🌹ختم نهج البلاغه در ۲۷۰ روز. سهم روز صد و نود و ششم
┄═❁❀✦❈🌿🌸🌿❈✦❀❁═┄
📜 #خطبه110 : ( این خطبه قبل از سید رضی، در میان دانشمندان به خطبه دیباج معروف بود. )
1⃣ ره آورد برخی از مبانی اعتقادی
♦️همانا، بهترين چيزی که انسان ها می توانند با آن به خدای سبحان نزديک شوند، ايمان به خدا و ايمان به پيامبر(صلی الله علیه و آله) و جهاد در راه خداست، که جهاد قلّه بلند اسلام و يکتا دانستن خدا براساس فطرت انسانی است. بر پاداشتن نماز، آيين ملّت اسلام، و پرداختن زکات تکليف واجب الهی، و روزه ماه رمضان، سپری در برابر عذاب الهی است، و حجّ و عمره، نابودکننده فقر و شستشو دهنده گناهان است. و صله رحم مايه فزونی مال و طول عمر، و صدقه های پنهانی، نابودکننده گناهان است و صدقه آشکار، مرگ های ناگهانی و زشت را باز می دارد، و نيکوکاری، از ذلّت و خواری نگه می دارد. به ياد خدا باشيد که نيکوترين ذکر است، و آنچه پرهيزگاران را وعده دادند آرزو کنيد که وعده خدا راست ترين وعده هاست. از راه و رسم پيامبرتان پيروی کنيد که بهترين راهنمای هدايت است، رفتارتان را با روش پيامبر(صلی الله علیه و آله) تطبيق دهيد که هدايت کننده ترين روش هاست.
2⃣ ارزش قرآن
♦️و قرآن را بياموزيد که بهترين گفتار است و آن را نيک بفهميد، که بهار دل هاست. از نور آن شفا و بهبودی بخواهيد که شفای سينه های بيمار است، و قرآن را نيکو تلاوت کنيد که سودبخش ترين داستان هاست، زيرا عالمی که به غير علم خود عمل کند، چونان جاهل سرگردانی است که از بيماری نادانی شفا نخواهد گرفت، بلکه حجّت بر او قويتر و حسرت و اندوه بر او استوارتر و در پيشگاه خدا به نکوهش سزاوارتر است.
┄═❁❀✦❈🌿🌸🌿❈✦❀❁═┄
https://eitaa.com/asheghenahjolbalaghe
ختم نهج البلاغه در ۲۷۰ روز 196.mp3
3.25M
🔊 ختم گویای نهج البلاغه در ۲۷۰ روز
🌺 سهم روز صد و نود و ششم خطبه ۱۱۰
https://eitaa.com/asheghenahjolbalaghe
شرح حکمت ۶۰ ،بخش ۱ ضرورت کنترل زبان.mp3
2.86M
🔊 شرح نهج البلاغه با نهج البلاغه
🔸 شرح #حکمت60 1⃣
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
https://eitaa.com/asheghenahjolbalaghe
✨بسم الله الرحمن الرحیم ✨
🌹شرح #حکمت60 ( 1 )
🔹 ضرورت کنترل زبان
💠 در حکمت ۶۰ نهج البلاغه، امیرالمؤمنین (علیه السلام) میفرمایند:
«اللِّسَانُ سَبُعٌ إِنْ خُلِّيَ عَنْهُ عَقَرَ » ؛
" زبان همچون درنده ای است که اگر رهایش کنی می گزد. "
🔸 دربارهٔ این حکمت، ۶ نکته در نهجالبلاغه قابل بیان است:
1⃣ نکته اول، جایگاه خطیر زبان و سخن؛
🔻حضرت در خطبه ۱۷۶ ، بند چهارم میفرمایند:
" زبان و دل را هماهنگ کنید؛ انسان باید زبانش را حفظ کند؛ زیرا این زبان سرکش، صاحب خود را به هلاکت می اندازد. به خدا سوگند پرهیزکاری را ندیده ام که تقوا برایش سودمند بوده باشد، مگر آنکه زبان خویش را حفظ کرده بود؛ همانا زبان مؤمن در پسِ قلب او، ولی قلب منافق، از پسِ زبان اوست؛ زیرا مؤمن هرگاه بخواهد سخنی بگوید، نخست می اندیشد؛ اگر نیک بود، اظهار میکند و اگر ناپسند بود، پنهانش میکند؛ در حالیکه منافق آنچه بر زبانش می آید میگوید و نمیداند چه به سود اوست و چه حرفی به ضررش. و پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود: ایمان بنده ای استوار نخواهد شد، تا دل او استوار شود و دل انسان استوار نمیشود، مگر آنکه زبانش استوار گردد؛ پس هر کس از شما بتواند خدا را در حالی ملاقات کند که دستش از خون و اموال مسلمانان پاک و زبانش از عِرض و آبروی مردم سالم بماند، باید چنین کند. "
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
↩️ ادامه دارد...
https://eitaa.com/asheghenahjolbalaghe
بسمالله الرحمن الرحیم
📜 بخش خطبه ها
🔺سؤال جلسه صد و نود و ششم:
🔻از نظر مولا امیرالمؤمنین ره آورد روزه ماه رمضان، حج و عمره ،صله رحم ، صدقه ی پنهان و آشکار چیست و در کدام خطبه ، کدام فراز و تحت چه عنوانی آمده است؟
@asheghenahjolbalaghe
دوستان لطفا پاسخ های خود را تا قبل از ساعت ۱۸ به پیوی @Bayatsh ارسال بفرمایید.
تشکر
@asheghenahjolbalaghe