هدایت شده از KHAMENEI.IR
🚨 پیام رهبر انقلاب در پی فاجعه دردناک بندر بیروت: در فاجعه دردناک انفجار بندر #بیروت -که منجر به کشته و زخمی شدن تعداد زیادی از مردم و خسارات شدید شده- با شهروندان عزیز لبنانی همدردیم و در کنار آنان هستیم. صبر در برابر این حادثه، برگ زرینی از افتخارات #لبنان خواهد بود. ۹۹/۵/۱۵
💻 @Khamenei_ir
☀️بسماللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
🔅الم ﴿۱﴾ تِلْكَ آيَاتُ الْكِتَابِ الْحَكِيمِ ﴿۲﴾ اين است آيات كتاب حكمت آموز .
🔸اعتقاد به واعظ شرط اول گوش دادن به وعظ اوست. #عاقل اطاعت از حکمت میکند ولو از فاسقی باشد، ولو از واعظ خوشش نیاید، اینجا تعبد میخواهد.
🔅"کتاب حکیم": وقتی انسان قرآن را پذیرفت و مقدمات را طی کرد، دیگر تردید معنا ندارد، همینکه حق تعالی و قرآن اثبات شد، دیگر نیاز به چیزی نداریم، همان مقدار از قرآن را که میفهمی حجت است، وقتی #عمل کردید برای شما #علم حاصل میشود.
🍃ما درس خواندیم که قرآن را بفهمیم، باید از قرآن دور نشویم، فرصتی نیست که وقتمان را صرف جایی دیگر بکنیم.
🔅"تِلْكَ ءَايَاتُ الْكِتَابِ الحَْكِيمِ" ؛ وقتی به شیطان میگویند سجده کن، خیال میکند اینجا جای بصیرت است نه اینجا جای بصیرت نیست، جای #تعبد است، فرار از امر، فرار از نماز شب و ...جایز نیست، درس و تفسیر خوب است ولی کافی نیست. باید عمل کرد تا کشف الغطاء بشود.
🔅"هُدًى وَ رَحْمَةً لِّلْمُحْسِنِينَ": #احسان یعنی آن چیزهایی که یقین داریم گناه است، آنها را ترک کنیم، مثل عُجب و کبر و غرور و تنبلی و ...
👈🏻پای درس استادی بروید که اهل تکبر نباشد، با اخلاق و متواضع باشد.
🍃محسن یعنی به معلوماتت عمل کردن، درس خواندن، پیش مطالعه داشتن، علامه طباطبایی(ره) فرمودند: هیچ سؤالی را پیش استاد نبردم، بلکه فکر کردم و تا حل نکردم نخوابیدم.
🍃محسنین چه کسانی هستند؟
الَّذِينَ يُقِيمُونَ الصَّلَوةَ وَ يُؤْتُونَ الزَّكَوةَ وَ هُم بِالاَْخِرَةِ هُمْ يُوقِنُونَ. أُوْلَئكَ عَلىَ هُدًى مِّن رَّبِّهِم وَ أُوْلَئكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ
🔻 وقتی اهل علم از نمازش لذت نمیبرد یعنی #اقامه_ندارد، دیگر از مردم چه انتظاری هست؟
🔹لکل شیء زکوة: زکات اعتبار، زکات خنده، زکات بدن، وقتی #سالمی چرا نماز شب نمیخوانی؟ وقتی نفس ترک تکلیف کند، باید با گرسنگی ادبش کنی.
🍃نشر مطالب، بلامانع است
https://eitaa.com/daftaremarefat
https://sapp.ir/bargiazdaftaremarefat
8.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🍃امام خامنهای حفظه الله:
🚨استثنائی بودن روز مباهله در «اهمیت ابلاغ حقیقت» و نقش ممتاز آن در «تمایز جبههی حق و باطل» است.
https://eitaa.com/daftaremarefat
https://sapp.ir/bargiazdaftaremarefat
برگی از دفتر معرفت
🍃امام خامنهای حفظه الله: 🚨استثنائی بودن روز مباهله در «اهمیت ابلاغ حقیقت» و نقش ممتاز آن در «تمایز
🔰مباهله؛ صحنه تمایز حق و باطل
💠امام خامنهای حفظه الله: روز مباهله، روزی است که پیامبر مکرم اسلام، عزیزترین عناصر انسانی خود را به صحنه میآورد.
🔹نکتۀ مهم در باب مباهله این است: «و انفسنا و انفسکم» در آن هست؛ «و نسانا و نساکم»در آن هست؛ عزیزترین انسانها را پیغمبر اکرم انتخاب میکند و به صحنه میآورد برای محاجهای که در آن باید تمایز بین حق و باطل و شاخص روشنگر در معرض دید همه قرار بگیرد.
