#حدیث_روز
🌹 *«شهید مدرس»*
⬜️ از زمان به قدرت رسیدن رضاخان حتی زمانی که وی وزیر جنگ و سردار سپه بود، همیشه نام او را بدون نام مردی که در مبارزه با وی و ظلم و ستمهایش یدی بس طولانی داشت، بیمعنی میبینیم.
🔷 رضاخان در هر شرایطی که بود، منتقدی داشت بزرگمرد و عظیم به نام سیدحسن مدرس، در واقع مدرس منتقد شماره یک رضاشاه بود در دوران استبداد شاه ایران زمین.
🔷 نکته حائز اهمیت در اقدامات شهید مدرس آن نیست که وی با رضاخان به مبارزه برخاست؛ چون وی خواستار جمهوریت بود و متمایل به انقراض سلسلۀ قاجار تا خود به حکومت دست یابد، مسئله این است که مدرس پیش از رسیدن رضاخان به پادشاهی به استبداد وی پی برده بود؛ پس نمیخواست مستبدی به نام جمهوری عنان امور مملکت را بدست گیرد که هم مستبد بود و هم سرسپرده.
🔷 بنابراین سید شهید برای مبارزه با استبداد، بیپروا و از جانگذشته به این رزمگاه گام نهاد که در نهایت جان خویش را نیز از دست داد.
یاد و نامش گرامیباد.
📚 «حوزه.نت»
🌐 موسسه علمیه السلطان علیبنموسیالرضا علیهالسلام در فضای مجازی:
سایت
| بله | ایتا | تلگرام
#در_محضر_حضرت_زهرا_سلاماللهعلیها۳۴
💠 *«محوریّت فاطمه در قیامت»*
🔆 *«فَإِذَا النِّدَاءُ مِنْ قِبَلِ اللَّهِ جَلَّ جَلَالُهُ أَيْنَ ذُرِّيَّةُ فَاطِمَةَ وَ شِيعَتُهَا وَ مُحِبُّوهَا وَ مُحِبُّو ذُرِّيَّتِهَا فَيُقْبِلُونَ وَ قَدْ أَحَاطَ بِهِمْ مَلَائِكَةُ الرَّحْمَةِ فَتَقْدُمُهُمْ فَاطِمَةُ ع حَتَّى تُدْخِلَهُمُ الْجَنَّةَ»*
🔆 *«پس از طرف خداى جل جلاله ندا رسد: كجايند ذريۀ فاطمه و شيعيان او و دوستان او و دوستان فرزندان او؟ پس آنها پيش آيند در حالی که فرشتگان رحمت آنان را احاطه کردهاند و فاطمه جلوی آنها میرود تا آنها را وارد بهشت كند.»*
📙 بحارالانوار، ج ۴۳، ص ۲۱۸
🔷 در قیامت محوریت با فاطمه است، همه دور او حلقه میزنند. ورود به بهشت برای همه از طریق حضرتش میسر میشود.
✴️ *عامل همۀ توفیقات ما در زندگی، حضرت زهراست؛ همۀ حضرات معصومین هم سفارش ما را به مادرشان میکنند.*
🔷 نمیدانیم چگونه ثناگوی حق باشیم که به ما اجازه داده است، محبت این بزرگبانو در قلوب ما باشد. وقتی درمییابیم عامل همۀ توفیقات زندگی ما ایشان است، خود را یک عمر بدهکار حضرت میدانیم و هرچه زمان میگذرد، بیشتر به ناتوانی خود در پرداخت بدهیهای خود به حضرت،
پی میبریم!
✴️ و اکنون نه با عنوان بدهکار؛ بلکه به عنوان فقیر دائمِ بیت ولایت، در آستان حضرت حضور پیدا میکنیم.
📚 «از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 موسسه علمیه السلطان علیبنموسیالرضا علیهالسلام در فضای مجازی:
سایت
| بله | ایتا | تلگرام
۲۰۸
#تفسیر_سوره_انعام
📔 *آیۀ ۸۸*
🔆 *«ذَلِكَ هُدَى اللَّهِ يَهْدِي بِهِ مَنْ يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ وَلَوْ أَشْرَكُوا لَحَبِطَ عَنْهُمْ مَا كَانُوا يَعْمَلُونَ»*
(این است راهنمایی خدا که بهواسطۀ آن هر یک از بندگانش را بخواهد هدایت میکند، و اگر به خدا شرک میآوردند اعمال آنها نابود میشد.)
