#قربانگاه_عقل!
#نهج_البلاغه
◽️أَكْثَرُ مَصَارِعِ الْعُقُولِ تَحْتَ بُرُوقِ الْمَطَامِعِ
🔴بيشترين قربانگاه عقل ها در پرتو طمع هاست»
📘#حکمت_219
@daghdaghemand
بسم الله الرحمن الرحیم
امروز سالروز شهادت ۴ تَن از سربازان دلیر و با غیرت اسلام، شهیدان بخارایی، امانی، صفار هرندی و نیک نژاد، در سال ۱۳۴۴ شمسی است؛
شهدای فدائیان اسلام!
به همین مناسبت نکاتی را پیرامون جمعیت فدائیان اسلام عرض میکنم.
فدائیان اسلام گروهی بودند به سرکردگی شهید نواب صفوی
کادر اصلی و رهبر فدائیان اسلام طلبه بودند و حرکتشان ماهیت طلبگی-انقلابی داشت.
ایشان خصوصا شخص نواب صفوی سرشار از غیرت دینی و عِرق اسلامی بودند؛
و با شهامت و شجاعت در پی تحقق احکام اسلام بودند؛
و حاضر بودند در قبال آن هزینه بدهند؛ ولو تا پای جان.
مقام معظم رهبری درباره نواب و شخصیتش فرموده اند:
"عنصری که اولین بار در روح من و در ذهن من یک هیجان سیاسی انقلابی و حالت علاقه به مبارزه برای خدا و اسلام به وجود آورد؛ شهید نواب صفوی بود."
برخی دیگر از بزرگان انقلاب نیز شبیه همین دیدگاه را دارند.
فدائیان معتقد بودند بایستی با هر اقدام مشروعی در راه تحقق احکام نورانی و حیات بخش اسلام قدم برداشت و با انحراف از اسلام و قرآن مقابله نمود.
مباحثه با منحرفین و حتی مرتدّین، سخنرانی های آتشین و روشنگر و اقدام عملی علیه ظلمه، از جمله اقدامات این گروه در راه عقیده مقدس خود بود.
افکار و اندیشه های فدائیان اسلام، اقدامات ظاهری و بی پشتوانه نبودند.
علاوه بر اینکه مراجع و علمایی صریحاً از ایشان حمایت میکردند، دیدگاههای این جمعیت وسیع، حداکثری و تمدنی بود، که مجموعه آن را در اعلامیه و کتابی گرد آورده و در سال ۱۳۲۹ منتشر کردند.
اجرای حکومت اسلام و قرآن
مخالفت با مفاسد اجتماعی و اخلاقی رایج در جامعه ی آن زمان
مخالفت با روحانی نماها
توجه به دورسی چون تفسیر و حدیث در متن دروس حوزه و اعتقاد به تخصصی کردن دروس حوزه و استعداد سنجی و طبقه بندی طلاب
اعتقاد به زدودن انحراف از عزاداری ها
تشکیل سازمان امر به معروف و نهی از منکر توسط علما، و استفاده از رسانه های گروهی در این امر
تامین نظام مند نیاز معیشتی محصلین حوزه و مبلغین
اصلاح وزارت فرهنگ آن زمان که متولی مدارس و دانشگاهها بود
اصلاح قوانین دادگاهها مطابق قوانین اسلام
تربیت فقها برای قضاوت
حمایت از ملی شدن نفت به نفع ملت ایران
حمایت از ملت مظلوم فلسطین
مخالفت با انگلیس و آمریکا و روس، بعنوان دشمنان ملت ایران
بخشی از دیدگاههای شاخص جمعیت فدائیان اسلام است.
باشد که ما هم بتوانیم در راه آرمان و عقیده اسلامی اقدامی خالصانه و مومنانه بکنیم و ادامه دهنده راه سلف صالح خود باشیم.
