💠 عاشورا به مثابه یک مکتب - ۸
🔻الگوی معرفت و عشق در داستان عاشورا🔻
▪️امام حسین علیه السّلام حج را نیمه کاره رها کرد و به کربلا آمد. یعنی حجِّ حسینی حجی است که باید در منای عشق حسینی اقامت کرد.
▪️در عرفات فقط یک وقوف کوتاه کافی است، حتی اگر بعد از ظهر روز عرفه، فقط یک لحظه در عرفات حضور پیدا کنید، حجّ شما درست است، البته بدون حضور در عرفات و درک نکردن عرفات حج باطل است. یعنی باید به معرفت رسید. حج یعنی قصد، وقتی قصد کوی دوست کردی، باید اوّل دوست را بشناسی و به معرفت برسی.
▪️ یک وقوف کوتاه در عرفات کافی است؛ یعنی در منزل عقل و بحثهای تئوریک متوقّف نشو، یک عمر هی در جا نزن، هی خودت را مشغول به بحثهای ذهنی نکن و از حرکت باز نمان، از عشق باز نمان.
▪️عرفات برای گذر کردن است، عقل برای عبور کردن است، عقل منزل توقّف نیست. هنر عقل این است که تو را به درِ خانهی محبوب و معشوق میرساند.
▪️عقل دلیل و راهنماست، راه را نشان میدهد، به در خانهی خدا و اولیای خدا میآورد، آنجا جایی نیست که بخواهی خدا و اولیای خدا را با ترازوی عقل خود بکشی، آنجا باید عاشقانه رفتار کنی.
▪️امّا در منا چه؟ در منا باید بیتوته کنی، آنجا سه شب میهمان معشوق هستی، به خانه معشوق آمدهای.
▪️اباعبدالله الحسین علیه السّلام آن حجّ ظاهری که از حقیقت حج تهی شده بود را رها کرده و حجّ حقیقی را برپا کرد. در حجّ اباعبدالله علیه السّلام، هم وقوف در عرفات و معرفت مکتب حسینی ضروری است و هم بیتوته در خانهی عشق اباعبدالله الحسین علیه السّلام.
▪️هر کسی میخواهد از این مکتب درس بیاموزد و بهره بگیرد، باید هر دوی این ابعاد را داشته باشد که متأسفانه غالباً نوعی افراط و تفریط میبینیم.
▪️یا چنان در بحثهای تئوریک و علمی غرق شدهاند و از جنبههای عاطفیِ داستان عاشورا محروم ماندهاند.
▪️یا از آنطرف چنان در نوحه خوانی و سینه زنی و گریه کردن و عشق بازیهای عاطفی غرق شدهاند که از برخورد تحلیلی و درک درست از واقعه عاشورا محروم ماندهاند.
▪️اسلام، جامع هر دوی اینهاست، روزی که پیامبر صلّی الله علیه و آله و سلّم میرفتند، فرمودند:
▫️إِنِّي تَارِكٌ فِيكُمُ الثَّقَلَيْنِ كِتَابَ الله وَ عِتْرَتِی
▪️کتاب الله مظهر معرفت و اهل بیت علیهم السّلام مظهر ولایت و عشق و دلدادگی هستند، این دو مکمّل یکدیگرند.
▪️پیامبر صلّی الله علیه و آله و سلّم نه کتاب را به تنهایی گذاشت، آنطور که اهل سنّت میگویند، و نه اهل بیت علیهم السّلام را به تنهایی مطرح کردند. فرمودند: این دو تفکیک ناپذیرند.
▫️إِنَّهُمَا لَنْ يَفْتَرِقَا حَتَّى يَرِدَا عَلَیَّ الْحَوْضَ
▪️معرفت و عشق تفکیک ناپذیرند و اگر کسی بخواهد از مکتب اباعبدالله علیه السّلام بهرهی وافر ببرد، باید عاشقانه و عارفانه وارد عرصهی درس آموختن از این مکتب بشود.
▪️ائمه علیهم السّلام بر احیای خاطره عاشورا تأکید فراوانی دارند. چقدر بر اهمیت عزاداری اباعبدالله الحسین علیهالسّلام، اشک ریختن در مصائب آن حضرت و برپا داشتن مجالس ذکر ایشان تأکید شده است و چه تعابیر عجیبی در این خصوص در روایات شده است.
