لاالهالاالله ۱۱.mp3
15.95M
مجموعه صوتی #لاالهالاالله ۱۱
#آیتالله_جوادی_آملی
#استاد_شجاعی
☜ نگاه ما به گناه "خیانت در عشق"،
نگاهی بارها کثیفتر از خطاها و گناهان دیگر است، و کسی که به عشق خود در زمین خیانت میکند را، انسان قابل اعتمادی نمیدانیم.
✗این در حالیست که ما بیست سال،
سی سال،
چهل سال،
پنجاه سال و ....
به این "خیانت در عشق" آنهم از نوع حقیقیاش مبتلائیم و بیخیالِ همه چیز در حال گذران عمرمان هستیم.
این یک ادعاست؟
یا منطقی در پس خویش، نهفته دارد؟
#ماه_رمضان
جلسه 8.mp3
13.94M
#ترجمهوتفسیردعاهایقرآنی
#جلسه_هشتم
🎤استاد شعبانی
#ماه_رمضان
#کانالدرسایهسارقرآنوعترت👇🏻
─┅═༅𖣔🌺𖣔༅═┅─
@darsayehsarahlebeyt
اسلام و سیزدهبهدر.mp3
10.41M
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: «روز طبیعت»
موضوع: «اسلام و سیزدهبهدر»
روز شنبه، ١۴٠١/٠١/١٣
#ماه_رمضان
#سیزده_بدر
https://eitaa.com/ROOZBARG
#کانالدرسایهسارقرآنوعترت👇🏻
─┅═༅𖣔🌺𖣔༅═┅─
@darsayehsarahlebeyt
درسایهسارقرآنوعترتعلیهمالسلام
✅ #روزبرگ_شیعه 🎧 پادکست مناسبت: «روز طبیعت» موضوع: «اسلام و سیزدهبهدر» روز شنبه، ١۴٠١/٠١/١٣
#روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «اسلام و سیزدهبهدر»
روز شنبه، ١۴٠١/٠١/١٣
✍️ مناسبت روز: سیزدهم فروردین ماه هر سال، روز پایان جشنهای نوروزی است، که مردم بنا بر سنتی دیرینه، از خانهها بیرون میآیند و به دشت و صحرا و باغ میروند تا آخرین روز عید را در طبیعت، ودر کنار سبزه و گیاه و آب روان چشمهها و جویبارها بگذرانند؛ در تقویمهای رسمیِ ایران نیز، بعد از انقلاب اسلامی، این روز، بهعنوان «روز طبیعت» نامگذاری شده و از تعطیلات رسمی کشور است؛
در تاریخ آمده که ایرانیان باستان در آغاز سال نو، پس از دوازده روز جشن شکرگزاری به دلیل آفرینش دوازده ماه سال، روز سیزدهم نوروز را در باغ و صحرا سپری میکردند تا با آمادگی کامل، کار و تلاش در سال جدید را آغاز نمایند، لذا به همین مناسبت در روزبرگ امروز رسم «سیزدهبهدر» را از دیدگاه اسلام بررسی مینمائیم؛
برخی از مردم بر این باورند که عدد سیزده و سیزدهمین روز سال، «نحس» است و باید نحسی آن را در طبیعت از وجود خود، دور کنند! و در مقابل، افرادی نیز سیزدهبهدر را برگرفته از خرافات و جهالت میدانند و کاملاً آن را نفی و نهی میکنند؛ اما دین مترقی اسلام که دین اعتدال است، همواره با هرگونه افراط و تفریط در عقیده و عمل، مخالف بوده و رویکرد بزرگان دینی ما نیز در برخورد با سنتهای پیشینیان هر قوم، در صورتیکه مخالف اصول و احکام دینی نباشد، هیچ گاه نفی و نهی کامل نبوده است!
✍️لذا در اسلام باید «سیزدهبهدر» را از دو زاویه متفاوت بررسی کرد:
1️⃣ «سیزدهبهدر نحس!»
در قرآن کریم، دو بار کلمهی «نحس» آمده و هر دو هم در مورد قوم عاد است و جالب آن که هردو نیز درباره روز و ایام، به کار برده شده است: «فِي يَوْمِ نَحْسٍ مُسْتَمِرٍّ» (قمر/١٩) و «فِي أَيَّامٍ نَحِسَاتٍ» (فصلت/١۶)؛ پس اسلام، طبق ظاهر این آیات، وجود نحسی در برخی از ایام را تأیید کرده است!
اما درباره معنای کلمه «نحس» در این آیات، در میان مفسران، اختلاف نظر وجود دارد؛ برخی آن را «روز پر باد و غبار» و برخی دیگر به معنای «شومی روز»، و گروهی نیز به معنای «روز ترسناک و سخت» تفسیر نمودهاند؛
اما با نگاه دقیقتر به این آیات، درمییابیم که در آنها تصریح شده که روزی که قوم گنهکار عاد به کیفر اعمال زشت خود برسند، آن روز برایشان نحس، شوم و ترسناک است! لذا بر این مبنا، منشأ و علت نحوست و شومی، مربوط به اعداد و روز و ایام نیست! بلکه به واسطه اعمال زشت و ناپسند انسانهاست!
در روایات نیز بر این موضوع تأکید گردیده، چنانچه یکی از اصحاب امام هادی (ع) قصد زیارت امام (ع) را کرد، در راه، با سواری برخورد کرد و کتفش مجروح و لباسش پاره شد؛ هنگامی که به محضر امام رسید، عرضه داشت: این روز، چه روز بدی است، خداوند مرا از شرّ آن حفظ فرماید!