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
#ما_نهج_البلاغه_میخوانیم
#نسأل_الله_منازل_الشهداء
@daghdaghemand
🔰 نظر مراجع تقلید درباره شهادت به ولایت در اذان و اقامه چیست؟
🔸 شهادت به ولایت و امامت حضرت امیرالمؤمنین علیبنابیطالب (علیهالسلام) در اذان و اقامه نماز، در زبان فقهای گرانقدر به شهادت ثالثه مشهور است و پس از اقرار به یگانگی خداوند متعال و رسالت نبی مکرم اسلام با عبارات مختلفی همچون «أشهَدُ أَنّ عَلیاً ولی الله»، «أشهَدُ أَنّ عَلیاً اَمیرالمؤمنین حقاً» و «أشهَدُ أَنّ عَلیاً حُجَّةُ الله» صورت میگیرد.
🔸 جدای از اینکه پیشینه اقرار به شهادت ثالثه در اذان و اقامه نماز خود موضوعی تاریخی بوده که در برخی از کتب تاریخی منعکس شده است، نزد فقهای عظام بحثی فقهی به شمار میآمده، از این رو احکام آن در کتب فقهی این بزرگان آمده است. بزرگان تشیع براین باورند که شهادت ثالثه در اصلِ تشریع اذان نبوده است، اما به لحاظ حکم فقهی آن اختلاف نظر وجود دارد.
🔸 برخی گفتنِ آن را جایز ندانستهاند، همانند شیخ صدوق و شیخ طوسی در برخی از کتب خود؛ برخی گفتن آن را بدون قصد جزئیت جایز میدانند، همانند بسیاری از فقهای معاصر؛ در برخی از موارد نیز امری مطلوب خواندهاند و گفتن آن را به قصد استحباب مطلق جایز میدانند، بلکه آن را در مواردی و با وجود شرایطی از آن جهت که از شعائر ایمان و نماد تشیع است، واجب میدانند. تعدادی نیز مدعی آن هستند که شهادت ثالثه از اجزاء مستحب اذان و اقامه است، همانند مرحوم مجلسی در کتاب بحار الانوار.
🔻 نظر مراجع تقلید معاصر:
▫️- حضرت امام خمینی (ره): «اَشْهَدُ انَّ عَلِیاً وَلِی اللّٰهِ» جزء اذان و اقامه نیست ولى خوب است بعد از «اَشْهَدُ انَّ مُحَمَّداً رَسُولُ اللّٰهِ» به قصد قربت گفته شود.
▫️- حضرت آیتالله خامنهای: گفتن «اَشْهَدُ اَنَّ عَلِیّاً وَلیُّ اللهِ» به عنوان شعار تشیّع خوب و مهم است ولی جزء اذان و اقامه نیست و باید به قصد قربت مطلقه گفته شود.
▫️- حضرت آیتالله سیستانی: «أَشْهَدُ أنَّ عَلِیاً وَلى الله» جزء اذان و اقامه نیست، ولى خوب است بعد از «أَشْهَدُ أنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ الله» به قصد قربت گفته شود.
▫️- حضرت آیتالله مکارم شیرازی: «اَشْهَدُ أَنَّ عَلِیاً وَلِىُّ اللّٰهِ» (یعنى گواهى مىدهم که على ولىّ خدا بر همهی خلق است) جزء اذان و اقامه نیست، ولى خوب است بعد از «اَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ اللّٰهِ» به قصد تبرّک گفته شود، لکن به صورتى که معلوم شود جزء آن نیست.
▫️- حضرت آیتالله شبیری زنجانی: سزاوار است پس از «أشهد أنّ محمداً رسول الله» به قصد تبرّک و تیمّن، شهادت به ولایت و امامت بلافصل حضرت امیرالمؤمنین و سایر معصومین (علیهم السلام) به نحوى که جزو اذان و اقامه محسوب نگردد، ذکر شود. و بىتردید اگر در شرایطى ترک این شهادت موجب تضعیف ولایت و تشیع گردد، ذکر آن لازم است.
