مدرسه انقلاب ۱
📌 نسبت ما با آیت الله خامنه ای؛ آسیبشناسی وضع موجود و راهبردهای رسیدن به وضع مطلوب #یادداشت_ویژه 🖋
🔹 رهبر انقلاب در کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن که چندین سال قبل از انقلاب اسلامی بیان داشته، تلاش کردن برای ولایت یک جامعه را «قدرت دادن به ولی» دانسته است.
🖋 با مطالعه یادداشت ریپلای شده، از خود بپرسید که علمها، اولویتها و انتخابهای ما چقدر در «قدرت دادن به ولی» موثر بوده است.
#لبیک_یا_خامنه_ای #ولایت_پذیری
🆔 @darseenghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گرچه هنوز انتقام #حاج_قاسم گرفته نشده اما نباید حمله ایران به عین الاسد را کوچک جلوه داد. این تنها حمله یک کشور به مجهزترین پایگاه آمریکا در منطقه بوده که موجب وحشت شدید آمریکاییها شد.
هر چند هزاران افسر آمریکایی یک بند کفش سردار ما نمی شود اما موشکباران نیروهای آمریکایی در توان هیچ کشوری نیست.
#جانفدا
🆔 @darseenghelab
📌ریاست جمهوریِ مستضعفین از کاخ ولیعهد❗️
🔹 صبح زود برای مسافرت به استانهای سیستان و بلوچستان و هرمزگان رفتیم... برای ناهار و استراحت به مهمانسرای استانداری رفتم، به کاخ ولیعهد که به دلیل لوکس بودن و طاغوتی بودن از آن استفاده نمیشد.
📗 خاطرات #هاشمی رفسنجانی، سال ۱۳۶۲، آرامش و چالش، صفحه ۲۱۲. پنجشنبه ۲۴ شهریور ۱۳۶۲.
#اشرافیت #هاشمی_رفسنجانی
🆔 @darseenghelab
📌 از انقلاب اسلامی تا نهضتی بین المللی
💠 45 سال پیش در چنین روزهایی، روزنامه اطلاعات به امام خمینی(ره) اهانت کرد. مردم قم و سپس مردم ایران به خروش آمده و پس از یکسال مبارزه، انقلاب اسلامی رقم خورد.
⛔️ حالا یک نشریه در فرانسه به امام خامنهای اهانت کرده است. این اهانت، ظرفیت یک جنبش جهانی در حمایت از رهبر انقلاب و استمرار مبارزه تا شکست دشمنان انقلاب را دارد و به تعبیر آقای حسینی بوشهری در نماز جمعه این هفته «بساط آنها را در هم میریزد» اما..
💥 اما سوال آنست که مگر ما در جهان غرب مخاطب و تریبون داریم؟ ما در سالهای طولانی سرمان را مانند کبک در برف فرو کردیم و در خانه جنگیدیم و به ذلتی افتادیم که حتی از تصویر سردار محبوب مان هم نمیتوانیم در رسانه ها استفاده کنیم!
🖋رهبر انقلاب در دیدار اخیر با بانوان نیز بر لزوم فعالیت برون مرزی تاکید کردند اما گوشهای سنگین و شاید صورتی بعضیها، فقط آنجایی را شنید که بدحجابها بی دین نیستند.
#لبیک_یا_خامنه_ای #19دی #رسانه
🆔 @darseenghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙 علی دایی:
۹۸ درصد مردم تبریز گ.و.ه هستن، ۲ درصد شون آدم حسابی😳(ببخشید واقعا)
🖋 طرف بخاطر شهرت بین همین ۹۸ درصدها، آدم شده و ادای مردمی بودن در آورده در حالیکه به همین 98 درصدها توهین میکنه؛ بی تربیت زیاده خواه
🆔 @darseenghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹 فروش خون برای یک ساندویچ😞
🖋 عوضش یکی مدتی تو مدرسهها موز دادن این هواااا🤨
🆔 @darseenghelab
📌 پزشکان هندی؛ دیروز و امروز
🔹 یک تیم از جراحان متخصص هندی به ایران اومدن تا با دستگاه (CDP) و نحوه کار باهاش آشنا بشن کار این دستگاه تشخیص دقیق نواحی درگیر در جراحی سرطانه
🖋 زمان شاهنشاه، پزشک کم داشتیم و پزشکهای هندی تو ایران فراوان بودن. ته تجویزشون هم این بود که خونت کثیفه باید خون بدی...
