتَبْدِلْ قَوْماً غَیرَكُمْ ثُمَّ لا یكُونُوا أَمْثالَكُمْ﴾؛[1] فرمود وقتی جریان شهادت شد و خون شد و عده زیادی شربت شهادت نوشیدند، خدای سبحان دست از این نظام برنمیدارد، مواظب باشید این دین و این نظام به دست شما عملی بشود، دیر بجنبید شما را میگذاریم جای دیگر یك عده را روی كار میآوریم ﴿وَ إِنْ تَتَوَلَّوْا یسْتَبْدِلْ قَوْماً غَیرَكُمْ ثُمَّ لا یكُونُوا أَمْثالَكُمْ﴾.
🔹 خودتان را دریابید! فرصت، فرصت كوتاهی است و سفر سفر ابد است، هیچ نگذارید در كارتان غیر خدا دخالت كند؛ اگر خدای ناكرده ذرهای من و ما در این كار دخالت كرد، این را خدا نمیپذیرد، چون ﴿أَلا لِلّهِ الدِّینُ الْخالِصُ﴾،[2] او فقط صد درصد قبول میكند. اینچنین نیست كه بگویند كه حالا اگر كسی نود درصد برای رضای خدا كرد و ده درصدش ریا بود این قبول بشود، خیر! كاری را كه خدا قبول میكند و روی آثار میگذارد كار صد درصد است.
[1]. سوره محمد, آیه38.
[2]. سوره زمر, آیه3.
#حضرت_آیت_الله_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1386/04/21
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
✳️ائمه جماعت و جمعه باید هر روز در جهت رشد معنوی خود بکوشند
✳️نماز جمعه یک نماز سیاسی ـ عبادی است اما این بدین معنا نیست که ائمه جمعه گرایشات و سلایق سیاسی خود را در نماز جمعه مطرح کنند!
حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اکبری رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، با حضور در بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی دیدار و گفتگو کرد.
آیت الله العظمی جوادی آملی در این دیدار بیان داشتند: یکی از میوه های طیب و طاهری که به برکت خون پاک شهدا در این کشور به ثمر نشست، نماز جمعه است.
ایشان ادامه دادند: نماز جمعه سوای از دیگر نمازها، یک صبغه سیاسی نیز دارد و یک عمل سیاسی ـ عبادی محسوب می شود و در اینجا چون سیاست که امری دنیوی است در کنار نماز قرار گرفته، اگر لحظه ای در خصوص اهمیت نماز جمعه غفلت شود، خطرات فراوانی را در پی خواهد داشت.
معظم له تصریح داشتند: نزاهت اخلاقی و دیانت باید در حد اعلای آن در ائمه نماز جمعه وجود داشته باشد و در مسائل دینی جای هیچ گونه سهل انگاری برای ائمه جمعه وجود ندارد.
آیت الله العظمی جوادی آملی تاکید داشتند: نماز، عمود دین است، اگر برای این عمود مشکلی پیش بیاید کل دین آسیب می بیند در نتیجه ائمه جماعت و جمعه باید هر روز در جهت رشد معنوی خود بکوشند.
ایشان ابراز داشتند: در موارد خطیر، احتیاط از استحباب می گذرد و واجب می شود، معنای احتیاط طبق بیان حضرت امیر که به کمیل فرمودند این است که، دور دینت یک دیوار محافظ بکش تا دینت از هر خطری مصون و محفوظ بماند، این نکته باید جزء سبک زندگی ائمه جمعه باشد.
معظم له اذعان داشتند: وقتی خیمه ای باشد که عمود محکم و سالمی داشته باشد، ناگزیر همه مردم برای پناه بردن از آسیب های مختلف به آنجا پناه خواهند برد و حول این عمود و زیر آن خیمه جمع خواهند شد چرا که می بینند هر کس به این خیمه آمد جز خیر چیزی ندید.
آیت الله العظمی جوادی آملی در توصیه ای به شورای سیاستگذاری ائمه جمعه بیان داشتند: از وجود ائمه جمعه ای که به دلیل کهولت سن، جای خود را به جوانان می دهند، باید استفاده شود، آنها وارد عرصه بازرسی شوند، به مناطق مختلف سرکشی کنند، با ائمه جمعه جوان دیدار کنند و تجربیات خود را در اختیار آنها بگذارند و در بین ائمه جمعه همدلی ایجاد کنند.