▫️- حضرت آیتالله وحید خراسانی: «اشهد انّ علیا ولیّ اللّه» جزء اذان و اقامه نیست، ولى چون ولایت آن حضرت مکمّل دین است، شهادت به آن در هر حال و از جمله بعد از «اشهد انّ محمّدا رسول اللّه» از أفضل قربات است.
▫️- حضرت آیتالله سبحانی: «اَشْهَدُ انَّ عَلِیاً وَلِی اللّٰهِ» جزو اذان و اقامه نیست ولى خوب است بعد از أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ اللّهِ ، به قصد قربت مطلقه و زینت اذان و اقامه گفته شود.
▫️- مرحوم حضرت آیتالله خوئی: «اَشْهَدُ انَّ عَلِیاً وَلِی اللّٰهِ» جزء اذان و اقامه نیست، ولى خوب است بعد از "أشهد أن محمداً رسول الله" به قصد قربت گفته شود.
▫️- مرحوم حضرت آیتالله بهجت: بعید نیست مستحب بودن اقرار به ولایت امیر المؤمنین على بن ابى طالب - علیه السّلام - در اذان، در صورتى که به نیت مطلوب بودن گفته شود.
▫️- مرحوم حضرت آیتالله فاضل لنکرانی: جزو اذان و اقامه نیست ولى خوب است بعد از اشْهَدُ انَّ مُحَمَّداً رسُولُ اللّٰهِ به قصد قربت گفته شود.
▫️- مرحوم حضرت آیتالله میرزا جواد تبریزی: شهادت بر ولایت على علیه السلام و اولاد طاهرینش جزء اذان و اقامه نیست، لکن شعار شیعه شده است، در اذانى که در مجامع عمومى گفته مىشود نباید شهادت بر ولایت ترک شود، اما در حال فرادى و مثل آن، ترک کردن مانعى ندارد، و الله العالم.
▫️ - مرحوم حضرت آیتالله صافی گلپایگانی: «أَشْهَدُ أَنَّ عَلِیاً وَلِى الله» جزو اذان و اقامه نیست، ولى خوب است بعد از «أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسوُلُ الله»، به قصد قربت گفته شود.
💻 @Khamenei_ir
💫🍃✨✨✨❀﷽❀
🍃🌼
💥نهج البلاغه سرچشمه معرفت✨
💎 نهجالبلاغه به عنوان یک اثر جاودان، درسنامه زندگی فردی و اجتماعی، فرهنگی، مدیریتی، تربیتی و منبعی برای سیر و سلوک معنوی است. در خصوص عظمت و بزرگی، ویژگیها و اعجازهای زیبای نهجالبلاغه، علما، دانشمندان و ادیبان بسیاری سخن گفتهاند.
❇️ نهجالبلاغه، به جای اینکه مورد توجه مسلمانان و خصوصاً شیعیان واقع شود، میبینیم در طول تاریخ هزار سالهای که تا به امروز بر نهجالبلاغه گذشته است به صورت فراوان مورد توجه افراد و شخصیتهایی واقع شده که فرا مذهبی و فرا دینی هستند و پشت دیوارهای مذهب و دین قرار دارند؛ یعنی آنانی که به ولایت آن حضرت نیز قایل نیستند به نهجالبلاغه به عنوان فکر انسانی به صورت عمیق توجه کرده و به شرح آن پرداختهاند.
