👇
@daneshvadanestan
🔴 ایران و تغییر ساختار سنی
#مقاطعی_دیگر_با_دهه_شصتی_ها
اگرچه #مسوولان_دولتی معتقدند ورود دهه شصتیها به بازار کار باعث افزایش افراد جویای کار و ایجاد چالشهایی در اشتغالزایی شده است، اما بررسیها نشان میدهد این آخرین ایستگاه چالشآفرین این گروه نبوده و گلوگاه بعدی دهه شصتیها، سن بازنشستگی خواهد بود. یک پژوهش، با بررسی وضعیت سنی در ایران، چالشهای سالمندی ایران را در ۳۰ سال آینده بررسی کرده است؛ روندی که میتواند در هزینههای بهداشت، بازار کار، درآمدهای مالیاتی و هزینههای بودجه اثرگذار باشد.
یک پژوهش با تاکید بر این موضوع که پنجره فرصت جمعیتی تا ۳۰ سال آینده باز خواهد بود، اثرات اقتصادی انتقال جمعیتی و رشدجمعیت سالمند بر «اشتغال»، «کاهش درآمدهای مالیاتی»، «هزینههای سلامت» و «سهم انتقالات عمومی در بودجه» را بررسی کرده است. این پژوهش تاکید میکند که باید از فرصتهای لازم برای بهرهگیری از سود جمعیت در دوره جاری استفاده کرد و شرایط لازم را نیز برای اصلاحات صندوقهای بازنشستگی مهیا کرد.
سازمان برنامه و بودجه کشور در یک گزارش به بررسی شرایط پنجره فرصت جمعیتی ایران پرداخته است. عنوان این گزارش «ایران تا ۳۰ سال آینده در شرایط پنجره فرصت جمعیتی خواهد بود» و در مقدمه این گزارش، آمار جمعیتی کشور بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ منتشر شده است. بر این اساس، بیش از ۶ درصد از جمعیت در سن بیشتر از ۶۵ سال (سن سالخوردگی) و ۱۷ درصد از جمعیت در سن بیشتر از ۵۰ سال قرار دارد. پیشبینیهایسازمان ملل حاکی از آن است که جمعیت سالمندان (۶۵ سال و بیشتر) تا سال ۲۰۵۰ به بیش از ۲۰ درصد و جمعیت ۵۰ ساله و بیشتر به بالای ۴۰ درصد خواهد رسید.
چشمانداز جمعیت جهان نشان میدهد که نسبت جمعیت سالخورده جهان از حدود ۸ درصد در سال ۲۰۱۵ به بیش از ۲۰ درصد در سال ۲۰۵۰ افزایش خواهد یافت. در نتیجه این تغییرات نشان از تحولات شگرفی در ساختار سنی جمعیت کشورهای مختلف جهان دارد که فرآیندها، علل و پیامدهای آن در متن انتقال جمعیتی و تغییرات توزیع سنی متاثر از آن قابل طرح هستند. محققان حوزه جمعیتشناسی بر این عقیدهاند که سالمندی جمعیت پدیدهای اجتنابناپذیر، دائمی و جهانشمول است که در حالحاضر تمام کشورهای صنعتی و برخی از کشورهای جهانسوم با آن دست به گریبان هستند و بهزودی سایر کشورها نیز از آن متاثر خواهند شد.
این گزارش معتقد است که تغییرات ساختار سنی جمعیت پیامدهایی در سطح خرد و کلان به دنبال دارد و در صورت عدم مدیریت صحیح میتواند به تضعیف کیفیت زندگی در سنین مختلف و فشار مالی بر سیستم بازنشستگی و دولتها بینجامد. تغییرات ساختار سنی جمعیت به سمت سالخوردگی علاوه بر کاهش عرضه نیروی کار، تحمیل بار مالی بر حکومتها، به دلیل بالا بودن هزینه بالای سالخوردگان، فشار مضاعفی را نیز بر صندوقهای بازنشستگی تحمیل خواهد کرد که به دلیل ارتباط زیاد دولت با صندوقهای بازنشستگی در ایران هزینه آن به دولت و جامعه بازمیگردد و تجربه نشان داده است که در صورت عدم مدیریت این بخش معضلات زیادی گریبانگیر جامعه و مستمریبگیران خواهد شد.