ایشان ادامه دادند: نکته دیگر این است که گرچه نماز جمعه یک نماز سیاسی ـ عبادی است اما این بدین معنا نیست که ائمه جمعه گرایشات و سلایق سیاسی خود را در نماز جمعه مطرح کنند! ابراز این نوع گرایشات سیاسی از سوی ائمه جمعه حتی در حد اشاره، باعث عدم حضور طرفداران جریان مقابل در نماز جمعه می شود و در جامعه، ایجاد شقاق و تفرقه می نماید لذا باید ائمه جمعه در این خصوص هوشیار باشند.
در ابتدای این دیدار حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اکبری گزارشی از برنامه ها و اقدامات صورت گرفته در تقویت جایگاه نماز جمعه خدمت معظم له ارائه نمود.
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
✳️ترویج «امید»، از موانع مهم گرایش جوانان به مواد مخدر است
حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در دیدار دکتر اسکندر مومنی دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر :
ترویج «امید» از موانع مهم گرایش جوانان به مواد مخدر است:
اگر سرمایه های کشور به مسیر درست مانند حمایت از نخبگان علمی و تولید محصولات فخرآور اختصاص پیدا كند، امید در جامعه گسترش بیشتری می يابد، فقر فرهنگی ناامیدی به بار می آورد و انسان ناامید دست به خودکشی دفعی یا تدریجی می زند.
معظم له خاطرنشان کردند: افراد معتاد یا دیگر افرادی که به سمت اعتیاد کشیده می شوند مشکل علمی ندارند، همه آنها از عاقبت و سرنوشت شوم خود آگاه هستند و به آن علم دارند لکن مشکل این افراد «انگیزه و اراده» است که باید این بخش در جامعه تقویت شود که از مهمترین عوامل، تقویت نیروی انگیزه، ترویج خداباوری و توحید و نیز اعتقاد به معاد است.
وی بیان داشت: استفاده از همه ظرفیتهای پیشگیری در کشور از جمله استفاده از حوزههای علمیه، نهادهای فرهنگساز و آموزشوپرورش، در دستور کار ستاد مبارزه با مواد مخدر قرار گرفته است.
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
زمان فیض.mp3
546.8K
💠 روز پانزدهم ماه #ربیع_الثانی
🔹زمان فیض
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
✅ امام متقّین باشیم
✅آن بچه ای که می گوید «من یار کی؟» به جایی نمی رسد
🔸در سوره مبارکه فرقان ادعیه ای که برای مردان الهی و عِبادُ الرّحمنِ هست در آیه 74 این است: وَ الَّذِینَ یَقُولُونَ رَبَّنا هَبْ لَنا مِنْ أَزْواجِنا وَ ذُرِّیَّاتِنا قُرَّهَ أَعْیُنٍ وَ اجْعَلْنا لِلْمُتَّقِینَ إِماماً
🔸خُب داشتن همسر با ایمان، فرزند با ایمان و خود انسان هم امام متّقیان شود یک فضیلتی است.
🔸چه فضیلتی بهتر از اینکه انسان طرزی در جامعه زندگی بکند که افراد با تقوی به او اقتدا کنند؟
🔸این که اختصاصی به امام ندارد؛ اختصاص به پیغمبر ندارد؛ وَ اجْعَلْنا لِلْمُتَّقِینَ إِماماً
🔸می بینید در همین دوران کودکی در میدان بازی در آن اوائل، آن بچه ای که می گوید «من یار کی؟» این به جایی نمی رسد.
🔸آن بچه ای که می گوید «کی یار من؟» این بالاخره به جایی می رسد.
🔸خیلی ها هستند که می گویند «وجعل لنا من المتّقین اماماً» (*)؛ خُب این چه همّت نازلی است؟!
🔸همّت آن است که انسان بگوید خدایا! آن توفیق را به من بده که متّقیان به من اقتدا کنند وَ اجْعَلْنا لِلْمُتَّقِینَ إِماماً؛ ما امام آن ها باشیم، چه عیب دارد؟
🔸این که نظیر نبوّت و ولایت و امامت(به معنای اینکه با عصمت همراه باشد) نیست كه كسبي نباشد كه اللّهُ أَعْلَمُ حَيْثُ يَجْعَلُ رِسَالَتَهُ
🔸خواسته مرغوبی است؛ ما را هم ترغیب کردند به این دعاها ... این ها دیگر مخصوص ائمه و مخصوص انبیاء علیهم السلام نیست؛ بندگان صالح خدا اینطورند.
↙️پی نوشت:
*- آنهايي كه فكر ميكردند چنين مقامي براي مؤمنان بسيار دشوار است چنين قرائت كردند «وَ اجْعَل لنا مِن المتّقين اماما» (و برای ما از بین متّقین، امام قرار ده!)
🔹برگرفته از درس تفسیر قرآن آیت الله جوادی آملی/ آیات 2 تا 8 سوره مریم
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
@daftar_ayatollah_javadi_amoli