بسم الله الرحمن الرحیم
علیکم السلام ورحمۀ الله
در پاسخ به پرسش طلاب عزیز در مورد وصی سلوکی فقیه عارف حضرت آیة الله سعادت پرور (قدس سره) و شایعات منتشر شده در فضای مجازی، به اطلاع می رساند: چنین نسبت هایی خلاف واقع می باشد و ایشان وصی سلوکی نداشته و به پیروی از مشایخ خود هیچ فردی را به عنوان وصی سلوکی خود معرفی نفرموده و در وصیتنامه خود چنین مرقوم داشته اند:
«نظر به اینکه گذشتگانِ اساتید اخلاقی، بعد از خود کسی را معین برای تصدی امور اخلاقی نمی فرمودند، اینجانب هم نظری نسبت به آن ندارم و تنها میگویم: تقوا را در این امور ملحوظ داشته باشید».
مدیر موسسه پژوهشی فرهنگی اندیشۀ سعادت
ابوالفضل سعادت پرور
https://eitaa.com/Nedaysaadat
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 حوادث اخیر در شمالغربی کشور بایستی بدون دخالت و حضور نظامی ارتشهای بیگانهی از ملتهای منطقه حل شود
👈 آن کسی که برای برادر خود چاه میکند اول خودش در آن میفتد
🔻 فرمانده کل قوا صبح امروز: نگذاریم، نگذارند که ارتشهای بیگانه برای به عنوان منافع ملی خودشان ــ که هیچ ربطی به ملت آنها ندارد ــ از هزارها فرسنگ راه بیایند و در این کشورها دخالت کنند، حضور نظامی پیدا کنند و در ارتشهای آنها دخالت کنند. ارتشهای خود این ملتهای منطقه میتوانند این منطقه را اداره کنند و اجازه ندهید که دیگران وارد بشوند.
🔹 این حوادثی هم که در شمال غربی کشور ما در بعضی همسایهها در جریان هست، اینها هم چیزهایی است که بایستی با همین منطق حل بشود. البته کشور ما و نیروهای مسلح ما با عقلانیت عمل میکنند. در همهی مسائل شیوه، شیوهی عقلانیت است، اقتدار همراه با عقلانیت، و دیگران هم خوب است با عقلانیت عمل بکنند و نگذارند که این منطقه دچار مشکلی بشود. آن کسانی که برای برادران خود چاه میکنند، خودشان اول در چاه میافتند. «مَنْ حَفَرَ بِئْراً لِأَخِيهِ وَقَعَ فِيه.» ۱۴۰۰/۷/۱۱
#بسته_خبری
💻 KHAMENEI.IR | @Khamenei_ir
#کنترل_زبان
🍃یا احمد و عِزَتّی وَ جَلالی ما اَوّلُ عبِادِهِ العُبّاد وَ توبَتِهِمُ و قُربَتهِم اِلَا الصَوم وَ الجوع و طول الصَمت و الانِفراد مِن الناس.
✳️خداوند تبارک و تعالی به بندهی صالح، حبیب خود، حضرت محمد (صلیاللهعلیهوآله) میفرماید:
🔅یا احمد! قسم به #عزتم و قسم به جلالم، نیست اول عبادتِ عبادت کنندگان و توبهی آنها و نزدیک شدن آنها به من، مگر به واسطهی کنترل شکم، روزه گرفتن با شرایط، و سکوت طولانی.
🍃گاهی انسان تصمیم میگیرد حرف نزند ولی مختصر و موقتی است، این! فایدهی لازم را ندارد.
👈طول الصمت، یعنی بتواند همیشه زبانش را #کنترل کند،
🔻کسی که میخواهد توبهاش قبول شده و به خدا نزدیک بشود عبادت خدا را بکند، شکم و زبان و رفت و آمدش را، کنترل بکند.
♻️معاشرت با دیگران خیلی اثر دارد.
✳️ حضرت استاد (قدس سره) میفرمودند: با آدم متکبر اگر رفت و آمد کردی، شما هم متکبر میشوی.
🔻انسان وقتی با آدم وسواسی رفت و آمد بکند، کم کم او هم وسواس میشود.