منبع: دنیای اقتصاد
#حمایت_از_کالای_ایرانی
_____
#دانایی_مقدمه_توانایی! وارد شوید!👇
@daneshvadanestan
👇
@daneshvadanestan
با رشد 3.5 درصدی مشکلات اقتصادی ایران حل نمیشود
#مسعود_نیلی مشاور عالی اقتصادی رئیسجمهوری در گفتوگویی به تحلیل چالشهای اقتصادی سال 1397 پرداخت. او در این زمینه تاکید کرد: بررسی عملکرد بلندمدت اقتصاد ایران نشان میدهد «نوسانات درآمدهای نفتی»، توضیحدهنده نوسانات رشد اقتصادی و «سرمایهگذاری»، توضیحدهنده متوسط رشد اقتصادی کشور بوده است.
بررسیها نشان میدهد که بین سالهای 93 تا 96، ظرفیت تولید بخش خودرو، فولاد و نفت به سطوح قبلی بازگشته است. البته در بخش پتروشیمی و مسکن و ساختمان هنوز ظرفیت خالی وجود دارد. به طور معمول بخش کشاورزی و خدمات نیز رشدی تحت تاثیر فعالیتهای عادی خود ایجاد خواهند کرد.
به بیان دیگر، ما طی چند سال اخیر یک سطح یا یک پله بالا آمدهایم، اما این با حالتی که یک روند رشد متوالی را طی میکنیم، تفاوت دارد و تفاوت اصلی در استمرار رشد است.
واقعیت این است که رشدی در حد 3.5 درصد، نه دستاورد بزرگی است و نه رکود محسوب میشود. این رشد مساله اقتصاد ما را حل نمیکند، این رشد سنتی اقتصاد ایران است و سیاستگذار در تحقق آن دخالت کمی دارد.
در حال حاضر رقم نقدینگی حدود 1500 هزار میلیارد تومان است که حدود 1300 هزار میلیارد تومان (88 درصد کل نقدینگی)، سپردههای بانکی است. این سپردهها، به دلیل نرخهای بالای بانکی، بازده حقیقی پنج تا هشت درصد برای سپردهگذاران به همراه دارد.
این از نظر سطح رفاه و تقاضایی که ایجاد میکند، مانند آن است که تولید ناخالص داخلی شما حدوداً سالی شش تا هشت درصد رشد میکند. در حالی که واقعاً اینطور نیست و در حقیقت، اتفاقی که میافتد این است که این دقیقاً مصرف از محل رفاه سالهای نزدیک آینده است.
#توسعه_و_اقتصاد
https://goo.gl/nkn3yR
#حمایت_از_کالای_ایرانی
__________
#دانایی_مقدمه_توانایی! وارد شوید!👇
@daneshvadanestan
👇
@daneshvadanestan
#مجاهدین_خلق:
اسلام ما اسلام ملک فیصل نیست / روحانیت مبارز و در راس آن امام خمینی را تنها نخواهیم گذاشت / تا آخرین قطره خون در کنار شما خواهیم بود!
8 مهر 1358 مجاهدین خلق ایران شعبه قم طی نامه ای خطاب به حجت الاسلام #سیداحمد_خمینی فرزند امام اعلام کرد : اسلام ما با اسلام ملک فیصل [آل سعود] یکی نیست .
مجاهدین خلق در این بیانیه ادامه دادند : مگر ما وعده نکرده بودیم که پس از شاه نوبت آمریکا است پس چرا در این مدت حتی فهرست پایگاه ها و سرمایه ها و ایادی امپریالیسم آمریکا با با قرار دادهایی که به ما تحمیل کرده است برملا ننموده و وابستگی خود را از آن قطعنامه به تمام و کمال قطع نکرده ایم؟ آیا می توان تضمین نمود که دستگاه های نظامی و امنیتی و اطلاعاتی ما از ایادی آمریکا و ساواک پاک شده است ؟
در بخش دیگری از این نامه آمده است : ما همچنان که بارها گفته ایم باز هم تاکید می کنیم که علیرغم هر گمانی هم که در محضر امام یا اطرافیان به ما برده شده و یا به ما منتسب شود ما هرگز روحانیت مبارز و در صدر همه نیروها حضرت آیت الله العظمی امام خمینی را تنها نخواهیم گذاشت و تا آخرین قطره خون نیز در کنارشان خواهیم بود.