🔸هیچ سابقه نداشته است که در راه تبلیغ دین و بیان حقیقت، پیغمبر دست عزیزان خود، فرزندان خود و دختر خود و امیرالمومنین را - که برادر و جانشین خود هست - بگیرد و بیاورد وسط میدان؛ استثنائی بودن روز مباهله به این شکل است.
🔹یعنی نشان دهندۀ این است که بیان حقیقت، ابلاغ حقیقت، چقدر مهم است؛ میآورد به میدان با این داعیه که میگوید بیائیم مباهله کنیم؛ هر کدام بر حق بودیم، بماند، هر کدام بر خلاف حق بودیم، ریشهکن بشود با عذاب الهی.
🍃همین قضیه در محرّم اتفاق افتاده است به شکل عملی؛
🔹یعنی امام حسین (علیه الصّلاة و السّلام) هم برای بیان حقیقت، روشنگری در طول تاریخ، عزیزترین عزیزان خود را برمیدارد میآورد وسط میدان. امام حسین (علیهالسّلام) که میدانست حادثه چه جور تمام خواهد شد؛ زینب را آورد، همسران خود را آورد، فرزندان خود را آورد، برادران عزیز خود را آورد.
🔸اینجا هم مسئله، مسئلهی تبلیغ دین است؛ تبلیغ به معنای حقیقی کلمه؛ رساندن پیام، روشن کردن فضا؛ ابعاد مسئلهی تبلیغ را این جوری میشود فهمید که چقدر مهم است.
🔹در آن خطبه «من رأی سلطانا جائرا مستحلّا لحرم اللَّه ناکثا لعهداللَّه ... و لمیغیّر علیه بفعل و لا قول کان حقّا علی اللَّه ان یدخله مدخله»؛ یعنی وقتی او دارد فضا را به این شکل آلوده میکند، خراب میکند، باید یا با فعل یا با قول آمد روشنگری کرد.
🔸و امام حسین (علیهالسّلام) این کار را انجام میدهد، آن هم با این هزینهی سنگین؛ عیالات خود، همسران خود، عزیزان خود، فرزندان امیرالمؤمنین، زینب کبری، اینها را برمیدارد میآید وسط میدان.
📝متن کامل بیانات در آدرس:
https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=8513
https://eitaa.com/daftaremarefat
https://sapp.ir/bargiazdaftaremarefat
🔹دعاى رؤيت هلال #محرّم_الحرام
🔸«أَللَّهُ أَكْبَرُ أَللَّهُ أَكْبَرُ أَللَّهُ أَكْبَرُ، رَبِّى وَ رَبُّكَ اللَّهُ لا إِلهَ إِلَّا هُوَ رَبُّ الْعالَمِينَ.»
🔹خداوند بزرگتر است، خداوند بزرگتر است، خداوند بزرگتر است، پروردگار من و تو، همان خدايى است كه #معبودى جز او نيست و پروردگار عالميان است.
؛•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
📝 #تحليلى دقيق از علت ذكر «اللَّه اكبر» در ابتداى دعای ماه محرم
🍃از اين بخش كه ابتداى دعاى رؤيت هلال ماه محرّم است استفاده مىشود امام- عليهالسّلام- در ابتدا، با «اللَّه اكبر»، خود و خواننده را به #ذات_مستجمع تمام كمالات حقّ (بی آن كه كمالاتش را جداى از ذاتش به حساب آورد) توجه میدهد و به همين دليل آن را تكرار نموده و سپس میفرمايد:
🔹 «رَبِّى وَ رَبُّكَ» تا خود و ديگران را به خالقِ مدبّر بودن حقّ سبحانه (در امور خويش نسبت به ماه محرّم در ظهورات به كمالات) #توجّه دهد، بى آن كه به: «أَللَّهُ أَكْبَرُ»، بودن او سبحانه، لطمهاى از نظر معنى (به بيانی كه گفته شد) وارد آيد.
🍃از اين رو بلافاصله به بيان گذشته اكتفا نكرده، بلافاصله براى #دفع_توهم چنان معنايى (كه ممكن است ربوبيّتش به اللَّه اكبر بودنش نقص وارد كند) میفرمايد:
🔹«أَللَّهُ لا إِلهَ إِلَّا هُوَ رَبُّ الْعالَمِينَ»
🍃يعنى حضرت حقّ سبحانه در عين اللَّه بودن و جامع ذات و نامها و صفات بودن، در يكتايى بی نظير است و از كثرت كمالات و #وحدت_ذات نيز مبرّاست و يگانه است و تنها نه ربّ من و ماه، كه ربّ و خالقِ مدبّر همه جهانيان (با بسيارى تعداد و كمالاتشان) میباشد.