🔻 وسواس خوب نیست، وسواس در نماز خواندن، در نظافت، در طهارت و نجاست، وسواس کلاً بد است. از طرف شیطان است. بعضی خیال میکنند این یک تقوا است! نه اصلا اینطور نیست.
🔻 دو چیز تیرهی عقل است، یعنی دو چیز عقل انسان را تیره و تاریک کرده و نورانیت عقل انسان را میگیرد:
👈دم فرو بستن به وقت گفتن!
👈گفتن به وقت خاموشی!
🔻یعنی آن وقتی که انسان باید صحبت کند، از همسرش دلجویی کند، از بچههایش، از مادر، خواهر، دوستان، ولی سکوت میکند! این بد است، عقلش را خراب و تاریک میکند.
🔻یکی هم، گفتن به وقت خاموشی. آن وقتی که باید صحبت نکند و خاموش باشد، مدام صحبت میکند! و به #دنبالش، غیبت و دروغ و دل دیگران را سوزاندن و ...
🔻این زبان، انسان را خیلی خراب میکند.
تذکر: سکوت به معنای حرف نزدن نیست، بلکه بجای خود سخن گفتن و به اندازه گفتن است.
🍃نشر مطالب، بلامانع است
https://eitaa.com/daftaremarefat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ای غریب در وطن، یا حسن
شاه خونین کفن، یا حسن
https://eitaa.com/daftaremarefat
✅ از موانع تربیت
🔹«اگر از اول می خواهی یاد بگیری تا دیگران را هدایت بکنی، این یکی از موانع تربیت انسان است».
🔹«اول خودمان باید درست بشویم و اگر عمری بود و درست شدیم، به دیگران هم می گوییم و اگر اجل مهلت نداد، نمی گوییم
🔹 اما اینکه از اول هر چیزی بشنود آن را یادداشت کند که به دیگران بگوید این سمّ کشنده است و انسان باید چیزهایی را که می شنود به قصد عمل گوش کند تا اول خودش باورش بیاید بعد اگر وظیفه بود به دیگران هم بگوید».
✍️ از نصایح عارف کامل، حضرت آیت الله سعادتپرور(قدس سره) 🌱
https://eitaa.com/daftaremarefat
⚫️خداوند- تبارك وتعالى- رسول اللَّه- ص- را هم از نظر خلقت نورى و جهات معنوى بر همه ى پيامبران گذشته- ع- مقدّم داشت، و هم پس از خلقت مادّى او را بر همه ى پيامبران گذشته-ع- از نظر كمالات معنوى و ظاهرى، و احكام ظاهرى و معنوى شرافت و برترى داد.
⚫️ بنابراين، رسول اللَّه- ص- به حساب جامعيّتش، كار تمامى انبياى پيش از خود را نسبت به راهنمايى امّتش مى كند؛ بلكه افزون بر دعوت آنان به توحيد و يگانگى حضرت حقّ، آن ها را به توحيد اعظم و مقام احديت و منزلت لا اسمى و لا رَسمى خويش دعوت مى نمايد.
⚫️ انبياى گذشته-ع- توجّه به منزلت احديّت داشته اند ولى داراى آن نبوده اند، و اين رسول اللَّه خاتم انبيا- ص- بود كه خداوند كمال والاى احديّت را به او عطا نموده
⚫️ وقتى خداوند- تبارك و تعالى- مقام احديت را به آن بزرگوار- ص- عطا فرموده و پيش از آفرينش مخلوقات جامع تمام اسماى خويش گردانيده باشد، به اين حساب تمام عوالم- همانگونه كه ظهور يافته ى اسماى حقّ اند- ظهور يافته ى اسماى او- ص- نيز مى باشند. بنابراين، به اين اعتبار عالم اوست، و اوست عالم و «جهانى اندر اين يك ميم غرق است»
📚برگرفته از کتاب راز دل
https://eitaa.com/daftaremarefat
#دنیا_دار_اسباب
🔹 #عالم_خلقت، این عالمی که ما جزء آن هستیم، دارِ اسباب است، خانهی سبب است.
