📜 #حدیث_روز 📜
🔷 امام على عليه السلام :اَلسَّيِّئُ الْخُلُقِ كَثيرُ الطَّيْشِ مُنَغَّصُ الْعَيْشِ؛
🔶 آدم بد اخلاق بسيار خطا مى كند و زندگى اش تلخ مى شود.
📚غررالحكم، ح ۱۶۰۴
#اخلاق #خوش #زندگی_خوش
🌹 کانال درس اخلاق 🌹
✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
#حکایت
📖 من دختر رئيس قبيله هستم
🔸 اميرالمؤمنين(ع) در باره كرامت و حسن خلق و آقايى و عفو و گذشت رسول خدا(ع) مى فرمايد:
🔸زمانى كه اسيران طائفه طى را به مدينه آوردند، در بين آنان دخترى بود كه به رسول خدا(ص) عرضه داشت: يا محمّد! چه شود كه مرا آزاد نماييد تا من از شماتت و سرزنش قبايل عرب در امان بمانم؛ زيرا من دختر رئيس قبيله هستم و پدرم اشخاص بى پناه را پناه مى داد، اسير را آزاد مى كرد، به واردين غذا مى داد، افشاى سلام مى كرد و هيچ وقت حاجتمندى را بدون روا شدن حاجتش رد نمى كرد، من دختر حاتم طايى هستم.
🔸پيامبر فرمود: اى دختر! آنچه بيان كردى اوصاف مردم مؤمن است، اگر پدرت اهل اسلام بود براى وى از خداوند طلب رحمت مى كردم. سپس فرمود: دختر را آزاد كنيد؛ زيرا پدرش اخلاق نيك را دوست مى داشت و خدا اخلاق نيك را دوست دارد. ابو بردة بن دينار در آزادى دختر حاتم از جاى برخاست و عرضه داشت: اى رسول خدا! پروردگار اخلاق نيك را دوست دارد؟ حضرت فرمود: سوگند به خدايى كه جانم به دست اوست، وارد بهشت نمى شود مگر صاحب اخلاق پسنديده.
🔸پيامبر(ص) فرمود: خداوند اسلام را به اخلاق نيك و كردار پسنديده پيچيد، از جمله:
💠معاشرت نيكو، احسان و بخشش به مردم، ملايمت و خوشرفتارى، راه و رسم نيك را بين مردم پخش كردن، طعام خوراندن به خلق خدا، افشاى سلام، عيادت مريض- خواه مسلمانى نيكوكار، خواه معصيت كار باشد- تشييع جنازه مسلمان، خوشرفتارى با همسايه- خواه مسلمان باشد، خواه غير مسلمان- احترام به سالمندان، پذيرفتن دعوت مردم و دعوت از ديگران، عفو و اصلاح بين مردم، بزرگوارى و بخشش، از خود گذشتگى، ابتدا به سلام، فرو خوردن خشم و غضب و سپس عفو از بد كار.💠
📎 برگرفته از کتاب تفسير و شرح صحيفه سجاديه، ج 2، نوشته استاد انصاریان
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
🌹کانال درس اخلاق🌹
✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
@dars_akhlaq.mp3
3.38M
🖥 #کلیپ_صوتی
💐🎙 آیت الله #مجتهدی تهرانی
🍃🔻 موضوع 🔻🍃
💠 همسایه آزاری
🔷 بسیار مفید 😍
#پیشنهادویژه_دانلود👌
═══✼🍃🌹🍃✼══
🔴کــانال درس اخلاق
✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
@dars_akhlaq 6.mp3
16.75M
🔊 #کلیپ_صوتی 🔊
🔴 جلسات درس اخلاق 🔴
💐🎙 حجت الاسلام و المسلمین سید حسین مومنی
🍃🔻 موضوع 🔻🍃
💠 شرح زیارت اربعین
♻️ قسمت 6
🔷 بسیار مفید است 😍
#پیشنهادویژه_دانلود
═══✼🍃🌹🍃✼══
🔴کــانال درس اخلاق
✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
درس اخلاق
🔊 #کلیپ_صوتی 🔊 🔴 جلسات درس اخلاق 🔴 💐🎙 حجت الاسلام و المسلمین سید حسین مومنی 🍃🔻 موض
حجت الاسلام سید حسین مومنی
🔻🔻🔻 موضوع 🔻🔻🔻
شرح زیارت اربعین
🔵در زیارت اربعین چندین فقره آمده است که برای تبیین و توضیح آن ها از زیارتی که در ماه رجب برای سیدالشهداء بیان شده است یاری می گیریم. در زیارت ماه رجب آمده « لبیک یا داعی الله » یعنی « لبیک ای دعوت کننده به سمت خدا ، اگر نبودم در کربلا تو را با جسمم یاری کنم یا زمانی که استغاثه می کردی با زبانم تو را یاری کنم، الان قلبم تو را یاری می کند. زبانم، چشمم، گوشم، تمام وجودم متوجه توست.» چرا به اباعبدالله « داعی الله» می گوئیم در حالی که تمام حضرات معصومین دعوت کننده به سمت خدا هستند و در زیارت آل یاسین برای امام زمان این عنوان را استفاده می کنیم؟
ائمه معصومین (ع) برای دعوت به سمت خدا از سه راه استفاده کردند:🔻🔻
1⃣ دعوت قولی و لسانی به سمت بندگی خدا. آنها با بیان دکلمه و ارشادات کتبی و شفاهی مردم را دعوت به سمت خدا کردند. همه ی معصومین مانند حسین (ع) در این نوع دعوت مشترک هستند. امام حسین (ع) ترس از جنگ ندارد ولی می آید و در مقابل لشگر حُر صحبت می کند حتی اگر بتواند یک نفر را با خود همراه کند. این نوع دعوت مختص به کسانی است که عقل دارند و عاقل هستند وقلب شان در اثر جهل نمرده است. لذا دعوت لسانی امکان پذیر است.