▪️این تأکیدات برای شناختن واقعه عاشورا و بهره گیری از آن، برای عارف شدن و عاشق شدن و در یک کلام برای مسلمان و مؤمن حقیقی شدن و برای اختیار کردن الگوی معرفت و عشق در داستان عاشورا و طبق آن الگو، خود را سامان دادن و به آن شکل درآوردن است.
▪️یکی از شروط استطاعت حج آن است که هیچ خطر جدّیِ جانی و یا مالی، انسان را تهدید نکند، والا حج واجب نیست، امّا عجیب آنجاست که در رفتن به زیارت مرقد مطهر اباعبدالله الحسین علیه السّلام روایاتی داریم که کاملاً خلاف این است.
▪️هر چقدر خطر سنگینتر و جدّیتر شده، تأکید ائمه علیهم السّلام بر رفتن به زیارت اباعبدالله علیه السّلام بیشتر شده است، این نشان میدهد حجّ حقیقی کدام است و کعبهی حقیقی کجاست.
▪️هیچ خطری سبب نشد ائمه علیهم السّلام بگویند از زیارت امام حسین علیه السّلام چشمپوشی کنید، بدین خاطر که این مکتب، مکتبی است که حقیقت اسلام در آن آموخته میشود و اهداف اسلام در آن محقّق میشود.
ادامه دارد....
«استاد مهدی طیّب»
#درسهایی_از_مکتب_عاشورا
🍃💔🏴🍃
@Darmahzareghoran
❣الّلهُـمَّـ؏جـِّللِوَلیِّـڪَ الفــَرَج
💫💔🕯🌿💫💔🕯🌿💫
📽 گزارش روز هفتم محرم سال 1442
👤سخنران: حجت السلام #حسینی_قمی
بانوای: کربلایی #علی_اکبر_سماواتی
حاج #مصطفی_سماواتی
💠 #حسینه_آیت_الله_حق_شناس
#بیت_الحسین
⬇️⬇️⬇️
4_5929324110155876412.MP3
28.97M
📽🔻مراسم روز هفتم #محرم سال ۹۹
👤سخنران: حجت السلام #حسینی_قمی
#حسینه_آیت_الله_حق_شناس
#بیت_الحسین
🍃💔🏴🍃
@Darmahzareghoran
❣الّلهُـمَّـ؏جـِّللِوَلیِّـڪَ الفــَرَج
4_5929324110155876414.MP3
21.82M
📽🔻مراسم روز هفتم #محرم سال ۹۹
💔💫روضه
🎤بانوای: حاج #مهدی_سماواتی
#حسینه_آیت_الله_حق_شناس
#بیت_الحسین
🍃💔🏴🍃
@Darmahzareghoran
❣الّلهُـمَّـ؏جـِّللِوَلیِّـڪَ الفــَرَج
🤲🍃🤲🍃🤲🍃
🌿 مراقبۀ عصر جمعه و نسیم رحمت خدا
🔅 از حضرت امام موسی کاظم عليه السّلام روايت شده است:
🔅 خدا را در روز جمعه هزار نسيم رحمت است كه هر بنده را آنچه خواهد از آن رحمتها عطا فرمايد.
🔅 پس هر كه بعد از عصر روز جمعه صد مرتبه سوره قدر (اِنّا اَنْزَلْناهُ) را بخواند حقّ تعالی آن هزار رحمت را مضاعف گرداند و به او عطا فرمايد.
⭐️ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم
إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ ﴿١﴾ وَمَا أَدْرَاکَ مَا لَیْلَةُ الْقَدْرِ ﴿٢﴾ لَیْلَةُ الْقَدْرِ خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ ﴿٣﴾ تَنَزَّلُ الْمَلائِکَةُ وَالرُّوحُ فِیهَا بِإِذْنِ رَبِّهِمْ مِنْ کُلِّ أَمْرٍ ﴿٤﴾ سَلامٌ هِیَ حَتَّى مَطْلَعِ الْفَجْرِ ﴿٥}
منبع: مفاتیحالجنان
#مراقبات_روز_جمعه
🍃💔🏴🍃
@Darmahzareghoran
❣الّلهُـمَّـ؏جـِّللِوَلیِّـڪَ الفــَرَج
4_297669198144866859.mp3
687.6K
#متن_ترجمه 🌴📿#صفحه_255 سوره مبارکه #رعد و #ابراهیم
#سوره_13 و #سوره_14
#جزء_13
🍃💔🏴🍃
@Darmahzareghoran
❣الّلهُـمَّـ؏جـِّللِوَلیِّـڪَ الفــَرَج
4_5915543114881172395.mp3
1.86M
#صوت_ترجمه🌴📿 #صفحه_255 سوره مبارکه #رعد و #ابراهیم
#سوره_13 و #سوره_14
#جزء_13
🍃💔🏴🍃
@Darmahzareghoran
❣الّلهُـمَّـ؏جـِّللِوَلیِّـڪَ الفــَرَج
#متن_تفسیر🌴📿 #صفحه_255 سوره مبارکه #رعد و #ابراهیم
#سوره_13 و #سوره_14
#جزء_13
🍃💔🏴🍃
@Darmahzareghoran
❣الّلهُـمَّـ؏جـِّللِوَلیِّـڪَ الفــَرَج
4_5915543114881172397.mp3
6.58M
#صوت_تفسیر🌴📿 #صفحه_255 سوره مبارکه #رعد و #ابراهیم
#سوره_13 و #سوره_14
#جزء_13
🍃💔🏴🍃
@Darmahzareghoran
❣الّلهُـمَّـ؏جـِّللِوَلیِّـڪَ الفــَرَج
درمحضرقرآن 📖 واهل بیت ع #فقط_به_عشق_علی
💠 اگر حوادث خیر است، گریۀ ما بر امام حسین علیه السّلام برای چیست؟
▪️گریۀ انسانها فرق میکند؛ عوامل مختلفی میتواند منشأ گریه باشد. گریه ظهور و سرریز هیجانات روحی انسان است. در یک مرحله از هیجانات، خنده هم میتواند ظهور کند؛ امّا اگر هیجان خیلی قوی شود، به شکل گریه ظهور میکند؛ لذا اشک شوق هم داریم؛ یعنی بعضی وقتها از شدّت شوق و شادی، اشک از چشم انسان میآید. گریه ظهور اوج عواطف انسانی است.
▫️گریهها متنوّع است و علل و انگیزههای متنوّعی هم میتواند داشته باشد. یک مرتبهاش همین است که عواطف را در انسان رشد میدهد؛ کسی که وقتی مصائب اباعبدالله علیه السّلام را میشنود، محزون میشود و اشک میریزد؛ این ظهور انسانیت، ظهور عواطف انسانی در اوست و بسیار مثبت است. این عواطف، خصوصاً وقتی در راستای ارزشهای الهی قرار میگیرد، بسیار ارزشمند است.
▫️عاطفه از ریشۀ عطف است. عطف یعنی برگردانده شدن و عاطفه یعنی شخصی که خودخواه بود، روی خواستۀ خود را به سمت دیگری برمیگرداند؛ دیگرخواه میشود. پس انسانِ با عاطفه یعنی انسانی که دیگرخواه است؛ منتهی عواطف هم سطوحی دارد:
▪️یک سطح عاطفه، عاطفۀ اوّلیه است که توأم با نوعی خودخواهی است؛ مثل اینکه مادری برای بچّهاش که از دنیا رفته است خیلی گریه میکند؛ امّا برای بچّۀ دیگری با همان سنّ و سال که از دنیا رفته است، چون بچّۀ شخص دیگری است؛ آنقدر متأثّر نمیشود. چرا برای بچّۀ خودش اینقدر متأثّر شد؟ چون بچّۀ «من» بود؛ پس این ولو دیگرخواهی است، امّا قدری آلوده به خودخواهی هم هست.
▪️سطح بالاتر عواطف، عواطف ثانویه است که منیّت و خودخواهی در آن نیست؛ دیگرخواهی صرف است که ناظر بر ارزشهاست؛ چون انسان صادقی است، چون شخص پاکی است، چون فرد خیلی شریفی است، دوستش دارم؛ ولو اینکه این فرد صدها سال قبل زندگی میکرده؛ در کشور من و هموطن من هم نبوده؛ در سرزمین دیگری زندگی میکرده؛ اما به دلیل آن سجایا، رفتار و عملکردهای شایسته، مورد علاقۀ من است. این دیگرخواهیِ ارزشمدار است که بالاتر از عاطفۀ اوّلیه است و عاطفۀ ثانویه نامیده میشود.
▪️سطح بالاتر عولطف این است که این عاطفۀ ثانویه، جنبه و صبغۀ الهی به خود بگیرد که این اوج عواطف است.
▫️ لذا وقتی بر واقعۀ کربلا اشک میریزیم، این اشک، ظهور عاطفۀ الهی در اوج کمال خود و بسیار ارزشمند است و تأثیرات بسیار سازندهای هم دارد.
گریه بر هر درد بی درمان دواست
چشم گریان چشمۀ فیض خداست
▫️گریه کدورتهای دل، قلب و روح را میشوید؛ انسان را شفاف و زلال میکند؛ خصوصاً گریه بر اباعبدالله علیه السّلام که اکسیر اعظم است و بسیار مؤثر است.
💎 ریشۀ این گریه چیست؟
▪️این گریه میتواند گریۀ حزن و اندوه باشد؛ میتواند گریۀ شوق باشد؛ میتواند گریۀ عشق باشد؛ یعنی صحنههایی را در کربلا میبینیم که در آن، بحث حزن نیست؛ ولی وقتی انسان، آن را میشنود، نمیتواند تحمّل کند.
▪️مثلاً ماجرای جون؛ وقتی این غلام میآید به دست و پای حضرت اباعبدالله علیه السّلام میافتد؛ التماس میکند و دست و پای حضرت را میبوسد که اجازه بگیرد و برود و خودش را قربانی حضرت کند؛ اینجا بحث غم نیست؛ این اشک چیز دیگری است؛ این اشک، اشک حزن و غم نیست.
▫️گریه میتواند ریشههای مختلفی داشته باشد. حتّی گریهای هم که شخص برای دنیا میکند، نشان میدهد که او حدّاقل انسانی عاطفی است و احساسات در او حضور دارد. چون بعضی از انسانها کاملاً قسیّالقلب هستند؛ اصلاً گریه ندارند. این را که چه چیزهایی سبب قساوت میشود، در روایات میتوان جستجو کرد.
▫️حضرت علی علیه السّلام فرمودند:
«کسی که زیاد حرف میزند قساوت قلب پیدا میکند. وقتی قساوت قلب پیدا شد، اشک چشم شخص میخشکد و انسان دیگر اشک ندارد»
▫️لذا کسی که حتّی برای ناکامیهای دنیویش هم گریه میکند نسبت به کسی که در همان موقعیت گریه نمیکند، تفاوت دارد. این نشان میدهد فردی است که احساسات در او حضور دارد. ولی این گریه برای دنیا، هزینه کردن یک چیز بسیار گرانقیمت است در یک زمینۀ بسیار بی ارزش.
▪️هر چه اشک بالاتر میآید، انگیزهاش بالاتر و متعالیتر میشود. این اشک گرانقیمتتر و پر اجرتر میشود؛ سازندهتر میشود؛ تعالی بخشتر میشود. و آن چيزی هم که سبب بالا رفتن است، یکی، معرفت است و دیگری محبّت.
▪️هر چه شناخت انسان بالاتر رود و محبّت او بيشتر شود، اشکش در حوزۀ ارزشمندتری ظهور میکند و اشک بيشتری هم پيدا میکند. یعنی هرچه محبّت و عاطفه در وجود انسان قوی میشود، اشک بيشتری از چشم او جاری میشود؛ همانطورکه هرچه شناخت و اطّلاعات انسان بيشتر شود، اشک بيشتری خواهد داشت.
▪️شما راجع به واقعۀ کربلا هرچه بيشتر بدانيد و بيشتر توجّه و مطالعه کنيد، طبيعتاً بيشتر اشک میریزید.
«استاد مهدی طیّب»
ahlevela.ir/mp/gerye-bar-emam-hossein.mp3
🍃💔🏴🍃
@Darmahzareghoran
🌿🤲📿🤲📿🌿
🌿 مراقبات شب دهم محرّم
🏴 شب دهم محرّم، شب عاشورا و شبی است که امام حسین علیهالسّلام و یارانش آن را احیاء داشته و تا صبح به قرائت قران و دعا و مناجات پرداختند. لذا احیاء این شب فضیلت فراوان دارد. در فضيلت احياء اين شب روايت كردهاند:
▫️مانند آن است كه عبادت كرده باشد به عبادت جميع ملائکه، و عبادت در آن، برابر هفتاد سال عبادت است، و اگر كسى را توفيق دست دهد در چنين شبى در كربلا باشد و امام حسين عليه السّلام را زيارت كند و نزد آن حضرت تا صبح بيتوته كند، خدا او را آغشته به خون امام حسين عليه السّلام در زمرۀ شهدا با آن حضرت محشور فرمايد.
