#نشر_مجدد
🔆متن شبهه
" چه عیدی بود یلدا ، نه حیوانی گردن زده شد. و نه انسانی در آئينی به خاک افتاد و کرنش کرد . همچون نوروزهمتایش فقط مهربانی بود ، شادی با هم بودن و انسانيت را ستودن "
🔆پاسخ شبهه
1⃣. يلدا، نوروز، مراسم ازدواج و … همه و همه اموري است كه به خودي خود نه تنها اشكالي ندارد بلكه مستحب هم میباشد!
2⃣ قرآن و سنت پیامبر، این گونه گرما بخشیدن به نظام خانواده را تحت عنوان «صلهی رَحِم» ستوده است و آن را در برخی موارد، واجب، و در مواردی بسیاری مستحب (و موجب برکت) دانسته است.
3⃣. اينكه از هر فرصت و مراسمي استفاده كنند براي تاختن به اسلام تبديل به شگردي قديمي شده است كه همگان بر آن واقفيم!
4⃣. بايد گفت عيد قربان و ديگر اعياد اسلامي فرصتي است براي اينكه به ياد نيازمندان باشيم فرصتي براي عبادتي توام با هم نوع دوستي در يلدا هم همين فرصت ها نهفته است!
5⃣. يلدا مي تواند؛
– ما را به بوسيدن دست پدران و مادرانمان مفتخر كند!
– از يلدا هم مي توان براي خير رساندن به هم نوع استفاده كرد كافي است يك تكه هندوانه را با نيازمندان كوچه و بازار شريك شويم!
– يلدا مي تواند صله رحم را بين ما زنده كند
– و….
6⃣. خداوند كريم در عيد قربان براي حاجيان تعيين مي كند كه مقداري بايد از گوشت قرباني به فقرا برسد ما نيز مي توانيم براي خودمان و اطرافيانمان در شب يلدا چنين تصميماتي بگيريم ، ما نيز مي توانيم در اين مراسمات مثبت آئيني كمي از اسراف بكاهيم و خيرات نماييم!
7⃣. تاكيد مي نماييم که اسلام همواره آداب، رسوم و فرهنگ هايي را كه با مباني و اصول تعارض نداشته باشند به رسميت شناخته است و از آنها نهی نمیکند. بلکه در بسیاری از این آداب و رسوم اعمال و آدابی است که آموزه های دینی و فطرت پاک انسانی به آنها دستور داده و این آداب و رسوم آنها را تقویت کرده و باعث زنده نگه داشتن آنها میشود مانند همین صله رحم ها و دید و بازدید ها ، ازدواج جوانان ، سور دادن به فقیران و… توصیه میکند!
كانال در محضر استاد بروجردي را در پيام رسانهاي زير دنبال كنيد
بله👇
https://ble.ir/Boroojerdi
ایتا👇
https://eitaa.com/darmahzareostadbroujerdi
تلگرام👇
https://t.me/darmahzar
سایت موسسه👇
emamraoof.com
ارسال پیامها کمافی السابق در۱۰ گروه واتساب نیز ادامه دارد
#منکرات_فراموش_شده ۵۳
🔆 *«قُلْ لِلَّذِينَ آمَنُوا يَغْفِرُوا لِلَّذِينَ لا يَرْجُونَ أَيَّامَ اللَّهِ لِيَجْزِيَ قَوْماً بِما كانُوا» يَكْسِبُونَ»*
🔆 *«(اى پيامبر!) به كسانى كه ايمان آوردهاند، بگو: از كسانى كه به (روز رستاخيز كه يكى از) ايّام اللّه (است) اميد ندارند، درگذرند (و آنان را به خدا واگذارند) تا خداوند (در آن روز) هر قومى را به آنچه انجام مىدادند جزا دهد.»*
📗 سوره جاثیه، آیه ۱۴
◀️ *این آیه معروفی را بیان میکند که كمتر افراد به آن توجه دارند ، معروفي به نام «بخشش و عفو كردن».*
🔷 *بخشش، معروفی است که کمرنگ شده در حالیكه با ظهور اين معروف كدورتها از ميان میرود و از ميان رفتن کدورتها برای خود فرد نعمت بزرگی است،
◻️ *بخشش یعنی شرح صدر داشتن. سینۀ گشاده، دلگیری و دلخوری نداشتن از ديگران.*
✅ *در واقع بخشش از بزرگواران سر میزند.* او که سینهای فراخ دارد، کینهای از کسی به دل راه نمیدهد.
