#عالم
☀️«ما در دریای زندگی، در معرض غرق شدن هستیم. دستگیری ولیّ خدا لازم است تا سالم به مقصد برسیم. باید به ولیعصر علیهالسلام استغاثه کنیم که مسیر را روشن سازد و ما را تا مقصد همراه خود ببرد.»
آيه الله بهجت
#حدیث_روز
💠 *«مصادیق تکریم»*
🔹 *۴. عبودیت و شب زندهداری*
در مکتب اهـل بیت: تـمام کـمالات معنوی، درجات عرفانی و مراتب روحانی انسان محصول روحیۀ تعبدپذیری در مقابل عظمت خالق و پست شمردن و اعتنانکردن به قدرتهای پوشالی و دروغـین اسـت:
🔆 *«عـَظُمَ الْخَالِقُ فِی أَنْفُسِهِمْ فَصَغُرَ مَا دُونَهُ فِی أَعـْینِهِمْ.»*
لذا نـماز شب و شب زنده.داری، نشانۀ کرامت و کریم بودن مؤمن است.
🍃 امام باقر(ع) میفرماید:
🔆 *«کرَمُ الْمُؤْمِنِ صَلَاتُهُ وَ قِیامُهُ بِاللَّیلِ»*
🔆 *« کـرامت مؤمن در شب زنده.داری و نماز شب است.»*
✨ *زندگی آمد برای بـندگی
زندگی بی بندگی شرمندگی*
🍃 پیامبر اکرم ضمن سفارشها و وصیتهای خود به امیرالمؤمنین فرمود:
🔆 *«یا عَلِیُّ عَلَیک بِصَلَاةِ اللَّیلِ وَ عَلَیک بـِصَلَاةِ اللَّیلِ وَ عـَلَیک بـِصَلَاةِ اللَّیلِ»*
🔆 *«ای علی! بر تو باد مداومت و مراقبت بر نماز شب! و بر تـو بـاد مداومت بر نماز شب! و بر تو باد مداومت بر نماز شب!»*
◻️ در این زمینه انسان باید از سـیرۀ عـلمای دیـن نیز متابعت کند که بهواسطۀ هدایت و ارشاد آنها، انسانها از مضیق ضلالت و گـمراهی بـه سـاحت اهتدا رسیده، از یمن افادات برکاتشان کدورت و تیرگی جهل از صحائف خواطر زدوده شده و داستانهای زندگی آنـها بـرای هـمگان عبرتآموز است.
🍃 آیت الله شیخ عباس قوچانی، وصی سید علی قاضی طباطبایی(ره) مـی فرمودند: «آیـت الله بهجت(ره) بسیار به مسجد سهله می رفت و شبها تا صبح تنها آنجا بیتوته مـیکرد.
◻️ یـک شـب که بسیار تاریک بود، ایشان در میانۀ شب احتیاج به تجدید وضو پیدا کرد. یـک مـرتبه نوری در پیشاپیش ایشان پدیدار شد که با ایشان حرکت میکرد و در همۀ احوال آن نـور در بـرابرشان حـرکت داشت تا وقتی که به محل خود رسید.»
✨ *خوشا نماز و نیاز کسی که از سر سـوز
به آب دیـده و خون جگر طهارت کرد*
📚 «از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 موسسه علمیه السلطان علیبنموسیالرضا علیهالسلام در فضای مجازی:
سایت
| بله | ایتا | تلگرام
#در_محضر_حضرت_زهرا_سلاماللهعلیها۱۱
🟩 *«شفاعت مادر»*
🍃🍀 تاریخ زندگی عاشقانه محبّ فاطمه سلاماللهعلیها به دو هزار سال قبل از خلقت آسمانها و زمین باز می گردد. و این نشان از اثر اعجابآور محبّت نسبت به اوست.
🍃🍀 محبت نسبت به دخت پیامبر از چنان اعتبار عظیمی برخوردار است که خداوند سبحان قسم خورده است دوستداران او را از آتش فراق برای همیشه دور نگه دارد. پیوست به این وجود مقدّس چنان تطهیری برای ما ایجاد میکند که ما را از انواع معاصی دور میسازد.