📚نور هدايت ؛ ج4 ؛ ص227
https://eitaa.com/daftaremarefat
https://sapp.ir/bargiazdaftaremarefat
#دعای_روز_اول_ماه_محرم
🔸#درخواست_عصمت_از_شیطان_و_نفس_در_سال_جدید
🔅«اللّهُمَّ أَنْتَ الاِلهُ القَدِيمُ. وَ هذِهِ سَنَةٌ جَدِيدَةٌ .فَأَسْأَلُكَ فِيها العِصْمَةَ مِنَ الشَّيْطانِ. وَالقُوَّةَ عَلى هذِهِ النَّفْسِ الاَمَّارَةِ بالسُّوءِ . وَالاشْتِغالَ بِما يُقَرِّبُنِي إِلَيْكَ، ياكَرِيمُ.»
🔻آنقدر #خطر شیطان و نفس زیاد است که پیغمبر اکرم صلیاللهعلیهوآله، اولین حاجتشان، حفظ شدن از شر شیطان است.
🔅«فَأَسْأَلُكَ فِيها العِصْمَةَ مِنَ الشَّيْطانِ» خدایا من سؤال میکنم در این سال از تو، #عصمت از شیطان را.
🔹ما باید به جایی برسیم که عصمت از شرّ شیطان داشته باشیم. ممکن است شیطان کارهای خوب را خراب کند، ما کار خوب بکنیم ولی او خراب کند و ممکن است به کارهای بد، رنگ خوب بدهد، ناراحتی و #مصیبت اینجاست.
🔅«قُلْ هَلْ نُنَبِّئُكُم بِالاخْسَرِينَ أَعْمالاً؟(103) الَّذِينَ ضَلَّ سَعْيُهُمْ فِي الْحَيَو'ةِ الدُّنْيَا (104)/کهف»
🔸ای پیغمبر، به اینها بگو آیا خبر بدهم به شما چه کسانی هستند که از همه بیشتر ضرر کردند؟ کسانی که سعیشان در دنیا ضایع شد، سعی کردند ولی #سعیشان ضایع شد! بعضی وقتها انسان زحمت میکشد ولی چون کار خوب نمیکند سعی او ضایع میشود؛
🔅میفرماید: «هُمْ يَحْسَبُونَ أَنَّهُمْ يُحْسِنُونَ صُنْعًا (104)/ کهف» اینها #گمان_میکنند که کار خوب میکنند.
🔻راههایی که شیطان سراغمان میآید: پرحرفی، پرخوری، فکر و خیالات، اینها همه راههای شیطان است بعد هم نفس اماره!
🔹اگر این دو جهت حفظ شد یعنی ما از #شیطان و #نفس_اماره حفظ شدیم:
«وَالاشْتِغالَ بِما يُقَرِّبُنِي إِلَيْكَ» من عمرم را، هستیام را، نفسهایی را که میکشم، مشغول چیزی باشم که آن کار، آن فکر، آن نگاه، آن خواب، آن خوردن، آن همسرداری، بچهداری، مسافرت، لذت بردن، من را به تو #نزدیک کند: «بِمَا يُقَرِّبُنِي إِلَيْكَ».
🔅از صحیفه سجادیه این دعا را نقل فرمودند: «وَامْنُنْ عَلَىَّ بِالْعَمَلِ لَكَ بِما تُحِبُّ وَ تَرْضى»
🍃دقت بفرمایید خداوند چنین #لطفی به ما کرده، میگوییم خدایا بر ما منت بگذار «وَامْنُنْ عَلَىَّ» منت بگذار بر من، به واسطه چه چیزهایی؟ مادیات و تشریفات و اینها؟ نه!
🍃«بِالْعَمَلِ لَكَ» منت بگذار بر من به واسطه آن عمل. توفیقم بده یک عملی انجام بدهم که «برای تو» باشد «لَكَ»، نه برای میل خودم، نه برای اینکه خودم دوست دارم، «بِما تُحِبُّ وَ تَرْضى» به آنچه که تو راضی میشوی تو دوست داری.
🍃نشر مطالب، بلامانع است
https://eitaa.com/daftaremarefat
https://sapp.ir/bargiazdaftaremarefat
5.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#ولایت
در یک دقیقه 🕓
حضرت اقا میفرمایند :
جامعه دارای ولایت ...