#پزشکی #سلامت #بهداشت
🆔 @darseenghelab
📌 درسها و عبرتهای امیرکبیر
🔹 امیرکبیر که فرزند یک آشپز بود، توانست به یکی از چهرههای استراتژیک، باهوش، شجاع، مردمی و دلسوز تاریخ معاصر تبدیل شود و در مدت کوتاهِ صدارت خود، اقدامات بسیار بزرگی را رقم بزند.
💠 اصلاحات اقتصادی گسترده، مبارزه با فساد، توجه به تولید ملی، راه اندازی یک سازمان جاسوسی پیشرفته و دقیق که نقشه های روس و انگلیس را کشف کند، تاسیس دارالفنون، سروسامان دادن به ارتش، اصلاحات اجتماعی، تربیت کادر برای وزارت خارجه، مخالفت با خرافاتی مانند قمه زنی، فرمان قتل علیمحمد باب و ... بخشی از اقدامات او بودند.
💥 با اینهمه، امیرکبیر از چند مساله غفلت کرد یا تصور هم نمیکرد که از این نقاط آسیب ببیند:
1. امیر برای حفاظت از رویکرد انقلابی خویش، هیچ نیرو و تشکیلات نظامی وفاداری را تاسیس نکرد. اگر امیرکبیر نهادی شبیه به کیمته یا سپاه پاسداران را تاسیس میکرد، میتوانست دهها سال برنامه های اصلاحی خود را دنبال کند.
2. گرچه نسبت به دشمن خارجی حساس بود اما مساله نفوذ را دست کم گرفت و از همینجا ضربه خورد.
3. با ناصرالدین شاه به تندی و بدون ملاحظه رفتار میکرد که بعضا موجب آزردگی خاطر او میگشت.
🖋 امام خمینی(ره) تجارب تمام مصلحان و معماران ایران را در دست داشت به همین خاطر اولا نسبت به خالص بودن نهضت حساسیت خاصی داشت تا بدست نفوذی ها منحرف نشود ثانیا نسبت به نهادهای تاسیسی مانند سپاه پاسداران عنایت ویژه داشت و ثالثا با عقلانیتی بینظیر توانست انقلاب اسلامی را پیروز و تثبیت نماید.
🆔 @darseenghelab
❄️ شاه و درباریانش هر سال بخشی از زمستان را برای اسکی و سایر تفریحات به سوئیس می رفتند و بعد قبل از فصل بهار به ایران باز میگشتند تا تعطیلات بهاری خود را در ویلاهای کرانه دریای خزر بگذرانند.
🏛 گفته میشود طی مدتی که شاه برای اسکی در سوئیس اقامت داشت، دو هتل برای اسکان همراهانش اجاره میشد و دولت سوئیس یکی دو میلیون دلار درآمد بهدست میآورد.
#فساد_پهلوی #فلاکت
🆔 @darseenghelab
📌 ایران رکورددار بیشترین مرگ در اثر سرما❗️
🌨 وحشتناکترین بوران دنیا در کتاب گینس به نام ایران ثبت شده است؛ برف و بورانی که در سال 1350 هزاران نفر را به کام مرگ کشاند. رقم کشته ها تا هزار نفر ذکر شده است.
❄️ سایت DEVASTATING DISASTERS درباره اتفاقی که 51 سال قبل در ایران رخ داد، نوشته است: «بسیاری از مردم در حالی که در خانههای خود نشسته بودند و به راه چاره فکر میکردند به حالت انجماد رسیدند و قبل از این که بتوانند از شر یخزدگی خلاص شوند، به آهستگی مردند. »
☃️ در وضعیتی که مردم ایران از سرمای برف می مردند، شاهنشاه به سوئیس سفر کرد تا روی برف های سوئیس اسکی بازی کند!