◻️ این منتی بر خطاکار نیست، بلکه علو درجۀ فرد را موجب میشود.
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 موسسه علمیه السلطان علیبنموسیالرضا علیهالسلام در فضای مجازی:
سایت
| بله | ایتا
#عزت_نفس۳۲
💠 *«عزت نفس، مانع احساس نیاز به دیگران»*
🔆 *«الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي لَوْ حَبَسَ عَنْ عِبَادِهِ مَعْرِفَةَ حَمْدِهِ عَلَى مَا أَبْلَاهُمْ مِنْ مِنَنِهِ الْمُتَتَابِعَةِ وَ أَسْبَغَ عَلَيْهِمْ مِنْ نِعَمِهِ الْمُتَظَاهِرَةِ لَتَصَرَّفُوا فِي مِنَنِهِ فَلَمْ يَحْمَدُوهُ»*
🔆 «سپاس مخصوص خداست که اگر بندگانش را از شناختِ سپاس گزاریش بر آنچه که از عطایای پیاپیش که محض امتحان کردنشان به آنان عنایت فرمود و نعمتهای پیوستهای که بر آنان کامل کرد، به چاه محرومیت میانداخت، در عطایا و نعمتهایش، دخل و تصرف میکردند و او را سپاس نمیگزاردند.»
📙 صحیفۀ سجادیه، دعای اول
❇️ امام سجاد علیه السلام به ما یادآوری میکند که خدای سبحان نعمات را پشت سر هم و فراوان به ما عطا کرده است. کمیت و کیفیت نعمتها در یک راستاست! نعمتها نهتنها یکدیگر را خنثیٰ نمیکنند، بلکه پشتیبان هم هستند.
✳️ خدای سبحان در همان زمانی که نعمات را به ما معرفی کرد، چگونگی بهرهبرداری از آنها را هم به ما آموخت.
💢 اگر بندگان نعمتهای فراوانی را که خداوند به آنان ارزانی داشته است، نشناسند و یا پس از شناخت، بابت نعماتشان شکرگزاری نکنند، از انسانیت خارج و وارد وادی حیوانیت میشوند.
✅ *خدای سبحان ما را نعمتشناس قرار داده* و از ابتدا همهٔ احتیاجات ما را تأمین کرده است تا برای رفع نیازهایمان به هیچکس جز او مراجعه نکنیم.
◀️ *عزت نفس جزو ضروریات زندگی ماست* و لازمهٔ زندگی انسانی. شناخت داراییها و توانمندیهای خود و بهرهبرداری صحیح از آنها موجب عزت نفس است.
❇️ خدایی که ما را آفریده، همهٔ امورمان را هم ساماندهی کرده است؛ به همین دلیل به ما اجازه نمیدهد دست نیازمان را به سوی خلق دراز کنیم.
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 موسسه علمیه السلطان علیبنموسیالرضا علیهالسلام در فضای مجازی:
سایت
| بله | ایتا
💠 عمر ما می گذرد و دیر یا زود به صف گذشتگان می پیوندیم و این، زندگی بزرگ ماست. من چیزی مهمتر از این مطلب نداشتم که به شما بگویم.
حیات این نیست که امروز داریم و اینها مشکلاتی نیست که با آن دست به گریبان هستیم. رنج این نیست که امروز می کشیم و تلخی این نیست که امروز می چشیم. دشواری این نیست که ما می بینیم و عمر هم این نیست که ما می گذرانیم.
اگر تلخی است، تلخی پس از مرگ است و اگر رنجی هست، رنج آنجاست و اگر لذتی هم انسان بچشد، لذت این جهانی، لذت نیست، بلکه لذت آنجاست.
