#سی_شب_با_شهدا
شب نهم:
درس ایثار و گذشت از شهید ابراهیم هادی
#عند_ربهم_یرزقون
#حدیث_روز
💠 *کلامکم نور* ۸
✨ *«اَلسَلامُ عَلَیکَ یا اَبامُحَمَّدٍ یا حَسَنَ بنَ عَلِیٍ اَیُّهَا الزَّکِیُّ العَسکَرِیُّ»*
☘️ امام حسن عسکری علیهالسلام فرمودند:
🔆 «اتقوا الله وَکُونُوا لَنَا زَیناً ولا تَکُونوا لَنَا شَیناً»
🔆 *«پارسایی و تقوای الهی پیشه کنید و مایه افتخار و زینت ما باشید، نه مایه سرشکستگی ما!»*
📗 بحارالانوار، ج ۷۸، ص ۳۷۲
🌐 emamraoof.com
#سبک_زندگی ۱۰
💠 *تعامل صحیح با خود در سبک زندگی اسلامی*
🔸 در سبک زندگی اسلامی آنچه که ابتدا حائز اهمیت است مبحث تعامل با خود است که اگر به صورت صحیح انجام شود تاثیر بسزایی در تعامل با دیگران دارد.
💢 *در سبک زندگی اسلامی غصه خوردن ممنوع است*
🔸 یکی از نکاتی که در تعامل با خود باید به آن توجه ویژه داشت، پرهیز از غصه خوری است.
💠 در تربیت اسلامی ظرفیت فرد چنان وسعت مییابد که کمبودها و نواقص زندگی، او را به خود مشغول نمیسازد و غصه نمیخورد و قدرت عبور از کمبودها را پيدا میكند.
☘️ امیرالمومنین علیهالسلام در باب رزق می فرمایند:
✳️ روزی بر دو نوع است:
🌀 ۱- رزقی که شما به دنبال او هستید.
🌀 ۲- رزقی که او طالب شماست. این نوع رزق بگونهای است که اگر بدنبال آن نروی، خود به سراغ تو میآيد.
💢 بنابراین غصه يك سال زندگی نبايد بر يك روز بار شود. *غصه خوردن برای آینده، نشانگر آن است که اعتماد بر خدای رزاق نداریم*، زیرا اگر خدا برای ما این رزق را مقدر کرده باشد، خود به سراغ مان خواهد آمد.
🔆 «يَا ابْنَ آدَمَ الرِّزْقُ رِزْقَانِ رِزْقٌ تَطْلُبُهُ وَ رِزْقٌ يَطْلُبُكَ فَإِنْ لَمْ تَأْتِهِ أَتَاكَ فَلَا تَحْمِلْ هَمَّ سَنَتِكَ عَلَى هَمِّ يَوْمِكَ كَفَاكَ [كُلَّ يَوْمٍ] ......»
🔆 «ای فرزند آدم روزی دو گونه است: روزی که تو در طلب آن هستی، و روزی که آن در طلب توست و اگر سراغ آن نروی سراغ تو خواهد آمد، پس اندوه سال خود را بر اندوه روز خود بار مکن که اندوه هر روز برای تو بس است. پس اگر آن سال از عمر تو باشد خدای متعال در هر روز جدید آنچه را سهم تو قرار داده به تو خواهد داد. و اگر آن سال از عمر تو نباشد پس تو را با اندوه چیزی که از آن تو نیست چه کار؟ هیچ جوینده ای در آنچه روزی توست بر تو پیشی نخواهد گرفت، و هیچ غلبه کننده ای در آن بر تو غالب نخواهد شد، و آنچه برای تو مقدر شده در رسیدن به تو درنگ نخواهد کرد»
📗 نهجالبلاغه (فیض الاسلام)، حکمت ۳۷۱
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 emamraoof.com
٨٦
#دعاي_افتتاح
وَحُفَّهُ بِمَلاَّئِكَتِكَ الْمُقَرَّبينَ
خدایا اطراف حضرت ولي عصر ع را با ملائک مقرب انبوه كن !