✍🏼 در روایتی نقل است که پیامبر اکرم به فاطمه سلاماللهعلیها فرمود:
🔆 *«يَا فَاطِمَةُ الْبُشْرَى فَلَكَ عِنْدَ اللَّهِ مَقَامٌ مَحْمُودٌ تَشْفَعِينَ فِيهِ لِمُحِبِّيكِ وَ شِيعَتِكِ فَتَشْفَعِينَ»*
🔆 *«فاطمه بشارت بر تو باد، نزد خدا دارای جایگاهی هستی که در آن جایگاه همه حامد تو هستند، شفاعت می کنی برای شیعیان و محبّین خود و شفاعت تو پذیرفته شده است.»*
📙 کنزالفوائد ج۲ ص۱۵۰
❇️ فاطمه سلاماللهعلیها از چنان جایگاهی نزد خداوند سبحان بهره.مند است که دست رد به سینهاش زده نمیشود. و همه درخواستهای او در حق دوستان و محبین و شیعیانش پذیرفته شده و مقبول است.
❇️ حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها شفیع و واسطۀ فیض الهی در نظام عالم است. هر کسی که با علم و عمل تحت ولایت حضرت قرار گیرد، در دو عالم از برکات وجودی او بهره میبرد. باید میان شافع و مشفوع شباهتی باشد تا شفیعه روز جزا او را از میان گناهکاران ممتاز کند.
✨ *فرمودهاند داخل آتش نمیشویم
فردا اگر شفاعت زهرا برای ماست*
📚 «حوزه. نت»
🌐 موسسه علمیه السلطان علیبنموسیالرضا علیهالسلام در فضای مجازی:
سایت
| بله | ایتا | تلگرام
🛑ديدگاه علماى شيعه در مورد ولایت فقیه از قرن چهارم تا چهاردهم
●شهیداول
💠محمد بن مكى معروف به شهيداول، شاگرد فخرالمحققين و از بزرگان فقهاى شيعه و در رديف محقق حلى و علامه حلى است. وى اهل جبل عامل، منطقهاى در جنوب لبنان است. اين فقيه بزرگوار شيعه با فتواى يك عالم مالكى، از سوى مخالفانشان به شهادت رسيد. كتابهاى معروف او عبارت است از اللمعة الدمشقية، الدروس الشرعية، ذكرى الشيعة و البيان و...»
🔻ايشان در مورد اجراى حدود در عصر غيبت مىگويد: «و الحدود و التعزيرات الى الامام و نائبه و لو عموماً فيجوز حال الغيبة للفقيه الموصوف بما يأتى فى القضاء اقامتها مع المكنه و يجب على العامة تقويته»
📚الدروس الشرعیة، ج۲، ص۴۷ و ۴۸
➖در زمان غيبت اجراى حدود و تعزيرات براى فقيه جامع الشرايط افتاء، نافذ و جايز مىباشد و بر مردم لازم و واجب است كه در اين كار او را يارى و تقويت كنند.
🔻ايشان در ادامه مىگويند: «و فى الغيبة الامام ينفذ قضاء الفقية الجامع للشرايط و يجب الترافع اليه و حكمه، حكم منصوب من قبل الامام خصوصا»
📚الدروس الشرعیة، ج۲، ص۶۷
➖درعصر غيبت فقيه جامع الشرايط محور قضاست و حكم او مانند حكم نايب خاص امام لازمالاطاعه مىباشد و بر مردم واجب است اختلافات خود را نزد او ببرند.
⭕️پ.ن: سابقا گفتیم که
احكام جزايى اسلام از قبيل ديات، قصاص، حدود و امثال آنها كه بايد طبق دستور و نظارت حاكم اجراء شود، براى جلوگيرى مفاسد در ميان ملت وضع شده است و اجراى اين قوانين به يک سازمان دولتى نيازمند است و بدون قدرت حكومت، كسى از عهده انجام آنها برنمى آيد.
#ولایت_فقیه (۷۰)
كانال در محضر استاد بروجردي را در پيام رسانهاي زير دنبال كنيد
واتساپ👇
https://chat.whatsapp.com/6YhKJ3BMblp2H1qNimMe3o
بله👇
https://ble.ir/Boroojerdi
ایتا👇
https://eitaa.com/darmahzareostadbroujerdi
تلگرام👇
https://t.me/darmahzar
سایت موسسه👇
emamraoof.com
ارسال پیامها کمافی السابق در۱۰ گروه واتساب نیز ادامه دارد
#اسرار حج ۷
💠 *«ادامه بحث تلبيه»*
◻️⬜گاهي قبل از تلبيه ، خوف عجيبي حاكم ميشود، خوفي كه اثر وسوسههاي شيطان درآن لحظات حساس است.