🔷🔹 *تدبر در آیه:*
🔹۱. «ذَلِكَ» اسم اشارۀ دور است، این چیزی که شما میبینید هدایت خداست، خدا هدایتش را به هرکس از بندگانش بخواهد میدهد؛ اما «لَوْ أَشْرَكُوا» اگر بعد از هدایت داشتن خودش بخواهد مشرک شود، چون ما برای او مشرک شدن را نخواستیم ما مسیرش را قُرق کردیم که شیاطین نتوانند به او رخنه کنند؛ اما اگر خودش میخواهد از جاده خارج شود و برای خدا شریک قرار بدهد «لَحَبِطَ عَنْهُمْ مَا كَانُوا يَعْمَلُونَ» تمام عملکرد سابقش هم حبط میشود. «لحبط» فعل ماضی است، بر سر آن لام تأکید درآمده حتماً عملکردی که داشته حبط میشود، شما میگویید چرا؟ عرض میکنم مگر نه اینکه «إِنَّ الشِّرْكَ لَظُلْمٌ عَظِيمٌ» (لقمان/۱۳) مگر نه اینکه ظلم با ظلمت هم خانواده است، تاریکی شرک آنقدر زیاد است که نور کارهای سابق را یکجا از بین میبرد.
🔹۲. «أَشْرَكُوا» یعنی چه؟ چگونه مشرک بشود بعد از موحد شدن؟ بهطور مثال من بگویم خدا پدر و پدربزرگم را بیامرزد که خوبیهایی را به ما داده، یعنی آنقدر گیر پدربزرگم باشم که خدا را نبینم، همۀ لطفهایی که به من میشود از پدربزرگم ببینم. در اینجا مشرک شدم. پدربزرگ من هم اگر نقشی داشته واسطه بوده. سبب اصلی خدای سبحان است. «لَوْ أَشْرَكُوا» همین که انسان در واسطهها توقف کند مشرک شده است و اعمال او حبط میشود «لَحَبِطَ عَنْهُمْ».
🔹۳. خدا میگوید: اگر واقعاً واسطهها وجود مستقلی هستند بگو جلوی عملت را بگیرند عملت را نگه دارند، نگذارند من آن اعمال را حبط کنم. از واسطهها هیچ کاری برنمیآید. پس یک معنای شرک در این آیه این است که واسطهها به چشم بیاید.
🔹۴. معنای دیگر شرک در این آیه این است، خیری که از ما صادر میشود به قدرت خودمان نسبت دهیم نه به قدرت خدا. به قدرت واسطهها هم کاری ندارم، فکر میکنم این خیر را با قدرت خودم انجام دادم قدرت خودم را شریک خدا قرار دادم. خداوند میفرماید، اگر روی قدرت خودت حساب کنی «لَحَبِطَ عَنْهُمْ» همۀ اعمالت را نادیده میگیریم، اگر روی قدرت ما حساب کنی که تا قیام قیامت برایت ثواب مینویسیم. تا قیام قیامت اسمت جزو کسانی است که در صراط مستقیم قرار دارند.
🔹۵. «ذَلِكَ هُدَى اللَّهِ» این هدایت خداست، امتیاز انحصاریاش را هم فقط حضرت ابراهیم نگرفته، خدا هر کسی از بندگانش را بخواهد وارد این محدودۀ هدایتی میکند، هر کسی، هر بندهای که میخواهد موحد باشد، تحت سلطۀ حضرت حق ادامۀ حیات میدهد؛ ولی اگر افراد خودشان به چشمشان آمد «لَحَبِطَ عَنْهُمْ».