در دعای ندبه عرض مي كنيم :ا ترانا نحف بک ؟ آیا روزی را مي بينيم که به دورت حلقه زده ايم ؟
دريافت ما از این دو عبارت اينست : هرکسی نمي تواند دور حضرت جمع شود و باید خوی مَلکی پیدا کند تا بتواند اطراف حضرت قرار گيرد.
آيا روزی مي آيد که دور پرچم امام زمان حلقه بزنیم ؟ حضرت نگین انگشتر باشد و مادور اين نگین جمع شویم ؟
همه ما چشم به راه آن روز هستيم .
نكته شايان ذكر اينست كه نزدیک شدن به حضرت قانون دارد و دیمی نیست ، باید خوی ملکوتی پیدا و تلاش كنيم از عالم ناسوت وارد عالم ملکوت شويم.
ضمن اينكه به هر مَلَكي هم راضي نمي شوند بلكه فقط ملک مقرب می تواند دور حضرت اجتماع کند و حلقه بزنند.
وقتي خدای سبحان می خواهد به ملائک مقربش جایزه دهد، اجازه حلقه زدن دور وجود مقدس حضرت را به آنها می دهد .
در روايات مي فرمايند: هر ملکی در عمر خود فقط یک بار طواف خانه کعبه نصیبش می شود و امیرالمومنین می فرمایند: تعداد ملائک آنقدر زياد است كه فقط يك بار توفيق طواف كعبه را پيدا مي كنند ولی ملائكه مقرب بطور ثابت ساکن مسجدالحرام هستند و اين جایزه ملائک مقرب است كه هر وقت بخواهند ، مي توانند خانه کعبه ظاهري و باطني را طواف كنند .
در حلقه اولیه (ملائكه معمولي ) هم به هرکسی اجازه حضور نمی دهند و باید خيلي تطهیر شویم تا اذن حضور دريافت كنيم .
نكته مهم ديگر اينكه حضرت اباصالح است نه ابالناس ، ايشان پدر صالحین است و عطوفت خاص خود را بر کسانی که خیلی خوب شدند، اِعمال می کند بنابراين باید مراقبه فراواني داشته باشیم تا این پیوست نصیبمان گردد .
ادامه دارد
استاد بروجردي
كلاس شرح دعاي افتتاخ
٩١/٤/٢٠
كانال در محضر استاد بروجردي را در پيام رسانهاي زير دنبال كنيد
واتساپ ١٨
https://chat.whatsapp.com/KI6j0VDSFV8I5iix0yt6H8
پيام رسان سروش پلاس
sapp.ir/darmahzareostadbroujerdi
پيام رسان بله
https://ble.im/boroojerdi
پيام رسان گپ
https://gap.im/darmahzar
پيام رسان ايتا
https://eitaa.com/darmahzareostadbroujerdi
تلگرام
@darmahzar
لينك سايت حوزه علميه السلطان علي بن موسي الرضا(ع)👇
http://bit.ly/2WTptgK
✅ پاسخ به یک پرسش معماگونه درباره خداوند؛ هم دور هم نزدیک!
🔹در دعای افتتاح جمله جالبی هست؛ میخوانیم:
«الَّذِی بَعُدَ فَلا یُرَی وَ قَرُبَ فَشَهِدَ النَّجْوَی»
در این جمله خدا چنین توصیف شده است:
«آن کسی که دور است و در نتیجه دیده نمیشود، و نزدیک است و در نتیجه نجواها و سخنان بیخ گوشی را گواه است».
🔸در حقیقت، ما از او دوریم ولی او به ما نزدیک است. معماست! چگونه ممکن است دو چیز نسبت به هم از لحاظ قرب و بعد دو نسبت مختلف داشته باشند؟ بلی، در اینجا چنین است؛ خداوند به اشیاء نزدیک است ولی اشیاء به خداوند نزدیک نیستند، یعنی با نسبتهای مختلف دور یا نزدیکند.