#روزنامه_اطلاعات ، 16 مهر 1358 ، صفحه 9 و #روزنامه_کیهان ، 17 مهر 1358 ، صفحه 3
#پی_نوشت
#ترکی_فیصل ، رئیس سابق سازمان اطلاعات سعودی 19 تیر 1395 در نشست سالیانه شورای ملی مقاومت و سازمان مجاهدین خلق در پاریس طی سخنانی ضمن حمله شدید به جمهوری اسلامی از #منافقین حمایت کرد.
وی خطاب به #مریم_رجوی گفت : « تلاشهای شما برای رهایی ملتتان از سرطان [...] حماسهای افسانهای است که مانند شاهنامه در گذر تاریخ باقی خواهد ماند.»
فیصل پیشبینی کرد که "مبارزه مشروع" گروههای مخالف جمهوری اسلامی دیر یا زود به هدفش برسد و با استقبال از آن چه "جنبشهای مردمی در گوشه و کنار ایران" خواند گفت: "ما به عنوان جهان اسلام از صمیم قلب در کنار شما ایستادهایم".
http://yon.ir/hFmfn
سخنان آن روزهای #مجاهدین_خلق در مذمت مقابله با سخنان و نظرات مخالفین و نامیدن این شیوه با نام #اسلام_سعودی و نقد آن امروز به جلسات مستمر با سران آل سعود رسیده است و این خود نفاق یک جریان را به وضوح نشان می دهد.
شاید در روزها و ماه های ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی این نفاق برای گروهی عیان و واضح نبود ولی گذر زمان همه چیز را نشان داد و یکی از فواید مرور #مطبوعات_قدیمی همین است.
🔴 ما را در پیامرسان های ایرانی #سروش و #ایتا همراهی نمایید!👇
_
#دانایی_مقدمه_توانایی!
نشانی ما را در #پیامرسان_های_داخلی
پیامرسان #سروش 👇
http://sapp.ir/daneshvadanestan
پیامرسان #ایتا 👇
eitaa.com/daneshvadanestan
👇
@daneshvadanestan
#شبهه_در_انتخاب_خبرگان
نظر #آیت_الله_آذری_قمی درباره انتخاب #رهبر_جدید و پاسخ ایشان به چند سوال و شبهه!
#روزنامه_رسالت 16 خرداد 1368 ، صفحه ۱ : آیت الله آذری قمی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و عضو شورای بازنگری قانون اساسی طی مصاحبه ای در پاسخ به این سوال که برخی ممکن است مطرح کنند که چون #آیت_الله_منتظری منتخب #مجلس_خبرگان است بایستی خبرگان اول استعفای او را بپذیرند و سپس با انتخاب رهبر جدید مبادرت ورزند ، در حالی که معلوم نیست چنین مقدمه ای رعایت شده باشد گفت : خوشبختانه در اولین نشست خبرگان مسئله استعفای آیت الله منتظری مطرح شد و همگی به اتفاق استعفای ایشان را پذیرفتند و این مسئله اول طرح و تصویب گردید و سپس نسبت به انتخاب رهبر جدید تصمیم گرفته و این به خاطر این بود که این شبهه هم وجود نداشته باشد.
❇️ آیت الله آذری قمی در پاسخ به این سوال که با توجه به این که قانون اساسی #مرجعیت را شرط رهبری می داند و هنوز رفراندومی صورت نگرفته است تا تغییر قانون اساسی در این باره به رسمیت شناخته شود پس این انتخاب چگونه توجیه می شود گفت : اولا با بودن بند اول اصل 109 این شبهه وارد نیست گرچه در اصل 107 سخن از مرجع بالفعل است ولی در اصل 109 سخن از کل شرایط رهبری است و عدم ذکر مرجعیت بالفعل دلیل بر شرط نبودن آن در رهبری است و ظهور بند یک آن حاکم بر ظهور اصل 107 است.
❇️ وی افزود : آیت الله خامنه ای با احراز خبرگان و نظر حضرت امام تغمده الله بغفرانه صلاحیت افتا و تقوی لازم را دارد و لذا مشمول بند یک اصل مذکور است گرچه مرجعیت بالفعل را دارا نباشد. بر فرض هم انتخاب ایشان خلاف ظاهر #قانون_اساسی باشد آیا روح قانون اساسی اجازه می دهد نظام مقدس جمهوری اسلامی را ما بدون #رهبر بگذاریم؟آیا عقل و ملت شهید پرور که بزرگترین پشتوانه قانون اساسی است چنین اجازه ای را به ما می دهد که انقلاب اسلامی را بدون سرپرست رها کنیم و از همه مهم تر زعیم و موسس نهضت مقدس اسلامیمان صلاحیت رهبری جدید را طبق نقل معتبر که برای خبرگان حجیت دارد تائید فرموده است. همین برای خبرگان و امت شهید پرور عقلا و شرعا و عرفا واجب الاطاعه می باشد.