🔹۶. ما در داستانی داریم که معلّمی که خودش قبلاً شاگرد بود و بعد معلّم شد و دم و دستگاهی داشت، نمیدانم به معلّمی توهین کرد و یا معلّمش بر او وارد شد و تحویلش نگرفت، یکی از علمای بزرگ هم بود که سی سال به فراموشی گرفتار شد که حتی اسم خودش را هم یادش رفته بود. چون به معلمی که کلی از او آموزش گرفته بود، بیاعتنایی کرد. حال خدا که همه چیز را به من داده، همۀ هستِ من مال خداست اگر فکر کنم که خودم هم کارایی دارم گرفتار نسیان عجیب و غریبی میشوم که حتی خودم را فراموش میکنم، خودم را گم میکنم، هویتم را گم میکنم.
📌ادامه دارد...
📚«برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
کلاس تفسیر قرآن
۸۳/۸/۲۳
كانال در محضر استاد بروجردي را در پيام رسانهاي زير دنبال كنيد
واتساپ👇
https://chat.whatsapp.com/6YhKJ3BMblp2H1qNimMe3o
بله👇
https://ble.ir/Boroojerdi
ایتا👇
https://eitaa.com/darmahzareostadbroujerdi
تلگرام👇
https://t.me/darmahzar
سایت موسسه👇
emamraoof.com
ارسال پیامها کمافی السابق در۱۰ گروه واتساب نیز ادامه دارد
#قوانین_عادتساز۲۹
💠 *«رابطۀ تغییر عادتها و احترام به خود»*
✅ با ایجاد عادات خیر و رفع عادات نامناسب، برای خودمان احترام قائل میشویم.
وقتی عادتهای بد خود را مرتفع و خود را ارزشمند حساب میکنیم، همچنین هنگامی که عادت و فعل مثبتی را در خود نهادینه میکنیم، به خودمان احترام میگذاریم.
✅ *ما حق بیاحترامی به خود را نداریم؛* چون خدا وجودمان را به ما امانت داده؛ لذا بایسته است از این امانت به نحو احسن محافظت کنیم.
💢 عادت غلط، به این امانت صدمه وارد میکند؛ پس مسیر را درست طی کنیم تا این عادت نادرست مرتفع شود.
📚 «از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 موسسه علمیه السلطان علیبنموسیالرضا علیهالسلام در فضای مجازی:
سایت
| بله | ایتا | تلگرام
#فاطمیه
#از_وهم_تا_حقیقت۱۸
🔆 *«قالَ فَبِما أَغْوَيْتَني لَأَقْعُدَنَّ لَهُمْ صِراطَكَ الْمُسْتَقيم»*
🔆 *«(شيطان) گفت: پس به خاطر آنكه مرا گمراه كردى! من هم براى (فريب دادن) آنان حتماً بر سر راه راست تو (به كمين) خواهم نشست.»*
📗 سوره اعراف، آیه ۱۶
💢 ابلیس گمراهی خود را به خدا نسبت میدهد که توهم است. گاهی این جمله از ما هم شنیده میشود که ذرهای رنگ حقیقت ندارد!
❇️ *اگر میخواهیم فاصلۀ بین وهم و حقیقت را بررسی کنیم، فاصلۀ بین شیطنت و حقانیت را ببینیم.*
🔰 حقانیت، یعنی زیر پرچم خدا و پیامبر و اولیاء و آنچه شرع امضاءمیکند، زندگی کنیم.
‼️ *هر زمان ضلالتها، خسارتها، محرومیتها، جسارتها، بیادبیها و گستاخیهای خودمان را به خداوند نسبت بدهیم وهم است! و نشاندهندۀ آن است که شیطنت بر ما غالب شده است.*
⁉️ باید به واکاوی خود بپردازیم که من چه کردهام که دچار محرومیت شدم، خسارت دیدم، ناکام شدم، شکست خوردم؟!
✅ *یقیناً افراط و تفریط داشتم، دل کسی را سوزاندم، بدخواهی کسی را کردم، بیادبی کردم که دچار گرفتاری شدهام!
❇️ *همۀ گرفتاریهای زندگی، معلول رفتار خود ماست. اگر به خدا نسبت بدهم، توهم محض است.* البته گاهی مقدّر الهی است و رشد ما از این طریق است و نقصی هم در عالم حساب نمیشود؛ اما در اینجا معتقدیم خدا باعث ناکامیهای ماست!