🔹نکته جالبی که در این جمله هست این است که وقتی خدا را به دوری توصیف میکند صفتی از صفات مخلوقات را شاهد آن ذکر میکند و آن دیدن است: «کسی نمیتواند او را ببیند» و زمانی که خدا را به قرب توصیف میکند صفتی از صفات خدا را دلیل آن میآورد و آن حضور و آگاهی خداست. آنجا که سخن از کار ماست، خدا را به دوری نسبت میدهیم و آنجا که سخن از کار او است صفت قرب را به او نسبت میدهیم.
سعدی نیکو آورده است:
🔹یار نزدیکتر از من به من است
🔹و این عجبتر که من از وی دورم
🔸چه کنم با که توان گفت که دوست
🔸در کنار من و من مهجورم
📝 استاد مطهری، عدل الهی، ص۲۵۷-۲۵۶
☝️💠حکم گوش دادن به موسیقی هنگام روزه
⁉️آیاگوش دادن موسیقی درماه مبارک رمضان حرام است؟
🔰موسيقي بر دو قسم است:
1 ـ موسيقى که به نظر عرف مردم، مطرب و متناسب با مجالس لهو و لعب و عياشي و عیش و نوش باشد.این قسم موسیقی حرام است .فرقی نمی کند که موسیقی کلاسیک باشد یا سنتی.
2 ـ موسيقى غير مطرب و معمولى كه انسان را به هيجان شهوى وادار نميكند .این قسم موسیقی حرام نیست.
گوش دادن به موسیقی حرام، روزه را باطل نمی کند اما از ثواب و اثر روزه کم می کند. شایسته است فرد روزه دار، اوقات پر برکت این ماه را به امور عبادی از جمله قرائت و استماع صوت قرآن اختصاص دهد.
💠زیارت نامه حضرت خدیجه (سلام الله علیها)
بِسْمِ ٱللّٰهِ ٱلرَّحْمٰنِ ٱلرَّحِيمِ
🔹اَلسَّلامُ عَلَیْكِ یا اُمَّ الْمُؤْمِنِینَ، اَلسَّلامُ عَلَیْكِ یا زَوْجَةَ سَیّـِدِ الْمُرْسَلِینِ، اَلسَّلامُ عَلَیْكِ یا اُمَّ فاطِمَةَ الزَّهْراءِ سَیِّدَةِ نِساءِ الْعالَمِینَ، اَلسَّلامُ عَلَیْكِ یا أَوَّلَ الْمُؤْمِناتِ، اَلسَّلامُ عَلَیْكِ یا مَنْ أَنْفَقَتْ مالَها فِی نُصْرَةِ سَیِّدِ الاَْنْبِیاءِ، وَ نَصَرَتْهُ مَااسْتَطاعَتْ وَدافَعَتْ عَنْهُ الاَْعْداءَ، اَلسَّلامُ عَلَیْكِ یا مَنْ سَلَّمَ عَلَیْها جَبْرَئِیلُ، وَ بلَّغَهَا السَّلامَ مِنَ اللهِ الْجَلِیلِ، فَهَنِیئاً لَكِ بِما أَوْلاكِ اللهُ مِنْ فَضْل، وَالسَّلامُ عَلَیْكِ وَ رَحْمَةُ اللهِ وَ بَرَكاتُهُ .
🔸سلام بر تو اى مادر مؤمنان، سلام بر تو اى همسر سرور فرستادگان، سلام بر تو اى مادر فاطمه زهرا سرور بانوان دو جهان، سلام بر تو اى نخست بانوى مؤمن، سلام بر تو اى آن كه دارائیش را در راه پیروزى اسلام و یارى سرور انبیا هزینه كرد و دشمنان را از او دور ساخت، سلام بر تو اى آن كه بر او جبرئیل درود فرستاد، و سلام خداى بزرگ را به او ابلاغ كرد، این فضل الهى گوارایت باد و سلام و رحمت و بركاتش بر تو باد.
