#سوره_مبارکه_التوبه_آیه84
❇️خداوند متعالی در آیه ۸۴ سوره توبه خطاب به پیامبر(صلی الله علیه و آله) میفرماید: «وَلاَ تُصَلِّ عَلَى أَحَدٍ مِّنْهُم مَّاتَ أَبَدًا وَلاَ تَقُمْ عَلَىَ قَبْرِهِ إِنَّهُمْ کَفَرُواْ بِاللّهِ وَرَسُولِهِ وَمَاتُواْ وَهُمْ فَاسِقُونَ؛
و هرگز بر هیچ مردهاى از آنان (منافقان) نماز نگذار و بر سر قبرش نایست چرا که آنان به خدا و پیامبر او کافر شدند و در حال فسق مردند.»
☘این آیه مربوط به شخصیت منافقان است و خداوند به رسولش امر میکند که به سبب نفاق آنان بر جنازههایشان نماز نخواند و بر سر قبر آنان نایستد چرا که این گروه در حال فسق و کفر از دنیا رفتند، اما علما از این آیه برداشتهای دیگری نیز داشتهاند.
243🍃
@dar_mahzare_ghoran
#ادامه...
#سوره_مبارکه_التوبه_آیه84
☘وقتی خداوند میفرماید بر سر قبر منافق نایست مفهوم مخالفی که از آن برداشت میشود این است که ایستادن و زیارت کردن بر سر قبور مؤمنان و علما و صلحا هیچ اشکالی ندارد و دلیلی بر رد نظر وهابیت است که زیارت قبور را دارای اشکال میدانند.
این نگاه که زیارت قبور اشکالی ندارد فقط مختص شیعه نیست بلکه در کتب اهل سنت نیز روایاتی مبنی بر جواز زیارت قبور نقل شده است که میتوان به این احادیث نیز استناد کرد.
از جمله در کتاب صحیح ابن ماجه،ج ۱، ص۱۰ از رسول الله (صلی الله علیه و آله) نقل شده است که: به زیارت قبور بروید چرا که زیارت قبور موجب یادآوری سرای آخرت است و یکی از فلسفههای زیارت قبور نیز همین یادآوری مرگ است.
و یا در صحیح مسلم نقل شده است که پیامبر (صلی الله علیه و آله) به زیارت قبر مادرشان حضرت آمنه رفتند و گریستند و کسانی که اطراف حضرت محمد (صلی الله علیه و آله) نیز بودند گریه کردند.
244🍃
@dar_mahzare_ghoran
#رهبر_معظم_انقلاب:
💠در دهه فجر بر سر در هر خانهای
پرچمِ جمهوری اسلامی بزنید.
هرخانه یک پرچم 🇮🇷
@dar_mahzare_ghoran
#سوره_مبارکه_الاسراء
#آیات_99_الی_103
أَوَلَمْ يَرَوْا أَنَّ اللَّهَ الَّذِي خَلَقَ السَّمَاوَاتِ و َالْأَرْضَ قَادِرٌ عَلَىٰ أَنْ يَخْلُقَ مِثْلَهُمْ و َجَعَلَ لَهُمْ أَجَلًا لَارَيْبَ فِيهِ فَأَبَى الظَّالِمُونَ إِلَّا كُفُورًا ﴿٩٩﴾
آیا ندانستند خدایی که آسمانها و زمین را آفرید، میتواند مانند آنان را [پس از پوسیده شدن] بیافریند؟ برای آنان مدتی معین قرار داده که هیچ تردیدی در آن نیست، ولی [این] ستمکاران جز انکار [قیامت و تکذیب محشور شدن در آن] را نخواستند.