2⃣ دعوت عملی به سمت دین خدا. تمام معصومین (ع) با سیره ی عملی شان مردم را دعوت به سمت خدا کردند. در آن بحران عاشورا اباعبدالله (ع) به نماز ایستادند و با این کار به سوی خدا دعوت عملی کردند.
3⃣ این سبک سوم دعوت منحصر به امام حسین (ع) است. لذا در زیارت اربعین در این فقره عرض می کنیم:🔻🔻
🔴 « فَاَعْذَرَ فیِ الدُّعآءِ وَ مَنَحَ النُّصْحَ وَ بَذَلَ مُهْجَتَهُ فیکَ» یعنی « او در دعوت مردم جای عذر و بهانهای (برای کسی) نگذارد و بیدریغ خیرخواهی کرد و جان خود را در راه تو داد.» اباعبدالله (ع) اتمام حجت کرد و آنها را به سمت خود خوانده و نصیحتشان کرد. اما جوابی نگرفت زیرا قلب آنها به خاطر دنیا آکنده از قساوت شده بود. حضرت ناچار شد وارد صحنه شود. حسین (ع) با ریخته شدن خونش مردم را به سمت خدا دعوت کرد.
🔵👈 این سبک دعوت منحصر به ایشان است. امام حسین (ع) تمام آنچه داشت بذل کرد. بذل یعنی دادن تمام سرمایه. تمام اسباب بلا برای اباعبدالله (ع) جمع شد از آن جهت که حضرت هم مقتول، هم مظلوم، هم منحور، و هم مسموم شد. او از بندبندش و از عضو عضوش گذشت؛ به همین دلیل شد « اباعبدالله » به همین دلیل شد « وترالموتور» - دردانه ی خدا. از رهگذر این بذل، عباد خداوند از جهل بیرون می آیند.
#شرح
#زیارت
#اربعین
🔵👈 #قسمت_ششم 👉🔵
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
🌹کانال درس اخلاق🌹
✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
🗓 #حدیث_روز
👈عذر خواهی دیگران را بپذیریم؛👉
🔶امام سجاد(علیه السلام) فرمود:
اگر کسی در سمت راست تو از تو بدگویی کند و بالافاصله در سمت چپ تو از تو عذرخواهی کند، پوزش او را بپذیر.
🔷عَنْ عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ علیه السلام قَالَ إِنْ شَتَمَكَ رَجُلٌ عَنْ يَمِينِكَ ثُمَّ تَحَوَّلَ إِلَى يَسَارِكَ فَاعْتَذَرَ إِلَيْكَ فَاقْبَلْ مِنْه.
📚مشکاة الانوار، ص229
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
🌹کانال درس اخلاق🌹
✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
✨
🔸مرد و زنی نزد حکیمی رفتند و از او خواستند برای بدرفتاری فرزندانشان توجیهی بیاورد.
🔸مرد گفت: “من همیشه سعی کردهام در زندگی به خداوند معتقد باشم. همسرم هم همین طور، اما چهار فرزندم نسبت به رعایت مسایل اخلاقی بیاعتنا هستند و آبروی ما را در دهکده بردهاند. چرا با وجودی که هم من و هم همسرم به خدا ایمان داریم، دچار این مشکل شدهایم؟”
🔺حکیم به آنها گفت: “ساختمان خانه خود را برایم تشریح کنید.”
مرد با تعجب جواب داد:
🔸“این چه ربطی به موضوع دارد؟ حیاط بزرگ است و دیوارهای کوتاهی دارد. یک ساختمان بزرگ وسط آن قرار گرفته که داخل آن اتاقهای بزرگ با پنجرههای بزرگ، اثاثیه درون ساختمان هم بسیار کامل است. در گوشه حیاط هم انبار بزرگی داریم، آن سوی حیاط هم آشپزخانه و حمام و توالت قرار گرفته است.”
حکیم پرسید :
🔺“درون این خانه بزرگ چه قدر خدا دارید؟”
زن با تعجب پرسید :
🔸”منظورتان چیست! مگر میتوان درون خانه خدا داشت؟”
حکیم گفت:
🔺“بله ! فقط اعتقاد داشتن کافی نیست! باید خدا را در کل زندگی پخش کرد و در هر بخش از زندگی و فکر و کارمان سهم خدا را هم در نظر بگیریم.
🔺برایم بگویید در هر اتاق چه قدر جا برای کارهای خدایی کنار گذاشتهاید؟
🔺 آیا تا به حال در آن منزل برای فقیران مراسمی برگزار کردهاید؟
🔺 آیا از آن آشپزخانه برای پختن غذا برای در راه ماندهها و تهیدستان استفادهای شدهاست؟
🔺آیا پردهای که به پنجرهها آویختهاید نقشی خدایی بر آنها وجود دارد؟
🔺بروید و ببینید چه قدر در زندگی خودتان خدا را پخش کردهاید و رد پای خدا را در کجاهای منزلتان میتوانید پیدا کنید.
🔺اگر چهار فرزند شما به بیراهه کشانده شدهاند، این نشان آن است که در آن منزل، حضور خدا را کم دارید.
🔺 اعتقادی را که مدعی آن هستید به صورت عملی در زندگیتان پخش کنید، خواهید دید که نه تنها فرزندانتان بلکه بسیاری از جوانان و پیروان اطراف شما هم به راه راست کشانده خواهند شد.”
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
🌹کانال درس اخلاق🌹
✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq