❓ #سوال
⁉️ چرا باید از فقیه جامع الشرایط تقلید کنیم؟
👈 برای شناخت احکام شرعی، آگاهی های فراوانی از جمله: فهم آیات و روایات، شناخت حدیث صحیح از غیر صحیح، کیفیت ترکیب و جمع روایات و آیات و ده ها مساله دیگر لازم است که آموختن آنها، نیازمند سال ها تلاش جدی است. در چنین حالتی، مکلف خود را در برابر سه راه می بیند:
👈 نخست این که راه تحصیل این علم (اجتهاد) را در پیش گیرد؛ دوم این که در هر کاری آرای موجود را مطالعه کرده، به گونه ای عمل کند که طبق همه آرا، عمل او صحیح باشد (احتیاط کند)؛ سوم این که از رأی کسی که این علوم را به طور کامل آموخته و در شناخت احکام شرعی کارشناس است، بهره جوید.
👈بی شک، اگر او در راه اول به اجتهاد برسد، کارشناس احکام شرعی شده، از دو راه دیگر بی نیاز، خواهد بود؛ اما تا رسیدن به آن، ناگریز از دو راه دیگر است.
👈راه دوم نیازمند اطلاعات کافی از آراء موجود در هر مساله و روش های احتیاط است و در بسیاری از موارد، به دلیل سختی احتیاط، زندگی عادی او را مختل می کند. ناگزیر گزینه «تقلید» برای توده ی مردم علاوه بر راحتی و سهولت، حتمیت می یابد. این سه راه اختصاص به برخورد انسان با احکام شرعی ندارد؛ بلکه در هر رشته ی تخصصی دیگر نیز وجود دارد. به عنوان مثال یک مهندس متخصص را فرض کنید که بیمار می شود. او برای درمان بیماری خویش، یا باید خود به تحصیل علم پزشکی بپردازد، یا تمام آرای پزشکان را مطالعه کرده، به گونه ای عمل کند که بعداً پشیمان نشود و یا به پزشک متخصص رجوع کند.
👈راه نخست او را به درمان سریع نمی رساند. راه دوم نیز بسیار دشوار است و او را از کار تخصصی خود (مهندسی) باز می دارد. ازاین رو بی درنگ از پزشک متخصص کمک می گیرد و به رأی او عمل می کند.
👈وی در عمل به رأی پزشک متخصص، نه تنها خود را از پشیمانی آینده و احیاناً سرزنش دوستان نجات می دهد؛ بلکه در اغلب موارد، درمان نیز می شود. مکلف نیز در عمل به رأی مجتهد متخصص، نه تنها خود را از پشیمانی آخرت و عذاب الهی نجات می دهد؛ بلکه به مصالح احکام شرعی نیز دست می یابد
👈پس مراد از "تقلید"، مراجعه ى غیر متخصّص، در یک امر تخصّصى، به متخصص آن مى باشد. و مهمترین دلیل بر لزوم تقلید در مسایل دینى، هم این نکته عقلایى است که ...
📌 جهت مشاهده پاسخ کامل این پرسش بر روی لینک زیر کلیک نمایید👇
🔳 yon.ir/hWjpv
@darmahzareghoran
╰━═━⊰🍃🌸🍃⊱━═━╯
📸 #عکس_نوشته
💠استاد انصاریان
🔸از دلایلی که از امام زمان(عج) دور هستیم و ایشان را نمی بینیم، پول دوستی، زیاده خواهی و سرگردانی شیعیان در شناخت حق است.
🔻خوانسار، حسینیه آیت الله ابنالرضا، ربیعالثانی 97
👈متن سخنرانی👇
▶️ b2n.ir/26828
@darmahzareghoran
╰━═━⊰🍃🌸🍃⊱━═━╯
1_40568305.mp3
5.85M
#کلیپ_صوتی
#بهشت_در_لحظه_آخر
🔹حکایت بت پرستی که عاقبت بخیر شد!
🔸وقتی پیامبر بر جنازه یک بت پرست نماز خواند!
⏳مدت 4 دقیقه
📥حجم 6 مگابایت
👈متن و صوت کامل سخنرانی👇
➡️ https://b2n.ir/24944
@darmahzareghoran
╰━═━⊰🍃🌸🍃⊱━═━╯
🌿🍁🌿
💦🍃علامه طباطبایی (ره) : نوافل نوری دارد که انسان را به انجام واجبات بلکه به ترک محرمات میکشاند، لذا از آثار مثبت آن نباید غافل بود و نباید خود را از آن محروم ساخت.
💦ببینید یک روز که به نماز شب موفق میشوید با شبی که موفق نمی شوید چه قدر فرق دارد.
💦ملاحظه نمایید شبی که به نماز شب موفق میشوید چه قدر در انجام کارهای خیر موفق هستید و کار ها در آن روز برای شما روبه راه است ، به خلاف شبی که موفق به نماز شب نشده اید ، که به هر کاری دست میزنید و به هر چیز که رو میآورید میبینید که به بن بست میخورد.
📗در محضر علامه طباطبائی، ص 381
@darmahzareghoran
╰━═━⊰🍃🌸🍃⊱━═━╯
❇️ سياحت جمال ❇️
💠 آثار زیانبار سوء خلق
پیامبر عزیز ما (صلوات الله علیه) علاوه بر توصیف حسن خلق و جایگاه آن، در مذمت بد اخلاقی هم بیاناتی شنیدنی دارند.
حضرت میفرمودند: «سوء خلق اعمال انسان را نابود میكند». میفرمودند: «حسنات و كارهای شایسته شما با بد اخلاقی نابود میشود مثل عسلی كه با سركه بیامیزند».
انسان بد اخلاق به توبه موفق نمیشود، چون هر چه توبه كند، به دلیل بداخلاقی گناهی تازه در صحیفة عملش ثبت میشود.
اصلا بد اخلاقی محیطی است كه در آن ویروس گناه پرورش مییابد. بسیاری از گناهان در میدان بداخلاقیهای اجتماعی رشد میكند و خود را نشان میدهد. دوری از رحمت الهی و دوری از اولیای الهی، مجازاتهایی است كه انسان بد اخلاق به آن مبتلا میشود.
✍برگرفته از کتاب #سياحت_جمال اثر #استاد_حاج_على_اکبرى
@darmahzareghoran
╰━═━⊰🍃🌸🍃⊱━═━╯
c399ff1a70-5be9c762c2fbb815008b8cdb.mp3
899.2K
لحظات غروب آفتاب متعلق به امام زمان عج
دعای #فرج
@darmahzareghoran
╰━═━⊰🍃🌸🍃⊱━═━╯