💢 این نوع برداشتها، تفکر نیست، توهم است.باید انگشت اشاره را بهسوی خود نشانه بگیریم.
📚 «از بیانات استاد زهره بروجردی، فاطمیه ۱۴۰۳»
🌐 موسسه علمیه السلطان علیبنموسیالرضا علیهالسلام در فضای مجازی:
سایت
| بله | ایتا | تلگرام
هدایت شده از امام رئوف (استاد زهره بروجردی)
پرس لاين شنبه ۱۰/ آذر ماه
https://survey.porsline.ir/s/8lNmYM1
سوره مبارکه حشر👆
---------------------------------
https://survey.porsline.ir/s/qygACPO
تربیت اجتماعی👆
#شرح_دعای_یستشیر۷۴
🔆 *«أَسْرَعُ الْحَاسِبِینَ»*
🔆 *«سریعترین حسابرسان.»*
🔷 خدای «أَسْرَعُ الْحَاسِبِینَ» هم در دنیا و هم در آخرت، سریعترین حسابرس است.
اگر نسبت به کسی بداخلاقی کنیم، بهسرعت در این دنیا هم به حساب ما میرسد. گمان نکنید به قیامت موکول میشود!
❇️ بهعکس اگر امروز به کسی خدماتی داشته باشیم، توفبقات ما افزون میشود.
◀️ *حسابرسی خدای سبحان نقدی و بهروز است. اگر امروز به کسی آزار رساندی، همین امروز عقوبت میشوی!*
❓ممکن است سوال شود، آیا حسابرسی فوری خدای سبحان با حلم او سازگار است؟
✳️ در روایات آمده است: در مورد خیرات، خدای سبحان سریعالحساب است؛ اما در مورد شرور، هفت ساعت دست نگه میدارد؛ تا انسان توبه کند! اگر بعد از هفت ساعت استغفار کرد و متوجه و نادم شد و تصمیم گرفت دیگر این کار را تکرار نکند، به حساب او نوشته نمیشود؛ اما اگر تصمیم جِدی برای توبه نداشته باشد، توفیقاتی از او سلب میشود.
💢 *بسیاری از خوبیها مثل غبار پراکنده میشود و هیچ چیزی از آن باقی نمیماند.*
📚 «از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 موسسه علمیه السلطان علیبنموسیالرضا علیهالسلام در فضای مجازی:
سایت
| بله | ایتا | تلگرام
#حدیث_روز
🌹 *«شهادت میرزا کوچک خان»*
🍃 میرزا کوچک خان جنگلی، مظهر روحانیت مبارز و بنیانگذار حرکت مسلحانه همراه با بار عقیدتی، و مجاهدی خستگیناپذیر و نستوه بود که در آشفتهترین سالهای تاریخ معاصر ایران، ندای توحید سرداد و علیه کفر و طاغوت و بیگانهپرستی قیام کرد، و در این راه ایثارگرانه حماسه آفرید.
🔶 میرزا، هفت سال، مظلومانه و با سلاحی اندک، در سایۀ ایمان و بردباری، در مقابل ظلم و تجاوز ایستادگی کرد و از درختان سرسبز خطۀ شمال، جبههای غرورآفرین دربرابردشمنان ایمان و ایران ساخت.
🍃 ظهور میرزا از میان جنگلهای خرم و انبوه گیلان، نور امیدی بود که در دلها درخشیدن گرفت و یکبار دیگر ایران و ایرانی را به خود آورد.
🔶 اگر نبود خیانتهای پیدرپی و فریبکاریهای دشمنان، وی پس از اعلام استقلال در گیلان، گسترۀ حکومت مردمی خود را به همۀ ایران میکشید و تمام ایران را همچون خطهچۀ سرسبز گیلان، شاد و خرم میکرد.
🔶 اما دست خیانت در یازدهم آذر ماه سال یک هزار و سیصد شمسی، میان سر وَ تن او جدایی افکند و ایران اسلامی را از یکی از غیورترین سرداران خود، محروم کرد.
📚 «حوزه.نت»
🌐 موسسه علمیه السلطان علیبنموسیالرضا علیهالسلام در فضای مجازی:
سایت
| بله | ایتا | تلگرام