❇️ از آیت الله آذری سوال شد شما به عنوان کسی که مسائل مربوط به ولایت فقیه و #ولایت_مطلقه_فقیه را طی مقالات مفصلی تبیین فرموده اید آیا آیت الله خامنه ای با این انتخاب ولایت مطلقه خواهند داشت ؟ وی در پاسخ گفت : به نظر من هر کسی که از طرف خبرگان به این عنوان منصوب شده است ولی امر مسلمین است و اطاعت او واجب است اگر چه حتی #فقیه نباشد. خوشبختانه آیت الله خامنه ای این شرایط را دارد به نظر من ایشان قدرت استنباط احکام اسلامی را دارند و مجتهد هستند.
rouzshomar.ir
#حمایت_از_کالای_ایرانی
__________
#دانایی_مقدمه_توانایی! وارد شوید!👇
@daneshvadanestan
👇
@daneshvadanestan
#انحطاط_شیرین
#سرهنگ_پیاده_ترامپ
#علی_علیزاده، تحلیلگر پیشین بی.بی.سی نوشت:
درست دوهفته بعد از انتصاب جنگ طلب ترین شخصیت آمریکا یعنی جان بولتون، درست دو هفته بعد از سفر بنسلمان به واشنگتن و عربدهکشی ایرانهراسانه او و ترامپ، درست در زمانی که تمام دشمنان تاریخی مردم ایران بسیج و متحد شدهاند، شیرین عبادی، برنده «جایزه نوبل صلح» جاده باز کن جنگ میشود و بدتر از آن، در راه ویرانی ایران و اقتصاد و رزق و روزی هشتاد میلیون ایرانی قدم برمیدارد
عبادی در مصاحبه با یکی از خبرنگاران بدنام نومحافظهکار و نزدیک به اسراییل بلومبرگ گفته کارش با اصلاحات تمام شده و خواهان «رژیم چنج» یا تغییر نظام از طریق تحریم بیشتر، لغو قراردادهای تجاری اروپا و ورشکسته کردن اقتصاد ایران است
عبادی دیگر چیزی جز سرهنگ ارتش ترامپ و بنسلمان نیست. در هر فرهنگ دیگری، حتی در همان غرب لیبرال، نام این کار چیزی جز «خیانت» به ملت خود نیست.
بر عبادی حرجی نیست. او ساخته و پرداخته جایزههای غرب است که کارکردشان تولید رهبران پوشالی ومصنوعی جنبشهای دروغین و تزریقی و وارداتی است
اما اصلاح طلبان «حق» ندارند ساکت بمانند. همان اصلاح طلبانی که بیست سال از عبادی به عنوان یک متحد بهره بردهاند. و به ویژه آن گروه از اصلاحطلبانی که تنها ده ماه پیش هنوز با عبادی لابی میکردند به امید اینکه در انتخابات شرکت و از روحانی حمایت کند
خانمها و آقایان اصلاحطلب! به سرنوشت شیرین عبادی خوب نگاه کنید. این وضعیت محصول بیست سال خط کشی نکردن شما با نیروهای وابسته است. این وضعیت محصول بیست سال تساهل و تسامح شما در عرصه سیاست عملی است.
https://www.bloomberg.com/view/articles/2018-04-05/shirin-ebadi-is-done-trying-to-reform-iran-she-wants-regime-change?utm_campaign=digest&utm_medium=email&utm_source=nuzzel
🔴 ما را در پیامرسان های ایرانی #سروش و #ایتا همراهی نمایید!👇
_
#دانایی_مقدمه_توانایی!