🕯️🕯️#پرواز_شمع ۳۷
🌷 #شهيد_ابراهيم_هادی ۶
💠 *خورشیدی برای راهیان نور*
📚 در صفحه ۲۲۲ تا ۲۲۴ جلد اول کتاب سلام بر ابراهیم به نقل از سعید قاسمی آمده است:
🔹 «سال ۱۳۶۹ وقتی که آزادگان به میهن بازگشتند بعضیها هنوز منتظر بازگشت ابراهیم بودند (هر چند دو نفر به نامهای ابراهیم هادی در بین آزادگان بودند) ولی امید همه بچهها ناامید شد.
🔸 سال بعد از آن، تعدادی از رفقای ابراهیم برای بازدید از مناطق عملیاتی راهی فکه شدند. در این سفر اعضای گروه با پیکر چند شهید برخورد کردند و آنها را به تهران منتقل کردند.
✳️ چند روز بعد رفته بودیم بازدید از خانواده شهدا. مادر شهیدی به من گفت: شما میدانید پسر من کجا شهید شده!؟ گفتم: بله ما با هم بودیم.
☘️ پرسید: حالا که جنگ تمام شده نمیتوانید پیکرش را پیدا کنید و برگردانید. با حرف این مادر خیلی به فکر فرو رفتم.
🔹 روز بعد با چند تن از فرماندهان و دلسوختگان جنگ صحبت کردم. با هم قرار گذاشتیم به دنبال پیکر رفقای خود باشیم، مدتی بعد با چند نفر از رفقا به فکه رفتیم.
🔸 پس از جستوجوی مجدد، پیکرهای سیصد شهید از جمله فرزند همان مادر پیدا شد. پس از آن گروهی به نام تفحص شهدا شکل گرفت که در مناطق مختلف مرزی مشغول جستوجو شدند.
🌀 عشق به شهدای مظلوم فکه، باعث شد که در عین سخت بودن کار و موانع بسیار، کار در فکه را گسترش دهند. بسیاری از بچههای تفحص که ابراهیم را میشناختند، میگفتند: بنیانگذار گروه تفحص، ابراهیم هادی بوده. او بعد از عملیاتها به دنبال پیکر شهدا میگشت.
✳️ پنج سال پس از پایان جنگ، بالاخره با سختیهای بسیار، کار در کانال معروف به کمیل شروع شد. پیکرهای شهدا یکی پس از دیگری پیدا میشد. در انتهای کانال تعداد زیادی از شهدا کنار هم چیده شده بودند. به راحتی پیکرهای آنها از کانال خارج شد، اما از ابراهیم خبری نبود!
✍️ علی محمودوند مسئول گروه تفحص لشگر بود. او در والفجر مقدماتی پنج روز داخل کانال کمیل در محاصره دشمن قرار داشت. علی خود را مدیون ابراهیم میدانست و میگفت:
🔹 کسی غربت فکه را نمیداند، چقدر از بچههای مظلوم ما در این کانالها هستند. خاک فکه بوی غربت کربلا میدهد. یک روز در حین جستوجو، پیکر شهیدی پیدا شد. در وسایل همراه او دفترچه یادداشتی قرار داشت که بعد از گذشت سالها هنوز قابل خواندن بود. در آخرین صفحه این دفترچه نوشته بود:
🍃 «امروز روز پنجم است که در محاصره هستیم. آب و غذا را جیرهبندی کردهایم. شهدا در انتهای کانال کنار هم قرار دارند. دیگر شهدا تشنه نیستند. فدای لب تشنهات ای پسر فاطمه!»
🔸 بچهها با خواندن این دفترچه خیلی منقلب شدند و باز هم به جستوجوی خودشان ادامه دادند.
اما با وجود پیدا شدن پیکر اکثر شهدا، خبری از ابراهیم نبود. مدتی بعد یکی از رفقای ابراهیم برای بازدید به فکه آمد.
🍃 ایشان ضمن بیان خاطراتی گفت: *زیاد دنبال ابراهیم نگردید؟! او میخواسته گمنام باشد. بعید است پیدایش کنید. ابراهیم در فکه مانده تا خورشیدی برای راهیان نور باشد.»*
🌐 emamraoof.com