#فساد_پهلوی #فلاکت
🆔 @darseenghelab
🏰 بنظر شما چرا امیرکبیر «دارالفنون» تاسیس کرد و رضاخان، «دانشگاه»؟
💠 تا ساعت پنج عصر وقت دارید که نظرتون رو ارسال کنید تا در معرض دید مخاطبان قرار بدیم. نظرتون رو با ما در میان بگذارید👇
@hmohammadii
مدرسه انقلاب ۱
🏰 بنظر شما چرا امیرکبیر «دارالفنون» تاسیس کرد و رضاخان، «دانشگاه»؟ 💠 تا ساعت پنج عصر وقت دارید که
📌تعدادی از پاسخ های دوستان به سوال بالا
1️⃣ کاربر ایتا:
سلام و خدا قوت
چون امیر کبیر
میدانست که صنعت وحرفه
از مدرک مهمترهست
نیروی محرکه برای ملت هست
وتولید هست که میتونه مردم را از بحرانهای اقتصادی نجات بده
البته تاسیس دانشگاه هم متاثر از فرهنگ غرب وارد شد
2️⃣ مصطفی رمضانی:
تفاوت رویکرد،دید و علم دو نفر
امیر کبیر با این دید که چیزی که ایران نیاز دارد فن و صنعت است که باعث رشد اقتصادی و...میشود
اما رضا خان به دانش سیاسی ،اقتصادی و...فائل به این بود که باید دانش اقتصاد را کسب کرد نه فن آن را
3️⃣ .....:
پاسخ سوال درواقعیت از خود کانال شما مطالعه کردم
امیر کبیر همانند رهبر عزیز هدفی جز خودکفایی مردم و ایران نداشت لذا دارالفنون را ساخت تا از تکنولوژی وصنعت غرب استفاده کرده تا ایران قوی ساخته باشد .همچنین از استاتید کشور های بیطرف استفاده کرد که در آن زمان کشور های استعمار گر نتوانند در اداره این مرکز دخالت کنند
اما رضا شاه که جز ظاهره غرب چیزی نمیخواست دانشگاه تأسیس کرد که فرهنگ و هویت ایرانی را از بین ببرد .
چیزی که هنوز هم از آن خلاص نشدیم
مجتبی خداپریست
شاید رضا خان بخاطر مقابله با حوزه این کار رو کرد چون معادل علوم حوزوی رو به اسم معقول و منقول از دوره قاجار راه انداخته بودن و این همون جریان روشنفکر بود که از قضا خودشون رضا قلدر رو به اسم دیکتاتوری منور به مردم تحمیل کردن. اما دار الفنون ناظر به نیاز های فنی کشور به علوم روز بود که اصلا تو حوزه تدریس نمیشد و سالها بود ایران تو این علوم از دنیا عقب بود.
حمیدرضا:
امیرکبیر نیاز کشور را به فن غرب دانست و تلاش کرد تا فن را بدست بیاره اما یک دعوایی از قدیم بین روشنفکرا بوده که برای پیشرفت باید کل ارزش های ملی و دینی و هنجارها را کنار گذاشت و دقیقا مثل غربی ها فکر کرد. در اینصورت پیشرفت ممکنه. رضاشاه هم با همین رویکرد و با مشورت کسانی مثل تقی زاده و فروغی و.. به سمت غرب زدگی رفت
4⃣ مجتبی خداپریست:
شاید رضا خان بخاطر مقابله با حوزه این کار رو کرد چون معادل علوم حوزوی رو به اسم معقول و منقول از دوره قاجار راه انداخته بودن و این همون جریان روشنفکر بود که از قضا خودشون رضا قلدر رو به اسم دیکتاتوری منور به مردم تحمیل کردن. اما دار الفنون ناظر به نیاز های فنی کشور به علوم روز بود که اصلا تو حوزه تدریس نمیشد و سالها بود ایران تو این علوم از دنیا عقب بود.
جهت گیری فرهنگی پهلوی به این سمت بود که مردم هرچه بیشتر از گذشته اسلامی خود فاصله بگیرد و با گذشته شاهنشاهی پیوند بخورند مثل هخامنشیان.
5⃣وحید راد
امیرکبیر به دنبال تعلیم علوم کاربردی به مردم و ارتقا سطح علمی و فنی جامعه و توسعه بود
درحالی که رضاخان به دستور اربابان خود دانشگاه تاسیس کرد تا فرهنگ غربی رو در جامعه بست بده و به خیال نافهم خودش ایران رو به سمت تجددگرایی ببره .
🆔 @darseenghelab