نشانی ما را در #پیامرسان_های_داخلی
پیامرسان #سروش 👇
http://sapp.ir/daneshvadanestan
پیامرسان #ایتا 👇
eitaa.com/daneshvadanestan
👇
T.me/daneshvadanestan
#مناطق_آزاد_و_سورچرانی_آقازادهها
هشت منطقه آزاد و ١٢ منطقه ویژه اقتصادی جدید تأسیس میشوند؛ این خبری بود که مرتضی بانک، دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، به ایسنا داد تا مشخص شود نهتنها نمایندگان مجلس و دولت توجهی به سرنوشت و وضعیت مناطق آزاد و ویژه فعلی ندارند، بلکه علاقهای به تجدیدنظر در اقدامات گذشته با درسگرفتن از تجربیات پیشین نیز نشان نمیدهند. در شرایطی که به گفته کمال اطهاری مساحت مناطق آزاد فعلی ایران از مساحت مناطق آزاد کشور چین بیشتر است، گویی این میزان از مناطق آزاد اشتهای سیریناپذیر عدهای را فرونمینشاند و به نظر میرسد تأسیس مناطق آزاد، شیرینتر از توسعه و بهنتیجهرساندن مناطق آزاد پیشین است؛ آنهم در شرایطی که مناطق آزاد فعلی نیز بهکلی ماهیت اصلی خود را از دست دادهاند یا بهتر بگوییم، از ابتدا نیز شانسی برای رسیدن به اهداف تعیینشده نداشتهاند. در همین شرایط، مدافعان تأسیس مناطق آزاد با توجیهاتی دمدستی مانند ایجاد اشتغال یا حمایت از صادرات و مذاکره پشت درهای بسته، کار خویش را پیش میبرند.
یکی از مواردی که مدافعان وضعیت فعلی مناطق آزاد از آن بهعنوان سپری در برابر انتقادات استفاده میکنند، اشتغالزایی مناطق آزاد است. این مدافعان معمولا با کلیگویی، تلاش میکنند این مناطق را فرصتی برای اشتغالزایی نشان بدهند. بااینحال، نگاهی به آمار اشتغال ایجادشده در مناطق آزاد، نشان میدهد این مناطق از سال ٧٣ تا ٨٨ حدود ٥٠ هزار شغل ایجاد کردهاند و پس از آن نیز طبق آنچه شورای عالی مناطق آزاد اعلام کرده، در سالهای ٩١ تا ٩٥ به ترتیب ١٣، ١٩، ٢٤، ١٩ و ٢٠ هزار شغل در این مناطق ایجاد شده است؛ اعدادی که بهروشنی نشان میدهند برخلاف تصور عمومی و حتی با اعتماد به اعداد اعلامی شورای عالی مناطق آزاد که یقینا خوشبینانه تهیه میشوند، این مناطق با وجود هزینههای مادی و معنوی عظیم، عملا نقشی در ایجاد اشتغال در کشور ندارند. از آن سو، نگاهی به وضعیت زمینها و ساختوساز در این مناطق، بهخوبی نشان میدهد چگونه سوداگران زمین یکی از برندگان بزرگ بازی مناطق آزاد بودهاند.
زمان که منطقه آزاد ایجاد شود، زمین گران میشود؛ این را دیگر همه میدانند، اما خوشبهحال آنهاست که بدانند کجا و چه زمانی قرار است منطقه آزاد ایجاد شود. همین رانت اطلاعاتی است که تأسیس منطقه آزاد را در نقاط مختلف برای برخی بسیار شیرین میکند و کار را تا آنجا پیش میبرد که به گوش میرسد افرادی پس از خریداری گسترده زمین در برخی نقاط، تلاش میکنند در همان نقاط منطقه آزاد ایجاد کنند. در سوی دیگر این معامله پرسود، بومیانی هستند که جیبشان طاقت تحمل افزایش قیمت مسکن و اجاره آن را ندارد؛ اینجاست که تبعید اجباری ساکنان کمدرآمد بومی این مناطق به حاشیهها رخ میدهد و هر کسی که توان مالی لازم را برای ادامه زندگی در مناطق شهری ندارد، باید جای دیگری را برای ادامه حیات پیدا کند. آنچه بر سر کارمندان اجارهنشین برخی شهرهای ایران پس از تبدیلشدن منطقه زندگیشان به منطقه آزاد آمده، آنچنان آشکار است که دیگر کسی حتی تلاشی برای پنهانکردن آن نمیکند.
ادامه متن در 👇:
https://goo.gl/Hwa4oo
🔴 ما را در پیامرسان های ایرانی #سروش و #ایتا همراهی نمایید!👇
_____
#دانایی_مقدمه_توانایی!