سيّد بن طاووس در كتاب «اقبالالاعمال» براى اين شب دعاها و نمازهاى بسيار، با فضيلتهاى فراوان روايت كرده است، از جمله:
🔘 ۱- صد ركعت نماز که در هر رکعت بخواند:
▪️سوره «حمد» یک مرتبه
▪️سوره «توحيد» سه مرتبه
▫️و بعد از پايان صد ركعت، هفتاد مرتبه بگويد:
▪️«سبْحَانَ اللَّهِ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ وَ لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ وَ اللَّهُ أَكْبَرُ وَ لا حَوْلَ وَ لا قُوَّةَ إِلا بِاللَّهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمِ»
▫️و در روايت ديگر پس از العلى العظيم استغفار هم ذكر شده است.
🔘 ۲- چهار ركعت نماز در آخر شب، كه در هر ركعت بخواند:
▪️سوره «حمد» یک مرتبه
▪️«آية الكرسى» ده مرتبه
▪️سوره «توحيد» ده مرتبه
▪️سوره «فلق» ده مرتبه
▪️سوره «ناس» ده مرتبه
▫️و پس از سلام:
▪️صد مرتبه سوره «توحيد» را قرائت كند.
🔘 ۳- چهار ركعت نماز، که درهر ركعت بخواند:
▪️سوره «حمد» یک مرتبه
▪️سوره «توحيد» پنجاه مرتبه
▫️و اين نماز برابر است با نماز اميرالمؤمنين عليه السّلام كه فضيلت بسيار دارد. و پس از نماز، بسيار ذكر خدا كند و صلوات بسيار بر رسول خدا صلّى الله عليه و آله و سلّم فرستد، و هر چه میتواند بر دشمنان ايشان لعن كند.
#مراقبات_ماه_محرم
🍃💔🏴🍃
@Darmahzareghoran
❣الّلهُـمَّـ؏جـِّللِوَلیِّـڪَ الفــَرَج
🌊💫🌊💫🌊💫🌊
آب فرات از ادب توست مات
موج زند اشک به چشم فرات
🚩🚩🚩🚩
💠بخشی از زیارت نامه حضرت عباس بن علی از زبان امام صادق علیه السلام
🔹🔹مطالعه دقیق و با تامل این زیارت نامه در شناخت بهتر حضرت قمر بنی هاشم کارگشاست بخصوص اینکه این زیارت از جانب امام معصوم و اختصاصی ایشان صادر شده است.
سَلامُ اللَّهِ
وَ سَلامُ مَلائِكَتِهِ الْمُقَرَّبِينَ
وَ أَنْبِيَائِهِ الْمُرْسَلِينَ
وَ عِبَادِهِ الصَّالِحِينَ وَ جَمِيعِ الشُّهَدَاءِ وَ الصِّدِّيقِينَ [وَ] الزَّاكِيَاتُ الطَّيِّبَاتُ فِيمَا تَغْتَدِي وَ تَرُوحُ
عَلَيْكَ يَا ابْنَ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ
أَشْهَدُ لَكَ بِالتَّسْلِيمِ وَ التَّصْدِيقِ وَ الْوَفَاءِ وَ النَّصِيحَةِ
لِخَلَفِ النَّبِيِّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ الْمُرْسَلِ وَ السِّبْطِ الْمُنْتَجَبِ وَ الدَّلِيلِ الْعَالِمِ وَ الْوَصِيِّ الْمُبَلِّغِ وَ الْمَظْلُومِ الْمُهْتَضَمِ فَجَزَاكَ اللَّهُ عَنْ رَسُولِهِ وَ عَنْ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ وَ عَنِ الْحَسَنِ وَ الْحُسَيْنِ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَيْهِمْ أَفْضَلَ الْجَزَاءِ بِمَا صَبَرْتَ ،
سلام خدا و سلام فرشتگان مقرّبش، و پيامبران مرسلش، و بندگان شايسته اش، و همه شهيدان و صدّيقان و درودهاى پاك و پاكيزه در آنچه مى آيد و می رود بر تو باد اى فرزند امير مؤمنان، شهادت می دهم براى حضرتت به تسليم و تصديق و وفا، و خيرخواهى، براى يادگار پيامبر مرسل (درود خدا بر او و خاندانش باد) ، و فرزندزاده برگزيده، و راهنمای دانا، و جانشين تبليغ گر، و ستمديده غارت زده، خدا از جانب پيامبر و امير مؤمنان و حسن و حسين (درود خدا بر ايشان) جزايت دهد برترين جزا به خاطر اين كه صبر كردى
🍃💔🏴🍃
@Darmahzareghoran
❣الّلهُـمَّـ؏جـِّللِوَلیِّـڪَ الفــَرَج