قُلْ لَوْ أَنْتُمْ تَمْلِكُونَ خَزَائِنَ رَحْمَةِ رَبِّي إِذًا لَأَمْسَكْتُمْ خَشْيَةَ الْإِنْفَاقِ ۚ وَ كَانَ الْإِنْسَانُ قَتُورًا ﴿١٠٠﴾
[به این کافران و مغروران به امور مادی دلفریب] بگو: اگر شما مالک خزینههای رحمت پروردگارم [مانند باران، اموال، ارزاق و...] بودید، در آن صورت از ترس [تهی دستی و کم شدنش] از انفاق کردن آن بخل میورزیدید؛ و انسان همواره بسیار بخیل و تنگ نظر است.
وَ لَقَدْ آتَيْنَا مُوسَىٰ تِسْعَ آيَاتٍ بَيِّنَاتٍ ۖ فَاسْأَلْ بَنِي إِسْرَائِيلَ إِذْ جَاءَهُمْ فَقَالَ لَهُ فِرْعَوْنُ إِنِّي لَأَظُنُّكَ يَا مُوسَىٰ مَسْحُورًا ﴿١٠١﴾
و به راستی به موسی آن گاه که نزد بنیاسرائیل آمد، نه معجزه روشن دادیم، بنابراین از [آگاهان] بنی اسرائیل بپرس [که آن معجزه ها چه بود؟] پس فرعون [با دیدن معجزات] به او گفت: ای موسی! بیتردید من تو را جادوشده می پندارم!!
قَالَ لَقَدْ عَلِمْتَ مَا أَنْزَلَ هَٰؤُلَاءِ إِلَّا رَبُّ السَّمَاوَاتِ و َالْأَرْضِ بَصَائِرَ و َإِنِّي لَأَظُنُّكَ يَا فِرْعَوْنُ مَثْبُورًا ﴿١٠٢﴾
موسی گفت: مسلماً تو می دانی این معجزهها را که بصیرت آور هستند، جز پروردگار آسمانها و زمین نازل نکرده است، و ای فرعون! قطعاً من تو را هلاک شده میپندارم.
فَأَرَادَ أَنْ يَسْتَفِزَّهُمْ مِنَ الْأَرْضِ فَأَغْرَقْنَاهُ و َمَنْ مَعَهُ جَمِيعًا ﴿١٠٣﴾
پس [به دنبال این گفتگو] فرعون تصمیم گرفت آنان را از آن سرزمین برانگیزد و بیرون کند، ولی ما او و همه کسانی را که با او بودند، غرق کردیم.
🍃
@dar_mahzare_ghoran
گُزیده ای از #اعمال_ماه_رجب☝️
کم کم ... و باهم ...
برای ماه تطهیر آماده میشویم🌜
@dar_mahzare_ghoran
#اعمال_شباول_ماهرجب:
🌺از رسول خدا (صلی الله علیه و آله) نقل شده است که به هنگام رؤیت هلال ماه رجب، این دعا را مىخواند: «اَللّهُمَّ اَهِلَّهُ عَلَیْنا بِالاْمْنِ وَ الاْیمانِ و َالسَّلامَةِ وَ الاْسْلامِ رَبّى و َرَبُّکَ اللهُ عَزَّوَجَلَّ»؛
(خدایا این ماه را بر ما به امنیت و ایمان و سلامت و دین اسلام نو کن، پروردگار من و پروردگار تو (اى ماه) خداى عزوجل است.)
🌺و همچنین از آن حضرت نقل شده است که وقتى هلال ماه رجب را مىدید، مىفرمود: «اَللّهُمَّ بارِکْ لَنا فى رَجَب وَ شَعْبانَ، وَ بَلِّغْنا شَهْرَ رَمَضانَ، و َاَعِنّا عَلَى الصِّیامِ وَ الْقِیامِ، وَ حِفْظِ اللِّسانِ، و َغَضِّ الْبَصَرِ، و َلاتَجْعَلْ حَظَّنا مِنْهُ الْجُوعَ وَ الْعَطَشَ»؛
(خدایا برکت ده بر ما در ماه رجب و شعبان و ما را به ماه رمضان برسان و کمکمان ده براى گرفتن روزه و شب زندهدارى و نگهدارى زبان و پوشیدن چشم و بهره ما را از آن ماه تنها گرسنگى و تشنگى قرار مده.)