حضرت در جواب فرمودند: «چرا اشتباه خودت را بر عهده روز میگذاری که هیچ گناهی ندارد!» و اضافه فرمودند: «آنچه به بشر میرسد، نتیجه اعمال خود اوست، گناه ایام چیست که روزها را متهم میکنید؟»
بر این اساس، آنچه باید بشر آن را نحس بداند و از آن اجتناب نماید، اعمال زشت و ناپسند آدمی است که بالاخره هم روزی، گریبان او را خواهد گرفت! وگرنه ایام و اعداد، هرگز در ذاتشان نحوستی ندارند!
2️⃣ «روز طبیعت»
اما اگر مراسم سیزدهبهدر، به عنوان «روز طبیعت» و خارج شدن از فضای آلوده شهر و پناه بردن به دل طبیعت و استفاده از نعمتها و زیباییهای هستی و هوای پاکیزه، و تفریح و استراحت سالم و بدون گناه باشد، از نظر اسلام، رسم بسیار پسندیده و خوبی است! به خصوص اگر این کار، همراه با تفکر و اندیشه در زنده شدن مجدد درختان و گیاهان، و ذکر عظمت و قدرت نامحدود خالق یکتا باشد! چنانچه خداوند در آیه ٢٠ سوره عنکبوت میفرماید: «قُلْ سِیرُواْ فِى الْأَرْضِ فَانظُرُواْ کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ...»: «بگو در زمین سِیر کنید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است...»
همچنین در روایات نیز بر تفریح سالم و بهرهمندی از نعمتهای حلال الهی تأکید گردیده، چنانچه پیامبر گرامی اسلام فرمودند: «انسان عاقل، ایام خود را به چهار بخش تقسیم می کند...و بخشی از ساعات را برای تفریح و بهرهمندی از نعمتهای حلال خداوند میگذارد!»
(وسایل الشیعه ج۱۶ ص۹۷)؛
همچنين در روایتی دیگر فرمودند: «تفریح داشته باشید، همانا من ناراحتم که در دین شما خستگی و بینشاطی به وجود آید!»(نهج الفصاحه ص۲۵۹)؛
✍️ در پایان بديهی است که تکمیل کننده این تفریح سالم، دوری از خرافاتی مانند «گره زدن سبزه» و همچنین دوری از هرگونه گناه و معصیت است که مسلماً آلوده نمودن و تخریب و آسیب رساندن به فضاهای سبز و درختان و محیط زیست از جمله همین گناهان است!
#سیزده_بدر
احکام محيط زيست... .mp3
4M
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «#روز_طبیعت»
موضوع: «#احکام_محیط_زیست»
❓شکستن شاخهی درختان چه حکمی دارد؟
✅ بیجهت نباید شاخهی درختان را شکست! و اگر درخت متعلق به مردم یا اموال بیتالمال باشد، این کار حرام شرعی است...
❓آیا شرعاً باید افراد را از ریختن زباله در فضای عمومی و لطمهزدن به محیط زیست نهی کنیم؟
✅ اگر ما معنای منکر را بدانیم، میفهمیم که این کار (قطعاً) نهی از منکر است...؛ از نظر فقهی به هر کار ناپسند، منکر میگویند؛ حالا ممکن است مکروه باشد یا حرام! نهی دیگران از کار حرام، واجب است و نهی از کار مکروه، مستحب است! بنابراین اگر حتی نگوییم که ریختن زباله در مکانهای عمومی حرام است! «که در مواردی قطعاً ریختن زباله و لطمهزدن به محیط زیست حرام است!»، نهی کردن دیگران از این کار، مصداق نهی از منکر واجب يا (حداقل) مستحب است! لذا ما باید از لطمهزدن به محیط زیست (خودداری و) جلوگیری کنیم.
❓تکلیف ما دربارهی آداب چمن گرهزدن در روز طبیعت چیست؟
✅ اصل این مسئله مبنایی ندارد و از نظر دینی هم تأیید نشده است و اثر و فایدهای هم برای آن غرضی که افراد چمن را گره میزنند ندارد؛ علاوه بر اینکه اگر چمن متعلق به فضاهای عمومی باشد گاهی اصلاً این کار جایز نیست که وارد بشوید و اگر زمین کاشتهشدهی مردم هست، نباید وارد آن بشوید و اگر صاحب زمین راضی نباشد مرتکب حرام شدهاید و اگر خسارتی هم وارد شود، باید جبران کنید.
❓آیا انجام مراسم روز سیزدهم فروردین (سیزده بدر) اشکال دارد؟
✅ فی نفسه حرام نیست؛ هر چند چنین چیزی مبنای شرعی ندارد.
📚 farsi.khamenei.ir
16.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 #یک_نکته_از_یک_جزء
🔻 #جزء_یازدهم
💢 عزت
🔹 برشی از سخنرانی #حجت_الاسلام_راجی در حرم مطهر رضوی
#کانالدرسایهسارقرآنوعترت👇🏻
─┅═༅𖣔🌺𖣔༅═┅─
@darsayehsarahlebeyt
خدایا ماها خیلی دل نازکیم!😢
زود به زود دلمون میگیره و با غمای کوچیک هم غصه میخوریم..😔
نکنه ماها رو به سختی امتحان کنی
نکنه وقتی دیدی تو تلخیها غر زدیم، گله کردیم، بیادبی کردیم، ازمون ناامید بشی و ما رو ول کنی به حالِ خودمون..
خدایا ما رو به غیرِ خودت نسپار🤲🏻
ما جز تو کسی رو نداریم :)
#ماه_رمضان