⚡️اگر چه خداوند تبارک تعالی همهکاره است و غیر از او قوه و قدرتی نیست، اما خداوند با سبب و با مظهر و با آیات خود خودش را نشان میدهد،
🔸 به تعبیری دیگر (أَبَیَ اللّهُ أَنْ یُجْرِیَ الأُمُورَ اِلاّ بِأَسْبابِها) خداوند با سبب کار میکند در واقع سبب، کارهای نیست و لیکن ما، سبب را میبینیم،
☑️اسباب هم چون از خداست، مال خداست، مملوک خداست، مظهر خداست، آیهی خداست، از این جهت عزیز و محترم و نورانی و #مقدس است.
🔹حالا اسباب مختلف هستند، اسباب در یک مرحله و مقام و ارزش نیستند،
☑️ #نزدیکترین_سبب و با فضیلتترین سبب، نورانیترین سبب که تمام اسباب عالم به برکت آن اسباب به خدا منتهی هستند و فیض میگیرند👈 #ذات_مقدس_محمدوآل_محمد صلیالله علیه و آله هستند.
📝 در روایات آمده است خداوند اول از طریق انوار مقدس آنها #جلوه نموده و عنایت میفرماید.
⚡️خدا #منت گذاشته بر ما و انوار مقدس را که محمدو آلمحمد صلیالله علیه و آله هستند نازل کرده است.
📌نه اینکه از مقام و #منزلت خودشان دست بردارند، بلکه در عین حال که در آن مقام و منزلت هستند یک چهرهشان را برای #هدایت ما، برای نجات ما در این عالم خاکی آورده است تا ما هم استفاده کنیم.
🔹خداوند برای دنیا و #مادیات منت بر انسان نگذاشته است 👈ولی وقتی صحبت از هدایت و معنویت و وجود مقدس خاتمالانبیا صلواتالله علیه واله میشود تعبیر #منت میکند.
🔻چرا؟
🔹برای اینکه، آنها ما را #تزکیه_کنند آنهایی که هیچ حجابی بین خودشان و حق تبارک و تعالی نیست،
👈 نه حجاب ظلمانی، نه حجاب نورانی، هیچ چیز بین آنها و #فطرتشان مانعی نشده است که دست ما را بگیرند و #هدایت کنند، و این احادیث و دعاها هم از افاضات و عنایات آنها است.
🍃نشر مطالب، بلامانع است
https://eitaa.com/daftaremarefat
#صفات_خوب
🍃 یکی از صفات خوب این است که در سوره فرقان هم میفرماید:
🔅«رَبَّنَا اصْرِفْ عَنَّا عَذَابَ جَهَنَّمَ»
فرقان/ ۶۵
👈 پروردگارا، عذاب جهنم را از ما بازگردان
🔹مؤ منین کسانی هستند که خودشان را اینقدر بد میدانند، جهنمی میدانند، گنهکار میبینند که
میگویند خدایا عذاب جهنم را از ما برطرف کن.🔸مرحوم علامه طباطبایی رضوانالله علیه فرمودند: حدیثی است از امام رضا علیهالسلام، اینکه چه وقتی امامت بر امام معصوم ابلاغ و او به «امامت» عملا و بالفعل ملبّس و مشرّف میشود؟ 🔹امام رضا علیهالسلام میفرماید
: آن لحظهای که خودش را از تمام مخلوقات خدا، پایینتر و کوچکتر و پستتر ببیند و مشاهده کند که در مقابل خدا از تمام مخلوقات ضعیفتر و فقیرتر است. 👈مومنان آنهایی هستند که سالها #خودسازی میکنند، با رذائلشان مبارزه کرده و میفهمند که چقدر باید مراقب این نفس پلید و این صفات بد باشند، 👈لذا در روایات دارد از شیطان و نفس، به خدا پناه ببریم. «اَللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنْ نَفْسٍ لاَ تَشْبَعُ؛ خدايا پناه به تو مى برم از نفسى كه از دنيا سيرى ندارد. (تعقیب نماز عصر) 🍃نشر مطالب، بلامانع است https://eitaa.com/daftaremarefat
May 11
—سیرۀ سعاددت—
🔹هنگامی که علامه طباطبائی (ره) در مدرسۀ حجتیه درس می فرمود، کفِ مسجد زیلو بود، برای ایشان عبا پهن کردیم که روی آن بنشینند ولی ایشان در کنار عبا (نه روی آن) نشستند و فرمودند:
🔸ناراحت می شوم که خود را از دیگران ممتاز ببینم
✍️از خاطرات فقیه عارف حضرت آیة الله سعادت پرور (قدس سره)🌱
https://eitaa.com/daftaremarefat
🔷 خواجه شمسالدّين محمّد حافظ شيرازى از نگاه آیةالله سعادت پرور
✍️خواجه در بيان حقايق و معارف الهى، مقامى والا، و منزلتى بس بلند دارد، بگونه اى كه هيچ يك از شعرا و ادباى فارسى زبان نمى توانند قدم جاى پاى او گذارده و مقامش را درك كنند،
⚡️ البته تقليد از خواجه ممكن است؛ امّا شيوايى بيان مطلبى است، و بيان حقايق و معارف در قالب اصطلاحات (زلف و خال و خط و غيره) امرى ديگر.