نشانی ما را در #پیامرسان_های_داخلی
پیامرسان #سروش 👇
http://sapp.ir/daneshvadanestan
پیامرسان #ایتا 👇
eitaa.com/daneshvadanestan
👇
@daneshvadanestan
#گوش_ناشنوای_سیاسگزاری_ارز
علی میرزاخانی نوشت:
حکیم ابنسینا جمله معروفی دارد با این مضمون که: «آنکه هیچ نمیداند به رستگاری نزدیکتر است از آنکه چیزی ناتمام میداند». تعمیم این جمله در اقتصاد شاید اینگونه باشد که: «عدم سیاستگذاری به رستگاری نزدیکتر است از سیاستگذاری ناقص و ناتمام».
اواخر بهمنماه که فشار تقاضا باعث شد دلار به مرز ۵۰۰۰ تومان نزدیک شود منطق سیاستگذاری حکم میکرد که تقاضا از بازار ارز به سمت دیگری هدایت شود تا اولا تقاضای سفتهبازانه مهار شود ثانیا جبر بازار، جانشین ابتکار عمل سیاستگذار نشود تا اقتصاد از آسیبهای آن در امان بماند. اتفاقا این سیاستگذاری درست انجام شد اما طبق معمول ناقص و ناتمام.
اکثریت قریب به اتفاق کارشناسان در همان روزها به دولت هشدار دادند که همزمان با افزایش نرخ سود بانکی، دکان ارزانفروشی دلار در کنار بازار ارز را تعطیل کند و سیاست «ثباتآفرینی» را جایگزین اصرار غیرضروری برای کاهش نرخ کند. اما عنایتی به هیچکدام از این دو مکمل نشد و در سیاستی معکوس، حجم عظیمی از دلارپاشی با هدف کاستن از نرخ دلار آغاز شد در حالی که مشکل اصلی، فشار تقاضا در نرخهای پایینتر بود نه در بخش عرضه در نرخ نزدیک به تعادل بازار منهای سفتهبازی.
اکنون که فرصت روزبهروز محدودتر میشود باید سیاستهای تکراری و ناکارآمد برای مدیریت بازار ارز کنار گذاشته شود و با درک صحیح صورت مسأله، نحوه مداخله در بازار ارز تغییر کند. راه درست این بود که تا قبل از پایان سال، ثبات بر بازار ارز در نرخ نزدیک به نقطه تعادل حاکم میشد و این مسأله با توجه به تهدیدات پیشرو به سال جدید پرتاب نمیشد اما شاید هنوز هم دیر نشده باشد.
راه صحیح مداخله، حراج منابع ارزی با قیمتهای پایین نیست و این راه، بارها و بارها آزموده شده و شکست خورده است و راه عقلایی، استفاده از مدل هلندی حراج برای بازار ارز (البته همزمان با سیاستهای مکمل در بخش پولی و تجاری) است که مانع حیفومیل ذخایر کمیاب ارزی میشود. اگر بانک مرکزی در ایام پس از ارائه بسته مهار دلار از این شیوه استفاده میکرد نه تنها مجبور به حجم عظیم دلارپاشی نمیشد بلکه حتی قادر به تجهیز منابع ارزی از دلارهای خانگی در نرخهای پایینتر از ۵۰۰۰ هم بود که این فرصت از دست رفت. اما اگر به جای رؤیاپردازی به واقعیتها توجه شود این امکان در محدودهای دیگر قابل تحقق است.
پ.ن: برخی دوستان میگویند وقتی گوش سیاستگذار به سیاستگذاری صحیح بدهکار نیست تکرار هشدارها ملالانگیز میشود اما سوال مهم این است که خطای مکرر سیاستگذار ملالانگیزتر است یا هشدار نسبت به عواقب این خطاها؟
#حمایت_از_کالای_ایرانی
__________
#دانایی_مقدمه_توانایی! وارد شوید!👇
@daneshvadanestan
👇
@daneshvadanestan
احتمال جهش دوباره نرخ ارز وجود دارد
#تیمور_رحمانی عضو هیات علمی دانشگاه تهران:
🔹اگر بخواهم چشمانداز سال ۱۳۹۷ درباره #تورم را بگویم باید تاکید کنم که اقتصاد ایران باید خیلی خوششانس باشد که نرخ تورم سال ۱۳۹۷ تا ۱۵ درصد باقی بماند وگرنه تورم از این حدود بالا خواهد رفت مگر اینکه دچار بحران یا رکود اقتصادی شود.