👌نگاه و توجه آنها به نهجالبلاغه به عنوان یک کتاب دینی و نیز به عنوان دستوری اسلامی و شیعی نبوده، بلکه نگاهشان به نهجالبلاغه به عنوان دستور و قانونی انسانی است که نه تنها سعادت مذهبی، بلکه سعادت انسانیت و بشریت را تأمین میکند. و در حقیقت قانونی است که ملتزم بودن به آن هدایت و نجات بشریت را به همراه دارد؛
💥اینک ببینیددیدگاه اندیشمند،محقق فیلسوف وشرق شناس معروف فرانسوی. ⤵️⤵️
◀️پروفسور هانری کُربن، محقق، فیلسوف و شرق شناس معروف فرانسوی، درباره جایگاه و اهمیت نهج البلاغه چنین میگوید: «بعد از قرآن و احادیث پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله نهج البلاغه در درجه اول اهمیت قرار دارد. باید گفت به طور کلّی این تنها به قلمرو حیات مذهبی تشیّع محدود نیست؛ بلکه تفکّر فلسفی شیعه نیز به آن وابسته است و از آن مایه میگیرد. از این رو، باید نهج البلاغه را از مهمترین سرچشمههایی به شمار آورد که متفکران شیعه پیوسته از آن سیراب گشتهاند.»⛱
#پ_ن؛روزی "ده دقیقه" نهج البلاغه بخوانیم تا نظاره گر تلالو حکمت های حکیمانه امیرالمومنین(علیه السلام ) بر فراز آسمان نهج البلاغه باشیم.💕
💻سایت:خبرگزاري بين المللي قرآن
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🆔@nahjolbalagheiha
🆔 @daghdaghemand
نمازی بسیار پر فضیلت
و بسیار ارزشمند
از دست ندهید و به جا آورید
#نماز_یکشنبه_ماه_ذیقعده
@daghdaghemand
#بهترين_راه_آرامش
#نهج_البلاغه
💥أَغْضِ عَلَى الْقَذَى وَ الاَْلَمِ تَرْضَ أَبَداً
🌎«چشم خود را بر خاشاك و رنج ها فرو بند تا هميشه راضى باشى»
🖊اشاره به اين كه زندگى انسان در اين جهان به هر حال آميخته با ناراحتى هايى است و شايد هيچ كس را نتوان پيدا كرد كه از چيزى ناراحت نباشد; گاه مشكلاتى براى خود مى بيند و گاه براى فرزندان و بستگان، يا دوستان، يا همشهريان، يا هموطنان و امثال آن و اگر انسان تاب تحمل هيچ مشكلى را نداشته باشد و در برابر هر مشكلى بى تابى و جزع و فزع كند، هرگز رضايت خاطر و آرامش روح پيدا نخواهد كرد، بنابراين انسان بايد صبور و شكيبا و داراى تحمل باشد تا بتواند آرامش خود را در زندگى حفظ كند
📘#حکمت_213
@nahjol_balagheh
ای خدا، من باید از نظر علم از همه برتر باشم، تا مبادا که دشمنان مرا از این راه طعنه زنند.
باید به آن سنگدلانی که علم را بهانه کرده و به دیگران فخر میفروشند، ثابت کنم که خاک پای من هم نخواهند شد.
باید همه آن تیره دلان مغرور و متکبر را به زانو در آورم، آنگاه خود خاضع ترین و افتاده ترین مرد روی زمین باشم.
_ شهید چمران
۳۱ خرداد سالروز شهادت شهید مصطفی چمران
♦️@daghdaghemand
6.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 آقا مصطفی
سکانسی از فیلم چ به مناسبت سالگرد شهادت دکتر چمران
@daghdaghemand
پیام امام خمینی به مناسبت شهادت دکتر مصطفی چمران در تاریخ ۱ تیر ۱۳۶۰ :
بسم اللَّه الرحمن الرحیم
إنا للَّه و إنا إلیه راجعون
شهادت انسان ساز سردار پر افتخار اسلام و مجاهد بیدار و متعهد راه تعالی و پیوستن به ملأ اعلی، دکتر مصطفی چمران را به پیشگاه ولی عصر- ارواحنا فداه- تسلیت و تبریک عرض می کنم. تسلیت از آن رو که ملت شهیدپرور ما سربازی را از دست داد که در جبهه های نبرد با باطل، چه در لبنان و چه در ایران حماسه می آفرید و سرلوحه مرام او اسلام عزیز و پیروزی حق بر باطل بود. او جنگجویی پرهیزکار و معلمی متعهد بود که کشور اسلامی ما به او و امثال او احتیاج مبرم داشت. و تبریک از آن رو که اسلام بزرگ چنین فرزندانی تقدیم ملتها و توده های مستضعف می کند و سردارانی همچون او در دامن تربیت خود پرورش می دهد. مگر چنین نیست که زندگی عقیده و جهاد در راه آن است.