👈🏻ممكن است چنين اشكال شود كه اين اضطرابها شيطاني نيست؛ زيرا اولياي حق نيز دچار خوفي چنين ميشوند؛ اما ميان اين دو نوع خوف تفاوت فراواني است، يك خوف و اضطراب به جا مانده از القائات شيطان است و ديگري خوف از درك نکردن حقيقت حج.
🔻ما نگران ميشويم كه آيا مقدمات ظاهري چون غسل و وضو و... را انجام دادهايم؟ آيا توانايي طواف را داريم؟ آيا سعي صفا ومروه براي ما ميّسر است؟و ...؛ اما اولياءالله به جهت شدت اشتياق به معشوق، مضطرباند. آنان خوف دارند كه پاسخ تلبيۀ خويش را از محبوب نشنوند، آنان نگران «لا لبيك» و«لا سعديك» محبوباند.
♻️اثر خوف ما ناتواني در انجام واجبات و اثر خوف اولياءالله از نداشتن خشوع قلبي است.
✍🏻 یکی از عرفا ميگويد: اي عزيز حج دوگونه است: حج عوام و حج خواص. حج عوام قصد كوي دوست و حج خواص قصد روي دوست است. عوام به سراي او ميروند وخواص براي او ميروند.
📚 كتاب جرعهاي از بيكرانههاي حج، اثر استاد زهره بروجردی
كانال در محضر استاد بروجردي را در پيام رسانهاي زير دنبال كنيد
واتساپ👇
https://chat.whatsapp.com/6YhKJ3BMblp2H1qNimMe3o
بله👇
https://ble.ir/Boroojerdi
ایتا👇
https://eitaa.com/darmahzareostadbroujerdi
تلگرام👇
https://t.me/darmahzar
سایت موسسه👇
emamraoof.com
ارسال پیامها کمافی السابق در۱۰ گروه واتساب نیز ادامه دارد
# ضیافت_سلطان ۲۶
💠 *«صلوات خاصه، درودی جاودانه»*
❇️ عشق و محبّت یکی از احساسات خاص بشر است که از قلب و باطن او آغاز و در اعمال و گفتار او نمودار میشود.
❇️ ذکر و یاد فراوان عاشق از محبوب خود، از نشانههای عاشق صادق است.
✨ *از دل ما نشود یاد تو خالی نفسی
حاصل از عمر گرانمایۀ ما خود نفسی ست*
🔰 در صلوات خاصۀ حضرت علیبنموسیالرضا علیهالسلام عشق و محبّت موج میزند و زائر با این صلوات درودی ابدی به محضر سلطان رئوف، علیبنموسیالرضا علیهالسلام میرساند.
🔆 *«اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى عَلِيِّ بْنِ مُوسَى الرِّضَا الْمُرْتَضَى الْإِمَامِ التَّقِيِّ النَّقِيِ وَ حُجَّتِكَ عَلَى مَنْ فَوْقَ الْأَرْضِ وَ مَنْ تَحْتَ الثَّرَى الصِّدِّيقِ الشَّهِيدِ صَلاَةً كَثِيرَةً تَامَّةً زَاكِيَةً مُتَوَاصِلَةً مُتَوَاتِرَةً مُتَرَادِفَةً كَأَفْضَلِ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِيَائِكَ»*
🔆 *«بارالها درور فرست بر علیبنموسیالرضا(ع) ،امامی که پسندیدهی توست پیشوای متقی و منزّه و حجت تو بر هر که در روی زمین است و هر کس در زیر خاک است، امامی در نهایت صداقت، امامی شهید و گواه، درود و رحمتی فراوان، کامل، با برکت، متصل، پیوسته و پیاپی، همانند بهترین درود و رحمتی که بر یکی از اولیائت فرستادی.»*
✳️ با این درود و صلوات خاص، گویا زائر با زبان عشق و از عمق جان اقرار میکند که نمیخواهد حتی لحظهای را بدون اظهار محبت و عشق به ساحت مقدس امام رئوف که مظهر تمام خوبیها و پاکیهاست، سر کند؛ بلکه میخواهد اظهار محبت او قالب زمان و مکان را طی کند و برای همیشه در صفحۀ روزگار ثبت شود؛ چه در زمان حیات دنیوی و چه آنگاه که به سرای باقی شتافته است.
🔰 زائر در تمام آنات عمر، جوشش عشق و محبّت خویش را از سویدای دل آشکار میکند.
🔹 گویی آوازۀ محبوب خویش را به گوش جهان میرساند تا زمین و زمان نیز به عشق معشوق او دچار شوند.
🔹 درود و سلامی این چنین و از سر صدق و اخلاص پاسخی چشمگیر و خارج از تصوّر آدمی بهدنبال خواهد داشت؛ آنچنان که امورات حیات دنیوی و اخروی آدمی را سامان میبخشد.
✨ *می نوازد ساز من آواز عشقت را مدام
میتراود راز تو بر زخم دوری التیام
ای که بر سلطان عالم جانشینی بر زمین
لایقم گردان که باشم بندهای خالص مرام*
📚 «از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 موسسه علمیه السلطان علیبنموسیالرضا علیهالسلام در فضای مجازی:
سایت
| بله | ایتا | تلگرام
#مناجات_المعتصمین ۲۱
🔆 *«اَسْئَلُكَ بِاَهْلِ خآصَّتِكَ مِنْ مَلائِكَتِكَ وَ الصَّالِحينَ مِنْ بَرِيَّتِكَ أن تَجْعَلَ عَلَيْنا واقِيَةً تُنْجينا مِنَ الْهَلَكاتِ، وَ تُجَنِّبُنا مِنَ الْافاتِ»*
🔆 *«خدایا از تو درخواست میکنم و قَسَمَت میدهم به ملائکه مقربت (جبرئیل و میکائیل و…) و به خوبان درگاهت (ابراهیم و نوح … ) که برای من پاسدار و محافظی بگذاری تا در مهلکهها نمانم و مرا از آفات دور نگهدار.»*
🔷 مرا از اشتغالات عالم ماده بالا بیاور که وقتی در مکان مرتفع قرار گرفتم، دچار عجب و ناشکری و کبر و بیادبی نشوم.
⬅️ *آفات بهتدریج میآید و ما همیشه مورد هجوم تدریجی آن هستیم.*
❇️ خدایا! من از تو درخواست نگهبان میکنم؛ اما دلم نمیخواهد فقط من حمایت شوم؛ بلکه میخواهم همه حمایت شوند، هم بر مجموعه وجودی ما نگهبان و محافظ باش و هم برای مجموعه ای که در آن زندگی میکنم، نگهبان بفرست.
❇️ خدایا! بزرگترین مصیبت، مصیبت دینی است؛ پس از تو میخواهم برای جلوگیری از آسیبهای دینی، محافظی قرار دهی تا به اعتقادات ما صدمهای وارد نشود.
🔷 نیش و نوش دنیا با هم است گاهی اوقات مصیبات دنیا چنان بیقرارمان میکند که از توفیقات الهی جا میمانیم و دچار قصور میشویم.
🔷 حضرت زینب سلاماللهعلیها با آن همه سختی و مشاهدۀ مصیبتها حتی نماز شبش ترک نشد و سختیها سرسوزنی بر اعتقادات ایشان خدشه وارد نکرد!
📚 «از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 موسسه علمیه السلطان علیبنموسیالرضا علیهالسلام در فضای مجازی:
سایت
| بله | ایتا | تلگرام
#حدیث_روز
💠 *«مصادیق تکریم»*
🔹 ۵. *اخلاق پسندیده:*
✍🏼 اخلاق پسندیده، نقطۀ مقابل اخلاق نـاپسند و بـه مـعنی اخلاقی است که عقل آن را میپسندد.
✅ اخلاق پسندیده از نظر عقل پسندیده است، تا آنجا که پیامبر اکرم هدف از بـعثت خـود را کامـل کردن آن اعلام فرمود:
🔆 *«إِنَّمَا بُعِثْتُ لُاتَمِّمَ مَکارِمَ الأَخْلاقِ»*
🔆 «به درستی که من مـبعوث شـدم تا تمام کنم مکارم اخلاق را.»
✍🏼 کلمۀ «اخلاق» از مادۀ «خُلق» گرفته شده که به معنی آفرینش شـکل بـاطن و خصلت درونی انسان است که به دست خود او انجام شده و خود طراح امـور نـفسانی خویش است.
🔶 وقتی آدمی متولد میشود، خـلقتش کامـل اسـت و تمام اعضا و جوارح مورد نیاز را دارد؛ اما از نـظر «خـُلق» باید آفرینندۀ خصلتهای روحی خودش باشد.
🔶 تفاوت او با حیوان در همین است که حیوان وقـتی مـتولد میشود، همراه با یک سلسله غـرایز پا بـه دنیا مـیگذارد و روح و جـسم او بـا هم هماهنگ است؛ اما انسان اگـرچه از لحـاظ جسمی کامل به دنیا میآید؛ ولی روحش باید تکامل پیدا کند.
🍃 امام علی(ع) دیـگر مـصادیق کرامت را چنین معرفی میفرماید:
🔆 *«اَلکرَمُ حـُسْنُ السَّجِیةِ وَ اجْتِنَابُ الدَّنِیةِ»*
🔆 *«کـرم و بـزرگواری، نیکویی خلق و پرهیز از پستی اسـت.»*
🔷 بـنابراین، آراستگی به اخلاق نیکو و منزّه بودن از اخلاق زشت نیز جزو تعلیمات اسلام است.
هـمچنین تمام کارهای فردی و اجتماعی انـسان از نـظر اسـلام دارای دستور و حکم است.
🔷 هـر کس توفیق یابد اخلاق پسـندیده را تـحصیل کند و ناپسند را از خود دور سازد، روز به روز حالش در ترقی است، حسناتش افزوده و سیئاتش مغفور و درجاتش مـرفوع و بـاطنش صاف میشود.
✨ *گرچه وصالش نه بـه کوشـش دهند
آنقدر ای دل که تـوانی بـکوش*
📚 «حوزه.نت»
🌐 موسسه علمیه السلطان علیبنموسیالرضا علیهالسلام در فضای مجازی:
سایت
| بله | ایتا | تلگرام
💠💠💠💠💠💠💠💠💠
باسلام واحترام
خدمت کلیه کاربران محترم
به اطلاع می رساند:با توجه به خبر سانحه بالگرد رییس جمهور محترم و لغو مراسم های میلاد در استان قدس رضوی، مراسم جشن میلاد حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام در موسسه لغو می گردد.
🌐 موسسه علمیه السلطان علیبنموسیالرضا علیهالسلام در فضای مجازی:
سایت
| بله | ایتا | تلگرام
#اطلاعیه
*کلاسهای استادبروجردي امروز دوشنبه ۳۱ اردیبهشت فقط در فضاي مجازي اسكاي روم در ساعت هميشگي (صبح وبعداز ظهر)برگزار مي شود*.
⭕️. اين كلاس ها به صورت حضوري شنبه ٢٩/ارديبهشت ساعت ١٠ تا ١٢ برگزار شده است،
باتشكر
🌐 موسسه علمیه السلطان علیبنموسیالرضا علیهالسلام در فضای مجازی:
سایت
| بله | ایتا | تلگرام
انالله و انا الیه راجعون
مِنَ المُؤمِنينَ رِجالٌ صَدَقوا ما عاهَدُوا اللَّهَ عَلَيهِ ۖ فَمِنهُم مَن قَضىٰ نَحبَهُ وَمِنهُم مَن يَنتَظِرُ
شهادت خادم الرضا حضرت آیت الله سید ابراهیم رئیسی و همراهان خدوم ایشان را به پیشگاه حضرت بقیّةالله ارواحنا فداه، محضر رهبر معظم انقلاب و ملت بزرگ ایران تبریک و تسلیت عرض میکنم..
✔️اکنون حاج قاسم و ارواح طیّبهی شهیدان، روح مطهّر سید محرومان را در آغوش گرفته اند و خادم الرضا ان شاء الله در سالروز امام رئوف بر سفره عنایت و شفاعت امام رضا علیه السلام متنعّم است.
✔️به یقین نوشیدن شربت وصال و پوشیدن خلعت ذی قیمت شهادت، پاداش یک عمر اخلاص، مجاهدت ، ولایتمداری و خدمتگزاری بود. هنیئاً لَکُم
« الهي رِضاً بِقَضائِكَ و تَسْليماً لِامْرِكَ وَ لا مَعْبودَ سِواكَ يا غِياثَ الْمُستَغيثين
كانال در محضر استاد بروجردي را در پيام رسانهاي زير دنبال كنيد
واتساپ👇
https://chat.whatsapp.com/6YhKJ3BMblp2H1qNimMe3o
بله👇
https://ble.ir/Boroojerdi
ایتا👇
https://eitaa.com/darmahzareostadbroujerdi
تلگرام👇
https://t.me/darmahzar
سایت موسسه👇
emamraoof.com
ارسال پیامها کمافی السابق در۱۰ گروه واتساب نیز ادامه دارد