🔹به نظر من نرخ ارز همچنان پتانسیل جهش دارد و تنها راهکار دولت این است که کمک کند این نرخ به صورت تدریجی تعدیل شود تا از جهشهای ناگهانی آن جلوگیری کند. وقتی نمیتوان جلوی رشد #نقدینگی را گرفت یا برای روابط بین المللی بانکی، اقدامی کرد که این روابط بهبود یابد، دولت چارهای ندارد جز اینکه اجازه دهد نرخ ارز به صورت پلهای و آرام تعدیل شود، در غیر این صورت باز احتمال جهش ناگهانی آن وجود دارد.
#حمایت_از_کالای_ایرانی
__________
#دانایی_مقدمه_توانایی! وارد شوید!👇
@daneshvadanestan
👇
@daneshvadanestan
درخواست #مسعود_رجوی از #آیت_الله_منتظری در زندان چه بود؟!
#آیت_الله_منتظری : موقعی که در زمان رژیم شاه مدفون در زندان بودیم در شب 4 آبان 1357 رژیم خواست که به زندانیان آوانسی بدهد لذا بندهای زندان را بازگذاشت تا زندانیان بتوانند همدیگر را ببینند . در آن شب مسعود خان (رجوی) و موسی خان ( #موسی_خیابانی ) پیش ما آمدند . مسعود آمد پیش من و موسی رفت پیش آقای #لاهوتی و مدت 2 ساعت با ما حرف زدند .
موسی همان حرف هایی را به آقای لاهوتی گفت که مسعود به من گفت آن ها گفتند : حالا که رژیم شاه دارد به دست آقای خمینی سقوط می کند #خمینی کسی را ندارد که حکومت تشکیل دهد و این تنها ما هستیم که لیاقت تشکیل حکومت داریم شما این مطلب را به آقای خمینی برسانید .
این ها از اول در فکر رسیدن به قدرت بودند لذا جوانان ما را فریب دادند و حتی نگذاشتند که جوانان ما کتاب بخوانند و یا به رادیو – تلویزیون گوش دهند و آن ها را فریب دادند . من آنگونه که از شهادت فرزندم و دیگر عزیزان متاثرم از کشتن این جوانان منحرف شده نیز متاثرم #ولی_چه_باید_کرد این ها در اثر #انحراف ، رو در روی انقلاب ایستاده اند . #حضرت_علی دلش خون بود از این که عده ای مسلمان #تروریست شدند و رو در روی او ایستاده اند و سرانجام او را نیز شهید کردند .
خداوند در قرآن می فرماید : ای پیامبر با کفار و #منافقین جهاد کن و #با_خشونت_با_آن_ها_رفتار_کن
منبع : روزنامه #کیهان ، 22 شهریور 1360 ، صفحه 16
#حمایت_از_کالای_ایرانی
__________
#دانایی_مقدمه_توانایی! وارد شوید!👇
@daneshvadanestan
👇
T.me/daneshvadanestan
🔴 #این_اقتصاد_زلزله_میخواهد
كليد اصلي #رشد_اقتصاد یک کشور
1⃣ اقتصاد کشور لهستان پس از ۴۵سال تحت سلطه کمونیسم، تقریبا فروپاشیده بود و تورم آن به ۶۴۵درصد رسیده و خیلی از شرکت ها و کارخانجات دولتی بسیار بی بازده و از نظر تکنولوژی روز، عقب مانده و زیان ده بودند.
2⃣ طرح موسوم به Balcerowicz که در لهستان دهه ۹۰میلادی، پس از فروپاشی بلوک شرق، که لهستان نیز بخشی از آن بود، به اجرا درآمد، طرحی بسیار جسورانه بود که توسط وزیر اقتصاد لهستان، «لچک بالچروویتس» طرح ریزی و اجرا شد.
3⃣ از بندهای مهم این طرح بسیار جسورانه اقتصادی، که اقتصاد ایران نیز نیاز مبرم به آن دارد، تعدیل گسترده کارکنان شرکت ها و ادارات دولتی و توقف افزایش سالیانه حقوق و دستمزدها بود. البته برای جلوگیری از تبعات گسترده اجتماعی چنین طرحی، مقرر شد کارگران و کارکنان شرکت ها و اغلب ادارات دولتی، با دریافت پایه حقوق حداقلی، خانه نشین شوند و مادامی که برای خود شغلی در چرخه تولید پیدا نکرده اند، مقرری محدودی از دولت دریافت کنند.