چمران عزیز با عقیده پاک خالص غیر وابسته به دستجات و گروه های سیاسی و عقیده به هدف بزرگ الهی، جهاد را در راه آن از آغاز زندگی شروع و با آن ختم کرد. او در حیات با نور معرفت و پیوستگی به خدا قدم نهاد و در راه آن به جهاد برخاست و جان خود را نثار کرد. او با سرافرازی زیست و با سرافرازی شهید شد و به حق رسید.
هنر آن است که بی هیاهوهای سیاسی و خودنمایی های شیطانی برای خدا به جهاد برخیزد و خود را فدای هدف کند نه هوی، و این هنر مردان خداست. او در پیشگاه خدای بزرگ با آبرو رفت. روانش شاد و یادش بخیر. و اما، ما می توانیم چنین هنری داشته باشیم؟ با خداست که دستمان را بگیرد و از ظلمات جهالت و نفسانیت برهاند. من این ضایعه را به ملت شریف ایران و لبنان، بلکه به ملتهای مسلمان و قوای مسلح و رزمندگان در راه حق و به خاندان این مجاهد عزیز تسلیت عرض می کنم و از خداوند تعالی رحمت برای او و صبر و اجر برای بازماندگان محترمش خواهانم.
روح اللَّه الموسوی الخمینی
(منبع: صحیفه امام، ج۱۴، ص: ۴۷۸)
@daghdaghemand
#معرفی_کتاب
«مرد رؤیاها» داستانی است از زندگی شهید چمران در آمریکا، لبنان و مصر که تا پیش از این کمتر درباره آن گفته شده بود. شجاعی در این فیلم نامه می کوشد در فضایی میان یک اثر اکشن و یک ملودرام عاشقانه از زندگی یک مجاهد قلم بزند. بنابراین در ابتدا یک ساختار واقعی و رئال از شخصیت دکتر چمران ارایه می کند. فردی که در عین عمل گرایی، فعالیت بر اساس اصول و شیوه های مبارزه سیاسی و نظامی و چریکی، عاشق پیشه نیز هست و روابط عاطفی زندگی را نیز فراموش نمی کند.
«مرد رویا ها» شهید چمرانی را معرفی می کند که به شدت معتدل است و این اعتدال یعنی رعایت همه جوانب و ظواهر زندگی فردی و اجتماعی، توأم با هم. مبارزه و گسیختن از دنیا در عین وابستگی های عاطفی و زمینی.
این کتاب با روایت پرکشش و کمتر شنیده شده از آشنایی شهید چمران با همسرش در آمریکا آغاز می شود و در ادامه به ماجرای اعتراض شهید چمران و برخی هم فکرانش در آمریکا به جنایات ساواک و زندان های رژیم پهلوی می پردازد.
تحصن چمران در معبد مجاور با سازمان ملل و نیز اعتراض وی و دوستانش در مقابل سفارت ایران در آمریکا، ماجرای ورود جسورانه آن ها به سفارت، ماجرای ساماندهی راهپیمایی پنجاه مایلی جوانان ایرانی در آمریکا در اعتراض به شاه و واکنش آمریکایی ها به آن و چگونگی تلاش چمران برای لغو اعطای مدرک دکترای افتخاری به شاه در آمریکا از بخش های تاریخی متن این فیلم نامه است که پیش از این کمتر در مورد آن سخنی به میان آورده شده بود.
دیگر بخش «مرد رویاها» به ماجرای حضور چمران در مصر و نحوه آشنایی با امام موسی صدر ...
#شهید_چمران
#سالروز_آسمانی_شدن_دکتر_چمران