✅ غسل کردن: سیّد بن طاووس مىگوید در کتب «عبادات» روایتى از رسول خدا (صلی الله علیه و آله) یافتم که آن حضرت فرمود: هر کس ماه رجب را درک کند و در اول، وسط و آخر آن، غسل کند همانند روزى که از مادر متولد شده، از گناهان خارج شود (و پاک شود).
✅ زیارت امام حسین(علیه السلام) در این شب فضیلت بسیار دارد.
✅ بعد از نماز مغرب، ۲۰ رکعت نماز بخواند (هر دو رکعت به یک سلام) و در هر رکعت یک بار سوره «حمد» و یک بار سوره «توحید» بخواند، رسول خدا (صلی الله علیه و آله) در پاداش این عمل فرمود: هر کس چنین کند، به خدا سوگند خودش، خانوادهاش، مالش و فرزندانش محفوظ بمانند و از عذاب قبر پناه داده شود... و در قیامت به سرعت از صراط بگذرد.
@dar_mahzare_ghoran
#ادامه...
#اعمال_شباول_ماهرجب:
✅ بعد از نماز عشاء، دو رکعت نماز به جا آورد، در رکعت اول «حمد» و «الم نشرح» را یک مرتبه و سوره «توحید» را سه مرتبه بخواند و در رکعت دوم، سورههاى «حمد»، «الم نشرح»، «توحید» و «معوّذتین» (سورههاى ناس و فلق) را یک بار بخواند و پس از سلام ۳۰ مرتبه بگوید: «لا اله الاّ الله» و ۳۰ مرتبه «صلوات» بفرستد، رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) فرمود: کسى که این عمل را انجام دهد، خداوند گناهانش را مىآمرزد و از گناه پاک مىشود.
✅ ۳۰ رکعت نماز بخواند، (هر دو رکعت به یک سلام) در هر رکعت یک مرتبه «حمد» و یک مرتبه «کافرون» و سه مرتبه «توحید» را بخواند. در روایتى رسول خدا (صلی الله علیه و آله) فرمود: هر مرد و زن مؤمنى چنین کند، خداوند تمام گناهان کوچک و بزرگ وى را مىآمرزد و تا سال بعد، خداوند نامش را در فهرست «نمازگزاران» مىنویسد و از نفاق پاک مىشود.
✅ احیاى شب اول ماه رجب: شیخ طوسى در «مصباح المتهجّد» از امام صادق(علیه السلام) از جدش از امیرمؤمنان على (علیه السلام) نقل کرده است که آن حضرت دوست داشت که در چهار شب از شبهاى سال، فارغ از هر چیز، به عبادت بپردازد: شب اوّل ماه رجب، شب نیمه شعبان، شب عید فطر و شب عید قربان.
در حدیثى دیگر، از امام صادق (علیه السلام) نقل شده است که «تا مىتوانى بر احیاى شبهاى عید فطر، عید قربان و... شب اول رجب مراقبت کن.
✅ خواندن دعایى که از امام جواد (علیه السلام) نقل شده است که فرمود: مستحب است انسان، در شب اول رجب، با این کلمات، دعا کند: «اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُکَ بِاَنَّکَ مَلیکٌ، وَ اَنَّکَ عَلى کُلِّ شَىْء مُقْتَدِرٌ، وَ اَنَّکَ ما تَشآءُ مِنْ أَمْر یَکُونَ اَللّهُمَّ اِنّى اَتَوَجَّهُ اِلَیْکَ بِنَبِیِّکَ مُحَمَّد نَبِىِّ الرَّحْمَةِ، صَلَّى اللهُ عَلَیْهِ و َآلِهِ، یا مُحَمَّدُ یا رَسُولَ اللهِ، اِنّى اَتَوَجَّهُ بِکَ اِلَى اللهِ رَبِّکَ وَ رَبِّى لِیُنْجِحَ بِکَ طَلِبَتى».
@dar_mahzare_ghoran