در واقع دولت با پذیرش ریسک، نگاه اشتغال زایی به شغل های غیرضروری دولتی را با تعدیل گسترده نیروی کار حذف کرد و دولت را بسیار کوچک و در عین حال کارآمد کرد. افراد زیادی که بیکار شده بودند، اما مستمری از دولت دریافت می کردند، به تدریج جذب شغل های مولد در بخش خصوصی شدند و دولت نیز مستمری آن ها را قطع می کرد.
4⃣ دولت همچنان مصمم بود علاوه بر کاهش تعداد کارکنان، هزینه های جاری، شامل حامل های انرژی را در سازمان ها و کارخانه های دولتی که مصرف بالایی داشت، کم کند. به طوری که برخی از ادارات دولتی با یک دهم کارکنان قبلی مجبور به کار بودند.
5⃣ در طی اجرای این طرح ۱/۱۰۰/۰۰۰نفر در ادارات و شرکت های دولتی، شغل های غیرضروری خود را از دست دادند و دولت، تصدی گری خود در اقتصاد را رها کرد.
6⃣ فقط ۳سال بعد از اجرای این طرح ۶۰۰/۰۰۰شرکت خصوصی در لهستان تاسیس شدند و برای ۱/۵۰۰/۰۰۰نفر شغل ایجاد شد و افراد زیادی که تا قبل از آن، در شرکت ها و ادارات دولتی به کارهای غیرمولد و وقت گذرانی مشغول بودند، وارد چرخه واقعی اقتصاد شدند.
7⃣ در نتیجه این طرح، در بین سال های۱۹۸۹ تا۲۰۰۰، اقتصاد لهستان به شکوفایی رسید و بالاترین نرخ رشد اقتصادی در شرق اروپا را از آن خود کرد. هم اکنون اقتصاد لهستان با تولید ناخاص داخلی ۴۷۰میلیارد دلار و سرانه تولیدناخالص ۱۲/۴۰۰دلار، تقریبا ۳برابر اقتصاد ایران تولید سرانه دارد.
8⃣ ایران با داشتن ۴میلیون نفر کارمند و حقوق بگیر بخش دولتی، جزو کشورهای بسیار پرهزینه، از نظر هزینه های جاری است. این در حالی است که کشور ژاپن با ۱۲۷میلیون نفر جمعیت، معادل ۱/۵برابر جمعیت ایران و اقتصاد سوم جهان، فقط ۷۵۳هزارنفر کارمند دارد که یک پنجم کارمندان ایران است. امریکا با ۳۲۳میلیون نفر جمعیت و اقتصاد ۱۸/۵تریلیون دلاری اش، فقط ۲/۷۰۰/۰۰۰کارمند دولتی دارد و جالب این که از این تعداد، ۱/۱۰۰/۰۰۰نفر پلیس هستند.
9⃣ در کنار کوچک کردن دولت، کارآمد کردن آن نیز ضروری است. از میان ۴/۰۰۰/۰۰۰حقوق بگیر دولت، حدود ۹۰۰نفر در سطح وزیر و معاون وزیر و ۱۲۴/۰۰۰نفر مدیران ستادی و استانی و روسای ادارات و ۲۹۶/۰۰۰نفر مدیران عملیاتی و رده های پایین تر می باشند. متاسفانه اغلب مدیران، فاقد دانش زبان خارجی و IT هستند که از ملزومات مدیریتی نوین هستند.
در اغلب کشورهای توسعه یافته، دولتها کوچک، اما بسیار کارآمد هستند و آزمون های موسوم به CSE برای استخدام در دولت برگزار میشود که آزمون بسیار بسیار سختی است و فقط نخبگان جامعه می توانند در آن قبول شوند. بنابراین راه را برای قبیله گرایی و استخدام نورچشمی ها می بندد
#حمایت_از_کالای_ایرانی
🔴 ما را در پیامرسان های ایرانی #سروش و #ایتا همراهی نمایید!👇
_
#دانایی_مقدمه_توانایی!
نشانی ما را در #پیامرسان_های_داخلی
پیامرسان #سروش 👇
http://sapp.ir/daneshvadanestan
پیامرسان #ایتا 👇
eitaa.com/daneshvadanestan