چرا هنگامی که چاره از دست رفت، انسان متوجه مسئله شود؟ مسئله ای به این مهمی را چرا هنگامی بفهمیم که نتوانیم حل کنیم؟
29 آذر، سال روز درگذشت استاد اخلاق، مرحوم #آیتالله_حائری_شیرازی گرامی باد
📚📚📚
#ادبستان_کربلا ۶۴
🍃 یکی از اهل معرفت در کلام زیبایی میفرماید:
🔹 «هر یک قطرۀ اشک بر حسین علیهالسلام یک ظرف بزرگ آب زلال است که پای نهال فطرت ریخته میشود. حال اگر بکاء ما دائمی باشد، دائم فطرت را آبیاری میکند.»
🔹 *این اشک باعث فلاح و رستگاری و رشد ما میشود.*خدای سبحان استعدادهای بالقوهای را که در درون ما قرار داده است با این آبیاری به فعلیت و ظهور میرساند.
🔹 ما بسیاری از استعدادها و کمالات را در خود پنهان و دفن کردهایم. وقتی اشک مصیبت حسبنبنعلی به ریشۀ استعدادها برسد، خودبهخود رشد میکند و ظهور مییابد.
🔷🔹 *یکی از خواستههای مهم ما طلب چشم گریان برای حسین است. این چشم گریان خیلی کارآیی دارد. چشم گریان انسان را تا عرش بالا میبرد.*
✅ *گریه باید ملکۀ ما شده باشد تا در قبر هم به داد ما برسد.*
🔹 نمیدانیم چگونه از خدا تشکر کنیم که به یکایک ما اجازه میدهد سلام بر حسین بدهیم، برای او محزون باشیم، عرض ارادت کنیم، او را واسطۀ فیض قرار دهیم، چشم ما در مصیبت او گریان باشد و در مجالس او قدم برداریم.
🔹 اینها نعماتی است که بهدلیل شدت تکرار به آن توجه نداریم؛ اما خدا میداند هر یک چه سرمایۀ عظیمی در زندگی ما محسوب میشود. سرمایهای که قدر و قیمت آن را تنها خدا میداند و بس.
🔹این گریه آبِ روست. آبِ رو میدهد. رنگ ما را عوض میکند. جنس غم اباعبدلله با همۀ غمهای عالم متفاوت است. *اشک بر مصیبتهای او هم با همۀ اشکها فرق دارد. در این اشک شفاست.*
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 موسسه علمیه السلطان علیبنموسیالرضا علیهالسلام در فضای مجازی:
سایت
| بله | ایتا
#حدیث روز
نقش «مادری» ۱
جامعه انسانی، نیازمند علل و عواملی است تا گرایش و صفای باطن افراد آن تأمین شود و صرف قوانین و مقررات سیاسی، نظامی، اقتصادی و ... برای این کار، کافی نیست و از طرف دیگر، جوامع کوچک خانوادگی، جامعۀ بزرگ بشری را میسازند، یعنی اعضای خانوادههای متعدد، عامل تحقق مجتمع رسمی خواهند بود و مادامی که سبب رأفت و گرایش، در بین اعضای خانواده پدید نیاید، به هنگام تشکیل یک مجتمع رسمی، هرگز بین آحاد آن، صفای ضمیر، روح تعاون و پیوند دوستی برقرار نخواهد شد، و مهمترین عاملی که بین افراد خانواده، رأفت، گذشت و ایثار را زنده میکند، تجلی روح مادر، در کانون خانواده است، زیرا پدر، گرچه به عنوان «الرجال قوامون علی النساء» عهدهدار کارهای اداری و اجرایی جامعۀ کوچک، یعنی خانواده است، لیکن اساس خانواده که بر مهر، وفا و پیوند، پیریزی شده است، به عهدۀ مادر است؛ زیرا مادر مبدأ پیدایش و پرورش فرزندانی است که هر کدام به دیگری وابستهاند و افرادی که از یک زن متولد میشوند، همانند میوههای یک درخت نیستند که روح ایثار انسانی در سطح گیاه، ظهور نکند یا مانند بچههای یک حیوان ماده نخواهند بود که فاقد تعاون انسانی بوده و پیوند خاص بشری در آنها جلوه نکند، بلکه فرزندان متولد شده از یک زن خواه بدون فاصله و خواه با فاصله نسبت به یکدیگر رؤوف و مهربان بوده و پیوند فطری خود را در پرتو تعالیم دینی شکوفا میکنند.
«اقتباس از کتاب زن در آیینه جلال و جمال»
حوزه.نت