✳️خواجه بدون آنكه هيچ يك از اين دو امر معناى خود را از دست بدهد، و يا يكى را قربانى ديگرى كند، آن دو را به هم آميخته و شاهكار بزرگى را عرضه نموده، كه تمامى غزليّات وى شاهد بر اين مدّعا است.
https://eitaa.com/daftaremarefat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اهمیت انتخاب استاد برای سیر الی الله
🔰سیدحسن نصرالله (حفظه الله) :
انتخاب استاد سیروسلوک حتی از انتخاب مرجع تقلید حساس تر و خطیرتر است.
#تزکیه
#استاد_اخلاق
هدایت شده از دفتر قم مؤسسه انقلاب اسلامی
❇️ یک «گذرگاه خاصالخاص عرفانی» الگوی امروزِ ما
👈دیدگاه رهبر معظّم انقلاب دربارۀ مکتب عرفانی حضرت آیتالله سید علی قاضی (قدّس سرّه)
🔹 ما در بین سلسلهی علمی فقهی و حِکمی خودمان در حوزههای علمیه - در این صراط مستقیم - یک گذرگاه و جریان خاصالخاص داریم که میتواند برای همه الگو باشد، هم برای علما، هم برای آحاد مردم و هم برای جوانها؛ میتوانند واقعاً الگو باشند.
🔸 اینها کسانی هستند که به پایبندی به ظواهر اکتفاء نکردند، در طریق معرفت و طریق سلوک و طریق توحید تلاش کردند مجاهدت کردند کار کردند، و به مقامات عالیه رسیدند.
🔹 و مهم این است که این حرکت عظیم سلوکی و ریاضتی را نه با طرق مندرآوردی و تخیّلی - مثل بعضی از سلسلهها و دکانهای تصوّف و عرفان و مانند اینها - بلکه صرفاً از طریق شرع مقدّس آن هم با خبرَویّت بالا، به دست آوردند.
🔺 همین سلسلهی مرحوم آقای قاضی - مجموعهی این بزرگواران که از مرحوم حاج سید علی شوشتری شروع میشود - همهشان مجتهدین طراز اول بودند.
🔹 .... این یک گذرگاه فوقالعادهای است؛ گذرگاه خاصالخاص است. برای ماها از این جهت حجّت است که ما بفهمیم این هم هست؛ این مقامات، این حرکت، این سلوک، این خلوص در راه خدا هست.
🔸 هیچ اهل بُروز مکاشفات و مانند اینها هم نبودند؛ خب خیلی چیزها از آنها نقل شده - نقلیات موثقی که در مورد عجایب زندگی مرحوم آقای قاضی که به نظر ماها عجایب است نقل شده، یکی دو تا نیست؛ موثق هم هست، آدم یقین پیدا میکند از صحّت طُرقی که دارد - لکن اصلاً اینها در زندگی این بزرگوارها اهمیتی ندارد، نقشی ندارد. خود ایشان هم به شاگردهایشان میگفتند؛ میگفتند اگر چنانچه یک حالت مکاشفهای برایتان دست داد اعتناء نکنید، کارتان را بکنید، ذکرتان را بگویید، آن حالت خشوع را حفظ بکنید؛ یعنی مقامات اینها این است.
🗓 ۱۳۹۱/۰۴/۲۶
@qom_khamenei_ir